Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-21, 22:42   #721
agniusia17
Rozeznanie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Nie wiem jak jest według badań naukowych, ale ja też na co dzień jem sporo nabiału i jakoś nie zauważyłam negatywnych skutków u siebie
agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 22:53   #722
Nora_Grey
Raczkowanie

Ponoć wątroba wysiada po pewnym czasie Ale ja i tak nie zrezygnuję z mleka, serków homo, wiejskich czy jogurtów, za bardzo je lubię. Niestety
Nora_Grey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-21, 23:22   #723
karola11
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karola11 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze R:
(dostalam zapas jablek,wiec duzo ich bedzie przez nablizsze dni )

I:
3 lyzki owsianki zagotowanej na wodzie, garsc musli bezcukrowych,100g wiesniaka,jablko starte,mala garsc rodzynek,len mielony

II:
jablko starte,duzy suszony daktyl, 50g wiesniaka, otreby pozeczkowe,100g borowek

2x abs na brzuch, cwiczenia z hantelkami,pare cwiczen na pupe/uda i 40 minut biegu

III:
omlet z jednego jaja i jednego bialka z duza iloscia ziol,na niego plaster zoltego sera(13%tluszczu) i plaster poledwicy drobiowej z warzywami, surowka ze startej marchewki i jablka, 2 pieczarki podsmazone bez tluszczu i kilka plastrow cukinii

IV:
twaróg z ziolami (ok 100g),pomidor,ogorek malosolny i wedzony losos

V:
homo z orzechami nerkowca,kiwi i slonecznikiem

w ciagu dnia duzo wody, 2x kawa(jedna czarna a jedna z mlekiem sojowym) i herbatki owocowe/ziolowe

jak to wyglada?
podbijam

po kolacji wpadly jeszcze lody...2 kulki...
Stary 2011-07-22, 00:37   #724
Phynn
Zakorzenienie

U

1.owsianka na mleko-wodzie, z borówkami, nektarynką, dwiema morelkami, płatkami migdałowymi, pestkami słonecznika i kilkoma pokruszonymi plastrami serka włoskiego;

kawa z mlekiem;
2. 2 kromki orkiszowca 35 g z bieluchem szczypiorkowym, całym jajem i pomidorem;
kilka ciemnych śliwek;
3. ryż z pieczonym kurczakiem i warzywami;
4. tutaj już bez ładu:
żubrówka z sokiem jabłkowym razy kilka; garść orzeszków w miodzie;
5. kilka grubych plastrów camemberta z żurawiną; oliwki

chupa chups między czasie

Rozsunąć suwak, by
Zdjąć skafander ciała
Zapomnieć
Wejść w nowe życie
W zwiewnej sukience

Phynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 09:53   #725
starss23
Raczkowanie

Smile Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

moje U (proszę o ocenkę) z góry dziękuje
Śniadanie: 2 kromki chleba siedem ziaeren posmarowanego margaryna z szynka,serem żóltym,pomidorem,kawa z mlekiem
2 ŚNIADANIE:;jabłko,3 biszkopty,kawa(ubogo,poni ewaz bylam na mieście)
Obiad; 3 ziemniaki,kotlet schabowy,kubeczek maślanki,ogorek kiszony
Podwieczorek: 1 delicja,150ml jogurtu naturalnego ze slonecznikiem,pół nektarynki i niestety podjadłam chipsy paprykowe tak ok 2 garście.
Kolacja kromka chleba ciemnego z bialym serkiem.
150 brzuszków dzis zrobilam.
JAK TO WYGLĄDA MOJE U??utrzymam wagę??

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Dziewczyny,uczę sie jak dobrze sie odzywiac na U,mam nadzieję,że dojde do tego,ze mój jadlospis bedzie prawie idealny Proszę o ocenkę i porady
starss23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 10:08   #726
zielona_zabcia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Phynn Pokaż wiadomość
U

1.owsianka na mleko-wodzie, z borówkami, nektarynką, dwiema morelkami, płatkami migdałowymi, pestkami słonecznika i kilkoma pokruszonymi plastrami serka włoskiego;

kawa z mlekiem; oki, zawsze masz fajne owsianki, ale gotuj na samym mleku
2. 2 kromki orkiszowca 35 g z bieluchem szczypiorkowym, całym jajem i pomidorem; mało i redukcyjnie, nawet nie wspominając że powinnaś być na P
kilka ciemnych śliwek;
3. ryż z pieczonym kurczakiem i warzywami; kapka tłuszczu się tam znalazła? też eRkowo
4. tutaj już bez ładu:
żubrówka z sokiem jabłkowym razy kilka; garść orzeszków w miodzie;
5. kilka grubych plastrów camemberta z żurawiną; oliwki sama nie wiem, ale chyba maławo...

chupa chups między czasie
ehh, stoisz i tuptasz w miejscu, jeśli chociaż utrzymujesz na tym wagę to fajnie, ale powinnać się przełamać i być na P..

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:05   #727
olik187
Rozeznanie

w strone P;

sniad; owsianka na budyniu krówkowym, grahamka z masłem, sałatą,szynką ,jajkiem w koszulce,pomidorkiem i szczypiorkiem, kawa z mlekiem

2śniad; jogurt nat z nerkowcami, rodzynkami, jabłko

obiad; kurczak po chińsku z ryżem

podw; big milk, miska malin z serkiem homo i 3 biszkoptami

kolacja; 2 kromki razowca z masłem,twarogiem i pomidorem, 3/4 wędzonego pstraga

po; kakao na mleku z cukrem

mam nadzieje że jest lepiej?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:29   #728
skomplikowana_18
BAN stały

Moje dzisiejsze P.. PRZED- woda z kilku suszonych sliwek i te sliwki. (nadal dolegliwosci) . SN. owsianka (5 lych platkow owsianych zalane wrzatkiem i calym jogurtem naturalnym, z wkrojonym bananem, borowkami, pelna garscia pestek dyni i lycha otrab zytnich), herbata z cytryna .. 2 SN. bułka razowa zytnia mego wypieku z maslem, jajecznica z 2 duzych jaj z pomidorem. . OB. bedzie surowka z pomidora i salaty lodowej z oliwa z oliwek, filet z dorsza pieczony w przyprawach z polowa woreczka ryzu brazowego. . PODW. szklanka gestego budyniu smietankowego na mleku 2%(musze skonczyc), pelna garsc migalow, kilka swiezych moreli. . KOL. salatka (spora porcja makaronu razowego zytniego z grilowana piersia z kurczaka, kawalkiem mozzarelli, ogorkiem, papryka i oliwa z oliwek), herbata z cytryna. . PO. bedzie pewnie twarozek domowy 150g Piatnicy z rzodkiewkami. . I JAK?
skomplikowana_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 11:31   #729
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
w strone P;

sniad; owsianka na budyniu krówkowym, grahamka z masłem, sałatą,szynką ,jajkiem w koszulce,pomidorkiem i szczypiorkiem, kawa z mlekiem ok

2śniad; jogurt nat z nerkowcami, rodzynkami, jabłko ok, choć ja te bakalie dorzuciłabym do owsianki, a bułkę dała tutaj, ale jak ci tak pasuje to ok

obiad; kurczak po chińsku z ryżem może być, pod warunkiem jeśli było tego dużo.. jednak najlepiej, żeby obiad składał się z dwóch dań, no ale zdaję sobie sprawę, że nie zawsze jest taka możliwość także się nie czepiam.. zamiast drugiego dania, możesz wypić do tego np jakiś sok albo zjeść sobie jakiś deser

podw; big milk, miska malin z serkiem homo i 3 biszkoptami powiedzmy, że ok, ale nie musisz się chyba tak upierać ciągle przy tym homo z owocami? jest wiele innych, zdrowych smakołyków, które można zjeść na podwieczorek np budyń na tłustym mleku z owocami, bakaliami, jakaś drożdżówka, domowe ciasto..

kolacja; 2 kromki razowca z masłem,twarogiem i pomidorem, 3/4 wędzonego pstraga trochę mało

po; kakao na mleku z cukrem ok

no, tym razem muszę przyznać, że tak, jest trochę lepiej jednak do takiego prawdziwego, porządnego P jeszcze trochę brakuje, w każdym razie trzymaj tak dalej

Edytowane przez ifellinlovewithadeadboy
Czas edycji: 2011-07-22 o 11:37
ifellinlovewithadeadboy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 13:27   #730
Nora_Grey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skomplikowana_18 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze P.. PRZED- woda z kilku suszonych sliwek i te sliwki. (nadal dolegliwosci) . SN. owsianka (5 lych platkow owsianych zalane wrzatkiem i calym jogurtem naturalnym, z wkrojonym bananem, borowkami, pelna garscia pestek dyni i lycha otrab zytnich), herbata z cytryna .. 2 SN. bułka razowa zytnia mego wypieku z maslem, jajecznica z 2 duzych jaj z pomidorem. . OB. bedzie surowka z pomidora i salaty lodowej z oliwa z oliwek, filet z dorsza pieczony w przyprawach z polowa woreczka ryzu brazowego. . PODW. szklanka gestego budyniu smietankowego na mleku 2%(musze skonczyc), pelna garsc migalow, kilka swiezych moreli. . KOL. salatka (spora porcja makaronu razowego zytniego z grilowana piersia z kurczaka, kawalkiem mozzarelli, ogorkiem, papryka i oliwa z oliwek), herbata z cytryna. . PO. bedzie pewnie twarozek domowy 150g Piatnicy z rzodkiewkami. . I JAK?

Tak jak codziennie, no dobra oprócz tych borówek w śniadaniu.
Stary 2011-07-22, 13:39   #731
skomplikowana_18
BAN stały

myślalam,ze jest lepiej.. wieksza owsianka, jajecznica robiona przez mamę, duza porcja sałatki na kolację..
Stary 2011-07-22, 13:44   #732
mickey_mouse
Raczkowanie

Cytat:
w strone P;

sniad; owsianka na budyniu krówkowym, grahamka z masłem, sałatą,szynką ,jajkiem w koszulce,pomidorkiem i szczypiorkiem, kawa z mlekiem

2śniad; jogurt nat z nerkowcami, rodzynkami, jabłko

obiad; kurczak po chińsku z ryżem

podw; big milk, miska malin z serkiem homo i 3 biszkoptami

kolacja; 2 kromki razowca z masłem,twarogiem i pomidorem, 3/4 wędzonego pstraga

po; kakao na mleku z cukrem

Na pewno lepiej niż było, ale jak na moje oko to to jest nadal U, jeśli coś na tym przytyjesz, to może tylko na początku ale widzę, że się starasz i to się chwali

Cytat:
może jakiejś powalającej różnicy nie ma, ale jest postęp, na twoim miejscu zredukowałabym tylko ilość nabiału, bo baaardzo mocno mi się wydaje, że to właśnie jego zbyt duża ilość jest przyczyną tych nieprzyjemnych dolegliwości, pisałam już, sama nie czułam się najlepiej gdy podczas roku szkolnego jadłam w kółko mleko, jogurty, twaróg... Posłuchałam mamy, która poradziła mi jeść mniej nabiału i faktycznie, dość szybko czułam się lepiej, więc teraz ty posłuchaj mnie i zrób to samo

P

Śniadanie: Owsianka z 3 czubatych łyżek płatków owsianych pieczonych w piekarniku z miodem (zeby były słodziutkie i chrupiące) z garścią orzechów laskowych, 2 nektarynkami i jogurtem naturalnym. Inka czekoladowa z mlekiem.

II Śniadanie: budyń waniliowy na szklance mleka z nerkowcami, jabłko.

Obiad: Kawał domowej pizzy na pełnoziarnistym spodzie

Podwieczorek: Banan zmiksowany z truskawkami i jogurtem naturalnym, garść migdałów.

Kolacja: 2 jaja na miękko z solą, grahamka z masłem, szyną z indora i pomidorem.

Później 2 garście pistacji a w międzyczasie kawusia z mlekiem i cukrem x2.

ocaleję mimo to
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 14:30   #733
skomplikowana_18
BAN stały

ciekawa jestem czym rozni sie moj jadłospis od Twojego.. jakos nie widze roznicy, a nawet moj jest bardziej kaloryczny. i nie pisze tego w celu porownywania, tylko dlatego, ze coraz bardziej czuje sie na tym forum kozlem ofiarnym... / niech ktos obiektywny oceni P moje, bo Ty mickey wcale nie jesz wiecej- cienkie sniadanie i kolacja. 2sn. tez dziwne. a olik to w ogole...
Stary 2011-07-22, 14:57   #734
olik187
Rozeznanie

Cytat:
ciekawa jestem czym rozni sie moj jadłospis od Twojego.. jakos nie widze roznicy, a nawet moj jest bardziej kaloryczny. i nie pisze tego w celu porownywania, tylko dlatego, ze coraz bardziej czuje sie na tym forum kozlem ofiarnym... / niech ktos obiektywny oceni P moje, bo Ty mickey wcale nie jesz wiecej- cienkie sniadanie i kolacja. 2sn. tez dziwne. a olik to w ogole...
wez ty sie wreszcie zajmij sobą i swoim białkiem w każdym posiłku! i nie porównuj się do mnie dobra?
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:01   #735
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
tak, ale one bardziej urozmaicają, a u ciebie schemat.

Cytat:
Moje dzisiejsze P.. PRZED- woda z kilku suszonych sliwek i te sliwki. (nadal dolegliwosci) .
SN. owsianka (5 lych platkow owsianych zalane wrzatkiem i calym jogurtem naturalnym, z wkrojonym bananem, borowkami, pelna garscia pestek dyni i lycha otrab zytnich), herbata z cytryna .. jeśli ten jogurt to nie kubeczek 130g to ok
2 SN. bułka razowa zytnia mego wypieku z maslem, jajecznica z 2 duzych jaj z pomidorem. . ok
OB. bedzie surowka z pomidora i salaty lodowej z oliwa z oliwek, filet z dorsza pieczony w przyprawach z polowa woreczka ryzu brazowego. . tutaj malo, filet może lepiej smażony jak na P, i caly woreczek albo chociaż3/4 bo zupy nie ma
PODW. szklanka gestego budyniu smietankowego na mleku 2%(musze skonczyc), pelna garsc migalow, kilka swiezych moreli. . ok
KOL. salatka (spora porcja makaronu razowego zytniego z grilowana piersia z kurczaka, kawalkiem mozzarelli, ogorkiem, papryka i oliwa z oliwek), herbata z cytryna. .
PO. bedzie pewnie twarozek domowy 150g Piatnicy z rzodkiewkami. . I JAK?
jesli ktoś nie sledzi na bieżąco twoich jadlospisów to ładnie, ale jeśli codziennie jesz bardzo podobnie to nie jest zbyt dobrze. generalnie jak na teraz dla mnie jest ladnie
Stary 2011-07-22, 15:07   #736
mickey_mouse
Raczkowanie

Cytat:
ale kochanie, kiedy wreszcie zrozumiesz, że nikt tutaj nie traktuje cię jako "kozła ofiarnego" dlatego, że nie podoba mu się twój jadłospis, tylko jeśli już to zapewne z powodu twojej obsesji, którą bez wątpienia masz po za tym chciałam ci poradzić, żebyś nie jadła tyle nabiału, ale ok, skoro nie jestem zbyt przekonująca i obiektywna... ^^
ocaleję mimo to
mickey_mouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 15:08   #737
EnjoyYourLife
Raczkowanie

REDUKCJA

ŚNIADANIE I
pyszna owsianka(1 szklanka mleka, płatki owsiane górskie, 1 łyż. siemienia lnianego, garść otrębów pszennych, 1 łyżeczka miodu, dużo jagód)

Czym mogę zastąpić mleko? Czytałam, że niektórzy jedzą z twarogiem lub jakimś jogurtem.... Ale w takim razie to jak gotują płatki? Czy trzeba je zalać wodą dzień wcześniej?

ŚNIADANIE II
kromka chleba razowego ze słonecznikiem z twarogiem i domowym dżemem truskawkowym

OBIAD
bigos i ziemiaki

PODWIECZOREK
mały kawałek ciasta - zrobiłam biszkopt z jagodami

PODWIECZOREK II
kromka chleba razowego ze słonecznikiem z indykiem i pomidorem

KOLACJA(po treningu)
serek wiejski z pomidorem

A tak w ogóle to można jeść wafle ryżowe na redukcji ??

Proszę o ocenkę

EnjoyYourLife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 16:26   #738
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EnjoyYourLife Pokaż wiadomość
Czym mogę zastąpić mleko? Czytałam, że niektórzy jedzą z twarogiem lub jakimś jogurtem.... Ale w takim razie to jak gotują płatki? Czy trzeba je zalać wodą dzień wcześniej?
wtedy gotujesz na wodzie lub mleku.

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 18:37   #739
red_tea
Wtajemniczenie

P: (brak @)

przed: woda z cyt.

I: 3 kromki razowca z masłem: 2x z żółtym serem, pomidorem i ogórkiem, 1x z dżemem wiśniowym, zbożówka na mleku 2% i grucha

II: jog. nat. z laskowymi, słonecznikiem i miodem, 2 brzoskwinie, duży ekler z kremem budyniowym w mlecznej czekoladzie z orzechmi, herbata z czerwonokrzewu

III: (byłam baardzo głodna): pół talerza ziemniaków z koperkiem i masłem, sporo kalafiora z bułką tartą, 2 kawałki ryby smażonej, panierowanej; pasek gorzkiej czeko + herbata wiśniowa

IV: 3 kromki z masłem, twarożek (biały ser, śmietana, sól i pieprz), pomidor, mięta

po: na pewno kubuś, i zobaczymy co jeszcze
red_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 20:23   #740
maniulka0405
Raczkowanie

Moje Uuu ( niestety Rrr tego nie można nazwać, chociaż poczatek dnia chyba niezły. Jeszcze tylko 6 dni tabletek i mam nadzieję koniec z napadami...)
I: owsianka z jabłkiem i marchewką,jogurtem naturalnym, miód do smaku.
II: kromka razowca z drobiową, kawal arbuza
III: fasolka tyczkowa, 2 jaja na twardo
IV i tu już całkowita tragedia... wszystko rozłożone w czasie: ok.250ml lodów straciatella, 2 kawaleczki piernika, kawałek jakiegoś z kremem, kilka ciastek, kilka kostek czekolady, kawał arbuza...ii najgorsze jest to, że nadal jestem głodna
Nie wiem, czy tylko ja tak mam po tych tabletkach. To jest straszne. W zeszłym tygodniu była naprawdę dobra redukcja, a ja i tak tyłam...i mam wrażenie, że puchnę nadal.
maniulka0405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 20:59   #741
Margolcia0703181
Raczkowanie

P:

I. 1/2 kostki twarogu ze śmietaną, tost podwójny z masłem i żółtym serem

II. kawałek pleśniaka, szklanka kefiru

III. porcja zupy ogókowej na ywarze z kości, 1/2 bułki z masłem, plasterkiem sera topionego i pomidorem

IV. 2 kostki czekolady, wafelek, serek homo truskawkowy 135g z łyżeczką dżemu, kawa

V. reszta bułki z masłem, serkiem topionym i pomidorem

kubek kaszy jak zwykle i kawałek pleśniaka

coś słodko dziś...
Stary 2011-07-22, 21:19   #742
morphine88
Zadomowienie

Moje dzisiejsze U:
1.
jajecznica z dwóch jajek i jednego białka (pozostałość z pieczenia) na maśle z kiełbasą i pomidorem, kromka (55g) żytniego w masłem.
2. 2 duże muffiny waniliowo-twarogowe.
3. pierś kurczaka smażona w panierce sezamowej, pieczone ziemniaki, fasolka szparagowa.
4. pomidory (sztuk dwie) z mozzarellą (niecała kula) i crema di balsamico, kromka jw. z serkiem ziołowo-chrzanowym.
po: marchewki, herbata.

i jak?

Steven Tyler
Stary 2011-07-22, 21:19   #743
zielona_zabcia
Rozeznanie

eRka;
I.omlet z jaja i 2białek (bo mi zostały z placka) 2ł.otrąb, 1ł.zarodków, posmarowany przecierem pomidorowym,cebulką,papry ką,serem mozerella 30g,bazylią,oregana,tymia nkiem, i połową pomidorka; kromka chleba z masłem(eh,nie jem węgli od 7dni,a dziś się skusiłam na świeżutki); herbata ananas-mango-banan osłodzona słodzikiem
basen
II.dorsz grillowany(duży filet) w ziołach i piepszu cayenne polany oliwą z oliwek na zimno; pół cukinii grillowanej na patelii w marynacie (olej z pestek,gotowa przyprawa na grilla) pycha
po godzinie łyżka masła orzechowego z Lidla
kakoao naturalne 1ł. z mlekiem
III.duża porcja sałatki (kapusta,papryka,kukruma, cebula,olej z pestek winogron,cukier,sól) serek wiejski 200g z łyżeczką masła orz.
IV.serek homo nat. maćkowy, z kakao naturalnym i aromatem pomaranczowym; mięta
+woda i różne herbaty aha noi z 5neo-anginów bo ciągle leje deszcz i jestem przeziębiona;/

ujdzie toto? wiem że bez ładu i skadau ale jem na co mam ochotę w miarę możliwości, noi chudnę

zaręczona 30.03.2012
mama maleńkiego Miłoszka 17.07.2012
niedługo żona
niedługo matura
wygrałam swoje życie !
zielona_zabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 21:55   #744
Nora_Grey
Raczkowanie

Peperepe

Ś:
otrębuska z masłem orzechowym, sałatą, szynkami, pomidorem; jajko na twardo z majonezem i susz. bazylią; sok kaktusowy; banan.

iiŚ:
płatki fitella z jabłkiem i śliwką, z serkiem Danio; jedna scones z serkiem bio i dżemem domowej robty z czarnej porzeczki.

Ob: placki z cukinii w cieście naleśnikowym ( tak z 8.. ale wcale nie były rewelacyjne.), kasza gryczana, jabłko.

P:
naleśnik z dżemem j.w; jog. nat bio z daktylami, płatkami kukurydzianymi i orzeszkami

godznia na basenie (inf. nr 1- strój z zeszłego roku jest na mnie dobry ; inf nr.2 - mam niezłą kondycję seerio; inf. nr 3- i karnet na codzienny wstęp do końca września )

K:
1,5 dużej razowej bułki z różnymi ,,nasionkami'', Ramą, sałatą, szynką, pomidorem i rzodkiewką.

Niby mało, ale chyba norma. No nie wiem. (?)
Chyba muszę odstawić nabiał, bo coś mi się po nim już zaczyna robić niedobrze

+ teraz jem czekoladę Aero biało-czarną

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-07-22 o 22:24
Stary 2011-07-22, 22:13   #745
katulaa
Przyczajenie

ehh wczoraj na podwieczorek pozwoliłam sobie na kawałek pizzy ale dziś starałam sie uważć ..
moja eReczka

Ś: płatki owsiane (4łyżki) ze startym jabłkiem, 1/2 banana, troche orzechów i rodzynek.
IIŚ: bieluch, kawałek bułki z plasterkiem szynki i pomidora, 1/2 banana
O: miseczka sałatki cezar ( sałata, pierś z kurczaka smażona na oliwie z oliwek z dodatkiem sosu czosnkowego - nie duzo) z piętką chleba
P: pół wieśniaka, pomidor, sałata, 2 plastry szynki i marchewka
K:tuńczyk i pomidr

i jak ?
katulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:05   #746
Mrscoffee
Przyczajenie

R.
Śniadanie: Dwie kanapki z chleba razowego z serkiem wiejskim.
Drugiego śniadania nie było bo późno wstałam i był obiad.
Obiad: Dwa malutkie placuszki z piersi kurczaka i z pieczarek. Porcja mizerii taka zwykła.
Podwieczorek: Jabłko.
Kolacja: Kawałek mały szarlotki. Wiem, że to masakra, nie wiem czemu sie skusiłam ;/

*100 dni bez słodyczy.
*100 dni bez słodkich napojów gazowanych.
*100 dni bez chipsów.

START - 15.07.2011
♥♥♥♥♥♥

Mrscoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:25   #747
agniusia17
Rozeznanie

Z założenia P

I. Twarożek ziarnisty z garścią orzechów ziemnych, dwie kromki razowca, jedna z masłem i wędliną, druga z masłem orzechowym (cienko), pół pomidora, parę rzodkiewek
II. garść płatków zdrowy błonnik z jogurtem naturalnym, łyżką Danio waniliowego i łyżką jogurtu truskawkowego+ ok. łyżki serka wiejskiego, średnia kromka chałki, jabłuszko mini (papierówka) i ćwiartka grapefruita; siemię lniane zaparzone
III. ponad pół woreczka kaszy jęczmiennej, 2 pulpety z mięsa indyczego z sosem, ogórek małosolny, kawałek marchewki
IV. serek homogenizowany naturalny z łyżką pestek dyni, podjedzony dorsz wędzony, trochę płatków, pół jabłka
V. dwie kromki chleba z masłem, jedna z wędliną drobiową i serkiem wiejskim, druga z dorszem wędzonym, pomidor, rzodkiewka
parę orzeszków
VI. niecała szklanka mleka 1,5%; dokończony serek wiejski (ok. 2 czubate łyżki)

ostatnio mam gorsze dni....
agniusia17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-22, 23:29   #748
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez red_tea Pokaż wiadomość
P: (brak @)

przed: woda z cyt.

I: 3 kromki razowca z masłem: 2x z żółtym serem, pomidorem i ogórkiem, 1x z dżemem wiśniowym, zbożówka na mleku 2% i grucha

II: jog. nat. z laskowymi, słonecznikiem i miodem, 2 brzoskwinie, duży ekler z kremem budyniowym w mlecznej czekoladzie z orzechmi, herbata z czerwonokrzewu

III: (byłam baardzo głodna): pół talerza ziemniaków z koperkiem i masłem, sporo kalafiora z bułką tartą, 2 kawałki ryby smażonej, panierowanej; pasek gorzkiej czeko + herbata wiśniowa

IV: 3 kromki z masłem, twarożek (biały ser, śmietana, sól i pieprz), pomidor, mięta

po: na pewno kubuś, i zobaczymy co jeszcze
Ogólnie bardzo ładnie Niech wpadnie coś po, bo w ciągu dnia tylko cztery posiłki.

Cytat:
Napisane przez katulaa Pokaż wiadomość
ehh wczoraj na podwieczorek pozwoliłam sobie na kawałek pizzy ale dziś starałam sie uważć ..
moja eReczka

Ś: płatki owsiane (4łyżki) ze startym jabłkiem, 1/2 banana, troche orzechów i rodzynek. + białko
IIŚ: bieluch, kawałek bułki z plasterkiem szynki i pomidora, 1/2 banana ok, jeżeli bułka pełnoziarnista
O: miseczka sałatki cezar ( sałata, pierś z kurczaka smażona na oliwie z oliwek z dodatkiem sosu czosnkowego - nie duzo) z piętką chleba warzywa były? jeżeli porcja spora (to w końcu obiad) i chleb pełnoziarnisty to ładnie
P: pół wieśniaka, pomidor, sałata, 2 plastry szynki i marchewka ok
K:tuńczyk i pomidr fajnie

i jak ?
jw.
ogólnie ładnie, ale brak białka w śniadaniu
nie ma orzechów, ale tuńczyk jest, więc myślę, że z NNKT okej
ed: doczytałam, że orzechy były w owsiance, także wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Mrscoffee Pokaż wiadomość
R.
Śniadanie: Dwie kanapki z chleba razowego z serkiem wiejskim. + warzywa i masło, jeżeli połączenie tłuszczu z węglami nie utrudnia Ci chudnięcia
Drugiego śniadania nie było bo późno wstałam i był obiad.
Obiad: Dwa malutkie placuszki z piersi kurczaka i z pieczarek. Porcja mizerii taka zwykła. co było w tych placuszkach? węgle też były? a jeżeli mizeria to z jogurtem naturalnym, a nie tłustą śmietaną, pamiętaj!
Podwieczorek: Jabłko. raczej nie jemy o tej porze węgli. brak białka
Kolacja: Kawałek mały szarlotki. Wiem, że to masakra, nie wiem czemu sie skusiłam ;/ zdarza się (najlepiej grzeszyć w śniadaniach ), ale do tego mogłaś już zjeść normalnie białko i warzywa
jw.
brak NNKT
mało warzywa
więcej białka by się przydało
Stary 2011-07-22, 23:40   #749
karola11
Wtajemniczenie

nikt nie chce oceniac moich jadlospisow, to ja sobie chociaz pooceniam...no to jedziemy...
Cytat:
Napisane przez starss23 Pokaż wiadomość
moje U (proszę o ocenkę) z góry dziękuje
Śniadanie: 2 kromki chleba siedem ziaeren posmarowanego margaryna z szynka,serem żóltym,pomidorem,kawa z mlekiemzamiast margaryny maslo,reszta ok,ale kromek mozesz dac 3
2 ŚNIADANIE:;jabłko,3 biszkopty,kawa(ubogo,poni ewaz bylam na mieście)czasem tak bywa,jak biszkopty nie mikrusy to ok
Obiad; 3 ziemniaki,kotlet schabowy,kubeczek maślanki,ogorek kiszonyogorkow mogloby bys wiecej albo 1 ogorek plus jakies inne warzywo jeszcze,ogolnie ladnie
Podwieczorek: 1 delicja,150ml jogurtu naturalnego ze slonecznikiem,pół nektarynki i niestety podjadłam chipsy paprykowe tak ok 2 garście. chipsy to swinstwo,raz na jakis czas ok,ale ogolnie nie polceam,pomijajac je to ladnie
Kolacja kromka chleba ciemnego z bialym serkiem.daj tutaj warzywo
150 brzuszków dzis zrobilam.ok
JAK TO WYGLĄDA MOJE U??utrzymam wagę??

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Dziewczyny,uczę sie jak dobrze sie odzywiac na U,mam nadzieję,że dojde do tego,ze mój jadlospis bedzie prawie idealny Proszę o ocenkę i porady
j.w.

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
w strone P;

sniad; owsianka na budyniu krówkowym, grahamka z masłem, sałatą,szynką ,jajkiem w koszulce,pomidorkiem i szczypiorkiem, kawa z mlekiemile owsianki?poza tym ok

2śniad; jogurt nat z nerkowcami, rodzynkami, jabłkojak duzo orzechow to ok,ale jak jestes na P to pieczywo powinno tutaj jeszcze byc

obiad; kurczak po chińsku z ryżemok

podw; big milk, miska malin z serkiem homo i 3 biszkoptamiok

kolacja; 2 kromki razowca z masłem,twarogiem i pomidorem, 3/4 wędzonego pstragaok

po; kakao na mleku z cukremok

mi to wyglada bardziej na mocne u
Stary 2011-07-22, 23:46   #750
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
ale tuńczyk jest, więc myślę, że z NNKT okej
z ciekawości: od kiedy w tuńczyku są nnkt?

Steven Tyler
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości