|
|
#721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki cz.II
policzylam;okolo 400gram piersi to 450kcal,a serki light topione 4 to bedzie okolo 180kcal plus keczup,no to zjadlam okolo 600kcal
|
|
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
No widzisz, a mogłaś zjeść 300 gram piersi plus pełen talerz dowolnych warzyw i zamknęłoby się w 400 kcal a i jakość tych kcal zupełnie inna bo te serki to niestety ;(
Ale się stało, popraw się ![]() Kto wymyślił wstawanie rano? Bo chcę go zamordować :[
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
jak to mój tata miał w zwyczaju mówić: "ranne wstawanie wymyślił ruski uczony Rannov lub Ranovov"
![]() Dzień dobry wczorajszy podwieczorek: jabłko kolacja: sałatka grecka i jabłko (mam chyba małego bzika na punkcie jabłek)
|
|
|
|
|
#724 |
|
amor vincit omnia
|
ja dziś startuję z czystą kartą... na śniadanie zrobię owsiankę
|
|
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
Ouuaaaah...
Dzień dobry? Która jest godzina? 10:30? To chyba już nie zdążę na zajęcia. Hłe hłe. Pospało.Wczoraj zjadłam deser lodowy - tak, dużą porcję tłustych lodów z tłustą czekoladą i tłustą śmietaną. Mój żołądek utracił zdolność do utrzymywania takich rzeczy. Błłłłueueue. Nie wiem, czy to psychika tak działa, czy to parszywe uczucie tłustego języka. Odebrałam wyniki badań. Oto krótki wyciąg, tak o - żeby się pochwalić: Cholesterol całkowity 151.40mg/dl (norma 140-200) HDL 37.18 mg/dl (norma 30 - 75) Glukoza 77.31 mg/dl (norma 70 - 105) Trójglicerydy 66.17 mg/dl (norma 35 - 165) Żelazo 58.58 ug/dl (norma 40 - 150) TSH 1,62 mlU/l (norma 0,27 - 4,2) Wszystko w porządalu! Idę teraz wcinać musli z mlekiem. Om, nom nom nom... EDIT: Scio, brawo za ósemkę z przodu! U mnie też mały spadeczek, ale nie przywiązuję się do niego zbyt przesadnie. Nagrzeszyło się.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2012-03-02 o 10:42 |
|
|
|
|
#726 |
|
Rozeznanie
|
A ja już dziś na koncie mam dwie bułki, a miałam się odpieczywiać.
Dobrze Plaguś, że wyniki wporząsiu! Mój organizm też, jak zauważyłam podczas tych kompulsów, nie do końca akceptuje to śmieciowe żarcie w takich ilościach, bo często od razu śmig do wc.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2012-03-02 o 10:48 |
|
|
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, u mnie dziś przepisowo, syte śniadanko z ciemnego chlebka z wędlinką i ogórkiem. Zaraz zupkę jarzynową wsunę. Na obiad jeszcze nie wiem, mam gulasz z piersi z pieczarkami więc albo kaszę jakąś, może kuskus albo brązowy ryż i jakąś surówkę i będzie oki.
Plago, świetnie że wyniczki oki, jesteś pewnie dużo spokojniejsza. Lady, a te bułki to chociaż ciemne czy jasne? Czasem niestety ma się głodzillę i ciężko sobie z nią poradzić. Ja tak mam przed @, masakra a jeszcze woda w organiźmie zatrzymuje się, człowiek spuchnięty, masakra jakaś. Megaxxl to pojechałaś z tym serkiem na maksa, trzeba było tę pierś podzielić na 2 posiłki w odstępie chociaż 2 godzin, a zamiast serków jakieś warzywka. ![]() Eldo, będzie dobrze, trzymam kciuki
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(norma 25-156) ale za to TSH złe :< uwaga... 0,051 (norma 0.34-4.94) nie ma to jak przejść z ostrej niedoczynności w nadczynność - badania robione w AM w Gd) osttanio coś nie idzie mi dieta... mam dość tego, że te parę kg zbijam od bardzo dawna... najpierw coś mi schodzi, później przybieram "z powietrza" i jeszcze raz muszę to zbijać...
|
|
|
#729 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj ostateczne starcie z matmą zaliczone. albo warunek, albo spokój na wieki. amen
dzisiaj zmusiłam się do zjedzenia najobrzydliwszej owsianki :/ jakos mi nie wyszła... później kanapka z serkiem homo papryka i sałatą miska zupy marchewkowej i teraz pałaszuję warzywa z makaronem ( bo proporcję zachwiałam )a teraz uwaga: ZACZYNAM WEEKEND LENIA! będe oglądać zaległe filmy, poczytam książke, która nie ma nic wspólnego z biologią, pójde na spacer nad morze ![]() no i poprasuję, popiorę, sprzątnę pokój, doszoruję kuchnie ...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#732 |
|
Rozeznanie
|
happe wiosenne porządki ?
|
|
|
#733 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#734 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ~ U mnie niespełna trzy godziny snu, więc idę drzemać, coby wieczorem mieć siły na fitnessssiioooo.
|
|
|
#735 |
|
Raczkowanie
|
Bry!
Dziewczęta, któraś pisałą wczoraj, że nie może znaleźć mąki pszennej. Otóż "Lubella" Pełne ziarno - mąka pszenna pełnoziarnista istnieje Zakupiona w Delikatesach Cetnrum nie pamietam dokładnie ale 1kg koło 4.30 złociszyU mnie z jedzeniem jako-tako ś-sałatka warzywna + dwie kromki ciemnego chlepka z padlinką IIś - kilka pierogów z soczewicą O - 2 gołąbki zaraz znikam na kolacyjkę została mi łyżka sałatki
|
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie z dietą i ćwiczeniami w porządku, ale od jakiegoś czasu męczę się z zaparciami, muszę coś zrobić w celu regulacji wypróżnień. Nie wiem skąd ten problem, piję dużo, błonnika też wydaje mi się, że mi nie brakuje. Może zwiększę dawkę otrębów pszennych (nie jem ich codziennie, więc zacznę), a jak to nie pomoże to może jakiś błonnik w proszku/tabletkach? Wiem, że nie pochwalacie takich specyfików, ale jestem trochę zdesperowana, ostatnio naprawdę mnie "zatkało"
|
|
|
|
#737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
możesz, też wrzucić ten proszek do łyżki jogurtu i tak to przełknąć, tylko pamietaj o wodzie
|
|
|
|
|
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór, mam głodzillę, bo źle rozplanowałam dzień i posiłki:
śniadanie: owsianka z mlekiem II śniadanie: jabłko kolejny posiłek zjedzony między jedną, a drugą pracą: kanapka z chleba razowego z dżemem morelowym obiadokolacja: spagetthi z ciemnego makaronu plus sos pomidorowo-pieczarkowo-oliwkowy no i dalej głodna jestem ehhhhhhh co zrobić??
|
|
|
|
|
#740 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze mam problem w piątki, bo nie mam kiedy zjeść tego środkowego posiłku.......
dziękuję za poradę, ma twaróg, na którego mam nieziemską ochotę ![]() poza tym zbliża się @ |
|
|
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
To śmiało zjedz ten twaróg, żebyś czasem głodna się nie kładła spać! Ani nic brzydkiego nie skonsumowała na wieczór
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, najgorej jak człowiek wieczorem głodny to potrafi rzucić się na coś zakazanego i cały dzień do bani, nawet jak się jadło "przepisowo".
Ja na obiad jadłam kuskus z gulaszem z cycków i fura surówki z pekińskiej z różnymi warzywkami i odrobiną kukurydzy. Cały obiad niecałe 400 kalorii a nie mogłam zmieścić całej porcji. Jednak po dłuższym czasie żołądek się fajnie obkurcza i jest się sytym nawet po niedużej porcji. Na kolację wciągnęłam 200g serka homo naturalnego z ziołami.
|
|
#744 |
|
Zakorzenienie
|
głód poskromiony, dzięki Wam
martikaj racja co proponujecie z ryby, do ryby, na obiad z rybą?? jaka rybka?? |
|
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam wszystkie ryby, pangi nie jadam bo wiadomo, chińskie coś tam a nie ryba. Bardzo lubię łososia, posypuję solą, ze 2 plasterki cytrynki na niego i zawijam w folię. Piekę jakieś 20 minut i gotowy, pyyyszny, do tego bardzo lubię kiszoną kapustę z marchwią startą na tarce i kapeczką oliwy.
W sumie to każdą rybkę można w ten sposób upiec, ważne żeby to nie była ryba z marketu która jest mrożona w dużej ilości wody i ma tonę glazury, po rozmrożeniu jest wodnista a po upieczeniu niesmaczna. Ja mam na osiedlu sklep rybny i kupuję świeże rybki, najlepsze ![]() ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Wspominałam już ostatnio o stewii, po niedzieli kupię, ciekawa jestem jak smakuje, ma 0 kalorii a jest słodsza od cukru i zdrowa, nie to co słodziki. Najważniejsze że nadaje się do słodzenia wszystkiego, tzn. w wysokich temperaturach nie traci słodyczy i można także używać ją do wypieków.
PAULINKA 08.06.2011 Moje prace: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post31371443 Preferki: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=345 Edytowane przez martikaj Czas edycji: 2012-03-02 o 22:10 |
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Popieram, rybka najsmaczniejsza z folii, ja piekę z czosnkiem i koprem czasem odrobiną masełka. No ale niestety raczej kupuję mrożone a nie świeże ze względów ekonomicznych. Odmrażam wcześniej, doprawiam i nie jest źle, nie czuję żeby była wodnista czy coś
ale wiadomo świeże najlepsze! Łososia kocham, ale drogi Robię go w grillu elektrycznym, tylko sól, pieprz, cytryna i jest pycha. Ostatnio za mną chodzi rybka po grecku i chyba sobie upichcę!
|
|
|
#747 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pszenna pełnoziarnista to ma jakiś określony typ? W sumie skoro chleb razowy to dobra rzecz, to może ta mąka razowa typ 2000, którą widziałam, też by się nadawała. ![]() Cytat:
Aczkolwiek len dobra rzecz, tylko czytałam gdzieś, że też za dużo nie można jeść, bo skutek odwrotny. Więc tak kilka łyżeczek dziennie, ze 4? Nie wiem dokładnie. ![]() Zęby umyć
|
|
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#749 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dziś mąkę pełnoziarnistą w Kauflandzie, była ta z Lubelli i jeszcze z firmy Melvit, typ 2000 więc najwięcej błonnika.
Z tą ekonomią i mrożonymi rybkami to mozna się naciąć, maż kupił w jakimś markecie mintaja w super cenie, po rozmrożeniu okazało się że ryby było 40 % a reszta to woda, więc wcale tanio nie wyszło. A jak kupię świeżą rybkę to wiem że samo mięsko bez glazury.
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.

Dzień dobry? Która jest godzina? 10:30? To chyba już nie zdążę na zajęcia. Hłe hłe. Pospało.
(norma 25-156)

A pszenna pełnoziarnista to ma jakiś określony typ? W sumie skoro chleb razowy to dobra rzecz, to może ta mąka razowa typ 2000, którą widziałam, też by się nadawała.