|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Ale dziwczyny, wszystko zależy co kto lubi. Ja chcę lecieć właśnie do hotelu all inclusive i leżeć przy/w basenie z książką. Wieczorami tańczyć i szaleć z koleżanką. Chodzić brzegiem morza. Nie chcę niczego zwiedzać. Potrzebuję tego tygodnia nicnierobienia w ciepłym klimacie.
![]() ![]() anka, z tym akurat masz rację ![]() Jest jednak taki trend, że rzeczywiście na czwartym/piątym roku powinno się już pracować, studiować i najlepiej nie spać ![]() Co do godzin pracy.. moim celem celem jest wyrabianie mniej niż 40h, ale za to efektywniej. Ale to taki cel na kilkanaście lat. I da się to zrobić, jestem pewna ![]()
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2011-08-14 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
BAN stały
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
anka_res mi sie twoja opcja tez bardziej podoba, ale choroba nie wybiera
![]() http://gazetka.biedronka.pl/g45,insp...8_08_2011.html nowa ulotka Biedronki, dla tych, co chca zaoszczedzic najedzeniu, nowa ulotka Rossmanna tez juz jest. http://www.rossnet.pl/promocje w ogole teraz Biedronka zaszalala, nie wiem jak u Was, ale u nas sa takie promocje, ze szok np.: papier toalet. Regina- w B nazywa sie on Queen po 4,49-8 rolek, ser Masdamer 4 zl, plyn Klebuszek 2 l/5 zl. wymienac mozna dlugo. do 18go sa te promocje. Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-14 o 11:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Prawda, każdy lubi co innego ;-) nie krytykuję all co do zasady tylko ta jednomyślność mnie zdziwiła. Ja nie potrafię spokojnie usiedzieć godziny nawet, na plaży też he he. ADHD
![]() Ja nie twierdzę, Vill, że się nie powinno pracować na studiach, na pewno to przydatne, czy faktycznie obijać jak ja bo ja się obijałam okropnie ![]() ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-08-14 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dlatego nie powinno się nikogo zmuszać. różne rzeczy różnych l;udzi satysfakcjonują. ![]() Odłączam Internet, bo mam dzisiaj dużo pracy i z wizazem niewiele zdziałam ![]()
![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
I ja też spadam na zakupy w Tesco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Po wolnych dniach jedziemy po kartę z Makro, rozejrzę się jakie tam są ceny, a może któraś z Was się właśnie w Makro zaopatruje? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Niestety nie wiem o cenach w Makro, ja się zaopatruję w hipermarketach, Biedronce i na giełdzie (wędliny).
Na upartego ścięłabym z tego ze 200 zł ale już musiałabym mocno lecieć po jakości - tak jak jest, to nie kupujemy może jakichś wyszukanych owoców morza czy łososia na codzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
BAN stały
|
Eflinka moim zdaniemw Makro sie nie oplaca, duzo taniej Biedronka, Lidl czy Auchan jak masz gdzies blisko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam na mysli praktyki bezpłatne, w ramach "odrobienia" na uczelni. One się różnią od stażu wg mnie ![]() Cytat:
Na jakie studia się wybierasz? Bo rozumiem, że o studia jakieś chodzi? Mój pracodawca też finansuje, ale ja chęci nie mam póki co. Choć wiem, że będę musiała się dokształcić w jednym temacie. I w ogóle wpadł mi do głowy szalony pomysł, ale na razie ciii.... Cytat:
Cytat:
![]() Tak ? Wydaje mi się, że to zależy od stanowiska i obowiązków. Mnie się zawsze wydawało, że za mało znam angielski lub inny język, by pracować w korpo, a tymczasem całkiem sobie radzę, a jak czegoś nie wiem, to od czego są translatory i pomocni koledzy ![]() Cytat:
![]() Ale nie przeginaj z tą nauką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Upał taki, byłyście gdzieś się smażyć? Ja wróciłam. Brąz ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Rozeznanie
|
Ja się posmażyłam w Chorwacji
![]() Ale nie byłam z biura podróży tylko wynajęliśmy dom nad samym morzem - polecam. Nie ma to jak śniadania i kolacje z widokiem na wysepki. Nie umiem się teraz przestawić do naszego krajobrazu . Coś tak szaro dookoła ![]() ![]() A co do opcji all inclusive to bez przesady, w Meksyku, Brazylii itp. czy innych krajach zawsze wybieram opcję all inclusive, fajne hotele, darmowe jedzenie wcale nie przeszkadzało mi w zwiedzaniu czy poznawaniu kultury danego kraju. Ludziom all inclusive kojarzy się chyba z hotelami w Egipcie czy Tunezji gdzie masowo zjeżdżają Polacy ![]() ![]() Zresztą w dalekich krajach wygodne hotele i jedzenie podstawione pod nos od rana do nocy pozwala ładować akumulatory na kolejne ekspady. Oczywiście, że nie zwiedzi się całego kraju, ale na pewno można zobaczyć wiele ciekawych i najważniejszych punktów. Wynająć samochód również można i można go parkować na parkingu takiegoż hotelu. Sprawdziłam, polecam ![]()
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Raczej coś w Stowarzyszeniu Księgowych RP. Od razu czuję się o 20 lat starsza ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Co do gwarancji jakości nie umiem się wypowiedzieć, niewiele jeździłam na wczasy tak naprawdę, ale nie zdecydowałabym się na opcję All (chyba że, jak mówi Pumas, z wkalkulowaniem że potencjalnie sobie to jedzenie odpuszczę, ale nigdy nie polegałabym na niej w kwestii wyżywienia ![]() Neuilly, Witaj tak w ogóle, kopę lat!!! Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-08-14 o 17:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Rozeznanie
|
Kopę, kopę, ale jak zawsze piękny uśmiech, cudowna cera, wspaniała sylwetka ...
![]() ![]() Taki natłok miałam papierów w związku z tą próbą zmiany pracy, potem musiałam u siebie zrobić porządek w mojej robocie ![]() Nawet nie miałam czasu pomachać Wam na forum. Co do standardu all inclusive to jest ... różnie. Mój kolega był teraz w Turcji w ***** hotelu i dwa razy zmieniał pokoje, a to ze względu na brak działającej klimatyzacji, a to przez brud w pokoju. Po zmianie i awanturze dostał wypasiony pokój. Austriacy i Niemcy nie mają tego problemu, dlatego jeżdżę z ich biur podróży i nigdy się nie zawiodłam ![]()
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
hehe Anka, brzmi strasznie
![]() Fajnie wam z tymi wakacjami. Bleeee!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Wiem
![]() ![]() E, komu fajnie, komu fajnie, ja mam 10 dnu urlopu do końca roku w tym 1 dzien na wiezienie rodzica do lekarza, żadnych wakacji w perspektywie! Planujemy tylko krótki wypad na Węgry może, z okazji 10. rocznicy która nam stuknie w listopadzie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() Ja w pracy tez, ja nie wiem, snuff mi się nagromadziło jakichś issues, że od dwóch lat, że nie wiadomo co, że nie wiadomo jak to rozwiązać, i ja w środku i muszę coś zrobić. To już chyba moje przeznaczenie w takich dziwnych sprawach tkwić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Ja do końca roku mam 14 dni urlopu i wiem, że nie będę mogła wykorzystać ani jednego dnia. Co za niemoc! Aczkolwiek planuję się urwać z pracy w któryś piątek, żeby polecieć na zagraniczne zakupy. Może się uda... to jedyna myśl trzymająca mnie przy życiu hehe.
Muszę iść do 2 lekarzy w najbliższym czasie (jestem na etapie przerwy w tabletkach...), porobić jakieś badania itp. a nie mam kompletnie kiedy. I co tu zrobić... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdzie i po co się udajesz, jeśli to nie sekret? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
haha nie śmiej się
![]() Do Londynu albo Milano. Ale to na razie tylko plany jakieś tam. Mój współlokator jeszcze o tym nie wie :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Nie śmieję się, one naprawdę tak robią. Może na większą skalę, ale liczy się sam fakt
![]() Powiem Ci że do Londynu to może by się i opłaciło (zależy jaką kategorię sklepów chcesz zwiedzać), ale Milano mi się kojarzy z okropnie wysokimi cenami, designers stuff etc. Choć naocznie się nie przekonałam, bo tylko przejeżdżałam / leciałam stamtąd. Na Malpensie be rewelacji. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-08-14 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Jasne, do Londynu bardziej się opłaca, bo jest różnorodność marek powiedzmy na naszą kieszeń. Milano to inna historia, może mniej zakupowa, ale chciałabym tam wrócić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak a propos wycieczek i ofert z groupona, jakie macie doświadczenia w tym względzie? Opłaca się, oferty są w porządku czy grubo naciągane? bo z tego, co zdążyłam zauważyć, np. okazje typu super tani weekend dla 2 osób w miejscu X, wydają się ceną normalną, a nie żadną promocją, a czasem mam nawet wrażenie, że wcale nie są opłacalne.
pumas, też mi się zamarzył wyjazd do jakiejś europejskiej stolycy na zakupy. ![]() Ale ja skromniej, na moje aktualne możliwości finansowe ![]() ![]() a w ramach oszczędzania - wczoraj kupiłam sobie pantofle po przecenie w Prima Modzie i koszulę w Reserved. Ogólnie dużo teraz fajnych ciuchów w sklepach, jeśli chodzi o nowe kolekcje na jesień, ale tu jak na razie ceny niestety zawyżone. ps. ale mam dziś leniwy dzień ![]() ![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-08-15 o 15:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
A ja dosyć efektywnie żyję, żaluzje umyłam, zrobiłam w większości obiad, wyciągnęłam TZ na lody.
Muszę podziałać szybko w pracy w tym tygodniu bo się potem nie wyrobię, a potrzebuję pojedynczych dni urlopu.... Selene ja tam czekam na przeceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Anka, no te wczorajsze zakupy też po przecenie, ale widzialam sporo ładnych, jesiennych ciuchów i mam wielką ochotę coś kupić... a z przecenami wiesz, jak jest - najczęściej tych fajnych rzeczy już nie będzie. Np. ciężko trafić na przecenione buty w najpopularniejszych rozmiarach, mnie się akurat wczoraj udało, że jeszcze byla ostatnia para naprawdę ładnych pantofli
![]() a w ogóle myślalam, że Ty niegotująca? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-08-15 o 17:34 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio spędziłam weekend w Krakowie za 200 zł - 2 noclegi dla dwóch osób ze śniadaniami - oferta z okazika. Bardzo fajny hotel, troszkę daleko od centrum, ale jak się jedzie typowo turystycznie to to nie przeszkadza bo i tak całe dni się spędza na mieście.
Czasem można coś fajnego znaleźć w atrakcyjnej cenie ![]() A ja wróciłam z pracy i zabieram się teraz za tą domową. I chyba mam gorączkę... W ogóle u mnie w biurze wrócili pracownicy z drugiego końca świata i będą pracować codziennie od 14 do 24. Taki proces. Nie wytrzymałabym tak długo, zwłaszcza, że po 18 to biuro raczej puste. A oni we dwójkę ![]()
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
BAN stały
|
pumas my lecimy z Poznania, chcielismy z Sz-n, ale na ta chwile nie bylo
![]() neuilly., ale Ci zazdroszcze tej Chorwacji. Selene _ najlepiej zadzwonic do wybranego hotelu z grupona jesli jest to w Polsce i spytac sie ile kosztuje tam doba czy pobyt na x dni poza promocja z grupona, nawet sie o nia nie pytac, tylko ile normalnie kosztuje, udawac, ze nawet nie wiesz, ze oni sie tam oglaszaja. kupilam klapki za 20 zl w CCC niestety, ale sa fajne, podobaja mi sie, mimo, ze nie lubie tego sklepu. kupilam przypadkowo, bo wczesniej jak w nim bylam, to ich nie widzialam. przydadza sie w Hiszpanii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam ten Berlin, bardzo chętnie bym się wybrała i myślę nad tą ofertą, choć to jest daleko od centrum, niekoniecznie te 10 min ;-) Ja kiedyś mieszkałam na "Aleksie" i z niego też było kawałek do atrakcji turystycznych, wszędzie jezdziłam sbanami albo autobusami. Szkoda, że mam tak daleko do Berlina i nie ma bezpośrednich lotów :/ Heh, u nas pantoflami nazywami się kapcie do chodzenia po domu ![]() To prawda, jest sporo fajnych jesiennych rzeczy, ale przygnębia mnie ich kupowanie, dlatego póki co nabyłam parę bluzek, przed swetrami się na razie wzbraniam ![]() Cytat:
W krakowie jest sporo miejsc, gdzie można dośc tanio się przespać, nawet bisko rynku. Ale zwykle są to apartamenty, nie hotele. A ci pracownicy to Polacy ? Ja lubiłam pracować, gdy nikogo w biurze nie było, uważam to za plus ![]() Cytat:
![]() Polecam wam film "nazywam sie khan". Muzułmanie pokazani z innej perspektywy. Wzruszyłam się. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() z Poznania jest super połączenie do Berlina - bilet na eurocity 19 euro, i tylko 2,5 godz. jazdy. ![]() zip, weszlam sobie na stronę tego hostelu, faktycznie na grouponie przesadzili z ceną oryginalną, tak liczę i liczę te ceny przy różnych kombinacjach pokoi i nawet przy najdroższych nijak nie wychodzi 1345 zł ![]() ![]() a to ciekawe. Żeby nie bylo wątpliwości - chodzi mi o eleganckie czółenka do pracy, tak lepiej? ![]() ViLLeMkA, święto w pracy? ![]() ![]() Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-08-15 o 18:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą np. w Singapurczycy i tak są w biurze w święta. Pracownicy Polacy. Byli 3 miesiące na Bahamach ucząc się procesu. Ja mogłabym tak pracować, ale raczej na krótka metę bo wiem, że spałabym do późna i nie zostałoby mi nic z dnia ![]() Żaden pracoholizm.. Cały bank dzisiaj pracuje (nie wliczając kilku działów) ![]() Spoko spoko, zostało mi tam już tylko 2 tyg ![]()
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2011-08-15 o 19:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Kurde, zazdroszcze i ceny i czasu przejazdu/przelotu. Jakbym miala tak blisko, to byłabym bardzo czesto w Berlinie i okolicach....a tak? Co za porażka. Kilkanaście godzin w pociagu odpada, a wleczenie się do Wawy, a potem samolot za niewiadomo ile, też średnio... Choc pewnie kiedyś się skuszę
![]() Z tymi pantoflami nie wiem, czy tylko my tak regionalnie mamy, czy WY ;-) ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() A ci pracownicy to za karę maja tak pracowac, czy z jakiego powodu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.