|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rower stacjonarny cz 2
Dzisiaj 40 km - 70 minut,
wczoraj 17 km - 30 minut dzisiaj spróbowałam rozwiązywać sudoku na rowerku i czas leci jak szalony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
ileenka dawno się nie "pokazywałaś"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj 60 minut i 34km za mną. nigdy tyle nie jeździłam (szybko się nudzę). a dzisiaj miałam towarzystwo w pokoju
![]() czy z Was też pot leje się strumieniami? bo ze mnie wszystko spływa, nawet włosy mam jakbym się przed chwilą wykąpała.
![]() |
#725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżdze bez żadnego obciążenia ale za to szybko 35-40km/h. Mam wrażenie, że gdy się nie pocę to nie spalam tłuszczyku, co o tym myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Wczoraj 65 minutek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
Wczoraj kolejne 25 minut jazdy.
Tym razem z próbami jazdy interwałami. Ale się zmachałam. Przyznam, że można się wykończyć, ale będę trenować dalej. Moje interwały to 1 minuta szybko, 2 minuty wolno. Narazie inaczej nie daje rady. Myślę o przejściu na 45 sekund szybko i 75 sekund wolno - tak żeby jeden interwał razem wynosił 2 minuty. Jutro będę próbować bo dzisiaj zwykłe aeroby. Codzienne interwały by mnie chyba zabiły. Poza rowerkiem było Hula hop 40 min i oczywiście 20 minut rozciągania i ćwiczeń na kręgosłup. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Korzyści wpływające z regularnego treningu na rowerku: - na jednym treningu można spalić nawet do 800 kcal, przez to trening ten jest jednym z najlepszych, aby spalać tkankę tłuszczową pięknie wyrzeźbione i wyszczuplone mięśnie nóg oraz pupy – zwiększenie przepływu krwi i ukrwienie wszystkich narządów – obniżenie tętna spoczynkowego serca, które przechodzi na tzw. ekonomiczny tryb dzięki czemu serce oraz naczynia krwionośne są mniej obciążone – obniżenie lub stabilizacja ciśnienia krwi przez co zapobieganie dolegliwościom takim jak arterioskleroza – zapobieganie chorobie wieńcowej i nadciśnieniowej – wzmocnienie się systemu immunologicznego, uodparnia się organizm i jest on mniej podatny na choroby – zwiększenie wydajności płuc, które potrafią wchłonąć więcej tlenu, dzięki czemu całe ciało jest bardziej dotlenione, poprawia się wydolność tlenowa, kondycja – wyregulowanie poziomu cukru we krwi, który pozytywnie oddziałuje na system nerwowy – szybsze usuwanie z organizmu adrenaliny (hormonów stresu), oraz wydzielania się endorfiny (hormonów szczęścia) dające nam uczucie radości i satysfakcji po treningu – zapobieganie osteoporozie poprzez zwiększenie się gęstości kości dzięki obciążeniu – lepsze dotlenienie mózgu, dzięki czemu znika uczucie zmęczenia oraz poprawia się koncentracja – w przeciwieństwie do ćwiczeń siłowych nie powoduje rozrastania się mięśni. Informacje te znalazłam na stronie: http://trening-fitness.pl/wybor-sprz...na-rowerku,409 (mam nadzieję, że autorka nie obrazi się, że to tu wrzuciłam ![]() I JAK TU NIE JEŹDZIĆ NA ROWERZE JAK TO SAME KORZYŚCI PRZYNOSI. ![]()
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Wczoraj 70 minut jazdy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Konto usunięte
|
dziś rano po ćwiczeniach 20min, wieczór wsiadam na 40
![]() btw. DaGaDa, bardzo podoba mi się zdanie, które masz w podpisie - już dawno zwróciłam na nie uwagę, przy jakichś innych wątkach i powtarzam to sobie często ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() 28 lipca wyjazd nad jeziorko na 2 tygodnie i musze prezentować sie bosko ![]() ![]()
![]() |
#731 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki. Ja też zauważyłam je u innych i tak mi się spodobało, że postanowiłam wrzucić do siebie. Póki co staram się też do niego stosować - strasznie to do mnie przemawia. Wczoraj 30 min rowerka (w końcu jakiś postęp, aż 5 minut dłużej niż przez ostatnie dni ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki żeby się udało. ![]()
![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
Wczoraj 65 minut rowerka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
wczoraj kolejne 65 min rowerka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Rozeznanie
|
Wczoraj 30min, ale był też basen i hula hop.
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
40km w 70 minut. było ciężko, bo w telewizji niczego ciekawego nie puszczali
![]() to jest chyba jedyny sport, po którym widzę największą ilość spalonych kalorii i to mi daje swego rodzaju frajdę (biegam jeszcze na tyle wolno i krótko, by uzyskiwać takie wyniki jak podczas jazdy na rowerze stacjonarnym).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Konto usunięte
|
rano wszystkie 8minutówki, 20min rower i przed chwilą 40 min rower (też przy tv - ryzykanci tv4
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zadomowienie
|
Hej kobity
![]() Ja nie odpuszczam. Dziś godzina, a wczoraj 45 minut. Tydzień temu dołączyłam dietę opartą głównie na białku która baaardzo mi służy. Już niedługo pojawia się efekty ![]()
![]() |
#738 |
Rozeznanie
|
W piątek, sobotę i niedzielę po 30 minut, a do tego 40 minut hula hop.
Muszę przyznać, że w sobotę było mi ciężko jeździć. Jakoś strasznie duszno było, ale dałam radę. ![]()
![]() |
#739 |
Raczkowanie
|
Chciałabym zakupić taki rower stacjonarny jednak sama nie wiem czy inwestować w coś droższego czy zakupić taki zwykły na allegro?
Jakie wy macie rowerki?
„Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.” ![]() Przekaż swój 1% z podatku na rehabilitację dziecka:www.marcel.mlody.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
Postanowiłam, że się przyłączę, rower stacjonarny stoi w domu nietknięty już nie powiem ile czasu, a ciałka przybyło... najwyższa pora coś zmienić, szczególnie, że muszę podłapać formę i nie przybierać więcej (suknia ślubna już gotowa, jestem sierpniowa panna młoda). Co do tego jaki rower - myślę, że lepiej zainwestować w dobry, porządny rower, jeśli oczywiście fundusze na to pozwalają. Nie wiem, czy można pisać tu na forum nazwy firm? Ja w każdym razie zapłaciłam za swój ok 800 zł, jest stabilny i porządny, świetnie mi się na nim jeździ. Tylko już zapomniałam, jak to jest ćwiczyć codziennie. Wczoraj, by odświeżyć pamięć jeździłam niecałe pół godziny, 10 km. Właśnie dopijam kawkę i zaraz ruszam na replay, może dziś trochę dłużej pojeżdżę.
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
wczoraj 60 minutek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
królikoholiczka
|
witam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#743 |
Konto usunięte
|
można schudnąć - rower to dla figury dobra rzecz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#745 |
Zadomowienie
|
Wczoraj 70 minut
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Rozeznanie
|
Witam
Ale fajnie, że pojawiły się nowe dziewczyny. Im nas więcej tym raźniej się pedałuje. Nie było mnie tutaj przez parę dni, ale miałam utrudniony dostęp do internetu. Moja nieobecność nie oznacza oczywiście, że nie jeździłam. Jeździłam i to więcej niż w poprzednim tygodniu. Poniedziałek jak zwykle miałam przerwę regeneracyjną dla mięśni, ale juże we wtorek zrobiłam 40 min (22 km) i w środę tyle samo. We wtorek jak wsiadłam na rower to myślałam, że pięciu minut nie przejadę, ale przemogłam zmęczenie i udało się zaplanowane 40 min. Poza rowerem oczywiście kręciłam hula hop i robiłam ćwiczenia na kręgosłup i rozciąganie. Jeszcze raz witam wszystkich nowych i zaczęcam do systematycznego pedałowania. Jeździmy dziewczyny, jeździmy!!!! ![]() ![]()
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Wczoraj 90 minutek - na meczu Hiszpania - Portugalia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
A wynik był dla Ciebie pozytywny czy raczej nie. Wiesz jak wygrywa "nasza" drużyna to lepiej się kręci.
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
Oto kilka kolejnych informacji na temat jazdy na rowerze stacjonarnym. Informacje znalazłam na stronie
http://dietyitrening.eu/co-daje-jazd...-stacjonarnym/ Co daje jazda na rowerze stacjonarnym? Rowerem stacjonarnym interesuje się wiele osób. To bardzo praktyczny sprzęt, zwłaszcza zimą. Postanowiliśmy więc zebrać na temat roweru stacjonarnego kilka praktycznych rad i informacji: Rower stacjonarny, a twój wygląd!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.