Nasze książkowe grzechy - cz. II - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 17:34   #721
Dosiak
BAN stały

Dot.: Nasze książkowe grzechy - cz. II

W empiku kupuje książki w ostateczności. Wydaje mi się, że tam nigdy nie ma tego, co akurat potrzebuje, chociaż niby to taka ogromna sieć.

Najczęściej kupuje książki w Merlinie i jestem bardzo zadowolona. Regularnie dostaje maile, na bieżąco mogę śledzić stan przesyłki i coś co mi się najbardziej podoba - można zarezerwować dla siebie książki nawet na miesiąc. Często zamawiam dane pozycje, bo np jest promocja, książki są dla mnie zarezerwowane (nie zdarzyło mi się aby zostały sprzedane komuś innemu) a paczka przychodzi w dogodnym dla mnie terminie.

Jestem tez zadowolona z Matrasu, realizują zamówienia szybko i o każdym kroku powiadamiają mailowo
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 17:46   #722
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusssi Pokaż wiadomość
Jutro się wybieram w tamte strony
To jak się czegoś to daj znać Ja wysłałam @

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Dosiak Pokaż wiadomość
W empiku kupuje książki w ostateczności. Wydaje mi się, że tam nigdy nie ma tego, co akurat potrzebuje, chociaż niby to taka ogromna sieć.

Najczęściej kupuje książki w Merlinie i jestem bardzo zadowolona. Regularnie dostaje maile, na bieżąco mogę śledzić stan przesyłki i coś co mi się najbardziej podoba - można zarezerwować dla siebie książki nawet na miesiąc. Często zamawiam dane pozycje, bo np jest promocja, książki są dla mnie zarezerwowane (nie zdarzyło mi się aby zostały sprzedane komuś innemu) a paczka przychodzi w dogodnym dla mnie terminie.

Jestem tez zadowolona z Matrasu, realizują zamówienia szybko i o każdym kroku powiadamiają mailowo
Mi niestety Merlin raz odwalił taki numer, myślałam że ich zlinczuję. Po czym sprowadzenie książki przeciągało się cały czas, aż zrezygnowałam Ale i tak ich lubię Właśnie za wspominane przez Ciebie rezerwacje na tak długi okres i ich promocje.

Matras cenię za promocje i szybkie realizacje, za Empikiem nie przepadam i rzadko też im daję zarobić

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 17:47   #723
Serendipity
Zakorzenienie

Ja najczęściej kupuję w Dedalusie
Dzisiaj na dworcu PKS znalazłam mały sklepik z używanymi książkami i kupiłam Mistrza i Małgorzatę w twardej oprawie za jedyne 13 zł Niezniszczona, strony bialutkie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mistrz.jpg (15,4 KB, 17 załadowań)
Stary 2011-04-28, 18:24   #724
Ata77
Zakorzenienie

zamawiam przez empik com, głównie w czasie jakiś akcji promocyjnych,ale nie tylko, nie narzekam na obsługę, wszystko sprawnie

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 18:44   #725
witch_18
Zakorzenienie

Ja jeszcze nigdy nie miałam problemu z empikiem.Zawsze dostaję maile,że książki czekają,nie mam problemu z odbiorem
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 19:15   #726
avilla
Raczkowanie

Ja z empikiem czy matrasem nigdy nie miałam problemów, za to z merlinem i owszem. Tam długo nic nie zamówię. Na zdjęciu kwietniowe uzupełnienie domowych zbiorów. Pawlikowskie, Kraśko i przewodnik po Londynie z bonito.pl, reszta z empiku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011.04.28.jpg (116,6 KB, 87 załadowań)
avilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-28, 20:34   #727
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Dzisiaj na dworcu PKS znalazłam mały sklepik z używanymi książkami i kupiłam Mistrza i Małgorzatę w twardej oprawie za jedyne 13 zł Niezniszczona, strony bialutkie.
Ale Ci się udało Super
jusssi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-28, 20:41   #728
Mariah
Zakorzenienie

W empiku nigdy niczego nie zamawiałam, ale jeśli mówimy już o księgarniach internetowych, to muszę powiedzieć, że jestem ogromnie zadowolona z Gandalfa. Nigdzie jeszcze nie spotkałam tak profesjonalnej, szybkiej i naprawdę zadowalającej obsługi Wcale się nie dziwię, że dostali jakiś laur konsumenta czy cuś takiego.
Stary 2011-04-28, 20:56   #729
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Farciara

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nigdy nie miałam problemu z empikiem.Zawsze dostaję maile,że książki czekają,nie mam problemu z odbiorem
Ja też nie miałam problemów z empikiem, ale rzadko tam kupuję ze względu na ceny i na to, że do empiku po odbiór osobisty muszę skoczyć zawsze do sąsiedniego miasta

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość
W empiku nigdy niczego nie zamawiałam, ale jeśli mówimy już o księgarniach internetowych, to muszę powiedzieć, że jestem ogromnie zadowolona z Gandalfa. Nigdzie jeszcze nie spotkałam tak profesjonalnej, szybkiej i naprawdę zadowalającej obsługi Wcale się nie dziwię, że dostali jakiś laur konsumenta czy cuś takiego.
Tak, tak Gandalfa też lubię, Selkara też. Dedalusa uwielbiam za ceny

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez avilla Pokaż wiadomość
Ja z empikiem czy matrasem nigdy nie miałam problemów, za to z merlinem i owszem. Tam długo nic nie zamówię. Na zdjęciu kwietniowe uzupełnienie domowych zbiorów. Pawlikowskie, Kraśko i przewodnik po Londynie z bonito.pl, reszta z empiku.
Chętnie podkradłabym wszystkie pozycje Gratuluję tak fajnego stosiku

Stary 2011-04-29, 05:33   #730
Dosiak
BAN stały

Skoro już jesteśmy przy zamówieniach to pokazuje moje najnowsze nabytki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg książki 003.jpg (109,7 KB, 85 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg książki 004.jpg (106,9 KB, 77 załadowań)
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 06:50   #731
Czarindia
Rozeznanie

GG do Czarindia

Gratuluję nowych nabytków
Wczoraj zamówiłam 15 książek w Weltbild'zie Tylko strasznie długi czas realizacji...wysyłka 16 maja
Dom sióstr wychodzi 4 maja,tak? Będziemy na niego z przyjaciółką polowały Liczę,że może Matras w normalnej cenie ją będzie sprzedawał.
Siostra przyjaciółki w tamtym tygodniu wzięła ją z biblioteki i była zachwycona. A czyta baaardzo dużo różnej literatury. Ale wiadomo,gusta u guściki
Czarindia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 10:46   #732
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję stosiku Super się zapowiada, na mojej liście znajduje się Twój Wilde i Collins

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarindia Pokaż wiadomość
Gratuluję nowych nabytków
Wczoraj zamówiłam 15 książek w Weltbild'zie Tylko strasznie długi czas realizacji...wysyłka 16 maja
Dom sióstr wychodzi 4 maja,tak? Będziemy na niego z przyjaciółką polowały Liczę,że może Matras w normalnej cenie ją będzie sprzedawał.
Siostra przyjaciółki w tamtym tygodniu wzięła ją z biblioteki i była zachwycona. A czyta baaardzo dużo różnej literatury. Ale wiadomo,gusta u guściki
Szaleństwo

Stary 2011-04-29, 12:27   #733
Czarindia
Rozeznanie

GG do Czarindia

Cytat:
Szaleństwo
Szaleństwo i wyrzuty sumienia...jak zwykle po takich grzesznych zakupach
Stary 2011-04-29, 13:09   #734
fossa
Zadomowienie

A jesli jakaa ksiazka bardzo wam spodobala a byla np. pozyczona,
to kupujecie ją pozniej (jak jest okazja albo nawet jej nie ma) ?

Czarindia,
co to za 15 tytulow zamowilas ? Chyba niezle sie wykosztowalas ...

A ja bede miec nareszcie regal naksiazki, chcialam wiekszy ale niestety musi miec ograniczone wymiary ze wzgledu na ograniczona przestrzen w pokoju Tzn. bede miec ale za pol roku <hahaha>
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 13:59   #735
Czarindia
Rozeznanie

GG do Czarindia

Cytat:
Czarindia,
co to za 15 tytulow zamowilas ? Chyba niezle sie wykosztowalas ...
Biegnąca z wilkami, Egipcjanin Sinuhe, Arabska pieśń, Musiałam odejść, Córki hańby, Arabska córka, Za zasłoną strachu, Nefertiti, Ostatno harem, Szafranowa brama, Dziewiętnaście minut, Zawsze przy mnie stój, Kiedyś byłam księżną, Tłumaczka, Wypalone cienie.

Też się czaję na nowy regał,ale mamy się przeprowadzać i tak czekam i czekam
Stary 2011-04-29, 14:02   #736
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fossa Pokaż wiadomość
Jasne, że kupuję. Jeśli mnie urzekła i wiem, że będę do niej wracać to chcę mieć swój własny egzemplarz w domu

Dostałam taką wiadomo ze ŚK - to odnośnie tego, o czym pisałyśmy wczoraj z Justyną
" Szanowna Pani! Oczywiście, wszelkie przywileje nabyte w Klubie Świat Książki w dalszym ciagu obowiąują. Został natomiast zniesiony obowiązek dokonywania regularnych zakupów. To Pani decyduje co, w jaki sposób i kiedy chce zamówić.
Celem zmian jest połączenie obu firm pod wspólną marką Weltbild. W pózniejszym terminie będą obowiązywały jeszcze bardziej atrakcynje zasady: wszyscy klienci będą mieli bardzo dobre ceny, niższe o 20-30 % (oraz więcej) bez potrzeby posiadania kart."

Stary 2011-04-29, 14:10   #737
mysia82
Zakorzenienie

mysle, ze nie bedzie mozliwe wstapienie do klubu sk. pani w ksiegarni powiedziala mi dzis, ze od 1 maja klubu wogole nie bedzie. a dla bylych klubowiczow w kdc nie bedzie dodatkowych znizek. wiec cale to zamieszanie z kontem na kdc dla klubowiczow sk jest zbedne jesli ktos mial juz konto na kdc (ja 2 dni wlaczylam i nawet pan z kdc zablokowal mi stare konto i zalozyl nowe)

jedyny plus to darmowa przesylka dla klubowiczow ale mysle, ze zostanie zniesiona z dniem 1maja kiedy to zacznie byc mozliwy odbior rowniez w ksiagarniach sk

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Jasne, że kupuję. Jeśli mnie urzekła i wiem, że będę do niej wracać to chcę mieć swój własny egzemplarz w domu

Dostałam taką wiadomo ze ŚK - to odnośnie tego, o czym pisałyśmy wczoraj z Justyną
" Szanowna Pani! Oczywiście, wszelkie przywileje nabyte w Klubie Świat Książki w dalszym ciagu obowiąują. Został natomiast zniesiony obowiązek dokonywania regularnych zakupów. To Pani decyduje co, w jaki sposób i kiedy chce zamówić.
Celem zmian jest połączenie obu firm pod wspólną marką Weltbild. W pózniejszym terminie będą obowiązywały jeszcze bardziej atrakcynje zasady: wszyscy klienci będą mieli bardzo dobre ceny, niższe o 20-30 % (oraz więcej) bez potrzeby posiadania kart."

moim zdaniem jest to celowo bledne sformulowanie
"przywilej" jest to cos dla osob wybranych np dla czlonkow klubu. natomiast jesli ceny sa te same dla wszystkich (a tak ma byc) to nie jest to zaden przywilej tylko stala znizka dla wszystkich kupujach na ksiazki wydawnictwa wchodzacego w sklad grupy weltbild.
dana ksiazkaz sk bedzie -20/30/50 tansza dla kazdeg bez wzgledu na to czy byl czlonkiem ksk czy nie.wiec nie ma tu mowy o przywileju.
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 14:12   #738
Czarindia
Rozeznanie

GG do Czarindia

Cytat:
Może to dziwne,ale nie lubię pożyczać książek...Dla mnie cała radość w zakupie i powolnym zapoznawaniu się z lekturą. Dlatego jak słyszę,że coś jest fajne,warte polecenia lub mnie zaciekawiło,to kupuję. Czasami długą komponuję listę i później hurtowo zamawiam Jak np. teraz

Zgadzam się z mysią...gdzie tu przywilej, gdy każdy może mieć książki za taką samą cenę?!

Edytowane przez Czarindia
Czas edycji: 2011-04-29 o 14:14
Stary 2011-04-29, 14:54   #739
ilkas
BAN stały

czy czytał ktoś z Was książki Marka Krajewskiego? zainteresowałam się książką "Aleja samobójców". W przyszłym tyg chcę wypożyczyć. Czytał ktoś może? albo jak nie tą, to inne pozycje Krajewskiego? jest coś godnego polecenia tego autora?
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 15:06   #740
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysia82 Pokaż wiadomość
mysle, ze nie bedzie mozliwe wstapienie do klubu sk. pani w ksiegarni powiedziala mi dzis, ze od 1 maja klubu wogole nie bedzie. a dla bylych klubowiczow w kdc nie bedzie dodatkowych znizek. wiec cale to zamieszanie z kontem na kdc dla klubowiczow sk jest zbedne jesli ktos mial juz konto na kdc (ja 2 dni wlaczylam i nawet pan z kdc zablokowal mi stare konto i zalozyl nowe)

jedyny plus to darmowa przesylka dla klubowiczow ale mysle, ze zostanie zniesiona z dniem 1maja kiedy to zacznie byc mozliwy odbior rowniez w ksiagarniach sk

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

moim zdaniem jest to celowo bledne sformulowanie
"przywilej" jest to cos dla osob wybranych np dla czlonkow klubu. natomiast jesli ceny sa te same dla wszystkich (a tak ma byc) to nie jest to zaden przywilej tylko stala znizka dla wszystkich kupujach na ksiazki wydawnictwa wchodzacego w sklad grupy weltbild.
dana ksiazkaz sk bedzie -20/30/50 tansza dla kazdeg bez wzgledu na to czy byl czlonkiem ksk czy nie.wiec nie ma tu mowy o przywileju.
Przede wszystkim zamieściłam tą informację dla tych, co są nowi z ŚK i dla ich informacji podałam, że zostaje zniesiony ten odgórny obowiązek kupowania przez pierwszy rok. Czy choćby dla osób, które myślały o tych tanich książkach, co się dostaje na początku - tak jak Jusssi
Co do reszty to wiem, że te całe "przywileje" itd. to wszystko po to, aby brzmiało pięknie i kolorowo

Stary 2011-04-29, 16:13   #741
jusssi
Rozeznanie

Cytat:
Przede wszystkim zamieściłam tą informację dla tych, co są nowi z ŚK i dla ich informacji podałam, że zostaje zniesiony ten odgórny obowiązek kupowania przez pierwszy rok. Czy choćby dla osób, które myślały o tych tanich książkach, co się dostaje na początku - tak jak Jusssi

Super więc takim oto sposobem zamówiłam 3 książki za 30 zł i to takie które od dawna chciałam.

Trochę tego nie przemyśleli, cóż ich strata.
Stary 2011-04-29, 16:52   #742
marilyn monroe
Zadomowienie

a ja odebrałam dzisiaj w empiku kolejne zamówienie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj.068.jpg (54,8 KB, 26 załadowań)

marilyn monroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 18:38   #743
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Ci się udało Super
Obiecałam sobie, że w moim własnym mieszkaniu (do którego brakuje mi jeszcze parę ładnych lat) zrobię sobie półki, z czego szczególne miejsce zajmie klasyka literatury, dlatego już kolekcjonuję

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
czy czytał ktoś z Was książki Marka Krajewskiego? zainteresowałam się książką "Aleja samobójców". W przyszłym tyg chcę wypożyczyć. Czytał ktoś może? albo jak nie tą, to inne pozycje Krajewskiego? jest coś godnego polecenia tego autora?
Polecam serię Breslau z komisarzem Mockiem. Świetne wciągające książki, szczegółowe opisy dawnego Wrocławia, intrygi i baaardzo wyrazisty główny bohater.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 18:52   #744
budyniek90
Rozeznanie

Gratuluję pięknych nabytków
wszyscy ostatnio chwalą te "Igrzyska śmierci" , moze też się skuszę

ja wczoraj odebrałam książki z empiku, dzisiaj kupiłam 6 tom Wielkich Biografii i kupiłam Christie "Tajemniczy przeciwnik" - ciekawe, czy uda mi sie uzbierac wszystkie, na razie mam 2
a na LC moja pólka posiadanych a nieprzeczytanych pokazuje 135...

kosmetyki
książki
budyniek90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 19:29   #745
mysia82
Zakorzenienie

Cytat:
Co do reszty to wiem, że te całe "przywileje" itd. to wszystko po to, aby brzmiało pięknie i kolorowo

mam nadzieje, ze nie odebralas tego jako atak na Ciebie. swoja droga jak teraz wyglada czlonkostwo skoro klubu nie ma.... jak mozna byc czlonkiem nieistniejacego klubu
mi pani powiedziala, ze klubu nie ma...z drugiej strony to moze byc taka mala "luka prawna". klubu nie ma od 1 maja ale jesli nie zablokowali tego w stystemie z tego wynika, ze mozna sie zapisac

swoja droga na stronie nadal jest stary regulamin, informacje o kartach a nie ma nic na temat, ze za kilka dni takie duze zmiany wchodza

a zeby nie bylo, ze sam offtopic robie-moja nabytki z okazji sdk
1,2-empik
4-merlin
4- gazetka z ksiazka "na droge do samochodu" chociaz pewnie nie bedzie mi dane nawet zajrzec, bo mala strasznie nudzi sie w aucie i musze jej droge urozmaicac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4290010.jpg (125,3 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4290007.jpg (116,5 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4290002.jpg (137,2 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4290011.jpg (120,1 KB, 62 załadowań)

Edytowane przez mysia82
Czas edycji: 2011-04-29 o 19:39
mysia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 19:43   #746
Incognito85
Raczkowanie

Cytat:
mam nadzieje, ze nie odebralas tego jako atak na Ciebie. swoja droga jak teraz wyglada czlonkostwo skoro klubu nie ma.... jak mozna byc czlonkiem nieistniejacego klubu
mi pani powiedziala, ze klubu nie ma...z drugiej strony to moze byc taka mala "luka prawna". klubu nie ma od 1 maja ale jesli nie zablokowali tego w stystemie z tego wynika, ze mozna sie zapisac

swoja droga na stronie nadal jest stary regulamin, informacje o kartach a nie ma nic na temat, ze za kilka dni takie duze zmiany wchodza

1,2-empik
4-merlin
4- gazetka z ksiazka "na droge do samochodu" chociaz pewnie nie bedzie mi dane nawet zajrzec, bo mala strasznie nudzi sie w aucie i musze jej droge urozmaicac
Mysiu gratuluję nabytków
Drakula ma dość ciekawą okładkę. No i warto wiedzieć że ktoś jeszcze oprócz mnie czyta C.S.Lewisa - z chęcią poznam opinię o jego książce.

A oto kilka moich nabytków - przepraszam za jakość zdjęć robione komórką.
1 - Nabytki z Matrasu, zmieniali lokal i była obniżka -25% na wszystko Grzech było nie skorzystać
2 - Aukcja z Allegro - ostatnio miałam wielką ochotę przeczytać coś Trudi Canavan
3 i 4 - Zniżka z Empiku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P130411_21.34.jpg (128,8 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P290411_21.27_[01].jpg (77,6 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P290411_21.22.jpg (71,0 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P290411_21.29.jpg (94,0 KB, 48 załadowań)

Edytowane przez Incognito85
Czas edycji: 2011-04-29 o 20:58
Incognito85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 19:56   #747
Ata77
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję Igrzysk śmierci -S.Collins
pochłonęłam w 2 popołudnia
niesamowita jest
teraz spieszę zamówić 2 i 3 część

Ata77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 20:03   #748
jusssi
Rozeznanie

Mysiu
super książki wpadły do Twojej kolekcji ciekawa jestem co powiesz o Calude i Camille
Stary 2011-04-29, 20:46   #749
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Super więc takim oto sposobem zamówiłam 3 książki za 30 zł i to takie które od dawna chciałam.

Trochę tego nie przemyśleli, cóż ich strata.
Też o tym pomyślałam, ale rodzina mnie zatłucze jak kogoś poproszę i się dowiedzą, że chodzi o kolejne książki W każdym bądź razie cieszę się, że chociaż Ty skorzystałaś

Cytat:

1,2-empik
4-merlin
Nie przejmuj się, niczego nie odebrałam jako atak Przepiękne łupy książkowe, kilka z chęcią bym Ci zgarnęła - szczególnie Strokera, Claude i Camille, Dziewczynkę w zielonym sweterku i Wodę dla słoniu (teraz wyszedł/wychodzi film do kin, nie?) i mam nadzieję, że gazetę jutro uda mi się nabyć, bo chciałam kiedyś kupić tą książkę

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-04-29 o 20:47
Stary 2011-04-29, 22:34   #750
cmyx
Przyczajenie

Wrócę jeszcze do promocji książkowych w księgarniach internetowych. Wiadomo, że całej ciężarówki książek nie kupię zatem z oferty muszę wybrać coś kosztem czegoś. Jeżeli w dniu promocji widzę w ofercie powiedzmy 10 książek, które mnie interesują a finanse w danej chwili pozwalają jedynie na zakup 5 to trzeba wybierać. Kiedy po skończeniu promocji okazuje się, że wybranych 5 książek jednak nie ma a my zostajemy z niczym i możemy jedynie sięgnąć po pozostałe 5 książek, których nie wybraliśmy ale już po normalnej cenie to to jest zwykły kant.

Sytuacja wyglądałaby inaczej gdyby w sytuacji braku zamówionej pozycji można było skorzystać nadal z promocji jako rekompensatę za niedbalstwo księgarni. Wtedy możemy sobie kupić te 5 książek z których musieliśmy zrezygnować w dniu promocji.

Zabawa z klientem w "ustrzel sobie pan dostępną książkę" jest brakiem szacunku dla klienta. Jeżeli książka figuruje jako dostępna to ma być dostępna. Takim samym żartem są spotykane dopiski, że książka może być niedostępna albo że jest prawdopodobnie niedostępna. Nie wystawia się towaru którego może nie być.

Zakupy w księgarniach interentowych mają oszczędzać mój czas. Jak raz zawiodą to nie daję drugiej szansy. Późniejsza zabawa w mailowanie, telefonowanie to już jest dodatkowy czas i dodatkowe koszty.
cmyx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości