|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Izazula - przecież ja napisałam ze ja Was wszystkie bardzo lubię. A Ciebie to w szczególności chociażby z racji wieku
![]() ![]() ![]() My w KAtowicach to tak na szybko byliśmy i tylko w IKEA. ![]() Ale następnym razem jak sie będę w tamte strony wybierała to dam znać ![]() A teraz jadę do Opola
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: TeŻet, seks i guarana -nie tylko o dzieciach od samego rana - ROCZNIAKI III-IV
Zobaczyłam że są 4 str do nadrobienia i się zastanawiam czy wszystko czytać, bo jak jeszcze kłutnia to tylko szybciutko przelecę
![]() A mnie dziisiaj rano obudził dym w domu, wychodze na korytarz, a tam już wogle szaro, więc panika, jak ja się wydostanę z 8 piętra ![]() ![]()
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my bylismy w ikea i porcie, kupiliśmy Zosi stolik i dwa krzesełka chciałam sobie coś kupić ale jakoś nic mi się nie widziało
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Ty z ósmego...jak dobrze,że wsio się dobrze skończyło.Ja to przy Tobie miałabym jeszcze czas,żeby zrobić kanapki na drogę ![]() Jezu a dlaczego nigdy ja tak nie mam ![]() ![]()
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry.
Baobabek NIE MOZESZ NAS ZOSTAWIC, nie jestes do tylu jestes tu od samego poczatku, jak cos cie wkurza pisz. Ania ja uwazam, ze trzeba wypowiadac swoje zdanie, bo pozniej takie wlasnie sytuacje wychodza jak z yoonka i cigi, lepiej jasno i na temat niz pozniej dopiero sie nazbiera i wybuch. Pop- wow -jestem w SZOKU! madzia- dobrze ze tak tylko sie skonczylo. Cigi-jestes troszke nadwrazliwa, spokojnie wszystko mozna wyjasnic, bez niepotrzebnych zgrzytow, takze fajnie ze sie dogadalyscie w jakis tam sposob. Mnie sie zawsze cos podoba wtedy kiedy nie mam na to kasy, a jak mam to nic mi w oko nie wpada, wole szyc u krawcowej. My po balu, jezuuuuuu nogi mi odpadają!!!!!!!!!!!!!!!!! Ludzi bylo jak mrówek prawie 400 osob!!!!!!!! Bawili sie cudownie , my tak damo juz mi 3 odciski wyszly:P a czy to koniec to nie wiem . Wybawilismy sie super, nie moglam chyba miec lepszych praktyk. Nie wazne ze jadac w tamta strone pojechalismy 4 razy dluzsza trasa bo cos mi sie pomylilo:P W sumie zaliczylismy 2 bale , z naszego pojechalismy na chwilke na bal siostry mamy ( emerytow i rencistow) nie chcieli nas wypuscic ....ale ucieklismy im:P W domu mala impreza- ja nie pilam nic za to tz sie natrabil. Efekt taki ze o 7 poszlismy spac a o 8 wstalismy boooooooooooo TESCIOWA ZADZWONILA ZAPYTAC O KTOREJ BEDZIEMY! Po 10 bylismy w domu zabralismy mala bo tesciowa ja rano do siebie wziela, pojechalismy odstawic auto pod dom ( bo nie zostawiam pod blokiem) mala usnela i my tez, wstalismy o 14;p spacer i zajrzalam do was. aaaa kolor mam rudy nadal ![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- uciekam sie pobawic z mala bo szaleje z tezetem aaaaaaaaaaaaa no i sluchajcie, wchodzimy do domu tesciowej , ona stala z mala na rekach a Oliwia tak: mamaaaaaaaaa, tatuśśśśśśśśśśśśśśśś ![]() a niedawno jakies 15 minut temu , szla na 4 i mowi tak smiesznie: ja ide ja ide ja ide - a tz jej mowi ja ide ide ja ide po ciebie ![]()
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Ale tu pusto. Chyba nie tylko Baobabek zamilkł
![]() A my pojechaliśmy kupić jakiś dywan do sypialni a wróciliśmy z żyrandolem do sypialni i bez dywanu. Wiecie że coraz gorzej jest dzieckiem w sklepie. Ona nie chce siedzieć w wózku, nie chce na rączkach tylko chce chodzić i najlepiej sama i tam gdzie ona chce. A ile rzeczy na półkach jest dostępnych dla dziecka ![]() ![]() A w domu to tylko chodzenie po tych naszych okropnych schodach ja uspokaja. I też oczywiście musi sama po nich chodzić ![]() Zapanować nad nią to "mission impossible".
#727 |
Zakorzenienie
|
faktycznie pusto.
Pop nas tez to czeka, Ty juz wiesz jak to jest, czesc z naszych bąbli samodzielnie jeszcze tak pewnie nie chodzi
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na szczescie teraz już w ikea mogę go zostawić na kulkach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
OJ Madzia współczuję , wiem jak się czułaś ja przed wczoraj wchodzę do kotłowni a tam siwiuteńko słysze że sie pali i nic nie widzę w oczy gryzie jak diabli a to drzwiczki od pieca były nie domknięte a dmuchawa chodziła i wszystko na kotłownie wywalała , chyba tez zamontuje czujniki od dymu mój to ostatnio u nas w sklepie butelki po pepsi potłukł tak się tam rządził , ale sklepowa mu pozwoliła i jeszcze ciastka dostał ![]() Darusia fajnie że się wybawiliście , mój niemiec mały za chiny nic nie mówi tylko eee yyyy aaaa czasem mu się wypsnie mama albo baba Mrowak ja kanapeczkę daję małemu do gryzienia i on sobie gryzie _________________ A ja się pochwalę tfu tfu(spluwam przez lewe ramię) że mój syn do 6 spał w swoim łóżeczku cud jakiś, co nie oznacza że się wyspałam. Ok. 2 w nocy budzi nas taki huk jakby coś po dachu waliło zerwaliśmy sie na równe nogi , grzejniki podskakują na ścianie woda się gotuje , i z naczynia wyrównawczego leci na dach garażu(z blachy) z wysokości kilku metrów , huk był potworny i to w nocy jeszcze bardziej słychać i najgorzej że nie wiadomo jakim cudem się zagotowała ![]() Ale Mika to nie ruszyło spał . Pogoda dzisiaj była piękna , normalnie czuć wiosną |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
jak coś było fajnego to rozmiar nie taki;/
u nas wiosny jakoś nie widać jeszcze, zimno, ponuro, sniegu jeszcze troszeczke leży ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Darusia super że się wybawiliście, mnie też już tak nosi i bym sobie potańczyła, musze poczekać do lipca, mamy dwa wesela ![]()
#731 | ||
Wtajemniczenie
|
Tyle naskrobałyście,że już mi się pisać nie chce
JUstys gratuluje córeczki!!!! ![]() Baobabku chcesz baty???????? Sara też chcesz baty???????czemu nie pisałas,że w Łodzi będziesz???? chociaż dzisiaj jestem lekko padnięta po wczorajszej imprezce ![]() Izazula jak nauczyłaś na nocniczku sikać??ja jak go tylko sadzam to jeszcze szybciej wstaje,ostatnio jak zaczął stękać to chciałam go na nocnik,zanim rozebrałam to już mu się odechciało ![]() Cytat:
![]() pokaż zdjęcie Oliwki,ja się zastanawiam jak sobie Daniel poradzi u fryzjera bo on się boi wszystkiego co bzyczy więc na maszynke chyba nie ma szans,narazie mu tylko grzywkę podcinam. Carolajka wcale nie przesadzasz ja tez bym jej po takich słowach nie zostawiła dziecka ![]() Cytat:
U nas imprezka się udała Danielek świetnie się bawił,tz pięknie udekorował cały pokój,torcik był pyszny(jest świetna świeczka na torta taka fonatanna ognia i gra muzyczka sto lat)Dostał fajowe prezenty,wogole się udało tylko,że dzisiaj jestem nie pytomna,ciągle mi się spac chce i zamiast iść to nie bo po co lepiej wizaz studiować. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I dogadalysmy sie?.... ![]() ![]() Przykro mi, ze jeszcze do tego wracam; Ale chyba jednak przestane sie udzielac tak regularnie, a zapewne nie bede brala udzialu w zadnych dyskusjach; Bo dziwne to dla mnie i niezrozumiale, ze moje wypowiedzi sa tak denerwujace, drazniace, tylko dlatego, ze wyrazam swoje, chyba nie az tak kontrowersyjne i dzielone przez niektorych zdanie; tymbardziej, ze staram sie byc grzeczna, nikogo nie urazac, nie dokuczac nikomu i wyrazac sie kulturalnie; natomiast zaczepki i chamskie odzywki yoonki, ataki bez powodu, bo nic do niej niemilego nie powiedzialam, sa traktowane z przymruzeniem oka, i tyklo nieliczne osmielily sie albo w ogole dostrzegly, ze jej zachowanie nie jest ok (dzieki ![]() Takze, chyba sobie daruje, skoro nie moge tu normalnie podyskutowac, bo najlepiej, zebym tylko wszystkiemu potakiwala i chwalila, jestem obrazana, i w tej chwili ten watek zamiast odskoczni, wsparcia i relaksu, dostarczyl mi dodatkowego, silnego stresu, ktorego na prawde nie potrzebuje juz w zyciu... co do maluszka dziewczyny, to nie wiem nic wiecej, tyle tylko; Tak, to juz byl jakos koniec ciazy, nie urodzil sie duzo wczesniej; |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
kilka zdjęć Zosi
![]()
#735 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Sara - i to jest coś co uwielbiam na naszym forum. Oglądać zdjęcia dzieci.
