|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10)
Cytat:
![]() Oluś słodziak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy taką, tylko, że żółtą ![]() http://poznan.olx.pl/sprzedam-wozek-...-26323895#pics Cytat:
![]()
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Gooha sto lat
![]() ![]() Elcia dzieki ![]() Bydgoszczanka ![]() Ja z mojej spacerowki jestem bardzo zadowolona i juz nie planuje kolejnego wózka ![]() ![]() Miałam poprasowac ![]() ![]() ![]() Po południu Sebus powtórzył swoj dzisiejszy wyczyn ![]() ![]()
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 ![]() Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 ![]() Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2010-11-12 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Hej, mogę dołączyć do grona zdołowanych, wykończonych dwoma powtorami ( tak moja córka mówi
![]() ![]() Pogoda beznadziejna ![]() Dziś byłam w sprawie pracy, oczywiście nie mają wolnych miejsc, ale może..., podanie wzięli ![]() Małżon cały dzień w pracy, siedziałam z dzieciakami, Maciek maruda bo ma katar i chyba druga jedynka idzie, bo z japy ślina cieknie po kolana. Wstaje wszędzie, dziś ze stołu ściągnął kubek z herbatą ( na szczęście chłodną, bo to zielona była), garnki i pokrywki też chętnie wyjmuje i stuka i trzaska. Agata kopalnia pomysłów ( podobnie jak Kubuś i Maja ![]() Dają czasem popalić, ale fajnie mieć dwójeczkę, Macio wpatrzony w siostrę jak w obrazek, ona ma się przed kim popisywać ![]() U nas smoczek to teraz najlepszy przyjaciel, narazie nie walczę z tym, bo już to przerabiałam, mam nadzieję, że będzie podobnie. Aguśka miała ok 2 latek to był tylko do spania, aż w końcu z dnia na dzień odstawiliśmy i było ok, bez marudy, szlochania i szukania zatykacza. Bydgosiu, Luizka ![]() Castilia, na fotkach czaruś boski ![]() ![]() ![]() coś miałam napisać, ale zapomniałam, zresztą takie litrówki walę, że masakra to lepiej sobie pójdę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Rozeznanie
|
Bydgosia - ja myślę, że to lepiej już nie będzie z tą pogodą
![]() ![]() Słuchajcie, co takiego fantastycznego jest w tych Maclarenach? Bo ja takim owczym pędem też się zachwycałam, ale w zasadzie to nie mam pojęcia dlaczego, bo cena jest zabójcza - właśnie sprawdzałam 1490 zł za nówkę XLR (na all pewnie ździebko taniej). No przecież, jak by mi stary przylał za taki zakup, to rodzone dzieci by mnie nie poznały... Proszę o jakieś konkretne zalety. Zjadłam pizzę własnej roboty, ale jakaś taka średnia była... ![]()
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Blonde a jaką masz ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
ja mam z firmy mamas and papas model nuna- ale one sa dostepne tylko w UK no chyba, ze na all
![]() Tu zdjecie-
#727 |
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam odpisuje póki cokolwiek pamiętam
![]() Castillia dla synka ![]() ![]() Patinka biedny Emi... Mam nadzieje, że te zmiany mu pomogą! Piotrek lubi smoka niestety bardzo:F Spacerówke mam tako sportster- na terenową jazde i ten od kumpeli -Disney hauck. Mega miło mnie ten wózek zaskoczył- super się składa, jeździ, ma wielki kosz na zakupy i jest lekki. |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
patinka biedny Emi
![]() ![]() pysiam ![]() ![]() castilla Oluś ![]() karola głowa do góry ![]() ale wieje u nas!!! bylismy u tesciów Ada szalała na całego,Ona tam ma raj,popisy na całego.od 7rano do 20.20 spała tylko 40minut dzisiaj ![]() ![]() szukałam jej dziś znów kombinezonu na miescie i widzialam jeden z mariquity za 100zł ale chyba byśmy musieli jutro tam podjechać.chcialam sobie coś kupic ale nic kompletnie ![]() wózek mam tako jumper i jest super ,budkę moge przekrecać w obie strony ale nigdy tego nie robie bo z dzieckiem w srodku to ciezko taki manewr zrobić,no i na wiosne chce też coś lekkiego.Ada naszczescie lubi przodem jezdzic ale czasami jak strasznie wieje to prowadze ją tylem więc lepiej by było gdyby raczkę mozna było zmieniac. dziewczyny jaki spiworek do wózka i na sanki polecacie?z czego najlepszy? z wełny ,polaru czy są może z jakimś misiem?
![]() ![]() Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-11-12 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
witajcie.
Blonde fajny ten wózek. Filka u nas też nieprzyjemnie.ale jutro ma być lepiej.jak TŻ wróci,jedziemy do siostry do kielc.wracamy jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny , dziś mam humor do bani , pogoda do D**y
![]() musze porządki jakieś zrobić , obiad, 60km do celnej jechać odebrać akcyzy z samochodów a pózniej pakować Zuzkę ,bo jutro jadę z mężem na giełdę i musze dziecko do mamy zawiezć a wyjeżdżamy o 5 rankiem to wolę być spakowana
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
Ulcia może kawki się napijemy na poprawę humoru?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
A u nas z rana piekne slonce....i dopiero teraz widze jakie mam brudne okno w kuchni ![]() ![]() Dzis siedzimy same cały dzień. TZ na uczelni, a wieczorem ma "wychode". Ale za to jutro cały dzien dla nas...mam nadzieje. Dzieki za odzew w sprawie smoka. Odetchnełam , czyli nie tylko u nas takie przywiązanie. Przyłaczam sie do pytania Karoli- co takiego jest w tym Maclarenie?- na all nowy mozna kupic za 1000. Uzywki chodza po ok 700zl, ale widziałam i taniej. Do do wózków, ja tez mysle nad zmiana na wiosne, myslałam o quinny zapp. Zime przejezdzimy jeszcze w x-landerze. Duze te kola ma, dobrze sie prowadzi, zwrotny.Oczywiscie jak kazdy ma wady. Dla mnie najwieksza to ta, ze nie mozna siedziska podniesc do pionu. Mała ciagle jezdzi w pozycji półleżacej, no powiedzmy 50 stopni.A wcale sie nie podciaga za pałak do siadu...zsuwa sie tylko i musze ja co jakis czas podciagac do gory. No i folie musze kupic jakas przezroczysta, bo ta oryginalna jest kosmiczna, srebrna i ma tylko okienko z folii. Małej to nie pasuje, zaczyna marudzic bo nic nie widzi. O male sie obudzilo...i cos tam gruchocze pod nosem. Kurcze ona juz taka smieszna jest, czesto z niej polewke mamy. ![]() ![]() ![]() ![]() W piatek ide do reh. A wlasnie. Pytanie co do wagi powraca.Ostatnio mowilysmy ze duzo anszych dzieciaczków nie ma 8 kg. Moja wazy 7600 w ubranku, co oznacza, ze od 3,5 mca nie przybrała na wadze. Centyl 3...na samym dole. Do tej pory nie patrzyłam na te centyle...ale jak wczoraj zajrzałam , to sie zaczełam zastanawiac.... ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Pola, a ja sie moge przyłaczyc? Bo cos mnie tez ochota naszła...ide ekspres nastawie...
#733 | |
Zakorzenienie
|
Pantee a czemu chodzicie do reh.?
wagą się nie przejmuj.jeśli lekarz nic nie mówi, to jest ok.teraz dzieci tak już nie przybywają, no i mają zwiększony metabolizm ze względu na ząbkowanie no i więcej się ruszają.Dawid ważył ok9300 pod koniec sierpnia a w pażdzierniku ok 9400 więc też prawie nic nie przybywa. ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
![]() a masz taki ekspres,że kawka jak z kawiarni? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Raczkowanie
|
Pola- no prawie..
![]() ![]() A do reh wlasnie ze wzgledu na te opóżnienia, troche ją cwiczy, ale niewiele. Pokazuje jak ja ją powinnam ćwiczyc...Mała ogolnie ma slabsze napiecie miesniowe i wszystko pozniej zaczeła robic. Glowke podniosla jak miala 3 mce dopiero. Podpor na wyprostowanych dloniach dopiero w 7 mcu..Na boczki sie przekrecala tez dopiero w po 7ms. Zaczeła pełzac jak skonczyla 9mcy.No i taka ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/relgvcqg1m0xundw.png Edytowane przez pantee Czas edycji: 2010-11-13 o 09:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() No wcale, fika, bryka. I całe szczęście, wrócił jej dawny wigor ![]()
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
PAntee a to super,jak się wprowadzimy do nowego domu,to też chce zakupić ekspres
![]() a mówili Ci czym jest spowodowane zbyt małe napięcie??Dawid miał wzmożone napięcie. |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Pantee nie ma co tak te centyle przeliczać
![]() Ja póki co poodkurzałam zaraz pościeram kurze z małym ![]() ![]() Zakupki wczoraj robiłam i kupiłam w biedronce za niecałe 12 zł 4 opak chusteczek do pupy- dada. W sumei z wyszystkich jakie testowąłam to te były ok, jeszcze bella happy i pampers sleep and play. Ale dady najtańsze to wracam do nich. Te pudła na zabawki są ok ale w sumie prawie 30 zł to nie tak mało ![]() ![]() A i bańki mydlane małemu puszczam to jest w niebowzięty. |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Pola- w sumie to nie powiedziała skad.Podobno niektore dziec tak maja i juz.Pytała tylko jaki byl porod i zapisała ze CC, ale nie skomentowała.Po tych ćwiczeniach w piatek...powie mi czy mam sie umowic na wizyte do lekarza, do tej pory mnie uspokojala zebym se nie martwiła, bo wszystko idzie zgodnie z planem tylko wolniej. Ale mi eto troche zaczyna wkurzac, ze wszystkie dzieci juz takie postepy a moja ciagle w lesie...
Zabraa- chodzi o to ze wlasnie ona skacze z centyla na centyl...coraz nizej.
#739 |
Zakorzenienie
|
Pantee mi się wydaje, że panikujecie z tymi centylami...jak dziecko zdrowo wygląda, ładnie je, nie ma anemi to czym się schizować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
Ja nie panikuje....dopiero wczoraj zerknełam. Po prostu pytam, czy wy to analizujecie...i tyle
![]() ![]() ide na spacer...milego popoludnia ![]()
#741 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A 3 wózek kupować to faktycznie nie bardzo... To jak zdecydujesz się na używkę to najlepiej ze swojego miasta, albo blisko abyś mogła pojechać obejrzeć, bo naprawdę parasolki używki mogą byc baaaaaaaaaaaardzo rozklekotane. Ja schowałam rzeczy do prasowania do szafy i już nie jestem nagabywana ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
no cóż ja się nie chciałam wypowiadac n/t Maclarena coby mnie nikt nie zjadł ale widze, ze nie jestem sama
![]() tez nie wiem co ludzie nim widza, drogi, mało atrakcyjny i wcale nie bardziej funkcjonalny niz inne tansze ... pantee my mamy rehab w poniedziałek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() takze nie stresuj się, jesli mała robi po kolei wszystko tylko wolniej, no trudno taka jej uroda ![]() ktore mięsnie ma za słabe ![]() ![]() ![]() siedział tez w wozku, najpierw polleząco a pozniej siedział normalnie ( na podłodze nie umiał siedziec). Po tygodniu jak nauczył sie siedziec sam, to zaczął siadac sam ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-11-13 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chętnie,. o już 3 będzie dzisiaj Cytat:
![]() ale każdty ma swoje zdanie ![]() Kancia ja stanę w Twojej obronie , faktem jest że wózek osobiście też mi się niepodoba ale każdy ma swój punkt widznia ja mam quinny buzz i też niekażdemu się on dobrze widzi , dla jest jest lekki , super się go prowadzi , ma budkę co w lato chroni przed promieniami i nie jest pod nią gorąco . jedyne co mnie wkurza to to , że nie można rączką operować na siedzenie przodem lub tyłem tylko fotel trzeba wyjąć i obrócić ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
ja chetnie poczytam co urzekło dziewczyny ktore go mają lub chcą miec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Umieram
![]() Wszyscy chorzy ...ja ledwo oddycham przez jamę ustną nos mam zawalony ... Dzieciaki kaszlące Julka połowe nocy nieprzespała budził jakaszel... ![]() Jak wroce do żywych to wpadnę ![]() Ja mam Maclarena i uważam że jest Super ![]() niechce mi sie opisywac ...bo mi cieknie z nosa ...ale potem moze napisze kilka słów w tej sprawie ![]() A co do Stylistyki Kanciu to wiadomo jednemu się podoba klatka drugiemu Kanarek ![]() Ja akurat zaliczam się do tych którym owa stylistyka oraz staranny dobór materiałów Maclarena Bardzo się podoba ![]()
#746 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
Dawno mnie nie było, ale widzę, że nie wyrzuciłyście mnie z listy ![]() Czasem udało mi się przeczytać co nieco z subskrypcji, ale i tak jestem mocno nie w temacie ![]() Aldii za pamięć ![]() Chłopaki rosną, Michał obecnie na antybiotyku z powodu anginy. Maciek odpukać na razie zdrowy, już 3,5 miesiąca czekamy na kolejne zęby, a póki co mamy 2 dolne jedynki. Mały namiętnie raczkuje, z łatwością przemieszcza się przy meblach, a czasem jak się zapomni to chwilę stoi. Gadać nic nie chce poza "yyyy" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Pante my też byliśmy początkiem września ostatnio, ale tylko dlatego, że tak kazała na kontrole przyjść.
Patka dokładnie tak samo myslę ![]() Ja w wózku patrze na to gdzie ma jeździć, wygląd też oczywiście- bo mi się te kosmiczne nie podobają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A co do siedzenia, tak czesto siedze za nia...i bawi sie np. kierownica , albo garnuszkiem. Zawsze ja asekuruje , bo jak jej sie znudzi to do tyłu leci specjalnie. NIe wiem jak ja nauczyc zeby rece z boku stawiala jak siedzi... OStatnio codzinnie podejmuje wiecej prob na raczka, ale nogi sie na panelu rozjezdzaja...chyba musze dywan kupic. Na cwiczenie brzucha reh dała nam cwiczenie na piłce...ale jakos ciezko mi ono idzie.... . Spotkania ostatni mamy raz na dwa miesiace,a ostatnio jak poszlam to ustawiła na za miesiac bo podobno nie bylo sensu wczesniej. Cytat:
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
A to nam do warzenia itd. A dopiero na szczepienie mamy się pokazać jakoś... nie wiem co teraz ma być jak maluchy rok skończą?
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Pantee ja uwazam, ze jesli masz taka czestotliwosc cwiczen to znaczy, ze jest dobrze
![]() ![]() i mysle, ze faktycznie moze ułatw jej to stawanie w raczki, bo jak sie slizga to moze ja zniechęcac. Opis siedzenia jest taki jaki był u nas. Tomek dokładnie robił tak samo a rączkami to teraz tez czasem zapomni sie podeprzec i kula sie na bok ![]() Sadzaj ją tak czesciej ale nie na siłę, mysle, ze niedługo będzie postep ![]() addicted ![]() ![]() Maciu sliczny ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-11-13 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.