|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
Ale dziwczyny, wszystko zależy co kto lubi. Ja chcę lecieć właśnie do hotelu all inclusive i leżeć przy/w basenie z książką. Wieczorami tańczyć i szaleć z koleżanką. Chodzić brzegiem morza. Nie chcę niczego zwiedzać. Potrzebuję tego tygodnia nicnierobienia w ciepłym klimacie.
Dlatego TŻ ze mną nie jedzie, bo też tego nie rozumie jak Wy, ale nie uważa tego za gorszy sposób spędzania wakacji \anka, z tym akurat masz rację Jest jednak taki trend, że rzeczywiście na czwartym/piątym roku powinno się już pracować, studiować i najlepiej nie spać Ja świadomie sobie tego nie zafundowałam, bo jednak nie jestem robotem.Co do godzin pracy.. moim celem celem jest wyrabianie mniej niż 40h, ale za to efektywniej. Ale to taki cel na kilkanaście lat. I da się to zrobić, jestem pewna
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2011-08-14 o 12:28 |
|
|
|
|
#722 |
|
BAN stały
|
Dot.: Ile wydajecie i oszczędzacie - praca, oszczędzanie i insze plotkowanie odsłona
anka_res mi sie twoja opcja tez bardziej podoba, ale choroba nie wybiera
ale nad morzem w Polsce co prawda chodzilismy po knajpkach, jak bedziemy mieli swoje auto-moze za rok, bo czekamy na okazja, az Rodzicow znajoma sprzeda, to byc moze, ze taki wariant bedzie wchodzil w gre.http://gazetka.biedronka.pl/g45,insp...8_08_2011.html nowa ulotka Biedronki, dla tych, co chca zaoszczedzic najedzeniu, nowa ulotka Rossmanna tez juz jest. http://www.rossnet.pl/promocje w ogole teraz Biedronka zaszalala, nie wiem jak u Was, ale u nas sa takie promocje, ze szok np.: papier toalet. Regina- w B nazywa sie on Queen po 4,49-8 rolek, ser Masdamer 4 zl, plyn Klebuszek 2 l/5 zl. wymienac mozna dlugo. do 18go sa te promocje. Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-14 o 12:27 |
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda, każdy lubi co innego ;-) nie krytykuję all co do zasady tylko ta jednomyślność mnie zdziwiła. Ja nie potrafię spokojnie usiedzieć godziny nawet, na plaży też he he. ADHD
![]() Ja nie twierdzę, Vill, że się nie powinno pracować na studiach, na pewno to przydatne, czy faktycznie obijać jak ja bo ja się obijałam okropnie tylko ten chórek że wszyscy muszą tak i kto czyni inaczej - przegrał życie. A mam ich wszystkich gdzieś, dam se radę po swojemu
Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-08-14 o 12:28 |
|
|
|
|
#724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego nie powinno się nikogo zmuszać. różne rzeczy różnych l;udzi satysfakcjonują. ![]() Odłączam Internet, bo mam dzisiaj dużo pracy i z wizazem niewiele zdziałam
|
|
|
#726 |
|
Zakorzenienie
|
I ja też spadam na zakupy w Tesco
jutro wszystko zamknięte.
|
|
|
|
|
#727 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i trochę przeraziły mnie koszty jedzenie - właśnie około 800 - 1000 złotych. Po wolnych dniach jedziemy po kartę z Makro, rozejrzę się jakie tam są ceny, a może któraś z Was się właśnie w Makro zaopatruje? |
|||
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie wiem o cenach w Makro, ja się zaopatruję w hipermarketach, Biedronce i na giełdzie (wędliny).
Na upartego ścięłabym z tego ze 200 zł ale już musiałabym mocno lecieć po jakości - tak jak jest, to nie kupujemy może jakichś wyszukanych owoców morza czy łososia na codzień ale też nie kupuję tanich parówek, margaryny, kupujemy dobre tzw. naturalne wędliny, dużo owoców, gotujemy obiady ok. 4 razy w tygodniu.
|
|
|
|
|
#729 |
|
BAN stały
|
Eflinka moim zdaniemw Makro sie nie oplaca, duzo taniej Biedronka, Lidl czy Auchan jak masz gdzies blisko.
|
|
|
|
|
#730 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam na mysli praktyki bezpłatne, w ramach "odrobienia" na uczelni. One się różnią od stażu wg mnie ![]() Cytat:
Na jakie studia się wybierasz? Bo rozumiem, że o studia jakieś chodzi? Mój pracodawca też finansuje, ale ja chęci nie mam póki co. Choć wiem, że będę musiała się dokształcić w jednym temacie. I w ogóle wpadł mi do głowy szalony pomysł, ale na razie ciii.... Cytat:
Cytat:
Poza tym, tak jeszcze na marginesie - jak jadę na ALL to i tak jadam poza hotelem i nie spinam się, by wrócić na 19 na obiadokolację ;-) Oszczędności w tym zero, ale lubię mieć komfort, że jak mi się zachce pić, jeść itp. o jakiejkowiek porze, to nie pójdę z torbami, tylko spokojnie będę mogła z tego skorzystać w ramach Alla właśnie w hotelu. A jak wiadomo, napoje poza allem są strasznie drogie.Tak ? Wydaje mi się, że to zależy od stanowiska i obowiązków. Mnie się zawsze wydawało, że za mało znam angielski lub inny język, by pracować w korpo, a tymczasem całkiem sobie radzę, a jak czegoś nie wiem, to od czego są translatory i pomocni koledzy ![]() Cytat:
Ale nie przeginaj z tą nauką ![]() Cytat:
Choć chętnie sama bym pojechała....Cytat:
Upał taki, byłyście gdzieś się smażyć? Ja wróciłam. Brąz I mimo filtra na twarzy, nos czerwony :/
|
|||||||
|
|
|
|
#731 |
|
Rozeznanie
|
Ja się posmażyłam w Chorwacji
Ale nie byłam z biura podróży tylko wynajęliśmy dom nad samym morzem - polecam. Nie ma to jak śniadania i kolacje z widokiem na wysepki. Nie umiem się teraz przestawić do naszego krajobrazu . Coś tak szaro dookoła Właśnie muszę się jakoś ogarnąć ![]() A co do opcji all inclusive to bez przesady, w Meksyku, Brazylii itp. czy innych krajach zawsze wybieram opcję all inclusive, fajne hotele, darmowe jedzenie wcale nie przeszkadzało mi w zwiedzaniu czy poznawaniu kultury danego kraju. Ludziom all inclusive kojarzy się chyba z hotelami w Egipcie czy Tunezji gdzie masowo zjeżdżają Polacy Ja podróżuję zawsze z austriackiego TUI i wydaje mi się, że dla nich all inclusive to jest po prostu gwarancja czystego hotelu i dobrego jedzenia, all to jest dla wielu z nich standard bez niespodzianek w *** hotelach i spania z robalami Zresztą w dalekich krajach wygodne hotele i jedzenie podstawione pod nos od rana do nocy pozwala ładować akumulatory na kolejne ekspady. Oczywiście, że nie zwiedzi się całego kraju, ale na pewno można zobaczyć wiele ciekawych i najważniejszych punktów. Wynająć samochód również można i można go parkować na parkingu takiegoż hotelu. Sprawdziłam, polecam
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Raczej coś w Stowarzyszeniu Księgowych RP. Od razu czuję się o 20 lat starsza Nad studiami myślę, ale w tym roku się nie zdecyduję - muszę do tego dojrzeć, to jednak zobowiązanie na dłuższy czas no i nie ma że sobie nie zaliczę semestru bo wtedy mus byłby bulić ![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
i są podnieceni, że poza ceną wycieczki nie musieli wydać nawet 20 ojro I relacje z gaet (nie wiem, na ile prawdziwe) jak nasi szturmują szwedzkie stoły bo im wolno bo zapłacili.Co do gwarancji jakości nie umiem się wypowiedzieć, niewiele jeździłam na wczasy tak naprawdę, ale nie zdecydowałabym się na opcję All (chyba że, jak mówi Pumas, z wkalkulowaniem że potencjalnie sobie to jedzenie odpuszczę, ale nigdy nie polegałabym na niej w kwestii wyżywienia ).Neuilly, Witaj tak w ogóle, kopę lat!!! Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-08-14 o 18:46 |
|
|
|
|
|
#733 |
|
Rozeznanie
|
Kopę, kopę, ale jak zawsze piękny uśmiech, cudowna cera, wspaniała sylwetka ...
![]() Taki natłok miałam papierów w związku z tą próbą zmiany pracy, potem musiałam u siebie zrobić porządek w mojej robocie Nawet nie miałam czasu pomachać Wam na forum. Co do standardu all inclusive to jest ... różnie. Mój kolega był teraz w Turcji w ***** hotelu i dwa razy zmieniał pokoje, a to ze względu na brak działającej klimatyzacji, a to przez brud w pokoju. Po zmianie i awanturze dostał wypasiony pokój. Austriacy i Niemcy nie mają tego problemu, dlatego jeżdżę z ich biur podróży i nigdy się nie zawiodłam
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
hehe Anka, brzmi strasznie
Fajnie wam z tymi wakacjami. Bleeee!!!!!!! |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Wiem
Muszę sobie sprawić jakieś czółenka po 50tce i syntetyczną garsonkę na okoliczność![]() E, komu fajnie, komu fajnie, ja mam 10 dnu urlopu do końca roku w tym 1 dzien na wiezienie rodzica do lekarza, żadnych wakacji w perspektywie! Planujemy tylko krótki wypad na Węgry może, z okazji 10. rocznicy która nam stuknie w listopadzie Nie mogę uwierzyć ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() Ja w pracy tez, ja nie wiem, snuff mi się nagromadziło jakichś issues, że od dwóch lat, że nie wiadomo co, że nie wiadomo jak to rozwiązać, i ja w środku i muszę coś zrobić. To już chyba moje przeznaczenie w takich dziwnych sprawach tkwić ![]() |
|
|
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Ja do końca roku mam 14 dni urlopu i wiem, że nie będę mogła wykorzystać ani jednego dnia. Co za niemoc! Aczkolwiek planuję się urwać z pracy w któryś piątek, żeby polecieć na zagraniczne zakupy. Może się uda... to jedyna myśl trzymająca mnie przy życiu hehe.
Muszę iść do 2 lekarzy w najbliższym czasie (jestem na etapie przerwy w tabletkach...), porobić jakieś badania itp. a nie mam kompletnie kiedy. I co tu zrobić... |
|
|
|
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie i po co się udajesz, jeśli to nie sekret? |
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
haha nie śmiej się
![]() Do Londynu albo Milano. Ale to na razie tylko plany jakieś tam. Mój współlokator jeszcze o tym nie wie :P |
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śmieję się, one naprawdę tak robią. Może na większą skalę, ale liczy się sam fakt
![]() Powiem Ci że do Londynu to może by się i opłaciło (zależy jaką kategorię sklepów chcesz zwiedzać), ale Milano mi się kojarzy z okropnie wysokimi cenami, designers stuff etc. Choć naocznie się nie przekonałam, bo tylko przejeżdżałam / leciałam stamtąd. Na Malpensie be rewelacji. Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2011-08-14 o 21:50 |
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, do Londynu bardziej się opłaca, bo jest różnorodność marek powiedzmy na naszą kieszeń. Milano to inna historia, może mniej zakupowa, ale chciałabym tam wrócić
|
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, tak a propos wycieczek i ofert z groupona, jakie macie doświadczenia w tym względzie? Opłaca się, oferty są w porządku czy grubo naciągane? bo z tego, co zdążyłam zauważyć, np. okazje typu super tani weekend dla 2 osób w miejscu X, wydają się ceną normalną, a nie żadną promocją, a czasem mam nawet wrażenie, że wcale nie są opłacalne.
pumas, też mi się zamarzył wyjazd do jakiejś europejskiej stolycy na zakupy. Ale ja skromniej, na moje aktualne możliwości finansowe - mam na myśli Berlin. Własnie się pojawiła oferta z Groupona na 4 dni za 599 zl dla 2 osób, i o dziwo - wydaje się naprawdę zachęcająca. Dlatego pytam. A może któraś z Was też się nad nią zastanawia? ![]() a w ramach oszczędzania - wczoraj kupiłam sobie pantofle po przecenie w Prima Modzie i koszulę w Reserved. Ogólnie dużo teraz fajnych ciuchów w sklepach, jeśli chodzi o nowe kolekcje na jesień, ale tu jak na razie ceny niestety zawyżone. ps. ale mam dziś leniwy dzień powinnam się zabrać za sprzątanie, ale ciężko mi się zwlec sprzed komputera. Gdyby mi się chcialo tak, jak mi się nie chce
Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-08-15 o 16:05 |
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dosyć efektywnie żyję, żaluzje umyłam, zrobiłam w większości obiad, wyciągnęłam TZ na lody.
Muszę podziałać szybko w pracy w tym tygodniu bo się potem nie wyrobię, a potrzebuję pojedynczych dni urlopu.... Selene ja tam czekam na przeceny
|
|
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Anka, no te wczorajsze zakupy też po przecenie, ale widzialam sporo ładnych, jesiennych ciuchów i mam wielką ochotę coś kupić... a z przecenami wiesz, jak jest - najczęściej tych fajnych rzeczy już nie będzie. Np. ciężko trafić na przecenione buty w najpopularniejszych rozmiarach, mnie się akurat wczoraj udało, że jeszcze byla ostatnia para naprawdę ładnych pantofli
![]() a w ogóle myślalam, że Ty niegotująca? ja się muszę pochwalić, że w sobotę cale popołudnie spędzilam przy garach, jak rasowa kura domowa ( ) i zrobilam dwudaniowy obiad, co u mnie nie zdarza się często (danie z moimi ulubionymi kurkami ). Właściwie taka chęć na gotowanie nachodzi mnie średnio raz na miesiąc albo i rzadziej Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-08-15 o 18:34 |
|
|
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio spędziłam weekend w Krakowie za 200 zł - 2 noclegi dla dwóch osób ze śniadaniami - oferta z okazika. Bardzo fajny hotel, troszkę daleko od centrum, ale jak się jedzie typowo turystycznie to to nie przeszkadza bo i tak całe dni się spędza na mieście.
Czasem można coś fajnego znaleźć w atrakcyjnej cenie ![]() A ja wróciłam z pracy i zabieram się teraz za tą domową. I chyba mam gorączkę... W ogóle u mnie w biurze wrócili pracownicy z drugiego końca świata i będą pracować codziennie od 14 do 24. Taki proces. Nie wytrzymałabym tak długo, zwłaszcza, że po 18 to biuro raczej puste. A oni we dwójkę
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#746 |
|
BAN stały
|
pumas my lecimy z Poznania, chcielismy z Sz-n, ale na ta chwile nie bylo
![]() neuilly., ale Ci zazdroszcze tej Chorwacji. Selene _ najlepiej zadzwonic do wybranego hotelu z grupona jesli jest to w Polsce i spytac sie ile kosztuje tam doba czy pobyt na x dni poza promocja z grupona, nawet sie o nia nie pytac, tylko ile normalnie kosztuje, udawac, ze nawet nie wiesz, ze oni sie tam oglaszaja. kupilam klapki za 20 zl w CCC niestety, ale sa fajne, podobaja mi sie, mimo, ze nie lubie tego sklepu. kupilam przypadkowo, bo wczesniej jak w nim bylam, to ich nie widzialam. przydadza sie w Hiszpanii. |
|
|
|
|
#747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziałam ten Berlin, bardzo chętnie bym się wybrała i myślę nad tą ofertą, choć to jest daleko od centrum, niekoniecznie te 10 min ;-) Ja kiedyś mieszkałam na "Aleksie" i z niego też było kawałek do atrakcji turystycznych, wszędzie jezdziłam sbanami albo autobusami. Szkoda, że mam tak daleko do Berlina i nie ma bezpośrednich lotów :/ Heh, u nas pantoflami nazywami się kapcie do chodzenia po domu ![]() To prawda, jest sporo fajnych jesiennych rzeczy, ale przygnębia mnie ich kupowanie, dlatego póki co nabyłam parę bluzek, przed swetrami się na razie wzbraniam ![]() Cytat:
W krakowie jest sporo miejsc, gdzie można dośc tanio się przespać, nawet bisko rynku. Ale zwykle są to apartamenty, nie hotele. A ci pracownicy to Polacy ? Ja lubiłam pracować, gdy nikogo w biurze nie było, uważam to za plus ![]() Cytat:
![]() Polecam wam film "nazywam sie khan". Muzułmanie pokazani z innej perspektywy. Wzruszyłam się. |
|||
|
|
|
|
#748 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
poczytalam opinie o tym hostelu i w sumie nie ma negatywnych, ludzie piszą, że jest czysto i ładnie, komunikacja stamtąd do centrum jest ok, poza tym nie wiem, czy widziałaś, w cenie są darmowe rowery na cały pobyt w razie potrzebyz Poznania jest super połączenie do Berlina - bilet na eurocity 19 euro, i tylko 2,5 godz. jazdy. Ja jak jeżdżę do domu, to dłuższą mam trasę :P tak że myślę, że zdecydowanie bardziej się opłaca pociąg niż przelot... choć z Krk faktycznie już może być gorzej.zip, weszlam sobie na stronę tego hostelu, faktycznie na grouponie przesadzili z ceną oryginalną, tak liczę i liczę te ceny przy różnych kombinacjach pokoi i nawet przy najdroższych nijak nie wychodzi 1345 zł (a tyle niby kosztuje oferta bez promocji). Niemniej i tak się oplaca ![]() a to ciekawe. Żeby nie bylo wątpliwości - chodzi mi o eleganckie czółenka do pracy, tak lepiej? ViLLeMkA, święto w pracy? to już pracoholizm chyba
Edytowane przez Selene _ Czas edycji: 2011-08-15 o 19:53 |
||
|
|
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zresztą np. w Singapurczycy i tak są w biurze w święta. Pracownicy Polacy. Byli 3 miesiące na Bahamach ucząc się procesu. Ja mogłabym tak pracować, ale raczej na krótka metę bo wiem, że spałabym do późna i nie zostałoby mi nic z dnia ![]() Żaden pracoholizm.. Cały bank dzisiaj pracuje (nie wliczając kilku działów) ![]() Spoko spoko, zostało mi tam już tylko 2 tyg
nazywaj mnie Vill Edytowane przez ViLLeMkA Czas edycji: 2011-08-15 o 20:07 |
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, zazdroszcze i ceny i czasu przejazdu/przelotu. Jakbym miala tak blisko, to byłabym bardzo czesto w Berlinie i okolicach....a tak? Co za porażka. Kilkanaście godzin w pociagu odpada, a wleczenie się do Wawy, a potem samolot za niewiadomo ile, też średnio... Choc pewnie kiedyś się skuszę
![]() Z tymi pantoflami nie wiem, czy tylko my tak regionalnie mamy, czy WY ;-) ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Nasza firma nie pracuje i dostalismy maile z kilku krajow, ze oni też nie, także fajnie ![]() A ci pracownicy to za karę maja tak pracowac, czy z jakiego powodu?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

Dlatego TŻ ze mną nie jedzie, bo też tego nie rozumie jak Wy, ale nie uważa tego za gorszy sposób spędzania wakacji
\

ale nad morzem w Polsce co prawda chodzilismy po knajpkach, jak bedziemy mieli swoje auto-moze za rok, bo czekamy na okazja, az Rodzicow znajoma sprzeda, to byc moze, ze taki wariant bedzie wchodzil w gre.

Zresztą we wrześniu i tak zamierzam pracować, ale na szczęście będę mogła to robić gdzie tylko chcę, a nie w biurze 

powinnam się zabrać za sprzątanie, ale ciężko mi się zwlec sprzed komputera. Gdyby mi się chcialo tak, jak mi się nie chce
). Właściwie taka chęć na gotowanie nachodzi mnie średnio raz na miesiąc albo i rzadziej
to już pracoholizm chyba