|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
najgorzej jest jak jest za duży wybór ja miałam jeden upatrzony a teraz już mam 5 do wyboru ![]() ![]()
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
kasikzaki wezmę z tamtego wątku i dokleję jeszcze, w razie czego tamto już skopiowałam
![]() kurde, tak się porobiło ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego ja pojadę do Gorzowa Wlkp. po wózek, do Hurtowni art. dziecięcych i tam kupie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Neska wklej link z szlafrokami ![]()
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Rozeznanie
|
dzięki za przyjęcie
![]() Cytat:
![]() jedno okienko to nierealna bajka ![]() trzeba np. zaświadczenie czy ma się pole, jeśli tak to z KRUSu - ile i jakie hektary przeliczeniowe - bo to też dochód... nie ma końca papierów, co do łóżeczka turystycznego - to nie wiem jaki tam jest materac??? bo małe dziecko powinno spać na płasko i twardo dla prawidłowego rozwoju kręgosłupa, a skoro to łóżeczko jest składane to nie sądze żeby materac był wystarczająco utwardzony. Ja rozumiem że jak mus na wyjeździe to można położyć dziecko w takie łóżeczko, ale nie od narodzin cały czas ![]() co innego jak już podrośnie, wszystkie chrząstki w miarę się ustabilizują, wtedy to już nie ma takiego musu, chociaż dobry materac to podstawa dla dobrego kręgosłupa.
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Łóżeczko turystyczne warto mieć tak w razie czego... Ale na dłuższa metę nie jest praktyczne. W łóżeczku drewnianym również są poziomy... Ale to Twój wybór, zawsze później możesz kupić drewniane. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Materacyk jest składany i usztywniany w tych łóżeczkach turystycznych
![]() ![]() ![]() A i nie kupować najtańszych łóżeczek turystycznych, bo często się prują, tylko kupić solidne i nie oszczędzać na tym ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-07-30 o 15:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Skoro Ty tak uważasz... Agatko. Ja mam łóżeczko drewniane, b. stare
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
bez przesady z tymi szczebelkami od wieków dzieci były wychowywane na drewnianych łóżeczkach, jeszcze nigdy nie słyszałam by sie coś dziecku w takim łóżeczku stało że by trzeba było pilnować czy asekurować jak tak to całą noc by trzeba było siedzieć przy dziekcu nie spać tylko pilnować je
każdy wybiera to co mu sie podoba, ja takeigo łóżeczka nei wybrała bym na normalne łóżeczko dla mnie takie coś to moze służyć jako kojec by później szkraba w nim posadzic włożyć zabawki jak ja będe zajęta np sprzątaniem lub gotowanie obiadu czy jak będziemy jechać gdzieś na wakacje to takei szybko składane małe co sie mieści do samochodu to tak a w domu ma być normalne drewnaine łózko z 3 pozycjami z normalnym materacem no normalne niemowlęce łózeczko ![]()
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Agatku ja kupuje tez turystyczne... mialam okazje widziec jak taki szkrab sie wierci i wali glowka w szczeble;/
bedziemy jedyne 2 na forum z takim lozeczkiem ![]()
#733 |
Wtajemniczenie
|
A co myślicie o pieluchach eko?
Możliwe, że już dyskusja była na ten temat, ale nie znalazłam. Zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem,ale zeby to miało sens to musiałąbym jednorazowo kupić chyba ze 40 sztuk, albo ? Nigdy nie miałam dziecka i nie bardzo wiem ile może zużyć taki maluch pieluch, ale z tych 30-40 sztuk byłoby potrzebnych , bo zanim sie wysusza jedne to przeciez potrzebuje suche . Wkurza mnie juz ten mój niby chłopak. Dostalismy zaproszenie na jakiegos grila do znajomych, maja roczne blizniaki i tak pomysleli zeby nas zaprosić. Chłopak stwierdził, że tam idzie , bo nie moze ich wystawić , ja nie ide, bo on znow zacznie chlać, a ja go zbierac nie bede, nie mam nawet siły się kłócić. Jak to bywa na grilu, wszyscy beda pić, tylko ja bede siedziała i słuchała tego pijackiego bełkotu. Wczoraj o mnie nie pamiętał, dziś też biegnie na grila, bo jak to on to twierdzi, dał im dziczyzne na grila to sobie na nią pójdzie A mnie ani suchego badyla nie dał na urodziny, jemu juz tez nic nie kupię. Idę do wanny odpocząć. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-30 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
Zosiu a ten grill jest blisko Twojego domu?? Ja bym poszla sie odstresowac.. i sprawdzic tz czy jak powiesz ze juzbys chciala isc bo ci zimno chcesz spac cokolwiek to co powie czy Cie odrpowadzi? i zjesz sobie cos pysznego i z blizniakami pobawisz
![]() Agatku ja bede miala Graco najprawdopodbniej same dobre opienie slyszazlam ![]() Mieszkam tak ze z okna widze odrazu kosciol;p i uslyszalam oklaski wiec roleta do gory a tu wesele ![]() i mieli puszki doczepione do auta jak mi sie to podoba a sama zapomnialam;/;/wrrrrr zreszta na moje wesele zapomnialam o 100 roznych rzecach ktore tak bardzo chcialam miec;/ a co najlepsze o dowodzie osobistym;p i moja swiadkowa zreszta siostra tez ![]()
#736 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
No może i by mi to dobrze zrobiło. Wkurzył mnie, bo on tylko myśli o sobie.
Grill jest dosyć daleko jakies 3 km od domu, ale blisko domu Tz-ta i tam bysmy pewnie spali, ale jak on sobire wypije to znów sie nasłucham mądrości jego. |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
Hej..po 2 dniach leżenia w łóżku i płaczu w końcu wzięłam się za siebie
Mój wynik przezierności widziało jeszcze 2 innych lekarzy(mam pakiet w medicoverze)i powiedzieli,że wyniki usg bardzo dobre i że nawet nie ma sensu robic testu pappa.Ale wtedy dla świętego spokoju zrobiłam Lekarz od usg też nie był jakiś przerażony wartością przezierności cóż,nie pozostaje mi nic innego jak wierzyc,że mój bobas jest zdrowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
tz sie zmieje ze mi rolnetke kupi zebym lepiej widziala;/ co ja zrobie ze lubie sluby ![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
Co za pogoda pada i pada.Wczoraj wieczorem ewakuowałam się z mężem do mojej siostry spać bo na przeciwko nas wybuchł ten gaz w mieszkaniu w Pruszkowie .Hałas jak nie wiem od karetek i straży ,niebiesko w domu i stwierdzilśmy ,ze jedziemy do nich.Oczywiście wczoraj wymiotowałam jeszcze po drodze i u nich,a dzis juz mi przeszło.Teraz jak sie połoze w sypialni do łózka to mam widok co strazacy robia w tym mieszkaniu.Normalnie tvn24 na zywo
#741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiesz..ja też ostatnio byłam na takim starym wątku już zamkniętym i jestem tam na liście z tym ze termin porodu był pół roku temu ![]() Edytko witaj i super że już dobrze ![]() ![]() Co do łóżeczek to ja sama jeszcze nie wiem, moja przyjaciółka ma turystyczne i jest zadowolona, u nas w jednym sklepie niektóre są takie śliczne ![]() Uska wrzuć link na te łóżeczko. Ja dzisiaj jestem zadowolona, obydwoje z tżetem wzięliśmy się za sprzątanie i się trochę rozjaśniło. Jesteśmy już po obiadku, dzisiaj pizza kupna bo czasu nie było przez te porządki ale ciasto upiekłam z truskawkami i zaraz będziemy szamać bo jeszcze ciepłe ![]()
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to są potrzebne kartki od powiedzi, których my zapomnieliśmy i ksiądz nie chciał nam udzielić komunii ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Uska czyżby takie: klik ? Mi te wymiary się nie podobają- za małe na długość, bo 104x73, a materac co do tego ja chcę kupić 120x60, nie ma takich na rozmiar łóżeczka
![]()
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a kartki ze spowiedzia zanosilismy w piatek. dobrze ze pojechaliscie do siostry, masakra to;/ Łozeczko : http://allegro.pl/graco-kojec-lozecz...707354943.html a tztowi podobaja sie te http://allegro.pl/kojec-graco-swiatl...737272626.html http://allegro.pl/ss-graco-2010-koje...740359756.html http://allegro.pl/kojec-graco-swiatl...737272628.html
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2011-07-30 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Któraś z Was pisała że za tydzień w niedzielę na pierwszą rocznicą a ja za tydzień w piątek piętą ![]()
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te co Twojemu tżtowi się podobają- jestem na nie, bo mają 81 i 99 cm na długość- dla mnie to za mało na dzidziusia ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
Inutil krem jak najbardziej sprawdzony.... nawet u dorosłych się sprawdza- jest świetny na oparzenia nawet... a u dzieciaczków pupcię mozna spokojnie smarowac... jest konsystencji Sudocremu.. Wiem, ze w polsce penaten tez jest ale jak kupilysmy kiedys z mama bo chyba tata się poparzyl to nie rownal sie z tamtym niemieckim (mało patriotyczna jestem
![]() http://www.penaten.de/produkte/R/3/8/penaten-creme.htm Agatek szlaforki (nie wiem jak z jakoscią ale mnie się nawet podobają- do szpitala jak znalazł moim zdaniem) http://allegro.pl/promocja-szlafrok-...709406461.html i mozna koszule nocną do karmienia do kompletu-chhyba praktyczne z takim rozpinaniem, nie? http://allegro.pl/30-wzorow-promocja...698764694.html |
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
A ja bylam na slubie u znajomych
![]() ![]() ![]() az mi sie łezka zakreciła ![]() ![]() z Tz mam ciche dni, wkurza mnie bardzo, na tym slubie tez dał popis swojej inteligencji, masakra jak czasem mnie ten mezczyzna załamuje ![]() ![]() Intuil, kasia ![]() ![]() odnosnie łózeczek, sama przez pewien czas chcialam turystyczne kolezanka bardzo zachwala, ale jak bylam kiedys w sklepie, i tak stało drewniane obok turystycznego ito turystyczne wydawało sie byc duzo mniejsze, mniej stabilne ale moze taki model sie trafił ![]() Ogolnie na chwile obecna jestem za drewnianym, ma swój urok i do tego słodkie ochraniacze i posciel ![]() a tak po pol roku kupimy normalny kojec do zabawy ![]() aaa penaten dobry, ale tylko niemiecki :yhym: tez bede starała sie jakoś załatwic. Ale na poczatek bede uzywala dla Mojego malucha oilatum Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-07-30 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Haniula oby z tz się ułozyło!
Brawurka nie matrw się!! bedzie wszytsko dobrze... Zoska ja CIę proszę... po co TY się tak męczysz z tym chłopakiem? jaki Ty masz z niego pożytek? tylko nerwy CI psuje a to nie za dobrze dla Ciebie i dzidzi.... ja bym z takim nie wytrzymała... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.