|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a kaskaderka nie skacze jak nie ma poduch? dziś mam o 17 nawiedzenie teściowej ![]() ![]() edit. kropka - już doczytałam. A mogę przrepis na ukiszenie buraków? i też czekam na uszka i inne pierogi ![]()
the simpliest complicated girl in the world ![]() Edytowane przez panna migotka Czas edycji: 2011-12-07 o 12:08 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Kropka ja to bym chyba na twoim miejscu kupiła pierogi. U nas te z garmażerki są calkiem przyzwoite w smaku. Tylko trzeba miec sprawdzone. U mnie pierogi robi i moja mama i teściowa, sama bym nie znalazła czasu na takie rzeczy. Tesciowa zazwyczaj też kilka uszek zrobi. A grzybów mam zawsze dostatek, moi rodzice zapaleni grzybiarze, nawet w tym roku z dwoma wiadrami wracali. tylko coś mama mówiła, że prawdziwków nie mają ...
U mnie w domu to nie bylo barszczu tylko grzybowa z prawdziwków. Teraz jak robię u siebie to barszcz z uszkami obowiązkowo ![]()
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
o matulu
![]() Cytat:
Strasznie mało grzybów w tym roku. U nas w lesie pod domem trochę rosło to u teściów są, a u moich rodziców babcia sporo nazbierała. Ale ja i tak nie jem, także mi to obojętne czy sa czy nie ![]() Na święta jesteśmy najpierw u nas, z teściami, po kolacji jedziemy na druga kolację, do moich dziadków. a w pierwszy dzień świąt do moich drugich dziadków, a w drugi dzień świąt do rodziny teściowej ![]() Pierogi rok temu robiłam ja z teściowa i teściem wieczorem. Szybko poszło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Wtajemniczenie
|
panna migotka widziałam ją u nas w stacjonarnych księgarniach, więc nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem. Z tym, że cena tak z 10 zł większa niż w tym linku akurat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czosnek do gara, liść laurowy, pieprz, niektórzy dają ziele angielskie, buraki w paski albo kawałki (umyte ładnie, nie trzeba obierać) zalać to ciepłą wodą z solą. Na ładny zakwas można dorzucić skórkę z ciemnego pieczywa, razowego. Po 7-14 dniach (zależy od buraków i temp. otoczenia) mamy piękny, czerwony kwasior. ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale i cena słuszna. Już liczyłam, 120 złotych by mnie pierogi kosztowały. ![]() I to bez uszu. Muszę ten temat z mamą obgadać. I moje i kupne trzeba jakoś przechować, choćby z pt. do sob. Grzybowej u nas nigdy nie było. Moja babcia św. pamięci robiła pyszną. Bez okazji, ot tak bo miała grzyby. A na święta zupę rybną. Ale ja tam nie mieszkam od 7rż. w okolicy, więc od tego czasu nie jadłam. Nie weszło mi tym sposobem w tradycję. ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-07 o 12:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wyrywa mi sie i ucieka,a ze obecnie jestesmy w samym centrum to wlasciwie same ulice... juz widze ze tez nie chce siedziec ale przypinam go szelkami i jakos daje rade ale to musza byc krotkie trasy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30928073]To tak jak u nas ![]() Tak, ale dojeżdżamy nad rzekę czy do parku i wysiadka - a jak do teściów jadę to bez, na przystanek za łapkę, w autobus (radocha z siedzenia ![]() Ja najczęściej zakupy jakieś robię przy spacerze, więc bez wózka nie da rady na razie. Fajna faktycznie ![]() Okienko. Kawa ![]() ![]() no nieee co tym dzieciom do głowy przychodzi ![]() ![]() Adus zas bardzo lubi wchodzic po schodach ...cieszy mnie to ...gdyz jak juz sie przeprowadzimy to bedzie wchodzil na 4 pietro ![]() ![]() co do swiat ja narazie nie mysle o niczym,siedzimy na walizkach remont musi sie skonczyc wiec nie wiem sama jak to wszystko bedzie...pewnie dzien przed zakupy,i przygotowania jakiekolwiek ![]()
![]() |
![]() |
#727 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama ci w piątek zostanie dluzej z Danielem a ty sobie porobisz co trzeba.W sobote mama do domu robić pierogi i na kolacje przywiezie świerzutkie.No chyba ze 6h to za malo. A ile sie robi takie pierogi? A maz w sobote pracuje?Niech sie zajmie malym bo jakoś o nim nie wspominasz to pewnie udziału w gotowaniu nie ma. Cytat:
U mnie w tym roku będzie barszczyk z uszkami + rybka,ziemniaczki,surowka + sernik+makowiec+bigos+kom pot wiśniowy+sałatka jarzynowa jak mi czasu starczy. U nas karpia sie nie je,kompotu z suszu też nie. Przydalaby sie kapusta z grochem ale nie umiem robić.Może spróbuje ale to jest wiekie MOŻE. Sami jesteśmy to dużo nam nie trzeba. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
kaskaderka urocza
![]() ale ja sie pytam czemu moje głośniki u Ciebie stoją ![]() u nas temat świąt jeszcze nie obgadany , nikt nie wie nic co kto i u kogo ![]() musze sie wząśc za wszystkich bo ja lubie miesiąc wczesniej wiedziec i menu rozpisac ![]() bez wzgledu zrestą co sie wymsli , kożystam z odwiedzin mamy i myje okna , piore prasuje zasłony i takie tam . porządki ciut dokładniejsze których nie zrobie z Gabi ,,bo sie peleta ![]() a jutro machne własnie pierogi i zamroże , nie muszą byc na wigilie bo i nie wiem jeszcze gdzie ta wigilia ![]() mąż przyjedzie tydzien przed swietami to nawet jakby u mnie wypadła to sie wyrobie ze wszystkim , choc bardziej od wigilii uwielbiam robic swiąteczne obiady dla rodziny składające sie z kilku dan i zbierac pochwały ![]() ![]()
![]() |
#729 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() /Dlatego wolałam u nich, bo co trzeba było przywoziłam./ Pierogi się trochę robi. Trzeba najpierw zrobić farsze, pogotować wszystko, zmielić gdy wystygnie. No i fajnie się lepi na dwoje, a jak mama z małym, to nie polepi. O mężu nie wspominam, bo go nie ma praktycznie. Pogoda nam spłatała figla i... nie ma śniegu. A kredyt na sprzęt do wymiany opon jest. Więc mąż zapier... jak dzika świnia. A jeśli spadnie to białe gówno przed świętami, to nie wiem czy on w ogóle do domu będzie wracał... ![]() Jak nie spłacimy sprzętu do końca roku, to leżymy... ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() U nas nigdy ryba nie jest jako obiad na święta, z ziemniakami i surówką. Bigosu nie ma na Wigilię też, najwyżej dzień później, a zwykle na sylwka, to samo sałatka - jest na śniadanie w I dzień Świąt. ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
![]() Nie wiem czy kolejny raz będę miała tyle cierpliwości. Nienawidzę ich. Może mi powiecie jakich zasłon prasować nie trzeba, z jakich materiałów? ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-07 o 13:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
http://www.carrefour.pl/page/pl/tani...zabawki-do-40/
kropka, ja zasłony i firany ( na szczęście mam tylko w jednym pokoju) nastawiam na minimalne wirowanie i takie wilgotne wieszam. Same sie prostują ![]() Luiza w wózku lubi jeździć. W samochodzie się nie rozbiera. Wigilia jest u mnie ( tak jest od 4 lat). Ja robię paszteciki z kap. i grzybami, rybę w pomidorach, kompot z suszu, ciasto, pstrąga smażę tuz przed kolacja. Pierogi kupujemy gotowe z pysznej pierogarni. Teściowie robią barszcz, bliny, sałatkę czerwoną ( tradycja po dziadku Wilniuku ![]() Okna wszystkie już pomyłam, meble też. Do posprzątania na błysk zostala tylko łazienka. Luiza wstała z drzemki i jest cholernie marudna ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-12-07 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bigos i sałatka to na świeta dopiero.Bigos bedzie już w środe a sałatki dużo nam nie trzeba to w sobote sie machnie. Właśnie siedze i planuje kiedy co zrobić i co mi potrzeba. Kapuste z grochem bede robić i jeszcze jakieś śledzie na świeta. No to maż odpada. A ty do mamy nie mozesz jechac i tam zrobić co sie da a wczesniej cos w domu zrobić. Trudno coś radzić.Pewnie coś wymyślicie w końcu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Bardzo lubię takie naturalne materiały, ale wiem ile z nimi roboty
![]() Luska dostała katar ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-12-07 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A z takim czymś do psiukania ułatwiające prasowanie próbowałaś? Bo ja mam z takiego płotno-lnu pokrowce na fotele i tez ciężko się prasują, a z tym o wiele łatwiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() mi się wydaje, że ta zabawka juz troszkę zbyt "dziecinna" dla Ami. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ona by się z moim Tymkiem nadała, z niego też taki kaskader. ![]() Cytat:
![]() no i z zasady pierniki, ale chyba w tym roku nie dam rady. Dilayla, młody ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Już mam w jadalni makarony z takimi grubszymi paskami, w kuchni tradycyjne, a w sypialce drukowane w kwiaty. ![]() ![]() zmykam na aerobik. pa. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Ja zasłon nie mam, mam firanki i wieszam mokre. Chyba bym się zatyrala jak bym to musiała prasować.
Dziś małego nie moglam dobudzić, zaczęłam o 14, gilgotałam to uchylał oko, zaśmial się i dalej spał. O 14.30 idę po Michala do przedszkola, na śpiocha ubrałam Szymona w buty, spodnie, kurtkę. Myślałam, że jak go wsadzę do wózka to się obudzi a ten nic. Dopiero po przedszkolu sie obudził jak juz w domu byliśmy. Po południu mieliśmy spotkanie w przedszkolu, zdobienie choinki. Michał ponoć zmienil sie o sto stopni na plus. No i pani pochwaliła, że Michał czyta, to dość mało spotykane w jego wieku. Nie jest to może takie płynne czytanie, ale potrafi czytac takie bardziej proste słowa, nawet zdania. Czasmi przekręca ale dosyć dobrze mu to idzie. A Szymon dzis przylepa , kregosłup mi zaraz wysiądzie. Dilaya ale cudny, jak dziewczynka ![]() Edzia piątki wychdzą po drugim roku. Michalowi wyszły jak mial 2,5 ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-12-07 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Konto usunięte
|
Dil, normalnie bliźniak z moją Agu :d oczęta i wloski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
Wiktor śpi, teściowa już pojechała... czyli cisz i spokój
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edzia ta kuchenka jest fajna, ale gdzieś dla przedziału 8-12 m-cy bo nią da się bawić chyba tylko na siedząco i jest za mało zaawansowana jak dla naszych dzieci dilayla ale mały przystojniak ![]() kropka dzięki ![]() ja nie mam ani firan ani zasłon ![]()
![]() |
#739 |
Konto usunięte
|
Kropuś, ja bym kupiła gotowe i już.
Ta kuchenka została dokumentnie olana przez córę koleżanki, dostała na roczek i po 1 dniu olała już. A z drugiej strony moje dziecko tez dostanie zabawkę dla teoretycznie młodszego ![]() ![]() Ona, fajnie takie miłe rzeczy o dzieciu słyszeć, nie? ![]() W nowym mieszkaniu będą żaluzje i tyle. A na dzień jakieś firaneczki, nie chcę zasłon. A ja sobie dobrze zrobiłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Rozeznanie
|
mam do was pytanie zupełnie niedzieciowe
![]()
![]() |
#741 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() koleżanki młody ma juz 2 latka i 4 miesiace i te wstrętne piatki tez ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30938452]Dil, normalnie bliźniak z moją Agu :d ech jak wczoraj Twoją córcie zobaczyłam to odrazu tez tak pomyślałam ![]() Wczoraj widzialam sie ze znajomą...ma chlopaka wiek 2lata z hakiem jak ja ostatnio widzialam w czerwcu to było z nim wszystko wporządku a ona mi wczoraj mówi,ze młody jej zaczoł zezowac.... ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz top model normalnie musze to zobaczyc...która teraz wygra....macie faworytke?
![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30939017]
Ona, fajnie takie miłe rzeczy o dzieciu słyszeć, nie? ![]() [/QUOTE] Fajnie, tym bardziej, że na początku same skargi były ![]() ![]() panno migotko ja to bym dużo chciała ![]() ![]() Przyznac się która ogląda Top Model ? ![]() ![]() O Dilayla wyprzedzilaś mnie ![]() ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-12-07 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Konto usunięte
|
Książki
![]() Żele pod prysznic (potem mam na pół roku spokój i nie muszę pamiętać, by kupić). Włóczkę. Jakiś peeling fajny do ciała. Odżywkę do włosów (niedawno przekonałam się do regularnego stosowania i teraz mam fajne, miękkie włosy). Jeansy, których bym nie musiała skracać. Regał na książki. Ciążę bez poronienia ![]() Wyremontowane mieszkanie ![]() Małą czarną, bo idę na Sylwestra i nie mam co na siebie włożyć. Silną wolę do niejedzenia słodyczy bym mogła schudnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | |||
Zakorzenienie
|
oczywiście. i ja i małż. w takich chwilach się obraża, a potem dalej robi swoje.
Cytat:
kamikadze ![]() Cytat:
![]() jakby coś - mogę przechować, choć nie obiecuję oddać w całości. ![]() u nas była zupa rybna dla odmiany. z grzankami. Cytat:
nie wiem, czy bardziej mam stresa przed piątkiem, czy nerwa na to, co tu mi się w domu wyrabia (aktualnie pierniczki). ja to naprawdę doceniam, ale są momenty, gdy ona mi tak ciśnienie podnosi, że krew mnie zalewa. dziś mi tłumaczyła jak mam pranie robić... ![]() Ewa wzięła dziś ostatnią dawkę antybiotyku i szczerze mówiąc ja nie widzę jakiejś znacznej poprawy. katar i kaszel nadal są. w poniedziałek przez telefon pediatra mi powiedziała, że jak skończę antybiol, to nie panikować, obserwować, bo ona będzie cały tydzień kaszleć. nie lecieć od razu do lekarza, bo tylko coś tam jeszcze złapiemy. i teraz się zastanawiam - zrobiłam zawiesinę zgodnie z podanym przepisem. codziennie dawałam po 2,5ml i teoretycznie dziś była 5 dawka, ale w fiolce coś tam jeszcze zostało. czy ja jej to mogę podać do końca, czy już nie? próbowałam się dodzwonić, ale babka nie odbierała, muszę ją z rana zaatakować ponownie. mnie samej trochę się poprawiło,z małżem gorzej i jak nie pójdzie ku lepszemu, to w poniedziałek idzie po L4.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-12-07 o 20:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
-perfum Amor Amor- dostanę, bo sama sobie kupiłam. ![]() -jakąś fajną tunikę -figurkę anioła do kolekcji -kase ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;30940549]Książki ![]() Żele pod prysznic (potem mam na pół roku spokój i nie muszę pamiętać, by kupić). Włóczkę. Jakiś peeling fajny do ciała. Odżywkę do włosów (niedawno przekonałam się do regularnego stosowania i teraz mam fajne, miękkie włosy). Jeansy, których bym nie musiała skracać. ![]() Regał na książki. Ciążę bez poronienia ![]() Wyremontowane mieszkanie ![]() Małą czarną, bo idę na Sylwestra i nie mam co na siebie włożyć. Silną wolę do niejedzenia słodyczy bym mogła schudnąć ![]() gdzie na Sylwka się wybieracie? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
ja oglądam i też jestem za Olgą
![]()
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;30941750] -perfum Amor Amor- dostanę, bo sama sobie kupiłam.
![]() [/QUOTE] Dostałam w sierpniu na trzydziestkę. Lubie ten zapach ![]() Olga, Olga! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez ona1981 Czas edycji: 2011-12-07 o 22:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
W klubie wkleilam linka do filmiku z moja gaduła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
wow! jak sobie pomyślę, że mam u siebie 3latki, które nic nie mówią albo tylko wydają kilka dźwięków, to tym bardziej podziwiam Natalkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Zadomowienie
|
margo czyli rozumiesz co ona mowi?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.