![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Październikowe PM cz. II :)
Vainilla ja tez ostatnio mama problemy z koncentracją, a ostatnio byłam na szkoleniu i tylko dochodziły do mnie sms, że dużo gości ze strony TŻ nie przyjedzie (a chodziło o 2 pary....) i że przyszła tesciowa sobie doprosiła córkę (gdzie miało być bez dzieci wesele) ludzi, za którymi nie przepadamy...... masakra no i ze szkolenia za dużo nie wyniosłam..
A ta ostatnia rzecz to już naprawde mnie na maksa wkurzyła! Gdybym rok temu wiedziała to co dizś to nie robiłabym żadnego wesela tylko obiad wyłącznie dla najbliższych, ale cóż rok temu to sobie wesela bez poprawin nie wyobrażałam.... Ptaszysko16 tez myślałam o fryzyrce z puszczonymi włosami z boku, ale nie wiedziałam, ze to można tak ładnie z tyło zrobić, super, jak nie masz nic przeciwko to sie zainspiruję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie że nie mam nic przeciwko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja chciałam na poprawiny jakoś szaleńczo obciąć włosy, ale nie wiem czy ten pomył się ziści ![]()
![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
Mi póki co podoba sie coś takiego jak w załącznikach, ale tak jak Wam pisałam dzisiaj będę widziała sie z moją fryzjerką więc zobaczę co ona zaproponuje
![]()
![]() |
#725 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() załączam moje jeszcze inne które brałam pod uwagę może kogoś coś jeszcze zainspiruje ![]() ja się dałam namówić żeby przed samym ślubem zrobić sobie pasemka/ balejaż ale w sumie to cały czas się jeszcze się waham bo bardzo długo wracałam do swoich włosów po farbowaniu (tyle że zawsze robiłam miedź/rude) ma któraś z was jakieś doświadczenia? jestem ciemną blondynką co myślicie (pasemka oczywiście takie jak od słońca ....) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
Super te fryzurki
![]() Ja umówiłam się już do fryzjera, ale tak konkretnie to nie mam prawie nic. Bardzo podobają mi się fryzury z dobieranym warkoczem ale większość jest bez grzywek a ja muszę ją mieć. Gdzieś kiedyś na wizażu taką jedną podpatrzyłam, ale nie mogę jej znaleźć. Jak znajdę do wkleję. Póki co znajomi polecają mi żebym zrobiła sobie taką jak miałam na jednym weselu niedawno, tylko tyłu nie ma pokazanego (cały tył to był taki warkocz dobierany ciągnący się do jednego do drugiego ucha) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
WITAM
trochę o mnie mam na imię Beata a mój tż Paweł, nasze wesele odbędzie się 22-10 jesteśmy od 11 lat razem i mamy 14-miesięczne dziecko decyzja o ślubie była wiela razy odkładana aż wreszcie udało nam się !!! ![]() planowanie zaczęliśmy na początku sierpnia najpierw miało być skromne wesele ok 50 osób ale zrobiło sie z tego weselicho na ok 100 (chociaż mam cichą nadzieje że połowa nie przyjdzie ![]() z tego co mamy już przygotowane to: sala i hotel zamówione i dj + wodzirej zaproszenia wysłane i kilka potwierdzonych ksiądz +papiery podpisane (podpisaliśmy w czasie urlopu w pl w sierpniu ) mamy załatwione tiule na ubranie kościoła no i mam buty i to by było na tyle ![]() nie mam sukienki ani tż garniaka, nie mamy obrączek, i setki innych rzeczy ale się tym nie przejmuje bo jedziemy na cały październik do pl i będziemy wszystko załatwiać na miejscu jedyne czego nie da się załatwić to pogody więc tylko tym się martwię mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
witamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
OO właśnie ta
![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Witamy glooria ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
dzięki co do fryzur to mam zamiar upiąć włosy u góry troszkę zebrać i podnieść po obu stronach też zebrać i zrobić drobnego dobieranego czy cos takiego a na środku kok duży
dodatkowo kwiatek z jednej strony i welon wpięty w środek koka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ślubujemy w ten sam dzień ![]()
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, mni si podobają romantyczne fryzury, w ogóle gdybym mogla wybierac raz jeszcze to wybralabym inna suknie - romantyczne falbany. wszyscy mi odradzali- nigdy wiecej nikogo nie bede sluchac. a teraz pasuje mi tylko gładki kok, bo mam kasycznie elegancką suknię . a kolczyki mam takie:
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,3,4483
![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a może na bok byś się uczesała, puściła w takim delikatnym skręcie i do tego kwiat we włosy?
![]() |
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Kurcze, dziewczyny - wstaje rano, otwieram wizaz przy kawie a tu dwie strony wiadomosci! Ale zaszalałyście przez jeden dzień
![]() Ale wracając do fryzur - Ptaszysko, te z załączników z drugiej Twojej propozycji są super prawie wszystkie. Ja mam kwadratowy łeb (serio!), więc właśnie myśle o jakimś lekkim upięciu albo (to opcja preferowana) rozpuszczone (tylko lekko podpiete na bokach). W takich czuje się najepiej, a że włosy naturalnie falują i są podatne na loki, to może się to jakoś będzie trzymać. Próbna 3ciego października więc pozostaje mi poczekać na opinię fryzjerki.. I w pracy też czasem nie mogę się skupić - denerwuje się, że nie zdąże z tym wszystkim i tak to się kończy.. Na szczęście po powrocie do PL mam całe dwa zupełnie wolne od pracy tygodnie, więc nie powinno być tak źle. I mam już ostateczną listę gości, więc mogę zacząc wreszcie rozmieszczanie po pokojach hotelowych i przy stołach ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a teraz zwycięzca na tort dziś znalazłam TŻ powiedział że nie wie jak to nam zrobią ale taki ma być |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Ptaszysko: tort piekny, świetnie sie wpisuje w kolorystykę października.
![]() Nadya: zawieszki bardzo pomysłowe ![]() Co do fryzur to tez mi się podobają takie luźniejsze., w pt mam próbną i zobaczymny co z tego wyjdzie. Póki co czekam na suknię ślubną - bo coś dojść do salonu nie może.. miała być po 28 sierpnia i niiiiccc..... W weekend mam nadzieję że dopniemy już kościół, salę, kwiaty i noclegi ![]()
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
a ja dzisiaj miałam koszmary...sniło mi się że jestem źle umalowana, że idę do innego makijażysty a ona się ze mnie nabija, że nie mam czasu etc.
wczoraj podobno zrobiono mi buciki. dziś jadę po odbiór i modlę się żeby nie było za ciemne, kupowałam je trochę na pałę. etola nie chce mi dojść - co robić dziewczyny, pisałam do gościa wczoraj ale nie odpowiada - mam napisac do allegro? wysłano ponoć w zeszłą środę paczką priorytową. ja wiem że z gdańska do częstochowy blisko nie jest ale bez przesady... zawsze czekam 3/4 dni max a suknia....no wszystkim się podoba ale opatrzyła mi się już. jest taka zwykła. wiem, że postawiłam na klasyczną elegancję i ona do mnie pasuje ale tak jak pisałam, dziś wybrałabym coś bardziej romantycznego. ![]() Dostałam dziś piękny komplet biżuterii od koleżanki, tzn. chce mi pożyczyć. Na przymiarce za tydzień się okaże czy pasuje. Jest boska ![]() Ptaszysko,fantastyczny torcik. Nie obrazisz się jak z Ciebie zgapię? No i kolejdzy dzień pracy - Ja, widzisz ja chciałam bardzo 2 tyg wolnego przed ślubem ale nie ma szans, nie mam tyle urlopu, co najwyżej 2 dni - bezpłatny albo zwolnienie(przy czym tu wiadomo że to oszustwo)
Edytowane przez vainilla Czas edycji: 2011-09-08 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o etolę - daj czas sobie do końca tygodnia i wtedy zacznij interwencję. ja też właśnie czekam na spinke srebrną do włosów i również nie przychodzi, ale wiadomo, że różne rzeczy wpływają na opóżnienie - do końca tygodnia się wstrzymam a później będę składać skargi. mam nadzieję, że przyjdzie zarówno moja spinka jak i Twoja etola ![]() ![]() co do sukni to uważam, że naprawdę nie masz najmniejszego powodu do zmartwień - będzie po prostu cudnie! pierwsza myśl = złota myśl - a uznaję to zasadę ![]() a urlop - ja nie mam urlopu - jestem po prostu nie zatrudniona na trzy miesiące od października do stycznia. także wolne wynikło samo z siebie. bardzo się cieszę, bo będąc 7tys mil od domu ciężko jest to wszytsko ogranąć.. także bezrobocie czasem ma swoje plusy ![]() pokaż buty jak odbierzesz! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
ale super by było gdyby z ta pogodą się udało. ja już nie szukam prognoz, staram się nie nakręcać
zastanawiam się jeszcze na jednym - planuję zakup welonu,takiego wiecie 2 metrowego. Wyczytałam wczoraj że pod niego nie powinno się zakładać nic poza suknią - tzn nic na ramiona.jeśli bedzie ciepło - nie ma problemu. gorzej z zimnem. Z drugiej strony nie chcę rezygnować z takiego welonu. Myślę nawet o tym żeby się rozgrzać przed wejściem do kościoła - nie wiem, jakimś grzanym winem na przykład. Bo wychodzi to tak że albo etola,albo welon. fakt faktem sama nie wiem jak wyglądałoby połączenie tego. co o tym myślicie? wiem że pomożecie ![]()
![]() |
![]() |
#742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szczerze to nie wiem czy pod welon nie powinno sie zakładać żadnej narzutki, ale jeżeli ja miałabym z czegoś zrezygnować to byłby to welon. Chyba najlepiej wsalonie poprzymierzać różne połączenia. Co do urlopu to pamiętaj, że na ślub przysługuja 2 dni urlopu okolicznościowego - dużo to nie jest ale zawsze coś. JA tez planuję urlop brac na 3-2 dni przed ślubem, musi mi starczyc reszta na podróz poślubną ![]() Ps. trzymam kciuki za pogodę i witam nową październikową PM z 22 gloorię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Witam,
paczka została nadana 31.08 wraz z paczką na inny adres, która doszła już w piątek 2.09. Pani paczkę wysłałam na adres: ************** **/** 42-200 Częstochowa Podejdę dziś na pocztę w tej sprawie. Pozdrawiam. No, to ładne kwiatki. Wyżej odpowiedź od faceta który wysłał mi etolę. Żadnego Przepraszam, nic!! Właśnie koleżanka napisała mi że moja suknia jest zbyt skromna na ślub. Killer. Wkurzyła mnie. Jak można tak komukolwiek napisać? to że ona wyobraża sobie siebie jako pannę całą w tiulach i świecidełkach nie znaczy że każdy ma takie potrzeby.......... wiem że mam 2 dni okolicznościowego. ale razem z nim mam 12 dni... więc wiecie 10 na urlop a 2 przed ślubem niby. chociaż przydałby się tydzień....
Edytowane przez vainilla Czas edycji: 2011-09-08 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zbyt skromna? to co masz sobie przepraszam banknoty dokleić bo to tak samo można się do mojej przyczepić ze za tania bo z wyprzedaży. Durne gadanie!! Dawałaś gdzieś zdjecia żebym mogła sobie popatrzeć co jej "brakuje" jej zdaniem??? ja wam lepiej powiem z urlopem. ja mam jeszcze z 35 dni zaległego i co z tego ...... jak ja nie mogę brać jak są zajęcia a w wakacje siedzę i pracuję nad dr bo inaczej nie mam kiedy... jadę we wtorek na konferencję to wzięłam pt i pn wolny to już się szefowa rzucała bo ona jakieś zebranie robi w pn .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Ptaszysko, zdjęcia sa na 18 stronie naszego wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=527482&page=18 , tylko welon może odpaść na rzecz futrzanej etoli spinanej wielką srebrną broszką(o ile dojdzie) Tylko szczerze proszę
![]() troche mnie to zdołowało. ale idea była taka żeby wyglądac elegancko i z klasą. Elegancja i masa świecidełek się wykluczają
![]() |
![]() |
#747 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak jak mówisz świecidełka to nie to ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z przedmówczynią (przedpiszącą?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
glooria witaj, my też ślubujemy 22 października, planujemy na odległość i wystartowaliśmy z załatwianiem pod koniec sierpnia.
![]() ![]() vainilla postawiłaś na klasyczna elegancję to się zawsze sprawdza. Kolczyki i upięta fryzura pasują do tej konwencji i tworzą spójny wizerunek. Planujesz też inna biżuterię bransoletkę albo naszyjnik? Moim zdaniem będziesz wyglądać pięknie, nie przejmuj się zdaniem jednej koleżanki. ![]() gitmartusia dzięki, w sumie nie mam zbytniego wyboru, ponieważ w dwa miesiące nie zapuszczę włosów. ![]() Nie mogę znaleźć odpowiednich szpilek dlatego zaczęłam rozważać założenie soczyście malinowych. Mogłabym mieć w bukiecie kwiaty w tym samym kolorze. ![]() ![]() Ptaszysko16 tort rewelacyjny. ![]()
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2011-09-08 o 14:31 Powód: Edit: Znalazłam kilka odpowiedzi na moje pytanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Wtajemniczenie
|
mam jakiś kryzys
![]() ![]() A wam jak wieczór mija?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.