mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-15, 06:57   #721
elf27
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ggora w 1 i 2 ciaY tak samo sie powinno robic badania.
Podobnie jak ja mialam w 1 robiona grupe krwi to i tak mi w 2 dala skierowanie zeby jeszcze zrobic tak na wszelki w.
ale po co? grupa krwi się nie zmienia

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Byłam wczoraj jednak u lekarza, bo te skurcze nie ustepowały.I niestety dostałam mase leków i lezenie 24h.Miało byc tez skierowanie do szpitala,ale mam nadzieje, ze sie uda donosic
Aha moja córka jest akrobatka.Przekreciła sie o 180st i jest ułozenie posladkowe, wiec najprawdopodobniej cc.30tc i 2d 1790g wazy.
nie martw się, może się jeszcze przekręcić, nasz na każdej wizycie inaczej leży
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 07:00   #722
nikaa2
Wtajemniczenie

Fatal to leż kochana a wszystko będzie dobrze 3mam

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Tottie1984
a podobnież wielu lekarzy i tak profilaktycznie, ze tak powiem, podaj a/biotyk przy porodzie matce na tego paciora---> więc pewnie gro z nas i tak dostanie
aha i smacznego naparu z lisci malinek
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 07:14   #723
mol_aa
Zadomowienie

Witam weekendowo

Wczoraj juz nie mialam sily Was doczytac, a dzisiaj juz po sniadanku, tz pojechal na uczelnie, bedzie dopiero po 19 ale nie ma tego zlego, bo mamcia ma do mnie przyjechac

Glam trzymaj sie kochana, jeszcze troche musisz wytrzymac

fatal wiem, ze lezenie jest dobijajace, ale musisz dla dobra maluszka

elf z tego co wiem, powtarza sie grupe krwi, jesli jest konflikt serologiczny
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 07:17   #724
princessskaa
Wtajemniczenie

Witam z rana

Tak czytam o tym wymazie na paciorkowca i sie zastanawiam czy raz tylko się robi przez całą ciążę? Bo ja miałam w szpitalu jakiś wymaz robiony, ale to było w połowie lipca.

Pamiętacie, że oddałam łóżeczko do reklamacji, bo się materiał postrzępił.. I teraz mnie dylemat wziął czy może jednak zrezygnować z turystycznego i zakupić drewniane? Ale jak będziemy jechać do rodziców to co wtedy? Turystyczne złożysz i jedziesz, a z drewnianym już tak nie da rady. Trzeba by było kupić łóżeczko i do rodziców... Eh sama nie wiem

Kurczę, coś mnie kłuje tam na dole...

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Fatal uważaj na siebie, a wszystko będzie dobrze
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 07:26   #725
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Witam z rana

Tak czytam o tym wymazie na paciorkowca i sie zastanawiam czy raz tylko się robi przez całą ciążę? Bo ja miałam w szpitalu jakiś wymaz robiony, ale to było w połowie lipca.

Pamiętacie, że oddałam łóżeczko do reklamacji, bo się materiał postrzępił.. I teraz mnie dylemat wziął czy może jednak zrezygnować z turystycznego i zakupić drewniane? Ale jak będziemy jechać do rodziców to co wtedy? Turystyczne złożysz i jedziesz, a z drewnianym już tak nie da rady. Trzeba by było kupić łóżeczko i do rodziców... Eh sama nie wiem

Kurczę, coś mnie kłuje tam na dole...

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Fatal uważaj na siebie, a wszystko będzie dobrze
A w wypisie ze szpitala nie masz zaznaczone na co byl ten wymaz, bo moze warto gina zapytac sie o paciora??
Na waszym miejscu do domu kupilabym normalne drewniane lozeczko, bo z tego co pamietam, to te turystyczne nie maja "dna" usztywnianego
Stary 2011-10-15, 07:28   #726
sozaa
Rozeznanie

czesc dziewczyny.

Jesli chodzi o paciora to jest tak, jesli mama miala robiony wymaz i paciora nie ma to Ok, jesli ma to przy porodzie ona dostaje antybiotyk i dzidzius dostaje zaraz po porodzie. Jesli nie bylo wymazu to mama jest traktowana tak, jakby paciora miala. Czyli antybiotyk. Ale ten paciorkowiec to nic strasznego i jesli jest antybiotyk to dzidzia jest bezpieczna.

Ja miala ciezka noc. Obudzilam sie o 2.00 bo siusiu mi sie chcialo, a ze ide zaraz do labo to wiedziala, ze jeszcze nie czas na siku. Zasnelam i obudzilam sie przed 5.00. O tej siku juz moglo byc, hcialam wstac, ale nie moglam bo zlapal mnie tak bol lydki i stopy narz, jak niegdy w zyciu. Wlozylam sobie poduszke do buzi, zeby nie obudzic TZ ale i tak sie obudzil. Przestraszony, bo myslal ze mam skurcz czego innego no ale jak juz mu wybeblalam ze to noga to staral mi sie pomoc, masowac. Jeszcze nigdy, podczas uprawiania zadnego sportu czy cos nie mialam takiego skurczu!!! Do teraz go czuje! Nie moglam zgiac nogi ani nic....

Jak wrocilam z siusiu to nie moglam spac bo bolalo mnie podbrzusze i dzidzia sie krecila

Ide nakarmic koty i do labo dac i siusiu i krew. Narazie!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 07:35   #727
mol_aa
Zadomowienie

sozaa a moze magnez jest Ci potrzebny na skurcze lydek??

u mnie dzisiaj tez byla ciezka noc, snilo mi sie, ze mi wody odeszly, obudzilam sie przerazona, polecialam do lazienki i czekam - ani siusiu ani wody nic odejsc nie chcialo dopiero po 10 min siedzenia na kibelku dotarlo do mnie, ze to byl tylko sen, ale od 4 spac nie moglam, a jak mi sie przysnelo po 5 to zaraz budzik tza dzwonil i bylo po spaniu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 07:58   #728
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

fatal my jakos zblizone daty porodu powinnysmy miec:P
ja to tak patrze bo dokladnie nie wiem wychodzi 5-10 grudzien w tych okolicach zawsze , ale jak sie ostatniej miesiaczki nie pamieta to troche trudno cokolwiek w 100% powiedziec.

Na usg wychodzi mi tak jak z Oliwia, teraz tydzien leci mi 31 a z usg wychodzil 33 i 4 czy 5 dzien....z mloda tez tak mialam

elfik bo to nie problem zrobic wiec napisala mi z roznymi badaniami, dla mnie lepiej bo jedna grupe krwi mam zawsze przy sobie druga jezdzi z nami w aucie, tz tez tak ma, bo gdyby komus sie cokolwiek stalo to musi byc pieczec lekarza badz labolatorium z danymi czlowieka, bo takto najpierw by musieli grupe robic.
Ja mialam ta taka karte z grupa krwi a teraz jak bylam to nie robilam 2 tylko zwykla kartke i mam w portfelu.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 08:04   #729
mol_aa
Zadomowienie

my dzisiaj zacynamy 35tydzien i do konca zostalo 42dni
Stary 2011-10-15, 08:05   #730
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

molaa masz racje, ze powinno sie powatarzac wtedy grupe krwi, my konfliktu nie mamy ale kuzynka ta co w sierpniu urodzila z mezem mają i tez musieli powtarzac.

Wiecie co ja zrobilam
tak mi byloooooo glupio!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

teraz jak bylismy u lekarza czekalismy w kolejce i byly 2 Panie ktore nie mogly w ciaze zajsc, jedna jakis lekarz z Lodzi prawie wykonczyl i ta moja gin ja podobno doprowadzila do takiego stanu ze z 12 tabletek bierze tylko jedna jakas ....
ale mniejsza o to, one sie mniej wiecej tak samo leczyly i wymienialy sie wiadomosciami o tym jak tam i w ogole... ale jednoczesnie rozmiawialy ze mna, mi bylo tak ich szkoda bo tak patrzyly na brzuch ze az go kurtka zakrylam tak wiecie, wstalam niby zeby sie poprawic....

i gadalismy sobie i sie pytaja za ktorym razem nam sie udalo, ja mowie ze teraz za 3 i ze wspolczuje Paniom tych wszystkich przejsc, dopiero pozniej mi tz powiedzial ze moglam tego wspolczuje nie mowic, ja po prostu nie pomyslalam zupelnie!!!!
ehh....

princesska musicie sobie przemyslec sprawe, my mielismy takie i takie, ale ja nie lubie tego turystycznego jakos tak super, jak bylismy w wawie u tezeta taty to mloda spala z nami, nawet go nie bralismy, lezy zlozone wiec teoretycznie dla maluszka mogloby byc jako lozeczko ale jakos nie chce.
Wole drewniane.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 08:12   #731
milagrosa
Raczkowanie

witam weekendowo

ja dziś miałam wyjątkową noc bez wstawania na siusiu
dziś dzień lenistwa maksymalnego- mąż zaraz przyniesie śniadanie do łóżka, obiad i kawa u teściów więc nic robić nie muszę

przywiozłam sobie wczoraj od rodziców wieeeelką torbę i będę się pakować raz jeszcze- tym razem już wypada żebym się zmieściła

miłej soboty mamusie!

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 08:19   #732
Aniolina
Rozeznanie

Wczoraj jeszcze polezalam, wypilam miete, zeby sie upewnic, ze te bole to zoladkowe i to byly jednak mdlosci bo minely. Tak sobie mysle, ze nie mozliwe, zeby to byl skurcz jak krzyz nie boli ani brzuch nie twardnieje...
Mam nadzieje,z e dobrze mysle. Dzis na razie jest ok, zjadlam cos innego na sniadanie, duzo mniej zdrowe niz normalnie, moze ciemne pieczywo mi szkodzi, sama nie wiem. W czwartek mam wizyte u ginekologa to wypytam.

Ja musialam gina prosic o wymaz, w 35t 1d bede miala robione.

Cytat:

U nas jedni rodzice kupuja lozeczko turystyczne do siebie, drudzy maja lozeczko po TZ. Moze u was tez jest taka mozliwosc?

Asiol bardzo wspolczuje, moja kolezanka miala cesarke w 34 tc bo okazalo sie ze nerki dzieciatka nieprawidlowo funkcjonuja. Chlopczyk ma juz prawie 2 lata i tylko musza bardzo uwazac, zeby czesto sikal, zmieniac pieluche, bardzo dbac o higniene. NO i bierze leki, ale tak to normalne dziecko jest.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 08:26   #733
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Goldika-ale mi o torbe chodzilo
ale tą koszule do rodzenia to musze zobaczyć o nie mam jeszcze
kurcze do torby nie mam juz linkla bo usunelam go z allegro

Tottie wspolczuje paciorkowca ale chyba dolacze do klubu paciorkowych w poniedzialek. Damy rade!

Fatal Twoja mala moze jeszcze sie obrocic. Do 37tc ma czas

Sozaa i Mola dolaczam sie do ciezkiej nocy. Ja cala noc mialam glupie koszmary. Ze bylam na jakiejs imprezie i chciaam jechac do szpitala rodzic ale do mojego auta weszlo 3 chlopakow - zombie jakies i chcieli jechac ze mna potem wjechalam do lasu i bladzilam i bladzilam... trafilam do domu jakiegos kanibala... wszedzie mial martwe zwierzeta. I zabijal ludzi i ich jadl
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 08:43   #734
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam. Miałam rewelacyjną noc, co prawda wstawałam na siku, ale potem spałam jak dziecko i w końcu sie wyspałam Już dawno nie pamiętam takiej dobrej nocy.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
mi wymaz robiono w 36tc wiec masz czas jeszcze
To pewnie mi w poniedziałek pobierze - my dzisiaj zaczynamy 35tydz. - ale lekarz, który będzie (mój znów na urlopie) liczy do przodu czyli 36tydz. I kto ma racje?

fatal dobrze że się wybrałaś do lekarza

mol_aa gratuluję

Biedna Galm - trzymaj się dziewczynko

Nie wiem czy Wam wspominałam że przedwczoraj byliśmy w jysku, bo się zaczęła promocja na ociekacze do butów. Ekspedientka odesłała na następny dzień, więc tż po pracy zajrzał i okazała się ze ociekacze są ale na magazynie i oni ich nie mogą sprzedać i odesłali na dzisiaj. Do najbliższego jyska mam jakieś 20km i mamy sie tak wozić - to już taniej by wyszło na allegro. Ależ sie wkurzyłam. Promocja jest, ale jej nie ma wrrrr

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Idę sie zbierać i na zakupy by skoczyć, a potem sprzątanie.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 08:48   #735
fatal21
Wtajemniczenie

Szczerze to mogłaby się juz nie obracacMnie rozwiazanie przez CC odpowiada,a zeby je miec to musze jechac do swojego ortopedy, a niestety w chwili obecnej jest to niemozliwe

Darusia tak mamy podobne terminy, ale mi wg usg i OM wychodzi 20.12.Ja dokładnie wiem kiedy była OM, bo bardzo intensywnie sie staralismy

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-10-15 o 08:50
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 08:53   #736
ja_dalia
Wtajemniczenie

witam Was weekendowo

myslę nad kontynuacja pracy, bo siedze znow sama w domu... a wczoraj wlasciwie wszystko zrobilam.... moje 2 pokoje tak lśnią jak nigdy

dzis prasowanie

zmykam teraz zjesc sniadanko, bo mloda wysłuchała pare razy ulubionej pisenki i teraz sie rozpycha

do później

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 08:55   #737
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
witam Was weekendowo

myslę nad kontynuacja pracy, bo siedze znow sama w domu... a wczoraj wlasciwie wszystko zrobilam.... moje 2 pokoje tak lśnią jak nigdy

dzis prasowanie

zmykam teraz zjesc sniadanko, bo mloda wysłuchała pare razy ulubionej pisenki i teraz sie rozpycha

do później
a Ty nie powinnaś leżeć ???
Stary 2011-10-15, 08:57   #738
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Szczerze to mogłaby się juz nie obracacMnie rozwiazanie przez CC odpowiada,a zeby je miec to musze jechac do swojego ortopedy, a niestety w chwili obecnej jest to niemozliwe

Darusia tak mamy podobne terminy, ale mi wg usg i OM wychodzi 20.12.Ja dokładnie wiem kiedy była OM, bo bardzo intensywnie sie staralismy
mi gin wczoraj cos mowil o cc ale chyba nie sugerowal, ze mi zrobia cc.
Zwrocil uwage, ze mam lozysko na przedniej scianie ale na takiej wysokosci, ze cc moga mi zrobic bez problemu i bez zagrozenia, ze przetna lozysko. Bo ponoc jak przetna lozysko to tkanki moga sie "zmieszac" (lozyska i macicy) i wtedy jest ryzyko ze cos nie tak bedzie z blizna po cc na macicy
on to jakos madrzej mowil niz ja to napisalam
Stary 2011-10-15, 09:03   #739
Seona
Zakorzenienie

Hello

Ja też miałam dzisiaj straszne koszmary. Wczoraj wieczorem zawieźliśmy małą do babci i poszliśmy na zakupy. Chciałam kupić dla niej jakieś kozaki i kurtkę na zimę, ale ceny masakryczne. Chyba kupię coś przez neta. Zaraz mąż jedzie ją odebrać.

Ciekawe jak Ania? Dalia, wyślij może smska, jak się czują, strasznie jestem ciekawa

Wiszkaa, Kkasikk i jak Wasze wózki? Pisałyście, że przyszły? Kkasikk, ja choruję na Bugaboo od dawna, ale ta cena... Wiszkaa, a Ty jaki masz?

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 09:04   #740
elf27
Zadomowienie

Cytat:
mi gin wczoraj cos mowil o cc ale chyba nie sugerowal, ze mi zrobia cc.
Zwrocil uwage, ze mam lozysko na przedniej scianie ale na takiej wysokosci, ze cc moga mi zrobic bez problemu i bez zagrozenia, ze przetna lozysko. Bo ponoc jak przetna lozysko to tkanki moga sie "zmieszac" (lozyska i macicy) i wtedy jest ryzyko ze cos nie tak bedzie z blizna po cc na macicy
on to jakos madrzej mowil niz ja to napisalam

nie dobijaj

też mam na przedniej ścianie (nie przodujące) a cesarka być musi z powodów, o których wcześniej pisałam...
lekarz nic nie mówił, że mogą być problemy choć sama zastanawialam się jak to będzie wyglądać skoro łożysko z przodu i trzeba je przeciąć by dostać się do małego...
teraz się boję
Stary 2011-10-15, 09:05   #741
fatal21
Wtajemniczenie

Nie wiem moze ja jakas dziwna jestem ale Sn to nie dla mnieMoze wyrodna matka jestem lub nie ale po co ryzykowac?Jakos moja intuicja mi podpowiada,ze cc bezpieczne i dla mnie i Zosi.Wiadomo,ze szok dla dziecka wiekszy,ale bede czuła sie bezpieczniej.Moja sis dogadała sie z gin ze chce miec cc, bo miała dziwne przeczucia i jak rodziła to mała była zaplatana w pepowinie wiec przez sn by była przyduszona i raczej by sie nie urodziła a siostrze popekały zylaki na macicy i gdyby nie cc to mogłoby byc róznie.

Podziwiam Was dziewczyny ze chcecie Sn.

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-10-15 o 09:08
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 09:05   #742
basiula19
Zadomowienie

Dzień dobry

u nas nocka nawet mineła oczywiście z powodu braku męża w łóżku zasnąć nie mogłam ale wkońcu padłam......nie widziałam go już 24h w tej robocie nienormalni robią co oni myślą, że to roboty nie ludzie ehhhh szkoda gadać

ja wymaz na paciorkowca miałam pobrany w 33 tc a wyniki miałam po 4 dniach............teraz już mi coś tam skreślił w karcie na ostatniej wizycie tj. 37 tc kazał zrobić już tylko posiew moczu bo coś sie tam znowu chyba koci musze pójść w poniedziałek do labolatorium.....mam nadzieje, że nie złapałam żadnego dziadostwa jeszcze teraz na koniec............brzusze k mnie coś ćmi i plecki bałam sie nocy ale mineła jakoś i dalej ćmi zobaczymy cos sie będzie działo.....mały miał przykazane przez tatusia żeby ani wczoraj ani dzisiaj nie wychodził jak narazie sie słucha......

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 09:06   #743
lina84
Rozeznanie

Witajcie mamusie ,w końcu się wyspałam,po tygodniu pracy byłam tak zmęczona ,że nawet kot rano mi nie przeszkadzał a dzisiuś też dał mamusi pospać.

Cytat:
Witam z rana
Ja się też zastanwiałam nad kupnem tylko łóżeczka turystycznego ,ale jednak kupiłam drewniane ,a turystyczne kupie i tak do rodziców bo moja mama bedzie czasem pilnowac szkraba ,a jak bedziemy gdzies jechac to sie weźnie od nich.

mol_aa -gratuluje 35 tygodnia

fatal21
-to dobrze że poszłaś do lekarza ,nie ma żartów . Takie leżenie jest wkurzające,ale dla dobra dzidziusia .
Może Twoja córeczka będzie jakoś tancerką że tak się wierci,za kilka lat zobaczymy ją w tv

Zabieram się do ogarnięcia chatki . Dzisiaj musze zrobic jakąs dobrą kolacyjkę dla tz -urodziny dziś ma -macie moze jakieś pomysły -tak żeby się za bardzo nie napracować.
Mysle o zrobienie parówek w cieście francuskim i jakieś sałatki.
buźka -potem zaglądne
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-15, 09:11   #744
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

nie dobijaj

też mam na przedniej ścianie (nie przodujące) a cesarka być musi z powodów, o których wcześniej pisałam...
lekarz nic nie mówił, że mogą być problemy choć sama zastanawialam się jak to będzie wyglądać skoro łożysko z przodu i trzeba je przeciąć by dostać się do małego...
teraz się boję
nie chcialam nikogo straszyc moze jakby Twoje lozysko bylo na zlej wysokosci to by Ci o tym powiedzial? a jak jest ok to nie wnikal w temat

Fatal nie uwazam Cie za wyrodna matke. Skoro tak bedziesz czula sie bezpieczniej to nie widze w tym nic zlego
Stary 2011-10-15, 09:14   #745
mol_aa
Zadomowienie

Goldika tez mam na przedniej scianie, ale ja nie chce cc no chyba, ze innego wyjscia nie bedzie.

ja_dalia a co puszczasz dzidzi??? moj junior bardzo smiesznie reaguje na pitbulla i na malenczuka - ostatnia nocke wtedy to sie wypycha nozkami, raczkami, dupka i czym jeszcze sie da

Lina salatka z gyrosa jest smaczna i ladnie wyglada
Stary 2011-10-15, 09:24   #746
elf27
Zadomowienie

Cytat:
nie chcialam nikogo straszyc moze jakby Twoje lozysko bylo na zlej wysokosci to by Ci o tym powiedzial? a jak jest ok to nie wnikal w temat

Fatal nie uwazam Cie za wyrodna matke. Skoro tak bedziesz czula sie bezpieczniej to nie widze w tym nic zlego

wiesz, skoro on nie widział problemu bym sama sobie grzebała w pierogu celem pobrania wymazu to w tym nie widzi tym bardziej, ale go podduszę następnym razem
bałam się cc, a teraz to już w ogóle
w końcu wyjdzie, że mogę rodzić najwyżej przez pępek
Stary 2011-10-15, 09:25   #747
goldika
Zakorzenienie

Mola ja tez nie chce CC. Chce naturalnie

Dziewczyny co sadzicie - taka tasiemka http://allegro.pl/s-tasiemka-satynow...874217843.html uda mi sie zwiazac firany w takie dzwony.
Pewnie wstazka bedzie zjezdzala ale wpadlam na pomysl, zeby podpiac ja agrafkami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-15, 09:29   #748
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Mola ja tez nie chce CC. Chce naturalnie

Dziewczyny co sadzicie - taka tasiemka http://allegro.pl/s-tasiemka-satynow...874217843.html uda mi sie zwiazac firany w takie dzwony.
Pewnie wstazka bedzie zjezdzala ale wpadlam na pomysl, zeby podpiac ja agrafkami
chodzi Ci o cos takiego? takie kokony???
http://allegro.pl/firanka-firany-pok...851991797.html
Stary 2011-10-15, 09:32   #749
goldika
Zakorzenienie

Elfie faktycznie masz dziwnego tego gina jakos wyjma z nas te nasze dziecieczki

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
chodzi Ci o cos takiego? takie kokony???
http://allegro.pl/firanka-firany-pok...851991797.html
dokladnie cos takiego tylko nie az tak scisniete.
Stary 2011-10-15, 09:34   #750
mol_aa
Zadomowienie

Goldika to zwykla tasiemka bedzie Ci sie slizgac na firance Wysle Ci cos na pw
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości