![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
![]() " pragnęłam myśleć, że istnieje miłość bez granic
dopóki nie ujrzałam gasnącego światła w twoich oczach u kresu nocy przekonałam się, że bywa i miłość, która nie może przetrwać przeleżę bezsennie jeszcze jedną noc, opętana wizją, którą chcę zapomnieć "
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
Nie obiecuj, jeśli nie jesteś w stanie dotrzymać słowa.
Wyjdź z domu. Spokój znajdź w powietrzu, w deszczu, w słońcu. Teraz widzisz, że bez sensu jest czekanie, wciąż mówienie - co ma się stać to się stanie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
uwaga ! promocja uczuć, zapraszam
spraw aby życie było warte tego smutku, który Cię teraz ogrania " nie pytaj mnie, co jutro stanie się nie chcę znać następnych dat. nie czekaj tu, bo mogę się nie zjawić już zapomnij mnie sam nie potrafię być sobą znów" kłamstwo na kłamstwie wychowane jest ![]()
![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
- miłość to oznacza kłopoty - skarbie... - ja kontra ty, bez zasad Dochodzi północ, a ja mam ważniejsze rzeczy na głowie niż całowanie kolejnego frajera. wiesz już prawie zapomniałam, że jestem zbudowana z papieru że moje życie jest toczącą się szklaną kuleczką przecież nawet najmniejszy podmuch wiatru może mnie zniszczyć, a kuleczka kiedyś w końcu sama spadnie. ostatni rok to był odwyk. odwyk od Ciebie. od Twojego śmiechu, Twojej niezwykłości, Twoich napadów głupawki, Twojej melancholii, Twojego spojrzenia, od wszystkiego "Twojego" nie udało się. może zapomniałam, ale nie przestałam kochać. Ofiaruję Ci moją miłość. Co z nią zrobisz? Będziesz ją smakował powoli, miażdżył zębami, rozgniatał na podniebieniu? Czy może po prostu popijesz ją czerwonym winem i zapomnisz, że istniała?
![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
człowiekowi nigdy dość rozczarowań.
nieomylny Bóg raz jeden popełnił błąd, stawiając ciebie na mojej drodze. nasze marzenia się nie zgrały. muszę zapomnieć o tym, czego ja chcę, aby on dostał to, czego pragnie. nagrodą za to wyrzeczenie będzie jego szczęście. wystarczająca nagroda, czyż nie? chciałabym być naocznym świadkiem każdego jego oddechu. obudziłam się przerażona i zlana potem z niemym krzykiem na ustach. sen. nawiedził mnie koszmarny sen. i miałam wrażenie, że nigdy jeszcze tak bardzo się nie bałam. nie, nie śniło mi się stado zombie, ani seryjny morderca oddzielający moją głowę od tułowia. przyśniło mi się, że cię straciłam.
![]() |
#726 |
Raczkowanie
|
itstoolatex3 - Miło
![]() 'Tylko chorzy ludzie wieżą w marzenia, tylko idioci wieżą w to, że prawdziwa miłość istnieje i tylko psychiczni myślą, że marzenia może kiedyś się spełnią. W takim razie jestem chorą psychiczną idiotką'. 'To historia, która nie znajdzie końca.' 'Ty nie wiesz, jak trudno pustym miastem iść, Z dalekich komet czapkę szyć, Jesiennym wiatrem gnanym być' przelotne spojżenia, kilka `siema` bez znaczenia . 'Liczyc krople deszczu podczas burzy i zdać sobie sprawę ze smutkiem, że wylanych łez było znacznie więcej.' '. nawet jeśli będzie gęsta mgła, ja w tej mgle do Ciebie będę szła .' Ona miała takie jedno głupie hobby - miłość. 'Jest przecież jakieś jutro, co zaskoczyć może nas. I wnet za szybą smutną nadzieii błyśnie blask. Nadzieii, co nie zgasła i powtarza ciągle w głos, Że wzejdzie dla mnie gwiazda, co zły odmieni los.'
![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Kocham Cię szeptem - możesz nie zauważyć. Jak długo jeszcze wszystko co lepsze będzie jutro? Miłość moja do Ciebie, Wciąż trwa, wybacz, że trwa. “I proszę, uważaj na słowa. Nawet tęsknota może być nieodwzajemniona.” Jest tyle do zapomnienia. “Nas nie ma już dawno, nie będzie już nigdy, mam blizny, bo parę chwil po kuło jak igły.” Bo najpiękniejsze jest to, że się poznaliśmy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
![]() “teraz wiem, pozostał nam już tylko niesmak
po tych kłamstwach ukrytych w dyskretnych gestach mam całą szafę słów a nie umiem ubrać własnych myśli tysiąc drobnych blizn po pocałunkach twych i jedna rana głęboka, kłuta tam”
![]() |
![]() |
#729 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
poprostuAsiss, patrysiowa_ - dziękuję kochane, cieszę się, motywujecie mnie do kolejnego posta ;* kontrastowa0 - idealny, już mam go na gg! ♥ ____________________ " I miss the days when tying my shoes was the hardest thing to do. now it’s learning how to smile when everything inside tells me to cry. tęsknię za dniami, kiedy wiązanie butów było najtrudniejszą rzeczą do zrobienia. teraz jest to nauka, jak uśmiechać się, kiedy wszystko w środku każe płakać. if I’m crying out, don’t listen to it.. it’s only my heart. jeśli płaczę, nie słuchaj tego.. to tylko moje serce. Your mouth is smiling but Your eyes look all sad. Why? Twoje usta się uśmiechają, ale oczy wyglądają całkiem smutno. Dlaczego? a tear is made of 1 % water and 99% feelings. łza zrobiona jest z 1% wody i 99% uczuć. dear heart, prepare to broken.. drogie serce przygotuj się na złamanie.. dear Santa, the only thing I need is FU.CKING EVERYTHING, thanks. drogi Mikołaju, jedyną rzeczą jakiej potrzebuję jest cholernie wszystko, dzięki. and I wanted to cry because I just didn’t know what the fuck do to. i chciałam płakać, ponieważ po prostu nie wiedziałam co do cholery zrobić. "
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
'Była jak samotny,
roześmiany anioł, unoszący się nad powierzchnią ziemi, zachwycony, że może latać, a jednocześnie cierpiący na samotność.' 'Nie mów 'żegnaj'. Nie pozwól, żeby wszystko umarło.'
![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
(...) a Ty wciąż nie chcesz nic,
chociaż doskonale wiesz, że jestem w stanie dać Ci wszystko, od zawsze.
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
"
Lay beside me. Under wicked sky. Through black of day, Dark of night, We share this pair of lives /Połóż się obok mnie. Pod złośliwym niebem. Przez czerń dnia, Mrok nocy, Dzielimy się tą parą żyć. Luck. Runs. Out. / Szczęście. Się. Wyczerpuje. Sleep and dream of this Death angel’s kiss Brings final bliss /Śpisz i śnisz o Pocałunku anioła śmierci, Który da ci wieczne szczęście " Metallica ♥
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
Udaję, że coś robię. Nie robię nic.
W domu sufituję. Gdy jest się pijaną, nie należy przepraszać za to, że jest się pijaną. W końcu jednym z plusów bycia pijaną, jest obojętność wobec faktu, że inni to widzą. Jesień ma smak cynamonu i gorącej czekolady. Jesień ma kolory ciepłego serca i spełniania marzeń. Jesień ma zapach jabłecznika i zielonej herbaty. Jesień dotyka nas chłodnym powietrzem poranka. Jesień przemawia do nas głosem wspomnień. -to Ty teraz żyjesz miłością,tak? Nie szukam Boga w ludziach, chce znaleźć w nich człowieczeństwo. Nie ma żadnej przestrzeni pomiędzy słowem i miłością jesteś w przestrzeni pomiędzy słowem i miłością nie ma żadnej pewności tylko słowo miłość miłość w słowie. kocham cię bardziej niż wszystkie słowniki świata normalność w woreczkach strunowych. kupię w każdej ilości i za każdą cenę Wszyscy tego chcą. Czysta karta, nowy początek. Jakby tak miało być łatwiej. Spytaj o to gościa, który wtacza głaz pod górę. Nie ma nic łatwego w zaczynaniu od nowa... Absolutnie nic. Wypijmy, mamy mnóstwo, pozostańmy młodzi jeszcze kilka nocy. Uwiecznijmy każdy moment, uczyńmy go naszym, wyczerpujmy nadzieję wiecznej młodości i kochajmy. Kochajmy ten moment, kochajmy nasz moment. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
poprostuAsiss YourViewOfLife - kocham was <3
zapadła cisza, zamrugała kilkakrotnie powiekami, zatrzepotały jej rzęsy przez wiatr, a myślała niegdyś, że świat jest ulotny... każdy zna swoje ściany pokoju bardziej niż inni, wie gdzie płacze, ulega pokusą, który kąt sufitu należy do tego jedynego, a gdzie podłoga zbiera zawstydzenie. ufam, ostrożniej, bardziej czujnie niż mam w zwyczaju. - znasz ją? i pozwoliłeś sam sobie pozwolić jej odejść? - tak. - a czy wiedziałeś, że ona lubi wychylać się wieczorami przez okno i palić? Czy wiedziałeś, że poświęca cały dzień na udawaniu silnej i odsuniętej od zła świata by wieczorami żywić swą poduszkę łzami? Czy wiedziałeś, że gdy prawy kącik jej ust unosi się wyżej niż lewy jest cholernie zadowolona i zrobiło jej się ciepło na sercu? A pro po serca... wiedziałeś, że obiecała sobie, że w razie kolejnej jego awarii nie chce prowadzić monotonii i pustki życia, od poranku do zmierzchu w cierpieniu, łzach i teatrze? To tak naprawdę... nic o niej nie wiedziałeś, a pozwoliłeś jej odejść... uciekam zapominając zostawić tam siebie.
![]() |
#735 |
Rozeznanie
|
nigdy nie posiadałam nic cudowniejszego niż świadomość, zniknięcia z tego brudnego świata. ucieczka i przeniesienie się w najcudowniejsze miejsce na ziemi. w Twoje ramiona, które są moim małym wehikułem, pomagających mi przez chwilę nie istnieć.
Z życiem jak z malowaniem paznokci : łatwiej ukryć błąd pod kolejną warstwą lakieru , niż zmyć wszystko i zacząć od początku . ej, Mała - nie płacz. rób wszystko - pij, pal , klnij ile wlezie, wal pięścią o ścianę, gryź wargi z bólu - ale nie płacz. nie pozwól zaszklić się oczom , pokaż , że potrafisz być silna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
Służąca Jego serca, Niewolnica jego uczuć, Panna Jego spojrzenia.
Nadal grała w najbardziej przygnębiającym filmie, jaki kiedykolwiek powstał. Filmie, który był jej życiem. Momenty się kończą,a wspomnienia pozostają na zawsze.. Co noc ta sama obsada snu. Co noc ten sam bohater. Mogłabym spać całe wieki.
![]() |
![]() |
#737 |
Raczkowanie
|
Nie pozwól, by jakiś gnojek przysłonił Ci światło szczęścia.
Może to chwilowe, zgubiliśmy się, minie. Nie chciałabym wcale nauczyc się czytac w myślach, chcę zgadywac, co myślisz i mylic się, odkrywac Cię, to takie zabawne. I słuchaj mnie uważnie, gdy szepczę, bowiem o najważniejszych rzeczach mówię najciszej. "Gdybyś wiedział, jak bardzo Cię kocham, płakałbyś ze szczęścia." Mam jeden, bardzo duży powód do płaczu, a jednocześnie miliony mniejszych powodów do uśmiechu! Nie odwracam się za siebie, nie chcę patrzec jak ważne dla mnie osoby, chwile odchodzą. Nie chcę przyzwyczajac się do ludzi, wiele rzeczy nie chcę, a jednak to robię. Nie będzie już żadnej miłości, ani zauroczeń. Będą tylko dobre melanże i masa szczeniackich wspomnień.
![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
księżyc przysłonił mi oczy
nie zauważyłam,że już nie trzymasz mojej dłoni. wszystko co łatwe kończy się z momentem otworzenia oczu, gdy już świta. życzę Ci, aby ktoś Cię kiedyś udusił, jak ja dusiłam się każdym buchem zaciągając się latami.. mnóstwo filiżanek kawy mnóstwo zapartych wdechów tyle błysków w oku.. wszystko ukradłeś.
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Tego wieczoru była smutna, w oczach miała łzy, chociaż wcale nie płakała.
Nawet światło wydawało jej się być szare. Nikt ani nic...żadna muzyka, żaden film nie był jej w stanie pomóc. Tęskniła, myślała, wspominała. Inne cele w życiu, inne plany i pragnienia, muszę wszystko pozmieniać. Tak jak czas wszystko zmienia. I jedyną rzeczą, której się nauczyłam jest to, że desperacko Cię potrzebuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Wtajemniczenie
|
abunee, papergirl, LittleBallerina, kamisha, agatte, margaretta_1, 96LadyPoziomka96, BananowaBrazylijka, keeendy, UpsentMinded, Extremalna, inquiring, ruda wiewiora, misjaaa, boundlessly
zaglądajcie tu czasem, bo zdecydowanie za rzadko was widzę, a niektórych to w ogóle ![]() ![]() _________________________ _____________________ Moje ciało pokrywają blizny, moją twarz ozdabiają łzy. Wciąż łakniemy pasji pierwszej miłości, zdumieni gdy ona powraca. A później zawołaj mnie na zewnątrz, by pokazać mi aureolę księżyca w pełni. Chciałabym by moje łzy były sztyletami. Im bardziej bym płakała, tym bardziej raniły by moją twarz. On wypełnia moje serce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Wiecie co... tęsknię za tym wizażem, na który wchodząc wieczorem miałam do nadrobienia przynajmniej dwie strony...
Budzę się na krótko przed świtem Wychodzę, rosa spada powoli po bosych stopach Pajęczyny lepią mi się do twarzy Wdycham samotność Serce zamiera spal wszystkie fotografie i listy spraw by nikt na ciebie nie czekał i ty nie czekaj na nikogo rozbij wszystkie lustra by nie widzieć łez w swoich oczach zrań kogoś kogo kochasz, tak by cię znienawidził zanim wybierzesz samotność rozplątuję włosy z szeptu Twoich dłoni czy nigdy nie będzie mi dane przejrzeć się w źrenicach tak głębokich jak ocean i wciągających jak tornado? jesteś źle dobranymi słowami nieodebraną przesyłką na poczcie źle zaadresowanym listem niepotrzebnym snem czekiem - bez pokrycia czas się pogubił na krawędzi poszukiwań po omacku wybieramy nie nasze drogi nasza miłość tworzy jakąś bliżej nieokreśloną rzeczywistość jak sen zamknięty na chwilę przed przebudzeniem jak łza zastygła ze zdziwienia na brzeżku oka przytuleni do myśli dłońmi szukamy kształtu uczuć On - ma piękne niebieskie oczy, kasztanowe włosy, lekki zarost. Siedzi na przeciwko mnie w kawiarni, w ręku trzyma gazetę. Patrzy na mnie z zaciekawieniem, uśmiecha się lekko Ja - jestem smutna, siedzę popijając kawę i zastanawiam się nad nadchodzącym jutrem. On - wygłupia się, chce mnie rozśmieszyć. Rozmawiamy gestami... klamka błyszczy wypolerowana tysiącem spojrzeń Pamiętasz jak babcia opowiadała Ci baśń o Królowej Śniegu? Tam lustro rozpadło się na tysiące maleńkich kawałków i skuło serca tysięcy ludzi. Chciałabym w końcu stopić ten jeden, najważniejszy dla mnie - ten kawałek w Twoim sercu.
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
radości ma ! . przyjedź do mnie zielonym garbusem .
_ . zatańczę na mokrym asfalcie . 'Nie zawsze możesz mieć co chcesz, choć gonisz tak, że brak ci tchu.' ''Prawdziwa kobieta jest damą w salonie, kucharką w kuchni i dziwką w sypialni'' I rozkocham w sobie czas by dał się cofnąć. 'Jeden dzień, jedna noc, a w życiu jakby piękniej.'
![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
w ciszy, moje łzy przemawiają.
mała dziewczynka, która ma nadzieję, że jest pierwszą i ostatnią. jesteś bohaterem mojej bajki, jesteś moją gwiazdą na niebie, jesteś moją kołysanką na dobranoc, a także moim ukojeniem. a ten wybryk serca, jest pamiętny do dziś.
![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
"naiwna0" - Twoje opisy są boskie
![]() ![]() Czasami mam wrażenie, że jestem inna.. Płaczliwa, naiwna, dziwna.. po prostu inna.. Moje serce jest za dobre dla niektórych ludzi.. Nasza znajomość miała być czysto przyjacielska, a ja głupia dołożyłam do niej takie jedno małe słowo zaczynające się na "m"..
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
moje łzy to siła. patrz na nie, pokażę ci jak trudno jest mnie zawstydzić.
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
oczy zasnuwały się smutkiem i jesienią. to tak jakby trafić do nieba bez potrzeby umierania. niewiele rzeczy tak bardzo oszukuje jak wspomnienia. Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuz za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenie. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć. miała dwadzieścia lat, a jej usta były pełne życia. zmierzch zapadł niespodziewanie, zdradziecko niemal. szliśmy oddzielnie, chowając się jedno przed drugim. Ostatnie godziny upłynęły w innym zupełnie świecie, w świecie przelotnych dotyków, niezrozumiałych spojrzeń, zżerających trzeźwość umysłu i wstydliwość uczuć. Teraz, wracając do rzeczywistości, zawsze czyhającej pośród cieni miasta, czar przemijał i pozostawało bolesne pragnienie i nieokreślony niepokój. świt wylał na okno mojego pokoju sto odcieni coraz bardziej ponurej szarości.
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
'And your eyes tell the story of your pain.' i twoje oczy opowiadają historie twojego bólu.
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
1. you won't know anything unless you try .
/nie dowiesz się niczego jeśli nie spróbujesz/ 2. I won't be whining about what might've been . /nie będę jęczeć nad tym, co może być/ .
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
***** ' wracam dobrze znaną drogą, choć nie do tych samych miejsc, bo wszystko się zmienia, bo wciąż pantha rei ***** Prędzej czy później to wszystko wróci, to co tak nagle wypadło nam z rąk, zgasi pragnienie po wielkiej suszy, spadnie na ziemię, a ta wyda plon. ***** prędzej czy później los się odwróci, wyrówna bilans poniesionych strat ***** jak wymarzona tęcza po burzy, nasz czarno - biały koloruje świat, milionem barw. ***** w zmęczonych nadziejach pękają szwy ' *****
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
Lubię kiedy bawimy się w rodzinę.
Palisz papierosy z patyków i wozisz mnie swoim wymyślonym autem. A ja zbieram liście na naleśniki z błotem. Na niby idziemy spać. Wracamy na serio. Nie lubię słowa "muszę", nie cierpię stwierdzenia "bo tak wypada" i jestem przeciwko zdaniu "to się nie uda" Istnieje ktoś, kto jak tęcza podczas deszczu nadaje barwy mojej szarej codzienności, lecz jest równie nieuchwytny. Mimo to, lubię tęczę. .. a z narkotyków najbardziej lubię czekoladę i muzykę! Choć w miłość nie wierzę, nie lubię być sama. kiedy kochasz, nie przejmuj się tym, że on ma wady, że czasem się nie zgadzacie, że boisz się o koniec tego. kochaj tak, abyś nigdy tego nie zapomniała Nie lubię rzucać się w oczy. Wolę rzucać się w serca. jak będziesz odchodził to proszę zamknij drzwi. nie lubię przeciągów zwłaszcza tych, które pachną wspomnieniami.
utopisz się w nim. Edytowane przez Lovely x3 Czas edycji: 2011-10-13 o 13:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.