![]() |
#721 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak zrobić świece??
Cytat:
Wiem coś o tym ![]() Dzisiaj w szkole też była masakra!!! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
|
parę świeczek do kolekcji
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 16:54 Powód: naruszenie moich praw autorskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Dot.: parę świeczek do kolekcji
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 16:55 Powód: naruszenie moich praw autorskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
pytałam się Was jak zrobić fotofor
jakieś pomysły? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Zadomowienie
|
wow piękne świece tu prezentujecie
![]() malgotosca przepiękne są twoje wytwory ![]()
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Malgotosca twoje świeczki tradycyjnie już przepiękne
![]() W tygodniu kupuję wosk i już też zaczynam świeczki bożonarodzeniowe, bo rodzina już składa zamówienia. Zaopatrzę wszystkie wigilijne stoły świeczkami mojej produkcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Przyczajenie
|
wczorajsze
świeczka cała jest chropowata, z kwadracikami kolorowymi. ogólnie pierwsza moja robótka z takmi kwadracikami...
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
nie ubrudziłam się..
![]() co do żelazka, wiem, ale lubię nowe rzeczy próbować.
moja nowa miłość - łacina Edytowane przez mkac Czas edycji: 2008-11-12 o 16:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
mkac- ślicznie
![]() malgotosca- Pięknie!!! ![]() ![]() No! To ja postanowiłam coś dorzucić świątecznego. Kostka (foremkę sama zrobiłam z kartonu i foli aluminiowej) jest ozdobiona przyprasowaną serwetką nagrzaną szpachelką. POMYSŁ ,,MISTRZYNI,,(malgotosca) No i tu mam do Ciebie pytanie co robisz gdy masz nierówności na świeczce, a chcesz tam dać serwetkę??? Na górze świeczka się wklęsła i nie za ładnie to wyszło ![]() ![]() Świeczka grudzień 1.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Kasiuniu a toś się musiała namęczyć taką szpachelką, ale opłacało się
![]() Widzę dość gruby knot, sprawdź koniecznie na tej świeczce, czy nie będą Ci się spalać ścianki. Za tytuł mistrzyni dziekuję, mimo że się takową nie czuję ![]() Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 16:56 Powód: naruszenie moich praw autorskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Jeśli chodzi o kartony po sokach czy też mleku, to też je wykorzystuję, ale nie natrafiłam jeszcze na odpowiedni kształt. A umiejętność robienia foremek mi się bardzo przydaje, bo mogę zrobić przeróżne kształty: graniastosłupy i ostrosłupy ![]() ![]() ![]() Na miano ,,MISTRZYNI,, zasługujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Przyczajenie
|
Hej.. dawno mnie tu nie było.. Nie robiłam świeczek, gdyż nie miałam czasu. Lecz wczoraj postanowiłam zrobić świeczkę, niby na Gwiazdkę, niby nie. Udało mi się, ale oczywiście porównując do waszych świeczek to raczej nie. Zresztą sami ocencie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
Olu
![]() Ślicznie!!! ![]() ![]() Skąd wzięłaś te kwadraciki??? Do zobaczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Przyczajenie
|
Miałam taką serwetke i powycinałam te kwadraciki.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
To się wymienimy serwetkami, bo ja też chcę mieć taką świeczkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Witam, mnie tez tutaj troszkę nie było, ale nie oznacza to ze zawiesiłam swoja twórczość świeczkową, a wręcz przeciwnie
![]() Śliczne robicie te świeczki serwetkowe, chciałabym też spróbować zrobić taką, ale nie wiem co i jak, może pomożecie i napiszecie punkt po punkcie jak sie je robi ![]() A dziś przedstawiam Wam moje kolejne świeczki z serii "paseczki" ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Przyczajenie
|
Takiej samej to chyba nie zrobisz, ale wymienić się możemy
![]() Piękne są te świeczki USIAWUSIA!!! Kiedyś może też się pokuszę i zrobie taką lecz wymaga to zapewne sporo czasu. Z wiązku z świeczkami "serwetkowymi" to ja nie jestem profesjonalistką, więc może koleżanki ci napiszą, jak to się robi, bo ja np. zamiast żelazka to używałam noża. W ogóle ibaczej robiłam niż się to powinno robić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Raczkowanie
|
Faktycznie serwetkowe dłubanki olga powalają wobec cieprliwości jaką musiałaś się wykazać, ja za leniwa jestem na takie mozolne wycinanie.
Usiawusia dobór kolorów przecudny. A o serwetkach nie ma co pisać, po prostu przykładasz je do świeczki i przyprasowujesz, jesli nie żelazkiem, to jak dziewczyny piszą, rozgrzanym płaskim metalem. Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
A jak są serwatki kilku warstwowe, powiedzmy zazwyczaj chyba są 3-warstwy, to odkleja się tylko tą pierwszą, czy wszystkie warstwy się zaprasowuje? I która stroną sie przykłada ją do świeczki, tą zewnętrzną do świeczki czy tą wewnętrzną i ile czasu sie prasuje taka serwetkę, czy jest jakiś charakterystyczny moment ze już wiadomo ze jest gotowa? a czy potem jakoś odkleja sie ta serwetkę czy zostawia na świeczce bo to się wkleja ta serwetkę czy to chodzi o to by farba z serwetki przeszła na świeczkę??
Strasznie dużo pytań i troszkę zamotałam, ale mam nadzieje ze pomożecie a wtedy napewno spróbuję zrobić serwetkową świeczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 16:57 Powód: naruszenie moich praw autorskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Malgotosca - kurcze jak ja strasznie chce umieć robić takie świeczki!!! Czytałam, ze to syzyfowa praca z tymi świeczkami, ale ci jakoś się udało i naprodukowałaś ich sporo
![]() ![]() A Twoje twory są wspaniałe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
???
![]() ![]() a tak poza tym to chyba już kapuje na czym to polega, dziękuje Ci bardzo za podpowiedzi ![]() ![]() Dziękuje jeszcze raz i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 16:58 Powód: naruszenie moich praw autorskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
Jednak nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam ja dziś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Raczkowanie
|
Witam wszytskiech
![]() ![]() ![]() Ps. nie moge ogarnac tego co wyprawiacie z woskiem-TO SZTUKA !!!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 16:58 Powód: naruszenie moich praw autorskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez malgotosca Czas edycji: 2011-10-06 o 16:59 Powód: naruszenie moich praw autorskich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Raczkowanie
|
WOW
![]() ![]() Skąd Ty malgotosca masz tyle parafiny, kupujesz w sklepie czy przetapiasz ze starych świec i co Ty robisz z taka ilością świeczek?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.