|
|
#721 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Nie wiem jak jest według badań naukowych, ale ja też na co dzień jem sporo nabiału i jakoś nie zauważyłam negatywnych skutków u siebie
|
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Ponoć wątroba wysiada po pewnym czasie
Ale ja i tak nie zrezygnuję z mleka, serków homo, wiejskich czy jogurtów, za bardzo je lubię. Niestety
|
#723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po kolacji wpadly jeszcze lody...2 kulki...
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
U
1.owsianka na mleko-wodzie, z borówkami, nektarynką, dwiema morelkami, płatkami migdałowymi, pestkami słonecznika i kilkoma pokruszonymi plastrami serka włoskiego; kawa z mlekiem; 2. 2 kromki orkiszowca 35 g z bieluchem szczypiorkowym, całym jajem i pomidorem; kilka ciemnych śliwek; 3. ryż z pieczonym kurczakiem i warzywami; 4. tutaj już bez ładu: żubrówka z sokiem jabłkowym razy kilka; garść orzeszków w miodzie; 5. kilka grubych plastrów camemberta z żurawiną; oliwki chupa chups między czasie
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
moje U (proszę o ocenkę) z góry dziękuje
Śniadanie: 2 kromki chleba siedem ziaeren posmarowanego margaryna z szynka,serem żóltym,pomidorem,kawa z mlekiem 2 ŚNIADANIE:;jabłko,3 biszkopty,kawa(ubogo,poni ewaz bylam na mieście) Obiad; 3 ziemniaki,kotlet schabowy,kubeczek maślanki,ogorek kiszony Podwieczorek: 1 delicja,150ml jogurtu naturalnego ze slonecznikiem,pół nektarynki i niestety podjadłam chipsy paprykowe tak ok 2 garście. ![]() Kolacja kromka chleba ciemnego z bialym serkiem. 150 brzuszków dzis zrobilam. JAK TO WYGLĄDA MOJE U??utrzymam wagę?? ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Dziewczyny,uczę sie jak dobrze sie odzywiac na U,mam nadzieję,że dojde do tego,ze mój jadlospis bedzie prawie idealny Proszę o ocenkę i porady
|
|
|
|
#726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
|
w strone P;
sniad; owsianka na budyniu krówkowym, grahamka z masłem, sałatą,szynką ,jajkiem w koszulce,pomidorkiem i szczypiorkiem, kawa z mlekiem 2śniad; jogurt nat z nerkowcami, rodzynkami, jabłko obiad; kurczak po chińsku z ryżem podw; big milk, miska malin z serkiem homo i 3 biszkoptami kolacja; 2 kromki razowca z masłem,twarogiem i pomidorem, 3/4 wędzonego pstraga po; kakao na mleku z cukrem mam nadzieje że jest lepiej? |
|
|
|
#728 |
|
BAN stały
|
Moje dzisiejsze P.
. PRZED- woda z kilku suszonych sliwek i te sliwki. (nadal dolegliwosci ) . SN. owsianka (5 lych platkow owsianych zalane wrzatkiem i calym jogurtem naturalnym, z wkrojonym bananem, borowkami, pelna garscia pestek dyni i lycha otrab zytnich), herbata z cytryna . . 2 SN. bułka razowa zytnia mego wypieku z maslem, jajecznica z 2 duzych jaj z pomidorem. . OB. bedzie surowka z pomidora i salaty lodowej z oliwa z oliwek, filet z dorsza pieczony w przyprawach z polowa woreczka ryzu brazowego. . PODW. szklanka gestego budyniu smietankowego na mleku 2%(musze skonczyc), pelna garsc migalow, kilka swiezych moreli. . KOL. salatka (spora porcja makaronu razowego zytniego z grilowana piersia z kurczaka, kawalkiem mozzarelli, ogorkiem, papryka i oliwa z oliwek), herbata z cytryna. . PO. bedzie pewnie twarozek domowy 150g Piatnicy z rzodkiewkami. . I JAK?
|
|
|
|
#729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie marnuj swego czasu, inaczej czas zmarnuje ciebie... Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy Czas edycji: 2011-07-22 o 11:37 |
|
|
|
|
#730 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak codziennie, no dobra oprócz tych borówek w śniadaniu.
|
|
#731 |
|
BAN stały
|
myślalam,ze jest lepiej.. wieksza owsianka, jajecznica robiona przez mamę, duza porcja sałatki na kolację..
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale widzę, że się starasz i to się chwali Cytat:
P Śniadanie: Owsianka z 3 czubatych łyżek płatków owsianych pieczonych w piekarniku z miodem (zeby były słodziutkie i chrupiące ) z garścią orzechów laskowych, 2 nektarynkami i jogurtem naturalnym. Inka czekoladowa z mlekiem.II Śniadanie: budyń waniliowy na szklance mleka z nerkowcami, jabłko. Obiad: Kawał domowej pizzy na pełnoziarnistym spodzie Podwieczorek: Banan zmiksowany z truskawkami i jogurtem naturalnym, garść migdałów. Kolacja: 2 jaja na miękko z solą, grahamka z masłem, szyną z indora i pomidorem. Później 2 garście pistacji
|
|
|
#733 |
|
BAN stały
|
ciekawa jestem czym rozni sie moj jadłospis od Twojego.. jakos nie widze roznicy, a nawet moj jest bardziej kaloryczny. i nie pisze tego w celu porownywania, tylko dlatego, ze coraz bardziej czuje sie na tym forum kozlem ofiarnym... / niech ktos obiektywny oceni P moje, bo Ty mickey wcale nie jesz wiecej- cienkie sniadanie i kolacja. 2sn. tez dziwne.
a olik to w ogole...
|
|
|
|
#734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#735 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po za tym chciałam ci poradzić, żebyś nie jadła tyle nabiału, ale ok, skoro nie jestem zbyt przekonująca i obiektywna... ^^
|
|
|
#737 |
|
Raczkowanie
|
REDUKCJA
ŚNIADANIE I pyszna owsianka(1 szklanka mleka, płatki owsiane górskie, 1 łyż. siemienia lnianego, garść otrębów pszennych, 1 łyżeczka miodu, dużo jagód) Czym mogę zastąpić mleko? Czytałam, że niektórzy jedzą z twarogiem lub jakimś jogurtem.... Ale w takim razie to jak gotują płatki? Czy trzeba je zalać wodą dzień wcześniej? ŚNIADANIE II kromka chleba razowego ze słonecznikiem z twarogiem i domowym dżemem truskawkowym OBIAD bigos i ziemiaki PODWIECZOREK mały kawałek ciasta - zrobiłam biszkopt z jagodami PODWIECZOREK II kromka chleba razowego ze słonecznikiem z indykiem i pomidorem KOLACJA(po treningu) serek wiejski z pomidorem A tak w ogóle to można jeść wafle ryżowe na redukcji ?? Proszę o ocenkę
|
#738 |
|
Zadomowienie
|
wtedy gotujesz na wodzie lub mleku.
|
#739 |
|
Wtajemniczenie
|
P: (brak @)
przed: woda z cyt. I: 3 kromki razowca z masłem: 2x z żółtym serem, pomidorem i ogórkiem, 1x z dżemem wiśniowym, zbożówka na mleku 2% i grucha II: jog. nat. z laskowymi, słonecznikiem i miodem, 2 brzoskwinie, duży ekler z kremem budyniowym w mlecznej czekoladzie z orzechmi, herbata z czerwonokrzewu III: (byłam baardzo głodna): pół talerza ziemniaków z koperkiem i masłem, sporo kalafiora z bułką tartą, 2 kawałki ryby smażonej, panierowanej; pasek gorzkiej czeko + herbata wiśniowa IV: 3 kromki z masłem, twarożek (biały ser, śmietana, sól i pieprz), pomidor, mięta po: na pewno kubuś, i zobaczymy co jeszcze
|
|
|
|
#740 |
|
Raczkowanie
|
Moje Uuu ( niestety Rrr tego nie można nazwać, chociaż poczatek dnia chyba niezły. Jeszcze tylko 6 dni tabletek i mam nadzieję koniec z napadami...)
I: owsianka z jabłkiem i marchewką,jogurtem naturalnym, miód do smaku. II: kromka razowca z drobiową, kawal arbuza III: fasolka tyczkowa, 2 jaja na twardo IV i tu już całkowita tragedia... wszystko rozłożone w czasie: ok.250ml lodów straciatella, 2 kawaleczki piernika, kawałek jakiegoś z kremem, kilka ciastek, kilka kostek czekolady, kawał arbuza...ii najgorsze jest to, że nadal jestem głodna ![]() Nie wiem, czy tylko ja tak mam po tych tabletkach. To jest straszne. W zeszłym tygodniu była naprawdę dobra redukcja, a ja i tak tyłam...i mam wrażenie, że puchnę nadal. |
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
P:
I. 1/2 kostki twarogu ze śmietaną, tost podwójny z masłem i żółtym serem II. kawałek pleśniaka, szklanka kefiru III. porcja zupy ogókowej na ywarze z kości, 1/2 bułki z masłem, plasterkiem sera topionego i pomidorem IV. 2 kostki czekolady, wafelek, serek homo truskawkowy 135g z łyżeczką dżemu, kawa V. reszta bułki z masłem, serkiem topionym i pomidorem kubek kaszy jak zwykle i kawałek pleśniaka coś słodko dziś...
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze U:
1. jajecznica z dwóch jajek i jednego białka (pozostałość z pieczenia) na maśle z kiełbasą i pomidorem, kromka (55g) żytniego w masłem. 2. 2 duże muffiny waniliowo-twarogowe. 3. pierś kurczaka smażona w panierce sezamowej, pieczone ziemniaki, fasolka szparagowa. 4. pomidory (sztuk dwie) z mozzarellą (niecała kula) i crema di balsamico, kromka jw. z serkiem ziołowo-chrzanowym. po: marchewki, herbata. i jak? ![]()
|
#743 |
|
Rozeznanie
|
eRka;
I.omlet z jaja i 2białek (bo mi zostały z placka) 2ł.otrąb, 1ł.zarodków, posmarowany przecierem pomidorowym,cebulką,papry ką,serem mozerella 30g,bazylią,oregana,tymia nkiem, i połową pomidorka; kromka chleba z masłem(eh,nie jem węgli od 7dni,a dziś się skusiłam na świeżutki); herbata ananas-mango-banan osłodzona słodzikiem basen II.dorsz grillowany(duży filet) w ziołach i piepszu cayenne polany oliwą z oliwek na zimno; pół cukinii grillowanej na patelii w marynacie (olej z pestek,gotowa przyprawa na grilla) pycha po godzinie łyżka masła orzechowego z Lidla ![]() kakoao naturalne 1ł. z mlekiem III.duża porcja sałatki IV.serek homo nat. maćkowy, z kakao naturalnym i aromatem pomaranczowym; mięta +woda i różne herbaty aha noi z 5neo-anginów bo ciągle leje deszcz i jestem przeziębiona;/ ujdzie toto? wiem że bez ładu i skadau ale jem na co mam ochotę w miarę możliwości, noi chudnę
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
Peperepe
Ś: otrębuska z masłem orzechowym, sałatą, szynkami, pomidorem; jajko na twardo z majonezem i susz. bazylią; sok kaktusowy; banan. iiŚ: płatki fitella z jabłkiem i śliwką, z serkiem Danio; jedna scones z serkiem bio i dżemem domowej robty z czarnej porzeczki. Ob: placki z cukinii w cieście naleśnikowym ( tak z 8.. ale wcale nie były rewelacyjne.), kasza gryczana, jabłko. P: naleśnik z dżemem j.w; jog. nat bio z daktylami, płatkami kukurydzianymi i orzeszkami godznia na basenie (inf. nr 1- strój z zeszłego roku jest na mnie dobry ; inf nr.2 - mam niezłą kondycję seerio; inf. nr 3- i karnet na codzienny wstęp do końca września )K: 1,5 dużej razowej bułki z różnymi ,,nasionkami'', Ramą, sałatą, szynką, pomidorem i rzodkiewką. Niby mało, ale chyba norma. No nie wiem. (?) Chyba muszę odstawić nabiał, bo coś mi się po nim już zaczyna robić niedobrze ![]() + teraz jem czekoladę Aero biało-czarną ![]()
zapuszczam się ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-07-22 o 22:24 |
|
|
|
#745 |
|
Przyczajenie
|
ehh wczoraj na podwieczorek pozwoliłam sobie na kawałek pizzy
moja eReczka Ś: płatki owsiane (4łyżki) ze startym jabłkiem, 1/2 banana, troche orzechów i rodzynek. IIŚ: bieluch, kawałek bułki z plasterkiem szynki i pomidora, 1/2 banana O: miseczka sałatki cezar ( sałata, pierś z kurczaka smażona na oliwie z oliwek z dodatkiem sosu czosnkowego - nie duzo) z piętką chleba P: pół wieśniaka, pomidor, sałata, 2 plastry szynki i marchewka K:tuńczyk i pomidr i jak ?
|
|
|
|
#746 |
|
Przyczajenie
|
R.
Śniadanie: Dwie kanapki z chleba razowego z serkiem wiejskim. Drugiego śniadania nie było bo późno wstałam i był obiad. Obiad: Dwa malutkie placuszki z piersi kurczaka i z pieczarek. Porcja mizerii taka zwykła. Podwieczorek: Jabłko. Kolacja: Kawałek mały szarlotki. Wiem, że to masakra, nie wiem czemu sie skusiłam ;/
|
|
|
#747 |
|
Rozeznanie
|
Z założenia P
I. Twarożek ziarnisty z garścią orzechów ziemnych, dwie kromki razowca, jedna z masłem i wędliną, druga z masłem orzechowym (cienko), pół pomidora, parę rzodkiewek II. garść płatków zdrowy błonnik z jogurtem naturalnym, łyżką Danio waniliowego i łyżką jogurtu truskawkowego+ ok. łyżki serka wiejskiego, średnia kromka chałki, jabłuszko mini (papierówka) i ćwiartka grapefruita; siemię lniane zaparzone III. ponad pół woreczka kaszy jęczmiennej, 2 pulpety z mięsa indyczego z sosem, ogórek małosolny, kawałek marchewki IV. serek homogenizowany naturalny z łyżką pestek dyni, podjedzony dorsz wędzony, trochę płatków, pół jabłka V. dwie kromki chleba z masłem, jedna z wędliną drobiową i serkiem wiejskim, druga z dorszem wędzonym, pomidor, rzodkiewka parę orzeszków VI. niecała szklanka mleka 1,5%; dokończony serek wiejski (ok. 2 czubate łyżki) ostatnio mam gorsze dni....
|
|
|
|
#748 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niech wpadnie coś po, bo w ciągu dnia tylko cztery posiłki.Cytat:
ogólnie ładnie, ale brak białka w śniadaniu nie ma orzechów, ale tuńczyk jest, więc myślę, że z NNKT okej ![]() ed: doczytałam, że orzechy były w owsiance, także wszystko dobrze ![]() Cytat:
brak NNKT mało warzywa więcej białka by się przydało
|
|
#749 | ||
|
Wtajemniczenie
|
nikt nie chce oceniac moich jadlospisow, to ja sobie chociaz pooceniam...no to jedziemy...
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
z ciekawości: od kiedy w tuńczyku są nnkt?
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

Ale ja i tak nie zrezygnuję z mleka, serków homo, wiejskich czy jogurtów, za bardzo je lubię. Niestety

. PRZED- woda z kilku suszonych sliwek i te sliwki. (nadal dolegliwosci
)