Oczekiwań na brylanciory ciąg dalszy:) Zazdrośnicowy wątek nr 46:) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-15, 14:26   #721
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80
Dot.: Oczekiwań na brylanciory ciąg dalszy:) Zazdrośnicowy wątek nr 46:)

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
CarmiWybacz, nastepnym razem bardziej sie postaram

Kawa ta, se dziergam ps Carmi opowiedziała mi historię ze zlotem i polędwicą, i teraz cały czas mam to przed oczami wyobraźni

Karola ja bym tam nie słuchała żadnych tłumaczeń. Moim zdaniem oni szukają wymówki, którą my łykamy jak potłuczone. A potem jest następna wymówka i następna, i następna... A potem się budzisz stara, pomarszczona, brzydka i niezapierścionkowana. Przynajmniej taką mam wizję, bo żadna z żałośnic Boże uchowaj tego jeszcze nie doświadczyła
yyyy ale o co chodzi ??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:37   #722
karola991
Zakorzenienie

zuz w sumie to masz racje ;-) najpierw słyszałam, za wcześnie, później "jak skończę szkołę", później "jak zdam maturę", później "jak się dostanę na studia" (moj tz robił LO dla dorosłych), najpierw uzbieramy na auto -kupiliśmy auto, teraz słyszałam, "i co zaręczymy się, weźmiemy ślub i nie będziemy mieli gdzie mieszkać..." ok czekałam, mamy mieszkanie, i kolejna wymówka, że pierścionki za drogie tadam! ciekawe co następne będzie? - że za małe mieszkanie,kolejne nowe auto, nowy komp itd a na końcu wcale bo zupa była za słona..
będęstara cycki bede miała do kolan i pajęczyny między nogami fuuj i będę stara panną-konkubiną (swoja drogą konkubinat brzmi patologicznie )

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2011-12-15 o 14:53
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 14:51   #723
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
yyyy ale o co chodzi ??

jak byłas na dukanie, dzwoniłas do Carmi, ze nie mozesz gadac, ze sie trzesiesz, palisz fajki, bo Cie policja zatrzymała, ale zeby Ci kupiła poledwice na zlot bo nie bedziesz miała co jesc A potem wcinałas tą poledwice miedzy jednym a drugim machem No Carmi to przedstawiła bardzo pieknie

Edytowane przez Zuzik06
Czas edycji: 2011-12-15 o 14:53
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:12   #724
carmelova
Zakorzenienie

Zuzik w tej opowieści głównie chodziło o przygody z policją, a że Kawka była głodna i zła, to trzeba było ją czymś zapchać

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Mam strrrrraszną, okrrrrropną ochotę upiec pierniczki i je ozdabiać Chcę wreszcie poczuć świąteczny klimat
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:14   #725
karola991
Zakorzenienie

jeszcze godzinka pracy i wracam do domu

kurcze od poniedziałku do dzisiaj od 17 do 22 mieli wymieniać drzwi we wszystkich budynkach, my siedzimy codziennie w domu wyjść ani na chwile nie można a tych "fachowców" jak nie było tak nie ma dzisiaj ostatni dzień wymiany drzwi i co oni sobie myślą ze w 4 godziny zrobią wszystko, dzwonie do właściciela na skargę, bo ja uziemiona jestem, co za buractwo nie dość ze założyli złe drzwi to jeszcze nic sobie z tego nie robią, a nam ciepło ucieka bo drzwi się "pocą" i są cały dzień mokre i zimno w korytarzu, będą mi oddawali kasę za ogrzewanie

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

a co do pierniczków to ja tez już chcę chyba się niedługo za to wemę
Stary 2011-12-15, 15:16   #726
Zuzik06
Wtajemniczenie

Carmi a co ja poardzę, że mnie właśnie ta polędwica najbardziej utkwiła w głowie

Też chcę pierniczki, ale zastanawiam sie czy nie jest za późno? Macie przespis na takie, zeby wyszły od razu miękkie?
Stary 2011-12-15, 15:18   #727
carmelova
Zakorzenienie

