![]() |
#721 |
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012
hejka nadrobiłam wszystko - ale padam ze zmęczenia więc spadam!!
#722 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Rozeznanie
|
Uff i ja nadrobiłam
![]() śpijcie dobrze Ciężaróweczki ![]()
#724 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny i nowe koleżanki
![]() przepiekna pogoda, zaraz jedziemy do znajomych ![]() co do zmiany zycia w ciązy-ja przed ciaza palilam, prowadzilam delikatnie mówiac baaaardzo imprezowe zycie, ale zaczęlo mi to od jakiegos czasu juz sie nudzic, myslalam kurcze mam 30 lat ile mozna imprez itd juz sie dosc nabawilam ale jak juz bylam pewna ze jestem w ciazy moja mysl byla -i co teraz juz koniec tańcow, imprez itd...no bo wiadomo facet to sobie moze pojsc a ja sobie nie pojde nawet jak sie juz urodzi ale no coż ![]() wczoraj tz zaprosil paru znajomych, pili , palili a ja ku swemu zaskoczeniu bawilam sie doskonale bez uzywek!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam w ten piękny dzień
![]() Cytat:
![]() Ja jak tylko zrobiłam test i ujrzałam dwie kreseczki od razu zadzwoniłam do gina, czy da radę przełożyć wizytę (byłam umówiona na 19 kwietnia, a tyle bym nie wytrzymała) no i pani z rejestracji mówi, żebym przyszła jutro, też byłam w szoku ![]() Ale niestety nic ciekawego na tej wizycie się nie dowiedziałam. Cytat:
![]() Ciekawe czy maluszki urodzą się w tym samym terminie ![]() Cytat:
![]() I jakoś nie mam poczucia, że coś tracę, tylko, że przede mną, przed nami najpiękniejszy okres, oby tylko przebiegał bezproblemowo ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie mdi jak otwieram lodówkę i czuje tę mieszankę zapachów ![]() Cytat:
![]() ![]() Nadrobione ![]() Byłam dziś w laboratorium - niestety wyników wczorajszej bety jeszcze nie ma, muszę czekać do poniedziałku ![]() Miłego dnia wszystkim życzę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Gratuluje fasolinek w brzuszkach ![]() Przepraszam że tak się wtryniam do waszego wątku, ale tak fajnie sobie podczytać o początkach bo sama jeszcze niedawno to przechodziłam ![]() Teraz już jestem prawie na półmetku- 18tc, zobaczycie jak ten czas szybko zleci!!! Pozdrawiam cieplutko i życzę spokojnych i niezapomnianych kolejnych 8miesięcy!!! Mamusia 1wszo wrześniowa 2012 ![]()
#727 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
nno wdze z epogoda ladna i cisza my bylysmy na spcerku i placu zabaw teraz mloda zasypia a ja zrobilam sobie slabiutka kawe. Prawie cala noc nie spalam taaak mnie nogi bolaly ze szook masakra jakas pisalyscie kiedys o witaminach mi gin kazal kupic prenatal classic, wogole to musze sie wziasc za siebie bo po gabrysi po tym jak taaak duzo schudlam mialam anemi i teraz to ie wiadomo musze badania porobic a tak wogole mamy ktore maja juz dzieciaczki moze zdjecia pokazecie coo ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Witam ..dzisiaj jak nigdy pospałam sobie do 11
![]() Od wczoraj walczę z TŻetem żeby sobie wziął jutro wolne .. tak mnie naszła ochota na lody z mojego rodzinnego miasta że jak jutro nie pojedziemy to go zabijeee normalnie .. ![]() ![]() ![]()
#729 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj po południu powiedzieliśmy teściowej o ciąży, baaardzo się ucieszyła
![]() Póki co nie robiłam bety, jedynie ten pierwszy test na którym wyszła blada druga kreska. Staram się nie wariować, we wtorek idę do lekarza i pewnie wtedy dowiem się czegoś więcej, może zobaczę maleństwo(?) Dobijają mnie problemy ze snem, od początku ciąży nie przespałam całej nocy, budzę się nie raz po kilka razy i zasnąć potem nie mogę. Za to w ciągu dnia jestem strasznie senna. A ze mnie taki śpioch zawsze był, że ciężko mnie było dobudzić i z łóżka wyciągnąć. Miłej soboty wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
moni_ka.g powiem ci ze ja tez nie robilam bety gin stwierdzil ze nie ma takiej potrzeby bo wedlug niego wszytsko jest w porzadku w pierwszej ciazy tez nigdy nie robilam
u mnie rodzice wiedza i srasznie sie ciesza bedzie 3 wnuczek badz wnuczka tesciowej ma powiedziec tz mi sie jakos nie spieszy ale pewnie sie uciesza najwazniejsze ze my sie cieszymy jesli cie to pocieszy to ja juz nie pamietam kiedy przespalam noooc w ciazy w gabrysia albo siku albo nie moglam sie przekrecic na bok albooo tak mnie kapala ze masakra a teraz tez nie spimy bo albo niunia sie budzi i placze albo ja nie moge spac i w dzien chodze jak lunatyk najgorsze jest tooo ze nie ma kiedy sie polozyc bo albo dziecko albo porzadki albo obiad masakra |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny a jak podchodzicie do tematu malowania paznokci w ciąży? Pytałam o to wczoraj lekarza i powiedział, że są różne teorie ale profilaktycznie nie radzi malować do 12tc.... a ja tak nie lubię nie mieć pomalowanych paznokci ale co tam -przeżyję ![]() Natomiast co do witamin to po skończeniu opakowania kwasu foliowego, które mam kazał juz nie kupować kwasu tylko jakies witaminki, mówił m.in o Femibion1. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słuchajcie, nie wiem, ale mi się wydaje, że nie należy popadać w paranoję. Gdyby tak naprawdę się przypatrzeć, to ogólnie chyba wszystko jest szkodliwe... Ja już nie palę (a paliłam), nie piję, nie tańczę, nie dźwigam, nie farbuję włosów, nie piję napojów gazowanych i tak się zastanawiam czy może po prostu od razu nie założyć worka pokutnego i nie zamknąć się w szafie... Moja mama ostatnio mi opowiadała jak to babcia z brzuchem pod sam nos na polu nosiła wiadra z ziemniakami. Dzisiaj to nie do pomyślenia, ale kiedyś? Co te kobiety miały zrobić, skoro sytuacja je do tego zmuszała i nikt się tak z nimi nie pieścił, jak my ze sobą teraz? Ostatnio mi lekarz powiedział, że jak mam się trząść z nerwów, bo nie mogę zapalić papierosa, to już lepiej, żebym zapaliła, bo to mniej zaszkodzi dzieciakowi, niż taki stres.
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie dajmy sie zwariowac jak pomaluje paznkocie raz w tyg to nie jakas tragedia nooo do przesadykurcze Agusiek dobrze pisze dawniej kobiety robily w polu i tragediii nie bylo
ja zamierzam zyc normalnie tzn sprzatam myje okna farbuje wlosy--ale bym wygladala ![]() w poprzedniej ciazy bylam na 3 weselach w 6.7 i 9 miesiacu i tanczylam i bawilam sie dobrze nooo nie liczac spochnietych nog, owszem trzeba na siebie uwazac ale wedlug mnie ciaza to nie choroba ![]() noi zapomnialam napisac moja gin mowi ze jak sie duzo palilo to faktycznie lepiej zapalic pol papierosa na dzien niz stresowac dziecko, tyle ze ja nie pale wiec o to nie musze sie martwic za mna natyomiast chodzi czerwone winnno Edytowane przez weronika23 Czas edycji: 2012-03-24 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Moja mama miała też termin na 14.11 z moim bratem, ale brat się pospieszył i urodził się 11.11. Ciekawe jak będzie u mnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zobaczcie jak to jest, facetowi wolno wszystko, u niego nic się nie zmienia, a jakby nie patrzeć on jest współautorem dzieła, czyż nie? Ja mojemu trochę się daję we znaki, niech wie, że jak chciał dzidzi, to też pewne konsekwencje tej decyzji musi ponosić, nie tylko ja. W końcu jakaś sprawiedliwość na tym świecie musi być, no ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
U mnie to trochę inaczej wygląda, bo tydzień temu wyladowałam na pogotowiu z ryzykiem poronienia. Lekarka kategorycznie zabroniła mi na razie nosić ciężkich siat z zakupami i przemęczać się.
Z natury jestem aktywna i nie lubię robić z siebie ofiary, no ale jak chodzi o życie dziecka to wolę się zastosować to słów lekarza i "odpoczywać". Ale się wkurzyłam.... wczoraj wieczorem nabrałam chcicy na lazanię. Kupiliśmy wszystkie składniki i dziś od rana miałam robić. No i co? Dzisiaj mam totalny jadłowstręt i nawet nie mam ochoty patrzeć na jedzenie. ![]() Tylko mąż na tym ucierpi, bo on też się napalił na tą lazanię... a ja na pewno jej nie zrobię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Poni o fajnie zobaczymy ktora pojdzie pierwsza
![]() Agusiek mojego nie ma od rana do wieczora ale za to w nocy dalam mu popalic bo nie mialam sily do niuni wstawac i musze ja tez do niego przyzwyczaic bo jak zobaczy ze nie mama wstala to strasznie placze a pozniej ciezko bedzie mi szybko do niej wstac wogole musze go zaczac naganiac do kapieli i usypiania bo bedzie jazda na calego bo ona tylko mama i mama |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Podróż w porządku, mąż o dziwo wolno jechał, nie musiałam go upominać ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale wam wszystkim zazdroszczę, że już widziałyście/słyszałyście serduszko ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do reszty, zgadzam się. Dzisiaj się nawet zastanawiałam czy w przeszłości kobiety nie miały wogóle plamień?? Czy nikt się nad tym nie rozczulał? Edytowane przez happy_eve Czas edycji: 2012-03-24 o 12:38 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Hej
Ja znów na chwilkę, pogoda cudowna więc przesiadujemy na działce. Powiem Wam tak, że ja na czas ciąży w ogóle unikałam chemii-farb, lakierów itp po prostu po tylu m-cach zabiegania dmuchałam i chuchałam. Zresztą endo sam mi to przykazał do końca 12 tyg. Teraz wstyd się przyznać ale wrzuciłam na luz. Natomiast dbam bardzo o dietę, bardziej myślę co jem, staram się wykorzystywać czas na odpoczynek. I jestem o wiele spokojniejsza, bardziej świadoma tego co się dzieje. A co do witamin też chyba zdecyduję sie na femibion ale po 12tc
![]() |
#740 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny ! Pięknie dzisiaj a ja nie mam nawet ochoty na spacer.. dzisiaj byłam na seminarium i później mieliśmy jechac z mężem na zakupy. Weszłam do Ikei i przeszłam ją w 30 minut, bo było mi tak mdło, że nie mogłam na nic patrzec ! Czuje się fatalnie..
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja również nie zamierzam straszyc ludzi ![]() Co do plamień to moja siostra jak zaszla w ciążę 16 lat temu to lezała 3 tygodnie w szpitalu właśnie ze względu na plamienia od 6 tygodnia ciaży. Warunkowo wypisali ją na maturę z biletem powrotnym po jej zakończeniu. Usg miała robione tylko 2 razy w czasie całej ciąży, bo wiecej nie robili. Jej syn to już 15 letni duży zdrowy chłopak. Myślę, że teraz się chyba zbytnio panikuje.. to również ze względu na tyle możliwości i nagłośnione choroby przez media.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tobie życzę spokojnych kolejnych tygodni i szczęśliwego rozwiązania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam problemy ze snem, co jakiś czas się budzę, ale to tylko w nocy. Natomiast w dzień mogłabym spać, spać i spać. Cytat:
![]() Narazie mam nałożoną odżywkę i styka ![]() Cytat:
Z tym, że kiedyś były troszkę inne czasy. Teraz jest inny tryb życia, mocno przetworzona żywność to wszystko ma wpływ na to, że nawet jak kobieta wyczekuje dziecka, dba o siebie to niestety zdarzają się przypadki, że dzidziuś rodzi się chory. A taka, która zaliczyła wpadkę, pije, pali nie dba zbytnio o siebie rodzi zdrowe dziecko ![]() Cytat:
![]() Ja tam się nie orientuje za bardzo w tym. Ale Twój ginekolog chyba wie co robi przepisując Ci tę maść? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
Kochane gratuluję Wam tych maleńkich serduszek
![]() Mam nadzieję, że wszystkie spokojnie spędzicie te 9 miesięcy ![]() A jakbyście miały jakieś pytania, nie bójcie się walić drzwiami i oknami do "starszych stażem" koleżanek ![]() Pozdrawiam! Mamusia lipcowa 2012 |
![]() ![]() |
![]() |
#744 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natalka ja rowniez z ponocnej, a gdzie doakldniej. Co do malowania paznokci to nie wariujmy, nic sie dziecku nie stanie jak je pomalujesz a zapach nie jest az tak szkodluwy czy drazliwy zeby moglo sie cos dziecku stac ![]() ![]() Cytat:
Agusiem doakldnie nie wariujmy, ja wlosy bede farbowac (w pierwszej ciazy tez farbowalam), pije kawe i napoje gazowane i nie sadze ze to cos zlego. Dziendobry, my wrociismy z parku zjedlismy obiadek a teraz rodzinnie odpoczywam, jak milusio ![]() Mialam wam napisac w 2 tyg schudlam 2 kg, zamiast tyc to ja chudne, zaczyna mi sie to podobac ![]() Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-03-24 o 18:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie niewariowania, my dziś byliśmy u znajomych, pożarłam pizzę na spółkę z mężem, wypiłam sporo coli i nie mam wyrzutów sumienia. Czego nie muszę robić to nie robię, np. mąż zmył podłogi, odkurzył, zwłaszcza dywan bo przy nim trzeba się porządnie namęczyć, z podłogami łatwiej to i ja mogę, okna na święta pomyje mi mama. na większe zakupy i tak jeździmy samochodem i razem, więc raz, że daleko siatek nosić nie musimy, dwa i tak większość rzeczy bierze mąż, a nawet jak jadę sama to biorę do domu tylko to co wymaga lodówki i jest mi natychmiast potrzebne, resztę mąż przyniesie jak wróci, albo przejdę się kilka razy do samochodu. ALE mamy w tym roku 3 wesela, 2 wypadną w 4 miesiącu a jedno w 7. Z tym w 7 to i tak najmniejszy problem, bo na miejscu, u nas w mieście, za to te dwa pierwsze mamy wyjazdowe, jedno ok 100km od nas, a drugie daleko, cały dzień w samochodzie, jeszcze planowaliśmy, że między tymi weselami pojedziemy na tydzień nad morze bo stamtąd i tak było by nam bliżej na wesele niż z domu, a teraz już nie wiem, chwilowo plany zawieszone, ale myślę, że jak będę się dobrze czuła to nie zrezygnujemy z żadnych planów. Tylko moja mama już panikuje, jak my pojedziemy na to wesele (nie wie jeszcze, że nie planuję zrezygnować z wyjazdu nad morze).
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Ja co do paznokci to nawet się nie zastanawiałam - robię sobie sama Shellac (nie ściągam acetonem - tylko po 2 tyg sama sobie je 'odklejam' - więc jakiegoś zagrożenia nie widzę).
Co do farbowania włosów to poczekam jeszcze chwilę do drugiego trymestru. Jak na razie zahaczyłam o fryzjera i drastycznie je skróciłam, bo jakoś tak mi dłuższe włosy zaczęły przeszkadzać. Jedyne co mnie martwi to brak typowych objawów jak mdłości, wrażliwość na zapachy czy zachcianki/jadłowstręt.. a jest to już za chwilę 9 tc. W 10tc mam spotkanie z położną - a dwa tyg później pierwsze USG w Anglii (W 6tc zrobiłam USG podczas urlopu w Polsce i było wszystko ok - widziałam nawet pompujące serduszko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W pierwszej bardzo mnie mdliło,dużo wymiotowałam,w drugiej mogłam nie wstawać z łóżka-cały czas spałam.W obu poprzednich ciążach od początku przez cały I trym. miałam potworne bóle głowy.A teraz nic . Oby jak najdłużej ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zakorzenienie
|
halwayahalwaya nie sie sie czym martwic ja w 1 tez nie mialam takich typowych objawow ciazowych teraz tez brak moge jesc wszytsko nie mam wstrretu do niczego nigdy mnie nie mdlilo i mam nadzieje ze tak bedzie do konca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do objawów, to u mnie chyba w końcu zaczyna się coś dziać - wrażliwość na zapachy, ból piersi (ale nadal tylko przy dotknięciu, do wytrzymania) i dzisiaj obudziłam się z mdłościami :/ Na szczęście nie wymiotowałam, ale i tak to nic przyjemnego. Stwierdzam, że lepiej jak ich nie było ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- A tak wogóle to jakoś tu cicho przy weekendzie ![]() Ja nadal nie zdecydowałam co z tą maścią. Zadzwonię jutro do gina upewnić się czy na pewno mogę się tym smarować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No powiem Wam,że u mnie też pomału się zaczyna. Wrażliwość na zapachy,piersi bolą jak diabli (choć to delikatnie powiedziane),kręci mi się w głowie jak w samolocie.Ale jak narazie - odpukać - mdłości i co dalej z tym związane mnie omija. Tfu tfu... Aaaaa i strasznie swędzi mnie skóra na brzuchu - a przecież jeszcze nie rośnie więc się nie naciąga. Też tak macie?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.