|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() co do karmienia to czasem przespi 2-3h a dzis po spacerze na 3 razy siedzial przy cycu i byl ryk jak go odkladalam do lozeczka, juz zglupielismy bo na rekach sie uspokajal, dopiero 3 raz w przeciagu godziny dostal cyca i zasnal twardo z brodawka w buzi ![]() ja mam czasem wieczorem wahania nastroju, zdaza mi sie plakac i klucic z mezem.... ale slicznosci ![]() juz nie wiem jak malego ubierac, ciagle sie poci tam gdzie lezy ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-03-16 o 16:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: U nas coraz więcej dzieci,a na gadaniu czas szybko nam leci! Mamy Wiosenne 2012
Dziewczynki przekazuje Wam wiadomosc od rumiankowej, ze jest z corcia w szpitalu od wczoraj, bo mała ma żółtaczke.
Ale prawdopodobnie jutro wyjdą do domku ![]()
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
ale się cisza zrobiła i teraz są dwa wyjścia albo jecie obiady albo rodzicie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
Zglasza sie puma
![]() siedze na obserwacji w Krakowie na Kopernika. uprzejmie donosze co nastepuje ![]() na przyjecie czekalam 3h (troszke dlugawo),brak mi tez lampek przy lozkach na sali.wiecej problemow nie zauwazylam. Warunkiskromne ale czysto i cieplo. polozne i pielegniarki super (patologia ciazy,parter) wyposazenie swietne,nowe aparaty,termometry,ktg.dl a odmiany jest papier toaletowy:p lazienka chyba jedna,tak samo prysznic. lekarze przewijaja sie jak w kalejdoskopie,tylko jeden niepytany sam udziela informacji o badaniach,celu,rokowaniac h. glupio to zabrzmi,ale podba mi sie tu.nie tak wygodnie jak w chrzanowie,ale fachowo,uprzejmie... Pani dietetyczka byla 3 razy,wysluchala moich petycji zywieniowych,bez problemu zalatwila mi wszystki posilki wg zyczenia.bez ograniczen ilosciowych. Jest smacznie i zgodnie z dieta! ![]() a teraz co u mnie: moze to nie cholestaza,ale zapalenie mieszkow wlosowych.ktg malej super,niestety wyszy mi mega skurcze.dai magnez w kroplowce,ale jak nie pomoze to nie beda zatrzymywac |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Wtajemniczenie
|
Śliczniutka
![]() Cytat:
![]() Super, że Wam się dziś udały spacerki ![]() ![]() ![]() ![]() Ja czekam na TŻ z niecierpliwością ![]() ![]() Co do kobitek nie udzielających się to ja bym była za weryfikacją, bo troszkę ich jest. Najwyżej odezwą się jak DIDA ![]() ![]() Pewnie teraz będę miała kupę nadrabiania zanim TŻ się nacieszę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
właśnie nie wiem mam tylko na recepcie napisaną. Ale podejrzewam że może dopochwowo bo tak w szpitalu mi podawali i chyba też z racji tego że brzuch mi twardniał.
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Rozeznanie
|
Akcji porodowej. Kolejne juz 4 usg wykazuje koncowke 36tyg.moze jutro dowiem sie czegos wiecej.
porobia badania i chyba robili mi wymaz na paciorkowca (cos maziali ale nie powiedzieli po co) pisze z tel.,watek przeglada sie koszmarnie,wiec raczej nie dam rafy podczytywac przy waszym tempie pisania ![]() dam znac jakby sie cos dzialo. gtratulacje dla nowych rozpakowanych o ile takie sa,kciuki za przterminowane. |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
no nie szykuje,ale mnie tu uswiadomili na taka mozliwosc. Jeszcze ze 2tyg to bym potrzymala...
