Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-22, 15:12   #721
Kostka09
Zakorzenienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 17

Cytat:
Napisane przez pauledda Pokaż wiadomość
Kostka09 tak sobie patrzylam na twoj podpis i widze ze startowalysmy z podobnej wagi i mamy ten sam wzrost ladnie ci wag leci wg doktorka ile ci wyszlo do zrzucenia? moja waga wg testu to 68 kg
według testu 67kg myslalam o 65 ale to chyba ze duzo szczescia tyle to wazylam z 12 lat temu...wiec zostane przy 67kg raczej...mam nadzieje, że dalej bedzie leciec tak milo...
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:15   #722
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Od początku mało nie schodziło. Co kilka dni spadek o 100-200g. W I fazie bardzo mało zeszło. Po wódce zleciało powyżej 0,5kg. Może jutro się ruszy, bo u mnie to tak co kilka dni, nie codziennie spada.
myślę że Simply miała na myśli to że po alkoholu od razu Ci nie staneło tylko po jakimś czasie się to odbija tak jak np ktoś zje jakiegoś hamburgera nie musi od razu przytyć ale po kiku dniach czy tygodniu to może wyjść w postaci zastoju.
Ja mam zastój ale to pewnie przez te moje hormony ... no bo od 30.09 jak zaczełam diete nie zgrzeszyłam.
kasssikk19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:16   #723
Kostka09
Zakorzenienie

dziewczyny jaka jest norma dzienna mleka w proszku...???
wlasnie wcinam sernik z polewa nutellową - nigdy tyle slodkosci nie jadlam co na tej diecie wogole nie lubie slodkiego a teraz opycham sie jak dzikmam nadzieję, ze mi to nie zostanie na zawsze.
Stary 2010-11-22, 15:22   #724
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
wlasnie wcinam sernik z polewa nutellową - nigdy tyle slodkosci nie jadlam co na tej diecie wogole nie lubie slodkiego a teraz opycham sie jak dzikmam nadzieję, ze mi to nie zostanie na zawsze.
4 lyzki stolowe i tylko wtedy gdy waga spada
Stary 2010-11-22, 15:23   #725
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
bodajże są to 4 łyżki
Stary 2010-11-22, 15:23   #726
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
4 lyzki stolowe i tylko wtedy gdy waga spada
o to sporodziekuje
Stary 2010-11-22, 15:37   #727
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
napewno nie drozdzowe, one byly gotowane w wodzie i ciasto bylo mięciutkie troszke jak na kluchy slaskie ale mieksze i w srodku masa makowa
szkoda...szukam przepisu juz chyba drugi rok..
Kurcze, nawet dzwonilam w tej sprawie do tz, ale nie wiedzial co to, mam w domu Gazdinku, taki kalendarz z przepisami i zobacze tam, a moze da sie wygooglowac? Sorki, sama jestem ciekawa
Moze kiedys magiczne 66 kg

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
d666666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 15:55   #728
sQuaara
Zakorzenienie

a ja tak chodze i mysle chodze i mysle... i mama zrobila murzynka z serem(izaura to nazywa ale ja nie wiem czy to oryginalna nazwa)
i chyba zaraz sie ubiore i pojde do sklepu po ser i zrobie sernik!
i bede sie opychac... a pol zabiore jutro na studia!

a tak to dzisiaj mi sie podoba moj brzuch ^^
bo nie mam duzo tluszczu tylko jak ja tyje(przypomnienie czerw-wrzesien 7kg) to mi sie taka pilka pod brzuch wkrada..i czasem jak w ciazy wygladam!
i w koncu to zaczyna opadac..
od tego moze jeszcze nie ale od nastepnego tygodnia(6diety) ide na zajecia wzmacniajace miesnie brzucha..poki co uskuteczniam skakania tanczenia i inne takie fitnessy;]
Stary 2010-11-22, 15:58   #729
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez legalna_blondynka Pokaż wiadomość
Ale pomysł sobie ze Twój organizm się oswaja z ta waga...
A skora sobie spokojnie nadąży bez problemów rozstępów i flaczenia...
Ja widzę większe efekty po ciuchach niż po wadze... to mi wystarczy...

A swoja droga używasz skrobi?? ja bym odstawiła na 1 miejscu...
Osobiście się jej "boję" wiec nawet nie kopiłam... a na poczatku chciałam..

Mam pytanie do kobitek na tabletkach... zmieniałam je we październiku...
wiec powiedzmy zbyt wczesne krwawienie (jeszcze podczas brania) itp. jest normalne...
ale ja zdycham za każdym razem (czyli teraz 3) kiedy biorę 1 tabletkę...!!!
boli mnie brzuch, głowa, mam mdłości... jestem niesympatyczna i niezadowolona... i tak ze 3 dni a potem jest już ok.. (poza libido ktore jest rowne 0 a kiedyś miałam konkretne potrzeby...)
Zastanawia mnie czy to minie... chce dokończyć tabletki które mam (czyli jeszcze kolejne 3m) i zobaczyć jak sie bede czuła...
Nie mam pojęcia czy to ma jaki kol wiek związek z dieta
Używam skrobi, ale bardzo rzadko. To niby dobrze, że wolno chudnę, że skóra i w ogóle, ale ja bym chciała na sylwestra ważyć 60kg albo mniej

Co do tabletek to ja też zmieniłam w październiku, po wielu latach brania tych samych. Czy masz tabletki jednofazowe czy kilku? Bo jeśli kilku to może przestaw się na jednofazowe. Ja zmieniłam, bo miałam straszne depresje (trwało to kilka lat, zanim wpadłam, że to mogą być hormony) i teraz czuję się o niebo lepiej. Ale nie miałam jeszcze @, a powinnam mieć tydzień temu (wcześniej miałam jak w zegarku). To pewnie przez pierwsze opakowanie, a później się ustabilizuje.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:26   #730
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Używam skrobi, ale bardzo rzadko. To niby dobrze, że wolno chudnę, że skóra i w ogóle, ale ja bym chciała na sylwestra ważyć 60kg albo mniej

Co do tabletek to ja też zmieniłam w październiku, po wielu latach brania tych samych. Czy masz tabletki jednofazowe czy kilku? Bo jeśli kilku to może przestaw się na jednofazowe. Ja zmieniłam, bo miałam straszne depresje (trwało to kilka lat, zanim wpadłam, że to mogą być hormony) i teraz czuję się o niebo lepiej. Ale nie miałam jeszcze @, a powinnam mieć tydzień temu (wcześniej miałam jak w zegarku). To pewnie przez pierwsze opakowanie, a później się ustabilizuje.
Ja jestem na jednoskladnikowych i okres mam co 5 - 6 miesiecy
Stary 2010-11-22, 16:28   #731
Megi428
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny - gratuluję spadków

Widzę że wczoraj dyskusja się wywiązała czy WSZYSTKO czy NIC

Ja powiem jak to wygląda z mojego punktu widzenia (najpierw doczytajcie i zrozumcie a potem krytykujcie )
Wg mnie doktorek mówi że wszystko albo nic, bo umysł osoby otyłej (też o tym dokładnie pisze ) łatwiej przyjmuje z góry określone zakazy
Mówi też że jeśli się zgrzeszyło, to nie należy się frustrować tylko iść dalej
Mówi też o wyjściach do restauracji ze znajomymi (można sobie powiedzieć wyjście na święta ) żeby wybierać jak najbardziej zbliżone do dukanowskich potrawy choć nie zawsze jest to możliwe
Alkohol spowoduje kwasicę albo śpiączkę ale to w ilościach naprawdę sporych i raczej nie zapada się w śpiączkę po piwie, 2 kieliszkach szampana czy wina, czy 2 drinkach - dziewczyny trochę logiki
Macie rację mówiąc że planując grzeszenie na święta - że to tylko jedzenie, które nie będzie nami rządziło - a teraz co robi??? rządzi - kieruje naszym codziennym życiem - zakupy dukanowskie, gotowanie dukanowskie, przepisy dukanowskie, myśli dukanowskie, dalej myślimy o jedzeniu ale w innych kategoriach bo białkowych, a święta są piękne w swej tradycji - wspólna kolacja, choinka, pasterka, prezenty, wspólne a nie samotne nikt nikogo nie namawia do grzeszenia, ale nie popadajcie w skrajność że zgrzeszenie (nawet świadome) w święta to koniec diety i powrót do starych nawyków, bez przesady uszka jemy raz w roku, galaretkę z ryby często też, kluski z makiem również ........ więc nie ma mowy o nawykach które występują raz w roku - to tradycja a nie nawyk
A zastoje są i będą - nawet przy pięknym bezgrzesznym dietkowaniu, bo to wasz organizm się broni i trzyma te kilogramy

Wiem że się wymądrzyłam ale chciałam wyrazić swoje zdanie, poza tym po kilku miesiącach na diecie spojrzenie na samą dietę też jest inne, będę dukać miesiąc dłużej - trudno, ale to nie powód do linczowania - siła argumentu a nie argument siły się liczy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 16:35   #732
Karla_17
Raczkowanie

hej chudziny;*
ja jakoś nie ważę się od 2 dni bo mam pw i nie chce sobie humoru jeszcze bardziej psuc;/ jakoś w ogóle nie układa mi się z TŻ ale wiem, że rozmowa z nim nic nie zmieni, bo to on sie nigdy nie zmieni... ehhh, ciężko... w szkole ciężko... i w dodatku mam grypę... oj ten tydzien będzie masakryczny...;/

Smutno, samotnie.
Karla_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:42   #733
Balm
Przyczajenie

Hej dziewczyny!! Czy nie przesadzam jedząc codziennie ponad 100 g białego sera? Uwielbiam go, ale nie wiem czy to nie za dużo. Proszę o odpowiedź.
Balm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 16:53   #734
kasssikk19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balm Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!! Czy nie przesadzam jedząc codziennie ponad 100 g białego sera? Uwielbiam go, ale nie wiem czy to nie za dużo. Proszę o odpowiedź.
przecież biały chudy twarog jesli o tym mowisz to w kostce ma 250 g zwykle a ja cala zjadam na kolacje on ma bardzo duzo bialka prawie wcale wegli i tluszczu
Stary 2010-11-22, 16:54   #735
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez Balm Pokaż wiadomość
Hi hi hi, ja jem naraz 200g lub więcej
Można do 800g nabiału dziennie jeść.
Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Ja jestem na jednoskladnikowych i okres mam co 5 - 6 miesiecy
Ooo... Ja miałam na jednoskładnikowych @ jak w zegarku, zawsze zaczynał się 3 dni po ostatniej tabletce. Lubiłam to, teraz mam wieloskładnikowe i na razie nie wiem co jest grane, a nie lubię żyć w niewiedzy
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 17:02   #736
joasska
Raczkowanie

Dziewczyny, czy wy na Dukanie dodatkowo ćwiczycie czy coś?
Bo ja kompletnie nie mam na to czasu...

Skalpel: 6
Killer: 0
Tiffany back/waist: 6
Fitappy ramiona: 6

biceps: 32 xm
biust: 97 cm
talia: 78 cm
brzuch: 95 cm
biodra: 98 cm
udo: 53 cm
joasska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 17:04   #737
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez [B
Balm;23390676][/B]Hej dziewczyny!! Czy nie przesadzam jedząc codziennie ponad 100 g białego sera? Uwielbiam go, ale nie wiem czy to nie za dużo. Proszę o odpowiedź.
kochanie, a nie pochrzanilo Ci sie z 1000g? 100g w naszej diecie to malo. Mozesz jesc do 700-800g nabialu dziennie, a w razie zastojow nalezy zmniejszyc dawke do 500g, wiec 100g jak najbardziej, nawet pol kilo sera mozesz wciagnac

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Karla_17 Pokaż wiadomość
hej chudziny;*
ja jakoś nie ważę się od 2 dni bo mam pw i nie chce sobie humoru jeszcze bardziej psuc;/ jakoś w ogóle nie układa mi się z TŻ ale wiem, że rozmowa z nim nic nie zmieni, bo to on sie nigdy nie zmieni... ehhh, ciężko... w szkole ciężko... i w dodatku mam grypę... oj ten tydzien będzie masakryczny...;/
Kochana, wykuruj sie, na razie zrob wszystko, zeby pozbyc sie tego chorobska i odpoczywaj, a dukanie samo przyjdzie

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2010-11-22, 17:11   #738
zmienniczka
Zadomowienie

jeju......ale sie rozpisalyscie...nie nadazam...

za duzo roboty przed obrona i przygotowan do slubu (juz teraz )...ale melduje ze nadal grzecznie dukam

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 17:11   #739
pauledda
Rozeznanie

czesc dziewczyny.. dzieki!!!!
bylam w aptece i kupilam otrivit i moge oddychac... wlasnie sobie psiknelam i po 15 sekundach zaczelo dzialac
I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! zastoj
III faza - 04/03 - na razie..
II cel 68 kg
III cel 65 kg
pauledda jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 17:11   #740
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość
Kurcze, nawet dzwonilam w tej sprawie do tz, ale nie wiedzial co to, mam w domu Gazdinku, taki kalendarz z przepisami i zobacze tam, a moze da sie wygooglowac? Sorki, sama jestem ciekawa
ups przepraszam, ż etakiego zamieszania narobilam..probowalam wygooglowac ale po polsku..nie wiem moze po slowacku cos by bylo a kluseczki jadlam w knajpce nad oravskim mare w Namestowiea moze w tym kalendarzu bedzie..

Cytat:
Napisane przez Megi428 Pokaż wiadomość
Widzę że wczoraj dyskusja się wywiązała czy WSZYSTKO czy NIC

Ja powiem jak to wygląda z mojego punktu widzenia (najpierw doczytajcie i zrozumcie a potem krytykujcie )
Wg mnie doktorek mówi że wszystko albo nic, bo umysł osoby otyłej (też o tym dokładnie pisze ) łatwiej przyjmuje z góry określone zakazy
Mówi też że jeśli się zgrzeszyło, to nie należy się frustrować tylko iść dalej
Mówi też o wyjściach do restauracji ze znajomymi (można sobie powiedzieć wyjście na święta ) żeby wybierać jak najbardziej zbliżone do dukanowskich potrawy choć nie zawsze jest to możliwe
Alkohol spowoduje kwasicę albo śpiączkę ale to w ilościach naprawdę sporych i raczej nie zapada się w śpiączkę po piwie, 2 kieliszkach szampana czy wina, czy 2 drinkach - dziewczyny trochę logiki
Macie rację mówiąc że planując grzeszenie na święta - że to tylko jedzenie, które nie będzie nami rządziło - a teraz co robi??? rządzi - kieruje naszym codziennym życiem - zakupy dukanowskie, gotowanie dukanowskie, przepisy dukanowskie, myśli dukanowskie, dalej myślimy o jedzeniu ale w innych kategoriach bo białkowych, a święta są piękne w swej tradycji - wspólna kolacja, choinka, pasterka, prezenty, wspólne a nie samotne nikt nikogo nie namawia do grzeszenia, ale nie popadajcie w skrajność że zgrzeszenie (nawet świadome) w święta to koniec diety i powrót do starych nawyków, bez przesady uszka jemy raz w roku, galaretkę z ryby często też, kluski z makiem również ........ więc nie ma mowy o nawykach które występują raz w roku - to tradycja a nie nawyk
A zastoje są i będą - nawet przy pięknym bezgrzesznym dietkowaniu, bo to wasz organizm się broni i trzyma te kilogramy
podpisuje sie pod tym obiema rękami

Cytat:
Napisane przez Karla_17 Pokaż wiadomość
hej chudziny;*
trzymaj sie kochanabedzie lepiej

a ja zjadlam ponad pol sernika z nutella
Stary 2010-11-22, 17:13   #741
pauledda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez joasska Pokaż wiadomość
ja na poczatku nic nie cwiczylam... ale jak mam czas i pogoda dopisuje to idziemy z moimi kolezankami na szybkie maszerowanie
I cel 70 kg - OSIAGNIETY!! zastoj
III faza - 04/03 - na razie..
II cel 68 kg
III cel 65 kg
pauledda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 17:24   #742
d666666
Wtajemniczenie

Cytat:

No wlasnie, ja tez tak mam... Musze sie ruszyc, dla zdrowia, ale jestem leniem o tej porze roku i trudno mnie zagonic do cwiczen
Ale jak biegalam w lecie i chodzilam na rolletic, to troche mi pomoglo...
Moze wyznaczmy sobie jakies minimum dzienne, hmmm

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

[QUOTE=[B]9Kostka[/B]0;23391308]ups przepraszam, ż etakiego zamieszania narobilam..probowalam wygooglowac ale po polsku..nie wiem moze po slowacku cos by bylo a kluseczki jadlam w knajpce nad oravskim mare w Namestowiea moze w tym kalendarzu bedzie..

No co Ty, to dla mnie przyjemnosc, postaram sie znalezc to dla Ciebie, ile masz czasu do 3 fazowej uczty? Popytam innych Slowakow, troche ich sie zna, no i jak cos odkryje, to Ci napisze, ok
Znalazlam mamickine rezance s makom a medom
( to sa kluseczki domowe, makaronowe z miodem i makiem)
ale to nie toooo szukam dalej...

Uciekam przed jojo
plazowy wieloryb
Stary 2010-11-22, 17:30   #743
Balm
Przyczajenie

Wiem, wiem... Chodziło mi na pewno o 100 g. Z tym, że ostatnio moja kumpela wystrzeliła z tekstem, że od tej diety mięśnie mi się zaczynają robić (UDA- o zgrozo!!), więc zaczynam wmawiać sobie różne głupotki. :P
Wiem, że to raczej mało prawdopodobne, ale i tak trochę mnie to zmartwiło.

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 17:41   #744
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
po 4 tygodniach diety zapisalam sie na fitness zeby spalac tluszczyk
nie mam problemow ze brak cukru to brak energii
za tydzien bede chodzic na umocnienie miesni...wtedy pewnie waga przestanie spadac bo bede wyrabiac miesnie aczkolwiek nie interesuje mnie JAK bede miala wymarzony brzuch

mysle ze minimum mogą być 8minutówki z youtuba
Stary 2010-11-22, 17:55   #745
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d666666 Pokaż wiadomość

No co Ty, to dla mnie przyjemnosc, postaram sie znalezc to dla Ciebie, ile masz czasu do 3 fazowej uczty? Popytam innych Slowakow, troche ich sie zna, no i jak cos odkryje, to Ci napisze, ok
Znalazlam mamickine rezance s makom a medom
( to sa kluseczki domowe, makaronowe z miodem i makiem)
ale to nie toooo szukam dalej...
dziękuję ja mam duuuzo czasu do III fazy mysle ze spokojnie z 2 może 3 miesiące muszę zejsc jeszcze ok 15kg

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2010-11-22 o 19:30
Stary 2010-11-22, 18:21   #746
BlueManiaczka
Raczkowanie

GG do BlueManiaczka

Tak piszecie,że dużo słodkości spożywacie To źle, że w ogóle nie używam słodzika np? Bo ja nie toleruję od dłuższego czasu słodyczy, nie podchodzą mi jakoś, właśnie sobie robię kurczaka w sosie musztardowym i chlebek ziołowy xD po prostu jestem w szoku jakie dobre rzezy można jeść :P
Stary 2010-11-22, 18:28   #747
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez BlueManiaczka Pokaż wiadomość
Tak piszecie,że dużo słodkości spożywacie To źle, że w ogóle nie używam słodzika np? Bo ja nie toleruję od dłuższego czasu słodyczy, nie podchodzą mi jakoś, właśnie sobie robię kurczaka w sosie musztardowym i chlebek ziołowy xD po prostu jestem w szoku jakie dobre rzezy można jeść :P
To dobrze, że nie używasz słodzika, ponieważ jak powszechnie wiadomo, nie jest on zdrowy. Słodzik jest dla nas w zastępstwie cukru, ale jeżeli nie ciągnie Cię do słodkiego, to tym lepiej dla Ciebie.
A musztarda dijon?

REKLAMA
Stary 2010-11-22, 18:43   #748
Balm
Przyczajenie

Powiecie mi dziewczyny jak często pozwalacie sobie na naleśniki (skrobia)? Ja mogłabym je jeść codziennie!! Czy w I fazie skrobia jest dozwolona? Słyszałam, że otręby tak... a jak to jest ze skrobią?
Stary 2010-11-22, 18:44   #749
Sparta
Wtajemniczenie

hej, czytam Was ale rzadko mam czas odpisać
Witam wszystkie świeżynki, gratuluję spadków i trzymam kciuki za wasze kolejne spadki
Mi niewiele zostało bo jakieś 3 kg ale za cholera nie mogę tego zgubić, jak na złość w zeszły piątek poszłam na imprezę i była wódka i sałatki z majonezem i paluszki...i pewnie zastój ale walczę tak długo ile się da..a walczę tak od czerwca-13kg zgubiłam

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-22, 18:59   #750
anvic
Przyczajenie

Czesc
Mam na imie Ania i wlasnie zaczynam spotkanie z dieta Dunkana jednak nie wszytsko jeszcze jest dla mnie jasne.
Na forum jestem po raz pierwszy i ciezko jeszcze mi sie poruszac. Bede wdzieczna za kazda pomoc

To co dzisiaj jadlam.

Owsianka z otrebow i mleka 2%
100gr szynki i jogo 0% tl
wedzony dorsz ok 100gr i 2 jajka na twardo

Dzieki z gory
anvic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości