|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
wiem, wiem, nie śmieję się z ostrzeżeń, śmieję się z tego, na jak dziwnych produktach to widziałam ;p i zastanawiam się skąd te orzechy mogły się tam wziąć ;]
![]() |
#722 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zamiast kawy wole zmiazdzyc migdaly i wczoraj do tego co vill podala dodalam cynamon i mogdaly, a zamist wody zaparzulam rumianek i zalalam to rumiankiem, przy okazji reszte rumianku wypilam ![]() Peeling by vill byl spoko nic mi nie zrobil z buzia,nawet ten cynamon. Ja mam wrazliwa skore kolo oczu i tuz tak przy kosciach policzkowych tj. blizko ooczu,ale np. kolo brody to mam taka tare , ze chyba tylko mi noz pomoze ;/ Cytat:
![]() Cytat:
np. na moim Kucharku do zupy czy innych potraw cos ala wegeta jest napisane, ze "W zwiazku z uzywanie w zakladzie gorczycy, mleka, jaj, glutenu, blah blah blah, produkt moze zawierac sladowe ich ilosci. A tutaj jest sama sol i warzywa suszone by sie wydawalo ![]() Dziewczyny zamowilam sobie wczoraj produkty do zrob sobie krem,ale z innej stronki ![]() Matko cala noc krem robilam we snie ofc ![]() Jestem tak podjarana, ze nie moge sie doczekac kiedy to juz mi przyjdzie. Tylko wlasnie z tego podjarania to mialam se glinki wrzucic do koszyka i zapomnialam wzielam i teraz musze nowe zamowienie skladac,ale to za jakis czas ![]() Bo ja myslalam, ze glinka po ang. jest cos jakby glynka czy glinc ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#723 |
ma zielone pojęcie
|
Tak w ogóle to wybiera się któraś z Was na Woodstock? Jak coś to ja chętna na spotkanie jestem
![]() ![]() Tylko za kilka godzin wychodzę z domu i nie będę mieć dostępu do neta ![]() ![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
ja będę chyba też we wtorek mam nadzieję, brawo dla mnie, chyba po raz pierwszy skończy mi się okres akurat przed woodstockiem ;]
mnie można szukać jak coś po wygolonej z jednej strony głowie (lecz mimo łysiny, włosy mam długie ;p), dziwnych kolczykach oraz pewnie głupim wyrazie twarzy ;p i albo w pobliżu jedzenia kryszny, albo gdzieś w tęczowej wiosce, jak co roku, blisko jezusów ;p faktycznie jak coś można zrobić cruelty free zlot ;]
![]() |
#725 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I w ogóle, ostatnio mam coraz krótsze miesiączki. Ostatnio miałam 2 dni krwawienia i jeden dzień plamienia ![]() Cytat:
![]() Ja dość charakterystyczna jestem, nawet na Woodstocku. Czarne ciuchy, zielone wege glany, często chustka na głowie - oczywiście zielona. I do tego torba z naszywką "Stop testowaniu kosmetyków na zwierzętach" ![]()
![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
a ja się właśnie wkurzyłam, gdyż jezusi z polem na euro zajęli ponoć prawie całe pole Oo i cholera wie, gdzie będę rozbita, ale jakoś się zgadamy ;] obczaić będę mogła Twoje wege glany
![]()
![]() |
#727 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak coś to mogę na PW dać namiary na nie. Są w 3 wersjach kolorystycznych - zielone, czarne i czerwone.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
a podeślij
![]()
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny milej zabawy
![]() ![]() Ja nigdzie nie moge wychodzic mam jakas pieprzona wysypke,nie wiem od czego ![]() Pierwszy raz w zyciu cos takiego mam,nie wiem juz czym mam sie smarowac zeby to mi zniklo ![]() wyglada jakby mnie stado komarow pogryzlo, swedzi podobnie jak po ukaszeniu. Moze mam to od tego, ze jest cholernie goraco ;/ Zastanawiam sie tez czy to nie jest atopowe zapalenie skory. Nic to najwyzej bede do Was pisac z psychiatryka bo chyba sie zadrapie do kosci bo do krwi juz sie zadrapalam ![]()
![]() |
#730 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
Sam ![]() ![]() Trzymaj się Kochana ![]() ![]() A Wy Dziewczynki bawcie się dobrze i wracajcie do Nas szybko ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moge sie tak tym wapnem leczyc bo ja mam o 100% za duzo wapna w organizmie. Dzis wypilam jedno i zobacze bo tez od razu o tym pomyslalam,ale wiem tez o swoim podwyzszonym wapniu i klops. Tej masci poszukam.Narazie sie smaruje z maslem kakaowym do bardzo suchej skory, zobacze czy cos to zmieni,a jak do konca tyg. bede miec te napady wysypu i swedzenia to bede musiala isc do lekarza. To wyglada jakby nagle mnie pokrzywa poparzyla. Wyskoczy kilka babli obok siebie i swedzi zaraz. Nie wiem ocb,ale wkurza mnie to. Dzieki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#732 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
To nie wiem co Ci poradzić ![]() A może masz na coś alergię?;/ Jadłaś coś innego niż zwykle? Albo używałaś innych kosmetyków niż zazwyczaj? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moze od tego,ale juz sie tym z tydzien nie myje, wyrzucilam i jest dalej to co jest. Ale akurat jakos tak sie to stalo wtedy po tej piance, potem jakby zniklo i teraz znow jest wiec nie wiem sama ocb. Wydaje mi sie, ze mam to od tego, ze jest strasznie goraco. Slonce juz zaszlo , a u mnie tropiki 32C ![]() Edit: bo chyba nie jest to od tego, ze zaczelam sie tez myc na zmiane plynem do hig int i mydlem w kostce z kiss my face oliwkowym organic. Zawsze od mydla swedziala mi skora i mialam jakis wysyp,ale kurde chyba nie od takiego mydla, a poza tym to mialam zaraz po i na drugi dzien byl koniec meki. Czuje, ze tylko lekarz mi pomoze odgadnac te tajemnice. No bo tez nie wierze w to, ze od nie jedzenia miesa cos takiego mi sie zrobilo. Kurde ostatnio mi sie tak w glowie kreci. Dzis to caly dzien leze bo jak sie rusze to mam karuzele. Mysle, ze to od goraca, a wczoraj jeszcze przeszlam maraton doslownie na piechote i troche sie odwodnilam ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2011-08-03 o 01:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam właśnie taką sytuację i objawy podobne do Twoich. Z tym, że u mnie się to przemieszczało po całym ciele. Lek był jeden - przeczekać:/ Oczywiście dostałam od lekarza jakieś maści, ale najbardziej pomagało mi to: http://www.i-apteka.pl/product-pol-1...ml-lotio-.html Chodziło o to, żeby maksymalnie natłuścić i nawilżyć skórę. Wtedy szybciej schodziło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba,ze mi przez wycisnietego pryszcza cos przeszlo ![]() Kurde to niezle mialas przykro mi. Strach sie bac co moze sie przytrafic czlowiekowi. Kiedys taki film widzialam o lasce co zmarla bo te zapiebie od stanika jej zerdzewialo i sie wbilo w skore i dostala infekcji i zmarla bo jej system immunologiczny lekarze jakimis cudami zabili. Masakra co ![]() Ja obstawiam,ze to od slonca i od goraca. U mnie nie jesttakie zwykle goraco jak przy 30C jest gorzej bo sie odczowa jakby bylo ze 40C. Jest straszna wilgoc i czlowiek sie poci jak cholera. Na szczescie ochladza sie jest teraz noc i jest 24C tylko ![]() Dla mnie to duza roznica ![]() Wlasnie sie smaruje smalcem i TZ ma jesio aquaphore swoj to sie tym smaruje tez na przemian ze swoim smalcem z masla kakaowego. I jeszcze ostatnio mi taka rzecz sie stala,ze od kad zmienilam golarki na wilkinsona to jak sie gole tam ![]() ![]() Kurde naprawde ostatnio to az mi spuchlo troche i niestety kuzynka mi dala ten sudocrem i on mnie chyba uratowal. Mi sie wydaje, ze to ma ze soba polaczenie, ze poprostu od goraca, i ze ten wilkinson nie ma nic z tym wspolnego to tylko zbieg okolicznosci. Ale nastepnym razem sie ogole bic , ktory mi zostal i zobacze. Jesli to wina zyletki to sie pochlastam chyba. Moze to poprostu taka potowka co dzieciaki maja, bo ja mam wbrew pozorom wrazliwa skore, dosc jasna prawie jak sciana i w dodatku mam pigment rudosci w sobie ![]() Dzieki za wszytkie porady ![]() Tak jak piszesz przeczekam to ![]() ![]()
Nie uzywam kosmetykow testowanych na zwierzetach https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=597085 Moja galeria pazurkowa ![]() Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2011-08-03 o 06:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Z maszynek właśnie Wilkinson, ale koniecznie damski, bardzo mi pasuje. Tak w ogóle to polecam golarki elektryczne. Zdecydowałam się w końcu na BaByliss (zmieniłam z Brauna) i jestem bardzo zadowolona. Cytat:
Bardzo możliwe, że to od wysokiej temperatury. Cytat:
Może to jest uczulenie na słońce albo oparzenie? Przy takich temp. używasz wysokich filtrów? Nie bierzesz teraz jakiś nowych leków? One też mogą powodować alergie skórne. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo ja takich sie boje. Jako nastolatka se wygolilam taka rece to byl depilator braun silkepil czy jakos tak, matko wygladalam jakbym wpadla w pokrzywy. Strup na strupie :/ Cytat:
![]() Poszlam spac i w nocy ok 4 sie obudzilam i tak przez sen sie drapalam co chwile sie wybudzalam. Zajechalam do pracy i sie drapalam , ze malo swira nie dostalam. Wzielam w koncu wapno i mi te swedzenie przeszlo i ta wysypka mi sie wchlonela troche. Bede brac wapno i mam nadzieje, ze dojde do siebie. Wychodzi na to, ze sie moge pozegnac z opalaniem i sloncem razna zawsze :/ No coz... A filry stosuje, a aloesu akurat brak. Jakos to przeczekam poprostu. Napewno zadnych antyb.brac nie bede.
![]() |
![]() |
#738 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Golarka ma ostrza, które przycinają włosy przy samej skórze, tylko, że te ostrza są schowane za delikatną siateczką, więc nie dotykają bezpośrednio skóry i jej nie podrażniają. Ja bym bardzo chętnie używała depilatora, ale włoski mi się wrastały i musiałam z niego całkowicie zrezygnwać:/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wlasnie nie wiem do konca czy to bylo poparzenie sloneczne, raczej moze takie ugotowanie sie , odparzenie sie czy cos. Teraz mnie atakauje czasami na posladkach jedynie i jest ok. Ufff ![]() Dziewczyny dorwalam ksiazke Kryszny normalnie cos fantastycznego. Bynajmniej nie mowie o przepisach lecz o tym wstepie i opisie dlaczego nie jesc miesa. Cala prawda i tylko prawda co tam jest napisane. Ksiazke polykam doslownie. Swietnie sie czyta ![]()
![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Samantha, świetne informacje
![]() Kupiłam dzisiaj w Kauflandzie napój sojowy. Wydaje mi się (bo się za dobrze na tym nie znam), że ma fajny skład, bo jest wyprodukowany z fasoli sojowej. Soja nie jest modyfikowana genetycznie, a napój zawiera omega-3 i omega-6 i jest w 100% roślinny (vegetal). Był na wyprzedaży (zapłaciłam ok. 3zł), więc wzięłam na wypróbowanie. W smaku jest lekko waniliowy, trochę mniej smaczny niż waniliowy napój z Biedronki, ale ok. Jakby ktoś był zainteresowany, to mogę zrobić jego zdjęcie czy zdjęcie składu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Lux Mundi
|
Sam, dobrze, że już Ci przechodzi
![]() Też walczę aktualnie ze skórą, ale z uwagi na to, że za bardzo przypiekłam się na słońcu ![]() Na szczęście jest już prawie dobrze ![]() ![]() Czekamy z niecierpliwością na Nasze Imprezowiczki ![]() Ciekawe czy się wybawiły ? ![]()
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy jako wege bierzecie jakies specjalne witaminy czy inne cudenka?Troche mi sie ostatnio w glowie kreci i zaczyma sie zastanawiac czego mi brak.
Nie chce zeby TZ sie zorientowal i mi zaczal gledzic :/ ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Dzieki dziewczyny, ze sie o mnie martwicie ![]() Ja tez juz sie za nimi stesknilam. Pusto tu jakos bez nich :/ Tak to zawsze toczyly sie dosc zawziete rozmowy ![]()
![]() |
#743 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Podstawa to magnez w dobrej dawce [500mg] i dodatkowo jakiś preparat w którym będą wszystkie witaminy [łykam Vitaral ![]() Jakbyś zaczęła brać taką kombinację na pewno by Ci to nie zaszkodziło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem juz soja be i w ogole jej nie lubie. Fasola sie ciezko trawi i jak wiadomo gazy sa nie z tej ziemi. Kurde chcialam ostatnio zjesc choc rybe,ale nie moge poprostu jak uwielbialam ryby tak jak pomysle o zjedzeniu czego kolwiek co jest ze zwierza to mi gul sie robi w gardle :/ Szukalam jakis konkretnych tabel zywieniowych z tymi bialkami roslinnymi,ale nic nie znalazlam konkretnego. Po przeczytaniu tego http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3697332 to sie zalamalam :/ A jeszcze za miesiac robie swoja i tzta wielka impre urodzinowa i chce miesozercom pokazac,ze mozna zyc bez miesa i ciagle szukam jakies dobre przepisy. Kurde tak lubie sojowy pasztet,a tylko raz mi sie udalo znalezc. A przeciez nie bede codziennie jesc jajek ![]() Mleko krowie przestalam praktycznie pic,a w wiekszosci jogurtow jest zelatyna ![]() Kolo sie zamyka.Musze walczyc ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#745 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() Swego czasu łykałam tę ==> http://azmedica.pl/?id=1&mainpage=produkt.php&idp=98 ![]() To dobra alternatywa dla białka nieodzwierzęcego ![]() Uzupełnia niedobory żelaza [ którego najwięcej jest w wątróbce - blee;/] i ogólnie wzmacnia organizm ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Napisali, ze obniza cisnienie krwi, a ja mam b.niskie,ale mam nadzieje, ze nie bede zasypiac na stojaco ![]()
![]() |
![]() |
#747 | |
Lux Mundi
|
Cytat:
![]() ![]() Ciśnieniem się nie martw- ja mam 80/40 i daję radę ![]() Przynajmniej zawał Nam nie grozi ![]() A spirulina daje mi siłę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
uff, wróciłam, co za plotki się w tym czasie zrodziły?;p
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
hej wszystkim
wlasnie przegladalam nowa gazetkę Intermarche i tam będą jakieś sojowe paszteciki w takich tych puszkach probował już ktoś czy to dobre ![]() tak sobie siedzę i znalazłam ciekawą petycję w sprawie niesterowania kosmetyków na zwierzętach http://www.nocruelcosmetics.org/sign_up.php?lang=poland |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hej i jak bylo? Objadlas sie jedzonkiem kryszny ![]() Ja dorwalam ta ksiazke,ale kurde samemu cos zrobic to naprawde jest nie lada technika i wysilek ![]() Tu sie jak widac za bardzo nic nie dzialo. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.