|
|
#721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XIII
|
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
coś a'la REDUKCJA
śniadanie: 2 tosty francuskie ( 1 jajko, trochę mleka, 2 kromki chleba żytniego, przyprawy, olej do smażenia) jabłko kawa z mlekiem bez cukru II śniadanie: 2 kanapki (chleb żytni, masło roślinne, polędwica sopocka, sałata, pomidor, ogórek) pomarańcza kawa z mlekiem bez cukru obiad: chińskie warzywa na patelnie (pół paczki) pierś z kurczaka trochę oleju, przypraw herbata z cytryną bez cukru podwieczorek: serek homo. nat. garść różnych orzechów pół białego grejpfruta herbata z cytryną bez cukru kolacja: jajecznica (1 jajko, trochę mleka, przypraw) kromka chleba żytniego maźnięta masłem pomidor małe jabłko herbata z cytryną bez cukru Edytowane przez Ewelajna140 Czas edycji: 2011-01-13 o 18:32 |
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
zgadzam sie, gdyby dodac z jeden porządny posiłek byloby naprawde dobrze ona przynjemniej nie boi sie grama tluszczu czy czegos niedietetycznego,
kazdy sie tu przyzwyczail, że na nia można najechac i tyle...a według mnieona je calkiem sensownie, tylko ze troche za mało, zasami niebyt fajnie tzn zdrowo, ale kurcze, lepiej to wyposrodkowac niz miec ortoreksje czy anoreksje czy coś... |
|
|
|
#724 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
po za tym irish pisze prosto - nie opisuje kazdego kartofelka i kawałka kurczaka i procesów przygotowania posiłków. Je zwyczajnie, ale dość zdrowo, 3/4 ludzi cały dzien jest na kawie + ciasteczkach, kolacja jest ich pierwszym i ostatnim, gigantycznym posilkiem. |
|
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam R
Ś -> owsianka (płatki, woda, miód, cynamon, serek homo naturalny) II Ś -> wieśniak z plastrem wędliny, pomidorkiem i przyprawami Ob -> makaron razowy z sosem (pieczarki, papryka, marchew, mięso mielone) P -> garść orzechów laskowych K (będzie) -> jajecznica z 2 jajek z cebulką
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irish pracuje, ciezko w ciagu dnia znalezc czas by zjesc zdrowe i pelnowartosiowe posilki, odpowiadajace 10PŻ. Ja jestem na R i oto co zjadlam: 60 gram grahamki podzielonej na 4 kromki (zrobilam 2 tosty) z szynka, gorkiem kiszonym, papryka, cebula i zoltym serem (malo) + ketchup. II sn: kubeczek jogurtu light III sn: kanapka z szynka i ogorkiem Obiad: aly talerz zupy (tzn rosol z gotowanymi brokulami i marchewka) + 1/4 woreczka ryzu, brokuly, surowka z kapusty, marchewki + troche majonezu, kurczak w sosie slodko-kwasnym. Do tego 3 mandarynki+pomarancza kolacja: salatka grecka (z feta i lyzeczka oliwy)+ziemniak ![]() cwiczyc bede dopiero okolo 19-20 Za duzo w drugiej polowie dnia ale co zrobie?
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za miłe słowa powyżej
![]() U
i jak? |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nie skomentuję wypowiedzi nie popierajacych mojego zdania, ale skomentuję jadłospis Irish, bo wydaje mi się, że jednak może nie być trollem
![]() Cytat:
Powiedzmy, że jestem skłonna popatrzeć na Ciebie łaskawszym okiem ![]() Mam nadzieję, że będziesz się starać. Plus za węgle złożone i chociaż namiastkę NNKT, ale dalej masz trochę do zrobienia. |
|
|
|
|
#730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ehh... I chyba rzeczywiście mam problem z tymi tłuszczami. ;/ Nauczyłam się, żeby ich unikać i ciężko mi teraz wbić sobie do głowy, że one też są potrzebne. (dodam, że nie mam okresu od sierpnia) Ale to masło jest konieczne? Bo naprawdę nie przepadam za nim na kanapkach. A co do przesuwania kolacji, to tak najdalej na 19, bo nie umiem zasnąć z pełnym żołądkiem, a jedząc tak jak teraz głodna spać nie chodzę i też śpi mi się dobrze. Wiem, że zawaliłam dzisiaj z ta długą przerwą między posiłkami, ale to tylko takie jednorazowe, bo normalnie to jem wtedy oprócz tego jabłka (czy tam innego owocu) coś konkretniejszego (kanapkę :P). A że jestem wtedy w szkole, to wiecie jak to jest (krótkie przerwy itp.) i dzisiaj tak jakoś się złożyło, że nie zdążyłam, więc czuję się rozgrzeszona.
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
P :
śniadanie : 2 takie rogale pszenne ( obsypane troche makiem ) przekrojone na pół ,jedna połówka posmarowana i potem złożone xD -1 z masłem i dżemem- 2 z twarogiem ze szczypiorkiem i masłem przekąska : 1 czekoladka z bombonierki, pomarańcz obiad : spory kwawłek domowej pizzy na supercienkim cieście z serem , keczupem i szynkąpodwieczorek: szkalnka gorącej czekolady na wodzie, rogalm maślany : pół posmarowane masłem i dzemem i złożone kolacja: 4 tosty na dwóch po palsterku szynki i pół plasterka sera na dwóch dzem grejfrut uff, i jak ?
Walczę o realizację marzeń ! Edytowane przez pati2404 Czas edycji: 2011-01-13 o 20:19 |
|
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie
ktoś oceni/ doradzi? |
|
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
nie widać. prześledź jadłospisy na P i wybierz sobie jeden . zobacz jak ma to wyglądać. W KW leavin umieściła swój jadłospis, który ułożył jej lekarz.
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tym watku nie przebywaja same edkowe dziewczyny, ktore mysla calymi dniami o jedzeniu, planuja, analizuja. Jest tez grupa calkiem zdrowych dziewczyn, ktore chca sie zdrowo odzywiac i nie popasc w jakas paranoje/chorobe.
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
Ale Irish nie stosuje się do rad od baaaaaaaardzo długiego czasu. I wstawia praktycznie cały czas podobny jadłospis i dziwi się, że jest krytykowana. Myślę, że nie ona jedna ciężko pracuje, a wiele jest tu osób, z których można brać przykład(i bynajmniej nie są to osoby z ED, które ciągle planują, tylko spróbowały zastosować się do rad).
|
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecej warzyw, bardziej zroznicowane posilki, normalne sniadania. Nie ma juz tylu parowek i w ogole. Widac, ze Irish sie stara. No ale nie zawsze jej to wychodzi :|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
a czy kalorycznie mniej więcej ok.1600 wychodzi???
tak mniej więcej.. |
|
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie jesz za malo, ale rozumiem ze byc moze nie mozesz inaczej.
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę znaleźć tego jadłospisu
|
#742 |
|
Przyczajenie
|
Rrrrrrrr :
I - Śniadanie : owsianka , z mlekiem 3 pr. , dodałam łyżkę musli , zjadłam mniej niż pół jogurtu naturalnego II- ŚNIADANIE : pół grahamki z masłem szynka , za rok godz serek wiejski III-obiad : 2 pyzy z mięsem i łyżka sałatki z czerwonej kapusty IIII - podwieczorek : zupa z dyni i cebuli roztarta jak krem , kawałek ciasta bananowego i jabłkowego IIIII-kolacja : jajecznica z 2 jajek ze szczypiorem ***** jestem z siebie dumna,odmówiłam znów czekolady i paczka.
|
#743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko po jaką cholerę wchodzi tu codziennie i wklepuje te swoje niemal identyczne jadłospisy ? (no dobrze, 2 ostatnie nieco lepsze, przypadek? ) W jakim celu to robi? To nieco kłóci się z tą 'normalnością' o której mówicie. Poza tym nawet w pracy można sobie pozwolić na zdrowe posiłki i też skoro rano ma czas zjeść kabanosa, przegryzając kajzerką z 'almette' to myślę, że równie dobrze usmażyłaby w tym czasie jajecznicę.
Rozsunąć suwak, by Zdjąć skafander ciała Zapomnieć Wejść w nowe życie W zwiewnej sukience Edytowane przez Phynn Czas edycji: 2011-01-13 o 22:50 |
|
|
|
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
Moja dzisiejsza redukcja
![]() Śniadanie 7.30 Dwie kromki chleba żytniego z białym serem Śniadanie II 11.00 Kanapka z chleba żytniego z polędwicą 14.30 Kubek mleka 1,5% Kubek kakao z mlekiem 1,5% Obiad 17.00 Pół woreczka warzyw na pantelnię z ryżem i schabowym Kolacja 21.40 jajko z dwoma plasterkami polędwicy Wiem, że bez owocu i warzyw te śniadania, ale zapas warzyw dopiero dziś uzupełniłam a mandarynki rano były zepsute... |
|
|
|
#745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz rację... ja nie mam zdrowego podejścia do jedzenia, skoro nawet planując weekend czy urlop, pierwsze co robię, to sprawdzanie punktów gastronomicznych w danym kraju/ mieście.... Boże...
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale problem dostrzegam
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#748 |
|
Przyczajenie
|
Bradzo proszę o ocenkę
R/UŚn:bułka ze słonecznikiem 60gr, 2 plasterki poledwicy drobiowej, margaryna,łycha twarogu chudego, łyżeczka dżemu, jabłko, 2 biszkopciki 2śń. 1 kromka chleba sitkowego z polędwicą, banan Obiad:50 gr suchego makaronu pełne ziarno, 100 gr twarogu chudego,połówka brzoskwini Kolacja ok17: serek iwejski lekki 150 gr |
|
|
|
#749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po drugie wcale nie uwazam, ze masz niezdrowe podejscie do jedzenia. Jestes po prostu zwyklym leniem. Czujesz, ze nie jesz zdrowo, chcialabys to poprawic ale jedyne do czego sie ograniczasz to wpisywanie tutaj jadlospisow. Zamiast przysiasc na dupie, zrobic plan powiedzmy na 2-3 dni (kupic od razu chociaz czesc produktow) i sie go mniej wiecej trzymac Ty jesz co popadnie, wklejasz jadlopis i uwazasz, ze zrobilas wszystko co trzeba. Moze bys wlozyla troche pracy jesli oczekujesz ocen swojego jadlospisu. Skoro Tobie sie nie chce, to dlaczego obcym osobom ma sie chciec oceniac Twoje jadlospisy? P.S. A z drugiej strony uwazam, ze dziewczyny ewidentnie czepiaja sie Irish.
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.

.

Bo naprawdę nie przepadam za nim na kanapkach. A co do przesuwania kolacji, to tak najdalej na 19, bo nie umiem zasnąć z pełnym żołądkiem, a jedząc tak jak teraz głodna spać nie chodzę i też śpi mi się dobrze. Wiem, że zawaliłam dzisiaj z ta długą przerwą między posiłkami, ale to tylko takie jednorazowe, bo normalnie to jem wtedy oprócz tego jabłka (czy tam innego owocu) coś konkretniejszego (kanapkę :P). A że jestem wtedy w szkole, to wiecie jak to jest (krótkie przerwy itp.) i dzisiaj tak jakoś się złożyło, że nie zdążyłam, więc czuję się rozgrzeszona.