Blogi i blogerki - niusy, opinie i ploteczki. - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-02, 22:21   #721
lagerfeldised
Rozeznanie

Dot.: Blogi i blogerki - niusy, opinie i ploteczki.

Cytat:
Napisane przez pieprz Pokaż wiadomość
Ogłaszam wszem i wobec - Mika skończyła pierwszą klasę gimnazjum (14 lat).
Cytat:
Napisane przez sszeri Pokaż wiadomość
Nowa Kama

http://newlifewithfashion.blogspot.c.../196-grey.html

buty - tragedia

http://4.bp.blogspot.com/-45Jj2aSI-d...0/DSC04665.JPG

metka na wierzchu, stanik i gacie się odciskają. ojj
Co to w ogóle za pomysł ta tunika ze spódnicą

Kto to jest ta Mika? Ciekawa jestem o kim plotkujecie

Ja pamiętam dokładnie szał na Diverse i kurczące się bluzy!!! Miałam ich pewnie w sumie z 10 przez cały okres "szału" i dokładnie pamiętam dwie - zielona i kremowa. Obie takie grube, jakaś bawełna czy coś takiego, ze ściągaczami przy rękawach... I po pierwszym praniu jak pożyczone od młodszej siostry A że były takie grube, to wyglądało to jeszcze gorzej
Stary 2012-07-02, 22:34   #722
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Troian Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Czytam ten wątek i dzięki niemu trafiłam na bloga niemodnepolki.blogspot.co m. Zdaję sobie sprawę, że są tu osoby, które tego bloga stworzyły, dlatego pytam, czy komentarze na nim są moderowane?
w założeniu nie, kasowane są reklamy, linki do allegro..

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 22:38   #723
Troian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
w założeniu nie, kasowane są reklamy, linki do allegro..
Napisałam dwa komentarze, pojawiły się i potem zniknęły, pomimo tego, że żaden z nich nie zawierał reklam. Zastanawiam się, czy coś było z tymi komentarzami nie tak czy to przypadek? Żeby było jasne: niczego nie insynuuję, jedynie pytam.

Edytowane przez Troian
Czas edycji: 2012-07-02 o 22:41
Troian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 22:58   #724
tiniaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Dobra, a teraz serio: już to w paru miejscach pisałam, ale się powtórzę - jestem dziką fanką bazowych topów z H&M. Mój pierwszy kupiłam w roku 2008 za 19,90 i od tamtej pory przeszedł WIELE (włącznie z praniem w potoku i suszeniem na krzakach ), a jego stan jest taki jak w dniu zakupu. TOTALNIE. Od tamtej pory się jeszcze kilku dorobiłam (i topów, i t-shirtów) i każdy jest genialny. Trzeba tylko macać przed zakupem (czasami nawet między poszczególnymi kolorami są różnice). Mówię o tych z takiej normalnej, trochę grubszej i rozciągliwej bawełny, bo te "prążkowane" i wszelkie półprzezroczyste rozpadają się już w sklepie

Tez jestem ich fanka, szczegolnie bialych Pasuja do prawie wszystkiego
tiniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 23:06   #725
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam dwa komentarze, pojawiły się i potem zniknęły, pomimo tego, że żaden z nich nie zawierał reklam. Zastanawiam się, czy coś było z tymi komentarzami nie tak czy to przypadek? Żeby było jasne: niczego nie insynuuję, jedynie pytam.
To jest nierealne, bo nawet gdybyśmy usunęły to zostaje wpis "komentarz został usunięty przez administratora" Komentarzy jest tak dużo, że żadna z nas ich nie śledzi na bieżąco i nic nie usuwa poza wymienionymi wcześniej reklamami itp. ewentualnie obraźliwe i bardzo chamskie komentarze też są usuwane.
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 23:11   #726
Troian
Raczkowanie

Mhm, to ja nie wiem, może coś z moją przeglądarką/komputerem/internetem się dzieje? W każdym razie nikogo nie oskarżam i nadal jestem fanką niemodnych Polek
Stary 2012-07-02, 23:26   #727
201705250955
Konto usunięte

Oj ta Kamila to mi się zacznie chyba po nocach śnić, jak będzie tak często wrzucać nowe posty Na szczęście ostatnio dużo czytam i jeżdżę rowerem, więc mam inne, wesołe przeżycia i sobie odreagowuję
Co do Diverse, to ja mam wciąż od nich 2 bluzy, o ile dobrze liczę to mają 5 lat. Jedną zdzieram równo na rower jesienią i wiosną, a druga tak sobie czeka, aż od czasu do czasu ją założę, więc konieczne pewnie będzie pozbycie się jej.
I zazdroszczę Fashionelce, jak to fajnie być blogerką, mi się tak marzy spa, a nie stać mnie Chyba czas założyć bloga..
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 23:36   #728
Troian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Oj ta Kamila to mi się zacznie chyba po nocach śnić, jak będzie tak często wrzucać nowe posty Na szczęście ostatnio dużo czytam i jeżdżę rowerem, więc mam inne, wesołe przeżycia i sobie odreagowuję
Co do Diverse, to ja mam wciąż od nich 2 bluzy, o ile dobrze liczę to mają 5 lat. Jedną zdzieram równo na rower jesienią i wiosną, a druga tak sobie czeka, aż od czasu do czasu ją założę, więc konieczne pewnie będzie pozbycie się jej.
I zazdroszczę Fashionelce, jak to fajnie być blogerką, mi się tak marzy spa, a nie stać mnie Chyba czas założyć bloga..
Ja jedynie zazdroszczę Kamili psa, uroczy jest. Jakby na nią skoczył, to z Kamili już by chyba nic nie zostało poza ubraniami
Stary 2012-07-02, 23:40   #729
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny. Czytam ten wątek i dzięki niemu trafiłam na bloga niemodnepolki.blogspot.co m. Zdaję sobie sprawę, że są tu osoby, które tego bloga stworzyły, dlatego pytam, czy komentarze na nim są moderowane?
W pewnych granicach muszą być, bo każdy administrator strony odpowiada za treści na niej zawarte (dotyczy to też komentarzy, forum itd.), ale to dotyczy tylko sytuacji, w której zgłosi się sama osoba poszkodowana - jeśli administratorzy strony nie zareagują na jej prośbę/żądanie (odpowiednio umotywowane), to osoba obrażona może dochodzić tego sądownie, a administratorzy mogą za to beknąć (odszkodowanie itd. - zaniechanie też jest czynem rodzącym skutki prawne) - nikomu nie chce się w to bawić zapewne. Ale wiadomo, właściciel strony ma o wiele mniej przechlapane w tej sytuacji niż autor komentarza
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 23:47   #730
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Ja jedynie zazdroszczę Kamili psa, uroczy jest. Jakby na nią skoczył, to z Kamili już by chyba nic nie zostało poza ubraniami
Hej, Fashionelka to nie Kamila Myślę, że ta druga nie jest na takim poziomie blogowego wtajemniczenia co Fashionelka
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 23:50   #731
kwiat wisni
BAN stały

Cytat:
W pewnych granicach muszą być, bo każdy administrator strony odpowiada za treści na niej zawarte (dotyczy to też komentarzy, forum itd.), ale to dotyczy tylko sytuacji, w której zgłosi się sama osoba poszkodowana - jeśli administratorzy strony nie zareagują na jej prośbę/żądanie (odpowiednio umotywowane), to osoba obrażona może dochodzić tego sądownie, a administratorzy mogą za to beknąć (odszkodowanie itd. - zaniechanie też jest czynem rodzącym skutki prawne) - nikomu nie chce się w to bawić zapewne. Ale wiadomo, właściciel strony ma o wiele mniej przechlapane w tej sytuacji niż autor komentarza
A co w przypadku miejsc gdzie widnieje informacja "o braku odpowiedzialności za komentarze użytkowników serwisu"? Często widzę takie notatki.
kwiat wisni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-02, 23:53   #732
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
To jest nierealne, bo nawet gdybyśmy usunęły to zostaje wpis "komentarz został usunięty przez administratora" Komentarzy jest tak dużo, że żadna z nas ich nie śledzi na bieżąco i nic nie usuwa poza wymienionymi wcześniej reklamami itp. ewentualnie obraźliwe i bardzo chamskie komentarze też są usuwane.
Yyyy chyba nie zostaje

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Napisane przez kwiat wisni Pokaż wiadomość
A co w przypadku miejsc gdzie widnieje informacja "o braku odpowiedzialności za komentarze użytkowników serwisu"? Często widzę takie notatki.
Nic, nie ma to żadnych skutków prawnych, nawet jakby sobie to wyryć na czole - ale nikt nie musi o tym wiedzieć Albo nie tak - to nie jest odpowiedzialność za treść tych komentarzy, bo administrator nie odpowiada jak za pomówienie czy obrazę, tylko za zaniechanie usunięcia.
Stary 2012-07-02, 23:53   #733
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
To jest nierealne, bo nawet gdybyśmy usunęły to zostaje wpis "komentarz został usunięty przez administratora"
Jeśli komentarz oznaczony zostanie przez administratora jako spam, nie pozostaje po nim ślad na blogu.
Stary 2012-07-02, 23:56   #734
Troian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Hej, Fashionelka to nie Kamila Myślę, że ta druga nie jest na takim poziomie blogowego wtajemniczenia co Fashionelka
Wiem, wiem, ale to tak odnośnie zazdrości było, a nie samej Fashionelki, ale przyznam, że już powoli wszystko nt blogerek zaczyna mi się mieszać, natłok informacji

Odnośnie tego komentarza: to ja mogłam źle zrozumieć jeden komentarz jakiegoś użytkownika i napisałam sprostowanie (myślałam, że ktoś wziął mnie za Elizę czy jakiegoś jej fana i w przypływie emocji oraz z powodu urażonej dumy napisałam, że na pewno nie jestem Elizą ), więc może o to chodzi? Może ktoś to potraktował jako spam albo stwierdził, że nie ma sensu dodawania tego komentarza? I nie, nie jestem debilem, po prostu pod moim komentarzem zobaczyłam jedynie zdanie "haha Eliza jesteś żałosna dziewczyno )))" i jakoś opacznie to zinterpretowałam

Edytowane przez Troian
Czas edycji: 2012-07-03 o 00:10
Stary 2012-07-03, 00:07   #735
sszeri
BAN stały

Cytat:
Wiem, wiem, ale to tak odnośnie zazdrości było, a nie samej Fashionelki, ale przyznam, że już powoli wszystko nt blogerek zaczyna mi się mieszać, natłok informacji
mógłby ktoś zrobić jakiś skrót kto jest kim, link do bloga, krótki opis i afery z przeszłości
sszeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 00:13   #736
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Jeśli komentarz oznaczony zostanie przez administratora jako spam, nie pozostaje po nim ślad na blogu.
Z tego co widzę na swoim blogu (właśnie sobie komcia próbnego strzeliłam), jeśli administrator kliknie "usuń na zawsze" np. zaznaczając to przy usuwaniu, to nie ma po nim śladu, jeśli zaś tego nie zaznaczy, to faktycznie widać "ten komentarz został usunięty bla bla".

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:

Odnośnie tego komentarza: to ja mogłam źle zrozumieć jeden komentarz jakiegoś użytkownika i napisałam sprostowanie (myślałam, że ktoś wziął mnie za Elizę czy jakiegoś jej fana i w przypływie emocji oraz z powodu urażonej dumy napisałam, że na pewno nie jestem Elizą ), więc może o to chodzi? Może ktoś to potraktował jako spam albo stwierdził, że nie ma sensu dodawania tego komentarza? I nie, nie jestem debilem, po prostu pod moim komentarzem zobaczyłam jedynie zdanie "haha Eliza jesteś żałosna dziewczyno )))" i jakoś opacznie to zinterpretowałam
Wprawdzie wczoraj poszło w niebyt kilka komentarzy dot. jednej z blogerek spod notki Zarowej ("życzyła sobie" przy okazji rzucania paragrafami o wiele więcej, ale usunęłyśmy tylko te na najbardziej żenującym poziomie, co chyba niezbyt jej pomogło), ale na temat F. nikt nic nie ruszał, no bo po co Może się samo jako spam zakwalifikowało, ale raczej nie, bo nic nie widziałam jak dotąd w tym "folderze"...

EDIT: Aaa, widzisz, jesteś w spamie - już Cię oznaczam, że nie jesteś, komentarze powinny się pojawić Tylko Blogspot mógł to zrobić z własnej i nieprzymuszonej woli, bo teoretycznie każdy komentarz jest dodawany bez żadnej akceptacji ze strony Niemodnych (piszesz i jest)

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2012-07-03 o 00:26
Stary 2012-07-03, 00:19   #737
Troian
Raczkowanie

Cytat:
Wprawdzie wczoraj poszło w niebyt kilka komentarzy dot. jednej z blogerek spod notki Zarowej ("życzyła sobie" przy okazji rzucania paragrafami o wiele więcej, ale usunęłyśmy tylko te na najbardziej żenującym poziomie, co chyba niezbyt jej pomogło), ale na temat F. nikt nic nie ruszał, no bo po co Może się samo jako spam zakwalifikowało, ale raczej nie, bo nic takiego nie widziałam jak dotąd w tym "folderze"...
Nie przypuszczałam, że one biorą te komentarze aż tak do siebie i każą usuwać. Wrażliwe są najwyraźniej

Dzięki szarri, mimo, że te komentarze nie mają sensu, ale musiałam o tym napisać, bo nie poszłabym spać ze świadomością, że moje komentarze się rozpłynęły w jakże tajemniczy sposób

Edytowane przez Troian
Czas edycji: 2012-07-03 o 00:22
Stary 2012-07-03, 00:27   #738
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie przypuszczałam, że one biorą te komentarze aż tak do siebie i każą usuwać. Wrażliwe są najwyraźniej

Dzięki szarri, mimo, że te komentarze nie mają sensu, ale musiałam o tym napisać, bo nie poszłabym spać ze świadomością, że moje komentarze się rozpłynęły w jakże tajemniczy sposób
Spoko I nie chodziło o inwektywy, tylko o coś innego, ale tylko je usunęłyśmy
Stary 2012-07-03, 09:29   #739
visionAM
Zakorzenienie

Szarri, ja nawet nie wiedziałam że można zaznaczyć aby był usunięty na zawsze Usuwałam jakieś dwa komentarze z linkami do Allegro, ale to było dawno i nie pamiętam pod którą notką, ale na pewno został po nich ślad, tak samo raz zrobiłam jakieś literówki w swoim komentarzu i też go usunęłam - też to widać
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 09:54   #740
Bamtaro
Raczkowanie

Hmm a możecie podać link do bloga fashionelki? Chętnie ją oblukam ^^

Brawa dla Maff, która całą sprawe skwitowała paroma zdaniami. Elegancko ^^
Jest 73
Było i musi być 52 HELP
Bamtaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 10:30   #741
Troian
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bamtaro Pokaż wiadomość
Hmm a możecie podać link do bloga fashionelki? Chętnie ją oblukam ^^

Brawa dla Maff, która całą sprawe skwitowała paroma zdaniami. Elegancko ^^
fashionelka.pl
Stary 2012-07-03, 12:25   #742
kwiat wisni
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Mnie bardziej rażą jej kolczyki, takie... duże i srebrne. To pewnie księżyce.
Kamila jest Marsem, kolczyki to dwa satelity jej, a spódnica to reszta wszechświata. Pasek jest czarną dziurą, w której Kamila trzyma ubrania.
Prawie umarłam jak to przeczytałam : D
Dlaczego ja tak nie potrafię pisać ?

A ja bym chciała linka do maff, ktoś chyba kiedyś podawał ale mi nie działał, wyskoczyło, że blog nie istnieje. A może to inna blogerka była, nie pamiętam.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3497122 7]no ba, nie byłaby soba jakby poprzestała na jednym sezonie

taaa widzialysmy wszystkie to dbanie w poście z ciuchami skłębionymi na łóżku i desce do prasowania [/QUOTE]
Wciąż nie mogę uwierzyć, że to było jej. Żyłam w przekonaniu, że topowe szatniarki (szafiarki?) posiadają super wyposażone szafy jak nie całe garderoby. No ale widać, na trędach się nie znam.

Edytowane przez kwiat wisni
Czas edycji: 2012-07-03 o 12:20
Stary 2012-07-03, 12:28   #743
Troian
Raczkowanie

Cytat:
A ja bym chciała linka do maff, ktoś chyba kiedyś podawał ale mi nie działał, wyskoczyło, że blog nie istnieje. A może to inna blogerka była, nie pamiętam.
madamejulietta.blogspot.c om

Cytat:
Wciąż nie mogę uwierzyć, że to było jej. Żyłam w przekonaniu, że topowe szatniarki (szafiarki?) posiadają super wyposażone szafy jak nie całe garderoby. No ale widać, na trędach się nie znam.
A może to właśnie nowa metoda trzymania ubrań, tzw. artystyczny nieład szafy są już pewnie passé.

Edytowane przez Troian
Czas edycji: 2012-07-03 o 12:31
Stary 2012-07-03, 12:35   #744
sszeri
BAN stały

http://2.bp.blogspot.com/-4qPK0IcYIy...fashion_17.jpg

śmieszna taka sukienka
Stary 2012-07-03, 13:01   #745
kwiat wisni
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Pewnie jej za to płacą. Inaczej tego wytłumaczyć nie potrafię.. bo mnie żal kasy na te gazetki, tknę je tylko jak mi zapłacą
Stary 2012-07-03, 13:03   #746
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
tak jak ciuchy maff mi się podobają tak ta sukienka to niewypał, za bardzo przekombinowana

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:10   #747
kwiat wisni
BAN stały

Marchewkowa
Odkryłam tego bloga dzięki jednej z was. Normalnie ją kocham, tzn. kocham ciuszki które szyje. No ubóstwiam retro, wintydż czy jak to się tam zwie. Kroje były bardzo kobiece, zakrywały więcej a mimo tego kobieta była bardziej sexy niż nasze porozbierane tudzież przebrane blogerki
Czasami nie ogarniam tego jak niektóre dziewczyny się stylizują, wyglądają jak jakieś ufoludki zamiast jak kobiety.

Teraz tym bardziej będę naciska na to by babcia i mamusia nauczyły mnie szyć. Mam dwie lewe rynce - podołam? : D

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość
tak jak ciuchy maff mi się podobają tak ta sukienka to niewypał, za bardzo przekombinowana
Tak tak, wspomniany ufoludek a nie kobieta którą chciałoby się brać (czy ja to napisałam? : O )

Edytowane przez kwiat wisni
Czas edycji: 2012-07-03 o 13:09
Stary 2012-07-03, 13:13   #748
agneshelene
Raczkowanie

Cytat:
Jakby młodsza siostra postanowiła sobie z niej coś powycinać albo coś ją zeżarło
Pamiętacie jeszcze blogerkę od syreny z morskiej piany i jedzenia koniczyny? Wróciła i nadal nie ogarniam jej stylizacji:
http://eveetlacaroline.wordpress.com...o-photography/
agneshelene jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-03, 13:16   #749
sszeri
BAN stały

Cytat:
Ale za to jako zacna pupka
http://3.bp.blogspot.com/-T1VpbfqBdl...ffashion_1.jpg

Czy tylko mnie ona przypomina tę z Błękitnej Laguny?
http://www.filmmusic.pl/images/cover...uelagoon00.jpg

1) no, dupka fajna
2) faktycznie coś w tym jest
Stary 2012-07-03, 13:23   #750
kwiat wisni
BAN stały

Cytat:
Napisane przez catlady Pokaż wiadomość
Już kiedyś w rozwalaczach pisałam - okulary Kamili są KOSZMARNE. Nie wiem czy ta dziewczyna potrafi stanąć przed lustrem i stwierdzić "Wyglądam feszyn, czas na sesję!"
To już jest totalny bezkrytycyzm - ja też mam okulary które bardzo lubię, ale nie noszę ich bo wyglądają dziwacznie z prostą grzywką. Taki problem poświęcić trochę czasu na dobranie fasony, by nie wyglądać jak kretyn? Kamila postarza się strojem i dodatkami, jak patrzę na nową notkę wygląda jak czterdziestolatka (z twarzy - fryzura, dodatki, o stanie skóry nie wspomnę).
A pasek to chyba taki element, byśmy nie zapomniały że to jest KAMILA.
Też jej daję coś przed 4o. Ile ona ma?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości