![]() |
#721 |
BAN stały
|
Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. II
W empiku kupuje książki w ostateczności. Wydaje mi się, że tam nigdy nie ma tego, co akurat potrzebuje, chociaż niby to taka ogromna sieć.
Najczęściej kupuje książki w Merlinie i jestem bardzo zadowolona. Regularnie dostaje maile, na bieżąco mogę śledzić stan przesyłki i coś co mi się najbardziej podoba - można zarezerwować dla siebie książki nawet na miesiąc. Często zamawiam dane pozycje, bo np jest promocja, książki są dla mnie zarezerwowane (nie zdarzyło mi się aby zostały sprzedane komuś innemu) a paczka przychodzi w dogodnym dla mnie terminie. Jestem tez zadowolona z Matrasu, realizują zamówienia szybko i o każdym kroku powiadamiają mailowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
To jak się czegoś to daj znać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Matras cenię za promocje i szybkie realizacje, za Empikiem nie przepadam i rzadko też im daję zarobić ![]()
![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Ja najczęściej kupuję w Dedalusie
![]() Dzisiaj na dworcu PKS znalazłam mały sklepik z używanymi książkami i kupiłam Mistrza i Małgorzatę w twardej oprawie za jedyne 13 zł ![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
zamawiam przez empik com, głównie w czasie jakiś akcji promocyjnych,ale nie tylko, nie narzekam na obsługę, wszystko sprawnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nigdy nie miałam problemu z empikiem.Zawsze dostaję maile,że książki czekają,nie mam problemu z odbiorem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Ja z empikiem czy matrasem nigdy nie miałam problemów, za to z merlinem i owszem. Tam długo nic nie zamówię. Na zdjęciu kwietniowe uzupełnienie domowych zbiorów. Pawlikowskie, Kraśko i przewodnik po Londynie z bonito.pl, reszta z empiku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
W empiku nigdy niczego nie zamawiałam, ale jeśli mówimy już o księgarniach internetowych, to muszę powiedzieć, że jestem ogromnie zadowolona z Gandalfa. Nigdzie jeszcze nie spotkałam tak profesjonalnej, szybkiej i naprawdę zadowalającej obsługi
![]()
![]() |
#729 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#730 |
BAN stały
|
Skoro już jesteśmy przy zamówieniach to pokazuje moje najnowsze nabytki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Rozeznanie
|
Gratuluję nowych nabytków
![]() Wczoraj zamówiłam 15 książek w Weltbild'zie ![]() ![]() Dom sióstr wychodzi 4 maja,tak? Będziemy na niego z przyjaciółką polowały ![]() Siostra przyjaciółki w tamtym tygodniu wzięła ją z biblioteki i była zachwycona. A czyta baaardzo dużo różnej literatury. Ale wiadomo,gusta u guściki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#733 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
A jesli jakaa ksiazka bardzo wam spodobala a byla np. pozyczona,
to kupujecie ją pozniej (jak jest okazja albo nawet jej nie ma) ? Czarindia, co to za 15 tytulow zamowilas ? Chyba niezle sie wykosztowalas ... A ja bede miec nareszcie regal naksiazki, chcialam wiekszy ale niestety musi miec ograniczone wymiary ze wzgledu na ograniczona przestrzen w pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się czaję na nowy regał,ale mamy się przeprowadzać i tak czekam i czekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam taką wiadomo ze ŚK - to odnośnie tego, o czym pisałyśmy wczoraj z Justyną ![]() " Szanowna Pani! Oczywiście, wszelkie przywileje nabyte w Klubie Świat Książki w dalszym ciagu obowiąują. Został natomiast zniesiony obowiązek dokonywania regularnych zakupów. To Pani decyduje co, w jaki sposób i kiedy chce zamówić. Celem zmian jest połączenie obu firm pod wspólną marką Weltbild. W pózniejszym terminie będą obowiązywały jeszcze bardziej atrakcynje zasady: wszyscy klienci będą mieli bardzo dobre ceny, niższe o 20-30 % (oraz więcej) bez potrzeby posiadania kart."
![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
mysle, ze nie bedzie mozliwe wstapienie do klubu sk. pani w ksiegarni powiedziala mi dzis, ze od 1 maja klubu wogole nie bedzie. a dla bylych klubowiczow w kdc nie bedzie dodatkowych znizek. wiec cale to zamieszanie z kontem na kdc dla klubowiczow sk jest zbedne jesli ktos mial juz konto na kdc (ja 2 dni wlaczylam i nawet pan z kdc zablokowal mi stare konto i zalozyl nowe)
jedyny plus to darmowa przesylka dla klubowiczow ale mysle, ze zostanie zniesiona z dniem 1maja kiedy to zacznie byc mozliwy odbior rowniez w ksiagarniach sk ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
moim zdaniem jest to celowo bledne sformulowanie "przywilej" jest to cos dla osob wybranych np dla czlonkow klubu. natomiast jesli ceny sa te same dla wszystkich (a tak ma byc) to nie jest to zaden przywilej tylko stala znizka dla wszystkich kupujach na ksiazki wydawnictwa wchodzacego w sklad grupy weltbild. dana ksiazkaz sk bedzie -20/30/50 tansza dla kazdeg bez wzgledu na to czy byl czlonkiem ksk czy nie.wiec nie ma tu mowy o przywileju.
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Zgadzam się z mysią...gdzie tu przywilej, gdy każdy może mieć książki za taką samą cenę?! Edytowane przez Czarindia Czas edycji: 2011-04-29 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
BAN stały
|
czy czytał ktoś z Was książki Marka Krajewskiego? zainteresowałam się książką "Aleja samobójców". W przyszłym tyg chcę wypożyczyć. Czytał ktoś może? albo jak nie tą, to inne pozycje Krajewskiego? jest coś godnego polecenia tego autora?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do reszty to wiem, że te całe "przywileje" itd. to wszystko po to, aby brzmiało pięknie i kolorowo ![]()
![]() |
![]() |
#741 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super więc takim oto sposobem zamówiłam 3 książki za 30 zł i to takie które od dawna chciałam. Trochę tego nie przemyśleli, cóż ich strata. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
a ja odebrałam dzisiaj w empiku kolejne zamówienie
![]()
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Obiecałam sobie, że w moim własnym mieszkaniu (do którego brakuje mi jeszcze parę ładnych lat) zrobię sobie półki, z czego szczególne miejsce zajmie klasyka literatury, dlatego już kolekcjonuję
![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Polecam serię Breslau z komisarzem Mockiem. Świetne wciągające książki, szczegółowe opisy dawnego Wrocławia, intrygi i baaardzo wyrazisty główny bohater.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Rozeznanie
|
Gratuluję pięknych nabytków
![]() ![]() wszyscy ostatnio chwalą te "Igrzyska śmierci" , moze też się skuszę ![]() ja wczoraj odebrałam książki z empiku, dzisiaj kupiłam 6 tom Wielkich Biografii i kupiłam Christie "Tajemniczy przeciwnik" - ciekawe, czy uda mi sie uzbierac wszystkie, na razie mam 2 ![]() a na LC moja pólka posiadanych a nieprzeczytanych pokazuje 135... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze nie odebralas tego jako atak na Ciebie. swoja droga jak teraz wyglada czlonkostwo skoro klubu nie ma.... jak mozna byc czlonkiem nieistniejacego klubu ![]() mi pani powiedziala, ze klubu nie ma...z drugiej strony to moze byc taka mala "luka prawna". klubu nie ma od 1 maja ale jesli nie zablokowali tego w stystemie z tego wynika, ze mozna sie zapisac ![]() swoja droga na stronie nadal jest stary regulamin, informacje o kartach a nie ma nic na temat, ze za kilka dni takie duze zmiany wchodza a zeby nie bylo, ze sam offtopic robie-moja nabytki z okazji sdk ![]() 1,2-empik 4-merlin 4- gazetka z ksiazka "na droge do samochodu" chociaz pewnie nie bedzie mi dane nawet zajrzec, bo mala strasznie nudzi sie w aucie ![]()
ksiazki ubrania https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post86755055 kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post86716402 http://www.finta.pl/ref/mysia82 Odpisz u mnie - ja odpiszę u Ciebie! Edytowane przez mysia82 Czas edycji: 2011-04-29 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Drakula ma dość ciekawą okładkę. No i warto wiedzieć że ktoś jeszcze oprócz mnie czyta C.S.Lewisa - z chęcią poznam opinię o jego książce. A oto kilka moich nabytków - przepraszam za jakość zdjęć robione komórką. 1 - Nabytki z Matrasu, zmieniali lokal i była obniżka -25% na wszystko Grzech było nie skorzystać 2 - Aukcja z Allegro - ostatnio miałam wielką ochotę przeczytać coś Trudi Canavan 3 i 4 - Zniżka z Empiku Edytowane przez Incognito85 Czas edycji: 2011-04-29 o 20:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochłonęłam w 2 popołudnia niesamowita jest teraz spieszę zamówić 2 i 3 część |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-04-29 o 20:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Przyczajenie
|
Wrócę jeszcze do promocji książkowych w księgarniach internetowych. Wiadomo, że całej ciężarówki książek nie kupię zatem z oferty muszę wybrać coś kosztem czegoś. Jeżeli w dniu promocji widzę w ofercie powiedzmy 10 książek, które mnie interesują a finanse w danej chwili pozwalają jedynie na zakup 5 to trzeba wybierać. Kiedy po skończeniu promocji okazuje się, że wybranych 5 książek jednak nie ma a my zostajemy z niczym i możemy jedynie sięgnąć po pozostałe 5 książek, których nie wybraliśmy ale już po normalnej cenie to to jest zwykły kant.
Sytuacja wyglądałaby inaczej gdyby w sytuacji braku zamówionej pozycji można było skorzystać nadal z promocji jako rekompensatę za niedbalstwo księgarni. Wtedy możemy sobie kupić te 5 książek z których musieliśmy zrezygnować w dniu promocji. Zabawa z klientem w "ustrzel sobie pan dostępną książkę" jest brakiem szacunku dla klienta. Jeżeli książka figuruje jako dostępna to ma być dostępna. Takim samym żartem są spotykane dopiski, że książka może być niedostępna albo że jest prawdopodobnie niedostępna. Nie wystawia się towaru którego może nie być. Zakupy w księgarniach interentowych mają oszczędzać mój czas. Jak raz zawiodą to nie daję drugiej szansy. Późniejsza zabawa w mailowanie, telefonowanie to już jest dodatkowy czas i dodatkowe koszty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.