|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() doczytalam i gratuluje!!! Kolejny chlopczyk!!
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-04-04 o 23:13 |
||
|
|
|
|
#722 |
|
Zadomowienie
|
tak się zastanawiam nad wagą dziecka bo jestem w 16 t.c a wtedy waga powinna się wahać między 85 a 140g a lekarz mi powiedział że mały waży 138g... a w 17 t.c. waga powinna nieco przekroczyć 140g...
jak tak dalej pójdzie to chyba u mnie ta waga będzie większa ![]() nie wiem czy to dobrze czy źle, bo jak tak dalej pojdzie to będzie to Mega chłop...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
BordAna waga podawana teraz przez gina jest orientacyjna i opiera się na kalkulacji z pomiaru dzidzi ..... nie bierz tego dosłownie... mi gin dopiero teraz jak byłam na wizycie powiedział ile dzidziuś w przybliżeniu może ważyć i w 23tc miał ponad 630 g
Tity no nie wiem co Ci ludzie myślą że w ciąży to się chudnąć będzie? ja liczyłam na jakieś miłe słowa odnośnie brzuszka a te wyjechały mi z tyłkiem dziś chciałam do koleżanki pojechać ale pada u mnie i nie wiem czy samochód od taty wygnębie ... a urodziła w lutym więc chciałam malutką zobaczyć ( a przy okazji 1000 pytań dot porodu )
|
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja przytyłam 15kg i nikt mi jeszcze nie powiedział, że jestem foka zresztą on widzi, że tyłek mi urósł np. , ale nie komentuje i inni też nie robią tego bordana gratki syncia wagą się nie przejmuj nic a nic![]() To ja drugiego chce Franka...i już się obawiam o to...teraz tyle chłopaków się rodzi, że aż cud, że nie mamy też chłopaka
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#726 |
|
Zadomowienie
|
Sloneczko555xxx, Scio,Ollliwka : dziękuję za pocieszenie, jak dobrze że tu jesteście
jejku ja jak się dzisiaj dobrze czuje, jestem taka spokojna... )dzisiaj u mnie ładna pogoda, słoneczna z lekkim wiaterkiem. Ogarnę trochę mieszkanie jak mi się tylko zachce a potem pojadę do szpitala zawieźć moje zwolnienie... bleee.. aż mi się niedobrze robi jak mam się zobaczyć z oddziałową no ale koleżanki z pracy czasami też przyda się zobaczyć i pochwalić znaną już płcią
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
A my dzisiaj z małym do lekarza...
Buzię mu zsypało, dupina jak po wojnie po maści od położnej na odparzenia |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
Tity:
żeby tylko szybko minęły te wysypki...
|
|
|
|
#729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie chyba dzis ostatni dzien remontu w samym domu Panowie koncza framugi i listwy i obiecali pomoc wniesc meble na gore Moge zaczynac porzadki i ustawianie mebli Nina oraz wreszcie jego ciuszki beda mialy swoje miejsce ![]() W sobote jedziemy odebrac wygrana na ebay'u gondole do wozka - mam nadzieje, ze jest w dobrym stanie, bo zaplacilismy za nia smieszne pieniadze - 33 funty a nowka ze sklepu kosztuje 165 No i dzis licytuje uzywana spacerowke, wiec prosze o kciuki, bo to jedyna w okolicy, reszta aukcji za daleko nawet jak wygramy a odbior tylko osobisty ![]() Niestety moj wymarzony wozio jest za drogi jako nowy - 700 funtow wiec kupuje po kolei kazda czesc uzywana i sie skleci w piekna calosc
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie po długiej nieobecności
wpadłam pochwalić się swoim maleństwem, Idalka urodziła się 23 marca miała 3210g oraz 53 cm
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Tity jak Leoś? co tam lekarz na te wysypki?
Anessko wrzuć zdjęcia wózia jak już kupisz ja dziś coś chodzę zdenerwowana ciągle, co chwilę mnie coś wkurza, jeszcze siostra przyjechała do domu chora i się dziwi że ja nie chcę żeby tu spała .... co w tym dziwnego po prostu nie chcę się zarazić ... ręce mi opadają, a tata w ogóle na mnie się wkurza że komuś zabraniam tu przyjeżdżać jak jest chory i on mnie jeszcze bardziej wnerwia |
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
![]() Leoś dostał leki tzn. maść na pupkę i jest dużo lepiej, tyle, że to z antybiotykiem...no, ale aż ranki ma koło odbytu, więc już chyba lepiej posmarować parę razy antybiotykiem. Czoło ma coraz gorsze, ale ja jestem na diecie od wczoraj, więc poczekamy zobaczymy, bo prawdopodobnie to alergia. A na bolący brzuszek dostał jakiś preparat, ale dopiero przed chwilą połknął prawie całą dawkę. Dzisiaj była noc stekania, prawie nie spałam. Anessko gratuluję zakupu i powodzenia z kolejną aukcją ![]() Sloneczko no ludzie nic nie myślą... Lecę zjeść kolację bo umieram z głodu... |
|
|
|
|
#733 |
|
Zakorzenienie
|
anessa wylicytowana spacerówka?
![]() tity a co jadłaś, że małego wysypało? dobrze, że lepiej iizabelaa fajna Idalka
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko, no właśnie wszystko
Ale podejrzewam, że to od czekolady, bo akurat go zsypało jak zaczęłam jeść. Ale do końca nie wiadomo, czy to na pewno alergia, może to po prostu trądzik niemowlęcy, ale to się okaże.
|
|
|
|
|
#735 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze pol godziny
Cena juz jest spora bo 180 ale orginalnie kosztuje 465, wiec jeszcze daleko do tego![]() Trzymaj kciuki ![]() Cytat:
Dobrze, ze troszke lepiej z pupina, teraz tylko musisz poobserwowac to co jesz i jego reakcje ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- dziewczyny - WYGRALAM!!!! Ale co to dla miszczunia
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Iizabelaa, GRATULACJE!
Tity, nas też raz wysypało, diabli wiedzą po czym, bo to po Bożym Narodzeniu było, więc jadłam i ryby, i pierniczki (z miodem przecież i przyprawami), i czekoladki, i sernik, uszka z grzybami... Tak że do tej pory nie wytropiliśmy winnego ![]() Od tamtej pory nie powtórzyło się, choć wydaje mi się, że zawsze jak zjem rybę, to mały ma brzydsze kupy... Więc kto wie, może to karp był?
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Izabela GRATULUJĘ CÓRCI
Anessko pokaż wózio ![]() ja dziś byłam robić badania, morf z rozmazem ASO i CRP i Hbs ... myślałam że zapłacę majątek no ale nie było tak źle .... laryngolog zlecił mi te badania ( poza Hbs) bo mam krwinek białych 20 000 i coś ginowi i jemu się nie podoba .... mam nadzieję że już spadły i żadnego stanu zapalnego już nie ma , miałam jeszcze glukozę robić ale mi się siedzieć nie chciało bo gorąco między tymi ludźmi |
|
|
|
|
#738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...T#ht_518wt_924 Ja juz dokupilam niebieska wysciolke i niebieski dach, tak wiec bedzie mial Nino fure jak sie patrzy ![]() Jak nic nie zobaczycie to wam wkleje inna aukcje.
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
Cytat:
Córcia jest kochana, nie mogę narzekać, spokojna, ładnie śpi, chociaż ja i tak chodzę jak neptyk, bo nie przyzwyczajona jestem do nocnych pobudek i wczesnego wstawania ... tylko z mamą jest trochę gorzej ... ciężko mi się odnaleźć w nowej roli ... że żyję od karmienia do karmienia ...
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko fajny wózek Nino będzie na pewno zadowolony
|
|
|
|
|
#741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki kochana!
![]() A co smieszne, nie wazy jakos straszliwie - stelaz z kolami 10 kg a my i tak mamy wejscie od ogrodu, wiec zawsze moge zostawic go w komorce lub w kuchni bez dzwigania czegokolwiek Ja dzis mialam kiepski poranek musial mnie zaniesc na fotel, ja oddychalam jak ryba wyjeta z wody, krecilo mi sie w glowie, blada jak sciana... Z dzidziem bylo ok, bo brzuch mi nie twardnial a on sam sie troszke ruszal ale ja bylam po prostu zdechla ![]() Polozyl mnie w koncu na lozku, i po jakiejs godzinie przeszlo, troche drzemalam... Juz jest lepiej ale spac mi sie chce okropnie a dzis chlopaki od remontu sa juz ostatni dzien, wiec musze czesto chodzic na gore, zeby zobaczyc ostatnie efekty, wyjasnienia i cala reszte... ech... No nic, o 17 i tak koncza, wiec wtedy padne jak dluga na lezaczek ![]() Do dnia porodu niby 17 dni ale ani widu ani slychu jakichkolwiek oznak checi wyjscia na swiat ze strony Adriano no coz, pewnie wezmie mnie z zaskoczenia
|
|
#742 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, witajcie. Dawno mnie tu nie było...a widzę nowe maluszki
wczoraj zrobiłam sobie badania krwi i stresuję się nieco przed wynikami, ciekawa jestem jak te moje białe krwinki się zachowują? Aha, niedawno dostałam wyniki badań genetycznych - nie mam mutacji w genie BRCA1, więc przynajmniej z tej strony nic mi nie grozi ![]() A jako ostatnia "niezafasolkowana" osoba z tego wątku chciałam tylko wspomnieć, że od tego miesiąca zaczynamy już tak na poważniej staranka. wreszcie się zdecydowałam.