choc moze lepiej rodzic teraz,gdy mala ma glowke 32,a nie w maju,rozmiar xxl ![]() zarcik ofc. |
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zaraz zobacze co z tym zrobić ![]() agnes99 śliczna ta Twoja kruszynka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Już się zapatruje, że we wakacje bedzie go brać na wycieczki, że do zoo pojadą busem a później tramwajem itd. a ja nie wiem czy go z nią puszczę ![]() ona go w ogóle nie zna, a nie życzę sobie, żeby go strofowała za coś za co nie strofuje go ja np. szlag mnie jasny trafia jak Przemek nie chce jej dać buziaka a ona do niego mówi "to babcia sobie idzie, brzydki chłopczyk jesteś" ![]() ![]() Cytat:
![]() jeśli zaś chodzi o pogrubione ![]() ![]() ![]() *** gdyby nie to, że wiem, że moja mama nie umie się za dobrze obsługiwać komputerem posądziłabym ją o podczytywanie mnie ![]() zadzwoniła z pytaniem czy mam jakieś zachcianki bo jadą z tatą na zakupy i mogą mi coś podrzucić... oczywiście zażyczyłam sobie kilka rzeczy, na poprawę humoru bo się uryczałam jak dziecko po ostatnim wpisie... przyjechali i mama do mnie, że jak chcę to od przyszłego tygodnia jak tylko jestem sama w domu (mąż pracuje 2 dni od 10-22 a potem przez 2 dni ma wolne) to mogę do nich za każdym razem przyjeżdzać a jak nie bede miałą ochoty przyjechać to mogę zapakować małego mężowi, zeby go do nich podrzucił a ja sobie odpocznę ![]() ![]() nie ukrywam że wielką ulgę odczułam, bo nawet jeden dzień w tygodniu samotności to bedzie dla mnie pełnia szczęścia i mega luksus... tak więc wieczór spędzam z uśmiechem na ustach pomimo tego, że chodzić nadal praktycznie nie mogę bo tak boli... i mam syf w domu bo nie jestem w stanie wyodkurzać... Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2012-03-16 o 18:06 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#735 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ma cos w spolnego z maminymi hormonami czy cos. O, tutaj cos pisza w punkcie 5 : http://parenting.pl/portal/zachowanie-noworodka Dobry wieczor dziewczynki, nadrabiam pomalutku. Monia, jaka slodka kruszynka ![]() ![]() Mag 99 - Filipek slodki misiu, taki idealny ![]() Ja dzisiaj po wizycie u dermatologa mam nowe kremy z antybiotykiem i sterydem ale tylko na te moje kilka krostek smarowac. Niestety nie jest w stanie mi tego do konca zaleczyc ze wzgledu na ciaze, co rozumiem, wiec tylko staramy sie nie dopuscic do wiekszego wysypu po prostu a zajmie sie mna doglebnie (cokolwiek to znaczy ![]() po porodzie ![]() Juz sie nie moge doczekac bo pomimo ze jest o niebo lepiej to mam kilka takich wrzodow i co jakis czas mnie w roznych miejscach swedzi skora a jak zaczne drapac to wychodzi wysypka, taka pokrzywka ![]() Jeszcze tylko miesiac ![]() Ide dalej nadrabiac ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
![]() To byl sierpien. W szwecji zalecaja swieze powietrze jak najszybciej, z tego co Gosia pisze to w Anglii Tez.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
#738 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śliczne Dzieciaczki na mailu i na wątku
![]() ![]() ![]() Katar mnie wykańcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Wtajemniczenie
|
Cześć gadułki
![]() Już nowy wątek a ja mam tyle zaległości ![]() Kubuś ma kolki i nie miałam ostatnio czasu z wami posiedzieć. Mój mały przystojniak ma już miesiąc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak ten czas leci! Biedny z tymi kolkami, a nic nie pomaga?
![]() |
#741 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kolek nie zazdroszczę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak powiedział mi stawkę za godzinę pracy... smiech na sali ![]() Mam blisko mamę, ale wiadomo - ma też swoje zycie i obowiązki. Dziś zrobiłam "duże" zakupy. Nadźwigałam się, nasapałam, namęczyłam... potem zaliczyłam spacer... chwilę mnie brzuch ze zmęczenie pobolał i przestało. Nie karmię dziś młodej pysznościami ![]()
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam dziś do szpitala z pytaniem o KTG. Spokojnie mogę przyjechać kiedy tylko będe chciała a jesli chodzi o poród, to do szpitala mam zgłosić się 8 dni po terminie. czyli 21 marca.
Tak więc najpóźniej 22 marca powinnam się rozpakować ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Już jej mówiłam, że ja bez jedzenia wytrzymam, ale ona raczej nie ![]()
#745 |
Rozeznanie
|
Gdzie się podziała karolca ?!
![]() ![]() teściu kupił małego psa a tzta siostra ubzdurala sobie dla niego imię "rasta" bo odkąd jest z takim burakiem to słucha reagee (czego nie potępiam ale ona co ma chłopaka to słucha takiej muzyki właśnie jak on)czy jak to się pisze :p no a wszyscy w domu mówią do psa Mamba :p ale mnie objechała jak powiedziałam do tego psa właśnie tak. Szok. Ale mnie boli bardzo kręgosłup lędźwiowy oj boli strasznie do tego dochodzą twardnienia ![]() ![]() ![]() ![]() w ogóle straszny zastój z porodami na wątku :p do dzieła dziewczynki kiedy będzie wiadomość że którejś odchodzi czop albo wody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 | ||||
Gang Iren
|
Slicznosci
![]() Cytat:
A ile macie stopni w domu? Cytat:
Cytat:
Trzymaj sie kochana ![]() Cytat:
Biedny Kubus z kolkami,no i ty takze. Wiem,jakie to okropne jak dziecko sie meczy! Oby szybko przeszly!Dajesz jakies kropelki? Kubus jest cudowny,a ty ladnie wygladasz!
![]() |
#747 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale mi Młoda naciska na szyjkę, non stop tak mi po niej daje, że szok, czasem to jest aż nieprzyjemne i ciut bolesne ![]()
![]() |
#748 | |||||
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Wykorzystałam dziś piękną pogodę i spędziłam trochę czasu z tż-tem, który ma piątki wolne z pracy do końca kwietnia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Hania jest prześliczna ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no i fajnie, że szpital zrobił na Tobie dobre wrażenie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja dzisiaj pierwszy raz od dawna mialam taki napad i uczucie ze jak w tej chwili nie zjem bulki z pomidorem i cebulka to zaraz umre albo kogos pobije ![]() No normalnie dziecko sobie najwyrazniej zazyczylo ![]()
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy okazji doświadczę opieki z ich strony ![]() Szkoda, że teraz nie ma takich dobrych pomidorów, też bym zjadła takie kanapki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.