![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Młody w tym wieku (1,5 roku) rewelacyjny jest, można się sensownie dogadać i bawić, śmiechu z niego sporo mamy
![]() A ja tę ciążę zdecydowanie gorzej przechodzę. Mdłości się pojawiają jeszcze, mam silne bóle głowy a teraz często mam bolący i napięty brzuch co jest bardzo nieprzyjemne. Za to czuję dzidzię, może nie konkretne ruchy (chociaż wydaje mi się że 2 razy poczułam to coś) ale jak leżę i położę ręce na brzuchu to czuć gdzie maluch akurat leży. Zaczęłam dietę cukrzycową więc czasem ślinotoku dostaję jak coś widzę, ograniczam się ale bez glukometru na razie to takie strzelanie w ciemno ![]()
#722 | ||
Zakorzenienie
|
Właśnie uszkodził mi się plik z projektem, na szczęście odpaliłam kopię zapasową, ale godzina mojej pracy poszła się... (zmiany na kopii zapisane z godz. 9:45)
![]() Na pocieszenie zaglądam do Was ![]() Wiem, że bywa i tak, natomiast mój lekarz uważa, że świadome dopuszczenie ciężarnej do naturalnego urodzenia tak dużych dzieci to błąd w sztuce lekarskiej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Współczuję dolegliwości ![]() Tak poza ciążami nie masz problemów z cukrzycą? Ja zapewne miałabym problemy z wątrobą, gdybym miała być drugi raz w ciąży. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykre z tą cukrzycą - bardzo dużo wyrzeczeń Cię to kosztuje? Asiuk, a czemu miałabyś na pewno problemy z wątrobą? Ciekawe z czym ja bym miała problemy w ciąży...oprócz astmy... ![]() Koleżanka mi właśnie pisała (ona się niedawno zaręczyła), że spotkała jakiegoś kumpla naszego sprzed lat i jej mówi 'M. (ja) Cię przegoniła, ma już i męża i dziecko"....eeee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza ciążami cukier w normie na szczęście. Co do porodu to gin mówi że to będzie 2 lata miedzy porodami i jeśli nie będzie innych przeciwwskazań to jak najbardziej mogę rodzić naturalnie ![]() ![]() Niu miała cesarkę wnioskując po komentarzach, u nas od 4 kg robią Butter nóżka ok. Za słodkim nie tęsknię chociaż czasem mam chęć na domowe ciasto. Dla mnie trochę tak bo np. mleko i nabiał podnoszą cukier a to podstawa dla mnie. Dobrze że niedługo sezon warzywny w pełni, można grillować więc jakoś dam radę. Za tydzień będę miała glukometr to wtedy zobaczę co i jak mi cukier podnosi i co tak naprawdę mogę jeść.
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-06-12 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
cześć
Mam masakry ciąg dalszy, ale napiszę na biało, co by nie zanudzać wszystkich opowieściami starej chorej emerytki O 3 w nocy obudził mnie silny brzuch brzucha, który był jakiś inny, ale był tak nie do zniesienia, że już nie spałam. Rano nie poszłam do pracy, tylko pojechałam do szpitala na gastrologiczną izbę przyjęć, ale się okazało, że nawet na izbę trzeba mieć skierowanie i nikt mnie tam nie przyjmie (a ja z bólu zgięta w pół do szpitala przyjechałam). Wysłali mnie do rodzinnego. Więc pojechałam do przychodni i jakaś lekarka mnie inna badała, bo mojej nie było - dostałam dwa zastrzyki i podejrzenie przepukliny. Czyli super fajnie, bo to chyba równolegle do całej reszty, z którą walczę. Na szczęście udało mi się znaleźć jakąś prywatną przychodnię, która zrobi mi dziś USG brzucha, to się dowiem. Mam dość i mam ochotę się dobić Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() nie bardzo mam czas z wami pisać, ale podczytuję miskowa, mam nadzieję, że usg brzucha coś wykaże, uspokoi. Przepuklina brzmi aż niewiarygodnie, chyba że jej objawy to m.in zatrucie, z którym walczyłaś? w każdym bądź razie szybkiego powrotu do zdrowia! butter, zagłosowałam! co do sytuacji o bombie - no niestety głupota ludzka nie zna granic. haniu, nieźle musisz zachwycać na żywo, skoro znajome nie potrafiły ukryć swojej zazdrości. No, ale mimo, że to one mają problem, a nie ty, rozumiem, że mogłaś się poczuć dziwnie. Jakoś mi ciąża Niu minęła w ekspresowym tempie, pewnie dlatego, że mało o niej pisała. Moje gratulacje! |
![]() ![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
miala cc ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Misku, współczuję Kochana...już nawet nie wiem co napisać. Twoja sytuacja to jakiś hardkor, autentycznie. Uwaga mogłaby zrobić o Tobie reportaż ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Butter kurczę jak ostatnio mam wstręt do wszystkiego co słodkie ( w ogóle do jedzenia też, chociaż właśnie zjadłam śledzia...) to kwaskowate babeczki bym zjadła<3
Przeprowadzam się od lipca - więc zapytam na przyszłość - czy któraś z Was ma może urządzenie co się nazywa Halogen Owen? Ja mam - nigdy w tym nic nie piekłam słodkiego - ciast, babeczek - myślicie że się da?? Bo nie wiem czy na siłę do nowego mieszkania tachać swoją starą kuchenkę czy odpuścić.. tam jest nowa płyta - ale bez piekarnika. |
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie znam tego urządzenia, więc nie pomogę niestety... Ale Ci fajny 'gadzik' pływa w suwaczku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne ploty ![]() Cytat:
![]() Tyle dobrze, że nie masz cukrzycy w normalnym stanie. ![]() Cytat:
![]() Na szczęście dostęp do prywatnego USG jest szeroko dostępny, warto z tego korzystać ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
Zabiegana jestem. Balansuję trochę między euforią a dołkiem ![]() Butter, niezła przygoda z bombą, można się pośmiać teraz, ale domyślam się, że wczoraj nie było wesoło. Miśku, przesyłam pozytywne fluidy w tym całym absurdo-bałaganie. |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
Butter : no pływa pływa...
![]() Mam nadzieję, że jak w piątek się wreszcie na wizytę doczołgam to będzie widać. To będzie 7tc i 4 d - zobaczymy, ale się schizuję trochę. Ale to chyba jak każdy z początku. Twój blog na mnie źle działa, zawsze mi na coś smaka robisz ![]() Dzisiaj mam "dzień niemocy" i chyba zaraz położę się spać. Zjadłam jedynie śniadanie (ale późno), nastawiłam pralkę, pozmywałam. Teraz piję wielki kubek herbaty i zaraz padnę. Pytanie: mogę płukać gardło wodą utlenioną, prawda?? |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciężko jest..no ale czego się dla dziecka nie robi. Za to zaczynam warzywa i owoce wprowadzać bo oszaleję. Wczoraj nawet truskawki jadłam- póki co nic Młodej nie jest. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() -------- Kadrowa mi wyliczyła ze do pracy wracam 26 września. W 31 urodziny ![]()
![]() |
#735 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć,
miśkowa ja pierdykam masakra, dasz radę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Butter - namierzyłam Cię dzisiaj na mamusiowym w wątku o cudownym tytule o rurkach z Biedry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#738 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
masakra ![]() ![]() ![]() wiecie cooooo!!!!!!!!! a ja niedawno wrocilam do domu booooo.....moj szanowny Tz wreczyl mi "kupon" wlasnorecznie zrobiony na wyjscie dzis do baru na mecz ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#739 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie staramy się jeszcze..ale planujemy mieć plany, żeby się starać ![]() Boję się jak to pogodzę ze studiami...zobaczymy... Cytat:
![]() Kotku, to się mąż postarał. Extra... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie poszli znajomi, z którymi oglądaliśmy mecz - chyba jestem trochę...wcięta... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do studiów - mam nadzieję że się wszystko da - bo sama będę to musiała sprawdzić ![]() Kotek - super pomysł Tż ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja mama pedagog z powołania- wychowała 4 wnuków i jest boska w roli babci. ----------- Prezent od meża czadowy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#742 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Nie gadać mi tutaj o rurkach z Biedronki - uwielbiam je!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Te waniliowe!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! Cytat:
![]() ![]() Jedynie czasem włącza mi się okropna zazdrość o jej kontakty z Ewą i przeświadczenie, że chce mi ją odebrać. Wczoraj nie miałam dobrego dnia... Umówiłam w końcu Ewę do neurologa - i tak miałam z nią iść na kontrolę, ale jest coś, co mnie niepokoi i wiem, co to może oznaczać... Dowiedziałam się, że szef ma podejrzany guz na szyi i ma podejrzenie ziarnicy. Jeśli tego byłoby mało, to przyszła wczoraj do mnie mama i stwierdziła, że była wcześniej u swojej stałej fryzjerki, którą zaniepokoiło... ogromne znamię na głowie. Nie zauważyła tego wcześniej u mojej mamy, a zna już ją od kilku lat. Okazało się, że to coś ma ok. 2 cm średnicy i prawdopodobnie urosło w ogromnym tempie. Na szczęście udało mi się zapisać mamę do "mojego" dermatologa już na dzisiaj! Jestem zestresowana. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
hej.
miśkowa przytulam mocno i trzymam kciuki aby koszmar zdrowotny się skończył. ostatnio mocno sie z Tobą solidaryzuje - od 2 tygodni ledwo żyję a lekarze nie wiedzą co mi jest a to co wyczyniają w przychodniach to jakaś porażka - to co mnie dobija że na tych nierobów zabierają mi tyle kasy z wypłaty co miesiąc a jak człowiek raz potrzebuje pomocy to nie umieją. aha wg myślenia starszych ludzi (nie tyczy oczywiscie wszystkich) młody człowiek nie może być chory bardziej niż oni - pani zrobiła mi scene w przychodni że nie chciałam przepuścić sześciu(6) osób przed sobą - wrzeszcząc jaka to ja niewychowana jestem - taka młoda pewnie po lewe zwolnienie przyszła i jeszcze starszych nie chce przepuścić. nosz koszmar. Asiuk - trzymam kciuki za wizytę z Ewą i mamę ![]() Kotku - szalonego masz męża ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#744 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
![]() Ale wbijaj na wątek o rurach z biedry - to staraczkowo ciążowy wątek ![]() Cytat:
To tak, jak moja mama - cudna w roli babci... za to jak pomyślę o mojej teściowej w tej roli, to aż mnie ciarki przechodzą, ona jest taka niepozbierana....masakra. ..i wszystkiego się boi... Cytat:
![]() Asiuk, trzymam kciuki za zdrowie i mamy i Ewy i szefa. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Miskowa, Jodie współczuję Wam tego użerania się ze służbą zdrowia
![]() Kotek fajna niespodzianka. Szkoda że mój TZ nie jest taki pomysłowy, wieje nudą ![]() Asiuk trzymam kciuki za wizyty ![]()
#746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach, te przeboje ze służbą zdrowia ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzięki. Ewa od kilku miesięcy ma krótkie chwile zawieszania się - gapi się w dal i nie reaguje na wołanie. Taki objaw u dzieci bardzo często świadczy o padaczce. Żeby nie było - nie nakręcam się, naprawdę (może ciężko uwierzyć ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie te rurki z biedry też robią furorę! Dlatego ich nie kupuję już - bo paczka szła na raz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zakorzenienie
|
A ja nie mam pojęcia o jakich rurkach mówicie, ale nie wiem czy to jest dobrze czy źle
![]() Asiuk : zawsze lepiej rozwiać wszelkie wątpliwości o zdrowie małej, dla Twojego spokoju. Trzymam kciuki, żeby jednak nic się nie działo. |
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć!
Co za pogoda! Przemokłam strasznie - w butach chlupała mi woda dziś... a jak na złość musiałam się sporo przemieszczać. Złożyłam wniosek, który znowu zeżarł mi dużo czasu i nerwów. Cytat:
![]() Głupota, a wpływa na moje funkcjonowanie. Cytat:
Teściowe to jak widzę trudny temat... Asiuk, dobrze, że sprawdzasz wszystko, co Cię niepokoi. Współczuję niedobrych wieści, oby diagnozy dobrze rokowały! Cytat:
![]() A póki co muszę wreszcie wypić kawę, bo głowa nie boliiiiii. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.