|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część XI ::..
Cześć
![]() Rozpoczęłam dzień od porannego joggingu. Muszę dołożyć wysiłek fizyczny, bo widzę, że stoję w miejscu ![]() Dzisiejsze menu: ś: omlet z łososiem i serkiem wiejskim II ś: jakaś sałatka l: zupa pomidorowa (na jogurcie) o: chilli con carne? Jeśli będę wieczorem głodna zjem trochę sałatki, bo zamierzam zrobić większą porcję ![]()
#722 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, nie odzywałam się ostatnio, bo najpierw byłam załamana kilogramowym przyrostem wagi przed Świętami a potem nadszedł weekend, w którym w ogóle nie trzymałam diety - pierogi, ciastka, sernik itd
![]() ![]() ![]() Wczoraj np. też zgrzeszyłam popcornem w kinie, oczywiście też wróciłam z bólem brzucha i koniecznoscią skorzystania z toalety ![]() Tak więc od wtorku znowu ścisła II faza, raz tylko zgrzeszyłam łososiem z grilla(pycha!) polanym tłusciutkim sosem, z ziemniakami i surówką, no i ten popcorn wczoraj... Ale na szczęscie waga znowu pokazała dzisiaj 80,5. A że żadnych Świąt i specjalnych uroczystosci nie przewiduję w najbliższym czasie, moge się w koncu zająć się chudnieciem a nie zbijaniem wagi po chwilach obżarstwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Wtajemniczenie
|
helllo
ja dziś przygotowana mam do pracy wieśniaka z truskawkami, sałatkę z papryczką i pieczarkami kurczakiem i mozzarelle z pomidorkiem ![]() ![]() ![]() Gweneth ![]()
#724 |
Raczkowanie
|
Miczka84 - obiecuję, żadnych więcej grzechów
![]() ![]() ![]() Także potulnie wróciłam na własciwą scieżkę i obym nie zbaczała z niej zbyt często ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Rozeznanie
|
Kurcze te Święta mnie rozwalily... Nie mogę wrócić na wlaściwe tory... Caly dzień ładnie dietkuję (na dwór jak nie wezmę czegoś do jedzenia to jem co mam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
dziewczynki, ja może się nie udzielam, ale podczytuję systematycznie
![]() jestem ponad miesiąc na SB, II faza mi służy, jeszcze z 2 kg schudnę i będę szczęśliwa ![]() mam takie pytanie, z jakiej firmy i gdzie mogę dostac mozzarelle light? bo tak mi się marzy już i marzy ale jeszcze na taką nie trafiłam w sklepach ![]()
#727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
wlasnie wrocilam z zakupow, w sobote robie drugie podejscie do sernika z blogu Aneksy, mam nadzieje ze tym razem sie nie przypali, dam na 180 stopni, na majowke przyjezdza kumpela, trzeba cos slodkiego miec pod reka
![]() pochwale sie ze w tym roku jestem juz pieknie opalona, zazywam kapieli slonecznych na tarasie!!! aha, i zepsula mi sie waga!!!maskara jakas!!!!! ah no i naprawili mi internet na dole!!wreszcie bede bardziej dostepna!!! ![]() i chcialabym jeszcze zrobic buleczki z twarozkiem wiejskim Telika, ale mam pytanko, bo kojarze ze juz robilyscie, 24 sztuki zmiesci sie do piekarnika naraz?mozna je mrozic, bo 24 to troche duzo ![]() ![]()
#729 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
kupilam wczoraj prawie kilogram rabarbaru z mysla ze zrobie dzemik czy cos i w zwiazku z tym mam takie pytanie: czy robicie same jakies domowe dzemy i konfitury?takie dietetyczne bez cukru? ja w zeszlym roku zrobilam tylko mus jablkowy[mmm pysznosci tym razem zrobie duuuzo wiecej bedzie do szarlotek itp],brzoskwinie z fruktoza[tez dobre]i dzem o smaku kiwi-cytryna[ale troche gorzki wyszedl bo niedojzale kiwi mialam;/] tak sie zastanawiam czy moznaby jakos zagescic te dzemy?zeby nie byly takie lejace a takie prawdziwe jak te z zelfiksami i cukrem. myslalam o pektynach tylko gdzie mozna cos takiego dostac ![]()
#730 |
Wtajemniczenie
|
helllo
bambi trzymam kciuki za wypieki ![]() ![]() Morelka jakie pomysły na drżemiki ![]() pscolla przywołuje do porządku ![]() ![]() ![]() Aga żyjesz??? hop hop tyle czasu cię nie było
#731 |
Rozeznanie
|
miczka no na razie sama sie przywolalam, zobaczymy jak bedzie wieczorkiem
![]() bambi mi się na taka płaska blachę do pieczenia ciasteczek mieści 20 bułeczek, wtedy są ciut wieksze... Ale wychodzilo mi i 25 takich mniejszych, wtedy dzielilam na dwie blachy... Zalezy jakie duże porobisz do wyrośnięcia ![]() ![]() Moj plan na dzisiaj: ś - omlet z 2 jajek z serkiem figura i kiwi + kawka IIś - bułeczka telikowa + trójkącik serka fit (wiem, że to chemia, ale jak biore kanapki na spacer to ser żółty mi sie tak niefajnie topi, a szynka wyszła ![]() o - gulasz z szynki w sosie pomidorowym + micha sałaty, ogorki malosolne i rzodkiewki p - 1/2 paczki fasolki szparagowej z pary + kalarepka + slonecznik do łuskania (cos na tym placu zabaw jeść trzeba) ![]() k - zupa z soczewicy z filetem z kurczaka lub salatka z tuńczyka (zalezy co mi się zachce) |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
mój rachunek żółądka (przedwczesny, cóż...)
