Karmienie piersią w miejscach publicznych - opinie. - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-12, 19:22   #721
Kalini
Zakorzenienie

Dot.: karmienie piersią w miejscach publicznych

Swoją drogą: http://radom.gazeta.pl/radom/1,48201...#BoxSlotII3img
I właśnie karmiące matki wyglądają zazwyczaj jak te ze zdjęcia. Nic nie widać. A nawet gdyby było widać pierś, nie mam nic przeciwko.
Kalini jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 19:31   #722
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalini Pokaż wiadomość
Swoją drogą: http://radom.gazeta.pl/radom/1,48201...#BoxSlotII3img
I właśnie karmiące matki wyglądają zazwyczaj jak te ze zdjęcia. Nic nie widać. A nawet gdyby było widać pierś, nie mam nic przeciwko.
Widać na tyle bym się zniesmaczyła

Świetna chusta, polecam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 964464_699644180078225_3777750672041833152_o.jpg (77,4 KB, 90 załadowań)
Varga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 19:40   #723
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Do założenia tego wątku natchnął mnie ten artykuł http://m.radom.gazeta.pl/radom/1,106...ampaign=czolka

Jestem ciekawa, co Wy o tym sądzicie, czy karmienie w miejscu takim jak restauracja, kawiarnia, kanapa w galerii handlowej jest rzeczą naturalną, czy może jednak odrobinę niestosowną?

Jeśli był już taki wątek, to sorry, nie znalazłam.
Odwrócę pytanie: co ma zrobić mama (gdziekolwiek jest z dzieckiem - galeria, przychodnia, urząd) gdy w budynku, w którym jest kilka tysięcy ludzi architekt zrobił... ach! 1 pomieszczenie do karmienia i przewijania jednocześnie? Albo - o zgrozo - nie zrobił go wcale? albo - kluczyka trzeba szukać u ochrony, a ochrona se poszła - gdzieś?

Karmiłam młodszą 11mcy. Piersią. I na palcach 1 ręki policzę, ile razy robiłam to w miejscu do tego przeznaczonym. Za to gwarantuję, że mojej piersi nikt nie widział naprawdę, dla normalnej mamy (pomijam mamy OZM albo zwyczajnie głupie kobiety, też się trafia) nie ma niczego fascynującego w wystawianiu biustu na pokaz ciekawostka - aby karmić dyskretnie wcale nie jest konieczne ekstra ubranie, spokojnie da się w zwykłej bluzce. Tetrówka się też nada do ew. osłonięcia.

Cytat:
Napisane przez JohnLena Pokaż wiadomość
Myślę, że jak są wyznaczone do tego miejsca, typu pokój dla opiekuna i dziecka (nie toaleta) czy jak w IKEA przy restauracji fajny kącik, to należy z nich korzystać i nie świecić cycem wszędzie. A jak nie ma to należy świecić cycem gdzie się chce
fajnie ujęte
ale jak wyżej - wcale nie trzeba, a karmić się da

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Karmienie piersia jest rzecza naturalna, ale... mezczyzna tez ma swoje fizjologiczne potrzeby i nie odpryskuje sie gdzie popadnie.
Nie lubie patrzec na obnazone damskie piersi w centrach handlowych... no nie wiem, chociaz pielucha nakryc... Spladzanie dziecka tez jest piekne i naturalne, a jednak nikt sie z tym nie obnosi publicznie. No nie wiem mnie to razi.
i nie widzisz różnicy między karmieniem a seksem czy sikaniem? Malutkie dziecko nie rozumie czekania. Z seksem - zachcianką - można się wstrzymać, a dorosły facet naprawdę może znaleźć miejsce niewidoczne.
Albo poczekać.

Cytat:
z drugiej strony, nie wierze, ze te kobiety nie czuja dyskomfortu... moze czuja dume? ciekawe
OMG walisz jedną genialną teorię za drugą
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 19:44   #724
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość

Świetna chusta, polecam.
Są takie chusty,fakt.Niemoge się nadziwić,gdzie wy te cycve widujecie. Dziwi mnie,a Twoje piersi się niesmaczają Ah no tak,brak pijącego małego ssaka.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 19:49   #725
2016050952
Konto usunięte

Sama nie mam jeszcze dzieci, ale wielokrotnie spedzalam czas z koleżanką, która jakoś radziła sobie z karmieniem, nie robiąc tego w restauracji, albo GH.
Po pierwsze, jeśli chcemy wybrać się na zakupy, to można chyba zaplanować to tak, żeby nie przypadały na porę karmienia, można ewentualnie zrobić to w samochodzie na parkingu lub w miejscu do tego przeznaczonym.
Po drugie, karmienie piersią przy stoliku w restauracj, podczas gdy inni jedzą jest według mnie co najmniej nie na miejscu. Spotkałam się z tym kiedyś i zmilczałam, a teraz żałuję, że się nie odezwałam. Bo g... mnie obchodzi, że to jest naturalne, obcinanie paznokci też jest, a jednak nikt raczej nie robi tego publicznie.
Kompletnym kosmosem jest karmienie dziecka starszego niż 1,5 roku, dla mnie to jest chore.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 19:53   #726
tworazka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48498538]Odwrócę pytanie: co ma zrobić mama (gdziekolwiek jest z dzieckiem - galeria, przychodnia, urząd) gdy w budynku, w którym jest kilka tysięcy ludzi architekt zrobił... ach! 1 pomieszczenie do karmienia i przewijania jednocześnie? Albo - o zgrozo - nie zrobił go wcale? albo - kluczyka trzeba szukać u ochrony, a ochrona se poszła - gdzieś?

Karmiłam młodszą 11mcy. Piersią. I na palcach 1 ręki policzę, ile razy robiłam to w miejscu do tego przeznaczonym. Za to gwarantuję, że mojej piersi nikt nie widział naprawdę, dla normalnej mamy (pomijam mamy OZM albo zwyczajnie głupie kobiety, też się trafia) nie ma niczego fascynującego w wystawianiu biustu na pokaz ciekawostka - aby karmić dyskretnie wcale nie jest konieczne ekstra ubranie, spokojnie da się w zwykłej bluzce. Tetrówka się też nada do ew. osłonięcia.

fajnie ujęte
ale jak wyżej - wcale nie trzeba, a karmić się da

i nie widzisz różnicy między karmieniem a seksem czy sikaniem? Malutkie dziecko nie rozumie czekania. Z seksem - zachcianką - można się wstrzymać, a dorosły facet naprawdę może znaleźć miejsce niewidoczne.
Albo poczekać.

OMG walisz jedną genialną teorię za drugą [/QUOTE]

OMG yolo swag swag Pokaz mi faceta ktory Ci nie bedzie narzekal na pecherz jak male dziecko. Znajdzie czas oczywiscie na zbunkrowanie sie, ale dziecko tez nie umrze, jak mama przez minute zalozy ta chuste.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Sama nie mam jeszcze dzieci, ale wielokrotnie spedzalam czas z koleżanką, która jakoś radziła sobie z karmieniem, nie robiąc tego w restauracji, albo GH.
Po pierwsze, jeśli chcemy wybrać się na zakupy, to można chyba zaplanować to tak, żeby nie przypadały na porę karmienia, można ewentualnie zrobić to w samochodzie na parkingu lub w miejscu do tego przeznaczonym.
Po drugie, karmienie piersią przy stoliku w restauracj, podczas gdy inni jedzą jest według mnie co najmniej nie na miejscu. Spotkałam się z tym kiedyś i zmilczałam, a teraz żałuję, że się nie odezwałam. Bo g... mnie obchodzi, że to jest naturalne, obcinanie paznokci też jest, a jednak nikt raczej nie robi tego publicznie.
Kompletnym kosmosem jest karmienie dziecka starszego niż 1,5 roku, dla mnie to jest chore.
si
Stary 2014-10-12, 19:55   #727
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Są takie chusty,fakt.Niemoge się nadziwić,gdzie wy te cycve widujecie. Dziwi mnie,a Twoje piersi się niesmaczają Ah no tak,brak pijącego małego ssaka.
Karmiłam piersią, dlaczego nie? Drugie dziecko też będę karmić piersią. Jednak widok cudzego cycka z przyssanym brzdącem mnie zniesmacza. Dla mnie karmienie piersią jest czynnością intymną, nie wyobrażam sobie robić tej czynności na widoku innych.
Varga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 19:57   #728
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Ale małe dziecko potrzebuje karmienia bardzo często. I nie da się tak wszystkiego zaplanować. No chyba, że każemy matka siedzieć cały czas w domach, bo jeszcze zaczną gorszyć otoczenie
Ja naprawdę nie wiem gdzie Wy widzicie problem. Zazwyczaj niewiele widać.I ani pierś, ani dziecko mnie nie brzydzą. A Was brzydzą? Więc czemu w połączeniu jest z tym coś nie tak. To dziecko tylko je, a to tylko mleko. I zawsze możecie odwrócić wzrok, poza tym jak ktoś napisał; wolę dziecko które je, niż dziecko, które płacze w niebogłosy.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

I trochę z tym obrzydliwym widokiem piersi przesadzacie. Jak kwoki, które narzekają, że uda widać, że się całują na widoku, że za duży dekolt itd. itd. Jak dla mnie to ta sama półka.
Stary 2014-10-12, 20:06   #729
JohnLena
Zadomowienie

Cytat:
Karmiłam piersią, dlaczego nie? Drugie dziecko też będę karmić piersią. Jednak widok cudzego cycka z przyssanym brzdącem mnie zniesmacza. Dla mnie karmienie piersią jest czynnością intymną, nie wyobrażam sobie robić tej czynności na widoku innych.

Jak miło przeczytać, że nie wszystkie matki mają OZM.

Я свободен, словно птица в небесах,
Я свободен, я забыл, что значит страх.

Sowa, córka piekarza
JohnLena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 20:07   #730
bernikula
mOLDerator

Mi to generalnie ani ziębi, ani grzeje, natomiast sama publicznie nigdy tego nie robiłam.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 20:12   #731
Krutynianka
Rozeznanie

Cytat:
Oj, zdziwiłabyś się Niestety, miałam nieprzyjemność 2 razy być świadkiem tego, jak w autobusie (miejsce publiczne) ktoś obcinał paznokcie, raz starszy facet, raz młoda laska "w ałtficie"... Wygląd wymuskany, a zachowanie z dziczy. Cytując "klasyka": Masakrancja!

Edytowane przez Krutynianka
Czas edycji: 2014-10-12 o 20:13
Krutynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-12, 20:12   #732
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
No spoko,rozumiem.Tylko mnie lekko zdziwiło,bo na tym zdjęciu były tylko małe kawałki widocznych piersi.Ja raczej z tych,co publicznie bym się wstydziła karmić. Jedynie karmiłabym z opcją chusty.
Stary 2014-10-12, 20:13   #733
stenka30
Zadomowienie

Karmiłam piersią 8 miesięcy i nigdy nie wywaliłam cyca w miejscu publicznym, nie jest to takie trudne, wystarczy wyjść na zakupy po nakarmieniu a nie przed, mam wrażenie że niektórym mamuśkom sprawia to przyjemność żeby usiąść na ławce w jakimś zatłoczonym miejscu i wywalić doja ja zwyczajnie bym się wstydziła ale niektórym to uczucie jest obce
stenka30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 20:15   #734
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Karmienie piersia jest rzecza naturalna, ale... mezczyzna tez ma swoje fizjologiczne potrzeby i nie odpryskuje sie gdzie popadnie.
Nie lubie patrzec na obnazone damskie piersi w centrach handlowych... no nie wiem, chociaz pielucha nakryc... Spladzanie dziecka tez jest piekne i naturalne, a jednak nikt sie z tym nie obnosi publicznie. No nie wiem mnie to razi.
Tworazka, Ty jak nie gadasz o twoim, ktory sie madrzy na temat przeszczepow, to wywalasz z jakimis postami porownujacymi sikanie do karmienia dzieci. Ogarnij sie

Nie przeszkadza mi to, dziecko to dziecko. Glodne, to trzeba nakarmic i nie ma, ze boli. Zreszta nie wpatruje sie w piersi mam karmiacych, raczej przechodze obok tego obojetnie.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 20:22   #735
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez stenka30 Pokaż wiadomość
Karmiłam piersią 8 miesięcy i nigdy nie wywaliłam cyca w miejscu publicznym, nie jest to takie trudne, wystarczy wyjść na zakupy po nakarmieniu a nie przed, mam wrażenie że niektórym mamuśkom sprawia to przyjemność żeby usiąść na ławce w jakimś zatłoczonym miejscu i wywalić doja ja zwyczajnie bym się wstydziła ale niektórym to uczucie jest obce
Też mam takie wrażenie, że dla niektórych to jakaś przyjemność. OZM to straszna choroba.
Stary 2014-10-12, 20:43   #736
eyo
Zakorzenienie

generalnie dzieci nie mam ale dla mnie coś takiego jest na tyle intymną rzeczą, że w życiu bym tego nie zrobiła publicznie i choćbym miała połowę życia spędzić na planowaniu jak tego uniknąć to bym to zrobiła

i z uwagi na powyższe, nie - nie chcę tego u nikogo oglądać

jak już sie gdzieś trafi to bym się w sumie nie odezwała tylko poszła dalej/gdzie indziej bo przyznam, że kłócenie się z kobietą z dzieckiem na ręku o to wydaje mi się jeszcze durniejsze

Cytat:

Świetna chusta, polecam.
zgadzam się - ta chusta wydaje się fajnym rozwiązaniem, dziecko nakarmione i ja nie muszę tego oglądać

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 20:59   #737
tworazka
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48499188]Tworazka, Ty jak nie gadasz o twoim, ktory sie madrzy na temat przeszczepow, to wywalasz z jakimis postami porownujacymi sikanie do karmienia dzieci. Ogarnij sie

Nie przeszkadza mi to, dziecko to dziecko. Glodne, to trzeba nakarmic i nie ma, ze boli. Zreszta nie wpatruje sie w piersi mam karmiacych, raczej przechodze obok tego obojetnie.[/QUOTE]

Nadal uwazam, ze rak mozgu i trzustki jest najgorszy. Nie przyjmuje sie prawie wcale, smierc przychodzi natychmiast. Nie pasuja Ci moje wypowiedzi ignoruj mnie, bedziesz miala z dyni. Z Twoimi wieloma opiniami sie zgadzam, ale, jezeli moje Cie tak bola to jest rozwiazanie...
Stary 2014-10-12, 21:00   #738
201609102148
Konto usunięte

Ludzie w bikini na plaży też Was zniesmaczają? Widać tyle samo, sutek zasłonięty, reszta na widoku.
201609102148 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 21:03   #739
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Nadal uwazam, ze rak mozgu i trzustki jest najgorszy. Nie przyjmuje sie prawie wcale, smierc przychodzi natychmiast. Nie pasuja Ci moje wypowiedzi ignoruj mnie, bedziesz miala z dyni. Z Twoimi wieloma opiniami sie zgadzam, ale, jezeli moje Cie tak bola to jest rozwiazanie...
Między tym, że jakiś rak jest zły, a stwierdzeniem, że trzustki się nie da przeszczepić jest duża różnica. I tu nie chodzi o opinię, ale o fakt. A on jest tak, że trzustkę da się przeszczepić. Ty upierałaś się, że nie bo "twój" tak powiedział.
Stary 2014-10-12, 21:04   #740
2016050952
Konto usunięte

W dziwnym kraju żyjemy, wielokrotnie spotykam się z tym, że komuś coś przeszkadza, ale uwagi nie zwróci, bo nikt nie chce wyjść na pieniacza, a dyskusja z karmiąca matką popularności nie przysparza. Tyle, że taka bierność utrwala pewne zachowania i utwierdza te osoby w przekonaniu, że wszystko jest ok, bo nikt się przecież nie czepia.
Stary 2014-10-12, 21:13   #741
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Między tym, że jakiś rak jest zły, a stwierdzeniem, że trzustki się nie da przeszczepić jest duża różnica. I tu nie chodzi o opinię, ale o fakt. A on jest tak, że trzustkę da się przeszczepić. Ty upierałaś się, że nie bo "twój" tak powiedział.
Dla mojego fakty sa jasne, jezeli sie nie przyjmuje, to tak, jakby nie wychodzilo na plus. W moim gronie, nie jeden czlowiek mimo poteznej walki sie nie przyjal. Moze warto jak komus sie zwraca uwage, podac przyklad, gdzie przeszczepy sie udaja, a nie cisnac. Ja o tym nie slyszalam wiec mowie swoje doswiadczenia i zaslyszenia.
Stary 2014-10-12, 21:18   #742
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mojego fakty sa jasne, jezeli sie nie przyjmuje, to tak, jakby nie wychodzilo na plus. W moim gronie, nie jeden czlowiek mimo poteznej walki sie nie przyjal. Moze warto jak komus sie zwraca uwage, podac przyklad, gdzie przeszczepy sie udaja, a nie cisnac. Ja o tym nie slyszalam wiec mowie swoje doswiadczenia i zaslyszenia.
Wiec może np. użyj wyszukiwarki zanim zaczniesz coś przedstawiać jako pewniki bo "twój" tak powiedział, bo tak słyszałaś, albo zdarzyło w Twoim gronie. I kłócić się potem z innymi, którzy mówią poprzez fakty. I jeszcze raz, naprawdę Twój jeśli nie jest lekarzem transplantologie to nie jest żadnym autorytetem w sprawie. http://portal.abczdrowie.pl/przeszczepienie-trzustki
Stary 2014-10-12, 21:19   #743
Konto usunięte

Cytat:
Ale małe dziecko potrzebuje karmienia bardzo często. I nie da się tak wszystkiego zaplanować. No chyba, że każemy matka siedzieć cały czas w domach, bo jeszcze zaczną gorszyć otoczenie
Ja naprawdę nie wiem gdzie Wy widzicie problem. Zazwyczaj niewiele widać.I ani pierś, ani dziecko mnie nie brzydzą. A Was brzydzą? Więc czemu w połączeniu jest z tym coś nie tak. To dziecko tylko je, a to tylko mleko. I zawsze możecie odwrócić wzrok, poza tym jak ktoś napisał; wolę dziecko które je, niż dziecko, które płacze w niebogłosy.

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

I trochę z tym obrzydliwym widokiem piersi przesadzacie. Jak kwoki, które narzekają, że uda widać, że się całują na widoku, że za duży dekolt itd. itd. Jak dla mnie to ta sama półka.
ano
gorszy widok wystającego rowa z gaci - a widuję RÓWNIEŻ u facetów ostatnio, nader często

Cytat:
Napisane przez JohnLena Pokaż wiadomość

Jak miło przeczytać, że nie wszystkie matki mają OZM.
moment
nie mam i nigdy nie miałam OZM
za to mam wrażenie, że jeśli tylko matka ośmieli się pomyśleć o potrzebie dziecka, będąc wśród ludzi - to ma OZM

wiesz, że kiedyś - o zgrozo! - przewijałam dziecko z kupy w CH na ławce? A wiesz, czemu? bo NIGDZIE nie było przewijaka. Mając wybór: ławka lub podłoga w toalecie, wybrałam ławkę, i w nosie miałam innych w tej sytuacji.
Podziękujcie architektom

Cytat:
Napisane przez stenka30 Pokaż wiadomość
bzdury
niektórzy mają starsze dziecko/dzieci, trzeba odebrać z przedszkola, ogarnąć plac zabaw, zrobić zakupy - wychodziłam z domu na wiele godzin. No faktycznie - mogłam rano nakarmić, a potem dziecko musi wytrzymać

I dlaczego widzisz tylko skrajność: wywalić doja (omg, co to w ogóle za określenie?). Piszemy jak krowie na rowie: DA się karmić dyskretnie.

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48499188]Tworazka, Ty jak nie gadasz o twoim, ktory sie madrzy na temat przeszczepow, to wywalasz z jakimis postami porownujacymi sikanie do karmienia dzieci. Ogarnij sie

Nie przeszkadza mi to, dziecko to dziecko. Glodne, to trzeba nakarmic i nie ma, ze boli. Zreszta nie wpatruje sie w piersi mam karmiacych, raczej przechodze obok tego obojetnie.[/QUOTE]

otóż to ciekawe, co powoduje tymi, co to wlepiają gały w karmiące matki chęć podniety czy co? no bo skoro mi się coś nie podoba, to nie patrzę, nie? psia kupa mnie razi, no to nie lipię się na nią.

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Ludzie w bikini na plaży też Was zniesmaczają? Widać tyle samo, sutek zasłonięty, reszta na widoku.
śmiem twierdzić, że nawet więcej, ale jakoś nikomu to nie wadzi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-12, 21:23   #744
2016050952
Konto usunięte

Jest różnica w wyglądzie piersi kobiety karmiącej i piersi "normalnych". Argument z bikini mocno nietrafiony
Stary 2014-10-12, 21:24   #745
Karinio
Zakorzenienie

Dziwi mnie,że matki tak plują na drugie,brak zrozumienia jeśli chodzi o karmienie piersią.

Cytat:
Napisane przez Farmakopea Pokaż wiadomość
Dokładnie,zgadzam się.
Stary 2014-10-12, 21:26   #746
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
Jest różnica w wyglądzie piersi kobiety karmiącej i piersi "normalnych". Argument z bikini mocno nietrafiony
A czyli chodzi o to, że pierś brzydka. Czyli np. kobiety z brzydkimi piersiami nie powinny nosić bikini, a najlepiej w ogóle wychodzić na plaże.
Stary 2014-10-12, 21:26   #747
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec może np. użyj wyszukiwarki zanim zaczniesz coś przedstawiać jako pewniki bo "twój" tak powiedział, bo tak słyszałaś, albo zdarzyło w Twoim gronie. I kłócić się potem z innymi, którzy mówią poprzez fakty. I jeszcze raz, naprawdę Twój jeśli nie jest lekarzem transplantologie to nie jest żadnym autorytetem w sprawie. http://portal.abczdrowie.pl/przeszczepienie-trzustki
poczytam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-12, 21:33   #748
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
A czyli chodzi o to, że pierś brzydka. Czyli np. kobiety z brzydkimi piersiami nie powinny nosić bikini, a najlepiej w ogóle wychodzić na plaże.
No piękna nie jest. A kobiety z brzydkimi piersiami raczej nie zakładają skąpego bikini, bo są świadome swoich niedostatków, więc naprawdę nie rozumiem tego porównania.
Stary 2014-10-12, 21:36   #749
Konto usunięte

CHyba dawno na plaży nie byłaś.
Ogrom ludzi nie przejmuje się tym, że jego wygląd kogoś urazi. I wcale się nie dziwię plaża to nie miejsce tylko dla młodych pięknych. Noga kobiety 60+ też nie wygląda tak, jak noga młodej, czyli co - na plażę wolno tylko do pewnego wieku?
Stary 2014-10-12, 21:42   #750
Kalini
Zakorzenienie

Cytat:
No piękna nie jest. A kobiety z brzydkimi piersiami raczej nie zakładają skąpego bikini, bo są świadome swoich niedostatków, więc naprawdę nie rozumiem tego porównania.
Serio nie widziałaś nigdy starszych pań opalających się toples? Bywasz na plaży tylko na Ibizie.
Czy wg ciebie pani z brzydkimi piersiami nie może opalać się toples albo mieć skąpego bikini?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości