![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Typy Oczu I Ich Makijaz
Zastanawiam sie nad makijażem, który pasowałby do moich oczu.. zwykle używam tylko korektora + tusz, ew jasny cień na dole, ale czas coś zmienić.. liczę na sugestie
![]() Edytowane przez farfalla03 Czas edycji: 2010-09-17 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
usuwam zdjęcia i post, bo nikt nie odpowiada
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2010-02-19 o 20:21 Powód: brak odzewu/zdjęcia zbędne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem masz (chyba) szeroko rozstawione, na pewno głęboko osadzone oczy, poszukaj jak je malować na pierwszej stronie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Witam
Ja mam problem z typem moich oczu, nie wiem jakie mam ![]() proszę o radę ![]() ( brwi zapuszczam, więc wybaczcie ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że oczy są u Ciebie blisko osadzone, a zewnętrzny kącik lekko opada. Nie jestem pewna, ale chyba są też w miarę głęboko osadzone. Nie jestem jakimś specem w tej dziedzinie, ale tak mi się wydaje "na pierwszy rzut oka". ![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Wtajemniczenie
|
Nie grzesz ![]() ![]() Prawdopodobnie odnosisz takie wrażenie przez to, że nie widać dobrze powieki ruchomej (wiem coś o tym). Poszukaj makijażu dla oczu, które są w miarę głęboko osadzone i bez wyraźnie widocznej ruchomej powieki. Na forum powinnaś znaleźć sporo propozycji. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dzięki za odpowiedzi i rady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Raczkowanie
|
Witam, odświeżam watek, i pytanie to samo... jak powinnam się malować? czy do moich oczu pasuje kreska eyelinerem na górnej powiece (bo strasznie mi się takie kreski podobają i nawet uczę sie je rysować :P ale nie mam pewności czy mi pasują, bo te moje oczy mam jakieś takie okrągłe są...a kreski pasują do migdałków imo)
Edytowane przez oranda Czas edycji: 2010-01-29 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Raczkowanie
|
witam Dziewczyny
Możecie określić mój typ oczu, zupełnie nie wiem jaki makijaż mi pasuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Kolej na mnie..
![]() Za nic w świecie nie mogę się dopatrzeć jakie to moje oczy są ![]() Powiedzcie czy one są blisko czy szeroko rozstawione czy mam je powiększać czy zostawić jak są. ![]() ![]() Jak to kolega stwierdził mam wzrok jak wystraszona sarenka ![]()
![]() |
![]() |
#735 |
Przyczajenie
|
Jaki makijaż do TAKICH oczu?
Mam takie tyci-tyci, ale bardzo pomocne dla mnie pytanie. Otóż mam niebieskie oczy, kształtem wg mnie są małe. Nie wiem co zrobić, aby je powiększyć. Jak je pomalować na jakąś okazję, np. komunia, dyskoteka, czy po prostu na dzień. Byłabym wdzięczna za jakieś linki do pasującego do mnie makijażu czy jakiś porad. Z góry dziękuję.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jedno ze zdjęć, jest zrobione wieczorem. Ale to da się poznać bo na pozostałych jestem w piżamie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki makijaż do TAKICH oczu?
nie masz małych oczu...masz tylko je nie proporcjonalnie od siebie oddalone..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Poszukaj makijaży dla oczu szeroko rozstawionych (bo takie posiadasz). Nie są małe, raczej normalnej wielkości. Poza tym- jesteś jeszcze bardzo młoda, nie obciążaj swojego wyglądu zbyt dużą ilością makijażu. Postawiłabym raczej na neutralne kolory lub jakieś pastele i tusz + błyszczyk. Nic więcej, chyba że chcesz wyglądać jak stara malutka lub pudernica, jakich pełno teraz na ulicach...
Poza tym, wyszukiwarka nie gryzie ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#738 |
Raczkowanie
|
jestes sliczna!
![]() ja bym ci polecila uzyc korektora pod oczy, i do tego jakis puder. pamietaj aby byl transparentny a korektor bardzo jasny. ![]() do tego tusz do rzes. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem nie powinnaś się jeszcze malować- jesteś strasznie młodziutka. W twoim wieku powinnaś byc naturalna. Jeśli chcesz sie już malować to okazjonalnie- widzę Cię w sarościach, grafitach... zresztą jesteś bardzo ładna dziewczyna, a jak wiadomo- ładnemu we wszystkim ładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Przyczajenie
|
Co dla dużych oczu i dużej twarzy ?
Witam.
Chciałabym zapytać, jaki makijaż ( kolory cieni, kształt kreski linerem, rozmiar rzęs, kolor ust itd .. ) będzie pasował do mojej twarzy? Mam duże, zielono-żółte oczy, blond rozjaśniane włosy oraz trochę szerokie policzka, średnie usta. Chciałabym zaznaczyć, że lubię gdy makijaż jest wyraźny i pełny. Nie chciałabym rezygnować np. z linera, bo za bardzo jestem do niego przyzwyczajona ( gdy go nie mam na oczach, źle się czuję ) . Myślałam kiedyś, żeby przestać się tak mocno malować, ewentualnie nie ładować tyle podkładu i pudru na twarz, ale widać moje wszystkie niedoskonałości ( czerwone policzki i przebarwienia najbardziej :/ ) . Jaki makijaż dla mnie polecacie? Moja cera jest blada, prawie biała pokryta, jak już wspomniałam, przebarwieniami i czerwonymi policzkami. Zawsze używałam trochę ciemniejszego podkładu ale strasznie mnie postarzał, tworzył wyimaginowane zmarszczki na twarzy a do tego nie pasował do koloru moich włosów. :/ był czas, że używałam jasnego podkładu, ale widać było moje niedoskonałości. :/ do tego, mam jasne brwii i na ciemnym podkładzie w ogóle ich nie widać, dlatego zawsze muszę nakładać na nie brązowy cień.. Z takim makijażem czuję się pewnie, ale też bardzo nienaturalnie... I to widać. :/ :/ Co dla mnie polecacie? Jaki makijaż? Może zrezygnować z mocnych kolorów i przejść na jaśniejsze, odłożyć liner na półkę... ? Chciałabym, aby moje wielkie policzki były choć trochę zamaskowane ( róży, bronzerów również używam, ale nie dają zbytniego efektu :/ ), oczy ciut wyrazistsze, usta pełniejsze a twarz jednego, jasnego, naturalnego koloru, bez przebarwień ... Z góry dziękuję wszystkim. ![]()
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co dla dużych oczu i dużej twarzy ?
Witam
![]() Z własnego doświadczenia wiem, że podkłady mineralne (szczególnie Everyday Minerals) dają naprawdę dobre krycie. Na wizażu jest wiele wątków poświęconych tym kosmetykom, wystarczy poszukać. Na lato będą idealne, bo są bardzo lekkie, nie zapychające. Jeśli nie czujesz się dobrze z samym podkładem na twarzy, to kup jeszcze dobry korektor, najlepiej kremowy, tych jest już od groma i z niższej półki, i tych droższych. Często nakładanie podkładu w płynie w okolicach brwi sprawia, że kosmetyk zbiera się pomiędzy włoskami, a potem spływa albo jeszcze coś gorszego ![]() ![]() O modelowaniu buzi też już jakiś artykuł na wizażu jest, poszukaj na stronie głównej. Pozdrawiam ![]() Edytowane przez caya Czas edycji: 2010-07-02 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Przyczajenie
|
Dot.: Co dla dużych oczu i dużej twarzy ?
duże oczy to atut, sama mam duże, zielone oczy, masz szczęscie, bo możesz używać kredki wokół całego oka. A co do dużej twarzy to polecam ci brązer nakładaj go w miejsca gdzie po zrobieniu tzn. rybki uwydatnia się kości policzkowe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
Dot.: Oczy Gleboko Osadzone
ktoś wie jak takie malować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Rozeznanie
|
Makijaż wyrazistych oczu
Może znajdzie się ktoś, kto tak jak ja szuka inspiracji, jak malować swoje wyraziste oczy...
Moje są duże, ciemne, o migdałowym kształcie, a brwi dodatkowo są ciemne. Jakoś nie lubię chodzić bez makijażu, standardowo robię kreski na górze i czasem na dole, ale czasem sama się na tym łapię (a także czasem słyszę komentarze...) że taki makijaż dla moich oczu jest zbyt mocny. Macie może jakieś przykłady, zdjęcia, jak umalować wyraziste oczy, żeby je podkreślić, ale nie za mocno? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Rozeznanie
|
Dot.: Makijaż wyrazistych oczu
ja też mam takie oczy jak ty i zawsze je zaznaczam eyelinerem i czarną kredką na dole;P ale zawsze możesz użyć kolorowego eyelinera są przecież różowe, niebieskie, brązowe, fioletowe, zielone, srebrne..itd.. powiem tak ja jakiś czas temu uwielbiałam robić mocne makijaże a dodam, że mam delikatne rysy twarzy;P a teraz przeszłam na delikatne kolorki spróbuj pobawić się cieniami;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
Sorry, ale kolorowe eyelinery odpadają do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Wtajemniczenie
|
Noo, to zależy kto gdzie pracuje i jakie ma do tego podejście
![]() Poza tym kolorowe nie znaczy, że od razu musisz sobie malować turkusowo-żółto-różową kreskę... Granatowa, brązowa czy ciemnozielona kreska jest nie mniej elegancka jak czarna.
Blog głównie makijażowy ![]() Thank God I'm a Woman www.greatdee.pl Greatdee na Instagramie FanPage na Facebooku Edytowane przez greatdee Czas edycji: 2010-10-26 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja w pracy chodzę w uniformie (mundurze), więc tego typu kolory odpadają ![]() Poza tym, czy kreska, nawet grafitowa zamiast czarnej, dalej nie będzie mocnym makijażem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.