Oleje i olejki do włosów - cz. V - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-11, 19:08   #721
sweet_chocolate
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Sprobuj jeszcze raz, tylko masuj, masuj, masuj płukaj i znowu masuj...do znudzenia
Ok,kolejna próba będzie nie prędko bo teraz ciągle będę gdzieś wychodzić Dam znać kolejnym razem co wyszło
Stary 2012-02-11, 19:13   #722
joracuppi
Raczkowanie

Używał ktoś oleju avocado i makadamia z ZSK lub jakiekolwiek innego? Chcę zrobić pierwsze zamówienie i zastanawiam się nad olejami
Oprócz tego chyba zamówię z orzecha włoskiego i śliwki. Chcę je również używać do OCM, myślicie ze to dobry wybór?

PS. Czy tylko mi wyszukiwarka nie działa?

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
joracuppi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:15   #723
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweet_chocolate Pokaż wiadomość
Ok,kolejna próba będzie nie prędko bo teraz ciągle będę gdzieś wychodzić Dam znać kolejnym razem co wyszło
I przede wszystkim dlugo i dokladnie splucz olej woda przed myciem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:22   #724
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joracuppi Pokaż wiadomość
Używał ktoś oleju avocado i makadamia z ZSK lub jakiekolwiek innego? Chcę zrobić pierwsze zamówienie i zastanawiam się nad olejami
Oprócz tego chyba zamówię z orzecha włoskiego i śliwki. Chcę je również używać do OCM, myślicie ze to dobry wybór?

fajne zamówienie
ja używałam wloskiego i polecam gorąco i śliwki są polecane bardzo.
też się przymierzam do OCM............

ps. mi wyszukiwarka non stop nie działa
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:35   #725
richkidsblue
Raczkowanie

Dzisiaj pierwszy raz nałozyłam olej na włosy i był to olej rycynowy bo nie miałam żadnego innego w domu. Siedzę w ręczniku i planuje zmyć około 22, umyć włosy i wysuszyć. W poniedziałek planuje kupić Alterre i olejować włoski. Aha i powiedźcie mi, czy zakup Vatiki jest możliwy tylko online? Nie będzie go w sklepach ze zdrową żywnością, zielarskich itp.? A i mam jeszcze jedno pytanie jaki olejek działa najlepiej na rozdwojone końcówki? Jestem ciemna w olejowaniu, więc mam nadzieję, że pomożecie mi odpowiedzieć na wszystkie moje pytania

Here I am a rabbit hearted girl...
richkidsblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:41   #726
izus_86
Zakorzenienie

Dziewczyny jutro testuję olej sezamowy Mam zamiar przez najbliższy okres tylko go stosować, aby zobaczyć jak mi służy.
Oprócz innych olei do przetestowania zostały mi tylko takie, które stosuję już kilka miesięcy i wiem jak na mnie działają, także nie chcę teraz stosować różnych na przemian, aby się nie pogubić

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez richkidsblue Pokaż wiadomość
Dzisiaj pierwszy raz nałozyłam olej na włosy i był to olej rycynowy bo nie miałam żadnego innego w domu. Siedzę w ręczniku i planuje zmyć około 22, umyć włosy i wysuszyć. W poniedziałek planuje kupić Alterre i olejować włoski. Aha i powiedźcie mi, czy zakup Vatiki jest możliwy tylko online? Nie będzie go w sklepach ze zdrową żywnością, zielarskich itp.? A i mam jeszcze jedno pytanie jaki olejek działa najlepiej na rozdwojone końcówki? Jestem ciemna w olejowaniu, więc mam nadzieję, że pomożecie mi odpowiedzieć na wszystkie moje pytania
Vatika jest to typowy olejek do włosów, więc wątpię żeby był dostępny w tych sklepach co wymieniłaś
A co do końcówek, to chodzi Ci o ochronę ich przed rozdwajaniem?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 19:46   #727
eternitymoment
Zadomowienie

Dziewczyny zrobilam mixa:

-oliwa z oliwek
-alterra granat
- ks kneipp ylang ylang
-rycyna
- rybka A+ E

i obecnie włoski sie suszą same , zobaczymy jak bedą wyglądały pózniej
eternitymoment jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 19:47   #728
richkidsblue
Raczkowanie

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Vatika jest to typowy olejek do włosów, więc wątpię żeby był dostępny w tych sklepach co wymieniłaś
A co do końcówek, to chodzi Ci o ochronę ich przed rozdwajaniem?[/QUOTE]

tak Gdzie kupujecie swoje oleje, olejki ?

Stary 2012-02-11, 20:13   #729
plineczka003
Zadomowienie

Ugh... kilka dni mnie nie było, a tu kilkanaście stron do nadrobienia

Chciałam powrócić do tematu alergii na sekundę. Przecież alergie żywnościowe nie muszą atakować całej skóry, więc analogicznie jest z tymi kosmetycznymi. Dodatkowo u mnie uczulenie po szamponie nie wyszło na skórze głowy tylko na twarzy, szyi, dekolcie i plecach - taką diagnozę postawiła lekarka w szpitalu i co ważne nie po pierwszym użyciu tylko dzień po 2 użyciu i następnego dnia mimo tego, że nie myłam włosów się nasiliło. Zawsze weźcie pod uwagę, że alergia to nie taka oczywista sprawa i przewidywalna sprawa

Siedzę właśnie na głowie z oliwą z oliwek i czuję się jak sałatka grecka
plineczka003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 21:24   #730
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro testuję olej sezamowy Mam zamiar przez najbliższy okres tylko go stosować, aby zobaczyć jak mi służy.
Oprócz innych olei do przetestowania zostały mi tylko takie, które stosuję już kilka miesięcy i wiem jak na mnie działają, także nie chcę teraz stosować różnych na przemian, aby się nie pogubić

sezamowego jeszcze nie mialam , jak bede w polowie oliwy, to sobie zakupie sezamowy obaczymy jak podziała
Stary 2012-02-11, 21:39   #731
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternitymoment Pokaż wiadomość
sezamowego jeszcze nie mialam , jak bede w polowie oliwy, to sobie zakupie sezamowy obaczymy jak podziała
Też jestem go bardzo ciekawa Kupiła w Lidlu jak była promocja 9,99 zł/250 ml nierafinowanego

Jeszcze w kolejce czeka orzech laskowy i śliwkowy do przetestowania
Co prawda małe buteleczki z mazideł, ale najpierw muszę zobaczyć jak się spisują i czy jest sens kupować większe
Ze śliwkowym na razie zrobiłam tylko krem i bardzo fajnie się spisuje
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 21:47   #732
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Też jestem go bardzo ciekawa Kupiła w Lidlu jak była promocja 9,99 zł/250 ml nierafinowanego

Jeszcze w kolejce czeka orzech laskowy i śliwkowy do przetestowania
Co prawda małe buteleczki z mazideł, ale najpierw muszę zobaczyć jak się spisują i czy jest sens kupować większe
Ze śliwkowym na razie zrobiłam tylko krem i bardzo fajnie się spisuje
to daj znac jak Ci sie sprawuje jak cos

hmm kremik robłas ? napisz coś wiecej , prosze

aaa i dzis sobie kupiłam kapsułki firmy Ducray '' anacaps'' , kiedys je miałam , i naprawe włosie przestło wypadac
fakt kosztuje :/ , ale...warto
Stary 2012-02-11, 21:51   #733
joracuppi
Raczkowanie

A ja postanowiłam, że przetestuję swoja Vatikę kokosową solo, bo mam ją już ponad 2 msc a jeszcze ani razu tego nie zrobiłam, zawsze z czymś mieszałam.

Siedzę z naolejowaną głową i oglądam tego bloga. Jak patrzę na niektóre dziewczyny i ich włosy to aż mnie skręca z zazdrości.. Kiedy moje będą takie długie

Moja pielęgnacja włosów

Destiny is for losers. It’s just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
Stary 2012-02-11, 22:13   #734
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eternitymoment Pokaż wiadomość
to daj znac jak Ci sie sprawuje jak cos

hmm kremik robłas ? napisz coś wiecej , prosze

aaa i dzis sobie kupiłam kapsułki firmy Ducray '' anacaps'' , kiedys je miałam , i naprawe włosie przestło wypadac
fakt kosztuje :/ , ale...warto
Na pewno zdam relację jak przetestuję tą śliwkę na włoskach

Co do kapsułek, to jeżeli Ci pomagają, to chyba warto wydać więcej, a nie ciągle czegoś próbować i czasami tylko marnować pieniądze

Jak chodzi o krem, to robiłam taki, ale trochę zmodyfikowany http://mazidla.com/receptariusz/131.html?task=view
Zamiast polysorbate dałam lecytynę, zamiast olejowego ekstraktu z rozmarynu dodałam wit.E, dodatkowo dołożyłam Hydromanil i NMF, no i zamieniłam hydrolaty i oleje na inne. To był ogólnie taki mój wzór, aby mniej więcej znać proporcje. Wyszedł bardzo fajny, konsystencja idealna, dobrze nawilża i szybko się wchłania, mimo dodania troche wiekszej ilości olejów

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Aha mam pytanie do dziewczyn, które używały oleju sezamowego, chciałam się dowiedzieć jak ze zmywaniem, bo nie wiem na co się przygotować Możecie do czegoś porównać
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-11, 22:26   #735
plineczka003
Zadomowienie

Izuś u mnie sezam zmywa się bardzo dobrze, ale ja używam szamponów z SLES na 2 miejscu w składzie. Zawsze najpierw opłukuję włosy ciepłą wodą przed minutę bądź dwie i potem myję metodą omo. Szampon nakładam tylko raz, nie mam problemu z BD dla dzieci, Amlą Dabur, właśnie sezamem z lidla, a jutro zobaczę jak sprawa wygląda z OzO

Póki co odstawiłam sezama, bo w sezonie grzewczym potrzebuję coś lepszego, a po nim jakiś czas po myciu włosy były suche i splątane.
Stary 2012-02-11, 22:35   #736
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez plineczka003 Pokaż wiadomość
Izuś u mnie sezam zmywa się bardzo dobrze, ale ja używam szamponów z SLES na 2 miejscu w składzie. Zawsze najpierw opłukuję włosy ciepłą wodą przed minutę bądź dwie i potem myję metodą omo. Szampon nakładam tylko raz, nie mam problemu z BD dla dzieci, Amlą Dabur, właśnie sezamem z lidla, a jutro zobaczę jak sprawa wygląda z OzO

Póki co odstawiłam sezama, bo w sezonie grzewczym potrzebuję coś lepszego, a po nim jakiś czas po myciu włosy były suche i splątane.
Dziękuję
Ja też głównie używam SLeSów Przez długi czas używałam delikatnych, jednak wolę swoje włoski po tych bardziej oczyszczających szamponach
Czyli nie będę miała problemów ze zmyciem
Co do OzO, to moim zdaniem jest trochę cięższym olejem, ale ja i tak zmywałam go za każdym razem

Sezama ma zamiar użyć kilka olejowań pod rząd, aby ocenić tylko jego efekty
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-02-11, 22:46   #737
camillie
Wtajemniczenie

hej czy któraś z Was uzywała oleju z orzechów włoskich? kupiłam ostatnio, ale zapach mnie w ogole nie przekonuje..."mało odzywczy"

no i poza tym mam pytanie odnosnie rafinowanych i nierafinowanych...general nie wiem co to proces rafinacji , ale jak to sie ma do olejów w wypadku włosów? jakich substancji nie ma w rafinowanych (badz sa dodawane? ) mogłby mi ktoś to jakoś prosto wytłumaczyc ?
boo tenże włoski jest własnie rafinowany...i moze dlatego mi nie podchodzi
camillie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 23:18   #738
Jigoku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joracuppi Pokaż wiadomość

Ja używałam avocado z dozu i pisałam o nim na ostatnich stronach już kilka razy, więc wystarczy poczytać

kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url]
książki
Jigoku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-11, 23:22   #739
pietrucha95
Raczkowanie

Używała może któraś z Was oleju musztardowego?
pietrucha95 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-11, 23:23   #740
kasiaen1
Zadomowienie

Dziewczyny przestrzegam na "nabranie się" na hasło "kuracja z olejkami" firmy Marion (takie saszetki wprowadzili, że niby z olejami, np. migdałowym i kokosowym)

Oto skład :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMGP1558.jpg (146,4 KB, 100 załadowań)
Stary 2012-02-11, 23:35   #741
eternitymoment
Zadomowienie

Cytat:
Na pewno zdam relację jak przetestuję tą śliwkę na włoskach

Co do kapsułek, to jeżeli Ci pomagają, to chyba warto wydać więcej, a nie ciągle czegoś próbować i czasami tylko marnować pieniądze

Jak chodzi o krem, to robiłam taki, ale trochę zmodyfikowany http://mazidla.com/receptariusz/131.html?task=view
Zamiast polysorbate dałam lecytynę, zamiast olejowego ekstraktu z rozmarynu dodałam wit.E, dodatkowo dołożyłam Hydromanil i NMF, no i zamieniłam hydrolaty i oleje na inne. To był ogólnie taki mój wzór, aby mniej więcej znać proporcje. Wyszedł bardzo fajny, konsystencja idealna, dobrze nawilża i szybko się wchłania, mimo dodania troche wiekszej ilości olejów

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Aha mam pytanie do dziewczyn, które używały oleju sezamowego, chciałam się dowiedzieć jak ze zmywaniem, bo nie wiem na co się przygotować Możecie do czegoś porównać
no tak racjia, ze zawsze wrato dac troche wiecej
nawet moge polecic z czystym sumieniem

dziekuje za linka do kremu poczytam sobie, i moze coś sama sklece

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przestrzegam na "nabranie się" na hasło "kuracja z olejkami" firmy Marion (takie saszetki wprowadzili, że niby z olejami, np. migdałowym i kokosowym)

Oto skład :
o mamo kochana ....... chyba sobie jajca robia :confu sed::yyy y:
Stary 2012-02-12, 02:07   #742
szafirowa
Rozeznanie

wstyd, juz 25 strona a ja dopiero zauważylam nowa część
ale tak to jest po powrocie do rzeczywistości...

Dzisiaj była stara dobra oliwa, tak z sentymentu, do tego woda brzozowa after
chodzę koło olejków alterry i nie mogę się zdecydować który chcę niestety nie u mnie na półce stoją, tylko w rossie poki co

---------- Dopisano o 03:07 ---------- Poprzedni post napisano o 02:50 ----------

Cytat:
Napisane przez camillie Pokaż wiadomość
hej czy któraś z Was uzywała oleju z orzechów włoskich? kupiłam ostatnio, ale zapach mnie w ogole nie przekonuje..."mało odzywczy"

no i poza tym mam pytanie odnosnie rafinowanych i nierafinowanych...general nie wiem co to proces rafinacji , ale jak to sie ma do olejów w wypadku włosów? jakich substancji nie ma w rafinowanych (badz sa dodawane? ) mogłby mi ktoś to jakoś prosto wytłumaczyc ?
boo tenże włoski jest własnie rafinowany...i moze dlatego mi nie podchodzi
króciutko o rafinacji : stosowana jest w celu pozbawienia olejów niepożądanych składników, które moga powodować zmętnienie i szybsze psucie (np. kwasy, śluzy ). Z tego powodu , że są produktem głównie spozywczym (mam tu na mysli oleje spozywcze jak np. słonecznikowy) są pozbawiane też np niepożadanego zapachu . Olej rafinowany zazwyczaj jest dlużej trwały, ale pozbawiony czesto cennych skł. odżywczych ...można powiedzieć ze jest uboższy (np. w witaminy, woski), ale nie obserwuje się zmniejszenia ilości kwasów tłuszczowych , co jest istotne dla włosowej sprawy
więc na pewno rafinowany dłuzej postoi i będzie miał neutralniejszy zapach... ale uważam, że raczej nie ma to tak znacznego wpływu na włosy. raczej zastanowiłabym się nad wyborem oleju z innej roslinki
to tak z żywieniowego punktu widzenia... w kwestiach pielęgnacyjnych proszę pytać włosowe ekspertki, ja się niestety nie wypowiem
Stary 2012-02-12, 09:53   #743
joracuppi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jigoku Pokaż wiadomość
Ja używałam avocado z dozu i pisałam o nim na ostatnich stronach już kilka razy, więc wystarczy poczytać
Ja tam widzę tylko jedno zdanie, gdzie napisałaś, że nic z Twoimi włosami nie robi, ale może ślepa jestem i reszty nie widzę I czytam każdą stronę
Chciałam użyć wyszukiwarki, ale mi nie działa dlatego zapytałam. Może jakaś inna dziewczyna go używała i jest w stanie powiedzieć coś więcej. Ale tak czy siak, przepraszam

Moja pielęgnacja włosów

Stary 2012-02-12, 10:08   #744
new_me
Zadomowienie

witam
ostatnio z braku czasu zaprzestalam olejowania a robilam to juz w miare regularnie od prawie roku.. ehh zawsze nakaldalm z suche, ale chce sprobowac z psikaczem przed tylko sie zastanawiam jaka odzywka czy maska bedzie do niego najlepsza z tych ktore mam: garnier z carite, joanna z rozmarynem, kallos latte, sleek line, wax, ziaja odzywka codziena pielegnacja? jak myslicie??
new_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:17   #745
fabregasowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez richkidsblue Pokaż wiadomość
u mnie w Lublinie można kupić Vatikę w sklepie zielarskim

Cytat:
ja wczoraj nałożyłam sezama na kilka godzin, ale nie widziałam znaczących efektów. Zmywałam 2 razy barwą tatarowo-chmielową.

Na skalp nałożyłam maseczkę z żółtka, rycyny, kropelek nafty i o.rozmarynowego, i mimo tego, że włosy są dzisiaj super miękkie i błyszczące to raczej się na nią ponownie nie zdecyduje - włosy miałam okropnie splątane, i nawet odżywka nie pomogła, przez takie próby ich rozczesania raczej bardzej je zniszczę, niż odżywię maseczką...

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post52630770
fabregasowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-12, 10:33   #746
plineczka003
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
Ja też głównie używam SLeSów Przez długi czas używałam delikatnych, jednak wolę swoje włoski po tych bardziej oczyszczających szamponach
Czyli nie będę miała problemów ze zmyciem
Co do OzO, to moim zdaniem jest trochę cięższym olejem, ale ja i tak zmywałam go za każdym razem

Sezama ma zamiar użyć kilka olejowań pod rząd, aby ocenić tylko jego efekty
Też go użyłam (patrzy w notesiku ) 3 razy i odstawiam go do czasu aż będzie cieplej, bo teraz potrzebuję efektów od razu by przez tą okropną pogodę włosy nie zniszczyły się jeszcze bardziej, a po sezamie następnego dnia są suche (ale ja jestem jakiś ewenement, bo mi się włosy nie przetłuszczają - pewnie wina AZS).

Cytat:
Napisane przez kasiaen1 Pokaż wiadomość

Oto skład :
O Jezusie Oleje po zapachu... do tego Alko. Denat. na 3 miejscu i masa PEGów i innych świństw... przecież to bardziej może zaszkodzić niż pomóc.
Swoją drogą od czasu kiedy zaczęłam patrzeć na składy taki rozczarowań przeżyłam setki
Stary 2012-02-12, 11:00   #747
izus_86
Zakorzenienie

Dziewczyny właśnie pierwszy raz nałożyłam olej sezamowy (ten z Lidla) i ten zapach mnie przeraził, naprawdę nie jestem wrażliwa na różne zapachy, ale ten jakoś źle na mnie wpływa, normalnie niedobrze mi jest od tego
Jak nie będzie oszałamiającego efektu, rezygnuję od razu, nie będę się męczyć
Miałam już dużo olei, każdy zapach zniosłam, ale tego jakoś nie mogę wytrzymać
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-02-12 o 11:01

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-12, 11:06   #748
richkidsblue
Raczkowanie

te oleje to są oleje kosmetyczne ? np. taki olej z oliwy z oliwek to taki który się czasem daje do sałatek ?

Stary 2012-02-12, 11:07   #749
plineczka003
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny właśnie pierwszy raz nałożyłam olej sezamowy (ten z Lidla) i ten zapach mnie przeraził, naprawdę nie jestem wrażliwa na różne zapachy, ale ten jakoś źle na mnie wpływa, normalnie niedobrze mi jest od tego
Jak nie będzie oszałamiającego efektu, rezygnuję od razu, nie będę się męczyć
Miałam już dużo olei, każdy zapach zniosłam, ale tego jakoś nie mogę wytrzymać
Fakt on strasznie śmierdzi, ale ja ogólnie jestem baaardzo nadwrażliwa na zapachy i mi prawie wszystko śmierdzi Jednak po chwili przestaję go czuć i dałam z nim radę spać. Nawet mój TŻ nie narzekał rano, a jemu mało który zapach się podoba
Stary 2012-02-12, 11:18   #750
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez Animkaa Pokaż wiadomość
[

Mam pytanie, odnosnie powyzej -a z czym sie wymiesza?
W skrócie zasada jest taka, że rzeczy rozpuszczalne w wodzie nie wymieszają się z rzeczami rozpuszczalnymi w olejach. Tak jak woda nie miesza się z tłuszczem.

Cytat:
Napisane przez KONICZYNKA 47 Pokaż wiadomość
A czy po kupnych olejach ziołowych też włosy leciały ponad normę? Jeśli tak to widocznie oleje na skalpie nie służą Tobie jak należy.
Do tej pory użyłam tylko kokosowej Vatiki z ziołami i nie zauważyłam niczego niepokojącego A ogólnie zioła na głowie nie robią mi krzywdy, skalp poza nadwrażliwością na sles toleruje praktycznie wszystko, co mu dam.
Czyste oleje (i mieszanki czystych olejów) też mogę nakładać, po czystym winogronie włosy od razu zmniejszyły wypadanie, dlatego dziwi mnie że winogrono z ziołami działa odwrotnie. Tym bardziej, że zioła wybierałam takie wzmacniające (skrzyp, pokrzywa, chmiel, łopian).
Może powinnam przetestować jeszcze jakiś kupny olej ziołowy, może łopianowy?

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości