|
|
#721 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 467
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Dzeki za linki!
Ja w ogole z ciekawosci przeczytalam ostatnia czesc....ale i tak chetnie obejrze film.....jednak zdecydowanie wole pamietniki wampirow |
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez pojde do kina. Pamietniki odkrylam niedawno, kocham damona
|
|
|
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Widialas ze aktor grajacy Stefana jest polakiem (urodzonym w USA)??
Edytowane przez paulinka1128 Czas edycji: 2012-10-25 o 22:47 |
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
dlatego mi sie nie podoba
dobrze wiedziec
|
|
|
|
#725 |
|
Zadomowienie
|
Ale trzeba przyznac, ze nie ma polskiej urody.
Pamietam jak kiedys wlaczam TVNa tam on po polsku w wywiadzie sie wypowiadal a ja O_o |
|
|
|
#727 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Dziewczeta wrocilam z Neapolu...mialam przestrasznie intensywne dwa dni...i zapowiadaja sie bardzo intensywne miesiace...moj szef dostal dwie baaardzo duze sprawy i ktos musi sie tym zajac ale sie ciesze ze jest praca...
Usciski i milego dnia ![]() Ps. Damon jest suuuper
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
hej ho
paulinka tez widzialam ten wywiad z Damonem czy jak mu tam, bo filmu nie ogladalam nigdy... mmarcepan Ty sie ciesz, ze jest praca ![]() na obiad zrobilam lenticchie, pewnie maly nie bedzie chcial, wiec risotto jeszcze zrobie, to lubi moj Ksiaze ![]() Dzis bylo u nas trzesienie ziemi, naszczescie spalam jak glaz, bo Flavio mnie wykancza
|
#729 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Jestem dziewczyny, juz jestem.
I co najwazniejsze zyje i to w jednym kawalku. Wczoraj nawet na wizaz nie weszlam bo mase roboty mialam - gotowalam, robilam na prace domowa swoje cv po wlosku (pierwszy raz po 12 latach) no i przegladalam roboty kuchenne, ceny i opinie. Bo sie w Euronicsie zaczynala promocja na jednego Kenwooda. Ale zle napisali na ulotce nazwe. Bo napisali ze to 282 a jest 280. No i prawie zadnych opinii o tym modelu nie znalazlam, tylko o podobnych. Pojechalismy po 19 do sklepu i kupilismy ostatniego. Zrobilam zdjecia ale te wam pokaze jak wlacze duzy komputer - czyli pewnie nie dzisiaj. A to z ich oficjalnej strony. http://www.kenwoodworld.com/it-IT/Al...ro-0WKM280005/ Juz stoi sobie w kuchni. Fajnie sie komponuje nawet jesli nie jest to pomaranczowy Kitchenaid. Princi - jak to trzesienie? Moj maz na takie wiadomosci mowi - no wiadomo 2012! Ktorej to firma robila cos do Luwru? Bo widzialam ta konstrukcje metalowa w jakims kulturalnym programie. Teraz sie zastanawiam co zrobie na przetestowanie robota no i co zrobie na moje urodziny. Bo juz w przyszlym tygodniu.
|
#730 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mocne bylo to trzesienie? |
||
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 998
|
Cytat:
to i u was zdarzaja sie trzesienia??sjoannana urodzinki masz jakies specjalne zyczenie??ciekawe co Ci Tz.et sprawi?? |
|
|
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
Cucciola - pewnie ze mam zyczenie.
Jedno, na poczatek takie 3,5 kilowe, rozowe i wrzeszczace. I tylko moj maz mi je moze sprawic. Ale pewnie ten robot bedzie prezentem. Zobaczymy.
|
#733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiec jak bedziesz zdmuchiwac urodzinowe swieczki pomysl o tym![]() a na dobry poczatek robot na pewno sie przyda
|
|
|
|
|
#734 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
a co na to twoj TZ ?
![]() ja tez bardzo lubilam ten serial. ogladalam na mediaset a abonamentu nie mamy takze teraz nie ogladam Damon tez mi sie podobal, taki "czarny charakter", a Stefan to taki nudnawy .... ![]() Cytat:
jaka jest u Ciebie dzienna dawka? ja wypilam pol kostki czyli 12,5 gr zobacze po miesiacu czy beda jakies efekty Cytat:
|
||
|
|
|
#735 | |||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3726944 3]a co na to twoj TZ ? ![]() ja tez bardzo lubilam ten serial. ogladalam na mediaset a abonamentu nie mamy takze teraz nie ogladam Damon tez mi sie podobal, taki "czarny charakter", a Stefan to taki nudnawy .... ![]() a ja dzisiaj wypilam sobie drozdze jaka jest u Ciebie dzienna dawka? ja wypilam pol kostki czyli 12,5 gr zobacze po miesiacu czy beda jakies efekty hehe dobrze opisane [/QUOTE]no i jak pierwsze wrazenia smakowe ![]() ja pije jedna mala kosteczke dziennie bo to tak wychodzi jak 1/4 naszej polskiej kostki drozdzy i tak przez trzy miesiace potem miesiac, dwa przerwy i znowu trzy miesiace zapraszam na forum dla drozdzopijek - wspolne odliczanie pomaga byc systematyczna
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedys pilam drozdze na cere ale bardzo niesystematycznie.
Moze powinnam zaczac. Ostatnio mam coraz wiecej wypryskow. Skonczylam stary krem i zaczelam inny - moze od niego? Chyba go odstawie i zobacze co i jak. Zwykle taki wysyp mialam przed miesiaczka. Zeby nie bylo tak pieknie to dostalam wlasnie sms od meza. Wraca do domu znowu z problemami. Metro nieczynne, ciekawe czy pociagi kursuja. Znowu strajk transportu w Rzymie! Na razie napisal ze jedzie autobusem do stacji. Znajac realia rzymskie zajmie mu to duuuzo czasu. Ciekawe na ktora bedzie w domu.
|
#737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogladam sciagniete
|
|
|
|
|
#738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#739 | ||
|
Konto usuniête
|
Cytat:
czyli te moje pol kostki wloskiej 12,5 gr to malo ? jak mam podwoic porcje, to dopiero beda wrazenia Cytat:
nie pamietam nawet ktora to jest ta Rebeca ![]() jest szaro i pada. nic mi sie nie chce ... |
||
|
|
|
#740 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek, ja prawie skonczylismy z synkiem sprzatac, tyle o ile mozna nazwac to sprzataniem
![]() Cytat:
paulinka dosc mocne, bo 5 w skali richtera, nie u nas epicentrum, gdzies w Calabrii chyba, bylo ponoc odczuwalne Cytat:
ale fajny ten robot! a czytalam ostatnio o tym kitchenaid czy jak mu tam, tez sie sensowny wydaje ![]() co do wypryskow Kochana w tym wieku to sa problemy hormonalne... czekamy na meza, obiadek juz gotowy, dzisiaj znienawidzona przez niego soczewica, pewnie bedzie marudzil hehe
|
|
#741 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Hej Dziewczyneczki!
A kiedy ta premiera wampirów? Widzia³am wszystkie czê¶ci, a ksi±¿ki niestety nie mog³am strawiæ. Podda³am siê przy 300. stronie Zaæmienia i chyba ta nawet nie jest pierwsza z sagi. aaa... o tych pamiêtnikach wampirów to nie mam zielonego pojêcia. Chyba muszê nadrobiæ zaleg³o¶ci. Dro¿d¿opijki. Kiedy¶ te¿ pi³am dro¿d¿e, ale to chyba jak mia³am 17-18 lat, bo babcia mi zachwala³a ten napitek.W smaku ¶redni i mia³am czêsto problemy z ¿o³±dkiem. Ale pomaga³. sjoanna U mnie dzi¶ ¶nieg spad³, a dzieciaki ¶piewaj± "o Tannebau, o tannebau..." Wrzucam fotki. No i nie chwali³am siê jeszcze moj± sof±. Tak o to wygl±da mój k±cik wypoczynkowy. Co do ¶lubnych przygotowañ w ¶rodê bêdziemy podpisywaæ umowê z sal±. Zdecydowali¶my siê w koñcu na agroturystykê, nad jeziorem. Bêdziemy musieli po okolicy szukaæ hoteli dla go¶ci, ale wydaje nam siê,¿e miejsce jest do¶æ urokliwe wiêc zrekompensuje go¶ciom trud przemieszczania siê. Menu kosztuje 160 z³ ( jest bardzo bogate: danie g³ówne 8 ró¿nych miês, 12 potraw z tzw. zimnego baru, 6 ciep³ych posi³ków, w tym tort,ciasta i owoce) dodatkowo oferuj± dziczyznê. Bêdê musia³a dekoracjê sali zrobiæ sama, bo nie podobaj± mi siê "ichne". Wymy¶lili¶my sobie,¿e motywem bêd± pomarañcze, cytryny i limetki i takie w³a¶nie kolory. Sukienkê chyba zamówiê w pracowni S¦. Jak wesz³am, to zdziwiona by³am cenami poniewa¿ wiêkszo¶æ nie przekracza³a ceny 2 ty¶ z³ w tym welon krótki. Mieli na wystawie wiele sukien, a dodatkowo nie ma problemu z jakimi¶ przeróbkami. Tak wiêc zdecydujê siê kupiæ tam... dodam tylko,¿e fotki sali i obiektu pochodz± ze strony: www.zbiczno.com.pl
'Nauczyæ siê czego¶ mo¿na wszêdzie. Dlaczego wiêc i nie tutaj?' Edytowane przez alcon Czas edycji: 2012-10-27 o 12:33 Powód: ¼ród³o fotek |
|
|
|
#742 |
|
Zadomowienie
|
Sliczne zdjecia!!! Slyszalam, ze w czechach tez spadl snieg dzisiaj.
Premiera zmierzchu jakos niedlugo jest chyba polowa listopada...tez ksiazke ledwo co strawilam....tylko ostatnia czesc przeczytalam aby wiedziec jak sie skonczy... zadko sie zdaza by film byl lepszy od ksiazki... |
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
alcon ale milo sie czyta te wszystke "nowosci"
![]() paulinka ja sie zatrzymalam na 2-giej ksiazce i juz nawet prawie nie pamietam o czym byla. Chcialam kiedys przeczytac wszystkie, ale faktycznie film jest lepszy bo zwarty a w ksiazce to pol rozdzialu rozmyslen i lania wody. Moze jak znajde czas to wroce do ksiazki. |
|
|
|
#744 |
|
Wtajemniczenie
|
no cala to chyba nie sa tez regiony wolne od trzesien
np.Sardegna Moj grzybiarz znowoz mi naniosl grzybow juz pol lodowy zamrozilam
|
|
|
|
#745 |
|
Konto usuniête
|
alcon, a gdzie spadl snieg? w PL czy w DE?gdzie teraz jestes? chociaz po budynkach wyglada na Polske. ladny ten Twoj salonik i miejsce na wesele tez
|
|
|
|
#746 |
|
Zadomowienie
|
Snieg spadl w polsce, w czechach i nie wiem gdzie jeszcze.
W trentno jak narazie nic....straszna mgla jest aby dzisiaj. |
|
|
|
#747 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;3728576 4]alcon, a gdzie spadl snieg? w PL czy w DE?gdzie teraz jestes? chociaz po budynkach wyglada na Polske. ladny ten Twoj salonik i miejsce na wesele tez
[/QUOTE]W niemcowni tak napada³o, ale w Pl te¿ podobno ¶nie¿y. a jeszcze dzi¶ w skrzynce znalaz³am ma³y katalog z ikei z ozdobami ¶wi±tecznymi. Trzeba zacz±æ do ¶wi±t przygotowywaæ. Sjoanna - jak tam Twoje drzewko? Przetrwa³o? Bêdzie pachnia³o tak¿e w tym roku u Ciebie? cucciola79 grzybki na pierogi bêd±! Zaprosili¶my w tym roku mych te¶ciów do nas na ¶wiêta, ale chyba nie przyjad±- co¶ mi siê wydaje, ¿e ich zimno wystraszy³o.
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
dzis juz ledwo na oczy patrze, porobilam porzadki w szafach, moi mezczyzni przyjda zaraz ze spaceru trzeba szykowac kolacje uffaa
alcon ale piekny krajobraz, no i sala piekna! ciekawe czy u nas popada snieg w tym roku, byloby wydarzenie ![]() cucciola no fakt masz racje, syjsma idzie wzdluz Wloch, mialam bardziej na mysli, ze i tak jak trzesie np. Clabarii to u nas czuc, oczywiscie zalezy o jakiej mocy jest trzesienie, pamietam kilka lat temu bylo trzesienie w Grecji i u nas sie trzeslo strasznie... jak tam weekend co porabiacie?
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
ogladamy Wampiry
tak leje, ze nie chce sie nigdzie wychodzic
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
haha ja tez wlasnie ogladam stare odcinki. Caly drug sezon obejrzalam.
Masakrycznie sie czuje jak siedze caly dzien w domu. W ogole mialam miec taki fajny weekend: w piatek miala przyjechac klezanka, dzisiaj mialam isc na imprezetu w akademiku a w niedziele w gory. No i .....kolezanka nie przyjechala, na impreze nie poszlam a jutro w gory tez nie pojde bo pogoda straszna buuu.... a jutro musze isc do biblioteki sie pouczyc bo dzisiaj zamiast sie uczyc.....pamietniki wampirow, facebook, wizaz i sloik nutelli.....musze kupic wage bo cos trace kontrole nad jedzeniem ![]() widok z mojego tarasu dzisiaj
Edytowane przez paulinka1128 Czas edycji: 2012-10-28 o 11:45 |
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

a mialam sie Ciebie zapytac co w tej knajpce libanskiej dobrego jedliscie? a idziecie do kina na ostatnia czesc Wampirow??

buuu.... a jutro musze isc do biblioteki sie pouczyc bo dzisiaj zamiast sie uczyc.....pamietniki wampirow, facebook, wizaz i sloik nutelli.....musze kupic wage bo cos trace kontrole nad jedzeniem