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Starlet nareszcie
trzymam kciuki za szybkie II
|
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett no not świetnie, że badania ok
I życzę szybkiego ujrzenia II ![]() kretencja a długo miał Tymek tą wysypkę?Po jakim czasie mu zeszła? Anesska i jak dzisiaj samopoczucie? izabela trzymaj się, mi też było dziwnie na początku i nie miałam eksplozji miłości do dziecka, z dnia na dzień to się jakoś rozwija i jest dobrze
|
|
|
|
|
#745 | ||||||||||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Starlett, super, że nie masz mutacji
że nastał czas staranek oby szybko poszło ![]() Mamy pieska chorego. Wczoraj były zastrzyki i kroplówka, a dziś wieczorem powtróka z rozrywki. Mniejmy nadzieje, że szybko się psinka wykuruje, b o aż mi go szkoda Maksio to szaleniec i symulant Dziadka już sobie tak wyszkolił, że ja już dziadkowi na wstępie współczuje Idę na śniadanie. ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Izabello, gratuluje córci Anessko, fajny wózek Oby synkowi dobrze służył
|
||||||||||||||||||||
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#747 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i teraz szalenstwa w sypialni - powodzenia! ![]() Cytat:
Mamy boska pogode ale mnie czeka troche pracy w domu, pozniej jednak jade do miasta, bo po tygodniu siedzenia w domu, po prostu sie w nim dusze wiec zrobie male zakupy i polaze wreszcie, moze Nino sie ruszy W przyszlym tygodniu juz moze wylazic, bedzie wszystko gotoweCytat:
Dziekujemy Oby byl nadal w dobrym stanie
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie jest Jasiulek? może już Filipek jest po naszej stronie brzucha
|
|
|
|
|
#749 |
|
Raczkowanie
|
Izabello, gratuluję cudownej córci
Tity, jak Leoś? Lepiej już z tym uczuleniem? Buziaki od wizażowej ciotki ![]() Zgadnij, mam nadzieję, że z psinką będzie ok. Nasza kocica też ostatnio przychorowała-okazało się, że grzybicę skądś przywlekła Anessko, wrzuć potem zdjęcia pokoiku Adriano i w ogóle domciu po remoncie ![]() Starlett, gratulacje! I gorące kciuki za szybkie II ![]() A ja wczoraj byłam u gina i bilans wygląda następująco: skurcze są, takie 100%, rozwarcie na 2cm i generalnie najdalej w ciągu kilku dni ma ruszyć Mały waży... 3750g Więc ładnego klocuszka wyhodowałamPóki co mam dziś dzień wielkiego sprzątania z myciem okien i podłóg na czele. Może to łobuziaka wykurzy Całusy
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
jasiulek!!! Noooo to robi się gorąco
Boisz się trochę, czy jesteś spokojna?A Leosiowi chyba schodzi to świństwo, już jest takie blade dzisiaj, niestety pupa stanęła w miejscu i dzisiaj mam ambitny plan cały dzień go wietrzyć i tetrować. Co chwilę sprawdzam czy nie nasiusiał i próbuję jednocześnie zrobić sprawozdanie z laborki...ciężko trochę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

I wiem niestety, że wynika to z mojego całościowego opuchnięcia-nogi mam jak kłody, stopy jak serdelki... I do tego ledwo się toczę po mieszkaniu, bo tak boli...
:eee k: I co tu dużo ukrywać-boję się
i przez to na dodatek na projekcie nie mogę się skupić, bo w kółko myślę czy już i kiedy i w ogóle jak

... a urodziła w lutym więc chciałam malutką zobaczyć 

no ale koleżanki z pracy czasami też przyda się zobaczyć i pochwalić znaną już płcią
Buzię mu zsypało, dupina jak po wojnie po maści od położnej na odparzenia

fajna Idalka
Dziadka już sobie tak wyszkolił, że ja już dziadkowi na wstępie współczuje