![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: karmienie piersią w miejscach publicznych
Swoją drogą: http://radom.gazeta.pl/radom/1,48201...#BoxSlotII3img
I właśnie karmiące matki wyglądają zazwyczaj jak te ze zdjęcia. Nic nie widać. A nawet gdyby było widać pierś, nie mam nic przeciwko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Świetna chusta, polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Karmiłam młodszą 11mcy. Piersią. I na palcach 1 ręki policzę, ile razy robiłam to w miejscu do tego przeznaczonym. Za to gwarantuję, że mojej piersi nikt nie widział ![]() ![]() Cytat:
![]() ale jak wyżej - wcale nie trzeba, a karmić się da ![]() Cytat:
Albo poczekać. Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Konto usunięte
|
Sama nie mam jeszcze dzieci, ale wielokrotnie spedzalam czas z koleżanką, która jakoś radziła sobie z karmieniem, nie robiąc tego w restauracji, albo GH.
Po pierwsze, jeśli chcemy wybrać się na zakupy, to można chyba zaplanować to tak, żeby nie przypadały na porę karmienia, można ewentualnie zrobić to w samochodzie na parkingu lub w miejscu do tego przeznaczonym. Po drugie, karmienie piersią przy stoliku w restauracj, podczas gdy inni jedzą jest według mnie co najmniej nie na miejscu. Spotkałam się z tym kiedyś i zmilczałam, a teraz żałuję, że się nie odezwałam. Bo g... mnie obchodzi, że to jest naturalne, obcinanie paznokci też jest, a jednak nikt raczej nie robi tego publicznie. Kompletnym kosmosem jest karmienie dziecka starszego niż 1,5 roku, dla mnie to jest chore. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;48498538]Odwrócę pytanie: co ma zrobić mama (gdziekolwiek jest z dzieckiem - galeria, przychodnia, urząd) gdy w budynku, w którym jest kilka tysięcy ludzi architekt zrobił... ach! 1 pomieszczenie do karmienia i przewijania jednocześnie?
![]() Karmiłam młodszą 11mcy. Piersią. I na palcach 1 ręki policzę, ile razy robiłam to w miejscu do tego przeznaczonym. Za to gwarantuję, że mojej piersi nikt nie widział ![]() ![]() ![]() ale jak wyżej - wcale nie trzeba, a karmić się da ![]() i nie widzisz różnicy między karmieniem a seksem czy sikaniem? Malutkie dziecko nie rozumie czekania. Z seksem - zachcianką - można się wstrzymać, a dorosły facet naprawdę może znaleźć miejsce niewidoczne. Albo poczekać. OMG ![]() ![]() OMG yolo swag swag ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
Karmiłam piersią, dlaczego nie? Drugie dziecko też będę karmić piersią. Jednak widok cudzego cycka z przyssanym brzdącem mnie zniesmacza. Dla mnie karmienie piersią jest czynnością intymną, nie wyobrażam sobie robić tej czynności na widoku innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja naprawdę nie wiem gdzie Wy widzicie problem. Zazwyczaj niewiele widać.I ani pierś, ani dziecko mnie nie brzydzą. A Was brzydzą? Więc czemu w połączeniu jest z tym coś nie tak. To dziecko tylko je, a to tylko mleko. I zawsze możecie odwrócić wzrok, poza tym jak ktoś napisał; wolę dziecko które je, niż dziecko, które płacze w niebogłosy. ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- I trochę z tym obrzydliwym widokiem piersi przesadzacie. Jak kwoki, które narzekają, że uda widać, że się całują na widoku, że za duży dekolt itd. itd. Jak dla mnie to ta sama półka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak miło przeczytać, że nie wszystkie matki mają OZM.
![]() |
![]() |
#731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Krutynianka Czas edycji: 2014-10-12 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Karmiłam piersią 8 miesięcy i nigdy nie wywaliłam cyca w miejscu publicznym, nie jest to takie trudne, wystarczy wyjść na zakupy po nakarmieniu a nie przed, mam wrażenie że niektórym mamuśkom sprawia to przyjemność żeby usiąść na ławce w jakimś zatłoczonym miejscu i wywalić doja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie przeszkadza mi to, dziecko to dziecko. Glodne, to trzeba nakarmic i nie ma, ze boli. Zreszta nie wpatruje sie w piersi mam karmiacych, raczej przechodze obok tego obojetnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
generalnie dzieci nie mam ale dla mnie coś takiego jest na tyle intymną rzeczą, że w życiu bym tego nie zrobiła publicznie i choćbym miała połowę życia spędzić na planowaniu jak tego uniknąć to bym to zrobiła
i z uwagi na powyższe, nie - nie chcę tego u nikogo oglądać jak już sie gdzieś trafi to bym się w sumie nie odezwała tylko poszła dalej/gdzie indziej bo przyznam, że kłócenie się z kobietą z dzieckiem na ręku o to wydaje mi się jeszcze durniejsze zgadzam się - ta chusta wydaje się fajnym rozwiązaniem, dziecko nakarmione i ja nie muszę tego oglądać
![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48499188]Tworazka, Ty jak nie gadasz o twoim, ktory sie madrzy na temat przeszczepow, to wywalasz z jakimis postami porownujacymi sikanie do karmienia dzieci. Ogarnij sie
![]() Nie przeszkadza mi to, dziecko to dziecko. Glodne, to trzeba nakarmic i nie ma, ze boli. Zreszta nie wpatruje sie w piersi mam karmiacych, raczej przechodze obok tego obojetnie.[/QUOTE] Nadal uwazam, ze rak mozgu i trzustki jest najgorszy. Nie przyjmuje sie prawie wcale, smierc przychodzi natychmiast. Nie pasuja Ci moje wypowiedzi ignoruj mnie, bedziesz miala z dyni. Z Twoimi wieloma opiniami sie zgadzam, ale, jezeli moje Cie tak bola to jest rozwiazanie...
![]() |
#738 |
Konto usunięte
|
Ludzie w bikini na plaży też Was zniesmaczają? Widać tyle samo, sutek zasłonięty, reszta na widoku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Konto usunięte
|
W dziwnym kraju żyjemy, wielokrotnie spotykam się z tym, że komuś coś przeszkadza, ale uwagi nie zwróci, bo nikt nie chce wyjść na pieniacza, a dyskusja z karmiąca matką popularności nie przysparza. Tyle, że taka bierność utrwala pewne zachowania i utwierdza te osoby w przekonaniu, że wszystko jest ok, bo nikt się przecież nie czepia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Dla mojego fakty sa jasne, jezeli sie nie przyjmuje, to tak, jakby nie wychodzilo na plus. W moim gronie, nie jeden czlowiek mimo poteznej walki sie nie przyjal. Moze warto jak komus sie zwraca uwage, podac przyklad, gdzie przeszczepy sie udaja, a nie cisnac. Ja o tym nie slyszalam wiec mowie swoje doswiadczenia i zaslyszenia.
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
gorszy widok wystającego rowa z gaci - a widuję RÓWNIEŻ u facetów ostatnio, nader często ![]() moment nie mam i nigdy nie miałam OZM za to mam wrażenie, że jeśli tylko matka ośmieli się pomyśleć o potrzebie dziecka, będąc wśród ludzi - to ma OZM wiesz, że kiedyś - o zgrozo! - przewijałam dziecko z kupy w CH na ławce? A wiesz, czemu? bo NIGDZIE nie było przewijaka. Mając wybór: ławka lub podłoga w toalecie, wybrałam ławkę, i w nosie miałam innych w tej sytuacji. Podziękujcie architektom ![]() Cytat:
niektórzy mają starsze dziecko/dzieci, trzeba odebrać z przedszkola, ogarnąć plac zabaw, zrobić zakupy - wychodziłam z domu na wiele godzin. No faktycznie - mogłam rano nakarmić, a potem dziecko musi wytrzymać ![]() I dlaczego widzisz tylko skrajność: wywalić doja (omg, co to w ogóle za określenie?). Piszemy jak krowie na rowie: DA się karmić dyskretnie. [1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48499188]Tworazka, Ty jak nie gadasz o twoim, ktory sie madrzy na temat przeszczepow, to wywalasz z jakimis postami porownujacymi sikanie do karmienia dzieci. Ogarnij sie ![]() Nie przeszkadza mi to, dziecko to dziecko. Glodne, to trzeba nakarmic i nie ma, ze boli. Zreszta nie wpatruje sie w piersi mam karmiacych, raczej przechodze obok tego obojetnie.[/QUOTE] otóż to ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Konto usunięte
|
Jest różnica w wyglądzie piersi kobiety karmiącej i piersi "normalnych". Argument z bikini mocno nietrafiony
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Konto usunięte
|
No piękna nie jest. A kobiety z brzydkimi piersiami raczej nie zakładają skąpego bikini, bo są świadome swoich niedostatków, więc naprawdę nie rozumiem tego porównania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Konto usunięte
|
CHyba dawno na plaży nie byłaś.
Ogrom ludzi nie przejmuje się tym, że jego wygląd kogoś urazi. I wcale się nie dziwię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy wg ciebie pani z brzydkimi piersiami nie może opalać się toples albo mieć skąpego bikini? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.