![]() |
#721 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II
Cytat:
Ja. ![]() Kto nie był na basenie od lutego? No ja. ![]() Kto wyplułby teraz płuca po 100 metrach? Też ja. ![]() Dosyć tego, zapisałam się na skłosza.
![]() |
#722 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja na sekunde, strzeliłam parę fot, niestety sama sobie w lustrze, bo Mała ciagle wskakiwała mi w kadr i mąż musiał ja zabawiać. Nie sa takie jak chciałam, bo było na szybko i w stresie (dodatkowo po 1 szym zdj padł tel męża i musiałam go co chwilę podłaczać by się podładował
![]() ![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Plago!
![]() ![]() Brawo za skłosza ![]() ![]() Puchatku, w takim razie czekam na fotki ![]() Jajniki mi szaleją. Może to w końcu @? 59 dc za mną, więc wypadałoby się w końcu zgłosić ![]()
#724 |
Raczkowanie
|
Hej,
Mój jadłospis dziś: Śn: 2 kromki pełnoziarnistego ciemnego, 2 plasterki szynki, 3 korniszony 2 śn: kawa z mlekiem 1,5% (ze słodzikiem) obiad: 60 g makaronu pełnoziarnistego, szpinak kolacja: zupa serowa z biowaya (była jakaś wodnista na maksa, nie wiem ile mogła mieć kalorii) i tu zawsze mam problem bo pojawia się 2 kolacja o godz 22 kiedy wracam z pracy - 2 kromki ciemnego, 2 plasterki szynki, serek wiejski, dwie rzodkiewki, pomidor Nie wiem jak mam to zażegnać, ale zwyczajnie po powrocie z pracy umieram z głodu, chociażbym zjadła sobie tam na przerwie normalny obiad. A w związku z tym, że mam ją tylko jedną, to po takim posiłku o godz. 17 jak wracam do domu o 22 to i tak dalej jestem głodna i muszę zjeść coś porządnego... Nie wiem jak sobie z tym poradzić.. ![]() Aaa i byłam dziś w końcu u tego dermatologa i okazało się że mam ATP jednak ![]() ![]() ![]()
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
darialex, ATP? Pierwsze słyszę - co to?
AZS - to wiem i mam, ale ATP nigdy nie obiło mi się o uszy (przynajmniej nie w formie skótu). ee tam na pewno nie jest tak źle ![]() ![]() ![]() co do jadłosposu - na śniadanie znowu za mało warzyw! ![]() ![]() ![]() Co do tej zupy serowej - ja bym tego nie brała. Zapewne sam tłuszcz. Nawet nazwa źle o tym świadczy ![]() Obiad - dupa a nie obiad. Za dużo tego makaronu - owszem, to zdrowe węgle, ale węgle, więc nie przesadzaj z nimi. 30-40g, szpinak i do tego coś jeszcze. Jakieś mięsko najlepiej. Będziesz głodna wieczorem dopóki nie zaczniesz jeść w pracy (I, II posiłek przede wszystkim) normalnych, solidnych posiłków. Musisz zacząć robić sobie jedzenie w domu i zabierać je w pojemniczkach do pracy. Zajrzyj tu: http://smak-zdrowia.blogspot.com może na tym blogu coś znajdziesz. Dużo pomysłów, większośc posiłków dietetyczna ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-05-09 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#726 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wrzuciłam foty do klubu, dużo tego, wiem, ale jak juz sobie obejrzycie i się posmiejecie, to pokasuję. Nie wiem tylko jak nasza Sosha nr 2, bo chyba musi mieć nowe zaproszenie
![]()
start 1 lipiec 2015 - 79,8 kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75 kg ![]() cel II -71kg ![]() cel III - 68 kg ![]() cel IV - 65 kg ![]() cel V - 62 kg ![]() Wzrost 168 cm start79,8-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66,9-66-65-64-63-62 |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Bottega hmm wnioskuję, że AZS to jest to samo co ATP tylko to chyba inny skrót. Atopowe zapalenie skóry. Przynajmniej dermatolog u której dziś byłam takim skrótem się posługiwała.
Nad warzywami pracuję, jutro będzie ładny jadłospis ![]() Najgorzej jest mi właśnie wyrobić w sobie nawyk zabierania ze sobą jedzenia do pracy. Bo wcześniej kończyło się tak, że nie brałam nic a o 22 jadłam wielki obiad ;/ I dziwić się później mojej wadze... Dzięki za stronke, zdążyłam obczaić, bardzo ciekawe rzeczy! Już sobie jutro na pewno coś wykorzystam ![]()
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Wtajemniczenie
|
Bottega: adenozynotrifosforan
![]() Puchatek: lecę do klubu się poślinić :slinka: yay, spadek 0.3! dziś rowerowy dzień! ![]()
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny! Wczoraj tak się zaaferowałam Soshąą, a potem fotami, że zaniedbałam całą resztę. No więc wczoraj na wadze był zastój, a dziś jest mikro-spadek..caaaałe -0,1kg
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Silvia, ja tez mam takie napady chłodu, zwłaszcza u teściowej, a ona i mąz sie dziwią, bo mówią, że upał. Ale nie mam w takim stopniu jak Ty, tzn. narzucam bluzę i jest ok, czasem włos sie zjeży, ale z rzadka i u mnie to na bank utrata tkanki tłuszczowej/izolatora ciepła+organizm chroni magazyny tłuszczu poprzez zmniejszenie zużycia energii na ogrzanie ciała. Ale jak Ty przy tym jesteś rozpalona na buzi, to mi to wygląda na jakieś choróbsko, czy cuś ![]() ![]() WyrafinowanySmak, ja tez sie martwię o Este, rozumiem, że jak mąz wpada z daleka, to nie ma czasu tu przesiadywać i ok, ale obawiam się, że dieta tez poszła w kąt. Ale ![]() Suominadia, z tą figurą gruszki niestety tak jest - najpierw spada to co na górze ![]() ![]() ![]() Bottega, rozumiem Cie w 100%, Twoja strefa pod biustem to odpowiednik mojej strefy uda/tyłek. Niestety, nie da sie przewidziec, kiedy organizm sięgnie po zapasy właśnie stamtąd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Strawberry, kefiry są super, mają białko, mało tł=mało kcal i pozyteczne mikroby, ale zasada jest jedna do wszystkiego - WSZYSTKO tuczy, jak sie tego je za duzo (choć wiadomo, że zamiast cukierka mozna zjeść 2 główki sałat ![]() ![]() ![]() No niestety, nie mam kompleksów - w sensie mam, ale NIEUROJONE ![]() A u Ciebie faktycznie brzuszek stanowi problem, ale ja zawsze byłam zdania (i go nie zmienię), że łatwiej zamaskować większe brzucho przy duzym biuście i szczupłych nogach (43cm w udzie ![]() WyrafinowanySmak, przed tym, jak do Was dołączyłam, przeczytałam cały wątek, ale jeśli juz o tym pisałas, to umknęło mi, że byłas kiedyś na dukanie ![]() ![]() ![]() ![]() Czwarta Plago, Twój avatar powala ![]() ![]() Bottega, wyjde na infantylna gówniare, ale jak czytałam ksiązki, to zawsze mnie kręciły historie typu: facet jest naburmuszony, bo ona z innym, walczy ze sobą (=często w efekcie z nią, a ona nie wie o co kaman), inny okazuje się łajzą, a naburmuszony ciepłym, namiętnym facetem..ehh ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Bottega martwisz mnie strasznie tym brakiem @ ![]() ![]() Sylvia jak zdrówko ![]() Puchatku zaraz idę do klubu to zobaczę i ocenie Twoje 4-litery ![]() ![]() U mnie waga na minusie -0,2kg więc na okrągło 67kg ![]() Dziewczyny zostało mi jeszczedo zrzucenia 9kg z 22kg które były w planie ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() U mnie waga wróciła z powrotem czyli tak jak była , już ta nagła 1kg nadwyżka spadła , więc tak jak myślałam wina kapusty ![]() ![]() No właśnie Este i Silvia znikły , mam nadzieję, że u nich wszystko w porządku , a este nie zaprzepaściła tego co osiągnęła bo 9teczka była . Thenerd , Wyrafinowany brawo za spadki ![]() I co dziewczyny z tą tabelką? Edytowane przez 201606210914 Czas edycji: 2012-05-10 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Przyczajenie
|
moje wiadomości się nie ukazują
![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- ukazują !
#733 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Przyczajenie
|
chciałam napisać, co zjadłam wczoraj
przyznam od razu, że idealnie nie było 1 pomarańcza, pół główki sałaty lodowej, 1 czerwona papryka, 3 kromki chleba wieloziarnistego z majonezem ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- ciągle walczę z pokusą jedzenia chleba i niestety przegrywam może dziś ... uda się przejść dzień bez pieczywa ? moje 2 ostatnie posty poleciały zatem w kosmos, chyba, że ukażą się za jakiś czas ? miałam komunikat, że muszą zostać sprawdzone przez moderatora ??
#735 |
Raczkowanie
|
Winnie the Pooh, w takim razie zrobię z kefiru jeden posiłek, a nie będę go popijać dodatkowo
![]() Plan na dziś: I: owsianka z rodzynkami, migdałami, słonecznikiem + mleko 1,5% II: dwie kromki razowca just fit + 3 pomidorki koktajlowe + 2 plastry polędwicy z kurczaka + sałata III: kefir z rzodkiewką i sczypiorkiem (duży kubek, ok 400g), jabłko IV: [szukam pomysłu] V: serek homo/twarożek z jakimiś bajerami ![]()
#736 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Plago, dziękuję bardzo za tak miłe słowa ![]() Dokładnie - trzeba ćwiczyć. ![]() ![]() ![]() hej Bottega szacun ![]() ![]() ja mam też niedoczynność po usunięciu tarczycy(euthyrox75) wiem że można, jak tylko sie bardzo chce. Ja jak widac w podpisie bardzo sie zaniedbałam ale biore sie ostro za siebie.Tylko ruchu mam za mało bo ok 2h biegania za moim symniem i to tyle, ale niedługo może bedzie lepiej. Napisz mi prosze od jakiej wagi startowłaś i w jakim czasie udało ci sie schudnać.Trzymam kciuki
#737 |
Konto usunięte
|
Jeszcze jedna aga hmm.. majonez ma bardzo dużo mega dużo kcal , a co do pieczywa to powiem Ci że ja na początku diety też jadłam bułki kajzerki z czego dziewczyny tutaj szybko mnie od niech odpędziły
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
WyrafinowanySmak
![]() Superkas, dobrze, że juz po nadwyzce ![]() ![]() Bottega, co na froncie@?+nadal Cię bolą? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Superkas brawo za brak nadwyżki ![]() ![]() ![]()
160cm - start 80kg - 11.11.11r. 75kg - I cel osiągnięty 08.12.2011 69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012 65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012 obecnie- 59,6 KG ![]() 60 kg - IV cel 56kg - marzenie ![]() pozostało - 3,6kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#740 | |||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, rany trudno wytrzymać bez Was , tyle czasu już jestem, że zdążyłam się przyzwyczaić
![]() Cytat:
Cytat:
Sooosha - W końcu wróciłaś ![]() Cytat:
![]() Wyrafinowany - Zdrówko w miarę dobrze, troszkę brzuch mnie znowu pobolewa, ale to nic. Dziękuje za troskę ![]() ![]() ![]() ![]() Superkas jestem już, cała i zdrowa! ![]() ![]() Co do Este to rzeczywiście troszkę niepokojące. Może ma jakieś problemy?
Jest -> 76,5 kg Cel: 65 kg Edytowane przez Silvia09 Czas edycji: 2012-05-10 o 09:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#741 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A na początku tak jest, że moderatorzy sprawdzają posty nowych użytkowników - ale to nie trwa długo, po kilkunastu będzie już ok ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Konto usunięte
|
Wyrafinowany tak oo tak sporo jej było
![]() Puchatku może zjedz kapustę ale mniej bo ja zjadłam około 450g ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Raczkowanie
|
kobietki wróciłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() silvia - może poprostu jesteś przemęczona, mnie 4miesiące temu wygonili z centrum krwiodawstwa, bo okazało się, że miałam minimalną ilość magnezu i potasu we krwi właśnie z przemęczenia, ale lekarz przepisał mi 2tabletki Falvitu dziennie i wszystko poprawiło się po miesiącu Wyrafinowany - ![]() strawberry - może jakąś chudą rybkę ![]() Puchatku - ![]() ![]() plany na dziś: I-płatki owsiane i otręby owsiane(30g) z 10g żurawiny, 5g migdałow i 2łyżkami soku malinowego; zielona herbata II- 1pomarańczka III - pierś z kurczaka(80g) w sosie czosnkowo-jogurtowym, 300g warzyw na parze(groszek,marchewka,k ukurydza) z 1łyżką oliwy IV - 350g fasolki szparagowej V - 30g pełnoziarnistego makaronu z chudym twarogiem ( 100g) może być?
![]() |
#744 |
Przyczajenie
|
no właśnie wiem, że majonezu nie powinnam..
dziś obiecuję poprawę zero majonezu i zero chleba ![]()
#745 |
Wtajemniczenie
|
Aga: tak masz chwilowo, bo masz świeże konto. Moderacja jest tylko po to, żeby nie dać zaspamować forum niepotrzebnym natłokiem wiadomości i jak moderator zobaczy, że to pisał człowiek, a nie robot, to puszcza dalej
![]() ![]() ![]() ![]() Wyrafinowana: gdyby nie to, że muszę jeszcze wrócić na uczelnię, to już bym jeździła ;_; wieczorkiem popedałuję, na pewno! dam znaka ![]() superkas: ucieszę się bardziej jak będzie 75.0, to wtedy III cel będzie za mną ![]() anusiawa: kopara mi opadła jak zobaczyłam jadłospis. Jak to tyle czasu nie jeść, nie wzięłaś sobie nic :O! dawaj dupsko, będzie lanie ![]()
![]() |
#746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() superkas ja najwięcej kapustki zjadłam: 330g - oczywiście samej bez dodatków ![]() anusiawa dobrze, że takie menu i taki wyjazd tylko sporadycznie się trafia ![]() jeszcze jedna aga moim zdaniem nie warto rezygnować całkowicie z pieczywa, ja jem chlebek pełnoziarnisty (w rozsądnych ilościach) najczęściej na śniadanie i czasem do obiadu w pracy, za to na kolację już tylko chrupkie/ryżowe pieczywo ![]() thenerdqueen no ja myślę ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zakorzenienie
|
Ja tak na szybko, bo kurcze zaraz lecę na zajęcia!
Z soshą nr 2 pisałam na Pw i umówiłyśmy się, że dostanie zaproszenie do klubu na nowe konto, jak już mod zaakceptuje jej wiadomości,które wczoraj tu pisała (tylko chyba 2 przeszły bez moderacji), bo robiła to z tego samego IP co z wcześniejszego konta i nie wiadomo czy jej znowu nie zablokują. Puchatku, ja z tyłkiem mam inny problem. Zrobiłam pare fot na szybko samowyzwalaczem, ale nie dam rady tego teraz wrzucić, więc zrobię to wieczorem. Problem ten pojawił się w trakcie odchudzania już - z tyłka spało mi trochę cm, a ja ostatnio nie mam czasu ćwiczyć tyle, co wcześniej (w sumie w ostatnich dniach prawie nic nie robiłam) przez co zarówno nogi (spały mi mięśnie ![]() aaa i jeszcze jedno - ja naprawdę mam za dużo tłuszczu na plecach w miejscu stanika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do sytuacji z bratem TŻta - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @ nie dostałam ![]() darialex, hmm a Ty to masz od zawsze i teraz Ci się pogorszyło czy dopiero od niedawna? Bo AZS przeważnie ma się od dziecka... tak w szpitalu mi powiedziano i u mnie tak właśnie jest. Wyrafinowany, do gina idę w czewrcu dopiero. W ciągu 1 wizyty i tak nic nie zdziałamy, a na więcej nie mam czasu do końca maja, więc już wolę iść do mojego gina,którego mam od lat. carolina, wybacz, ale zachowam to dla siebie ![]() Co do ruchu - podstawowy błąd matek - bieganie za dzieckiem to nie ruch. Nie oszukujmy się - choć to czasochłonne, to i tak nie spalisz wtedy zbyt dużo kcal ![]() Silvia, co do wagi - wieczorem wyślę Ci PW, ok? ![]() co do tarczycy - powiem tak - 3/4 wypisanych w necie objawów niedoczynności pasuje do miliona różnych innych chorób, a także zwykłego przemęczenia i...niczego. Te 3 objawy, które wypisałaś tak naprawdę o niczym nie świadczą. Dosłownie o niczym. Nawet lekarze mówią, że właściwie to nie powinno się tego w ogóle uznawać za objaw, bo bardzo często występuje również u ludzi zdrowych. Ludzie z niedoczynnością mają także między innymi (i tu już więcej szans że ją masz): mocno wysuszoną skórę ciała, często różne wysypki. Także nie przejmuj się na zapas - jak znajdziesz czas, to poleć pobrać krew na TSH - to pierwsze co możesz zrobić. ![]() LECĘĘĘĘ!
#748 |
Wtajemniczenie
|
Bottega: omujborze, Pamiętniki. Szaleję za Alaricem
![]()
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Hej! kurcze wrocic po urlopie i zaraz wpakowac sie w taki młyn to trzeba byc mna... a juz sie dowiedzialam ze w czerwcu bede miec rekordowa jak dotychczas liczbe nadgodzin
![]() Bottega, widzisz Ty nie masz @ a ze mnie sie leje jakby świniaka zażynali... ale z dwojga wole swoja sytuacje. spadam zmontowac obiad ![]()
Czas się wziąć za siebie! Odwielorybiam sie... Bylo: 86 kg ![]() Jest: 66 kg /mniej o 20 kg ![]() Ciąża bliżniacza ![]() 8tydz : 67,5kg 20tydz : 70,3kg 30tydz : 77,5kg w dniu porodu : 79,7kg 2tyg po porodzie: 66,6kg |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
![]() Damon <3 Stefan <3 (wiesz, że ten aktor jest Polakiem? ![]() kurcze! Chyba sama nie mogłabym się zdecydować! ![]() Jeden i drugi przystojny. Damon pociągający, bo taki niby zły, w środku jednak dobry i wrazliwy, no i uwielbiam jak jest zazdrosny lub się obraża - boskieminy strzela ![]() ![]() co do Pamiętników - ej, jaki rodzaj figury ma Nina (Elena)? Ona jest taka chudziutka, że sama nie wiem, ale widać, że ma dość szerokie biodra (jak na resztę). lordi, ![]() Okazało się, że autobus mam dopiero za 30 min (jade autobusem, bo zabieram ze sobą lapka i masę materiałów) ![]() ![]()
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2012-05-10 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.