|
Notka |
|
Piel璕nacja w這s闚 i fryzury Podyskutuj o piel璕nacji w這s闚 kr璚onych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd modne fryzury: ci璚ia, koloryzacje, fryzury na 郵ub, wesele, Komuni, Sylwestra. |
![]() |
|
Narz璠zia |
![]() |
#721 | |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 755
|
Dot.: Br您 ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w徠ek zbiorczy.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 6 244
|
na 3%
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
anusia1990 Przypuszczam, 瞠 nie o tyle Ci nie 豉pie ...co si szybko sp逝kuj...bo na 2,7% lub 3% robione s szamponetki niby 24 mycia, ale w realu ok 5 my....bo ona tylko oblepia w這s.
Czy og鏊nie masz zaraz po farbowaniu wra瞠nie, 瞠 Ci nie z豉pa這? Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-06-29 o 18:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Rozeznanie
Wiadomo軼i: 632
|
Jak si macie dziewczyny? Jak tam hennowanie u Shade?
Donosz, jak tam u mnie - po farbowaniu 8,1 + niebieski na wodzie 3% sp這wia這 mi to wszystko do blondo-rudego po dw鏂h miesi帷ach. Ju mia豉m u篡 henny Lush, ale zawaha豉m si (co, je郵i r闚nie uaktywni mi si pomara鎍z czy czerwie?). Po klasycznym tonowaniu mixtonami (Goldwell A + P) i sp逝kaniu si tych瞠 (dwa tygodnie) mam naturalny ciemny blond i bardzo mi w nim dobrze. Oby ju tak zosta這... Pozdrawiam serdecznie!
![]() |
#725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zn闚 tonowa豉m na 6% 7+8+mix red+mix blue i jest baaardzo naturalnie, czekam teraz a mi zrosna te farbowane ...to jakos z 1,5 roku si jeszcze potonuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 480
|
Cytat:
![]() ![]() Dla zainteresowanych brakiem silikon闚, sls i innych 鈍i雟tw w szamponach - polecam szampony i od篡wki Alterra (dost瘼ne w Rossmanie) Rewelka! Zapach nie powala, ale naprawde s dobre i naturalne! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Raczkowanie
Wiadomo軼i: 496
|
Cytat:
![]() A czy kt鏎a z was pr鏏owa豉 mo瞠 farby w piance John Frieda ? http://www.johnfrieda.co.uk/homecolo...-Natural-Brown |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
iivii, serii Yes to... jestem wierna od 1,5 roku
![]() Zyta82, niech 篡j mixtony, dok豉dnie! Co daje mix red, opowiesz? I jak Ci si podoba farbowanie na wodzie 6%? Ja si w sumie przyzwyczai豉m do 3% (po 6% i poziomie 5 mia豉m du穎 rudo軼i swego czasu...). Zabrzmi nieprzepisowo, ale da豉m "na oko" A i P, troch przesadzi豉m z czasem (jakies 30 minut) i wysz這 ciemno, do pierwszego mycia gdzieniegdzie z niebieskim poblaskiem. Wszystko si jednak pr璠ko wyr闚na這 ![]() Shade, masz jakie aktualne zdj璚ia hennowanych w這s闚? Ciesz si, 瞠 znalaz豉 swoje br您owe Eldorado ![]()
Chanel Les 4 Ombres Prelude na wymian Edytowane przez nanah Czas edycji: 2011-07-05 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
nanah- mixton red, czyli czewony, wymiesza陰m z niebieskim na fiolet, bo mi w z這to ucieka造, a sam czerwony neutralizuje glonow ziele. Na 6 % nak豉dam , malaksuj i trzymam 10 min, wi璚 te w sumie wyjdzie po rozcie鎍zeniu wod 3%. Ja takiemu zestawowi bed wierna
![]() Co do tego "na oko" niebieskiego to dobrze, 瞠 na 3% to si zmy這, bo ja ju kiedy mia豉m niebieskie pasma ![]() ![]() Shade -pochwal, si, pochwal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
Cze嗆, pomo瞠cie ?
![]() ![]() ![]() Moje w這sy na dzie dzisiejszy:
![]() |
#731 |
Rozeznanie
|
Zyta82, sprytnie kombinujesz z tymi mixtonami. Wkleisz kiedys jakies aktualne zdjecie? Jesli chodzi o mnie, to po 3 tygodniach bylo juz zbyt duzo zlotego, wiec skusilam sie na kolejne tonowanie, tym razem sama perla. Mam to wlasnie na glowie, doniose pozniej, jak wyszlo. W ogole, to bardzo niesprawiedliwe - takim zlotawym ciemnym blondem, jaki mialam na glowie, zachwycam sie u innych kobiet. Co z tego, skoro zaraz okazuje sie, ze maja brazowe oczy i ciepla karnacje? Ja mam szaroniebieskie i zarozowionego bladziocha...Niestety pasuja mi tylko chlodne odcienie, a i moj naturalny jest zlotawy.
