![]() |
#721 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 169
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Moje sobotnie, leniwe Utrzymanie.
![]() Przed: ¦liwka suszona i woda w której siê moczy³a. ¦niadanie: Grahamka na pó³: 1/2 z mas³em, serkiem czosnkowym, ³ososiem, ogórkiem i mieszank± kie³ków, 1/2 z mas³em, szynk± z indyka, pomidorem, chrzanem i szczypiorkiem, 2 jajca na twardo. ¦niadanie2: Szklanka galaretki drobiowej, kromka razowca z mas³em, pomidorem i papryk±, jab³ko pokrojone w plastry, posypane cynamonem, inka z mlekiem. Obiad: 1. Zupa-krem broku³owa 2. Kotlet schabowy, m³ode ziemniaki posypane koperkiem, du¿o kiszonej kapusty z grzybami i suszonymi ¶liwkami, szklanka wody mineralnej z sokiem malinowym. Podwieczorek: Pó³ dro¿d¿ówki z jab³kami, gar¶æ mieszanki studenckiej, grejfrut, kawa z mlekiem. Kolacja: Wie¶niak po wiejsku ![]() papryka, pomidor, ogórek, chrzan, mieszanka kie³ków), 2 kromki razowca zapieczonego w piekarniku z mas³em zio³owym, kiwi, miêta do picia. |
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Dzisiejsze luzackie RRR
1. Owsianka 4 ³ychy, serek homo 180 g, gar¶æ ¿urawiny uczelnia a potem 4h chodzenia po sklepach.... 2. Sa³atka - grilowany filet z indyka, sa³ata, pomidory, jajko i nieszczêsna kukurydza! 3. 100 g serka wiejskiego z ³y¿k± migda³ów i ³y¿eczk± wiórków kokosowych 4. Sa³atka z szynk±, pomidorami, serem mozarella a po tym 2 kawa³ki pizzy hawajskiej... lipa co? ( niech bêdzie to moje 10% ![]() ![]() ![]()
#723 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 676
|
UTRZYMANIE
¦niadanie:Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, pó³ szklanki gor±cego mleka 2%, rozpuszczona w nim ³y¿eczka mas³a orzechowego, 2 ma³e pra¿one jab³ka z cynamonem, 2 ³ychy p³atków migda³owych, ³y¿eczka miodu) ![]() Drugie ¶niadanie: 2 kromki chleba graham posmarowane serkiem ¶mietankowym z d¿emem brzoskwiniowym/ miodem i serem bia³ym; kawa zbo¿owa z mlekiem 2%, 2 mandarynki Obiad:3 ga³ki ziemniaków z koperkiem, jajo sadzone ze szczypiorkiem, mizeria z rzodkiewk± i po³ow± jogurtu naturalnego Po: Jab³ko Podwieczorek:Jab³ko pokrojone w kostkê, posypane cynamonem i podgrzane w mikrofali, wkrojone 2 mandarynki, druga po³owa jogurtu naturalnego (ca³o¶æ 150g), ³ycha rodzynek, ³ycha suszonej ¿urawiny, starte pó³ paska gorzkiej czekolady Kolacja: 3 kromki chleba jw. ka¿da posmarowana serkiem ¶mietankowym, z plastrem polêdwicy drobiowej, ogórkiem ¶wie¿ym, rzodkiewk± i szczypiorkiem I jak? ![]()
#724 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz to jest tak,¿e je¶il zaparcie trwa bardzo d³ugo to trzeba wzi±æ co¶ przeczyszaj±cego,bo gorsze jest trzymanie wszystkiego w sobie przez taki d³ugi czas. Oczywi¶cie nie jest to rozwi±zanie na d³u¿sz± metê tylko raczej dzia³anie dora¼ne. btw. czy te zaparcia nie pojawi³y siê po dukanie? bo mnie dotkn±³ ten problem niestety z tego powodu mimo tego, ¿e wydawa³o mi siê, ¿e wszystko siê unormowa³o. poza tym rób sobie "posiadówki", rano codziennie przed/po ¶niadaniu to taka niby g³upota ale organizm przyzwyczaja sie do pewnych sytuacji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 859
|
u
i jak dzi¶??? ![]() dolinaaaaa... Edytowane przez Magdalena0603 Czas edycji: 2011-04-02 o 20:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 231
|
Cytat:
![]() |
#727 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
![]() proszê powiedzcie mi czy jednodniowa ew. dwudniowa g³odówka (sama woda i 2czerwone herbaty na ca³y dzieñ) co¶ da? w sensie oczysci te jelita?? wziê³am dzi¶ ko³o 12 a¿ 3³ychy olejku (lekarz kaza³ braæ a¿ siê przeczyszczê) i nic nie ruszy³o, a jest jeszcze gorzej brzuch mam taki ¿e mi siê ryczeæ chce i boli mnie. Wiem ze jutro i tak niewiele zjem, wiêc proszê o radê! Czy taka g³odówka da efekt? Ju¿ pier** metabolizm, bo bojê siê ¿e pêknê albo w koñcu zemdlejê z bolu (ju¿ raz tak mia³am, wtedy zadzia³ay ¶liwki z mlekiem, teraz juz nic) ew. na czczo co¶ bym wypi³a, niewiem mo¿e tê wodê z cytryn± i miodem/ ³y¿kê oliwy z oliwek/ szkl. takiego soku z ogórków kiszonych/ niewiem sama co najlepiej namoczy³am ¶liwy w wodzie, mam kefir, jogurt nat. jab³ka, otrêby, wszystko co powinno pomóc ![]() B³agam pomó¿cie, w poniedzia³ek koniecznie idê do gastrologa zaraz po badaniach tarczycy które muszê powtórzyæ,bo endo stwierdzi³ ¿e s± pomylone albo wogóle nie moje bo mam wszystkie objawy i jak prze³yka³am ¶linê to powedzia³ ¿e co¶ tak jest powiekszone ale nie wiem co bo nie s³ucha³am...", a wyniki wrêcz bardzo dobre.... i ¿e coraz wiêcej ludzi ma tak samo ¿e wyniki s± ok,olewaj± to., a potem przychodz± i p³acz±. Bardzo mi pomo¿ecie jak mi doradzicie ![]() ![]()
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 061
|
zabciu, mnie czêsto nic nie rusza³o, dopóki nie wyluzowa³am ze wszystkim i nie odstresowa³am siê
zauwa¿y³am u siebie, ¿e po tygodniu szko³y za³atwienie siê idzie z ³atwo¶ci± :P na prawdê mo¿e Ciê blokowaæ stres. Ale do gastrologa id¼ koniecznie, ja te¿ siê nied³ugo wybieram.. |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 778
|
Cytat:
Ja nie umiem siê nie stresowaæ, musia³abym sie po³amaæ i le¿eæ spokojnie w szpitali na wyci±gu z dala od sql i tych kretynów. Przepraszam za Ot bardzo przepraszam ale mo¿e faktycznie nie do¶æ ¿e ju¿ wariujê przez moje otoczenie to jeszcze mam przez nich problemy z tymi zaparciami czy co. ![]()
![]() |
#730 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
cze¶æ Emelie, dziêki za odzew. Wróci³am do domu a tu 1 kg wiêcej chocia¿ waga siê przed wyjazdem piêknie trzyma³a. okey, nie okey. sama ju¿ nie wiem. tyjê, jak widaæ - chocia¿ sportu mam i mia³am niema³o! nie ma owocu, bo jako¶ taki dzieñ. podwieczorek - o 17 30 dopiero jak wróci³am z roweru zjad³am obiad. dziêki. ![]()
#731 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
![]() Kg to nie jest takie przytycie, ¿eby siê od razu braæ za R ![]() I jeste¶ pewna, ¿e ten 1 kg to nie miê¶nie, skoro æwiczy³a¶ du¿o? Utrzymanie ¦niadanie: owsianka (5 ³y¿ek p³atków, szklanka mleka 2%) z serkiem wiejskim (200 g), mas³em orzechowym, bananem i pra¿onym s³onecznikiem; Inka karmelowa z mlekiem i miodem II ¶niadanie: talerzyk sa³atki gyros; grzanka razowa z mas³em czosnkowym; jab³ko; herbata malinowa Obiad: zapiekanka z makaronu pe³noziarnistego, kurczaka, broku³, papryki i sosu serowego; ¶wie¿o wyci¶niêty sok pomarañczowy Podwieczorek: kubek kisielu 's³odka chwila' o smaku owoców le¶nych; gruszka; gar¶æ nerkowców; zbo¿ówka z mlekiem i miodem Kolacja: du¿a grahamka na pó³ z mas³em, sa³at± lodow±, polêdwic± z indyka, pomidorem i szczypiorkiem/twaro¿kiem pó³t³ustym i ogórkiem; marchewka do pochrupania; zielona herbata + 2l wody, 2 szklanki Pepsi i kawa³ek czekolady z orzechami Edytowane przez emelie Czas edycji: 2011-04-02 o 21:59 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 108
|
Uuuu, cztery w miarê konkretne posi³ki bo pó¿no wsta³am (odsypiam tydzieñ
![]() I. 3 ciê¿kie kromy chleba górskiego z ziarnami s³onecznika ka¿da z mas³em: - z sa³at± lodow±, serem ¿ó³tym, bia³± rzodkiewk± i szczypiorkiem - z sa³at± lodow±, z pokrojonym kabanosem, rzodkiewk± i szczypiorkiem - z d¿emem wi¶niowym domowej roboty (bez dodatku cukru) ma³a ki¶æ winogrona, herbata z sokiem malinowym II. szkl. soku marchwiowego (przed obiadem) III. ziemniaki z natk± pietruszki, pier¶ z kurczaka w panierce, sos zio³owy, surówka jaka¶ kupna warzywna IV. pudding czekoladowy z bit± ¶mietan± z dorzuconymi rodzynkami, pomarañcza V. 3 kromki chleba jak w ¶n.: - 2x z pasztetem z ¿urawin± i rzodkiewk± bia³± ![]() - z pokrojonym kabanosem, sa³at± lodow± i rzodkiewk± miêta jab³kowa Ok. 1 l wody, ró¿ne herbaty ![]() I jak ? ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 33
|
.
Edytowane przez kinga9650 Czas edycji: 2011-04-03 o 21:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 401
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 855
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
.R na dzi¶
¦niadanie: omlet z 2 jaj i m±ki pe³noziarnistej na oleju z pestek, 1/2 puszki tuñczyka, pomidor, sa³ata Drugie ¶niadanie: serek wiejski 200g drugie 1/2 puszki tuñczyka, pomidor, sa³ata, papryka Obiad: filet z indyka w pomidorach, warzywach z kasza/ryzem br±zowym b±dz makaronem Podwieczorek: galaretka bez cukru z ³y¿k± mas³a orzechowego bez cukru i soli Kolacja: ? mo¿e kawa³ek indyka z papryk±-nadziejê indykiem paprykê i do piekarnika czy wszystko jest ok? pod wzglêdem wagowym jeszcze nie wiem czy chudnê-warzenie zaplanowane na czwartek Proszê o komentarz ![]() Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2011-04-03 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 753
|
Moje RRRRRR, proszê o ocenê:
I - 3 kanapki z twaro¿kiem (ser bia³y, jogurt naturalny, zielona cebulka) i pó³ papryki II - du¿y grejfrut czerwony III - 2/3 woreczka br±zowego ry¿u i 2/3 paczki warzyw na patelniê W planach: IV - wafel ry¿owy z mas³em migda³owym i jab³ko V - wiesniak z papryk± i cebulk± Wiem, ¿e brak bia³ka ale nie kupi³am przed weekendem miêsa. Mo¿e do kolacji dorzucic tuñczyka? Polecacie orzechy, nawet na redukcji. Czy mas³o orzechowe/migda³owe/z orzechów nerkowca mo¿e byc zamiast orzechów? Nakupowa³am ró¿nych mase³ jeszcze przed diet± i chcia³abym je jesc - oczywiscie w ograniczonej ilosci. Co s±dzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 801
|
Cytat:
zdrowe t³uszcze - NNKT powinny znale¼æ siê w ka¿dej, zbilansowanej diecie. jak najbardziej mo¿esz, a nawet powinna¶ sobie na nie pozwoliæ ![]() i jeszcze taki ma³y off topic - mo¿esz podaæ firmê, z której masz mas³o migda³owe? i gdzie kupi³a¶ ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z owocami spróbujê, chocia¿ wieczorami mam na nie najwiêksz± ochotê ![]() Mas³o to "mas³o migda³owe Monki BIO". Sk³ad: pra¿one migda³y, sól morska. Monki to chyba producent. Kupione w klepie w Krk. Kosztowa³o cos oko³o 15 z³. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moim g³ównym zastrze¿eniem jest brak jakiegokolwiek owoca, a wêgle proste potrzebne s± nawet na diecie, najlepiej w³a¶nie spo¿ywaæ je pod postaci± owoców ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dzisiejsze Pee Pee ;P
¦niadanie: 3 komki chleba ka¿da z margaryn± dwie z szynk± z indyka + ogórek kiszony jedna z d¿emem niskos³odzonym 2 ¦niadanie: big milk + pomarañczko 3 ¦niadanie: Danio XXL truskawkowy + 5 wafli ze s³onecznikiem Obiad: kluski "kopytka" z sosem (jakie¶ 10 sztuk zjadlam) i kawa³ kurczaka z ro¿na (wiem ze s³aby obiadek i brak warzyw ale dzisiaj nie mia³ kto zrobic, nawet ja czasu nie mia³am ![]() Podwieczorek: Serek wiejski ze szklank± p³atków kukurydzianych i cynamonem Kolacja: 3 po³ówki bu³ki czyli (1 ca³a i pó³) i tak 2 po³ówki grubooo z ryb± (filet ¶ledziowy w sosie pomidorowym) i ta jedna z margaryn± i d¿emem niskos³odzonym jakim ja ob¿artuchem jestem... czuje sie jak jaki¶ prosiaczek ^_^ Mam nadzieje ¿e poma³u brne do przodu mimo s³abego obiadku ?? Jak to sie prezentuje ?? ![]()
wzrost 167, waga - zbyt niska ![]() "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-04-03 o 20:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 846
|
U (odzyskiwanie @
![]() I: owsianka (5 ³y¿ek owsianych, szklanka mleka 2%, ³y¿ka bakalii, cynamon); kawa z mlekiem; kawa³ek sernika z mas± makow± II: rosó³ z makaronem, warzywa jab³ko III: pieczone udko, ziemniaki, sa³atka (sa³ata, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek, ¶mietana 18%), porcja ogórków w curry; herbata zielona IV: kawa³ek sernika, kawa z mlekiem i cynamonem V: 2 kromki razowca; 1 z mas³em, fur± ![]() ![]() no i tyle ![]() u¶miecham siê o ocenê ![]()
#746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 440
|
U (brak @)
-owsianka z otrêbami, pomarañczk±, kiwi, suszon± ¿urawin±, orzeszkami ziemnymi, miodkiem i jogurtem naturalnym kawa z mlekiem - 2 jajeczka czekoladowe z nadzieniem, jab³ko, trochê jarzynowej sa³atki (z majonezem i jogurtem) - jajo sadzone, ziemniaczki z koperkiem, ogrom surówki z pekinki, marchewki, jab³ka, cebuli (z oliw±) - znowu jajeczko czekoladowe, sucharek z rodzynkami, kawa z mlekiem - du¿a grahamka, ka¿da po³ówka z twaro¿kiem, polêdwic± z indyka, pomidorem, rzodkiewk± // ogórki kiszone podejrzewam, ¿e jeszcze co¶ wpadnie, gdy przyjdzie T¯ jak to wygl±da ?
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() U. niedzielne zabiegane, lekko w r ? 1¶n - ( na szybko bo prawie od razu po wstaniu lecia³am po kwiaty do ogrodu ) - twaro¿ek wiejski pi±tnicy, ma³y rogalik ¿ytni. 2¶n - dwie muffinki orkiszowo-¿ytnie z malinami, s³onecznikiem i pestkami dyni, pare suszonych ¶liwek i moreli, du¿a szklanka soku z grejpfruta. 3¶n - wie¶niak 200g z wrzucon± gar¶ci± s³onecznika, pestek dyni i orzeszków pini. obiad - u babci - ma³a pier¶ z indyka w migda³ach, zraz wo³owy, ³y¿ka kaszy gryczanej, sa³atka - sa³ata, pomidory, ogórki, sos jogurtowy. po - kawa³ek sernika na zimno - ale zdjê³am galaretk± bo nie lubiê ; p kolacja - ledwo, ledwo. gar¶æ orzechów laskowych.
http://www.alezdrowe.eu/ https://www.facebook.com/alezdrowe.eu?fref=ts zapraszam ; ) Edytowane przez pozytywna-wariatka Czas edycji: 2011-04-03 o 18:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 139
|
Moje lu¼ne, leniwe RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRrr
* kromka razowca z serkiem fit i poledwica z pieczarkami * jab³ko * panga z panierka z platkow owsianych smazona na lyzeczce oliwy z oliwek + 3 kopiaste lyzki ziemniakow z duza iloscia kopru i odrobina mleka 0,5% + surówka (kupna: marchew+ jakies warzywa) * batonik nestle fitness (cos ala musli) + 2 garscie chipsów ;-(((( * kromka razowca z serkiem fit i poledwica mu¶nieta jojomajonezem + odrobinka zupy jarzynowej Pewnie srednio co?? ehh te weekendy... |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
U
I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków na mleku z pomarañcz±; czarna kawa. kawa zbo¿owa z mlekiem, jab³ko II. Pier¶ z kurczaka faszerowana szpinakiem zapieczona w sosie pomidorowym, porcja kaszy gryczanej, surówka z marchewki. III. Serek homogenizowany z cynamonem, jab³ko; kawa z mlekiem. IV. Dwie kromki razowca: z piersi± kurczaka i ketchupem/z guacamole (z pomidorem), kie³kami s³onecznika i rze¿uch±. w czasie dnia kilka herbat - truskawkowa, zielona z malin± |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.