Tarnowskie Panny Mlode cz.III - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 19:15   #721
Amcizia
Rozeznanie

Dot.: Tarnowskie Panny Mlode cz.III

mam do was pytanie, czy robiłyście sobie może makijaż w studiu urody glamour na wałowej? maja tan nawet atrakcyjne ceny, ale chciałabym poznać jakieś wasze opinie o nim?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110521580820.html

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev308pf___.png

Edytowane przez Amcizia
Czas edycji: 2011-02-15 o 19:16
Amcizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:19   #722
moniaa061
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jupik123456 Pokaż wiadomość
Ja tez miałam plener w tygodniu po ślubie, dokładnie w środę. Makijaż robiłam sobie sama fryzurkę trochę poprawiła mi fryzjerka, ale w sumie miałam wyprostowane rozpuszczone włosy. I również miałam informacje że wyglądałam ładniej niż w dniu ślubu, no cóż czasem tak bywa.

Świetne miejsce nad wodą mogę polecić w Ładnej, skręca się obok salonu Renault w lewo i jedzie się tam dość długi kawałek aż do lasu i potem trzeba przejść piechotą kawałek. Ale opłaca się bo zdjęcia wychodzą cudowne. Przykład poniżej:
przesliczne zjecia faktycznie takie naturalne sa najlepsze
moniaa061 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:26   #723
perelka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amcizia Pokaż wiadomość
kejtushka zalezy w jakim terminie, na pewno dobrze juest sie wmaire wczesnie zapisac, bo zawsze bedzie wiekszy wybor, a formlanosci to z 3 miesiace przed, my mamy slub w maju i jakos tak pod koniec sierpnia sie zapisalismy wlasciwie to ksiadz, ktory nam bedzie blogoslawil z radosci jak mu powiedzielismy poszedl po ksiege i nas wpisal, no i mielismy duze pole manewru. z tego co tuwdze to 13 sierpnia w tej parafii beda co najmniej 2 sluby, perelka a ty o kotrej masz slub?
13 sierpnia będzie ok. 5 slubów. 3 były zarezerwowane, zostały tylko dwie mozliwości. Wybralismy godz. 14.00. Co do strojenia koscioła to nalezy dac siostrze zakonnej pieniązki. A jak to jest dokladnie z dzieleniem sie z innymi parami to nie wiem. Bedziemy pytali My też wybralismy ksiedza, ale nie jest jeszcze 100% pewne, że bedzie wtedy dostępny, za wczesnie. Ciekawa jestem, którego księdza Wy wybraliście
perelka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:35   #724
Plusowa
Raczkowanie

Cytat:
mam do was pytanie, czy robiłyście sobie może makijaż w studiu urody glamour na wałowej? maja tan nawet atrakcyjne ceny, ale chciałabym poznać jakieś wasze opinie o nim?
Moja Bratowa tam robila sobie makijaz plus wczesniej jakies zabiegi kosmetyczne przed slubem nie wiem czy nie mikrodemrazje czy jak sie to tam zwie. Wczesniej na Targach Slubnych w OHP robila nam ta kobitka i juz wybor padl na nia. Z tego co mowila to nie narzekala na makijaz i utrzymal sie jej baardzo dlugo. Najlepiej umow sie na probny i wylukasz co i jak.
Plusowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:45   #725
Amcizia
Rozeznanie

Perełka, tak się pytam, bo w tym dniu moja koleżanka tez ma wlaśnie slub w tej parafii, ale im go udziela brat Pana Młodego, a my mamy ks. Jana, znam sie z nim z oazy od wielu lat i normalnie jak się zaręczyłam to chyba sie cieszył bardziej niz ja i nie wyobrażam sobie żeby ktoś inny nam błogosławił, i w maju na pewno bedzie w parafii, i wszystkie formalności z nim załatwiamy.

Plusowa dzięki za info, musze sie wiec wybrac i zobaczyć

Stary 2011-02-15, 20:49   #726
Plusowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejtushka Pokaż wiadomość
Perełka27 czy mogę wykorzystać Twoją wiedzę o kościele MBF i zapytać jak tam jest z dekorowaniem? gdzieś tu wcześniej było, że robi ją jakaś siostra. Czy tu też działa system jak u Filipinów, że gdy jest więcej niż jedna para w danym dniu to dzieli się związane z tym koszty? Jak Wy to rozgrywacie?Cie kawa jestem
Udalo mi sie zalaczyc zdjecia zwiazane z dekoracja MBF. Zdjecia lipne bo nie bylo fotografa w kosciele i zdjecia robil ktos z rodziny wiec wybaczcie ten nieprofesjonalizm, mam nadzieje ze cos tam zobaczyc sie wam uda. Kosciol ubierala siostra zakonna. Na oltarzu byly zywe kwiaty natomiast pzrez kosciol jak widac sztuczne( z innego zrodla wiem ze proboszcz nie toleruje zywych kwiatkow na przejsciu, ale na ile to prawdziwe to nie wiem aaaa i ryzem sypac pod kosciolem nie wolno - to chyba standard).Tylko ta siostra byla torche nieprzystepna taka bleee ale w rezultacie wyszlo po 100 zl.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ppp.jpg (35,7 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0516.jpg (137,5 KB, 83 załadowań)
Stary 2011-02-15, 21:05   #727
kejtushka
Raczkowanie

Plusowa - dzięki za fotki, piękna ta dekoracja! chyba nawet bardziej mi się podoba niż u Filipinów jak byłam swego czasu na ślubie. No to już kościół wybrany A powiedz mi jeszcze, po 100 zł to ile par się składa/ło? zastanawiam się ile by wyszło jak by był tylko jeden ślub w danym dniu- chociaż chyba mało prawdopodobna sytuacja w miesiącu letnim
kejtushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 21:08   #728
Plusowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kejtushka Pokaż wiadomość
Plusowa - dzięki za fotki, piękna ta dekoracja! chyba nawet bardziej mi się podoba niż u Filipinów jak byłam swego czasu na ślubie. No to już kościół wybrany A powiedz mi jeszcze, po 100 zł to ile par się składa/ło? zastanawiam się ile by wyszło jak by był tylko jeden ślub w danym dniu- chociaż chyba mało prawdopodobna sytuacja w miesiącu letnim
Wlasnie duze oblezenie bylo w tym dniu i my mielismy o 13 a ostatni byl o 17 . Wiec nas bylo 5 par
Stary 2011-02-16, 11:35   #729
kaina87
Przyczajenie

Witam Wszytskich, ja zupełnie z innej beczki... mianowicie ciekawa jestem z jakich zródeł macie zaproszenia?? Szukam na allegro i może juz któras z Was przetestowała jakies zaproszenia i mogłaby sie podzielić opiniął na ten temat?? A może polecicie kogoś z tej branży??
I jeszcze jedno pytanie- welon. Poszukuje zwykly, prosty i klasyczny, moze byc z 'cyrkoniami'. Stwierdziłam ze nie dam w salonie za welon 300zl, wiec moze ktoras ma do odsprzedania, bądz poleca jakis sklep internetowy??

Zycze milego dnia
kaina87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 11:36   #730
perelka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Plusowa Pokaż wiadomość
Udalo mi sie zalaczyc zdjecia zwiazane z dekoracja MBF. Zdjecia lipne bo nie bylo fotografa w kosciele i zdjecia robil ktos z rodziny wiec wybaczcie ten nieprofesjonalizm, mam nadzieje ze cos tam zobaczyc sie wam uda. Kosciol ubierala siostra zakonna. Na oltarzu byly zywe kwiaty natomiast pzrez kosciol jak widac sztuczne( z innego zrodla wiem ze proboszcz nie toleruje zywych kwiatkow na przejsciu, ale na ile to prawdziwe to nie wiem aaaa i ryzem sypac pod kosciolem nie wolno - to chyba standard).Tylko ta siostra byla torche nieprzystepna taka bleee ale w rezultacie wyszlo po 100 zl.
Dzięki wielkie za zdjęcia, sama byłam ciekawa jak to wygląda. Możesz napisać gdzie to należy iść, żeby złapać tę siostrę zakonną, która się tym zajmuje? Czy to jest konkretna siostra? Czy Wy składaliście się z innymi parami na te ozdoby? Z góry dziękuje za odpowiedz

Amcizia my też prosiliśmy ks. Jana. Z tym, że nie znamy go tak dobrze więc nie był pewien czy będzie dał rade. Może się nie zgodzić. Ja tego ks. bardzo lubię i myslałam, że kiedyś właśnie on udzieli nam sakramentu. Ale nie powiedział nie
Plusowa tylko ryżem nie wolno sypać czy w ogóle niczym? Dobrze wiedzieć.

Edytowane przez perelka27
Czas edycji: 2011-02-16 o 11:49
Stary 2011-02-16, 12:03   #731
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaina87 Pokaż wiadomość
Witam Wszytskich, ja zupełnie z innej beczki... mianowicie ciekawa jestem z jakich zródeł macie zaproszenia?? Szukam na allegro i może juz któras z Was przetestowała jakies zaproszenia i mogłaby sie podzielić opiniął na ten temat?? A może polecicie kogoś z tej branży??
I jeszcze jedno pytanie- welon. Poszukuje zwykly, prosty i klasyczny, moze byc z 'cyrkoniami'. Stwierdziłam ze nie dam w salonie za welon 300zl, wiec moze ktoras ma do odsprzedania, bądz poleca jakis sklep internetowy??

Zycze milego dnia
Welony ładne i niedrogie można kupić na allegro mi sie marzy taki z koronką i są już za 50 zł.
A co do zaproszeń to mi będzie moja siostra robić ;D Taka artystyczna dusza: decoupage, scrapbooking, biżuteria Więc mam w planie ją wykorzystać przy moim ślubie i weselu
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:26   #732
perelka27
Raczkowanie

Też już nie długo będę musiała zająć się zaproszeniami. My chyba zamówimy z takiej jednej strony. Pasuje mi kogoś poprosic o jakieś ładne wpisanie gości w te zaproszenia, bo ja w tym temacie całkowite beztalencie jestem. Nie chciałabym, zeby było tam nabazgrane jak kura pazurem

Już się zbliża termin tego trzydniowego kursu przedmałżeńskiego, który organizowany jest w Mościcach. Ciekawa jestem czy to faktycznie tak do 21.00 trzymają.

Czas edycji: 2011-02-16 o 12:34
Stary 2011-02-16, 12:28   #733
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
Welony ładne i niedrogie można kupić na allegro mi sie marzy taki z koronką i są już za 50 zł.
A co do zaproszeń to mi będzie moja siostra robić ;D Taka artystyczna dusza: decoupage, scrapbooking, biżuteria Więc mam w planie ją wykorzystać przy moim ślubie i weselu
Jak mi się scrapbooking podoba sama chciałabym takie oryginalne zaproszenia, ale podejrzewam, że drogo by mnie to wyszło ale zanim dojdzie do tego, że bedę wybierać zaproszenia to może odłożę fundusze

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 12:34   #734
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Jak mi się scrapbooking podoba sama chciałabym takie oryginalne zaproszenia, ale podejrzewam, że drogo by mnie to wyszło ale zanim dojdzie do tego, że bedę wybierać zaproszenia to może odłożę fundusze
Pogadaj z Takaya z wątku warszawskiego. Ona wszystko chyba w tym temacie wie bo to jej hobby
Stary 2011-02-16, 12:46   #735
Soul89
Zadomowienie

Emir: Dziękuję za info jednak do mojego ślubu baaardzo daleka droga, więc nawet nie myślę o takich sprawach Tak tylko publicznie sobie marzę

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2011-02-16, 13:06   #736
Amcizia
Rozeznanie

tak,polecam Takaye, jest tez ma majowym watku, i tam jest jeszcze kilka innych co same sliczne zaporszenia robią.

Perełka, no tak, w sierpniu to bedzie zalezalo od proboszcza, bo ks. Jan jest seniorem i jesli porboszcz jak zawsze wezmie urlop w lipcu, to on swoj bedzie mogl miec tylko w sierpniu, wiec nie wiadomo, ale w tym dniu jest slub moje koleznaki, ktora bardzo dobrze zna sie z ksiedzem Janem i go zaprasza na wesele, wiec istnieje szansa, ze skoro slub masz przed nia, to on bedzie

Stary 2011-02-16, 13:20   #737
perelka27
Raczkowanie

Cytat:
tak,polecam Takaye, jest tez ma majowym watku, i tam jest jeszcze kilka innych co same sliczne zaporszenia robią.

Perełka, no tak, w sierpniu to bedzie zalezalo od proboszcza, bo ks. Jan jest seniorem i jesli porboszcz jak zawsze wezmie urlop w lipcu, to on swoj bedzie mogl miec tylko w sierpniu, wiec nie wiadomo, ale w tym dniu jest slub moje koleznaki, ktora bardzo dobrze zna sie z ksiedzem Janem i go zaprasza na wesele, wiec istnieje szansa, ze skoro slub masz przed nia, to on bedzie
aha, to tak wygląda sytuacja w parafii No to jakaś szansa jest. Jeżeli się nie uda to trudno To koleżanka miałaby bardzo wczesny ślub gdyby była przede mną.

W sprawie zaproszeń i innych rzeczy ślubnych polecam stronę http://www.decorisus.pl/index.php Ja na pewno zamówie u nich kilka rzeczy.

Czas edycji: 2011-02-16 o 13:27
Stary 2011-02-16, 14:31   #738
Plusowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perelka27 Pokaż wiadomość
Możesz napisać gdzie to należy iść, żeby złapać tę siostrę zakonną, która się tym zajmuje? Czy to jest konkretna siostra? Czy Wy składaliście się z innymi parami na te ozdoby? Z góry dziękuje za odpowiedz.
My bylismy raz po mszy w niedziele sie opytac jej co i jak, a pozniej w tygodniu tam w Domu Sióstr kolo kosciola co jest od strony parkingu i konkretnie chcielismy wiedziec ile dać i czy ktos juz dal zeby to jakos podzielic ewentualnie jakies kontakty zeby sie dogadacz innymi parami, ale nie chciala ani powiedziec ile osob dalo ani tez kontaktow zadnych dać . Siostra byla strasznie uparta albo miala zly dzien. W koncu dalismy 100 zl bo stwierdzilismy ze jak kazdfy da po 100 zl to za 500zl cos powinna wykombinowac i pozniej jeszcze raz bylismy zapytac czy 3ba doplacic cos ale powiedziala ze wystarczylo. Powiem szczerze ze balismy sie co nam wymysli za te 500 zeta od calosci par ale jak widac nie bylo zle - klimacik byl
Co do sypania to nam ks. proboszcz powiedzial na naukach pzredmalzenskich jak rowniez osobiscie zeby nie sypac ryzem bo dzieci w chinach gloduja a tu sie ryz marnuje on wie ze to zwyczaj, tradycja, szczescie ale prosil by tego nie robic - w sumie poniekad mial racje bo tez bym nie byla zadowolona jakby ktos chlebem rzucal a ja na bulke nie miala.
Co do ks. Jana to my rowniez go wybralismy i jestesmy baardzo zadowoleni - tak wesolo bylo
Stary 2011-02-16, 14:48   #739
agnieszka*
Raczkowanie

Cytat:

Zycze milego dnia
Kiedyś Ktoś (nie pamiętam w której części wątku) polecał sklepy internetowe z zaproszeniami i zapisałam sobie linki. Może coś wpadnie Wam w oko:
http://www.mlodejparze.pl/e-sklep/index.php?cPath=21
http://salonyslubne.pl/produkty/Zaproszenia_slubne
http://www.weseletarnow.pl/zaproszenia/zaproszenia5.htm
http://www.zaproszeniaonline.com.pl/
http://www.cartalia.com.pl/zaproszenia-slubne/

Ja niestety nie mam doświadczenie z żadnego z tych sklepów, ponieważ ten etap jest jeszcze daleko przed nami.

Edytowane przez agnieszka*
Czas edycji: 2011-02-16 o 14:50
agnieszka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 18:03   #740
ewka1368
Zakorzenienie

moze znacie kogos kto potrzebuje zdjecia do portfolio
bo ja bym skorzystal z takiej okazji np. sesja narzeczenskaza free
Stary 2011-02-16, 22:22   #741
Soul89
Zadomowienie

Ewka: Za free to może nie, ale za niewielką kwotę już miałabyś fajne zdjęcia narzeczeńskie

Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2011-02-16 o 22:42
Stary 2011-02-16, 22:35   #742
karolina0627
Raczkowanie

GG do karolina0627

Cytat:

Zycze milego dnia
Dużego doświadczenia nie mam z zaproszeniami nie mam ale na pewno w weekend zamówię je na Allegro więc dam Wam znać ... wydaje mi się że nie będzie z tym większego problemu

Mój tydzień w Tarnowie dobiegł końca ale muszę się pochwalić WSZYSTKO załatwione sukienkę kupiłam w przeciągu dwóch godzin polecam Eurostyl ... sprawnie, miło i konkretnie ... także oby tak dalej, jak na chwilę obecną większych utrudnień organizacyjnych nie ma
A co do tarnowskich targów to miło się zaskoczyłam pamiętam te sprzed kilku lat kiedy wybrałam się tam z koleżanką a które okazały się kompletną klapą - byle kryte lodowisko w Tarnowie, tutaj pomijając akustykę itd. bo na to nikt akuratnie wpływu nie ma można było znaleźć naprawdę kilka ciekawych rzeczy ... ja np. zamówiłam sobie samochód i przez przypadek znalazłam bukiet ślubny ... zdjęć niestety Wam nie pokażę ponieważ ktoś pokusił się na mój aparat który wypadł mi z kurtki notabene ochrona w galerii jest bardzo pomocna szybko sprawdzili monitoring no i oczywiście pięknie widać jak pewne małżeństwo go podnosi ... mam nadzieję że spodobała im się zawartość karty!! A tak na marginesie szczyt chamstwa znaleźć i nie starać się zwrócić tego właścicielowi ... no cóż i tak robił kiepskie zdjęcia
Stary 2011-02-16, 22:51   #743
Soul89
Zadomowienie

O matko, cóż za wspaniała para, że zaiwaniła cudzy aparat Gratuluję kupna sukienki! Można powiedzieć, że już prawie wszystko zapięte na ostatni guzik

Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2011-02-16 o 23:37
Stary 2011-02-16, 22:55   #744
_black and white_
Raczkowanie

dziękuje za odpowiedzi związane z plenerkiem na wodą

Mam kolejne pytanie tym razem związene z kamerzystą. Z TŻ podjeliśmy niby decyzje że nie chcemy mieć takiego prawdziwego kamerzyste z wielką kamerą i światłem w kościele ponieważ NIe jesteśmy obyci z kamerą i nie chcemy dodatkowego stresu. Planujemy kupić taką małą kamerke i poprosić z rodziny kuzyna aby nam nagrał ślub w kościele i ważniejsze wydarzenia na weselu. I mam z tym problem bo kuzyn będzie gościem i tak głupio go prościć żeby pilnował nagrywanie. Już się pytaliśmy go to powiedział że w kościele spoko ale na weselu to chce się bawić i w sumie się nie dziwie taka kamera też kosztuje i by była odpowiedzialność;/

Mam teraz rozkminy .. Prawda jest taka że tą płyte ogląda się później za kilkanaście lat i miło wspomina ale jest to nagrane i jest to kolejna pamiątka i nie na zdjęciu. Ja może bardziej niż TZ chciałabym kamerzyste tylko tu dochodzi też o dodatkową koszty ale kamere też wkońcu trzeba kupić ;/

Niektórzy podawali początkujących fotografów może zncie jakiś początkujących kamerzystów albo jakiś niedrogich??
(nie wiem czy można czy nie można reklamować jak coś to prosze na priv)
_black and white_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-16, 23:33   #745
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina0627 Pokaż wiadomość
Mój tydzień w Tarnowie dobiegł końca ale muszę się pochwalić WSZYSTKO załatwione sukienkę kupiłam w przeciągu dwóch godzin polecam Eurostyl ... sprawnie, miło i konkretnie ... także oby tak dalej, jak na chwilę obecną większych utrudnień organizacyjnych nie ma
a jaki model jeśli można wiedzieć bo ciekawa jestem
A tym złodziejom to by się przydał porządny

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 00:07   #746
Plusowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolina0627 Pokaż wiadomość
A co do tarnowskich targów to miło się zaskoczyłam pamiętam te Wam nie pokażę ponieważ ktoś pokusił się na mój aparat który wypadł mi z kurtki notabene ochrona w galerii jest bardzo pomocna szybko sprawdzili monitoring no i oczywiście pięknie widać jak pewne małżeństwo go podnosi ... mam nadzieję że spodobała im się zawartość karty!! A tak na marginesie szczyt chamstwa znaleźć i nie starać się zwrócić tego właścicielowi ... no cóż i tak robił kiepskie zdjęcia
Kurde zlukaj na Tarnowiaku jest zakladka zgubono znaleziono czy cos takowego moze jak beda uczciwi to tam zamieszcza ogloszenie. Mogli przynajmniej podejsc i przez megafon powiadomic ze znalezli... A to ze robil kiepskie zdjecia to malozaczce ale sentyment sie ma do pewnych rzeczy
Stary 2011-02-17, 09:15   #747
mia8544
Zakorzenienie

Wiem że temat Bristolu pojawiał sie na forum, ale w sumie to żadnych konkretów nie było. Był ktoś może tam na weselu? Jakieś opinie?
Na ulotce jest napisane że za 160zł mają aż 7 dań gorących i tak się zaczełam zastanawiać...
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:43   #748
agnieszka*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _black and white_ Pokaż wiadomość
dziękuje za odpowiedzi związane z plenerkiem na wodą

Mam kolejne pytanie tym razem związene z kamerzystą. Z TŻ podjeliśmy niby decyzje że nie chcemy mieć takiego prawdziwego kamerzyste z wielką kamerą i światłem w kościele ponieważ NIe jesteśmy obyci z kamerą i nie chcemy dodatkowego stresu. Planujemy kupić taką małą kamerke i poprosić z rodziny kuzyna aby nam nagrał ślub w kościele i ważniejsze wydarzenia na weselu. I mam z tym problem bo kuzyn będzie gościem i tak głupio go prościć żeby pilnował nagrywanie. Już się pytaliśmy go to powiedział że w kościele spoko ale na weselu to chce się bawić i w sumie się nie dziwie taka kamera też kosztuje i by była odpowiedzialność;/

Mam teraz rozkminy .. Prawda jest taka że tą płyte ogląda się później za kilkanaście lat i miło wspomina ale jest to nagrane i jest to kolejna pamiątka i nie na zdjęciu. Ja może bardziej niż TZ chciałabym kamerzyste tylko tu dochodzi też o dodatkową koszty ale kamere też wkońcu trzeba kupić ;/

Niektórzy podawali początkujących fotografów może zncie jakiś początkujących kamerzystów albo jakiś niedrogich??
(nie wiem czy można czy nie można reklamować jak coś to prosze na priv)
Hej my też rezygnujemy z kamerzysty. Tylko, że nie ze względów finansowych, ale dlatego, że stresuje nas oko kamery :P Będziemy mieli małą amatorską kamerę i brat TŻ-ta nas będzie nagrywał. Najbardziej zależy nam na ślubie i fragmentach z przyjęcia. Dobrze byłoby, gdyby Twój kuzyn miał zamiennika. Mogliby się wymieniać.
Kamera na pewno się Wam przyda, żeby nagrywać chociażby chrzciny pierwsze urodzinki... pierwsze kroki... pierwsze słowa
Niestety nie znam żadnego taniego kamerzysty, ale pewnie mniej niż 1000zł żaden nie weźmie.
agnieszka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 09:57   #749
Salacja1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agnieszka* Pokaż wiadomość
Hej my też rezygnujemy z kamerzysty. Tylko, że nie ze względów finansowych, ale dlatego, że stresuje nas oko kamery :P Będziemy mieli małą amatorską kamerę i brat TŻ-ta nas będzie nagrywał. Najbardziej zależy nam na ślubie i fragmentach z przyjęcia. Dobrze byłoby, gdyby Twój kuzyn miał zamiennika. Mogliby się wymieniać.
Kamera na pewno się Wam przyda, żeby nagrywać chociażby chrzciny pierwsze urodzinki... pierwsze kroki... pierwsze słowa
Niestety nie znam żadnego taniego kamerzysty, ale pewnie mniej niż 1000zł żaden nie weźmie.
ta co do tych pierwszych słow i krokow to ja nieiwem jak ludzie to robia :/ tak chyba sciemnija ze to pierwsze bo ja jakbym chciala to uchwycic to kamere bym musiala miec na zmiane i kims stale do głowy przypieta )))) heehhe ale faktem jest ze kamera na slubie stresuje ale czy taka mała kuzyna czy brata nie bedzie stresowac????????? przeciez wtedy tez wam bedzie zalezalo zeby nie zrobic gupiej miny czy sie nie pomylic na przysiedze a kamerzysta profesjonalny nawet ten poczatkujacy zawsze wie jak sie ustawic i wrazie czegos moze cos tam wyciac))) a pamiatka faktycznie zostaje na cale zycie pozatym juz sie denerwujecie ze chciały byscie fragmenty wesela i na przyjeciu tez jest mozliwosc ze zamiast sie bawic bedziecie kukuc czy kuzyn czy tam brat cos tam nakrecil))) A moze faktycznie taki pocztkujacy niedrogi kamerzysta jest dobrym rozwiazaniem ))
Salacja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 10:30   #750
_black and white_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Salacja1 Pokaż wiadomość
ta co do tych pierwszych słow i krokow to ja nieiwem jak ludzie to robia :/ tak chyba sciemnija ze to pierwsze bo ja jakbym chciala to uchwycic to kamere bym musiala miec na zmiane i kims stale do głowy przypieta )))) heehhe ale faktem jest ze kamera na slubie stresuje ale czy taka mała kuzyna czy brata nie bedzie stresowac????????? przeciez wtedy tez wam bedzie zalezalo zeby nie zrobic gupiej miny czy sie nie pomylic na przysiedze a kamerzysta profesjonalny nawet ten poczatkujacy zawsze wie jak sie ustawic i wrazie czegos moze cos tam wyciac))) a pamiatka faktycznie zostaje na cale zycie pozatym juz sie denerwujecie ze chciały byscie fragmenty wesela i na przyjeciu tez jest mozliwosc ze zamiast sie bawic bedziecie kukuc czy kuzyn czy tam brat cos tam nakrecil))) A moze faktycznie taki pocztkujacy niedrogi kamerzysta jest dobrym rozwiazaniem ))
Właśnie ostatnio o tym myślałam że zamiast się bawić to będę myślała czy ktoś nagrywa zabawe czy nie;/i kolejny stres czy mu to odpowiada czy nie. Dobrze by było żeby były 2 odpowiedzialne osoby za kamere. Jak za kamerą jest ktoś bliski robi miny i uśmiecha się do nas to jest lepiej. Może powiem mu żeby nie dawał nam żadnego prezentu wzamian za nagranie i wtedy moze będzie się starał.
MI się marzy taki reportaż np gdzieś na boku kamerzysta pyta pare gości co myśli o parze młodej albo co im życzy :P Tak samo jak bym miała własną kamere to tydzień przed można nagrać jak idą przygotowania. To wszystko będzie później pamiątką.
Są plusy i minusy .
_black and white_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości