|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki ![]() |
|||
x-lander |
![]() ![]() ![]() ![]() |
14 | 25,93% |
Tako |
16 | 29,63% |
Graco |
5 | 9,26% |
Baby Design |
5 | 9,26% |
Roan |
1 | 1,85% |
Baby Merc |
2 | 3,70% |
Peg Perego |
2 | 3,70% |
Coneco |
4 | 7,41% |
ABC Design |
1 | 1,85% |
Maxi Cosi |
8 | 14,81% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Kochane mamusie które mają już pociechy napiszcie ile na początek kupić pajacyków,śpiochów,bodów czy jak to tam się pisze bo nie wiem jakie ilości będą wystarczające?
Aha i ile mam zakupić pieluch tetrowych? Ja poprostu nic nie wiem,przeraża mnie ta wyprawka ![]()
#722 |
Zakorzenienie
|
Witam nową mamusię
![]() Byliśmy na działce, chłopaki kopali, my chwasty wyrywałyśmy i zmęczona jestem okrutnie. I włoski zafarbowałyśmy sobie z bratową. Teraz w ramach relaksu piję Karmi ![]() Możemy spisać taką przykładową wyprawkę w punktach, np.: 1. Ubranka dla dziecka 2. Sprzęty niezbędne 3. Kosmetyki dla malucha 4. Wszystko dla mamy. Każda z nas będzie dawała pomysły i razem ułożymy listę idealną. Taka jest moja propozycja. |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy Wy tez tak macie?zawsze byłam bardzo aktywna ruchowo, dużo ćwiczyłam, nawet 6-7 godzin w tyg., a teraz podczas zwykłego spaceru mam wrażenie, że zaraz ,,ducha wyzionę"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Zadomowienie
|
Na dzisiaj miłych snów mamuśki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu wpadłam tylko na sekundkę, żeby zameldować się na wątku.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poza tym mam problem... pomijając fakt, że na całym ciele mam paskudnie suchą skórę, a staram się dużo pić i smaruję ją regularnie, zauważyłam dzisiaj, że złuszcza mi się dość mocno skóra na sutkach. Dodatkowo ta okolica jest od nowa bardzo wrażliwa na dotyk. Czy któraś z Was ma podobny problem? Czy wiecie może czy to normalne i czy powinnam czymś specjalnym je smarować?
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-04-15 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Zadomowienie
|
witam w ten deszczowy poniedziałek zaraz zbieram się do lublina bo jadę na usg trzymajcie kciuki
buziaki
#733 |
Zakorzenienie
|
Hej hej
![]() Nie było mnie 3 dnia a Wy tyle naskrobalyscie ![]() Ja wczoraj miałam na uczelni egzamin więc ostatnie dni siedziałam w książkach :/ Jeśli chodzi o to szybkie meczenie to mnie też niestety dopadło ...a mieszkam na 4 pietrze więc jak na nie wejdę to taka zadyszke mam że szok. Wczoraj na uczelni już nie mogłam usiedziec , nogi mi cierply, krzyż bolał więc się wiercilam na krześle. Też tak macie ?
#734 |
Zakorzenienie
|
Na 8 mam wizyte u ginka
![]() trzymajcie kciuki za córeczke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Witam po weekendzie w deszczowy porankus ![]() Witam nowe mamcie bo widze że sie grono powiększyło ![]() Kajaja i zielona, trzymam kciuki za wizyty ![]() Co do męcznia sie to masakra jakaś z tym jest u mnie. Jak ide z mężem na spacer to po 5 minutach dysze jak ruski parowóz i musze zwolnić do prawie stania zamiast chodzenia. Mieszkam na 3 piętrze i jak mam wejść po tych schodach ( bo windy niet) to mam wrażenie że cała krew spływa mi w pięty. Zrozumiałabym jakbym przytyła a waże mniej niż przed ciążą a kondycha do d.... A jeszcze chłop idąc za mną w tyłek mnie podszczypuje to już wogóle mam ochote usiąść na schodach i strzelić focha że po ludzku wejść nie moge ![]() A co do wyprawki dla bobaska to ja nic nie mam i aż sie boje tego kupowania jakoś bo nie wiem ile tych rzeczy nakupić, ale widze że sama z tym nie jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Witam Was dziołszki, nadrabiam was, ja dzisiaj mało wyspana, nie umiałam umościć się z brzuchem i powiem jedno, maluszek robi się co raz bardziej aktywny - wczoraj wieczorem to hulał aż miło ![]()
![]() |
#737 |
Wtajemniczenie
|
czołem
![]() dołączam do grona zasapanych i bez kondycji ![]() Wczoraj miałam jaką jazdę z ciśnieniem - normalnie mam 117/70 czy jakoś tak a wczoraj 90/60 a jak wypiłam kawę to 86/58 tylko tętno mi wzrosło. Leje jak z cebra. Podoba mi się pomysł z tą wyprawką ![]() Katee ja to bym chyba mężem te kaczki nakarmiła za taki numer ![]() Też jem magnez a wogóle to jestem rozkojarzona, rano zamiast zjeść duphaston to zjadłam witaminę ![]()
#738 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() Nie miałam kompletnie czasu na nic...synek - etap ma teraz tylko mamusia, wylądowałam na zwolnieniu więc juz wcale mnie nie odstępuje ![]() ![]() A z frontu: jestem właśnie w połowie 16 tyg, dzisiaj mam wizytę o 16.30 i ogromnie liczę na poznanie płci ![]() ![]() ![]() ![]() Któraś z was proponowała listę wyprawkową wspólną zrobić, jestem za, jeśli mnie przyjmiecie w swoje grono ![]() ![]() ![]() ![]() Zakupiłam kilka ubranek dla noworodka, część unisex, a część typowo dla dziewczynki....ostatnio śliczne śpioszki z kaftanikiem, welurowe znalazłam, ale kurna tak drogie (jak na spiochy - 79 zł), że chyba się załamię jak będzie synek ![]() ![]() ps. u mnie też leje od rana ![]()
#739 |
Wtajemniczenie
|
A ja to bym chciała, żeby mi któś napisał co mi będzie potrzebne do szpitala jak się już będę wybierać we wiadomym celu
![]() ![]()
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- chłopa nie zabierałam, więc nie pomogę ![]()
![]() |
#741 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a serio to nawet nie wiem czy w końcu on chce iść czy nie.