Zuzik koleżanka poleciła mi ten przepis: http://mojewypieki.blox.pl/2009/12/S...ierniczki.html. Po 2-3 dniach robią się miękkie. A jeśli jednak będą stawiać opór, to do puszki z ciasteczkami trzeba włożyć kawałek jabłka
Stary 2011-12-15, 15:19   #728
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Zuzik koleżanka poleciła mi ten przepis: http://mojewypieki.blox.pl/2009/12/S...ierniczki.html. Po 2-3 dniach robią się miękkie. A jeśli jednak będą stawiać opór, to do puszki z ciasteczkami trzeba włożyć kawałek jabłka
super, spróbuję!

najbardziej bym chciała zrobić takie z okienkami z landrynek
http://www.google.pl/imgres?q=pierni...upNzMCQ&zoom=1
Stary 2011-12-15, 15:46   #729
najfajniejsza
Zakorzenienie

Ilsa, to powiem tak: co z tego, że stosujesz NPR, skoro potem pijesz wodę z moimi hormonami, więc i tak nie zajdziesz w ciążę tyle ma jedno do drugiego według mnie, zwłaszcza po przeczytaniu tego artykułu: http://kopalniawiedzy.pl/estrogen-17...Woodruff,12030
ja jeśli - odpukać - miałabym problemy z zajściem w ciążę nie będę obwiniać ciężarnych o to, że wydalają estrogen
Także proszę Cię, Ilsa, nie uogólniaj i nie pisz agresywnie "tableciary" itp.
Na problemy z płodnością w krajach wysoko rozwiniętych wpływa wiele rzeczy, nie wiem, czy tabletki antykoncepcyjne mają choćby kilkuprocentowy wpływ na to, nie wiem, nie znam się. Tutaj są wymienione na dość odległym miejscu: http://mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=72
Jednak podkreślam - ja się na tym nie znam, wiem tyle, ile przeczytam, a czytam sporo, bo łykam tabletki świadomie i chcę mieć jak najszerszą wiedzę w tej materii.
W każdym razie błagam, Ilsa, nie szerz herezji w stylu "tableciary sikają i wtedy inne osoby nie mogą zajść w ciążę".
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:49   #730
Stefannia
Wtajemniczenie

Znowu mam doła Kurdę, co jest !!?? - było tak dobrze, radośnie i w ogóle. Znowu mam wrażenie że się nie sprawdzam i że jestem do kitu Nienawidzę się takiej
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:52   #731
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
zuz w sumie to masz racje ;-) najpierw słyszałam, za wcześnie, później "jak skończę szkołę", później "jak zdam maturę", później "jak się dostanę na studia" (moj tz robił LO dla dorosłych), najpierw uzbieramy na auto -kupiliśmy auto, teraz słyszałam, "i co zaręczymy się, weźmiemy ślub i nie będziemy mieli gdzie mieszkać..." ok czekałam, mamy mieszkanie, i kolejna wymówka, że pierścionki za drogie tadam! ciekawe co następne będzie? - że za małe mieszkanie,kolejne nowe auto, nowy komp itd a na końcu wcale bo zupa była za słona..
będęstara cycki bede miała do kolan i pajęczyny między nogami fuuj i będę stara panną-konkubiną (swoja drogą konkubinat brzmi patologicznie )
hahaha, pamiętam, jak długo jarałam się określeniem "konkubent" dalej tak często mówię lubię uchodzić za patologię
ech... faceci

Stef, co jest?
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 15:58   #732
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
hahaha, pamiętam, jak długo jarałam się określeniem "konkubent" dalej tak często mówię lubię uchodzić za patologię
ech... faceci

Stef, co jest?
Ja też lubię mówić "konkubent" i wymyślać historie o pijackich ekcesach w naszej melinie

Ehh... popołudnie kupy. Ciągle coś muszę, ciągle gdzieś latam, coś załatwiam. Mam niekończącą się listę rzeczy do zrobienia. Potrzebuje trochę oddechu.
Stary 2011-12-15, 16:00   #733
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Ja też lubię mówić "konkubent" i wymyślać historie o pijackich ekcesach w naszej melinie

Ehh... popołudnie kupy. Ciągle coś muszę, ciągle gdzieś latam, coś załatwiam. Mam niekończącą się listę rzeczy do zrobienia. Potrzebuje trochę oddechu.
olej to usiądź na pupie, zjedz ciastko, a potem zorganizuj sobie małą drzemkę wiem, wiem warto pomarzyć:P ide myć piecyk:P
Stary 2011-12-15, 16:06   #734
Stefannia
Wtajemniczenie

Cytat:
olej to usiądź na pupie, zjedz ciastko, a potem zorganizuj sobie małą drzemkę wiem, wiem warto pomarzyć:P ide myć piecyk:P
Taa

Biegnę na badania mojej cery. Może uda mi się odezwać wieczorem. Miłego popołudnia
Stary 2011-12-15, 16:28   #735
frezyjka85
Zakorzenienie

Gwizdaku - wszystkiego najlepszego z okazji imienin Gwizdaka

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Zdałam na 5!!!!! To przerosło moje najśmielsze marzenia
superrrr!!!

Cytat:
Aaaaa jakiś alien mi na policzku wyskakuje!!!
aaaa to straszne!!!!!!! a jak nas zaraziłaś

Cytat:
Samochód będzie do odbioru za 40 minut. Naprawa wyniesie mniej niż 200 zł. Zużyły się szczotki w alternatorze i instalacja. Brat oczywiście ma focha.
jest gópi i tyle! ja te go już nie lubię

Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Frezi Sorki, że tak pomyślałam. No może jednak chcecie mnie poznać
wybaczone

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Frezi, czuję się gwiazdą, gdy o mnie rozmawiacie
a widzisz

Cytat:
hej hej

Frezyjko wczoraj po przyjściu do domu dostałam od tej baby maila, ze nie ma tej musztardowej kiecki dla Carmi, mogła mi o tym pisac od razu, jak dostałam info ze nie ma mojej granatowej, a tak sprawa sie ciagnie od tygodnia:/ przypuszczam, ze w tym tygodniu mogą te kiecki nie dojsc, wiec moge wysłac je pocztą, ale obawiam sie ze przed swietami to bedzie jakis poslizg straszny, albo np podjechac na Bronowice i zostawic u Twoich rodziców, bo to nie byłby jakis mega problem Anioł nie zszedł, wiec jest dla Ciebie i dorobie w portkach drugiego, moze jakos jutro bym sie wzieła, to dam znac i sie jeszcze do niedzieli mozemy spotkac
a mój aniołek też będzie miał taki szaliczek??? Bo na tym fioletowym jest rozkoszny

jeśli sukienki dojdą i byłaby możliwość podrzucić je do mojej mamy, to będę Ci ogromnie wdzięczna!!! możliwe, że się w takiej sytuacji uda, że mama poda mi je przez kierowcę pks do Sącz

Cytat:
Znowu mam doła Kurdę, co jest !!?? - było tak dobrze, radośnie i w ogóle. Znowu mam wrażenie że się nie sprawdzam i że jestem do kitu Nienawidzę się takiej
nie pozwalam Ci się tak czuć

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

a właściwie to dołączę do zdołowanych dziś.... pół godziny temu przejechałam gołębia

okropnie się w tym czuję i się uryczałam nad nim
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:33   #736
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
Btw. Zuzik, Frezi, Smerf, Jusia dziękuję za wczorajszą grupę wsparcia, byłyście nieocenione
do usług

Capri
- gratuluję 5
Kasiu - mówiłam, że zdasz
Carmi - dobrze, że naprawa nie była droga, brata ignoruj
Frezi - nie łam się gołębiem, każdemu się może zdażyć
Gwizdak - najlepszego

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:37   #737
carmelova
Zakorzenienie

Jeszcze jedno słowo o bracie. Miał dzisiaj odebrać auto od mechanika i przyjechać do mnie do pracy po dokumenty (5 minut jazdy). Ja zaraz kończę, a on się nie odzywa. Zapytać go czy odebrał samochód i kiedy przyjedzie po dokumenty, czy olać temat i niech sobie radzi?
Stary 2011-12-15, 16:37   #738
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Cytat:
Wszystko będzie ok, Kochana

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
a właściwie to dołączę do zdołowanych dziś.... pół godziny temu przejechałam gołębia

okropnie się w tym czuję i się uryczałam nad nim
Bywa, przecież nie chciałaś...

Nad dyskusją hormonalną, chodzi mi szczególnie o argumenty ilsy, wypowiadać się nie będę bo żal, pms w moim wypadku i tak robi już swoje - każda z nas podejmuje decyzję o metodzie antykoncepcji sama, a próba przekabacania kogokolwiek w którąkolwiek ze stron jest głupotą, tyle.

Mała usnęła mi na kolanach E. na zakupach, z Narzeczonym mamy chwilę dla siebie (robimy obiad, nie odklejam się od niego, taki mam humor :|)

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:38   #739
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jedno słowo o bracie. Miał dzisiaj odebrać auto od mechanika i przyjechać do mnie do pracy po dokumenty (5 minut jazdy). Ja zaraz kończę, a on się nie odzywa. Zapytać go czy odebrał samochód i kiedy przyjedzie po dokumenty, czy olać temat i niech sobie radzi?
ja bym olała dziada, niechsobie radzi - wracaj do domu, a on jak bedzie chciał odebrac to musi drałować do Ciebie po dokumenty więc jego sprawa
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:39   #740
Smerfetka_88
Zakorzenienie

Cytat:
niech sobie radzi

Handmade and diy - mój blog
Post na dziś: Sutaszowe kolczyki w sepii

Smerfetka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:42   #741
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość

Mój tż kolejny raz pozytywnie mnie zaskakuje. Normalnie ostatnio bardziej interesuje się ślubem i więcej załatwia niż ja. Śmieję się, że jak tak dalej pójdzie to ja zajmę się pracą i kończeniem studiów a on szukaniem kiecy
cudowne uczucie Prawda ?
Ja to od razu jestem taka szczęśliwa
I są momenty, że to TŻ bardziej się cieszy z tego ślubu niż ja
Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
byłam dzis u dietetyka

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Zdałam na 5!!!!! To przerosło moje najśmielsze marzenia
gratulację !
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
To znaczy wiesz, jak wyjęła do wymiaru na serdeczny nr 9, to stwierdziła, że nic sensownego w tym wymiarze nie dostanie, chyba, że pójdę na kompromis i będę nosić nr 11 na środkowym
eee bzdura idź do innego jubilera moja szwagierka ma mały palec i brat bez problemu kupił, kuzyna narzeczona też ma malutki tak z 7-8 i w aparcie ale jakimś innym znanym sklepie miała sprowadzony odpowiedni rozmiar po 2-4 dniach ew. zmniejszają przecież o 2 rozmiary spokojnie więc głowaaaado góry

Gwizdak wszystkiego najlepszego z okazji imienin

Miałam dziś taki nędzny dzień , że szkoda gadać w nocy koszmary straszne a w dzień od samego wejścia do pracy bym się zabiła , 2 razy ze schodów bym spadła ,2 razy oblałam się wodą i w ogóle masakra całą powrotną drogę przeryczałam w samochodzie u TŻ ( aż później TŻ dzwonił zmarwiony mną ale jak zwykle podniósł mnie trochę na duchu i mam nadzieję, że jutro będzie lepiej ) w domu zrzuciłam z szafy storczyka cała kora mi z niego wyleciała korzenia połamały nie wiem czy będzie żył ale wsadziłam go z powrotem w donicę i zobaczymy
Stary 2011-12-15, 16:44   #742
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

bo duży jest. Dobrze Dziewczyny prawią, polać im

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:47   #743
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ja bym olała dziada, niechsobie radzi - wracaj do domu, a on jak bedzie chciał odebrac to musi drałować do Ciebie po dokumenty więc jego sprawa
Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
niech sobie radzi
Dobra! No mercy
Stary 2011-12-15, 16:48   #744
frezyjka85
Zakorzenienie

carmi - absolutnie nie dzwoń do niego.... niech sam się zainteresuje!

czy podetrzeć pupkę po kupce też go trzeba pytać??? dzieciuch!
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:55   #745
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Gwizduś najlepszego
senskju, senkju
Cytat:
Napisane przez patuska18 Pokaż wiadomość
Gwizdaku Wszystkiego najlepszego niech Ci Mrówa zdrowa rośnie a Twój mąż niech dalej
ooo niech będzie, bo inaczej ja go Dzięki
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Gwizd wszystkiego najlepsiejszego i żeby układało Ci się zycie rodzinne tak dobrze jak do tej pory (chociaż ja imienin nie uznaję ).
a dziękuję tez serdecznie (ważne, że solenizant uznaje, nie? ) BTW rozmawiałam z tż i musimy się na ten tel. umówić.
Cytat:
Napisane przez kkasia007 Pokaż wiadomość
Gwizdaku wybaczysz? Przepraszam, jestem z Wami krótko i się pomyliłam
no przecież, że wybaczę
Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość

Gwizdak - samych wspaniałości w osobistym i zawodowym życiu
gracias

A pierścionkiem się nie martw Ja mam rozmiar 5 i też od zawsze słyszę "ooo, z takim rozmiarem, to proszę w dziecięych szukać" Zaręczynowy dostałam 9, a tż mówił że też miał kłopot ze znalezieniem. Jak się dowiedział, że noszę "5", to powiedział, że dobrze że nie wiedział, bo by pewnie jeszcze szukał Wybierzcie taki, który się bez problemu da zmniejszyć i już
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 16:55   #746
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:

Gwizd pożytku z męża Pożytku z córy - ale to na później, przespanych nocy, aby Cię wszyscy rozpieszczali Cudnych Świąt i w niedługim czasie następnego słodkiego bejbusia
oooo tak, a potem trzeciego i czwartego bejbusia dzięki
Cytat:
chyba i ja zrobię

A brata olej, niech się pomęczy może się rozumu nauczy
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Gwizdaku - wszystkiego najlepszego z okazji imienin Gwizdaka
dzięki
Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość

Gwizdak - najlepszego

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Gwizdak wszystkiego najlepszego z okazji imienin
dziękuję bardzo

Ha! i jestem na bieżąco Byłam z Mrówką na spacerze. Grzeczna była jak nie wiem nie płakała, nie spała, tylko świat podziwiała. Jak nie ona potem upiekłam ciacho (już siedzi w lodówce i się chłodzi), posprzątałam dom i siedzę sobie i jem rosół aktualnie

Tż zaraz wraca, wieczorem ma wpaść brat z bratową i rodzice z życzeniami

A ja dostałam przesyłkę 3 książki: "Nędzników" i "Perfekcyjny Makijaż" Bobby Brown.... prezent jaki, czy cuś? Chyba tż mi sugeruje, że mam się zacząć malować
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-12-15, 17:03   #747
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
A ja dostałam przesyłkę 3 książki: "Nędzników" i "Perfekcyjny Makijaż" Bobby Brown.... prezent jaki, czy cuś? Chyba tż mi sugeruje, że mam się zacząć malować
Zazdraszczam
Ja dostałam książkę na rocznicę (ale nie tą) - ale śmiesznie, bo wrzuciłam ją na listę prezentów tego samego dnia co dostałam
zastanawiam się, czy on nie dostaje jakiś powiadomień jak ja dodaję

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy

Edytowane przez Zwies
Czas edycji: 2011-12-15 o 17:06
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-15, 17:03   #748
carmelova
Zakorzenienie

Gwizdak że ktoś Ci niby sugeruje, że nędznie wyglądasz i masz się nauczyć malować?
Stary 2011-12-15, 17:07   #749
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Gwizdak że ktoś Ci niby sugeruje, że nędznie wyglądasz i masz się nauczyć malować?
No właśnie muszę zapytać męża, co miał na myśli Bo Nędzników rozumiem - mówiłam, że chętnie bym przeczytała po naszej wizycie w teatrze
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-12-15, 17:31   #750
peach_passion
Zakorzenienie

tyle stron do nadrobienia jakby się co najmniej któraś zaręczyła
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości