|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
kobieta za ladą
|
Dot.: Panny z TŻ'ami mieszkające, gotujące i oszczędzające - CZĘŚĆ V
no i wygrała Polina
![]() ide i ja spać tzn leżeć bo młoda nie śpi do jutra ![]()
#722 |
Zakorzenienie
|
Też uciekam do łoża
![]() dobrej nocki SPD ![]()
#723 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wg mnie playboy nie najgorzej się trzyma, ale jak się popsika z 5 razy ![]() łazienkę wstawię jutro, przypomnijcie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
nie taka najgorsza jest ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- mała jeszcze nie śpi, godzina 00:30 to standard teraz ![]() zapodam jej mleko za 30 minut i może uśnie ![]() wypiłam mojego Rooibosa karmelowego i oglądam Rodzinę Zastępczą. tak w ogóle to Gabriela Kownacka zmarła ![]() ![]()
To co tak nagle wypadło nam z rąk Prędzej czy później los się odwróci Wyrówna bilans poniesionych strat Edytowane przez lili1987 Czas edycji: 2010-12-01 o 22:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry w ten mroźny i śnieżny poranek
![]() dziś powinnam wrocić do domu, zajęcia kończe o 18.30 i tak się zastanawiam czy jechać pociągiem ale znowu średnio uśmiecha mi się jazda pociągiem o 23 ![]() Edytowane przez nurek119 Czas edycji: 2010-12-02 o 06:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Wiecie co? Nie pojechałam na zajęcia ![]() ![]() ![]() W sobotę mamy z tż 6 rocznicę, nie kupiłam nic bo ani jakoś pomysłu nie miałam i czasu też. Myślicie, że wypadałoby coś przygotować? Wczoraj mieliśmy nieciekawy dzień ![]() Powoli będę Was nadrabiać ![]() Evilcia gratuluje domku ![]() Nadia wszystko masz śliczne bo takie nowe i zadbane. Ja Wam ani kuchni ani łazienki nie pokaże, bo się nie nadają na pokazywanie. Za x lat wstawie Wam porównanie jak zrobimy remont ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Totalna masakra na drodze ![]() ![]() mamy kilka górek po drodze i w przeciwną stronę to tiry nie były w stanie podjechać Nie mam dziś siły przez ta pogodę, zdenerwowana jestem jazdą, z powrotem pewnie też szoki będzie. dodaja może jakaś kolacja we dwoje i potem milu milu ![]() evilcia ![]()
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Chyba tak zrobimy
![]() ![]() Evilcia staruszek nie staruszek, ale właśny i klimatyczny ! Już widze te choiny ośnieżone ![]() Wczoraj miałam durny wykład. A raczej facet gadał głupio. Tłumaczył nam ile będziemy zarabiać po ilu latach i w ogóle. Oczywiście wszystko na przykładzie korporacji. Powiedział, że jak będziemy zarabaić 5,500 pln to tyle też wydamy. Zaczęłam się z nim kłócić, ale nie podjął ze mną dyskusji, bał się czy jak ![]() Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2010-12-02 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Śniegowce!
Czy u Was też taaaakkkk biało? W nocy się obudziłam i przeżyłam szok! - zaspy śniegowe pod blokiem i na całej ulicy. W końcu ![]() Lubię śnieg, choć jak stałam 30 minut na przystanku i leciał prosto w pysk, to powoli zaczynałam mieć go dość ![]() Ale dotarłam do pracy i właśnie grzeję stópki - zmarzły niesamowicie! Hera nie dała nam w nocy spać. Tak jak ostatnich kilka nocy był spokój i przychodziła dopiero, jak budzik usłyszała, tak dziś a to rolety gryzła, a to na suszarkę wskakiwała, a to pod kołdrę się pakowała i lizała łydki. Także nocny peeling był ![]() Ale wyspana za bardzo nie jestem... Wczorajsze popołudnie oczywiście zleciało na leniuchowaniu. Miałam sprzątać moją mega szafę, ale byłam tak zmęczona, że nawet na to nie miałam siły. Miałam wczoraj awizo w skrzynce i już się cieszyłam, że to moje półeczki wiszące, a tu miski dla kota i piłki dla psiaków sióstr na święta ![]() ![]() Spodziewam się ich jednak dopiero w przyszłym tygodniu... Kurcze, jest dziś tak ładnie biało, że mam ochotę wyjść z kociskiem na spacer... Ale jak mi się rozchoruje, to sobie tego nie wybaczę ![]() Przyznać się, która głosowała na Polinę ![]() Wrrr, nie mogłam jej zdzierżyć ![]() Aaa, Nadia, łazienka "trochę" nie w moim stylu ![]() ![]() ![]() I prawda jest też taka, że gdyby była stara z zapuszczonymi kaflami, to i sprzątać by się nie chciało. evilcia, dom jak na moje potężny! Ile ma metrów? Mam tylko nadzieję, że sprawdziliście dokładnie jego stan, przede wszystkim dachu. Bo dach nie wygląda najlepiej, a jest wielospadzisty i jego wymiana to pewnie kilkadziesiąt tysięcy. Chyba, że po prostu ten mech tak mylne wrażenie daje ![]() Ogólnie domek ładny ![]() ![]()
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do łazienki Nadii to fakt, mi też ten różowy nie pasuje, ale to dla tego, że ja tego koloru nie trawię. Tak to wszystko ładnie się ze sobą komponuje i jest czysto, że z podłogi jeść można
![]() |
#731 | |||
Zadomowienie
|
Czeeść
![]() Masakra. Wynurzyłam się jednak wczoraj z domu na zakupy. Zmarzłam na przystanku, bo autobus nie przyjechał ![]() Kupiłam TŻtowi czapkę i poleciałam żeby jeszcze zdążyć do hurtowni fryzjerskiej po moją farbę i...nie było mojego koloru ![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze jakbym wiedziała to wpadłabym wcześniej i kupiła ze 3 te moje ulubione, bo wyprzedawali taniej ![]() W ogóle to TŻta mam kochanego. Wstał dzisiaj specjalnie wcześniej żeby mi w piecu rozpalić ![]() ![]() ![]() Kupiłam sobie też Kremowe mydło pod prysznic pomarańczowe z Ziaji ![]() ![]() ![]() TŻ wczoraj wyszperał tą czapę więc dalej nie mam dla niego prezentu na Mikołaja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Właśnie Dodi. Co ty na to? ![]() Evilcia własny domek ![]() ![]() Nadia ale masz dużo szafek w łazience ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nawet jeśli ten koszt zmniejszyłby się do 250tys, to potrzebne jest pewnie co najmniej 150tys, by całość urządzić i zamieszkać. Kosmos! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Aaa, to nie pisałam Wam, że Hera uwielbia nas lizać?! ![]() Ostatnio wskoczyła TŻowi na głowę (w nocy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wierzcie mi, kupując mieszkanie (na kredyt do końca życia) wygląd łazienki jest chyba najmniej ważny ![]() ![]() Wstałam. Wykompałam się. Włosy schną. Kawa się parzy. Muszę dziś jechać lub zadzwonić do biblioteki bo znów karę dostanę ![]()
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2010-12-02 o 07:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba nie. To macie wesoło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
Gorzej z Tż bo on lubi same ciemne kolory. Na szczęście my sami wszytko urządzaliśmy więc nasza łazienka jest żółto niebieska, a kibelek na zielono.
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście gusta zmienne są i już się naprostował chłopak ![]() W sumie mamy podobne gusta jeśli chodzi o urządzanie mieszkania więc o dziwo urządzanie salonu czy sypialni poszło nam sprawnie i bez większych spięć ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() Od września spisuję wydatki i średnio wychodzi nam tyle samo w każdym miesiącu na życie. Dzięki temu spisywaniu wiem co i jak. I jestem w stanie powiedzieć ile nam potrzeba żeby żyć na luzie i zaspokajać swoje potrzeby ![]() ...a myślałam że to ślęczenie z kartką na nic się nie zda ![]()
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego ciężko naprostować, czasem zdarzy mu się chodzić w białej koszulce ![]() A moje spisywanie wydatków kiepsko idzie, bo zaczynam zapominać, że mam wpisywać wszystko na listę ![]()
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja zauważyłam że TŻ się zaczął mnie słuchać w kwestii ciuchowej ![]() ![]() Mi spisywanie wydatków powoli wchodzi w krew ![]() ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Jedno co mnie cieszy to oszczędności, które o dziwo mam ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
U nas znów moje konto co miesiąc ma zero przed wypłatą, natomiast Tż umie jakoś zachomikować kasę i trochę oszczędności mamy około 2000 zł.
Tż ze swojej wypłaty robi wszystkie opłaty. A z mojej idzie na życie, plus opłacam szkołę i dojazdy. Jedynie co robię to odkładam jakieś drobne jak mi się przypomni do kieszonki do torebki i na koniec miesiąca wrzucam do świnki skarbonki. To jedyne moje chomikowanie kasy. Dobrze, że jeszcze tej szkoły pół roku i będziemy co miesiąc 500 zł na plus.
#740 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dach nie jest nowy, więc to minus, bo wiadomo, że koszt wymiany sporawy, ale sprawdzaliśmy i jest ok. Oby jak najdłużej.. Cytat:
![]() Ten domek jest w centrum miasta, ma dużą działkę i da się w domu mieszkać bez jakichkolwiek inwestycji prócz pomalowania ścian i wymiany zamków. Wiadomo, że chcielibyśmy ładniejszą łazienkę czy kuchnię, albo kominek w salonie, ale w cenie dla nas osiągalnej nic lepszego nie znajdziemy. A mieszkając w domku będziemy mogli powoli sobie w nim dłubać. W końcu mamy na to całe życie ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój za to lubi od czasu do czasu polizać mnie albo TŻ po głowie albo wcinać moje włosy - jednak zwykle to lizanie włosów kończy się tym, że się wkurza, bo nie udaje mu się zjeść i mnie gryzie w głowie po czym ucieka ![]() Cytat:
Ty chociaż coś zapisujesz, bo ja ani razu jeszcze tego nie zrobiłam. Ale od Nowego Roku zaczynam zapisywanie, bo bez tego ani rusz. W końcu dojdą nam stałe wydatki, na które muszą być pieniądze w pierwszej kolejności, a jak cokolwiek zostanie, to wtedy będzie można sobie pozwolić na jakieś szaleństwo. Edytowane przez evilcia Czas edycji: 2010-12-02 o 08:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() My działkę mamy. To baaardzo duży plus i ogromna oszczędność - tak jak napisałaś ok. 100tys. Ale i tak budowa domu i kredyt do końca życia przerażają jak cholera. Dlatego aktualnie wystarcza nam nasze niespełna 40m ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Mój tż też potrafi zachomikować. Głównie mu się to udawało gdy poracował w innej firmie i trafiała się gotówka "na lewo"
![]() Teraz jego chomikowanie to - przelanie większej kwoty na konto z ratą na mieszkanie. Gdy nazbiera się tam nadprogramowy 1000 to przelewa na konto oszczędnościowe. Zawsze to jakiś sposób ![]() Kwestia domu - tż marzy o własnym domku.... ja znów obawiam się tego że to taka inwestycja bez dna ![]() Zresztą chyba jak wszystko, ale ja mieszczuch jestem i blokowiska to całe moje życie ![]() Ale...apartamentem bym nie pogardziła ![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- UWAGA UWAGA...dorobiłam się avatarka ![]()
![]() |
#743 | ||||||
Konto usunięte
|
witam SPD
![]() Cytat:
![]() ![]() od wczoraj mam takie ssanie, że konia z kopytami bym połkneła ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale moim zdaniem to ona na 25 lat nawet nie wyglądała, 30 to bym jej dała minimum Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a teraz mnie zadziwia i śmiać mi się chce jak jednego roku mówi, że np za nic w świecie nie ubrałby japonek, a następnego całe lato w nich pomyka i mówi , że wygodniejszych butów na lato nigdy nie miał ![]() ![]() ja dziś wyleguje się w łóżku, coś mi wyskoczyło w jamie ustnej , na wewnętrznej stronie polika i tak pieruńsko boli, że momentami chce mi się ryczeć- w związku z tym no i tym pieruńskim wiatrem i śnieżyca na dworze postanowiłam, że żadna siła mnie dziś nie wygoni do pracy ![]() naoglądałam się wczoraj Waszych zdjęć i zapragnęłam pudełeczek, pojemników i takich tam różnych ![]() jak nie wyskoczy nam nic nieplanowanego to namówię Tża abyśmy pojechali w sobotę do hurtowni i jak będą w przystępnych cenach to sobie kupię muszę też kupić jakieś ozdoby świąteczne, bo choinka nam się nie zmieści ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Tak zmieniacie avy, że musze na nowo się ich uczyć bom wzrokowiec
![]() Zamoczyłam kurtkę tż w persilu i vanishu, bo tak ją zajechał, że masakra. Nie wiem czy będzie się jeszcze do czegoś dodawała. Mój tż i jasna kurtka to złe połączenie ![]() Dziś na obiad piersi w sosie słodko-kwaśnym z kaszą lub ryżem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry w ten piękny biały dzień
![]() U mnie sypie śnieg, zaspy też widzę ale to wszystko oczywiście przez okno ![]() ![]() Dzisiaj z Julią pospałyśmy do 9.30 ![]() ![]() Kochane co kupujecie swoim TŻ pod choinkę o ile wogóle kupujecie???? Ja się jeszcze zastanawiam a czas leci ![]() Wiecie moja córka mnie zadziwia... Siedzę przy kompie jeszcze w piżamce. A ta patrzy i patrzy. Po chwili pokazuje że ona ma skarpetki a ja nie po czym wyciąga mi z szuflady i mówi " masz mama" Wzruszyłam się ![]()
31.01.2009 Julia ![]() 28.05.2013 Antoś ![]() Edytowane przez Paulunia8713 Czas edycji: 2010-12-02 o 09:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
kiedyś kupiliśmy mu beżową na wiosnę, po kilku tygodniach wyglądała gorzej niż źle a proszki niestety nie dawały sobie z nią rady ![]() Cytat:
po nieporozumieniu zeszłorocznym postanowiliśmy, że w tym roku nie będzie niespodziankowych prezentów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Paulunia ja jeszcze nie wiem, ale pewnie razem pójdziemy i kupimy coś nawzajem, może coś z ciuchów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
A my sprawilismy sobie prezent wspólny PS3, udało się nam w pracy za okazyjną cenę dorwać i dlatego. Choć nie powiem długo się zastanawialiśmy czy brać czy nie. Najpierw była wersja że nie, a potem spontanicznie jak dali nam dobrą cenę to się w 5 min zdecydowaliśmy. Tal to z nami jest, takie głupki trochę
![]() ![]()
#749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakiś drobiazg tylko (książka, płyta albo coś takiego) kupię TŻowi na urodziny, bo ma 24. grudnia. Tak żeby nie było mu smutno ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla Was prezentem będzie nowy kotek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.