![]() |
#742 |
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie. Taki deszczowy był i senny, że szok
![]() Więcej na wesele w ciąży nie idę. Po pierwsze na miesiąc przed weselem musisz dać znać czy będziesz - tak jak u mnie. Wtedy dobrze się czułam i byłam zdecydowana. Na ostatniej wizycie lekarz powiedział, żebym odpoczywała, bo dzidziuś ma bardzo nisko główke a ja na wesele pojechałam. Cały dzień na nogach, patrzysz jeszcze na tych bawiących się ludzi, wiesz że ci nie wolno a jednak pare razy tańczysz. Dlatego zdecydowałam, że więcej na wesele się nie pisze. Idę zaraz do dentysty wymienic plombe. Ciekawe czy dziś też będzie ktoś z bólem zęba kto wejdzie w moją kolejkę. Trzymam kciuki z wizyty i jestem oczywiście za zrobieniem listy wyprawkowej. Mamy tu doświadczone mamusie więc napewno lepiej to wszystko zaplanujecie niż np ja.
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry:ziewa:
zacznę od tej cholernej pogody,bo leje już drugi dzień ![]() ja nie wiem co będę z małym cały dzień w domu robiła ![]() Mąż idzie o 9.30 do pracy i wróci przed 19 i tak cały tydzień. Ja nie wiem kto wymyślił te głupie zmiany ![]() Byliśmy wczoraj na Titanicu i ile razy bym go nie oglądała to się wzruszam ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Baobabek witaj ![]() ![]() Co do porodu z mężem,to mój nie był ze mną,bo ja nie chciałam i on z resztą też się nie pchał ![]() ![]() Co do wyprawki to ja już mam liste sporządzoną,jak na następnej wizycie potwierdzi się płeć to zaczynamy zakupy ![]() Ale wizyta dopiero na początku maja ![]() Co do torby do szpitala,to ja miałam ręcznik,żel pod prysznic,szczoteczke do zębów,balsam do ciała,szampon do włosów(mi sie przydał,ale ja z małym w szpitalu tydz czasu leżałam),maść do sutków,laktator,podpaski wielkie,majty jednorazowe,2 koszule,bielizne i to chyba tyle jesli chodzi o mnie. No oczywiście kubek,sztućce czy talerzyk to wiadomo ![]() Co do kondycji to moja jest zerowa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
wrócilam od ginka,jest wszystko ok. Nogi miał wysoko jak akrobata,ale scisniete wiec nie zabradzo bylo widac,ale mimo wszystko jak mial te nogi do gory to nic mu tam nie wystawalo wiec jest duza szansa na dziewczynke. nastepna wizyta 7.05 wiec wtedy sie dowiem dokladnie. mam skierowanie na badania tj. HBS i OVA niewiem kompletnie co to jest. A co do wycinka to kazal mi zrobic wlasnie,zeby nie czekac,wiec jestem przerazona
![]() zdjecie dodam za chwilke |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Baoababku
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:20 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Dziewczyny z dużym biustem, polecam jeszcze spakować biustonosz do karmienia, ja jako że małych nie mam w drugiej dobie jak dostałam nawału tak mnie cycuchy bolały, że mało ścian nie pogryzłam i lekarz od razu mi powiedział, ma pani duże i do tego ciężkie piersi i bolą panią wiązadła więc proszę założyć biustonosz, żeby utrzymywał je w we właściwej pozycji. Ulga wielka ulga ![]()
#747 |
Zakorzenienie
|
i oto jestem
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- ale superaśne to zdjęcie, jak fajnie widać maluszka ![]()
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
normalnie widac lepiej,tylko ze mam wyczerpane baterie w aparacie i musialam robic telefonem i to bez lampy bo z lampa to tylko taki flesz wychodzi
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja byłam w szpitalu krótko, wyszłam rano 3 dnia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() boskie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.