Wszystko o Avonie - cz. 25 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-07, 21:01   #721
smerfetka25
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 25

Cytat:
Napisane przez magocha Pokaż wiadomość
a wpisujesz te co były 01.12? Bo na strefie jest przy nich komunikat, że już są niedostępne :/
Wpisywałam z 5 grudnia bo z 01 są już niedostępne. Nie wiem wysłałam zamówienie, się okaże czy wody będą zafakturowane
Stary 2011-12-07, 21:03   #722
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
A przyszły Ci dwa od razu?
mi tak

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:10   #723
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez Charlotte York Pokaż wiadomość
Noo oni w ogóle beznadziejną politykę prowadzą. Pierwszeństwo do produktów powinny mieć te konsultantki, które zamówiły wcześniej a okazało się, że są braki. Powinni mieć kontrolę nad tym i najpierw robić paczki dla tych właśnie konsultantek, a później wysyłać tym, które zamówiły później. I jakby były braki to postępować w ten sam sposób. I jeszcze jakaś informacja by się przydała "konsultantko, braki zostały uzupełnione i wysłane" A nie my telefony i pytamy i prosimy. A jak nie zapytasz to nie dostaniesz. Dostanie ta co zamowiła dziś a nie te co zamówiły tydzień temu... Wiem, że się powtarzam, ale denerwuje mnie to i to, że az 3 telefony w tej sprawie musiałam wykonać.
no to może powinnaś tam w logistyce się zatrudnić i wszystko zmienić na lepsze??
wg mnie jak są miliony zamówień dziennie to nie wyjdzie nigdy super... są firmy kosmetyczne , które radzą sobie z tym gorzej niż Avon... a jak to tak źle na zdrowie działa to przecież można w każdej chwili zrezygnować
dokia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:12   #724
Lamarii777
Raczkowanie

Cytat:
Noo oni w ogóle beznadziejną politykę prowadzą. Pierwszeństwo do produktów powinny mieć te konsultantki, które zamówiły wcześniej a okazało się, że są braki. Powinni mieć kontrolę nad tym i najpierw robić paczki dla tych właśnie konsultantek, a później wysyłać tym, które zamówiły później. I jakby były braki to postępować w ten sam sposób. I jeszcze jakaś informacja by się przydała "konsultantko, braki zostały uzupełnione i wysłane" A nie my telefony i pytamy i prosimy. A jak nie zapytasz to nie dostaniesz. Dostanie ta co zamowiła dziś a nie te co zamówiły tydzień temu... Wiem, że się powtarzam, ale denerwuje mnie to i to, że az 3 telefony w tej sprawie musiałam wykonać.
Zgadzam się z Tobą, dlatego zadzwonię by anulowali mi wodę Barbie dla klientki, która miała być na święta.. (zam. w kat 16)
Lamarii777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:19   #725
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
Wpisywałam z 5 grudnia bo z 01 są już niedostępne. Nie wiem wysłałam zamówienie, się okaże czy wody będą zafakturowane
daj znać
Stary 2011-12-07, 22:20   #726
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
no to może powinnaś tam w logistyce się zatrudnić i wszystko zmienić na lepsze??
wg mnie jak są miliony zamówień dziennie to nie wyjdzie nigdy super... są firmy kosmetyczne , które radzą sobie z tym gorzej niż Avon... a jak to tak źle na zdrowie działa to przecież można w każdej chwili zrezygnować
ale ona ma racji sporo, bo powinny być te produkty odkładane przynajmniej dla konsultantek, które mają je w brakach, a poza tym przepływ informacji powinien trochę lepiej zacząć funkcjonować. Ja w większości nie mam problemów, tylko w okresie świątecznym i i tak jakoś mi się udaje szybko wybrnąć, ale jakbym miała na coś czekać 2 czy 3 katalogi, to bym nie miała ochoty słuchać wkurzonych klientek. Natomiast to jest fakt, że ciężko im logistycznie ogarnąć taki ogrom zamówień - sam fakt, że schodzi 13 tysięcy paletek z mini katalogu dziennie mówi za siebie. Dziwi mnie za to brak nadprodukcji wód, które są w ofercie cały rok i zapasu, który i tak nawet gdyby został to katalog czy dwa i by sprzedali.
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 22:34   #727
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
ale ona ma racji sporo, bo powinny być te produkty odkładane przynajmniej dla konsultantek, które mają je w brakach, a poza tym przepływ informacji powinien trochę lepiej zacząć funkcjonować. Ja w większości nie mam problemów, tylko w okresie świątecznym i i tak jakoś mi się udaje szybko wybrnąć, ale jakbym miała na coś czekać 2 czy 3 katalogi, to bym nie miała ochoty słuchać wkurzonych klientek. Natomiast to jest fakt, że ciężko im logistycznie ogarnąć taki ogrom zamówień - sam fakt, że schodzi 13 tysięcy paletek z mini katalogu dziennie mówi za siebie. Dziwi mnie za to brak nadprodukcji wód, które są w ofercie cały rok i zapasu, który i tak nawet gdyby został to katalog czy dwa i by sprzedali.
ale ja nie twierdziłam nigdzie że ona nie ma racji ... tylko uważam że to jest nie do zrobienia chociażby ze względu na ciagle powiększającą się ilość konsultantek jak i samych zamówień... jesli np dziennie jednego towaru schodzi 15tys sztuk, to gdzie mieliby odkładać kilka razy te 15tys szt, aby zaspokoic braki chociażby z jednego tygodnia... my tu siedzimy a nie zdajemy sobie sprawy z ogromu tego przerobu kosmetyków szczególnie w okresie przedświątecznym... ja uważam że jedynie mogliby informować sms (tak jak InPost o paczkach) że weszło coś na magazyn , bo te ich wiadomości w strefie to ich widać przerosły

