![]() |
#721 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
dzieki
![]() Jak burak mi zejdzie z twarzy to bede stosowac kremy od dermatolog Bede pisać na bieżąco jakie są efekty ;> No i jak sie dowiem czegos o laserach ![]()
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
ok ja będę czekać z niecierpliwością
![]() ![]() ![]() a maseczke naprawdę polecam bo jest jedyna w swoim rodzaju i nie widzialam żadnej o podobnym dzialaniu a juz duuużo wytestowałam ![]()
![]() |
#723 |
Przyczajenie
|
E..albo ja źle widziałam albo oni się nieźle cenią...1,500 do 2,500 kosztuje ta przyjemnosć..nie stać mnie na takie coś...sama zobacz..;/
http://www.skin-laser.pl/glowne/cennik.htm to jakiś żart -.-
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
no niestety lasery tyle kosztują myślałam że jesteś świadoma że to w tych cenach dlatego byłam zaskoczona że zainteresowałaś się na poważnie ta metodą.. niestety takie są koszty dlatego lepiej zmykaj po ta maseczkę za 15zł którą ci poleciłam
![]() ![]()
![]() |
#725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
ciesze sie ze mogłam pomóc
![]()
![]() |
#727 |
Przyczajenie
|
Cześć. Jestem tu nowa i przyznam, że nie mam wielkich kłopotów, ale męczę się z zaskórnikami przeważnie na czole, co jest spowodowane moją nieszczęsną grzywką... Jak teraz żałuję, że ścięłam włosy, bo przed wizytą u fryzjera miałam cerę idealna jak z okładki, a teraz...
![]() ![]() ![]() A co do działania to dla mnie cud, ale to zależy od skóry... Moje koleżanki chwalą go sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() Poczytalam sobie troche i stwierdzilam, ze napisze i popytam. Mam zamiar zaczac domowa kuracje i oto co zaplanowalam: Kupic: Zel do twarzy Iwostin i maseczke Lirene, Isc do kosmetyczki na mikrodermabrazje Teraz nie wiem jaki krem do tego (mam cere wrazliwa, ciagle jakies skorki, wiec sucha ale sklonna do swiecenia sie) Prosze wiec o rady czy to sie trzyma kupy, jaki krem tez najlepszy na zaskorniki, pory, pryszcze i wagry. Dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Na wizazu najbardziej zachwalany jest Humektan więc może tego spróbuj
![]() ![]()
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Czy humektan niepodrazni naczynek ?
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
to jest krem.. a właściwie emolient.. nie na całe ciało.. wiadomo że każdego kremu możesz sobie używać gdzie chcesz ale na wizazu dziewczyny używają go do twarzy a stosuję go hmmmm najpierw mialam małą tubke a teraz mam dużą... będzie już ze 3 miesiące jak nie więcej! może ze 4... a mam zamiar do końca życia
![]()
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
tez jakis czas uzywalam maseczki lirene, jednak tam jest tylko oddatek glinki, sprobojcie czystej glinki, maseczka firmy Argiletz, 100 ml kosztuje 18 zl. Ta dopiero dziala cuda
![]() ![]()
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
a ta maseczka to z apteki, jakiejs drogerii czy specjalnego sklepu?? bo chyba ta firma nie jest zbyt znama stąd moja niewiedza..
![]()
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
ta zielona maseczka jest super(mojemu chlopakowi wyleczyla zaaskorniki na policzkach a nawet Akneroxid nie pomogl). Kupisz glownie w zielarskich lub sklepach ze zdrowa zywnoscia lub kosmetykami naturalnymi albo tez na stronie firmowej
http://arpol-fr.com.pl/index.php najlepiej kup te maseczke w tubce bo jest gotowa do nalozenia a z ta w proszku trzeba samemu rozcienczyc woda |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Dot.: podskórne grudki na twarzy...
ula_m ja mam to z czym Ty sobie poradziłaś. Z grudkami męczę się już chyba z 6 lat z różnym skutkiem.Mianowicie raz są mniejsze i w mniejszych ilościach, innym razem są nabrzmiałe i usiane jak kaszka- jedna przy drugiej. Rok temu byłam u dermatologa, przypisał mi terapie po której zauwazyłam znaczna poprawę. W chwili obecnej grudki powróciły, dodatkowo mam inne zmiany tj. ropne i typu cysty na brodzie. Byłam u 2 kolejnych dermatologów i kazdy mówi że mam skóre łojotokową. Myslę sobie, że chyba by się którys poznał, gdyby było inaczej i zmiany powstawałyby na skutek złej pielegnacji. Musze tu zaznaczyć, że nie uzywam juz kosmatyków do cery tłustej tylko wrazliwej. Na razie nie ma poprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
W jeden dzień przeczytałam cały wątek, pobiegłam do apteki, zrobiłam tonik pichtowy. To było dwa dni temu a już widzę efekty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
balitagscarlet jestem nowa przypadkiem weszłam na ten wątek bo też szukam leku na zaskórniki nie mam czarny ale pod światło je widać spod skóry masz na nie jakis sposób doam że mam 15 lat i jasną karnacje ale nie naczyńkową
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Roses możesz spróbować też toniku pichtowego, przecierania twarzy sokiem z cytryny lekko rozpuszczonym w wodzie mineralnej. Kiedy miałam problem z takimi podskórnymi drobniutkimi grudkami pamiętam, że najbardiej pomógł mi Akneroxid L
![]() ![]() Polecam jeszcze peeling SVR Xerial Gommant - jak dla mnie rewelacja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
toniku spróbuje ale ten Akneroxid L nie jest dla mnie za silny??? bo nie chce się bez potrzebnie truć a jaki krem byś mi poleciła ?>> jakaś firma a może pod katem składników coś mi polecasz???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Przyczajenie
|
dużo poczytałam o tym olejku pichtowym i chyba pójdę do apteki po składniki, tylko bardziej jestem przekonana do nafty bo mam suchawą skóre
czy 40ml nafty i 10ml olejku to dobre proporcje? i czy jak się tym posmaruje to mam zmyć twarz? mam taką jeszcze obawę ze po tym dostanę wysypu, czy jest to prawdopodobne? i czy ten olejek działa także na zaczerwienieniach po pryszczach? a może mogłabym go tylko zastosowac na brodzie gdzie mam takie czerwone krosty i zobaczyć jak działa? wogóle dziewczyny jak wy kupujecie te dwie buteleczki to w czym wy to mieszacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli obawiasz się mocnego działania to może najpierw wypróbuj peeling o którym pisałam wyżej. Jest on naprawde bardzo łagodny, nie podrażnia, nie powoduje uczucia ściągnięcia i wysuszenia, skóra jest po nim gładziutka i miękka. Ma bardzo dobre recenzje na KWC, a jeśli używasz go tylko do twarzy to relacja objętości do ceny wychodzi bardzo dobrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
mam pytanie w jakich ilościach zmieszać olejek pichtowy i nafte kosmetyczną i czy dodawać: petroleum wogóle skoro mam zmieszać jescze ze sokiem z cytryi woda mineralną??? i czy moge stosować Akneroxid L do tego czy czy coś innego bo daisy pisałz żęby jakis krem grnier tam nawilżający ...krem do tego bo mam ich na zewnatrz niewielke dobrze je powstrzymuje stosując pilling st.ives morelowy i maseczke z glinka ziaja nuno efekt super na te poskónew wyskoki ale pasowałó czymś anwilżyć ale nie wiem czym rzeby się jeszcze się nie zapchaćdodatkowo i błędne koło i chciałąm sie zpytać tez o jakis delkatbny żel do oczszczania skóy nie wiem może AA?? stosuje ziaja nuno żel ale wiem dowiedział się że jest strasznie syntetyczny gdzie poszukac dobry czytałąm że pianka do mycia rossmana jest dobra ale wole nie kupaować a potem wyrzucać. mam nadzijee żemi to wszystko pomoże raz na zawsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
skapnęłam się że o tej cytrynie było osobno ale już wysłałam tak więc za późno było myślę że jutro kupię naftę i olejek pichtowy mam pytanie czy pianka do mycia twarzy rossmana jest dobra bo szukam dobrego żelu do mycia twarzy jakiegoś nie drażniącego bez SLS żeby współgrał z tonikiem myslałm włąsnie o czyms nawoilżjąym ale co kupic by sobie jszcze brdazije nie zaszkodzic mam pytanie czy sok z cytry rozpuścić w wodzie minrelanej czy w tedy bendzie lepsza???
Rossmann, Rival de Loop, Milder Reinigungsschaum mit Gingko & Gurke (Pianka oczyszczająca z wyciągiem z gingko i ogórka) to ta pianka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny znacie jakis krem brazujacy do twarzy ktory nie zapycha ?
![]()
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
kupiłam ta piankę zapach nie jest dla mnie drażniący deliktany mi sie nawet podoba wypróbowałam ja troszkę ściąga mi skórę, juzmmyślałąm że tego unikne nie wiem czy ta pianka jest taka czy mam taka wrażliwą cerę. Kupiłam tez nafte z wit. A i E ?? na opakowaniu pisze że do włsów ona jest nawet jest napisany przepis na maseczkę chyba mogę ja dać do mikstury ma pojemnośc 170 ml. firma to PPH " KOSMED"olejek kupiłam do stosowania zewnetrznego bo da wewnętrznego był tylko po 50 ml a to dużo jak dla mnie wiem że ten do wewnętrznego jest leszy może popełniłam błąd zobacymy co to będzie olejek ma pojemność 10 ml firma Kej oil nie ma podanego składu
na pisane jets tylkonaturalny olejek pichtowy.. to może akurat jest dobry. W każdym razie mam pytanie w jakim stosunku zmieszać olejek i naftę ze sobą mam 10 ml olejku i 170 ml nafty może 1:5??? czy mniej a może więcej?// i co do nawilżania mam pytie czy krem oczar firmy septyk sie do tego nadaje aby nawilżyc??? podaje jego skład: Aqua, Hamamelis Virginia L., Ethanol, Glicerin, Cremogen, salicylie Acid, Triethanoloamine, Carbomer martwi mnie ta gliceryna ale niema wileu skłądników tak więc co o tym myślicie??? czy tonik czyli cytryna z wodą to jak ja rozcieńczyć w jakiej ilości czy nie jest on dodatkowo wysuszajacy bo ja chciałam co odwrtnego żeby nawilzyć po wysuszerniu przez miksturę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Ja planuę teraz zakup kremu do oczyszczania twarzy i oczu Tołpy, potrzebuję czegoś łagodnego, delikatnego bo skóra mi się troszkę przesusza. Mimo wszytsko efekty są niesamowite. Stosuję tonik od tygodnia, teraz właściwie dwa razy dzienie przecieram nim twarz + dodatkowo kilka razy w tygodniu maseczka Lerosett. Już nie wiem co mi pomaga ale stan mojej skóry poprawia się z dnia na dzień, czarne kropeczki są coraz mniejsze, węższe, niektóre powoli całkiem zanikają
![]() Roses do oczyszczania twarzy również poleciłabym Ci coś bardzo delikatnego, żeby dodatkowo skóry nie podrażniać przy takiej kuracji. Sama jestem jak narazie w trakcie eksperymentów co mi najlpiej odpowiada, jak już kupie ten krem z Tołpy to napisze jak działa ale na KWC ma dobre opinie. Ich maseczka nawilżająca mnie zachwyciła dlatego zdecydowałam się na ten właśnie komsetyk. Podstawowe proporcje jak pisałam wcześniej to chyba 50 ml nafty/petroleum + 10 ml olejku. Ja tak zrobiłam i moim zdaniem lepiej zacząć od mniejszego stężenia i potem można dodać troszkę więcej olejku jak skóra przywyknie a nie odrazu zaczynać "z grubej rury" i potem leczyć podrażnienia na twarzy. Olejek mam też taki do użytku zewnętrznego, działa ![]() Dobry wątek o nawilżaniu skóry mieszanej jest tu http://www.wizaz.pl/forum/showthread...183599&page=11 Tam dziewczyny podają co nawilży dobrze a jednocześnie nie zapycha. Faktycznie ta gliceryna nie wygląda za dobrze, dodatkowo jeszcze kwas salicylowy raczej to nie będzie dobre do nawilżenia. Sok z cytryny 1/3 reszta mineralna ja mieszam w takich proporcjach, wysuszania nie zauważyłam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
balitagscarlet :uzyłam raz w prporcji 10 ml n a40 ml nafty nie wiem oc sie stało ale rano było strasznie rano poprostu miałam wysyp nowych zaskórnikówwięc go zdecydowanie odstawiłam może za skoncentrowanew zbyt niwiem a może powinnam daczamiast nafty petroleum-d5??? niwiem w ka zdy raxie ta nafta nawet moje włosy na nią źle działają bo ranim mam takie tłustejak bym nie myła z 4 dniokropność niwiem co zrobic portadżcie mi coś lecvze to co mi wyskoczyło maseczką nuno z zielona glinka i pillingiem, st.ives oraz stosuje piankę do mycia twazry rossmana co mi podradzićie do nawiżenia........??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.