Śliczny różowy króliczek ![]() ![]()
#737 |
Rozeznanie
|
![]() |
#738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Sara ale słodka, wykapana mama
![]() ![]() Tylkooliwka a gdzie zdjęcie z tortem ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- No i chyba się niepotrzebnie pochwaliłam tym przespaniem nocy przez Mika ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Dziewczyny się poobrażały i cisza jak po śmierci organisty ![]() to spadam i ja do jutra |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pare dni mnie nie było i już narozrabiałyście ![]() głupo to pisać ale pare dziewczyn nie udziela się na wątku przez uszczypliwe wypowiedzi jednej z nas ( nie chodzi tu o yoonkę ) oczywiście nie powiem o kogo chodzi większość z nas się domyśla Przepraszam musiałam to napisać ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- z powodu remontu u mojej mamuski będę rzadkim gościem na forum ![]() ![]()
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Cigi - każdy ma prawo do swojego zdania. Mnie Twoje wypowiedzi nie drażnią. I wypowiedzi innych też nie. Niemniej musisz nabrać trochę dystansu do siebie. Bo ważne jest abyśmy same wewnętrznie znały swoją wartość a wtedy opinia innych jest bez znaczenia.
Wyrażajmy tutaj swoje zdania, dzielmy się naszymi doświadczeniami w byciu mamą. Tylko nie obrażajmy się na wzajem. Słowa czasami są bardzo bolesne. Wiem co mówię bo jak nikt potrafię jednym zdaniem zadać celny cios ![]() ![]() PS. Drobne konflikty to taka wiosenna burza która oczyszcza atmosferę.
#742 |
Zakorzenienie
|
zabiłaś mi klina aneczka, pojęcia nie mam o kim piszesz i mam cichą nadzieję, że nie o mnie, bo takich grzechów nie pamiętam
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() PS. Dobrze że napisałaś że to z powodu remontu. ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ---------- mrowak - uderz w stół a nożyce sie odezwą ![]() Ale prędzej JA bo ty to tak trochę maławo się udzielasz. No chyba że chodzi o te Twoje poprawki z j. polskiego ![]()
![]() |
#744 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- madziwnia! jak Ty ładnie otworzyłas ten nasz watek - dopiero zauwazylam i poczytalam. swietny wiersz znalazlas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co... tak czytam i czytam... i tak sobie myślę i myślę...
Nie chcę się wtrącać, bo i po co... ale uderza mnie jedna rzecz... dziewczyny, nie wprowadzajcie tak chorych sytuacji.. że piszecie, że przez kogoś kilka osób się nie udziela, że ktoś jest lepiej traktowany od innych, że komuś sie nic nie wytyka... i ciągle ten ktoś... wprowadzany jest przez to zamęt. Albo piszcie wprost, kto i co i jak i oczyszczamy atmosferę, albo nie piszcie takich rzeczy że ktoś coś tam powiedział, bez konkretów, teraz każda siedzi i zastanawia się co i jak... Bądźmy fair w stosunku do siebie ![]()
#746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no i wlasnie ten watek jako miejsce utarczek niezbyt mnie pociaga, a widzac nastawienie tej osoby i jej swobode w "wyrazaniu swoich pogladow" nie jestem pewna czy chce tu z nia przebywac; moze laskawie zechcialaby mnie ignorowac; (Zosienka slodka) dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
cigi przestan swirowac a za jestes za bardzo wrazliwa napisalam odnosnie odzywek do libry.
Nie mam zamiaru sie mieszac w wasze konflikty , przy czym nie napisalam ze Twoje odzywki mnie draznia ani nic takiego, widzisz? o to mi wlasnie chodzi . Ja rozumiem o co ci chodzi jak piszesz cokolwiek na forum i nie mam nic do tego. Noo atmosfera sie spiela troszke, aneczka napisz wprost, mnie denerwuje tez to ze wstawiajac zdjecia swojego dziecka osezwa sie 3-4 osoby -takie srednio mile, biorac pod uwage ze jak ktos inny wstawia fotki to forum buczy no ale coz...... przeciez nie bede robic dymow, ani absolutnie sie obrazac ![]() takze laski przeproscie sie czy tam rece sobie podajcie albo co tam chcecie i juz.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Dziekuje dziewczyny za wszystkie gratulacje!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
W domu kłótnie, w pracy kłótnie i teraz jeszcze na forum.
Ja Was proszę.... Jesteśmy różne i różne rzeczy odbieramy negatywnie lub pozytywnie. Myślę, że niektóre osoby - dokładnie będące w sporze - mogłyby sobie odpuścić wzajemne komentarze, póki nie ucichną emocje.
#750 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry bardzo
![]() A ja lubię wstawiać i troszkę pochwalić się tu moim maluszkiem, nawet jak nie każdy skomentuje, bo wiem, że wszystkie nasze dzieciaczki są najlepsiejsze ![]() A więc wklejam Adasia w kąpieli i jego ulubioną minę ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.