Shade, koniecznie pokaz sie po hennie. Czy masz tez jakies zdjecia splukanej? Chcialabym zobaczyc te najgorsze momenty, jest marchewka? Przy okazji, trafilam gdzies na zdjecia endorfiny, ktorej super wyszlo Topchic 6bs + 6a.
![]() |
#732 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo軼i: 2 345
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie perla dala rade, ale nie jest idealnie, troche zlota ciagle przebija...
![]() |
![]() |
#734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przetrzyma豉m, bo farbowa豉m sama, zazwyczaj nosz do fryzjera, generalnie przetrzymania nie polecam - w efekcie du穎 ciemniejsze w這sy
![]() |
![]() |
#735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja tymczasem odszczekuje to, co napisalam. Fajnie jest po Pmix, bardzo naturalnie i te przeblyski zlota wygladaja po prostu jak dzialanie slonca. Chcialabym zamowic jakies farby z Goldwella i troche sie wlasnie waham. Sklanialabym sie do 7sb + Pmix (P to ochladzacz do poziomow 7 w gore), bo wole miec juz zloto (bazowy tego poziomu, prawda?), niz rudosci...co ciekawe, Pmix poradzil sobie z lekkimi rudosciami, bardzo mnie to cieszy, bo wyglada to na mieszanke niebieskiego i fioletu (stad lagodzi zarowno zloto jak i rudy). Sprostujcie mnie, jesli sie myle.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#736 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#737 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przepraszam, 瞠 si nie obfoci豉m, ale kocio przez ten tydzie mia豉m, jutro ju na pewno wklej ......obiecuj ![]() nocti - ja mam w這sy na poziomie miedzy 7 a 8 i ucieka造 mi w rudo, z這to, zielony, dlatego taki wyb鏎 mix闚, a u Ciebie widz 8 lub 9,. Wklej jak捷 fotk z palety jaki kolor chcesz uzyska to postaram si pom鏂. Rudy kolor neutralizuje kolor niebieski, no chyba, 瞠 masz wi璚ej z這ta to wtedy fiolet by豚y potrzebny. Tonowanie si sp逝kuje jak szamponetka wi璚 raczej oblepia w這s i szkody wielkiej nie robi A o co chodzi z tym rozja郾ianiem? bo farb farby nie rozja郾isz!!! Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-08 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Przyczajenie
|
Dzi瘯i za odzew
![]() ![]()
![]() |
#739 |
Zadomowienie
Wiadomo軼i: 1 480
|
Jestem po farbowanku 2-etapowym - czysta henna (這oogie!) a potem ciemny br您. Siwki pokryte idealnie na z這to-marchewkowy kolor. Br您 to przygasi, ale nie da rady pokry ca趾owicie. Musz teraz zn闚 sam br您 po這篡. Ale tragedii nie ma.
![]() Foty cykn ch皻nie, ale p鏦i co nie mam jak. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Rozeznanie
|
Ok, nie mogac sie zdecydowac "zaszalalam" i zamowilam 7sb, 7a i Pmix. Chlodniej juz w Goldwellu chyba nie mozna
![]() Endorfina123, znam te obsesje na temat rudych wlosow...wczoraj tlumaczylam kolezance Brazylijce o pieknym, naturalnym odcieniu ciemnego brazu i nie mogla pojac, o co mi chodzi przez dobre kilka minut ![]() Mimo wszystko, patrzac wstecz (jak to brzmi!) jestem zadowolona z tego, co mam obecnie na glowie. Nie robie juz sobie (i nie daje robic fryzjerom) rudego kuku. Poza tym po trudnych kilku miesiacach zapuszczania wlosow z bardzo krotkiej pixie doceniam mozliwosc spiecia spinkami w cos a'la kok. Zegnaj Piascie-Kolodzieju, Koperniku i Cypisku ![]()
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
ja pewnie wkr鏒ce b璠 robi 6sb i 6a lub 7a, jeszcze nigdy nie bawi豉m si tylko mixami... generalnie m鎩 odrost niewiele r騜ni si od pozosta造ch w這s闚 - poziom ten sam, tylko odcie inny. czasem my郵 sobie, czy nie zapuszcza naturalnych, ale niestety, min窸oby chyba 5 lat, a ja po 3 miesi帷ach nie mog patrze ju na swoje w這sy bez och這dzenia ich farb - chocia jak m闚i豉m, jest lepiej ni by這 kiedy
![]()
![]() |
#742 |
Rozeznanie
|
obfoci豉m, ale niestety nie wiem jak je wklei po par na jednym, wi璚 s osobno, ka盥e zdj璚ie opisane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Rozeznanie
|
nie zmie軼i豉m wszystkich wi璚 cd...... ko鎍闚ki lekko z這tawe, ale bardzo mi to nie przeszkadza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
Zyta82, jest ladnie
![]()
![]() |
#746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://elgon.pl/sklep/opisy/farby_do...nia_wlosow.htm to powinna widzie (4 tabelka pozycja 3) 25ml tonera + 25ml podstawowej farby (np. poziom8) + 50ml oxy 6% daje poziom 9,5 (wi璚 rozja郾ia o 1,5 tonu) , niestety ie znalaz豉m ile go trzyma...powinien to by dobry podk豉d pod farb ze zdj璚ia kt鏎e wklei豉, chocia im bardziej rude b璠 w這sy przed farbowaniem, tym bardziej rudy b璠zie efekt, chocia ta .o2 to chyba per豉(b. s豉ba) wi璚 mo瞠 sobie poradzi z neutralizacj rudego??? A naturalne na jakim masz poziomie? O odrost mi chodzi??? Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-07-12 o 08:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Przyczajenie
|
Naturalny odrost to mia豉m gdzie tak na poziomie 7, teraz po rozja郾ieniu to mam co ko這 9, a im ni瞠j w這sa tym ciemniej
![]() Poniewa troch si spiesz bo w sobot mam wielk imprez i chc jako tako wygl康a to pogna豉m do pobliskiej hurtowni fryzjerskiej i sprawdzi豉m co tam jest. Allwaves'a nie maj, maja Matrixa, Well i L'oreal Majirel. Postawi豉m na Majirel bo niekt鏎zy z Was j chwal. Przegl康am w豉郾ie palet i 9.22 mnie urzek - bardzo jasny blond opalizuj帷y g喚boki. Oczywi軼ie wiem, 瞠 o takim mog pomarzy ale.. G喚boki opal to 2 x dawka filetowego pigmentu czyli 鄴速y odcie powinien zosta jako tako zneutralizowany. 疾by zneutralizowa niebieski to mo瞠 9.11 si przyda ( bardzo jasny blond popielaty g喚boki) I teraz je zmieszam w proporcji 1:1 + 50ml oxy 6%. I pytanie - poniewa mam t璚z od 9 (odrost rozja郾iony) do powiedzmy 8 na ko鎍ach, kt鏎e za nic nie chc si rozja郾i ( a przynajmniej nie na wodzie 6%) to: 1. czy mam zrobi jaki podk豉d/p逝kank na ca這嗆 ? albo mo瞠 tylko na ciemne miejsca 2. zrobi farbk bez podk豉du ale na wi瘯szym oxy 9% ? 12%??? 3. zrobi repigmentacj odrost闚 瞠by przyciemni troch odrost przed farb docelow, 瞠by mi a tak mocno fioletu/niebieskiego nie z豉pa造 Nie wiem czy to ma jaki sens to co pisz dlatego pisz do Was ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e
![]() |
#748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy neutralizowaniu koloru wychodzi kolor (powinien wyj嗆) neutralny br您, lub przyciemni Ci o 1 poziom, a Tu br您u przecie nie chcesz. ???? kurcze...nie robi豉m tak jasnych kolor闚. I my tutaj d捫ymy raczej do natury, lub popielu, a astanawiam si, czy toner z goldwella da豚y rad na te rudo軼i. Wydaje mi si, 瞠by zrobi豉 natur poziom jaki chcesz np. 9.0 a potem neutralizowa. Najlepiej by by這 je wszystkie ujednolici i potem nak豉da farb docelow, bo tak na piechot to ci篹ko Ci b璠zie skoro masz t璚z na g這wie.Pewnie 3 mieszanki musia豉by robi. Daj fot i napisz na bloga do blond bunny, 瞠by zerkn窸a na to forum i Ci pomog豉, ona siedzi w blondach to Ci na pewno co odpisze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny od jakiego czasu chce mie zimny br您.
Farbuje goldwellem po 3 tyg. mi si kolor wyp逝kuje i mam rudawe refleksy. Robi豉m 5BP wcze郾iej 4BP ale ta czw鏎ka by豉 za ciemna. Chce mie 鈔edni ch這dny br您 bez rudo軼i ![]() My郵a豉m 瞠by zafarbowa mo瞠 co z Loreala ![]() doradzicie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
Wiadomo軼i: 9 069
|
nocti 瞠by zgasi teraz ten rudy sugeruje polo篡 farb 9.11 jak彗olwiek oboj皻nej firmy...
jak juz ugasisz rude to za miesi帷 po這篡sz sobie wymarzone 9.22 ![]() poza tym polecam lekture mojego bloga- uwierz ze nie jestes jakim super-wyjatkowym przypadkiem a klasykiem po dekolorze- takze popiel, potem moze byc pol na pol popiel i fiolet albo sam fiolet z woda 9% na odrost a 6% na dlugosci i konce.
![]() |
![]() |
|

«
Poprzedni w徠ek
|
Nast瘼ny w徠ek
»
Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.