|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Zwariuję zaraz.
Młoda wrzeszczy co 5 minut, jakby była głodna. DO cyca przystawia się tak, jakbym ją głodziła, ciągnie go mocno aż sama jestem w szoku. Pokarm leci, bo aż kącikami ust jej wypływa. Odbija kilka razy, zasypia na ramieniu. Kładę ją spać do kołyski, pośpi 5 minut i RYK!
#722 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A i jeszcze jedno...do tej właśnie latynoski co chwile przychodził tłum ludzi ![]() Wieczorem miała takich gości co dzieciaki bawiły się moim światłem. Już prawie puszczały mi nerwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | ||
Wtajemniczenie
|
Gosia w napięciu czytałam Twoją dyskusję nocną z Mag i myślałam, że już przeczytam, że Eryczek jest a on jak zwykle nas w konia robi. Niezły agencior z niego będzie
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Hej ![]() ![]() ![]() A jeszcze co do stanika to kupiłam wreszcie taki co Flower kiedyś wklajała, polskiej firmy UNIKAT czy jakoś tak i jest słaby. Na obrazku wygląda lepiej ![]()
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
A i pytałam położnej o dietę dla karmiących, bo w szpitalu dostawałam tak:
1. obiad: ryba w panierce, sałatka (sałata, marchewka, pomidor, papryka), kalafior w sosie beshamel z żółtym serem, pomarańcza, bułka 1. kolacja: hiszpańskie pierożki pieczone z farszem (jakby makrela w pomidorach), cukinia pieczona, jabłko, zupka kalafiorowa. 1. śniadanie: kawa bezkofeinowa z mlekiem, bułeczka maślana z dżemem 2. obiad: pieczone bakłażany, schab z grilla, pomarańcz, bułka, paella. 2. kolacja: pierożki, pieczone pomidory, zupa krem z groszku. 3. śniadanie: kanapka z szynką i kawa bezkofeinowa z mlekiem Karolca pisała, że w Polsce nie pozwalają jeść cytrusów. Może te tutejsze można, bo nie musza mieć dużo chemii? ![]() A i jeszcze pytanie czy Wasze maluszki były kąpane od razu po porodzie? Bo Andreę tylko wytarli. Kąpiel była dopiero na 2. dzień, bo powiedzieli, że straci temperaturę ciała jak ją wykąpią. |
![]() ![]() |
![]() |
#725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny czop dalej odchodzi ![]() ![]() A ciekawe jak tam u Gosi i Cziqua? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
Nikii może w końcu coś się ruszy na całego??
No właśnie Gosia i Cziqua dawno nie pisały ![]() Niby raz położna powiedziała, że w pokoju mogą być tylko 3 osoby, ale co z tego jak drzwi na korytarz były otwarte i te dzieci tak biegały po całym korytarzu? :/ Na szczęście ja miałam łóżko od okna. Ona urodziła o 10.40 tego samego dnia więc też potrzebowała chwili odpoczynku, ale z drugiej strony...może dzięki temu Andrei nie jest potrzebny spokój, żeby spać? Śpi teraz przy mnie w łóżeczku przenośnym, leci Xfaktor i my z mężem rozmawiamy normalnie, drzwi trzaskają, sąsiedzi się tłuką a Małej nic nie dobudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Tikki jak coś ruszy to uznaję bratową za jasnowidza
![]() ![]() No Gosię ostatnio tak jakby skurcze łapały potem przeszło a teraz cisza to może jednak się rozkręciło ![]() No a Cziqua - to jej od wczoraj czop odchodził ... więc może...... ![]() Czyli jest + tego hałasu w szpitalu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 | ||||
Gang Iren
|
Cytat:
No mam nadzieje,bo juz nie wytrzymuje.A bole mam od kilku tyg,tylko coraz bardziej intensywne. Cytat:
Moze to chwilowe.Wypytaj ja o co chodzi ![]() To jest to,ze malenstwo nie powie,wszystkiego trzeba sie domyslac. Cytat:
Dzieki ![]() Na dlugo musisz isc na uczelnie,ile Tz bedzie sam z Laura? Na pewno dadza rade ![]() Cytat:
Mam nadzieje,ze i ja pojade. U mnie srednio.Polozylam sie spac,ale tylko z pol godz pospalam,bo bolalo znowu. Jutro moja Wiki jedzie na wycieczke o 8:30 i wraca w srode o 15:15. Bede tesknic strasznie.Chcialabym,zeby Eryk zrobil siostrze niespodzianke i byl juz na swiecie jak wroci. Biedna jest Wiki,bo ciezko mi z nia gdzies isc teraz,czy cos porobic dluzej,bo czesto musze pozycje zmieniac,mecze sie. I drazni mnie wszystko,tez czasem odbija sie to na niej.Smutno mi z tego powodu.
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
stawiam na jakis kryzys... jedzenie co godzine... ![]()
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Gosia mocne
![]() ![]() Powiedz Erykowi że ciocie już są ciekawe jak wygląda więc niech się ujawni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Zakorzenienie
|
O tak ja to już nie mogę doczekać się Eryczka
![]() Eryczku kochany Andrea Cię pozdrawia i zapewnia, że na zewnątrz jest milusio! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aguska, no to tyle wiem ze skoki przechodzi sie zaleznie w jakim terminie sie urodzilo ![]() Cziqua, Gosia trzymam kciuki zeby sie ruszylo ![]() Jolka, brzuch sie wciagnie, daj mu czasu ![]() ![]() No wlasnie, chcialabym zaczac cwiczyc, ale ani motywacji ani czasu tak naprawde, ani pomyslu jak sie do tego zabrac... do wagi sprzed ciazy brakuje mi 12 kilo juz ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zastanawiam się ile ważę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
OK DZIEWCZYNY
![]() tak czekałam na tą chwilę a teraz trzęsę się jak osika i modlę jednocześnie, żeby wytrzymać do jutra ![]() przed chwilą pozbyłam się czopa ![]() Dzwoniłam do lekarza, powiedział, ze gdyby pojawiły się skurcze albo odeszły wody to na IP a jak bedzie OK to widzimy się jutro...Ja wolę jechać jutro... Chciałam łazienkę posprzątac ale w obecnej sytuacji boję sie nawet chodzić żeby mi wody nie odeszły ![]() Idę dopakowac wszystko na tip top... ale się boje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
Kulkaaga ja uzywalam TENS podczas porodu, mialam straszne bole krzyzowe wiec na 4h mi sie przydalo do chwili kiedy zaczelo mnie draznic i weszlam do wody i tam bylam przez 8h do partych.
Tikki gdzies czytalam ze na poczatku dzieciom nie przeszkadza tak halas, po kilku tygodniach troche bardziej zaczynaja zwracac uwage. moja Hania czasem podskoczy jak cos stuknie, ale w sumie i tak jak tv gra lub odkurzam to jej nie przeszkadza. MoniqW gratulacje!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieki ![]() Cytat:
Przekazalam ![]() Cytat:
![]() Bedzie dobrze!!
![]() |
#738 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A cwiczyc brzuch mozna dopiero po 3 miesiacach? Bo jeszcze sie nie wglebialam w temat wlasnie? Gosiu, u mnie dokladnie tak samo, czuje ze nie jestem taka jak kiedys dla Adasia, szybciej sie denerwuje, nie mam cierpliwosci, nie czuje sie juz dobrze sama z soba , wiec nie jestem szczegolnie mila dla innych i tez mi smutno. Ale fajnie ze Wiki pojedzie i sie rozerwie ![]() Tikki, no takie odwiedziny masowe to przesada, ja wlasnie sie ciesze ze u nas nie ma wogole, nawet maz nie moze wejsc do pokoju! Ja wole miec spokoj i intymnosc zapewniona, a 3 dnie bez tz wytrzymam, jest sala do odwiedzin gdzie moge wyjsc i dziecko pokazac ![]()
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
jeszcze jestem z Wami
![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki zebys jednak do jutra wytrzymala? Ja wlasnie posprzatalam cala gore wlacznie z lazienka i sie wykapalam ![]() Jestem GOTOWA jakby co, ja moge jechac dzisiaj ![]() Dziewczyny, co do halasu to w sumie to jest logiczne, nasze dzieciaczki w macicy ciagle cos slysza, najrozmaitsze odglosy, wlacznie z tv wieczorami jak my ogadamy! Dla nich cisza wlasnie jest przerazajaca bo nawet w nocy w brzuszku slysza nasze serce, prace jelit, caly nasz organizm jak pracuje! My mielismy Adasia pierwsze tygodnie, miesiace ciagle w duzym pokoju, spal jak aniolek przy najgorszych odglosac z tv a i ja bylam spokojniejsza gdy moglam w kazdej chwili na niego kuknac! A zreszta On uwielbial lezec na brzuszku na TZ wieczorami i spac i tak sobie we trojke ogladalismy czesto ![]() Wtedy czul sie bezpiecznie ![]()
![]() |
#741 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#742 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
Mam nadzieje,ze szybko po porodzie skoncza sie bole,ta ociezalosc i ze wszystko szybko ogarniemy.Oraz ze bedziemy miec duzo cierpliwosci i dla maluchow i dla starszych dzieci. Mam nadzieje,ze Wiki milo spedzi czas.W sumie to pierwszy raz bedzie tak poza domem,nie liczac u rodziny:babci czy cioci.Pewnie jej szybko minie te 2 i pol dnia,a ja bede myslec caly czas co u niej,czy wszystko w porzadku.Jada do Whitby,podobno bardzo tam ladnie.I cieszy sie,bo pietrowe lozka sa i pani zgodzila sie,zeby byla razem z najlepsza kolezanka. Cytat:
Daj znac jakbys jechala do szpitala,zebysmy mogly kciuki trzymac.
![]() |
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam na allegro. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dam znac na pewno ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
zaciskam mocno kciuki, żeby to już było to!
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak tylko zobacze ze waga leci w dol ![]() No ale to zobaczymy jak to bedzie, ale nalezy myslec pozytywnie ![]() A co do wycieczki to przypuszczam ze skoro to taka pierwsza to gorzej Ty to przezyjesz nic Wiki ![]() Dla dziewczynki w jej wieku to chyba szczyt marzen, beda pol nocy szeptac z najlepsza przyjaciolka ![]()
![]() |
#747 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz mi też wyszło go dużooo ![]() ![]() Już się troszkę uspokoiłam, zaraz wchodzę pod prysznic, trzeba się też ogarnąć przed jutrem... Aczkolwiek coś czuje, że w nocy pojadę ![]() Cytat:
![]() ale brzuch mi sie stawia i krzyże zaczynają boleć... Matko jedyna dobrze że będzie to CC bo drugi raz bóli krzyżowych chyba bym nie przeżyła ![]() Przed CC dobrze być na czczo no nie?? generalnie zaraz pasuje zjeść coś lekkiego i koniec jedzenia ![]() Dobrze, że udało mi się schabowego z kapustką jeszcze dzisiaj wtrącić ![]() niestety chipsy (które mi mąż zresztą zakupił) chyba zostaną w strefie marzeń na kilka miesięcy ![]() ![]() chiqua a dzieje Ci sie coś oprócz tego czopa?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no długo od wczoraj od 4:30 rano a dzisiaj poszła konkretna ilośc taki tampon ![]() ![]() a oprócz tego dziec się troche mniej rusza jakby ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Gang Iren
|
Tikki to jesli chodzi o karmienie piersia bedziesz trzymac sie tego co zalecaja,czyli nie ograniczasz sie z niczym?Czy jednak cos eliminujesz z diety?
Bo jak w szpitalu dawali i kalafior i groszek i cytrusy,to w sumie wszystko co w Polsce zakazane przy karmieniu. Ale to chyb tylko w Pl sa tacy przewrazliwieni,bo u ciebie mowisz ze nie kaza diet,w Anglii tez nie. Ja mysle,ze nic nie bede eliminowac i zobaczymy jak to bedzie.
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.