![]() |
#721 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Wtajemniczenie
|
Fatal to leż kochana a wszystko będzie dobrze
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Tottie1984 a podobnież wielu lekarzy i tak profilaktycznie, ze tak powiem, podaj a/biotyk przy porodzie matce na tego paciora---> więc pewnie gro z nas i tak dostanie aha i smacznego naparu z lisci malinek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Witam weekendowo
![]() Wczoraj juz nie mialam sily Was doczytac, a dzisiaj juz po sniadanku, tz pojechal na uczelnie, bedzie dopiero po 19 ![]() ![]() Glam trzymaj sie kochana, jeszcze troche musisz wytrzymac ![]() fatal wiem, ze lezenie jest dobijajace, ale musisz dla dobra maluszka ![]() elf z tego co wiem, powtarza sie grupe krwi, jesli jest konflikt serologiczny |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
Witam z rana
![]() Tak czytam o tym wymazie na paciorkowca i sie zastanawiam czy raz tylko się robi przez całą ciążę? Bo ja miałam w szpitalu jakiś wymaz robiony, ale to było w połowie lipca. Pamiętacie, że oddałam łóżeczko do reklamacji, bo się materiał postrzępił.. I teraz mnie dylemat wziął czy może jednak zrezygnować z turystycznego i zakupić drewniane? Ale jak będziemy jechać do rodziców to co wtedy? Turystyczne złożysz i jedziesz, a z drewnianym już tak nie da rady. Trzeba by było kupić łóżeczko i do rodziców... Eh sama nie wiem ![]() Kurczę, coś mnie kłuje tam na dole... ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Fatal uważaj na siebie, a wszystko będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na waszym miejscu do domu kupilabym normalne drewniane lozeczko, bo z tego co pamietam, to te turystyczne nie maja "dna" usztywnianego |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny.
Jesli chodzi o paciora to jest tak, jesli mama miala robiony wymaz i paciora nie ma to Ok, jesli ma to przy porodzie ona dostaje antybiotyk i dzidzius dostaje zaraz po porodzie. Jesli nie bylo wymazu to mama jest traktowana tak, jakby paciora miala. Czyli antybiotyk. Ale ten paciorkowiec to nic strasznego i jesli jest antybiotyk to dzidzia jest bezpieczna. Ja miala ciezka noc. Obudzilam sie o 2.00 bo siusiu mi sie chcialo, a ze ide zaraz do labo to wiedziala, ze jeszcze nie czas na siku. Zasnelam i obudzilam sie przed 5.00. O tej siku juz moglo byc, hcialam wstac, ale nie moglam bo zlapal mnie tak bol lydki i stopy narz, jak niegdy w zyciu. Wlozylam sobie poduszke do buzi, zeby nie obudzic TZ ale i tak sie obudzil. Przestraszony, bo myslal ze mam skurcz czego innego ![]() Jak wrocilam z siusiu to nie moglam spac bo bolalo mnie podbrzusze i dzidzia sie krecila ![]() Ide nakarmic koty i do labo dac i siusiu i krew. Narazie! |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zadomowienie
|
sozaa a moze magnez jest Ci potrzebny na skurcze lydek??
u mnie dzisiaj tez byla ciezka noc, snilo mi sie, ze mi wody odeszly, obudzilam sie przerazona, polecialam do lazienki i czekam - ani siusiu ani wody nic odejsc nie chcialo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
fatal my jakos zblizone daty porodu powinnysmy miec:P
ja to tak patrze bo dokladnie nie wiem wychodzi 5-10 grudzien w tych okolicach zawsze , ale jak sie ostatniej miesiaczki nie pamieta to troche trudno cokolwiek w 100% powiedziec. Na usg wychodzi mi tak jak z Oliwia, teraz tydzien leci mi 31 a z usg wychodzil 33 i 4 czy 5 dzien....z mloda tez tak mialam elfik bo to nie problem zrobic wiec napisala mi z roznymi badaniami, dla mnie lepiej bo jedna grupe krwi mam zawsze przy sobie druga jezdzi z nami w aucie, tz tez tak ma, bo gdyby komus sie cokolwiek stalo to musi byc pieczec lekarza badz labolatorium z danymi czlowieka, bo takto najpierw by musieli grupe robic. Ja mialam ta taka karte z grupa krwi a teraz jak bylam to nie robilam 2 tylko zwykla kartke i mam w portfelu.
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
my dzisiaj zacynamy 35tydzien i do konca zostalo 42dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
molaa masz racje, ze powinno sie powatarzac wtedy grupe krwi, my konfliktu nie mamy ale kuzynka ta co w sierpniu urodzila z mezem mają i tez musieli powtarzac.
Wiecie co ja zrobilam ![]() tak mi byloooooo glupio!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! teraz jak bylismy u lekarza czekalismy w kolejce i byly 2 Panie ktore nie mogly w ciaze zajsc, jedna jakis lekarz z Lodzi prawie wykonczyl i ta moja gin ja podobno doprowadzila do takiego stanu ze z 12 tabletek bierze tylko jedna jakas .... ale mniejsza o to, one sie mniej wiecej tak samo leczyly i wymienialy sie wiadomosciami o tym jak tam i w ogole... ale jednoczesnie rozmiawialy ze mna, mi bylo tak ich szkoda bo tak patrzyly na brzuch ze az go kurtka zakrylam tak wiecie, wstalam niby zeby sie poprawic.... i gadalismy sobie i sie pytaja za ktorym razem nam sie udalo, ja mowie ze teraz za 3 i ze wspolczuje Paniom tych wszystkich przejsc, dopiero pozniej mi tz powiedzial ze moglam tego wspolczuje nie mowic, ja po prostu nie pomyslalam zupelnie!!!! ehh.... princesska musicie sobie przemyslec sprawe, my mielismy takie i takie, ale ja nie lubie tego turystycznego jakos tak super, jak bylismy w wawie u tezeta taty to mloda spala z nami, nawet go nie bralismy, lezy zlozone wiec teoretycznie dla maluszka mogloby byc jako lozeczko ale jakos nie chce. Wole drewniane.
![]() |
#731 |
Raczkowanie
|
witam weekendowo
![]() ja dziś miałam wyjątkową noc bez wstawania na siusiu ![]() dziś dzień lenistwa maksymalnego- mąż zaraz przyniesie śniadanie do łóżka, obiad i kawa u teściów więc nic robić nie muszę ![]() przywiozłam sobie wczoraj od rodziców wieeeelką torbę i będę się pakować raz jeszcze- tym razem już wypada żebym się zmieściła ![]() miłej soboty mamusie!
![]() |
#732 | |
Rozeznanie
|
Wczoraj jeszcze polezalam, wypilam miete, zeby sie upewnic, ze te bole to zoladkowe i to byly jednak mdlosci bo minely. Tak sobie mysle, ze nie mozliwe, zeby to byl skurcz jak krzyz nie boli ani brzuch nie twardnieje...
Mam nadzieje,z e dobrze mysle. Dzis na razie jest ok, zjadlam cos innego na sniadanie, duzo mniej zdrowe niz normalnie, moze ciemne pieczywo mi szkodzi, sama nie wiem. W czwartek mam wizyte u ginekologa to wypytam. Ja musialam gina prosic o wymaz, w 35t 1d bede miala robione. Cytat:
Asiol bardzo wspolczuje, moja kolezanka miala cesarke w 34 tc bo okazalo sie ze nerki dzieciatka nieprawidlowo funkcjonuja. Chlopczyk ma juz prawie 2 lata i tylko musza bardzo uwazac, zeby czesto sikal, zmieniac pieluche, bardzo dbac o higniene. NO i bierze leki, ale tak to normalne dziecko jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tottie wspolczuje paciorkowca ![]() ![]() Fatal Twoja mala moze jeszcze sie obrocic. Do 37tc ma czas ![]() Sozaa i Mola dolaczam sie do ciezkiej nocy. Ja cala noc mialam glupie koszmary. Ze bylam na jakiejs imprezie i chciaam jechac do szpitala rodzic ale do mojego auta weszlo 3 chlopakow - zombie jakies i chcieli jechac ze mna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
Witam. Miałam rewelacyjną noc, co prawda wstawałam na siku, ale potem spałam jak dziecko i w końcu sie wyspałam
![]() To pewnie mi w poniedziałek pobierze - my dzisiaj zaczynamy 35tydz. - ale lekarz, który będzie (mój znów na urlopie) liczy do przodu czyli 36tydz. I kto ma racje? fatal dobrze że się wybrałaś do lekarza mol_aa gratuluję Biedna Galm - trzymaj się dziewczynko ![]() Nie wiem czy Wam wspominałam że przedwczoraj byliśmy w jysku, bo się zaczęła promocja na ociekacze do butów. Ekspedientka odesłała na następny dzień, więc tż po pracy zajrzał i okazała się ze ociekacze są ale na magazynie i oni ich nie mogą sprzedać i odesłali na dzisiaj. Do najbliższego jyska mam jakieś 20km i mamy sie tak wozić - to już taniej by wyszło na allegro. Ależ sie wkurzyłam. Promocja jest, ale jej nie ma wrrrr ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Idę sie zbierać i na zakupy by skoczyć, a potem sprzątanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze to mogłaby się juz nie obracac
![]() ![]() Darusia tak mamy podobne terminy, ale mi wg usg i OM wychodzi 20.12.Ja dokładnie wiem kiedy była OM, bo bardzo intensywnie sie staralismy ![]() Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-10-15 o 08:50 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
witam Was weekendowo
![]() myslę nad kontynuacja pracy, bo siedze znow sama w domu... a wczoraj wlasciwie wszystko zrobilam.... moje 2 pokoje tak lśnią jak nigdy ![]() dzis prasowanie ![]() zmykam teraz zjesc sniadanko, bo mloda wysłuchała pare razy ulubionej pisenki i teraz sie rozpycha ![]() do później ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwrocil uwage, ze mam lozysko na przedniej scianie ale na takiej wysokosci, ze cc moga mi zrobic bez problemu i bez zagrozenia, ze przetna lozysko. Bo ponoc jak przetna lozysko to tkanki moga sie "zmieszac" (lozyska i macicy) i wtedy jest ryzyko ze cos nie tak bedzie z blizna po cc na macicy ![]() on to jakos madrzej mowil niz ja to napisalam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Ja też miałam dzisiaj straszne koszmary. Wczoraj wieczorem zawieźliśmy małą do babci i poszliśmy na zakupy. Chciałam kupić dla niej jakieś kozaki i kurtkę na zimę, ale ceny masakryczne. Chyba kupię coś przez neta. Zaraz mąż jedzie ją odebrać. Ciekawe jak Ania? Dalia, wyślij może smska, jak się czują, strasznie jestem ciekawa ![]() Wiszkaa, Kkasikk i jak Wasze wózki? Pisałyście, że przyszły? Kkasikk, ja choruję na Bugaboo od dawna, ale ta cena... Wiszkaa, a Ty jaki masz? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie dobijaj ![]() też mam na przedniej ścianie (nie przodujące) a cesarka być musi z powodów, o których wcześniej pisałam... lekarz nic nie mówił, że mogą być problemy choć sama zastanawialam się jak to będzie wyglądać skoro łożysko z przodu i trzeba je przeciąć by dostać się do małego... teraz się boję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem moze ja jakas dziwna jestem ale Sn to nie dla mnie
![]() ![]() Podziwiam Was dziewczyny ze chcecie Sn. ![]() Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-10-15 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() u nas nocka nawet mineła oczywiście z powodu braku męża w łóżku zasnąć nie mogłam ale wkońcu padłam......nie widziałam go już 24h w tej robocie nienormalni robią co oni myślą, że to roboty nie ludzie ehhhh szkoda gadać ![]() ja wymaz na paciorkowca miałam pobrany w 33 tc a wyniki miałam po 4 dniach............teraz już mi coś tam skreślił w karcie na ostatniej wizycie tj. 37 tc kazał zrobić już tylko posiew moczu bo coś sie tam znowu chyba koci musze pójść w poniedziałek do labolatorium.....mam nadzieje, że nie złapałam żadnego dziadostwa jeszcze teraz na koniec............brzusze k mnie coś ćmi i plecki bałam sie nocy ale mineła jakoś i dalej ćmi zobaczymy cos sie będzie działo.....mały miał przykazane przez tatusia żeby ani wczoraj ani dzisiaj nie wychodził jak narazie sie słucha......
#743 | |
Rozeznanie
|
Witajcie mamusie ,w końcu się wyspałam,po tygodniu pracy byłam tak zmęczona ,że nawet kot rano mi nie przeszkadzał a dzisiuś też dał mamusi pospać.
Cytat:
mol_aa -gratuluje 35 tygodnia ![]() fatal21 -to dobrze że poszłaś do lekarza ,nie ma żartów . Takie leżenie jest wkurzające,ale dla dobra dzidziusia . Może Twoja córeczka będzie jakoś tancerką że tak się wierci,za kilka lat zobaczymy ją w tv ![]() ![]() Zabieram się do ogarnięcia chatki . Dzisiaj musze zrobic jakąs dobrą kolacyjkę dla tz -urodziny dziś ma -macie moze jakieś pomysły -tak żeby się za bardzo nie napracować. Mysle o zrobienie parówek w cieście francuskim i jakieś sałatki. buźka -potem zaglądne
![]() |
#744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fatal nie uwazam Cie za wyrodna matke. Skoro tak bedziesz czula sie bezpieczniej to nie widze w tym nic zlego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Goldika tez mam na przedniej scianie, ale ja nie chce cc
![]() ja_dalia a co puszczasz dzidzi??? moj junior bardzo smiesznie reaguje na pitbulla i na malenczuka - ostatnia nocke ![]() ![]() Lina salatka z gyrosa jest smaczna i ladnie wyglada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz, skoro on nie widział problemu bym sama sobie grzebała w pierogu celem pobrania wymazu to w tym nie widzi tym bardziej, ale go podduszę następnym razem ![]() bałam się cc, a teraz to już w ogóle ![]() w końcu wyjdzie, że mogę rodzić najwyżej przez pępek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Mola ja tez nie chce CC. Chce naturalnie
![]() Dziewczyny co sadzicie - taka tasiemka http://allegro.pl/s-tasiemka-satynow...874217843.html uda mi sie zwiazac firany w takie dzwony. Pewnie wstazka bedzie zjezdzala ale wpadlam na pomysl, zeby podpiac ja agrafkami ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/firanka-firany-pok...851991797.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Elfie faktycznie masz dziwnego tego gina
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
Goldika to zwykla tasiemka bedzie Ci sie slizgac na firance
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.