![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koty część II
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#722 | |
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
Dałam niedawno mojej sąsiadce kocura ( ok. 3 m-ce) . Ma 3 córki w wieku 13, 10 i 2,5 roku. Ta najmłodsza nosi tego kota, on ją gryzie, ta się śmieje. Zmusza go do spania w samo południe- kiedy on chce się bawić, biega za nim, wkłada go do wózka dla lalek, kładzie go na poduszkę, śpiewa mu kołysanki- no cuda ( ale nie bije go itd). Sąsiadka jest zdziwiona, bo Oliwka najbardziej męczy tego kota, a on śpi w nocy tylko koło niej, zaczepia ją, biega wszędzie za nią ![]() Siedzę z nią przez jakiś czas od pn-pt i też jestem w szoku. Nie mówiąc już o tym co wyrabia ten kot ![]() Rany, to normalnie mieszanka kaskadera i Lucyfera w jednym!!! Wiem, że koty- szczególnie młode mają dużo energii, ale on w ogóle nie chodzi. On tylko biega, skacze, rzuca się. Dzisiaj mnie tak pogryzł i podrapał, że miałam ochotę wyrzucić go za drzwi ![]() A. Oliwka nazwała go Kuba.
![]() |
#723 |
Przyczajenie
|
Czesc
Chcialaby przygarnac kota ze schroniska co powinnam wiedziec i czy to dobry pomysl?jutro jade do schroniska prosze o infno
Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem co chce czuć serce. czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() polecam poczytanie sobie np. tego artykułów z tej strony: http://www.koty.pl/domownik/page6.html
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pomysł na pewno wspaniały ![]()
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
Noooo, niezły numer z tego Kubusia, Oliwka też niezła
![]() Moja Melcia w ciągu dnia ucieka przed moją córką, która uwielbia ją poganiać po domu na czworaka, przestraszyć ją na przykład zza węgła, zanieść ją gdzieś, gdzie Mela wcale nie chce iść, BA! ona nie znosi jak się ją na rękach nosi. No więc ucieka przed młodą cały dzień, a wieczorem, jak kłądę małą do łóżka to Mela sama przychodzi i układa jej się za głową - normalnie, wybija godzina, kot idzie na dyżur nocny, przysięgam... I tam z nią śpi całą noc przeważnie, czasem się do mnie przeniesie, ale rzadko. Tak jakby w zakresie obowiązkó miała usypianie dziecka ![]() A mała bez niej zasnąć nie może ni cholery - tyz piknie... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dodatkowo sporo schronisk zapewnia także bezpłatną sterylizację/kastrację, gdy kotek osiągnie odpowiedni wiek, mowa oczywiście gdy przygarniesz małego kota. Starsze są wysterylizowane ![]()
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
A co do "przypodobania" się kotu to wydaje mi się, że z czasem koteczek dobrze przyswoi, że Ty jesteś jego "mamcią", która o niego dba, karmi, czyści kuwetę, przytula i będzie Ci więcej czułości okazywał. One nie są wcale takie wylewne z natury
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bo do mnie należą obowiązki, a cała reszta korzysta z przyjemności, czyli mizianie z kotem na kolanach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Przyczajenie
|
Wiec jesli wezme malego kotka to nie bedzie on wysterylizowany ?
Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem co chce czuć serce. czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
jeśli będzie miał mniej niż rok, to raczej tak
![]()
![]() |
#733 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny jeszcze szybkie pytania prosze o odpowiedz.
Lepiej wziac samczyka czy samiczke? I czy koniecznie musze miec transporter jak chce wziac z schroniskaa?Bo mam taki gleboki koszyk z raczka dosc duzy wyscielany poduszka i na gore przykryje go czy moze byc czy mi nei wydzadza tak?Bo nie posiadam transoprtera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dostałam kotka od TŻ, który przywiózł go w pudełku... transporter kupiliśmy później... tak wyszło... ze względu na bezpieczeństwo jazdy i kota warto transporter mieć, ale myślę, że ten jeden raz mogłabyś go i tak przewieźć (o ile w schronisku Ci pozwolą)... tylko musisz go pilnować, żeby nie wylazł w samochodzie, albo nie uciekł jak będziesz go nieść do domu/samochodu
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
schronisko za kaucja powinno pozyczyc transporter.
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
Nimfa, kurde wstawiłaś zdjęcie mojej kici
![]() Można dawać kotu jakies jogurty naturalne, kefiry? |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze mozna, bo np. kolezanka majaca alergie pokarmowa mleka nie moze a jogurt nat tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym się bardziej krzywiła, jakby mi narobiła na dywan ![]() Jedziemy na tym samym wózku (a nawet mój TŻ), jemy przy kuwecie ![]() Co może oznaczać mlaskanie u kota? Może to być niestrawność od słabych karm albo wysuszone powietrze? Kot może jeść jogurt naturalny i kefir, tylko nie w dużych ilościach.
TU Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane przez ratta Czas edycji: 2010-11-05 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Ile miłośniczek kotów! W końcu jestem w swoim żywiole ;D Dołączę do was razem z moim maleństwem ; ) 4 miesięczny mieszaniec dachowca z syberyjskim, imion ma wiele, ale dla mnie jest po prostu Dzióbkiem ; ) Uwielbia się miziać, co chyba jest trochę niepodobne do kociej natury, on po prostu molestuje o to żeby go podrapać, pogłaskać albo położyć się obok niego. Uwielbiam go
![]()
W życiu zdarzają się chwile gdy jedynym wyjściem jest stracić kontrolę. Edytowane przez martuskaa2 Czas edycji: 2010-11-06 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Martuskaa, ale słodziak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Elwirka-Elmirka :D
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ha ha! Właśnie pokazałam go mamie. Gdyby był do oddania, już byś go nie miała ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]() Polecam Ci książkę pt: " Czy koty zawsze spadają na cztery łapy? ". Tam są odpowiedzi na najczęstsze pytania, które niby są takie oczywiste i proste dla nas, ale ciężko kociarzom na nie odpowiedzieć, dlaczego tak, a nie inaczej. I m.in. jest tam pytanie, dlaczego koty łaszą się do osób, które otwarcie przyznają, że nie przepadają za kotami ![]() http://wysylkowa.pl/ks784177.html Dla miłośników psów polecam książkę z tej samej serii pt: " Dlaczego psy piją wodę z toalety?" Książki są pisane w taki humorystyczny sposób, że czytając je pierwszy raz, w niektórych momentach płakałam za śmiechu ![]() http://www.empik.com/dlaczego-psy-pi...7053,ksiazka-p
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
Wiec przygarnelam malego czarnulka
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: a co mu dajesz jeść? ![]() ![]()
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-11-06 o 18:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
normalne, siedzi w szafie. a jak nie, to wyloz w szafach jakies reczniki czy cos, niech ma na poczatek troche spokoju. za tydzien/dwa nie bedzie was o krok odstepowal ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
Kupilam mu to biedronkowe jedzenie,bo akurat po drodze mialam i tylko to otwarte.A czemu nie whiskas?Wiecie najlepsze jest to,ze nie znam jego plci jakos mi nie powiedzieli,ani w karcie nei wpisali wiec jak go znajde i odkryje jaka plec to bedzie lepiej.Kurcze boje sie,zeby on nie byl jakims dzikusem
![]() ![]()
Czasami musimy przestać analizować przeszłość, przestać planować przyszłość, przestać zastanawiać się co tak naprawdę czujemy, przestać decydować rozumem co chce czuć serce. czasem musimy po prostu powiedzieć sobie 'niech się dzieje co chce' i iść dalej. Edytowane przez Bojowa_Laska Czas edycji: 2010-11-06 o 18:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
to otworz mu te szafy, moze byc mu lepiej. i jak masz wersalke czy cos to moze byc w poscieli
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() kolejne kroki skieruj proszę do weterynarza, niech go zbada i powie Ci najważniejsze- czy to kot czy kotka ![]() ![]() a co ze żwirkiem, kuwetką? czy kotek się już załatwiał?
Edytowane przez strawberka Czas edycji: 2010-11-06 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny wiecei jaka ja sprytna jestem?:P wywabilam go
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() koniecznie idź z nim do weta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.