I - owsianka z kostką gorzkiej czekolady i śliwkami suszonymi, kawa z mlekiem II - twarożek ze szczypiorkiem jabłko, activia do picia lunch - sałatka grecka - duża porcja obiad - rosół bez makaronu kolacja - nie wiem co i jak, bo wyjeżdżam do rodziców na majówkę,pewnie jakaś wędlina, pomidor I co moze byc na II fazę? ![]()
#733 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pakuję się na wspomniany kilka dni wcześniej weekend w górach, pod namiotem.
Myślicie, że mogę jeść te wafle ryżowe (firmy Sonko podajże)? I jogurty typu musli? Ja dziś na śniadanie zjadłam jajecznicę z 2 jajek, pieczarki i połowy cebuli ![]() Dalej nie wiem... pewnie będę podjadać sałatki, które robię na wyżej wspomniany wyjazd ![]()
#734 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
moze wlasnie upiecz sobie wspomniane cisteczka, beda super na przekaske, moje sie przypalily, ale z resztek uratowanych wnoipskuje ze pyszne!!! p.s. wczoraj na zakupach w tesco wynalazlam nowe maki, nie wiem czy juz je widzialyscie, firma Heliant, orkiszowa pelnoziarnista i pszenna pelnoziarnista, w dodatku w dobrych cenach, dzisiaj probuje orkiszowa, robie z niej tarte z tunczykiem, cebulka iu mozarella ![]()
W grupie raźniej ![]() 67 ![]() ![]() ![]() ![]() 74 masakra Edytowane przez bambi1311 Czas edycji: 2011-04-29 o 13:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Na przekąskę robię kokosanki, ale może pomyślę jeszcze o tych ciasteczkach żurawinowych, żeby nie patrzeć głodnym spojrzeniem na czekoladę
![]() Tylko, że to są przekąski, a o waflach myślałam w kontekście najedzenia się... ![]()
#736 |
Raczkowanie
|
wy tu o jedzeniu a tam książe się żeni...
![]() ![]() ![]()
#737 |
Zadomowienie
|
No ja od rana śledzę ceremonię. Moim zdaniem Kate jest w ogóle bardzo ładna, bardzo dziewczęca i ma świetną prezencję
![]()
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale suknia mnei nei powalila gora jest cudna,sliczna koronka ale dol ![]() na zywo pewnie jest duzo piekniejsza bo dokladnie widac te hafty czy perelki czy co tam miala ale ja jednak bym takiej nie wybrala heh poza tym kate jest naprawde sliczna dziewczyna i miala idealna fryzure
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
tak, Kate śliczna, zgrabna i taka świeża. Ładna z nich para. No i suknia bajeczna. Ale siostra panny młodej też niczego sobie, natomiast książę Harry...
![]()
#740 |
Wtajemniczenie
|
hej Kochane
![]() macham łapka na powitanie telik grubasek ![]()
#741 |
Zakorzenienie
|
oj tam ksiaze harry...ale william tez uroda nie grzeszy
![]()
#742 |
Rozeznanie
|
ja slubu nie ogladalam bo bylismy z Tymonkiem u lekarza, teraz spojrzalam na zdjecia, Kate wygladala naprawde pieknie, suknia bajeczna!!!!!
u mnie pelnoziarnista tarta z tunczykiem i mozarella w piekarniku, zobaczymy, moze sie tym razem nic nie przypali, juz mi tak slinka cieknie!!!
#743 |
Zakorzenienie
|
a w mojej kuchni wlasnie pasteryzuja sie sloiczki musu rabarbarowego mmm mniami jest
jak tylko tata przyjedzie musze go namowic zeby mnie zawiozl do sklepu i przy okazji zakupu lodow ja kupie sobie jeszcze troche rabarbaru ![]() juz sobie wyobrazam jak bede zima piekla tarty z tym musem i szarlotki ![]()
#744 |
Wtajemniczenie
|
Morelka z Ciebie to jest przykładna gotująca kobieta
![]() ![]() ![]() kiedyś kochałam się w Wiliamie, co wy chcecie całkiem przystojny mężczyzna ![]() Telik nie wydaje mi się żebyś była grubaskiem ![]()
#745 |
Rozeznanie
|
bambi a dziękuje... Staram się zawsze urozmaicać sobie jedzonko, bo inaczej mnie cofa
![]() ![]() Dzięki na info o mąkach - przy najblizszych zakupach sprawdze czy u mnie też są ![]() Suknia dla mnie śliczna i sama panna młoda też... Ale wiecie co tak się zastanawiam - fajnie tak trafic na księcia i zostać przyszlą królową, ale pomysleć o tej ciaglej presji, odpowiedzialnosci, etykiecie - to mnie aż odrzuca... No i sa na nich spore oczekiwania, bo nieudanym małżeństwie tatuśka... teliku jak tam w dwupaku leci?? ![]() O kurcze zapomnialam o rabarbarze ![]() ![]() Ja swoj jadlospis na razie zrealizowałam, ale zamiast połowy paczki fasolki zjadlam całą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
pscolaa, dzieki za info o piekarniku, wlasnie tak sie zastanawialam, ze moze faktycznie piec na termoobiegu, bo do tej pory robilam na programie ciasta, wydawalo mi sie ze powinno byc najlepiej, ale tarte zrobilam na termoobiegu i wyszlo cacy!!!hmmm. wiec co to za funkcja na ciasta????a jesli chodzi o ta kapiel wodna, to oswiec mnie pscolko, w jakims konkretnym miejscu wstawia sie ta wode????ja poczatkujaca kucharka, przepraszam jesli banalne pytanie
![]() jutro senik zrobie na termoobiegu ![]()
#747 | |
Zadomowienie
|
Kupiłam składniki na te ciastka z żurawiną, więc zaraz zakasam rękawy i do dzieła
![]() Kobietki, a suchary mogę? Co prawda już kupiłam, choć przed półką zaklinałam mój telefon, że nie ma mobilnego internetu, żeby Was zapytać... Takie kupiłam: http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=617 ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() Zielonamorelko, wrzuć przepis na ten mus ![]()
Czasami musisz zapomnieć, jak się czujesz, przypomnieć sobie, na co zasługujesz i przedzierać się do przodu. Edytowane przez granatowo Czas edycji: 2011-04-29 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do williama to rzecz gustu heh ja tam wole mniej lysiejacych facetow ![]() hmm no przepis jest...banalny hehe wystarczy pokroic rabarbar i wrzucic do garnka z odrobinka wody i gotowac az sie troche porozpada[ja kroilam go w miedzyczasie wiec te kawalki ktore wrzucilam na koncu zostaly prawie w calosci]pozniej dodalam kilka tabletek slodzika[chyba z 5 na kg rabarbaru ale to zalezy od gustu ja tam wole odrobine kwasku czuc]wlozyc do sloiczkow i zapasteryzowac.gotowe tak samo robie mus z jablek tylko nie dodaje zadnych slodzikow ![]() wlasnie bylam w sklepie i niestety juz rabarbar 2xdrozszy i bzydszy wiec nie bralam.poczekam moze bedzie jeszcze gdzies fajny. zaraz goscie z mazur przyjada wiec jutro szykuje sie maraton po sklepach hehe i grill na obiad[juz zaplanowalam piers z kuraka oliwa do marynaty kupiona]
![]() |
#749 |
Rozeznanie
|
bambi jak bedziesz piec sernik to tak w polowie pieczenia wlącz termoobieg z grzałką dolną
![]() ![]() A naczynie z wodą stawiasz gdzie masz miejsce - najlepiej na dole piekarnika (chyba że masz gazowy), no to gdziesz w rogu za ciastem ![]() A ja jestem zła - na siebie... Wieczór i co... To samo co wczoraj... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam ciastka, są bardzo dobre, tylko niektóre nie utrzymały kształtu i się pokruszyły
![]() Pscolaa, jeśli masz takie zachcianki na tą czekoladę to po prostu pozbądź się jej z domu! ![]() ![]() Ja się na kilka dni żegnam i życzę Wam dłuuuugiego, ciepłego i zdrowego weekendu ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.