ja tylko chciałam zauwazyć w poprzednim poście, że jeśli komuś się bardzo nie podoba jakaś praca to zazwyczaj szuka nowej, więc jeśli ten Avon tak zdrowie struwa to przecież nie jest to żadna umowa coś nakazująca i można to rzucić w jednej chwili... nie marnujmy sami sobie zdrowia

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2011-12-07 o 22:38

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-07, 23:28   #728
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
ja tylko chciałam zauwazyć w poprzednim poście, że jeśli komuś się bardzo nie podoba jakaś praca to zazwyczaj szuka nowej, więc jeśli ten Avon tak zdrowie struwa to przecież nie jest to żadna umowa coś nakazująca i można to rzucić w jednej chwili... nie marnujmy sami sobie zdrowia
Masz zupełną rację
Stary 2011-12-07, 23:54   #729
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Ten sarkazm mogłaś sobie darować. Jak chcesz pracować w logistyce to sama się zatrudnij. I jeśli nie podobało ci się to co napisałam mogłaś się w język ugryźć. To jest moje zdanie i ja tak myślę, a ty nie musisz być tak sarkastyczna. Bo ja wiele rzeczy tu czytam i nieraz coś sobie o czymś pomyślę, ale wolę przemilczeć niż pisać tak jak ty.

Cytat:
Napisane przez Lamarii777 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą, dlatego zadzwonię by anulowali mi wodę Barbie dla klientki, która miała być na święta.. (zam. w kat 16)
Ile to już czekania jest. Pewnie klientka zapomniała nawet co zamówiła. Ja bym chyba zapomniała :P

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Cytat:
Dziękuję za poparcie i zrozumienie o co mi chodzi.

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Cytat:
Dla mnie avon to żadna praca i nie zagłębiaj się już w to aż tak bardzo. Każdy jest w nim z jakiś tam swoich powodów. I już tak się nie wymądrzaj. Bo mogłaś całkiem inaczej te swoje zdanie wypowiedzieć, bez tych "mądrości" i sarkazmów.

I założe się, że jutro rano będzie wielka dyskusja na ten temat. Znaczy o tym co tu teraz napisałam.
Pozdrawiam was koleżanki

Edytowane przez Charlotte York
Czas edycji: 2011-12-07 o 23:50
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-07, 23:57   #730
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Ten sarkazm mogłaś sobie darować. Jak chcesz pracować w logistyce to sama się zatrudnij. I jeśli nie podobało ci się to co napisałam mogłaś się w język ugryźć. To jest moje zdanie i ja tak myślę, a ty nie musisz być tak sarkastyczna. Bo ja wiele rzeczy tu czytam i nieraz coś sobie o czymś pomyślę, ale wolę przemilczeć niż pisać tak jak ty.
Ale też mogła napisać co jej się podobało, bo takie miała właśnie zdanie Każdy jest inny i inny ma charakter (ja często operuję sarkazmem i ludzie mogą też tak reagować, ale tego nie robią ), więc równie Ty mogłaś ominąć tą wypowiedź, a nie denerwować się

Najlepiej skończyć już ten temat, bo się dyskusja zacznie

---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Cytat:
Dla mnie avon to żadna praca i nie zagłębiaj się już w to aż tak bardzo. Każdy jest w nim z jakiś tam swoich powodów. I już tak się nie wymądrzaj. Bo mogłaś całkiem inaczej te swoje zdanie wypowiedzieć, bez tych "mądrości" i sarkazmów.
Ale po co się męczyć i denerwować z takiego powodu jak "nie-praca" w Avonie? Nie lepiej zająć się czymś innym, co jest mniej denerwujące i nie robi tyle kłopotów? O to chodzi

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2011-12-07 o 23:58
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 00:01   #731
Charlotte York
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Najlepiej skończyć już ten temat, bo się dyskusja zacznie
Dyskusja dzięki, której wątek się rozrośnie i nie ubłagalnie przybliży do nowej części, z czego wszyscy będą się później cieszyć.
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 06:37   #732
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Kiedy zniknie zachęta do wybrania faktury elektronicznej? Bo ja mam już dość :/
Luksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 07:25   #733
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
niekoniecznie. Bo są kk które korzystają tylko z deostawy regularnej a z racji obowiązywania katalogu w terminie późniejszym niż inne byłyby pokrzywdzone, dlatego to jak jest to jest bardziej sprawiedliwe niż wysyłanie braków w 1 kolejności zamawiającym wcześniej.
Cytat:
dokładnie.
Cytat:
żadnego sarkazmu tam nie buyło, sama racja i prawda, a ta jak wiadomo, nie każdemu odpowiada.
Cytat:
Ile to już czekania jest. Pewnie klientka zapomniała nawet co zamówiła. Ja bym chyba zapomniała :P
od tego jest kk, aby przypomnieć.
Cytat:
skoro to żadna praca, to tym łatwiej byłoby zrezygnować
Cytat:
I założe się, że jutro rano będzie wielka dyskusja na ten temat. Znaczy o tym co tu teraz napisałam.
Pozdrawiam was koleżanki
jest prowaokacja to jest i dyskusja, o to chodzi
Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
Kiedy zniknie zachęta do wybrania faktury elektronicznej? Bo ja mam już dość :/
gdy wszystkie kk już ją wybiorą
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 07:30   #734
jagoda352
Zadomowienie

Witam

Dostałam brakującą wodę Just Play i jestem zaskoczona, że tak świetnie pachnie Przekazałam klientce, ale kupię przy najbliższej okazji
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 07:36   #735
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
Witam

Dostałam brakującą wodę Just Play i jestem zaskoczona, że tak świetnie pachnie Przekazałam klientce, ale kupię przy najbliższej okazji
otwierasz i wąchasz produkty przeznaczone do klientek?
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 07:48   #736
malbar
Raczkowanie

Cześć dziewuszki. Sluchajcie, jeżeli zależy wam na jakimś produkcie, który jest aktualnie w brakach, to zróbcie tak jak ja.
Miałam zamówienie na 3 pokrowce na butelki z minikatalogu, które rzekomo od samego początku były w brakach. Złożyłam zamówienie, pokrowce oczywiście nie przyszły (była szara kropa). Ale że same te pokrowce to kwota powyżej 50 zł, więc ja nie miałam już wogóle problemu, cyknełam sobie drugie zamówienie z samymi tymi pokrowcami i wisiało mi to w strefie. Wchodziłam sobie na strefę za każdym razem jak siedziałam przy komputerze i sprawdzałam światła przy produkcie, aż tu wczoraj wieczorem miały one żółte światło (oczywiście w wiadomościach ani słowa o tym, że miałyby być dostępne - nadal w brakach). Puściłam więc te zamówienie tylko z tymi pokrowcami i nie mogłam doczekać się faktury. Sprawdziłam teraz i pokrowce do mnie jadą. Mam zafakturowane.
Także nie czekajcie na te ich wiadomości w strefie, tylko światła sobie sprawdzajcie.
Stary 2011-12-08, 07:58   #737
patusia22
Zakorzenienie

ja miałam 2 brakujące wody-Signature i Little White Dress na forum przeczytałam, że są dostępne -wysłałam meila z prośbą, że jak są już dostępne to proszę wysłać do paczkomatu

czekam teraz tylko na smsa by je odebrać
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 08:15   #738
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Dziękuję za poparcie i zrozumienie o co mi chodzi.

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Pozdrawiam was koleżanki
żadnego sarkazmu nie było!!!!- chciałam tylko zauważyć, że i tak nic nie zrobimy pisząc na forum- trzeba pisać do Avon- wyślą do odpowiedniego działu taką opinię

dziwna jestes i się czepiasz słów i wymyślasz bzdury...

co roku w grudniu powtarza się w Avon ta sama sytuacja, co roku ... chyba jestes od niedawna że tego nie zauważyłaś ...
nie mam żadnych wątów do Ciebie i watpię aby ktoś ciągnął ten temat dla samego ciągnięcia...
zauważyłam tylko, że nasze rozwodzenie się na temat braków nic nie zmieni, bo nie na tym forum co trzeba to umieszczamy- pożalić się można i owszem- ale umieszczanie "dróg rozwiązań" problemu jest bez sensu.

w dzisiejszej fakturze też mam już braki!- i co?? i mam się pochlastać lub pisać o tym?? przecież to jest naprawdę NORMALNE w tym okresie w Avon... nie podniecam się ani Avonem ani brakami w zamówieniach.
Wyluzuj kobieto

jeśli wypowiedzenie logicznego zdania na temat tego co możemy zdziałać Cię obraża to bardzo Cię przepraszam, ale polecam pisanie do Avon reklamacji dotyczących Twoich problemów- oni też Cię przeproszą za niedogodności sytuacji . Koniec tematu. Odniosłam się tylko do tego czego nie zrozumiałaś w tym co napisałam.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;30944702]niekoniecznie. Bo są kk które korzystają tylko z deostawy regularnej a z racji obowiązywania katalogu w terminie późniejszym niż inne byłyby pokrzywdzone, dlatego to jak jest to jest bardziej sprawiedliwe niż wysyłanie braków w 1 kolejności zamawiającym wcześniej.[/QUOTE]
no właśnie, sama znam konsultantki które zamawiają TYLKO na 3ci regularny termin- to im by już nic nie zostało- jakby tak trzymać wszystko dla tych którym brakowało, gdy nie wiadomo, kiedy te z brakami złożą zamówienie- bo przecież tego nie określamy w żaden sposob- firma nie wie kiedy zamówienie złożymy.
Cytat:
dokładnie.
żadnego sarkazmu tam nie buyło, sama racja i prawda, a ta jak wiadomo, nie każdemu odpowiada.
dokładnie, powtarzam- żadnego sarkazmu nie było, trzeba czytać i się nie wgłębiać i nie wymyślać

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Masz zupełną rację
Dzięki no może nie zupełną, bo nie jestem nieomylna jak niektórzy , ale staram się patrzeć na to spokojnie i nie stresować się tym że są braki ... jak mi się klientka rozmyśli to towar kupi ktoś inny lub odeślę- żaden w tym problem... na tym się świat nie kończy przecież.. w życiu są problemy większe niż Avon chyba
Stary 2011-12-08, 08:26   #739
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez malbar Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki. Sluchajcie, jeżeli zależy wam na jakimś produkcie, który jest aktualnie w brakach, to zróbcie tak jak ja.
Miałam zamówienie na 3 pokrowce na butelki z minikatalogu, które rzekomo od samego początku były w brakach. Złożyłam zamówienie, pokrowce oczywiście nie przyszły (była szara kropa). Ale że same te pokrowce to kwota powyżej 50 zł, więc ja nie miałam już wogóle problemu, cyknełam sobie drugie zamówienie z samymi tymi pokrowcami i wisiało mi to w strefie. Wchodziłam sobie na strefę za każdym razem jak siedziałam przy komputerze i sprawdzałam światła przy produkcie, aż tu wczoraj wieczorem miały one żółte światło (oczywiście w wiadomościach ani słowa o tym, że miałyby być dostępne - nadal w brakach). Puściłam więc te zamówienie tylko z tymi pokrowcami i nie mogłam doczekać się faktury. Sprawdziłam teraz i pokrowce do mnie jadą. Mam zafakturowane.
Także nie czekajcie na te ich wiadomości w strefie, tylko światła sobie sprawdzajcie.
ja pisałam we wtorek chyba, że przy składaniu drugiego zamówienia miałam zieloną krope przy bałwanku na konfiturkę ... faktura z pogdlądem była w mgnieniu oka i bałwanak na niej brak

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-08, 08:47   #740
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
ja pisałam we wtorek chyba, że przy składaniu drugiego zamówienia miałam zieloną krope przy bałwanku na konfiturkę ... faktura z pogdlądem była w mgnieniu oka i bałwanak na niej brak
ja już go nawet nie wpisywałam, bo utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że i tak go nie ma

ja na "braki" w tym okresie mam tylko jeden, dość sprawdzony już sposób... szybko zamówieniem dobijam do opustu jaki chcę mieć.. a potem nawet kilka razy dziennie wysyłam zamówienia na 50zł .... kartoników mam tylko pełno , ale w końcu wstrzelam się w te "braki" i mam je szybko... już mi brakuje tylko jednej perfumy więc uważam że nie jest źle

Edytowane przez dokia
Czas edycji: 2011-12-08 o 08:49
Stary 2011-12-08, 08:48   #741
Konto usunięte

Cytat:
ja na "braki" w tym okresie mam tylko jeden, dość sprawdzony już sposób... szybko zamówieniem dobijam do opustu jaki chcę mieć.. a potem nawet kilka razy dziennie wysyłam zamówienia na 50zł .... kartoników mam tylko pełno , ale w końcu wstrzelam się w te
"braki" i mam je szybko... już mi brakuje tylko jednej perfumy więc uważam że nie jest źle
tak samo robię
mam 1 big zamówienie a potem milion małych
Stary 2011-12-08, 08:56   #742
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;30945541]tak samo robię
mam 1 big zamówienie a potem milion małych[/QUOTE]
noooo i zbieramy "niebezpieczne, mordercze kartony" pełno malutkich kartoników mam, ale skoro firma dała taką furtkę, że wysyła je za darmo przy zamówieniu za 50zł (chociaż nie wiem jak im się to opłaca) to trzeba z niej korzystać
Stary 2011-12-08, 08:59   #743
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja nie twierdziłam nigdzie że ona nie ma racji ... tylko uważam że to jest nie do zrobienia chociażby ze względu na ciagle powiększającą się ilość konsultantek jak i samych zamówień... jesli np dziennie jednego towaru schodzi 15tys sztuk, to gdzie mieliby odkładać kilka razy te 15tys szt, aby zaspokoic braki chociażby z jednego tygodnia... my tu siedzimy a nie zdajemy sobie sprawy z ogromu tego przerobu kosmetyków szczególnie w okresie przedświątecznym... ja uważam że jedynie mogliby informować sms (tak jak InPost o paczkach) że weszło coś na magazyn , bo te ich wiadomości w strefie to ich widać przerosły

wiesz nie każdy też traktuje avon jak pracę - dla mnie to bardziej hobby i pochłaniacz pieniędzy ja rozumiem o co Ci chodzi, ale jak dla mnie każda z was ma rację po prostu, a to, że im brakuje rzeczy już w pierwszy dzień trwania katalogu świadczy o tym, że w ogóle się nie przygotowują na ten boom świąteczny
Cytat:
ja już go nawet nie wpisywałam, bo utwierdziłyście mnie w przekonaniu, że i tak go nie ma

ja na "braki" w tym okresie mam tylko jeden, dość sprawdzony już sposób... szybko zamówieniem dobijam do opustu jaki chcę mieć.. a potem nawet kilka razy dziennie wysyłam zamówienia na 50zł .... kartoników mam tylko pełno , ale w końcu wstrzelam się w te "braki" i mam je szybko... już mi brakuje tylko jednej perfumy więc uważam że nie jest źle
też tak robię
Stary 2011-12-08, 09:06   #744
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
wiesz nie każdy też traktuje avon jak pracę - dla mnie to bardziej hobby i pochłaniacz pieniędzy ja rozumiem o co Ci chodzi, ale jak dla mnie każda z was ma rację po prostu, a to, że im brakuje rzeczy już w pierwszy dzień trwania katalogu świadczy o tym, że w ogóle się nie przygotowują na ten boom świąteczny

też tak robię
ja nie traktuję go jako pracy!!!... właśnie wydawało mi się że to koleżanka którą cytowałam tak to traktowała.. bo np gdybym ja prowadziła sklep i hurtownik nie dostarczyłby mi rzeczy pierwszej potrzeby, lub piekarz chleba, to bym mogła się tym przejąć... dla mnie Avon to tak samo jak dla Ciebie - taka pasja i radocha .. dlatego nie umiem stresować się brakami na fakturze... po prostu nie umiem się tym stresować.. klientkom powiem że złożyły za późno zamówienie i nie ma już dla nich towaru- one też w ten sposób bardziej się zdyscyplinują na kolejny raz, no nie??

a co do mini-paczek, w nocy wysyłałam 2 takie zamówienia na 2 kontach - już mam faktury i dochodzą ostatnie Barbie .. a teraz złożyłam kolejne małe zamowienie i na fakturkę czekam może mnie mile zaskoczą
Stary 2011-12-08, 09:07   #745
geigerka
Raczkowanie

GG do geigerka

Cytat:
Napisane przez smerfetka25 Pokaż wiadomość
A nie wiecie czy przychodzi już Ch.L.Absynthe??

Nie wiem tylko, czy pytanie jest jeszcze aktualne,ale dopiero dzisiaj mam go w końcu na fakturze .
geigerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:14   #746
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
noooo i zbieramy "niebezpieczne, mordercze kartony" pełno malutkich kartoników mam, ale skoro firma dała taką furtkę, że wysyła je za darmo przy zamówieniu za 50zł (chociaż nie wiem jak im się to opłaca) to trzeba z niej korzystać

też mnie to zastanawia, ale chyba się opłaca skoro jest taka możliwość

albo dostawa kurierska -kiedyś 28zł, od pewnego czasu 6,9zł a przed świętami 2,9zł - wczoraj jak tylko zobaczyłam ofertę na te wody to Tż zechciał 4szt Urban Edge więc oczywiście skorzystałam z dostawy kurierskiej
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-08, 09:17   #747
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
bo to do wyczerpania zapasów, więc pewnie je wyczerpałyśmy dla Ciebie zanim się namyśliłaś
nom, ja też się zastanawiałam, ale widzę że już za późno
Cytat:
Stary 2011-12-08, 09:20   #748
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
też mnie to zastanawia, ale chyba się opłaca skoro jest taka możliwość

albo dostawa kurierska -kiedyś 28zł, od pewnego czasu 6,9zł a przed świętami 2,9zł - wczoraj jak tylko zobaczyłam ofertę na te wody to Tż zechciał 4szt Urban Edge więc oczywiście skorzystałam z dostawy kurierskiej
no dokładnie.. też pamiętam tę masakryczną cenę za kuriera.. korzystałam w momencie gdy jeszcze katalogi zahaczały za siebie- czyli gdy można było wysłać i mieć wcześniej lub gdy jeszcze chciało się coś domowić ze starego.. to było spowodowane tym że tylko regularne same były + kurier i COK .. nie było tak dobrze jak teraz... a że ja jestem literka B czyli piątek jako ostatni dzień składania zamówienia to od soboty do środy zostawał tylko ten mega drogi kurier za 28zł - wolałam przełożyć zamówienie na nowy katalog wtedy niż korzystać z tak drogiej przesyłki
Stary 2011-12-08, 09:21   #749
Aalicia24
Zakorzenienie

wiecie co, dzwoniłam do Warszawy przed chwilą odnośnie produktów z minikatalogu i jest ok 240 kubków na konfitury, są pokrowce na sztućce i butelkę, ale ograniczona ilość. Kubek na konfitury zamówiłam, czekam na fakturkę, wszystko miało żółte kropy z tej serii poza normalnym bałwankiem - ten ma zieloną
Stary 2011-12-08, 09:23   #750
jagoda352
Zadomowienie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;30944782]otwierasz i wąchasz produkty przeznaczone do klientek?[/QUOTE]

Zdarza się A to coś złego? Lubię wiedzieć jak co pachnie
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości