|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maleństwa majowo-czerwcowe 2010 i ich mamusie przebojowe. :-) cz. II
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21914889]
Małż leworęczny i Agu chyba też będzie, tak mi się zdaje. Chociaż piąchę prawą dziamga ![]() [/QUOTE] Lukasz pisze prawą, ale w tenisa gra lewą, w pingponga też lewą ![]() pozniej napisze wiecej
#722 |
Zakorzenienie
|
A do mnie przed chwilą zajrzała dziewczyna naszego sąsiada
![]() Już rano był sąsiad się pytać czy "pożyczę" jej synka ![]() Bożeeee jak ja ich kocham ![]() ![]() Kiedyś jak miałyśmy po 14-18 lat to się kolegowałyśmy, potem się wyprowadziła i nie miałyśmy kontaktu.. wiedziałam, że sąsiad z nią chodzi, ostatnio nawet do nas wpadli dwa razy ![]() ![]() Dagmara pracuje w przedszkolu i jak byli u nas to małego "piastowała", więc krzywda mu się nie stanie. Nawet mama tego sąsiada zaproponowała że małego pobuja jak będę musiała gdzieś wyjść ![]() Pełen luksus ![]() ![]() ![]() ![]() Mam wrażenie, że mieszkam w bloku wariatów ![]() Jadę do sklepu jakiegoś bo mam ochotę sobie zrobić dobrze i coś sobie kupić ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21906407] jesteś zdolna, bo nie popuściłaś ! brawo!
![]() niech ona sobie falbaniasta suknie wł oży a od Twojego dziecka się odrypie. ![]() ![]() Chrzestna ma ubierać małą do chrztu? ![]() [/QUOTE] Noo taka tradycja że chrzestna kupuje strój i ubiera dziecko ![]() ![]() Całkowicie jej nie rozumiem, strój kupiłam sama, ale żeby nie słuchac gderania teściowej ubiore ją u siebie w domu że niby chrzestna ma ubrać ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21906620] Kardashi - gratuluję wyprowadzki ![]() ![]() Zabobony teściowe - cudne, posmarkałam się ![]() Jamaica, coś ci napisać miałam, ale za cholerę nie pamiętam, bo mi nie cytowalo ![]() Pogratuluj mi jak się wyniose z tego domu od teściowej ![]() Teraz to możesz mi współczuć ![]() A pierwsza noc doobrze ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;21909022]Powiedzcie mi , czy tabletki anty mogą powodować wzmożoną chęć na słodycze? ![]() ![]() ![]() Już prawie kończę pierwsze opakowanie Cilest, i w ostatnim czasie zaobserwowałam , że non stop chce mi się jeść słodkiego, ja nie jem, ja żre .... ![]() ![]() Wczoraj wieczorem pożarłam 2/3 dużej czekolady Milka z orzechami i karmelem. ![]() I albo muszę te tabletki odstawić w ogóle, albo zmienić na inne. ![]() Już różne tabletki brałam i nigdy żadnych skutków ubocznych nie zauważyłam.[/QUOTE] Ja tak miałam przy Azali ![]() Jeszcze gorsze wcinanie słodyczy niż w ciąży ![]() A Cilest moja mama bierze ponad 10 lat ![]() Ja dziś kończę pierwsze opakowanie Midiany i super się czuje ![]() chyba mi się schudło tak wizualnie, twarz gładziutka ![]() Cytat:
![]() ![]() A na to że papierek z ludzi rodziny nie robi tylko więź to się zamknęli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
U nas babki stare siedzą pod blokiem i jak idę z małym, to sie zawsze pytają, czemu nie ma czapeczki ( kiedy było w miare ciepło), albo czy nei ma zimnych nóżek, albo ojejku, a ćemu ty tak płaćeś? ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21915405]Tzn wiesz, akurat skierowanie nie moja mi dawała, bo urlop miała. Ale kurka, wydaje mi się, że naprawdę spokojnie pediatra mógł takie zalecenia dać. To są PODSTAWY
![]() tez tak mysle, ale po co sie wysilac, dala skierowanie.. tak jak moja... mowie jej o tej głowce ze jej miesce po vacuum z miecckiego zrobilo sie twardei jest gulka.. ona poclamkala nic nie powiedziala.. eee dam skierowanie... na moja uwage ze mala nie tyje bo mleka nie mam- przystawiac czesto dziecko wiec mowie ze nic innego nei robi ebo ona ciagle glodna i wisi na ccyku a i tak glodna.. oooo pojawi sie pokarm pojawi... mhm... z niebios splynie łaka na moje piersi... dopiero polozna srodowiskowa mnie oswiecila w wielu kwestiach Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje krwawienie, a raczej potok po azalii trwał ponad 2 tyg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dawno mnie nie bylo ale staralam sie czytac a dzis nadrobilam wszystko moze wlasnie dlatego ze wizaz szwankowal i nie naprodukowalyscie tyle. Mam zgryzote z moja Baska... żreć nie chce. To znaczy karmienie wyglada tak: jest glodna, daje butle. Wypija 50-70ml i jest krzyk, zwija sie z bolu, ida pierdki i po jedzeniu. I to bez roznicy czy je moje mleko czy Nan. Odbije ją, probuje dac znowu i od razu krzyk. I tak od kilku dni, na razie waga stoi ale zaraz pewnie zacznie leciec w dol wiec poszlismy do dochtórki. Przepisala Bebilon Pepti, że może nietolerancja laktozy a jak nie pomoze to skierowanie na mocz bo moze jakies bakterie... No zobaczymy. Tego Bebilonu zjadla 130 dzis ale jadla godzine czasu. Troszke zjadla i przerwa, troche ja porozsmieszalam i znowu troche zjadla. I tak w kolko macieju. Ale chociaz nie bylo takich wrzasków.... A z rzeczy weselszych... Baska jest przeszczesliwa bo ma wladze nad matą.. Rainforest ma taka funkcje ze jak sie ją potrzasnie to zaczyna grac, pokazalam to malej a ta jak nie zacznie nawalac nogami w paląki, co przestanie grac to łup nożyskami i moze tak godzine. A wczesniej po 10 min była znudzona. Znawczynie chust prosze o pomoc, co robie nie tak, bo mala w chuscie wygieta jak paragraf... Boje sie ze kregoslup jej sie skrzywi. Ocencie same... Za jakosc zdjec i to nieuczesane w dresach co się przykleiło do tej malutkiej pięknej istotki w chuscie przepraszam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Konto usunięte
|
tyyyy serio? a ja myślalam że to jeden przycisk zepsuty
![]() ![]() Co do mleka - fajnie, że jadłą pepti, długo, bo to nowy smak ponoć skrajnie rózny niż zwykłe modyfikowane mleko. |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zadomowienie
|
Ciągle słyszę tę opinię. Ta azalia, to - jak dla mnie - badziew, jakich mało.
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Konto usunięte
|
Btw, nietolerancja LAKTOZY jest szalenie rzadka, jeśli już, to nietolerancja białka z mleka krowiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
No i wróciłam ze szpitala...z badania mykologicznego...żadnego grzybka nie ma, więc do cholery jasnej co to jest...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Jaatkaa - nie wspomniałam o sąsiadce komentującej jak ja jestem w domu a ona na dworze - spod okna (jak mały płakał) "może mu się pić chce" a druga "co ty tam mu robisz?!"
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam tylko, że tak mi się kojarzy.Z dzieckiem zabiedzonym i samotnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymaj się i koniecznie daj znac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | ||
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21915405]Tzn wiesz, akurat skierowanie nie moja mi dawała, bo urlop miała. Ale kurka, wydaje mi się, że naprawdę spokojnie pediatra mógł takie zalecenia dać. To są PODSTAWY
![]() no chyba powinna ![]() moja Zuzia też dawała główkę na jedną stronę i nie odwracała prawie wogle - kazała poczekać do 3 miesiąca i faktycznie kręci w obie strony, na obydwu ładnie śpi - troszkę jej pomogliśmy odkryć tę drugą stronę ale nie za ![]() Cytat:
![]() mam wesele 25 września i kieca by się jakaś zdała - no normalnie masakra - w każdym sklepie praktycznie to samo - kolory takie zaku....że szok a jak coś fajnego było to nie było rozmiarówki ![]() normalnie załamka Cytat:
![]() ja jak byłam w pierwszej klasie podstawówki to miałam takie uczulenie że nikt nie wiedział co mi jest - dwa tygodnie siedziałam zamknięta w domu bo nie wiedzieli czy to nie zaraźliwe - żaden dermatolog nie umiał pomóc - dopiero zwykły lekarz tzw pierwszego kontaktu przepisał jakieś specyfiki do zrobienia w aptece i pomogło - do dziś pamiętam zapach tej maści ![]() mam nadzieję że szybko trafisz na takiego i malutka się wyleczy
![]() |
#739 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() Ja znów po przerwie wiec wybaczcie że się nie odniosę, bo nadrabiałam... U nas bez zmian, byłam jedy nie u pediatry- neurologa prywatnie, bo martwiło mnie niepodoszenie głowki mojej Zosi. no i mam profesjonalną opinie o stanie mojego dziecka-neurologicznie i intelektualnie wszystko ok jka na 2,5 miesięczne niemowlę. A tak poza tym ma podobnie jak Szaja - kałśc ją jak najwięcej na brzuchu, ma lekka asymetrie na niekorzyśc lewej strony, lubi za bardzo na prawym poliku spac i lezy na brzuchu tylko na tym, nie podnosi głowy.więc o prcoz tego jak spi na plecach to mam jej cosik podkladac aby spala na prosto i nosic na rekach pionowo na biodrze coby głowe cwiczyła. Okazało sie że moja mała ma słabe miesie brzucha bo wcale nie płacze, jest za spokojna, a tym samym sie nie spina i nie cwiczy mięsni. po wprowadzeniu planu w zycie - zosia drze sie na brzuchu kilka minut caly czas z głowa na jeden bok - nawet nia nie ruszy, po czym....zasypia ![]() ja nie wiem jak ja ją zmusze do podnoszenia- zabwki nie daja rady, na moim brzuchu tez nie chce podnosic. Załamka ![]() Martwię sie bardzo, no bo kiedy ona zacznie siedziec jak najbardziej to lubi plackiem leżeć, na bokach tez nie bardzo... ![]() Szaja a ten recznik podkładac masz zwiniety w rulon czy złozony w kostke? djerba - trzymaj sie kochana ![]() ![]() ![]()
Zosia ![]() 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2010-09-07 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Konto usunięte
|
Djerba, mam nadzieję że trafisz na kompetentnego lekarza!
Kasiu, obojętnie, jak wygodniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc póki co leżą w szufladzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Konto usunięte
|
Kobiety doradźcie mi coś w sprawie mojego starszego synka.
![]() Maksiu to straszny niejadek, wybrzydza, jego jadłospis jest bardzo ubogi, on prawie niczego nie je. No i w przedszkolu w tym względzie tragedia- Maksiu wciąż nie je nic w przedszkolu- tzn. obiadku nie je, podwieczorek owszem. ![]() Rano- około 7:00 wypija w domu tylko kubek kakao, po 9:00 idzie do przedszkola, o 13:30 jest tam obiadek, a on nawet przy stoliku na ten czas nie chce usiąść. ![]() ![]() ![]() O 16:00 wraca do domu i chce , żebym mu sandwiche robiła. ![]() Dziś odmówiłam, zaproponowałam mu obiad- fasolka po bretońsku- nie chciał, to dostał bułkę z masełkiem i żółtym serem. Przecież nie po to płacę za obiady i podwieczorki, żeby on tego nie jadł. No i druga sprawa- nie może cały dzień tylko na kakao być. ![]() Dzisiaj rozmawiałam na ten temat z przedszkolanką, i zdecydowałam na wprowadzenie taktyki domowej: nie zje obiadku (nie musi całego), to nie ma podwieczorku. - tzn. nie dostanie tej słodkiej części podwieczorku- owoc lub jogurt może. I teraz nie wiem czy to dobry pomysł... ![]() ![]() ![]() Boję się , żeby to nie przyniosło jeszcze gorszych efektów, żeby nie zrobił w przedszkolu jakiejś awantury, no bo wszystkie dzieci będą jadły cukierki/wafelki/itp. to mu będzie przykro,że on nie dostanie.... już sama nie wiem... ja chyba osiwieję z tym jego niejedzeniem. ![]() Doradźcie coś kobiety. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja sąsiadka wszystko robi lewą a pisze prawą. ![]() A najlepsze było to jak mi opowiedziała, że jak poszła do pierwszej klasy to na lekcjach wycinała z papieru tylko przy użyciu skalpela (jej mama jest pielęgniarką) a nożyczek nie umiała używać. Już widzę minę tej nauczycielki ![]() Cytat:
![]() A u nas na szczęście nie ma ławek przed blokiem to nie siedzą. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dziś śpiący dzień. Po porannym spacerze zaszyliśmy się w domu i jak zesnęliśmy w południe tak spaliśmy razem prawie do 15. Młodemu było wygodnie bo spał na moim brzuchu, ale ja i tak się jakoś wyspałam. I mamy dziś za sobą spacerek z podniesionym materacykiem w gondoli (bo mamy taką opcję). Super się młody rozglądał i sobie tak siedział. ![]() I mój maluch już nauczył się wywierać presję - jak na kwękanie nie zareaguję to się taka syrena włącza jakby co najmniej sobie coś zrobił, a to tylko z nudów np. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Konto usunięte
|
Lea, trochę zanadto się chyba z nim pieścisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zadomowienie
|
Leoś moja kumpela miała ten sam problem ze swoim przedszkolakiem tylko nie wiem jak go rozwiązała. Nie pytałam ostatnio, ale będą ją widziała w sobotę to podpytam.
![]() Ale podejście Szaji jest zupełnie sensowne. Też bym podobnie postąpiła. ![]() Edytowane przez bratkab Czas edycji: 2010-09-07 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Konto usunięte
|
szaja, w domu się nie pieszczę,
![]() ![]() ![]() Ale w przedszkolu trudniej , bo- nie zawsze podwieczorek jest przydzielony każdemu z osobna, czasem jest wspólny- na jeden stolik panie kładą talerzyk z ciasteczkami czy coś w tym stylu i dzieci się częstują- więc wtedy panie będa musiały go chyba trzymać, żeby niczego nie drapnął. ![]() ![]() ![]() ![]() bratka, zapytaj, prosze, znajomej. ![]() Mam w domu taki syropek- apetizer- chyba zacznę go podawać. Ja wiem, że dzieci miewaja okresy niejedzenia, ale czy tak długo? ![]() ![]() EDIT: i jeszcze jedna kwestia- w pierwszy dzień w czasie obiadu Maksiu na drugi koniec sali uciekł, a dziś już miedzy stolikami krążył i w talerze zaglądał- usiąść nie chciał, ale myślę, że może wreszcie usiądzie dobrowolnie, skoro takie "podchody" robi. I boję się, że jak teraz wprowadzimy akcje "bez-podwieczorka" to on się znów w tych podchodach na koniec sali cofnie i kapa. ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-09-07 o 18:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Konto usunięte
|
Wiesz co, to może reakcja na rywala w domu? Podświadoma taka. Nie jem, to zwrócicie na mnie większą uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
witam!
![]() bedzie szybko, bom zmeczona// po naradach, obradach i debatach ![]() ![]()
![]() |
#750 |
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21922320]Wiesz co, to może reakcja na rywala w domu? Podświadoma taka. Nie jem, to zwrócicie na mnie większą uwagę.[/QUOTE]
ale przecież Tymka w zeszłoroczny październik nie było... ... serio brak mi już pomysłów... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.