Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 14:41   #721
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Kurde, ja nie wiem jak wybiorę wózek i łóżeczko - ja jestem wogóle niezdecydowana. Przy łóżeczku wiem, że drewniane, bo drewno uwielbiam

wózki oglądam ale nic na mnie nie robi większego wrażenia nie muszę patrzeć na wagę bo mieszkamy w domku i ani jednego schodka nie mamy, nigdzie nosić nie trzeba. A reszta, czarna magia dla mnie - chyba naprawdę trzeba pomacać i będzie wiadomo

ten teutonia całkiem fajny, ale cena

hej dobrze, że już dobrze i wszystko się unormowało

moi teściowie ostatnio byli na wyprzedażach w niemczech i jak wrócili to teściowa mówi, że było tyle ciuchów dla dzieci i chciała coś pokupować ale teść jej zabronił i tż go opierniczył delikatnie, że dlaczego, że ja już coś tam kupiłam i teściowa z bananem, że jeszcze w sierpniu pojadą to na pewno coś kupi
a ten krem sprawdzony? muszę sobie zapisać, to powiem jej żeby kupiła

najgorzej jest jak jest za duży wybór ja miałam jeden upatrzony a teraz już mam 5 do wyboru bo w każdym coś mi sie podoba wię cja bym musiła mieć jeden wózek złożony z 5 i to by było najlepsze rozwiązanie
Stary 2011-07-30, 14:49   #722
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

kasikzaki wezmę z tamtego wątku i dokleję jeszcze, w razie czego tamto już skopiowałam

kurde, tak się porobiło byłam na tamtym wątku, za równe dwa tygodnie miałam termin porodu

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
najgorzej jest jak jest za duży wybór ja miałam jeden upatrzony a teraz już mam 5 do wyboru bo w każdym coś mi sie podoba wię cja bym musiła mieć jeden wózek złożony z 5 i to by było najlepsze rozwiązanie
noo, dla mnie powinien być jeden wózek i nie byłoby problemu - jak są dwa to już jest zagwostka i wielkie zastanawianie kiedyś w sklepie papierniczym byłam z mamą i chciałam kupić długopis, wszystkie przetestowałam, pani się śmiała a mama myślała że padnie, bo 10 minut wybierałam długopis za 5zł i nie mogłam się zdecydować
Stary 2011-07-30, 14:53   #723
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

Dlatego ja pojadę do Gorzowa Wlkp. po wózek, do Hurtowni art. dziecięcych i tam kupie
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 15:02   #724
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
idziesz do MOPSu z zaświadczeniem o dochodach, zaśw. z UP jeśli jesteś zarejestrowana i pewnie każdy MOPS będzie chciał jeszcze inne swoje papierki, dokumenty, dowody itp.
bierzesz druki i wypełniasz co trzeba,
zależy czy mieszkacie sami czy w gospodarstwo wchodzą rodzice, dziadki, bo dochód się sumuje jeśli nie macie oddzielnego gospodarstwa domowego.
ale nawet teraz jeśli macie mały dochód na dwoje to może Wam się należeć pomoc - nie na dziecko, ale zawsze jakieś inne rzeczy np. mogą Wam węgiel kupić na zimę, żywność z Banku Żywności - warto korzystać bo jakość swego czasu była całkiem dobra - cukier, mąka, makaron, mleko,...
zawsze warto dopytać co się należy,
ale trzeba się liczyć z wizytą w domu opiekuna z MOPSu
ehh troszkę wydaje mi się to pogmatwane... mieszkam w domku jednorodzinnym, ale z teściami, dom nie jest naszą własnością, sama bym się pogubiła i nie chciała latać to tu to tam Chyba zostaje mi tylko becikowe no i z ubezpieczenia całkiem pokaźna sumka ale to pewnie połowa pójdzie na chrzciny
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Agatek, ja będę kupować normalne łóżeczko, nie chcę turystycznego

A dlaczego nie chcesz normalnego?
No bo normalne drewniane łóżeczko nie wiem... wydaje mi się mało praktyczne? Coraz bardziej do turystycznego się przekonuję, tam są 2 poziomy, więc nie musiałabym się męczyć na początku I jeszcze jest lampka, wibracje, rozkłada się nóżki i z łóżka kołyskę można zrobić poza tym jest lekkie, bo niecałe 13 kg, a ja będę wyjeżdżać do niemiec, więc wiesz, zmieści się do samochodu bez problemu a składania minutka osiem
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
a ja bede miec turystyczne na kolkach z plozami, wibracjami, lampka. moskitera, zabawkami dziurka dla 2 latka, 2 stp wysokosci, ulepszonym materacem i przewijakiem za 350zl firmy Graco

co to zjesc na obiad nic mi nie podchodzi;/
o właśnie, link już wrzucałam do tego łóżeczka mi się widzi

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Neska wklej link z szlafrokami

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 15:10   #725
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny podczytuję Was ale nie miałam śmiałości pisać bo miałam straszne kłopoty na początku ciąży...

w sumie 5 tygodni w szpitalu ( w 3 turach) krwawienia, trofoblast całkowicie na ujściu szyjki i ogólnie duużo nerwów,
ale wszystko się unormowało jest teraz 17tc i zaczynam się wczuwać, wcześniej chciałam zachować jakiś dystans...

Miłego dnia!
Cześć Edytka. Witamy nową mamusię. No trochę przeszłaś, ale najważniejsze, że wszystko jest już dobrze.
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 15:14   #726
edytka27101982
Rozeznanie

dzięki za przyjęcie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
ehh troszkę wydaje mi się to pogmatwane... mieszkam w domku jednorodzinnym, ale z teściami, dom nie jest naszą własnością, sama bym się pogubiła i nie chciała latać to tu to tam Chyba zostaje mi tylko becikowe no i z ubezpieczenia całkiem pokaźna sumka ale to pewnie połowa pójdzie na chrzciny

No bo normalne drewniane łóżeczko nie wiem... wydaje mi się mało praktyczne? Coraz bardziej do turystycznego się przekonuję, tam są 2 poziomy, więc nie musiałabym się męczyć na początku I jeszcze jest lampka, wibracje, rozkłada się nóżki i z łóżka kołyskę można zrobić poza tym jest lekkie, bo niecałe 13 kg, a ja będę wyjeżdżać do niemiec, więc wiesz, zmieści się do samochodu bez problemu a składania minutka osiem
no niestety zagmatwane, jak już się idzie do urzędu to tak jest
jedno okienko to nierealna bajka
trzeba np. zaświadczenie czy ma się pole, jeśli tak to z KRUSu - ile i jakie hektary przeliczeniowe - bo to też dochód... nie ma końca papierów,

co do łóżeczka turystycznego - to nie wiem jaki tam jest materac???
bo małe dziecko powinno spać na płasko i twardo dla prawidłowego rozwoju kręgosłupa, a skoro to łóżeczko jest składane to nie sądze żeby materac był wystarczająco utwardzony.

Ja rozumiem że jak mus na wyjeździe to można położyć dziecko w takie łóżeczko, ale nie od narodzin cały czas chyba że ma jakieś atesty???

co innego jak już podrośnie, wszystkie chrząstki w miarę się ustabilizują, wtedy to już nie ma takiego musu, chociaż dobry materac to podstawa dla dobrego kręgosłupa.

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 15:16   #727
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:

kurde, tak się porobiło byłam na tamtym wątku, za równe dwa tygodnie miałam termin porodu
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 15:20   #728
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Łóżeczko turystyczne warto mieć tak w razie czego... Ale na dłuższa metę nie jest praktyczne. W łóżeczku drewnianym również są poziomy... Ale to Twój wybór, zawsze później możesz kupić drewniane.
Stary 2011-07-30, 15:28   #729
*Agatek*
Zakorzenienie

Materacyk jest składany i usztywniany w tych łóżeczkach turystycznych poza tym na opiniach doczytałam, że polecają łóżeczko turystyczne i dokupują materac taki jak do drewnianego łóżeczka A w drewnianym dziecko często wkłada nóżki w szczebelki i trzeba je asekurować nawet kilka razy w ciągu nocy

A i nie kupować najtańszych łóżeczek turystycznych, bo często się prują, tylko kupić solidne i nie oszczędzać na tym

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-07-30 o 15:29
Stary 2011-07-30, 15:35   #730
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Skoro Ty tak uważasz... Agatko. Ja mam łóżeczko drewniane, b. stare Mój mąż sie w nim wychował, męża siostra, dużo innych dzieci, moja córka a teraz dzidziuś w brzuszku.
Stary 2011-07-30, 15:43   #731
MMONIKA9
Wtajemniczenie

bez przesady z tymi szczebelkami od wieków dzieci były wychowywane na drewnianych łóżeczkach, jeszcze nigdy nie słyszałam by sie coś dziecku w takim łóżeczku stało że by trzeba było pilnować czy asekurować jak tak to całą noc by trzeba było siedzieć przy dziekcu nie spać tylko pilnować je
każdy wybiera to co mu sie podoba, ja takeigo łóżeczka nei wybrała bym na normalne łóżeczko dla mnie takie coś to moze służyć jako kojec by później szkraba w nim posadzic włożyć zabawki jak ja będe zajęta np sprzątaniem lub gotowanie obiadu czy jak będziemy jechać gdzieś na wakacje to takei szybko składane małe co sie mieści do samochodu to tak a w domu ma być normalne drewnaine łózko z 3 pozycjami z normalnym materacem no normalne niemowlęce łózeczko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 15:48   #732
uska000
Zadomowienie

Agatku ja kupuje tez turystyczne... mialam okazje widziec jak taki szkrab sie wierci i wali glowka w szczeble;/

bedziemy jedyne 2 na forum z takim lozeczkiem

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 15:51   #733
zoskasamoska
Wtajemniczenie

A co myślicie o pieluchach eko?
Możliwe, że już dyskusja była na ten temat, ale nie znalazłam.

Zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem,ale zeby to miało sens to musiałąbym jednorazowo kupić chyba ze 40 sztuk, albo ? Nigdy nie miałam dziecka i nie bardzo wiem ile może zużyć taki maluch pieluch, ale z tych 30-40 sztuk byłoby potrzebnych , bo zanim sie wysusza jedne to przeciez potrzebuje suche .

Wkurza mnie juz ten mój niby chłopak. Dostalismy zaproszenie na jakiegos grila do znajomych, maja roczne blizniaki i tak pomysleli zeby nas zaprosić. Chłopak stwierdził, że tam idzie , bo nie moze ich wystawić , ja nie ide, bo on znow zacznie chlać, a ja go zbierac nie bede, nie mam nawet siły się kłócić. Jak to bywa na grilu, wszyscy beda pić, tylko ja bede siedziała i słuchała tego pijackiego bełkotu.
Wczoraj o mnie nie pamiętał, dziś też biegnie na grila, bo jak to on to twierdzi, dał im dziczyzne na grila to sobie na nią pójdzie

A mnie ani suchego badyla nie dał na urodziny, jemu juz tez nic nie kupię.
Idę do wanny odpocząć.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-07-30 o 16:01
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 16:01   #734
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatku ja kupuje tez turystyczne... mialam okazje widziec jak taki szkrab sie wierci i wali glowka w szczeble;/

bedziemy jedyne 2 na forum z takim lozeczkiem
no najwyżej hihi Moja bratowa miała takie łóżeczko drewniane, ale mała w nim długo nie poleżała... i bardzo szybko dorobili się turystycznego, ba jak miała roczek to już je miała a wczoraj koleżanka mówiła mi, że wolałaby mieć turystyczne, bo ma więcej bajerów tylko teraz zastanawiam się nad firmą, żeby było trwałe i żeby się nie rozpruło

Stary 2011-07-30, 16:35   #735
uska000
Zadomowienie

Zosiu a ten grill jest blisko Twojego domu?? Ja bym poszla sie odstresowac.. i sprawdzic tz czy jak powiesz ze juzbys chciala isc bo ci zimno chcesz spac cokolwiek to co powie czy Cie odrpowadzi? i zjesz sobie cos pysznego i z blizniakami pobawisz

Agatku ja bede miala Graco najprawdopodbniej same dobre opienie slyszazlam

Mieszkam tak ze z okna widze odrazu kosciol;p i uslyszalam oklaski wiec roleta do gory a tu wesele biedni taka pogoda;/ i jeszcze goscie sie rzucili z zyczeniami pod kosciolem jakby na sali nie mogli;/
i mieli puszki doczepione do auta jak mi sie to podoba a sama zapomnialam;/;/wrrrrr zreszta na moje wesele zapomnialam o 100 roznych rzecach ktore tak bardzo chcialam miec;/ a co najlepsze o dowodzie osobistym;p i moja swiadkowa zreszta siostra tez

Stary 2011-07-30, 16:36   #736
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Dlatego ja pojadę do Gorzowa Wlkp. po wózek, do Hurtowni art. dziecięcych i tam kupie
Ja też chyba pojadę do jakiejś hurtowni w innym mieście bo u nas są aż trzy sklepy z wózkami Masakra, nawet o tym nie wiedziałam, ale dzisiaj chodziałm po mieście za prezentem dla chrześnicy i zeszłam całe miasto, to się przeraziłam na jakim zadupiu mieszkam
Cytat:

Agatek, kupicie takie, jakie będzie Wam pasowało. Ja sobie jakoś turystycznego nie wyobrażam To tak jakbym ja spała na składanym, polowym łóżku , bo może gdzieś wyjadę i zabiorę ze sobą

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 16:38   #737
zoskasamoska
Wtajemniczenie

No może i by mi to dobrze zrobiło. Wkurzył mnie, bo on tylko myśli o sobie.

Grill jest dosyć daleko jakies 3 km od domu, ale blisko domu Tz-ta i tam bysmy pewnie spali, ale jak on sobire wypije to znów sie nasłucham mądrości jego.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 16:44   #738
Brawurka84
Raczkowanie

Hej..po 2 dniach leżenia w łóżku i płaczu w końcu wzięłam się za siebie
Mój wynik przezierności widziało jeszcze 2 innych lekarzy(mam pakiet w medicoverze)i powiedzieli,że wyniki usg bardzo dobre i że nawet nie ma sensu robic testu pappa.Ale wtedy dla świętego spokoju zrobiłam
Lekarz od usg też nie był jakiś przerażony wartością przezierności
cóż,nie pozostaje mi nic innego jak wierzyc,że mój bobas jest zdrowy
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 16:48   #739
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
No może i by mi to dobrze zrobiło. Wkurzył mnie, bo on tylko myśli o sobie.

Grill jest dosyć daleko jakies 3 km od domu, ale blisko domu Tz-ta i tam bysmy pewnie spali, ale jak on sobire wypije to znów sie nasłucham mądrości jego.
to troszke lipa bo jakby cie wkurzyl to nie mozesz sie zabrac i pojsc;/ a ktos by po ciebie nie mogl wrazie wu przyjechac?? rodzice rodzentwo znajomi?

tz sie zmieje ze mi rolnetke kupi zebym lepiej widziala;/ co ja zrobie ze lubie sluby

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Mój wynik przezierności widziało jeszcze 2 innych lekarzy(mam pakiet w medicoverze)i powiedzieli,że wyniki usg bardzo dobre i że nawet nie ma sensu robic testu pappa.Ale wtedy dla świętego spokoju zrobiłam
Brawurka jak ci 2 lekarzy powiedzialo ze ok to musi byc ok!! a jak placzesz to dzidzius sie denerwuje ze nie moze mamusi od srodka przytulic bo jest za malutki;p bedzie dobrze!!! musi byc!!!

Stary 2011-07-30, 16:51   #740
eliza1984
Zadomowienie

Co za pogoda pada i pada.Wczoraj wieczorem ewakuowałam się z mężem do mojej siostry spać bo na przeciwko nas wybuchł ten gaz w mieszkaniu w Pruszkowie .Hałas jak nie wiem od karetek i straży ,niebiesko w domu i stwierdzilśmy ,ze jedziemy do nich.Oczywiście wczoraj wymiotowałam jeszcze po drodze i u nich,a dzis juz mi przeszło.Teraz jak sie połoze w sypialni do łózka to mam widok co strazacy robia w tym mieszkaniu.Normalnie tvn24 na zywo
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 16:53   #741
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
kasikzaki wezmę z tamtego wątku i dokleję jeszcze, w razie czego tamto już skopiowałam

Dzięki kochana

Wiesz..ja też ostatnio byłam na takim starym wątku już zamkniętym i jestem tam na liście z tym ze termin porodu był pół roku temu

Edytko witaj i super że już dobrze

Co do łóżeczek to ja sama jeszcze nie wiem, moja przyjaciółka ma turystyczne i jest zadowolona, u nas w jednym sklepie niektóre są takie śliczne

Uska wrzuć link na te łóżeczko.

Ja dzisiaj jestem zadowolona, obydwoje z tżetem wzięliśmy się za sprzątanie i się trochę rozjaśniło. Jesteśmy już po obiadku, dzisiaj pizza kupna bo czasu nie było przez te porządki ale ciasto upiekłam z truskawkami i zaraz będziemy szamać bo jeszcze ciepłe
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 16:53   #742
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Zosiu a ten grill jest blisko Twojego domu?? Ja bym poszla sie odstresowac.. i sprawdzic tz czy jak powiesz ze juzbys chciala isc bo ci zimno chcesz spac cokolwiek to co powie czy Cie odrpowadzi? i zjesz sobie cos pysznego i z blizniakami pobawisz

Agatku ja bede miala Graco najprawdopodbniej same dobre opienie slyszazlam

Mieszkam tak ze z okna widze odrazu kosciol;p i uslyszalam oklaski wiec roleta do gory a tu wesele biedni taka pogoda;/ i jeszcze goscie sie rzucili z zyczeniami pod kosciolem jakby na sali nie mogli;/
i mieli puszki doczepione do auta jak mi sie to podoba a sama zapomnialam;/;/wrrrrr zreszta na moje wesele zapomnialam o 100 roznych rzecach ktore tak bardzo chcialam miec;/ a co najlepsze o dowodzie osobistym;p i moja swiadkowa zreszta siostra tez
Miałaś ślub cywilny? Bo przy kościelnym dowody nie sa potrzebne..
Za to są potrzebne kartki od powiedzi, których my zapomnieliśmy i ksiądz nie chciał nam udzielić komunii

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 17:03   #743
*Agatek*
Zakorzenienie

Uska czyżby takie: klik ? Mi te wymiary się nie podobają- za małe na długość, bo 104x73, a materac co do tego ja chcę kupić 120x60, nie ma takich na rozmiar łóżeczka

Stary 2011-07-30, 17:04   #744
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Za to są potrzebne kartki od powiedzi, których my zapomnieliśmy i ksiądz nie chciał nam udzielić komunii
Mialam koscielny ale nasz ksiadz chcial dowody czy my to my;p
a kartki ze spowiedzia zanosilismy w piatek.

dobrze ze pojechaliscie do siostry, masakra to;/

Łozeczko :
http://allegro.pl/graco-kojec-lozecz...707354943.html

a tztowi podobaja sie te
http://allegro.pl/kojec-graco-swiatl...737272626.html

http://allegro.pl/ss-graco-2010-koje...740359756.html

http://allegro.pl/kojec-graco-swiatl...737272628.html

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-07-30 o 17:08
Stary 2011-07-30, 17:06   #745
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
I tak trzymaj
Cytat:
Nie wiem czy młodzi muszą mieć dowody bo już nie pamiętam ale świadkowie tak bo sama w zeszłym roku byłam.

Któraś z Was pisała że za tydzień w niedzielę na pierwszą rocznicą a ja za tydzień w piątek piętą
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 17:10   #746
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Uska czyżby takie: klik ? Mi te wymiary się nie podobają- za małe na długość, bo 104x73, a materac co do tego ja chcę kupić 120x60, nie ma takich na rozmiar łóżeczka
slyszalam ze mozna zamowic pod wymiar jak tzt dzwonil to ten kokos kryka 75 zl

Stary 2011-07-30, 17:19   #747
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
slyszalam ze mozna zamowic pod wymiar jak tzt dzwonil to ten kokos kryka 75 zl
No to byłoby super na wymiar!!!

Te co Twojemu tżtowi się podobają- jestem na nie, bo mają 81 i 99 cm na długość- dla mnie to za mało na dzidziusia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 17:21   #748
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Inutil krem jak najbardziej sprawdzony.... nawet u dorosłych się sprawdza- jest świetny na oparzenia nawet... a u dzieciaczków pupcię mozna spokojnie smarowac... jest konsystencji Sudocremu.. Wiem, ze w polsce penaten tez jest ale jak kupilysmy kiedys z mama bo chyba tata się poparzyl to nie rownal sie z tamtym niemieckim (mało patriotyczna jestem ale kosmetyki maja lepsze)
http://www.penaten.de/produkte/R/3/8/penaten-creme.htm

Agatek szlaforki (nie wiem jak z jakoscią ale mnie się nawet podobają- do szpitala jak znalazł moim zdaniem)
http://allegro.pl/promocja-szlafrok-...709406461.html

i mozna koszule nocną do karmienia do kompletu-chhyba praktyczne z takim rozpinaniem, nie?
http://allegro.pl/30-wzorow-promocja...698764694.html
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 17:22   #749
Haniula
Zakorzenienie

A ja bylam na slubie u znajomych pełen kościol gości bardzo ładny slub a wesele maja na 120osob
az mi sie łezka zakreciła na swoim nie płakałam a na obcym jo

z Tz mam ciche dni, wkurza mnie bardzo, na tym slubie tez dał popis swojej inteligencji, masakra jak czasem mnie ten mezczyzna załamuje do tego stopnia, ze nieraz sie zastanawiam co ja wnim widziałam

Intuil, kasia teraz nowy rozdział w waszym- naszym zyciu i trzeba myślec do przodu, nie oglądac sie za siebie ! Juz teraz bedzie pięknie

odnosnie łózeczek, sama przez pewien czas chcialam turystyczne kolezanka bardzo zachwala, ale jak bylam kiedys w sklepie, i tak stało drewniane obok turystycznego ito turystyczne wydawało sie byc duzo mniejsze, mniej stabilne ale moze taki model sie trafił
Ogolnie na chwile obecna jestem za drewnianym, ma swój urok i do tego słodkie ochraniacze i posciel
a tak po pol roku kupimy normalny kojec do zabawy

aaa penaten dobry, ale tylko niemiecki :yhym: tez bede starała sie jakoś załatwic.
Ale na poczatek bede uzywala dla Mojego malucha oilatum

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-07-30 o 17:26
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 17:27   #750
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Haniula oby z tz się ułozyło!

Brawurka nie matrw się!! bedzie wszytsko dobrze...

Zoska ja CIę proszę... po co TY się tak męczysz z tym chłopakiem? jaki Ty masz z niego pożytek? tylko nerwy CI psuje a to nie za dobrze dla Ciebie i dzidzi.... ja bym z takim nie wytrzymała...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości