![]() |
#721 | |
Przyczajenie
|
Dot.: dretwienie rak
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
Witaj na naszym wątku.
![]() Skoro zacytowałaś moją wypowiedź, to poczułam się trochę wywołana do odpowiedzi. Tak sobie myślę, że jeżeli miałaś rezonans magnetyczny i wyszedł on poprawnie, to może rzeczywiście przyczyną twoich dolegliwości są te zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa? Chociaż, jak prześledzisz nasz wątek, dziewczyny z objawami drętwień borykają się z cieśnią nadgarstka, nerwicami, tężyczkami, pewien Marcelo diagnozował nam wszystkim przepuklinę jądra miażdżystego ![]() Powinnaś się naprawdę bardzo gruntownie przebadać, tak od A do Z.
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Niestety ostatnio mialam mini napad w nocy , wszystko przez grypę żołądkową, odwodnienie i brak suplementacji....ale powiem wam że już nie boję się tych napadów,więc po prostu przeczekałam i wszystko był ok. nawet nie [rzestraszyłam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Przyczajenie
|
Po przeczytaniu wszystkich opinii na temat dretwienia i boli rak...juz chyba wiem co mi dolega.Najprawdopodobnie to ...zespol ciesni nadgarstka-mam wszystkie te objawy o ktorych piszecie.Jezeli wizyta u ortopedy(jezdze z synem -tlumaczem bo nieznam angielskiego) nic nie zmieni...to pocierpie z rok i uciekam do kraju.
Zaczelam lykac witamine B6- a zaczne odstawiac te leki ktore mi przepisala szkocka lekarka...sa to leki na padaczke i przeciwzapalne...GABAPENT IN,IBUPROFEN,TRAMADOL...w zielam juz ponad 500 tabletek i zadnych zmian--pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Przyczajenie
|
mam podobmne objawy i coraz mniej nadziei na poprawe. rezonams wykluczyl kregoslup, za pare dni mam spot. z ortopeda(pisze niegramat. ale przebywam za granica i nie ma tu pols.czcionki)objawy ,ktore przedstawilas sa mi znane od 3-miesiecy. cierpie potwornie.moze to zespol ciesni.powiedz cos o operacji i po operacji.czy to operacja czy zabieg w znieczuleniu miejscowym.jak dlugo trwa rehabilitacja i na czym polega, co z miesniami.czy przez 5-lat twoich cierpien faszerowano ciebie dziwnymi lekami np. na padaczke. taki lek ostatnio dostalam i jak twoje narzady pokarmowe ucierpialy.nie wierze w magnez potasy itd.jakiej specjalnosci byl lekarz ktory robil operacje.prosze o inf. bo sie coraz bardziej boje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Ewko, a czy ty miałaś robiony rezonans magnetyczny głowy?
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam u dr Magi na wizycie, dowiedziałam się że drętwień rąk, nie powinnam łączyć z sinieniem palców. Sinienie palców to czynnościowy objaw Reynauda w moim przypadku, a drętwienie rąk spowodowane jest prawdopodobnie zwyrodnieniami w kręgosłupie szyjnym. Mam zrobić prześwietlenia odcinka szyjnego w zgięciach do boków, w tył i przód, nie nie ma ucisku. Zobaczymy co one wykażą, w czwartek idę się umówić na wizytę u ortopedy.
![]() |
![]() |
#728 |
Przyczajenie
|
![]()
Czesc wszystkim,fajna stronka,przede wszystkim ciekawe tematy!noi to straszne dretwienie!!!widze ze dotyczy wiecej osob niz myslalam!wlasnie dzis bylam na EEG glowy,a to dlatego ze nachodza mnie jakies dziwne ataki!zaczyna sie od ubytkow w polu widzenia,potem problem w wymowie(totalna tragedia bo czlowiek czuje sie jak niepelnosprawny)nastepnie dretwienie lub mrowienie reki lub nogi a czasem i tego i tego,i nadchodzi bol glowy!neurolog stwierdzil ze moze to byc migrena porazeeno-skojazona!wyniki mam w nastepnym tygodniu!to wszytsko jest tak uciazliwe ze boje sie ze wpadne w jakas depresje albo zwariuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
Chyba nie będę zbytnio odkrywcza, jeśli napiszę, że wszystkie tu mamy podobne problemy do twoich.
![]()
![]() |
#730 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Przyczajenie
|
poczekam na wyniki i sie zobaczy!najgorsze ze od tygodnia mam zdretwiale palce(tylko te duze)u nogi!jestem ciekawa czy to ma jakis zwiazek z glowa czy od kregoslupa!ja praktycznie nie chorowalam a ten ostatni rok jest tragiczny ciagle cos i to w dodatku wlasnie takie dziwne rzeczy!czy w ogole EEG glowy to dobre badanie czy moze tomografia byla by lepsza?i co jest do cholery z moimi paluchami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może tężyczka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
wrocilam po miesiacu z ciechocinka z sanatorium i nie wiem co robic ;(
zajeli sie na tyle ile mogli tykopatia w ledziowym i to jest ok..tzn z tym sobie jakos radze...ale kilka razy jak zroiblo znowu mi sie slabo i chodizlam jak pojana to zrobilam tego dopplera tetnic szyjnych i wzielam ze soba rtg czynnosciowe szyjnego :/ no i przy poruszaniu glowa moja tetnica sie sgina przez te niestabline kregi i mam niedtolenienie i niedokrwienie mozgu :| lekarz powiedzial,ze musze szukac pomocy ,ale nie ma pojecia gdzie ani jak to sie leczy i jakie moga byc konsekwencje jak sie tym nie zajmie ![]() pzdr cieplutko wszytskie wizazanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Przyczajenie
|
Nie sprawdzalam jeszcze poziomu magnezu i potasu!w ogole to bylam dopiero pierwszy raz u neurologa i na tym badaniu,dokladnie jutro jade na wizyte i po odbior wynikow zobaczymy co powiedza,a mam pytanko ja pewnie dlugo sobie poczekam zeby zrobic rezonasn magnetyczny bo pewnie sama wiesz jak na to dlugo sie czeka a ile kosztuje to badanie prywatnie!dzieki za buziaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
Hej!!wez sie kobieto w garsc!!!i nie probuj wiecej takich rzeczy!!!ja ma to w sumie od nie dawna i wiele o tym powiedziec nie moge ale popatrz na to z innej strony ludzie maja nowotwory wiedza ze ich zyciu juz niedlugo sie skonczy i oddali by wszystko za kazdy miesiac zycia,a ty chcialas je tak lekko oddac!!nie wolno usiasc i zaczac rozpaczac!tylko trzeba szukac pomocy!nie wiadomo gdzie?mam ten sam problem,lekarze u ktorych bylam nie traktowali zbyt powaznie mojej choroby!a jednak szukam dalej,tym bardziej ze zaczyna mi dretwiec kciuk,moze nie dretwiec co mrowiec a jestem masazystka i potrzebuje rak do pracy!tym bardziej ze juz niedlugo mam obrone dyplomu!nie poddawaj sie!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny.tak sie ciesze ze znalazlam taki watek.ja tez mam to okropiczne dretwienie,mrowienie lewej reki,dokladnie 2 palce.od okolo 3 tygodni.lekcewazylam to poczatkowo(chociaz jestem pielegniarka)myslalam ze samo przejdzie ale nic takiego,nawet gorzej.przedwczoraj jak sie obudzilam i prawie nie moglam palcami ruszyc(umyc i nakremowac sie)to sie tak wystraszylam!!!!!najgorsz e jest guzik zapiac!no i dzisiaj zrobilam sobie termin u neurologa.podejrzewam ze to Carpall-syndrom.niestety nie wiem jak to fachowo sie po polsku nazywa bo mieszkam za granica i tutaj robilam szkole pielegniarska.ale mysle ze takie choroby(fachowe nazwy)na calym swiecie tak samo sa nazywane.nie moge tez w slowniku sprawdzic bo pozyczylam.a termin mam na 13.3 jeszcze dwa tygodnie ale i tak sie ciesze bo bardzo dlugo sie czeka.pozdrawiam was wszystkie chorobki i zamelduje sie jak bede cos wiecej wiedziala.ciao!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kobitki i nowe i stare wizażanki
![]() Jeju masakrycznie dlugo mnie tu nie było! Ale jestem i żyję hahah no jak żyję to już inna sprawa. W każdym bądź razie trzymam sie. No cóz u mnie nowego hm... w sume nic. Jesli chodzi o dretwienia to i owszem mój przyjaciel mnie nie opuszcza i nie ma zamiaru. Pokochalam go ![]() ![]() Nata całuski siostro moja kochana. Ty zyjesz jeszcze na obczyźnie. Jeju alez jestem wyłączona zupełnie. Będę czesciej musiala zaglądać drętwotki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Przyczajenie
|
![]()
Hello,fajnie ze tyle ludzi tu zagląda
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam i ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Witajcie drętwotki
![]() u mnie dramat co tu kryć! Czuję sie fatalnie. Dokucza mi wszytsko i boli mnie wszytstko, boli mnie lewa noga, boli mnie prawa stopa tak ze z boli chodzic nie moge. Do tego mrowienia wszystkiego ! Normalnie nie wiem jak sobie z tym radzic no i znow mam w głowie poważne choroby. Boję sie już chyba wszystkiego i sil zwyczajnie fizycznych i psychicznych brak. A było tak dobrze. Na poczatku roku rehabilitacja nie sadzilam ze tak sie objawy zaostrza, juz zapomnialam o moich dolegliwosciach. Podlamałam sie przyznaje i nie wiem już gdzie szukać pomocy. Mam nadzeje ze u was lepiej, Pozdrawiam was gorąco papa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Edwina, Camelka, ciesze sie, ze znowu tu jestescie!!!juz bede grzeczna i bedce sie odzywac czasem. Ciesze sie Edwino, ze to zapalenie pozagalkowe nie rozwinelo sie w to, czego sie obawiamy najbardziej, Camelko natomiast martwi mnie Twoj stan. Idz Ty moze znow do lekarza, co\? A moze do psychologa?Mnie nieco pomogl, uspokoil...no, ale nie na dlugo.Niedawno bylam w Polsce, odpoczelam, zrelaksowalam sie i dretwienia wybitnie sie zmeczyly. Z powrotem w Anglii od miesiaca, niestety wrocily i dretwienia...szczegolnie dokucza mi lewy lokiec i palce, tak jakby stamtad cos szlo...a poza tym bez zmian.Ciagle dretwieje i ciagle nie wiem co. W czerwcu zrobie kolejny rezonans glowy i pojde do okulisty. To juz rok borykam sie z tym wszystkim!!!Masakra.Caluj e mocno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
Nie daj sie!te beznadziejne dretwienia wystepuja raz czesciej a raz rzadziej w roznym nasileniu.skoro bylo juz calkiem niezle napewno teraz tez bedzie dobrze!wiem ze te okropne dretwienia moga prowadzic nawet do depresji,ciagly strach przed bolem i dretwieniem,ale trzeba sie jakosc temu przeciwstawic zeby nie oszalec!!!!nie latwe - wiem!zobacz ile nas jest!i kazda ma cos co dezorganizuje jej zycie,mi osobiscie bardzo pomoglo samo to ze nie jestem jakims dziwadlem,ze mnostwo ludzi ma podobne problemy!a pomocy lekarskiej trzeba szukac,po drodze pelnej konowalow a nie lekarzy w konu znajdzie sie jakis specjalista
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Przyczajenie
|
Witam ,jestem tutaj pierwszy raz.Mam tężyczki z powodu hipocalcemi.Lecze się od 3 lat ale niezbyt skutecznie,wapno i tak od czasu do czasu opada.Może któraś z was ma tężyczki spowodowane spadkiem poziomu wapnia w krwi.Chętnie pogadam.Pozdrawiam mariola
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Przyczajenie
|
dzis miałam próby tezyczkowe, wyszły dodoatnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Przyczajenie
|
Witam.
Ja natomiast nigdy nie miałam wykonanej próby tężyczkowej.Jeśli możesz to napisz mi na czym ona polega. Ja diagnoze miałam postawioną zanim wystąpiły objawy. Mam uszkodzone przytarczyce. Martwi mnie to że mimo dbania o właściwy poziom wapnia i tak występują tężyczki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Przyczajenie
|
próba tęzyczkowa: w mięsień koło kciuka wbija się diodę , podłacza do aparatu ucciska sie ramie ,żeby odpłynęła krew i wóczas wykonuje sie zapis, następnei zwalniają uscisk nastepuje hiperwntylacja i znowu zapis.
a skad wiesz,ze masz uszkodzone przytarczyce? ja nie miałąm żadnej operacju tarczycy do endokrynologa ide za tydzień dopiero przywanie, bo na kase to za 6 mies. a czy we Wrocławiu jest gdzieś poradnia ednokrynologiczna? moze jakieś badania moze zrobic przed wizyta? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Przyczajenie
|
Miałam dwie operacje z powodu raka tarczycy(carcinoma folliculare).
Podczas pierwszej usunieto guza z marginesem,a druga totalna strumectomia.Po około roku podano mi jod radioaktywny(J131). Na wypisach zwłaszcza na drugim widnieje że przytarczyce zostały zaoszczędzone. I pracowały przez ponad rok.Po terapi jodem wapń zaczął spadać -wniosek -uszkodzenie przytarczyc jodem radioaktywnym(opinia lekarska). Mimo suplementacji wapnia,magnezu ,potasu często wystepują teżyczki. Już sama nie wiem jak to się dzieje.Czasem zaczynam panikować że nadejdzie atak. A ataki tężyczki mam bardzo ciężki-pełnoobjawowe. Sądze nawet że wapno nie wchłania mi się odpowiednio w jelitach,albo odkłada się nie tam gdzie trzeba czyli w narządach wewnętrznych.I może stąd te ataki. Piszecie tu o dużym znaczeniu stresu,i niewiem kto tu napisał ze drętwienia dopadają go po przebytym stresie nie w trakcie.Ja też tak mam ..........ale dlaczego po? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
WITAJ JA MAM TEZYCZKE !!! również mialam pełnoobjawowe ataki koszmar........ale teraz wiem jak zachować się i co zrobić i jest ok... miałam 2 razy próbę tężyczkową pierwszy raz diagnostyczną a póżniej po ok6 mcy leczenia kontrolną , obie próby wybitnie dodatnie, cieszę się że spotkałam w końcu kogoś z tężyczą. Dziewczyny w Warszawie jest poradnia tężyczkowa djw ja również poziomy wapnia i magnezu we krwi mam w normie... nam brak tych pierwiastów w tkankach a nie we krwi ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Przyczajenie
|
Witaj neska.
Moze powiesz mi jak sobie z tym radzisz bo ja nie potrafie,zawsze londuje w szpitalu ,bo wapń sam sie nie podniesie. A pozatym mam bardzo silne ataki. Zaczyna się bardzo różnie nieraz wogóle nie spodziewałabym się ze to tężyczka. Ostatni atak listopad 2006-zrobiło mi się słabo iPotem już poleciało.....Wylądowałam na OIOMie z zaburzeniami oddechu.(bardzo szybko atakuje mi przepone) Poprzedni atak doprowadził mnie do zatrzymania oddechu .W stanie śpiaczki spędziłam 4 doby. Jak Ty sobie radzisz?????pozdrawiam mariola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.