Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - cz. 56 :-) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-06, 10:25   #721
carmelova
Zakorzenienie

Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - cz. 56 :-)

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Sorry, ale dziwna teoria.
Od fryzjera po szkołach będziesz oczekiwała, że weźmie za swoją pracę tyle samo co pani w osiedlowym zakładzie?

Myśl sobie jak chcesz. Mi wbito do głowy, że mam się cenić i tak też zamierzam robić.
To, że ktoś ma tytuł nie znaczy, że ma talent. Żeby uniknąć agresji od razu mówię, że nie pisze tego o Tobie.
Chodziłam do fryzjerki, która czesała laski do Tap Madl i tancerzy YCD i brała za wizytę 120 zł, teraz chodzę do mniejszego salonu i płacę 55 zł, a włosy dobrze się układają nawet po miesiącu od ścięcia (w przeciwieństwie do cięcia tamtej mistrzyni) i jest bardziej innowacyjna.

Dziewczyny potrzebuje pomocy!
Założyliśmy w firmie ligę i mamy typować mecze
Ja nie mam pojęcia o piłce nożnej, ale jest fajna zabawa, bo w typowaniach bierze udział 16 osób
Gramy na kasę, żelki i belgijskie czekoladki Pomożecie?
Jaki będzie wynik meczu otwarcia?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:27   #722
najfajniejsza
Zakorzenienie

Rain, no to masz argumenty - cena nie jest kilkakrotnie wyższa niż "średnia" powiedzmy więc nie powinna robić awantur. Zwłaszcza że ją przygotowałaś na to

Carmi, z Grecją powinniśmy wygrać. Ja obstawiam 2:0 lub 2:1
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:29   #723
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Są zawody, w których talent znaczy o wiele więcej niż papierek. Bo papierek nie zawsze idzie w parze z talentem.
U Ciebie widać, że lubisz to, co robisz, idzie Ci co raz lepiej, jesteś ciągle chwalona itp., więc masz rację - ceń się. Tym bardziej, że ostrzegłaś PM
Ja mam świadomość, że w moim przypadku papier nie jest samym papierem bo faktycznie mam te umiejętności i umiem je wykorzystać. I to nie jest przejaw jakiegoś zadufania - nie powiem - ta szkoła i sam egzamin z resztą mocno mi podziałał na samoocenę talentu
Nie jestem mistrzem, ale mistrz za 200 zł to by palcem nie kiwnął

Klamka zapadła - wezmę 160-170. Myślę, że to już naprawdę rozsądna cena.
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:31   #724
carmelova
Zakorzenienie

Najka dzięki Dzisiaj muszę wytypować jeszcze mistrza. Wstępnie obstawiam Hiszpanię, bo Niemców nie lubię, a słyszałam, że liczą się głównie te 2 drużyny Myślisz, że ok?
Stary 2012-06-06, 10:32   #725
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
znowu 2 pzostale sa nie lepsze zamowilam im z clareny podklady ktore z powodzeniem stosue jedna mowi ze dla niej za blady i wchodzi w załamania - nie nazwala tego zmarchami a ma ogromne (a naprawde on sie nadaje dla abrdzo ciemnych cer bo sie wtapia) a druga ze nie kryje
ja im mowie ze to naprawde dobry podklad etc.
a ta peirwsza no ale ty masz grubsza twarz
a ja na to 9bo juz sie wkurzylam) : nie po prostu mam 20 lat mniej i nei mam tylu zmarch, cisza grobowa zapadla

wspolnych zamowien tez nie bede robic (bo nie dosyc ze zamawiam im po cenach dla mnei ) to jeszcze ciagle cos jest zle
dobreee
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:35   #726
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Rain a na ile wyceniasz ten bukiet (tak jakbys miala normalnie liczyc) http://www.myitalianwedding.co.uk/wp...et-450x336.jpg
lizaki dostarczam ja a kolezanka mi go robi po znajomosci

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:38   #727
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Najka dzięki Dzisiaj muszę wytypować jeszcze mistrza. Wstępnie obstawiam Hiszpanię, bo Niemców nie lubię, a słyszałam, że liczą się głównie te 2 drużyny Myślisz, że ok?
obstawiałabym Hiszpanię lub Holandię
Ale to dość oczywiste (mistrz i wicemistrz świata z 2010 r.). Tylko że te drużyny trzymają poziom.
Niemcy też są bardzo dobrzy (i też ich nie lubię ), ale często zawalają ważne mecze.
Zastanawiałabym się nad Portugalią - może zaskoczyć pozytywnie.
Ale obstawiałabym Hiszp. lub Hol.

A co do PL - jak będziesz obstawiać w przyszłości, weź pod uwagę, że mamy bardzo dobrych bramkarzy, bardzo dobrych napastników i pomocników, ale naprawdę beznadziejną obronę.
Ale w meczach z drużynami takimi jak Czechy (o wiele lepszymi od nas) stawiamy wyłącznie na obronę, więc nie powinno być źle według mnie. A taki Lewandowski może spokojnie Petrowi Cechowi wbić gola, bo obaj grają w drużynach na wysokim poziomie (zresztą niedawno Borussia wygrała Puchar Niemiec, dzięki temu, że Kuba Błaszczykowski strzelił dwa gole, a Robert Lewandowski ustrzelił hattricka ). Tak że naprawdę mamy potencjał
aha - i pewnie dużo osób powie, że przegramy mecz otwarcia, bo my zwykle przegrywamy pierwszy mecz ale myślę, że z Grecją nasza drużyna na własnym stadionie da sobie spokojnie radę

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2012-06-06 o 10:41
Stary 2012-06-06, 10:39   #728
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Rain a na ile wyceniasz ten bukiet (tak jakbys miala normalnie liczyc) http://www.myitalianwedding.co.uk/wp...et-450x336.jpg
lizaki dostarczam ja a kolezanka mi go robi po znajomosci
Musiałabym wiedzieć jak wyglądają ceny w mojej hurtowni w tej chwili tych konkretnych kwiatów, bo to się zmienia masakrycznie z dnia na dzień(koleżanka płaciła za kraspedię 1.60 a ja 2.20 ).
Myślę, że nie więcej niż 90-100 zł i to w tej najbardziej dramatycznej opcji
Stary 2012-06-06, 10:40   #729
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
obstawiałabym Hiszpanię i Holandię
Ale to dość oczywiste (mistrz i wicemistrz świata z 2010 r.). Tylko że te drużyny trzymają poziom.
Niemcy też są bardzo dobrzy (i też ich nie lubię ), ale często zawalają ważne mecze.
Ale obstawiałabym Hiszp. i Hol.

A co do PL - jak będziesz obstawiać w przyszłości, weź pod uwagę, że mamy bardzo dobrych bramkarzy, bardzo dobrych napastników i pomocników, ale naprawdę beznadziejną obronę.
Ale w meczach z drużynami takimi jak Czechy (o wiele lepszymi od nas) stawiamy wyłącznie na obronę, więc nie powinno być źle według mnie. A taki Lewandowski może spokojnie Petrowi Cechowi wbić gola, bo obaj grają w drużynach na wysokim poziomie
aha - i pewnie dużo osób powie, że przegramy mecz otwarcia, bo my zwykle przegrywamy pierwszy mecz ale myślę, że z Grecją nasza drużyna na własnym stadionie da sobie spokojnie radę
chyba nawet i ja obejrzę hahaaha

Stary 2012-06-06, 10:42   #730
Choji
Zakorzenienie

Carmi, do której musisz podać obstawienia?

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:42   #731
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
chyba nawet i ja obejrzę hahaaha
oglądaj, oglądaj ja żałuję, ale nie obejrzę pewnie w pt. pracuję 16-24
Stary 2012-06-06, 10:42   #732
CzarnaKocurka
Rozeznanie

Cytat:
100 zł to cena za same kwiaty - no niestety najtańszych sobie nie wybrała.
Do tego dochodzi koszt mikrofonu, wstążki na rączkę, drutu, kryształków.
No i moja praca - za mało cenić się też nie mogę - mam tytuł, którego pierwsza lepsza pani w kwiaciarni nie ma, na który ciężko pracowałam i wydałam sporo pieniędzy. Do tego jazda po kwiaty w piątek, oporządzenie ich w domu, wstanie o 5.00 rano w sobotę, żeby zrobić bukiet.
Poniżej 170 nie zejdę raczej...
Sama sobie odpowiedziałaś Nie schodź z ceny. Co z tego, że nie jesteś znana? Kiedyś będziesz
a tych książek s z u k a m

CzarnaKocurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 10:47   #733
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Rain jak to mówi Gwizdak : profesjonaliści nei pracują za darmo

Stary 2012-06-06, 10:51   #734
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Rain jak to mówi Gwizdak : profesjonaliści nei pracują za darmo
No i właśnie.

Ja mam czasem wrażenie, że wszystkie PM-ki narzekające na cenę bukietów ślubnych powinno się karnie wysyłać na warsztaty florystyki ślubnej. Zobaczyłyby wtedy, że to jest ciężka tyrka a kwiaty nie raz mają zupełnie inny pomysł niż my na to jak się ułożyć
A już totalnie mi działa na nerwy popularne stwierdzenie "...bo w kwiaciarni na hasło ślubny od razu cena 2x w górę". Owszem tak może być. Tylko warto się zastanowić czasami DLACZEGO
Stary 2012-06-06, 10:51   #735
carmelova
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choji Pokaż wiadomość
Carmi, do której musisz podać obstawienia?
Misztra muszę wytypować dzisiaj, a poszczególne mecze obstawić do 20 minut przed rozpoczęciem
Cytat:
obstawiałabym Hiszpanię lub Holandię
Ale obstawiałabym Hiszp. lub Hol.

Ale w meczach z drużynami takimi jak Czechy (o wiele lepszymi od nas) stawiamy wyłącznie na obronę, więc nie powinno być źle według mnie. A taki Lewandowski może spokojnie Petrowi Cechowi wbić gola, bo obaj grają w drużynach na wysokim poziomie (zresztą niedawno Borussia wygrała Puchar Niemiec, dzięki temu, że Kuba Błaszczykowski strzelił dwa gole, a Robert Lewandowski ustrzelił hattricka ). Tak że naprawdę mamy potencjał
Ty wszystko wiesz! Będziesz moim doradcą. Chcesz?
Stary 2012-06-06, 11:07   #736
Ilsa Lund
Zakorzenienie

trzeba się cenić; jeśli teraz rzucisz te 170 to będziesz polecana i możesz z każdym rokiem trochę zwiększać ceny jeśli masz dostać 170 a nic to lepiej nie szarżować o 200, dojdziesz do tej ceny bo jesteś zdolna i będą Cię polecać

kurczę wstawałam rano i biegłam żeby pokserować 2 razy 2 zeszyty z notatkami i wyszło 8,64 na osobę i jak to oddałam o 10 koleżance to stwierdziła że nie ma swojej kwoty i mi odda kiedyś po prostu szok, w końcu wyciągnęła jakieś 4 zł :/ ja nie wiem jak można kazać sobie kserować pół ryzy papieru i nie płacić. Ja nie dostaję od rodziców pieniędzy na ksero, mam na siebie 70 zł miesięcznie po odjęciu karty sieciowej i telefonicznej więc dla mnie zapłacić za jakąś zapominalską laskę 8 zł to dużo

Edytowane przez Ilsa Lund
Czas edycji: 2012-06-06 o 11:08
Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:13   #737
Zwies
Zakorzenienie

Rain przeraziłaś mnie trochę. Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, że to wszystko może tyle i tyle kosztować
A ja muszę sobie kupić kfiatuszki i skręcić bukiecik
Tylko nie wiem kiedy
I muszę z groupona iść na kurs makijażu i znów nie wiem kiedy
I jeszcze zrobić kopie zdjęć dla rodziny i jeszcze najlepiej album - bo jest promocja na fotoksiążkę

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:19   #738
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
trzeba się cenić; jeśli teraz rzucisz te 170 to będziesz polecana i możesz z każdym rokiem trochę zwiększać ceny jeśli masz dostać 170 a nic to lepiej nie szarżować o 200, dojdziesz do tej ceny bo jesteś zdolna i będą Cię polecać

kurczę wstawałam rano i biegłam żeby pokserować 2 razy 2 zeszyty z notatkami i wyszło 8,64 na osobę i jak to oddałam o 10 koleżance to stwierdziła że nie ma swojej kwoty i mi odda kiedyś po prostu szok, w końcu wyciągnęła jakieś 4 zł :/ ja nie wiem jak można kazać sobie kserować pół ryzy papieru i nie płacić. Ja nie dostaję od rodziców pieniędzy na ksero, mam na siebie 70 zł miesięcznie po odjęciu karty sieciowej i telefonicznej więc dla mnie zapłacić za jakąś zapominalską laskę 8 zł to dużo
trzeba było jej nie dawać kopii aż do otrzymania za nią kasy.
Stary 2012-06-06, 11:20   #739
Grapefrutka
Zakorzenienie

Naj fajnie że podpisujecie juz przedwstępną

Kawa olej koleżanki, skoro nie umieją się zachować i docenić tego że ktoś jest miły i uprzejmy to niech spadają na drzewo

Cytat:
Sorry, ale dziwna teoria.
Od fryzjera po szkołach będziesz oczekiwała, że weźmie za swoją pracę tyle samo co pani w osiedlowym zakładzie?

Myśl sobie jak chcesz. Mi wbito do głowy, że mam się cenić i tak też zamierzam robić.
dla mnie jest jeszcze sprawa czy PM to Twoja koleżanka czy zupełnie przypadkowa osoba, bo jeśli wybrała Ciebie bo Cię zna to może też liczyć na to że skoro się znacie to zrobisz jej bukiet po znajomości czyt. taniej ona może do tego podchodzić tak że ona będzie miała bukiet do florystki a nie od kwiaciarki a Ty będziesz miała możliwość zaprezentować swoje umiejętności w praktyce że tak się wyrażę ja stawiałabym na początku na niższe ceny kosztem wyrobienia sobie marki a po jakimś czasie nastawiła się na zysk - i argument że dyplom Cię dużo kosztował czasu i pieniędzy do mnie nie przemawia zupełnie, dla mnie to brzmi tak jak byś sobie teraz całe koszty chciała odbić na potencjalnych klientach a to nie jest ani fajne ani profesjonalne
moja rada: zachowaj wszystkie paragony za produkty potrzebne do bukietu i jak PM'ka będzie miała problem z ceną to jej je po prostu pokaż - sprawa z głowy
motivation dust on you.
Now go and move your ass!
This sh.it is expensive!
Grapefrutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:31   #740
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P-o-n-y Pokaż wiadomość
trzeba było jej nie dawać kopii aż do otrzymania za nią kasy.
no ale jednak dzięki niej mam kserówkę na 2 egzaminy dobra, nieważne, może zwróci jak się przypomnę

Stary 2012-06-06, 11:32   #741
P-o-n-y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
no ale jednak dzięki niej mam kserówkę na 2 egzaminy dobra, nieważne, może zwróci jak się przypomnę
może zwróci, może nie ale swoją kserówkę masz już tak czy siak, przecież laska Ci jej nie każe zwrócić. czasem trzeba traktować ludzi tak samo olewczo, jak oni traktują Ciebie.
Stary 2012-06-06, 11:35   #742
BYou
MBZ♥

rosomakiem

Karmelka ja stawiam, że w pierwszym meczu wygrają Polacy-2-1, a całość Hiszpania

Promyk

Kawka no co za szkoda, że nie wiedziałam, że zamawiasz Clarenę

Najka Mistrz

Rain ja się zgadzam z Grape
wytłumacz mi proszę czemu denerwuje Cię tekst o haśle:ślubne to, droższe?
Wg mnie to prawda, że cena wzrasta wraz z tym przymiotnikiem, a kwiaty przecież nie są inaczej uprawiane, hodowane więc cena w hurtowni jest identyczna jak do bukietów na imieninyPytam jako laik

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:42   #743
Promyk03
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki za kciuki
Byou
zaraz jadę i stres się zwiększył
co do bukietu ja zgadzam się z tym że trzeba się cenić ale na początek lepej wyrobić sobie zaufanie

Cieszę się życiem

książki :
2016- 31
2015- - 56

-14 kg
Promyk03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 11:52   #744
justyna_dt
Zakorzenienie

Hej.

Boli mnie brzuch i plecy, koszmarnie to jeszcze nie koniec. Ciocia stwierdziła, że to może być zatrucie jadem kiełbasianym. Tak czy siak, idę dzisiaj do lekarza na 16:45, biorąc pod uwagę, że na izbie dwa razy mi lekarz dotknął brzuch i to mu wystarczyło do wypełnienia całej karty, m.in. mojego ciśnienia, to jednak się przebadam (mam wskazanie na kompleksowe badania w kierunku tej salmonelli). Od powrotu ze szpitala nie wymiotuję ani nic, w ogóle. Tylko boli brzuch i plecy właśnie. Gorączki teraz chyba też nie mam już.
Wczoraj wieczorem przyjechał TŻ i przywiózł caaaaałą wielką reklamówę owoców i actimelków - biedny nie wiedział, że nie mogę takich rzeczy jeść zdenerwowany biedny, siedział ze mną do 3 nad ranem, a ja sobie wesoło gorączkowałam.

Promyk

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6

Edytowane przez justyna_dt
Czas edycji: 2012-06-06 o 11:54
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:13   #745
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Rain ja się zgadzam z Grape
wytłumacz mi proszę czemu denerwuje Cię tekst o haśle:ślubne to, droższe?
Wg mnie to prawda, że cena wzrasta wraz z tym przymiotnikiem, a kwiaty przecież nie są inaczej uprawiane, hodowane więc cena w hurtowni jest identyczna jak do bukietów na imieninyPytam jako laik
ja wiem że ślubny czyli trwalszy, czyli trzeba do niego więcej drutów, kamyczków, gąbek czy czego tam jeszcze i że cena kwiatków jest ta sama ale całej tej reszty potrzebnych pierdół już różna ale to nie znaczy że ma być 50% albo więcej droższy a tak niestety się często zdarza, większość ludzi wykorzystuje to że skoro na ślub to tak czy się kupią a że ślub to dość droga impreza to 100 tu czy tam nie robi różnicy a drugi fakt to to że wiele PM'ek skłania się zapłacić więcej byle tylko dostać to co sobie wymarzyły i ludzie to wykorzystują no bo niby dlaczego nie mieli by tego robić biznes is biznes
ja wiem że zdajesz sobie sprawę ze swoich umiejętności, my wszystkie tutaj też ale ludzie którzy Cię nie znają tego nie wiedzą więc stawiałabym na początek na możliwość pokazania się jak największej liczbie potencjalnych klientów a dopiero później na windowaniu cen bo niestety ale czasy mamy takie że ludzie niechętnie płacą sporą kasę w ciemno, i prawda częściej wolą iść do pierwszej lepszej pani w osiedlowej kwiaciarni która robiła bukiety dla sąsiadów, babci, cioci i kogo tam jeszcze i wszyscy byli względnie zadowoleni a która ma przy okazji taniej niż dać kilka stówek za bukiet u dyplomowanej florystki której prac nie widzieli na oczy
i nie obrażaj się bo na pewno nie chce Cię urazić czy też podciąć Ci skrzydeł

Promyk

Justyna mam nadzieję że lekarze poradzą coś na te Twoje bóle bo aż przykro się robi jak się Ciebie czyta
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!

Edytowane przez Grapefrutka
Czas edycji: 2012-06-06 o 12:14
Stary 2012-06-06, 12:17   #746
justyna_dt
Zakorzenienie

Kurde, i chyba zachorowałam mojego psa

Stary 2012-06-06, 12:19   #747
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Hej.

Boli mnie brzuch i plecy, koszmarnie to jeszcze nie koniec. Ciocia stwierdziła, że to może być zatrucie jadem kiełbasianym. Tak czy siak, idę dzisiaj do lekarza na 16:45, biorąc pod uwagę, że na izbie dwa razy mi lekarz dotknął brzuch i to mu wystarczyło do wypełnienia całej karty, m.in. mojego ciśnienia, to jednak się przebadam (mam wskazanie na kompleksowe badania w kierunku tej salmonelli). Od powrotu ze szpitala nie wymiotuję ani nic, w ogóle. Tylko boli brzuch i plecy właśnie. Gorączki teraz chyba też nie mam już.
Wczoraj wieczorem przyjechał TŻ i przywiózł caaaaałą wielką reklamówę owoców i actimelków - biedny nie wiedział, że nie mogę takich rzeczy jeść zdenerwowany biedny, siedział ze mną do 3 nad ranem, a ja sobie wesoło gorączkowałam.
a ona jest lekarką ? Przecież od jadu kiełbasianego się umiera; do twarzy można wstrzyknąć jedynie troszeczkę a poza tym on by się nie wytworzył we wczorajszej kanapce to tylko złe samopoczucie po salmonelli, jak miałam podobne dolegliwości do Ciebie to czytałam że wszystkie jej objawy ustępują tak do tygodnia.

Stary 2012-06-06, 12:30   #748
BYou
MBZ♥

Tysiek oj Bidnaś przy zatruciu jadem ma się bardzo często halucynacje, masz coś takiego?zresztą nie ma co dywagować, tylko pójść do lekarza i sprawdzić co się dzieje

Grape zacytowałaś mnie pisząc do Rain

Osz no mi się marzy taki fotel ale chcemy go oblookać na żywo
no i gdzie zdjęcia

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-06, 12:33   #749
Grapefrutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Kurde, i chyba zachorowałam mojego psa
jak to zachorowałaś psa??
ma te same objawy??
przecież chyba nie miał dostępu do Twoich wydzielin??
biegiem z nim do weta

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Grape zacytowałaś mnie pisząc do Rain
wiem, zacytowałam bo chciałam "wytłumaczyć" jak laik laikowi dlaczego ślubny może być droższy ale też się na tym nie znam więc mogę się mylić
motivation dust on you.
This sh.it is expensive!
Stary 2012-06-06, 12:35   #750
justyna_dt
Zakorzenienie

http://pl.wikipedia.org/wiki/Zatruci...%C5%82basianym tyle w kwestii śmiertelności. Nie jest lekarką, tak tylko rzuciła temat ja nie wiem, co mi jest, ogólnie to nie jest najlepiej. Zobaczymy, co powie lekarz rodzinny i gdzie mnie skieruje. Może to ebola przypomniałam sobie, że piłam wodę na spływie bezpośrednio

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości