|
|
#721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: kosmetologia na UM w Poznaniu . wybiera sie ktoś w tym roku?
Stancji na pewno nie szukajcie, to bezsensu. Ja miałam serdecznie dość po roku mieszkania na stancji. I nie szukajcie mieszkania zbyt dużo osobowego
Koleżanka mieszkała w 8 i sobie nie chwaliła.Może załóżcie wątek na wizażu? Dziewczyny tak szukały mieszkań rok temu. Opiszecie jaka każda jest i się jakoś dogadacie
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Też dobry pomysł.Ja akurat chce mieć pokój sama, bo jakos nie widze mieć z kimś pokój. A reszka mi zwisa, ważne żebym mogła uczyc sie.
|
|
|
|
|
#723 |
|
Raczkowanie
|
ja wynajelam w Szczecinie z chlopakiem mieszkanie 2-pokojowe za 1250 zl z wszystkimi oplatami juz to nie jest jakos drogo w porownaniu z innymi mieszkaniami po 1500 zl ;/ takze mysle ze w Poznaniu podobnie bedzie
|
|
|
#724 |
|
Raczkowanie
|
Hmm.. Cena nawet nawet. My szukamy czegoś na dwa pokoje dla 3 osób
|
|
|
|
|
#725 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny z mieszkaniem to Wam podpowiem tylko tyle by już szukać, we wrześniu ceny mieszkań idą w górę albo ma się takie wrażenie przez fakt, że jest ich mniej bo tanie są już wynajęte. Mieszkanie dwupokojowe za 1200 z opłatami to raczej marne szanse z reguły jest to 1200 zł +opłaty. Szukajcie np. w kamienicach bezczynszowych. Pamiętam, że w Poznaniu na ul. Garbary ( samo centrum 100 m do SR) babeczka wynajmowała mieszkania studentom. Informacji udzielała w restauracji Oberża pod Dzwonkiem czy jakoś tak bo była tego chyba właścicielem. Znajomi płacili tam chyba 300 zł od osoby.
Powodzenia
|
|
#726 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co u Was?
|
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
Hej. U mnie dobrze. Pracuję cały czas. Mieszkanko w Poznaniu już mam. Wprowadzam się w połowie września. A tak to powoli kulam się do przodu
![]() A co u Ciebie i u innych? |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#728 |
|
Raczkowanie
|
hej, dziewczyny
jak spedzacie wakacje ? wiecie co, z PUMu przyslali mi wiadomosc ze zapraszaja wszystkich studentow I roku kazdego kierunku na zajecie wyrownawcze z fizyki, bezplatne. i one odbeda sie od 5 do 21 wrzesnia, 2 godziny lekcyjne w ciagu dnia. I jak ktos bedzie regularnie na nie chodzil dostanie 2 pkt dodatkowo do egzaminu z biofizyki. Jak myslicie warto? Duszaniola biofizyka jest trudna? bo ja fizyke skonczylam w 2 kl liceum i mialam same podstawy a nauczyciela beznadziejnego..ze praktycznie z tej fizyki nic nie wiem..a tu patrze na kosmetologii bede miala 30 godzin biofizyki !!
|
|
|
#729 |
|
Wtajemniczenie
|
Biofizyka jest okropna. Więc jak masz czas to ja bym poszła na Twoim miejscu na te wyrównawcze.
A tak poza tym to co u Ciebie Ing? Jak ciąża? ![]() Halaska, to super że masz mieszkanie. Mieszkasz z kimś kogo znasz czy same przypadkowe osoby? ![]() U mnie jako tako, teraz non stop latam na praktyki, wracam i siedzę nad anatomią, bo poprawka tuż tuż a ja nic nie umiem :/
|
|
#730 |
|
Raczkowanie
|
nie, nie jestem w ciazy
kurcze mowisz ze okropna ;/ bo myslalam ze nie jest taka zla..bo praktycznie to niezbyt mi sie chcialo jechac juz 5 wrzesnia na te zajecia ..wiesz chcialam jeszcze dluzej miec wolne i posiedziec w domku hehe ;P ale teraz to mi dalas do zastanowienia i moze pojade..bo sie boje ze nie dam rady.. a takie glupie pytanie, co to w ogole ta biofizyka? tam sa takie dzialy z fizyki jak w liceum byly? no wiesz dynamika itp ? bo sie nie orientuje ? kurcze teraz zaczelam sie stresowac ze nie dam rady ;( musze jednak pojechac na te zajecia.o a gdzie masz praktyki ? tzn wiem ze w szpitalu ale na jakim oddziale
|
|
|
#731 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam egzamin z biofizyki i tam była jakaś optyka, transport komórkowy ze strony fizycznej. Takie powiązanie fizyki i biologii. Nie jest to czysta fizyka (chyba, widziałam tylko egzamin więc nie wiem dokładnie). Ale i tak od samych pytań mi się odechciało.
Na pediatrii Bardzo mi się podoba Dzieci są takie fajne, pocieszne i w ogóle
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 |
|
Raczkowanie
|
Mieszkanie z osobami, które znam. Także nie jest źle. Teraz 26 sierpnia mam test z języka obcego.
|
|
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
duszaniola to prawa ze dzieci sa slodkie, pewnie sama bym wybrala pozniej taka specjalizacje na lekarskim hehe
halaska jak szybko masz test !! u mnie nawet terminu nie ma
|
|
|
#734 |
|
Wtajemniczenie
|
Może nie masz testu
Myśmy nie mieli. A Poznań faktycznie beznadziejnie ma ten test, tak w czasie wakacji.
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
a to pewnie nie bedzie.. patrzylam jaki podrecznik bedzie z ang to sie zalamalam..tam sa tak trudne te wyrazenia zwiazane z kosmetologia ze masakra..ehh bede musiala sie ang ciagle uczyc
![]()
|
|
|
#736 |
|
Raczkowanie
|
Faktycznie troche dziwnie z tym testem, ale grupy są szybciej zrobione i łatwiej z przeniesieniem jest ;D
A ksiązek nie widziałam i nie kupuje, zbyt drogie. Kserokopie książek można kupić za śmieszne pieniądze. |
|
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
ja juz zamowilam ksiazke do ang. A praktycznie to juz wczesniej ja czytalam bo fragmenty sa w tej gazecie co kupuje :kosmetyka i kosmetologia" i tam z tylu jest mini słowniczek i zawsze jak to czytalam mowilam zebym nie miala takiego ang bo duzo tego i tego slownictwa i oczywiscie mam
ale w sumie to lepiej ze dziela was na grupy o roznym poziomie...bo jak u nas nie bedzie testow to ktos kto tak sobie umie ang trafi z kims kto umie na maxa dobrze...a to glupio... kurcze tak siedze w pracy (ost dzien dzisiaj!! ) i slysze jakis halas, odwracam sie a za oknem taka ulewa..... ;/;/
|
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
Też czytam tą gazetę, ale cieżko ją dostać. Kiedyś w necie zamówiłam 5 gazet za 25 zł
![]() Ja paracuję do końca przyszłego tygodnia-prawdopodobnie, albo o tydzień dłużej. |
|
|
|
|
#739 |
|
Raczkowanie
|
no w sklepiach ciezko dlatego ja zaplacilam za prenumerate i mi sami przysylaja do domu
![]() ja od dzis mam wolne i sie bardzo ciesze !
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#740 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was wszystkie! ;D
Dołączam do grona studentów (a raczej studentek ;P) kosmetologii na UM w Poznaniu! Niestety nie udało mi się wbić na stacjonarne, ale od czego jest przyszły rok? ![]() Któraś z Was wybiera się na test językowy 16.09? |
|
|
|
|
#742 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny mam do Was pytanie, była ktoras z Was na tym egzaminie z jezyka dla stacjonarnych?
|
|
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Ja byłam na tym teście.
Pierwsze zadanie to test wyboru (abcd), drugie zadanie napisać podane słowo w odpowiedniej formie ( tzn. zrobic z tego czasownik, rzeczownik itd), trzecie zadanie to nie pamietam, czwarte uzupełnić luki w tekście, piąte zadanie uzupełnić słowa( były zdania i w tych zdaniach jedno slowo było niepełne i przeba było uzupełnić literkami) i szóste zadanie to jakies zdania były i coś trzeba bylo z nimi zrobić, ale nie pamiętam już co. Ogólnie test był dziwny wg mnie i troche trudny ;/ |
|
|
|
|
#744 |
|
Przyczajenie
|
Hej Duzia ;D Pewnie, że razem raźniej, zawsze choć trochę mniej stresu
![]() Co do testu, wysyłałaś/wysyłałyście może jakąś deklarację językową do tego Studium Języków Obcych na Marcelińskiej? Wiem, że osoby z lekarskiego musiały to zrobić, natomiast nie wiem, jak z innymi kierunkami... Halaska, dzięki za info! jak tak to czytam to faktycznie, test już mi się dziwny wydaje, myślałam, że będzie wyglądał inaczej... Ale cóż, trzeba przeżyć, byle do przodu ;D
|
|
|
|
|
#745 |
|
Przyczajenie
|
ja jestem ciekawa jak oni chca niestacjonarnych podzielic, jesli jest nas tylko 14
![]() nie wysylalam zadnej deklaracji, nawet nie wiedzialam, ze cos takiego wysylali z innych wydzialow ;p dzieki halaska mam jeszcze jedno pytanie, od razu wyniki mieliscie, albo poinformowali Was juz jak duze grupy beda?
|
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Deklaracje ja musiałam wysłać do wydziałowej komisji rekrutacyjnej, czyli na bukowską, ale z tego co wiem to tą deklaracje musiała wysłać kosmetologia, lekarski, stomatologia, dietetyka i chyba nikt więcej, bo wtedy kiedy ja pisałam test to tylko te kierunki były. Ale to w liście było napisane, nie wiem jak było u was.
A wyników nam wtedy nie podali, ja do dzis wyników nie znam, od poniedziałku będę w Poznaniu i wtedy pójdę zobaczyć, czy wyniki już są. Bo plan już jest, więc wyniki też powinny byc
|
|
|
|
|
#747 |
|
Przyczajenie
|
Hah, no to wszystko jasne z tą deklaracją - ja jeszcze żadnego listu nie dostałam, nie wiem jak duzia... Natomiast ogólnie słyszałam, że wiele osób bardzo długo na niego czekało, więc w razie czego jutro tam przedzwonię, trudno
![]() Też właśnie widziałam, że plany już są Na stronie UM dla niektórych kierunków są już też listy podziału na grupy, więc halaska, lada dzień powinnaś już wszystko wiedzieć ![]() Oby w miarę szybko wsadzili plan dla niestacjonarnych, bo ciekawa jestem jak to w końcu będzie - czy zajęcia będą od pn do pt, czy od pt do ndz... A tak w ogóle to ja nie mogę uwierzyć, że to wszystko zaczyna się za 1,5 tyg... :P |
|
|
|
|
#748 |
|
Przyczajenie
|
"Tak na medycznym w Poznaniu, ale tam zaocznych nie ma, tylko niestacjinarne- czyli dzienne płatne ;/ 6 tys rok." Serio??? Bo ja właśnie idę na te niestacjonarne ale z tego co na stronie jest to są zaoczne studia;/ Byłam przekonana, że akurat w Poznaniu nie ma trybu stacjonarnych płatnych którzy chodzą normalnie z dziennymi,właśnie jest to trochę dziwne.
|
|
|
|
|
#749 |
|
Przyczajenie
|
I ogólnie dziwne jest to że tylko 14 osób przyjęli na niestacjonarne...kiedyś był chyba limit 50 osób. Kto jeszcze wybiera się na ten test językowy jutro?
|
|
|
|
|
#750 |
|
Raczkowanie
|
A gdzie widziałaś te listy z grupami?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.

Koleżanka mieszkała w 8 i sobie nie chwaliła.