Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 20:51   #721
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Jezusiuuuu jutro wizyta jak sie ciesze wiem wiem podniecam sie no ale..

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:52   #722
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Tylko najgorsze, że u mnie to nawet nie była jeszcze moja lekarka, bo pierwszy raz do niej miałam iść
A swoją drogą, to co ci lekarze mają jutro jakiś dzień odwoływania wizyt Ciekawe co bym zrobiła ze zwolnieniem jakby nie było miejsca do tego na piątek, chyba bym musiała do pracy iść To by się zdziwili
ja też najpierw się przejęłam bo przecież zwolnienie się kończy ale szczęście będzie akurat inny w miarę spoko lekarz, byłam u niego raz w ciąży i w miarę zadowolona wyszłam
tylko to wstawanie i czekanie a potem do domu i z powrotem do przychodni

byliśmy zamówić kwiaty na sobotę u takiej znajomej i dostałam za darmo 20 różyczek
i kupiłam Jasiowi wiersze Konopnickiej, Fredry, Krasickiego i Mickiewicza bo nie mogłam się oprzeć
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:52   #723
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
powiedzialam K. że bezsensu jest to ciągnąć , to mi napisal ze jest zalamany i ze jest to nie fair. Ja nic niepisalam,to zadzwonil ,wiec odebralam "co?" to juz wkurzony ze jak ja moge tak telefon odbierac no i az 3 min pogadalismy bo sie poklocilismy
Przede wszystkim takie rozmowy to raczej osobiście...
Poza tym musisz chyba w końcu podjąć jakąś ostateczną decyzję i się jej trzymać, bo inaczej wykończysz i siebie i jego.
Stary 2012-09-05, 20:53   #724
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Przede wszystkim takie rozmowy to raczej osobiście...
Poza tym musisz chyba w końcu podjąć jakąś ostateczną decyzję i się jej trzymać, bo inaczej wykończysz i siebie i jego.
bo mnie wkurza;/ bo wielce caly czas czasu nie ma ;/ ciezko tak rano przed praca napisac czy po pracy ?
☠☠☠☠a rozumiem ,że ☠☠☠ie w tej pracy od rana do nocy , no ale bez przesady !!
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

Edytowane przez ausente
Czas edycji: 2012-09-05 o 20:55
ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:55   #725
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
bo mnie wkurza;/ bo wielce caly czas czasu nie ma ;/ ciezko tak rano przed praca napisac czy po pracy ?
mojemu tez wiecznie tłumaczyłam, ze chyba moze napisac mi chociaz smsa po pracy czy cos jak wracał, poki ja nie zadzwoiłam to nie pisał... wkurzało mnie to niemiłosiernie no ale... w koncu mieszkamy razem i juz nie ma takiej potrzeby
Zapytaj dlaczego nie pisze.. powiedz, ze wolałabys zeby napisał choc jednego smsa, że to Ci da poczucie, że Cie nie olewa czy cos

Stary 2012-09-05, 20:57   #726
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
A mówiłaś mu, że brakuje Ci zainteresowania z jego strony i że mógłby napisać chociaż smsa przed pracą lub po pracy? To tylko facet, nie domyśli się Tym bardziej jeśli ma męczącą pracę...
Stary 2012-09-05, 21:00   #727
emylka86
Zakorzenienie

widzę wszystkie lubimy tak samo zmywać gary ; p hehehe

dobrze, że Marti się polepszyło.
mnie ciągle boli kark i chyba zaraz pójdę się położyć... bo nie wyrabiam, może przejdzie do rana...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:02   #728
musso4
Zakorzenienie

Marti
Stary 2012-09-05, 21:03   #729
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Emilka, pewnie poodpoczywaj i mam nadzieję, że będzie OK.

a ja zapomniałam, że miałam w piecu napalić dzisiaj,
Stary 2012-09-05, 21:05   #730
madzius90
Zakorzenienie

Hej

Wczoraj w końcu zebrałam się w sobie i przysiadłam do zamawiania rzeczy wyprawkowych na allegro
No i dziś dostałam maila, że zamówienie zostało przekazane do realizacji, więc mam nadzieję, że jutro kurier przywiezie paczuszkę z rzeczami dla Bartusia (no i dla mnie trochę też )

Jutro mój teść ma urodziny
Więc z tej okazji upiekłyśmy dziś z teściową ciacho

Wyczytałam, że Marti ma skurcze
Trzymam mocno za Ciebie kochana i za Mikołajka!!

Edytowane przez madzius90
Czas edycji: 2012-09-05 o 21:06
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:05   #731
MiciaKicia
Zakorzenienie

Zmykam kochane sie polozyc bo mnoe zmogło jakos. no i plecy wyprostuje w koncu ;]
buskam

Stary 2012-09-05, 21:18   #732
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Madzia, co kupiłaś fajnego??

w piecu napalone

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Zmykam kochane sie polozyc bo mnoe zmogło jakos. no i plecy wyprostuje w koncu ;]
buskam
kolorowych snów
Stary 2012-09-05, 21:18   #733
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Wyczytałam, że Marti ma skurcze
Trzymam mocno za Ciebie kochana i za Mikołajka!!
Marti ma skurcze??? kurczę lece nadrabiać

Madzia a u kogo zamawiałaś rzeczy?

Byłam na tej szkole rodzenia i fajnie było, miła atmosfera, uczyłysmy sie oddychać i robiłysmy takie ogólne ćwiczenia. Kazali też często ćwiczyc mięśnie kęgla... tylko trochę przykro mi było bo prawie wszystkie były z partnerami. Dobrze, że mój chociaz w soboty będzie ze mną chodził
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:26   #734
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

madzia co kupilas????

ausente, happy ma racje, podejmij w koncu decyzje jakś, wiem ze to łatwo się mowi, ale bez sensu sie denerwujesz, niech on wreszcie się okresli bo dorosły jest neich się wykaże
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:30   #735
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
czemu sudocrem nie??
bo mojemy synkowi , jak mial miesiac, z lekkiego odparzenia zrobil jesien sredniowiecza mial krwawe ranki, pediatrzy dalej kazali mi smarowac sudocremem, uratowala nas dermatolog, gdzie wytlumaczyla ze to arsenal dla o wiele starszych dzieci i osob dorosłych, wyleczyla zwykla masc alantan, w kilka dni juz bylo po wszytskim
dlatego odradzam

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

w ogole sie ogolilam na czuja dzis bo nie znalazlam lusterka malego
ciekawe jakie gin jutro bedzie tam wzorki ogladal

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:32   #736
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Madzia, co kupiłaś fajnego??
rzeczy typu- kremy pielęgnacyjne dla maluszka, maść na brodawki, jakieś podkłady do przewijania, prześcieradła, pieluchy tetrowe, termometr, butelkę do karmienia, gaziki do pępuszka

Z wyprawkowych rzeczy brakuje nam jeszcze poszewek na pościel, pampersów, materaca do wózka, fotelika i rzeczy typu sól fizjologiczna, olbas oil.

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Madzia a u kogo zamawiałaś rzeczy?
u r_p77

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
Byłam na tej szkole rodzenia i fajnie było, miła atmosfera, uczyłysmy sie oddychać i robiłysmy takie ogólne ćwiczenia. Kazali też często ćwiczyc mięśnie kęgla... tylko trochę przykro mi było bo prawie wszystkie były z partnerami. Dobrze, że mój chociaz w soboty będzie ze mną chodził
Fajowo

Zazdroszczę Wam tych szkół rodzenia, też miałam wielką ochotę chodzić na zajęcia z TŻtem, no ale niestety ze względu na zagrożenie przedwczesnym porodem moja gin zakazała mi brania udziału w zajęciach.
Niby mogłabym chodzić na samą praktykę, ale do naszej szkoły rodzenia nie można się dodzwonić, bo nie mają telefonu. Jeszcze gdybym mieszkała na miejscu to nie byłoby problemu podeszłabym do szpitala i zapytała kiedy mają zajęcia teoretyczne bez ćwiczeń, a tak z dojazdem kiepsko
A i pewnie musiałabym sama jeździć na zajęcia, bo mąż teraz dłużej pracuje

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
madzia co kupilas????
To co wyżej

Cytat:
ausente, happy ma racje, podejmij w koncu decyzje jakś, wiem ze to łatwo się mowi, ale bez sensu sie denerwujesz, niech on wreszcie się okresli bo dorosły jest neich się wykaże
Zgadzam sie
Stary 2012-09-05, 21:33   #737
halwaya
Zakorzenienie

Witam.. ja po tyrce, wykąpana i wypoczywam.. ah, jeszcze dwa dni pracy..

Mam do was pytanie? Czy bezpiecznie jest jeść pieczony Camembert? Mam straszną ochotę zjeść właśnie taki lejący się pieczony ser.. hmm.. mniam!

Idę ponadrabiać..

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:35   #738
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Mam do was pytanie? Czy bezpiecznie jest jeść pieczony Camembert? Mam straszną ochotę zjeść właśnie taki lejący się pieczony ser.. hmm.. mniam!
Nie mam pojęcia

Obejrzałam wczoraj dwa odcinki Lekarzy i się wciągnęłam już
Stary 2012-09-05, 21:37   #739
ausente
Zadomowienie

nawet nie mam mu kiedy tego powiedzieć ze potrzebuje zeby napisal glupiego smsa czy na chwile zadzwonil . Przed chwila zadzwonił , to nie zdarzylam nic powiedziec, bo tylko zdarzyl powiedziec ze caly czas zapiernicza , a ja sie złoszcze i mu głupoty pisze i ze on walnie tą pracą jak ja mam miec caly czas pretensje , i ze dobranoc,kolorowych snow itp i sie rozlaczyl.
Ja wiem ze on zapierdnicza niesamowicie,bo wiem jaki on jest ,ze w pracy daje z siebie 200% , ake ja tez potrzebuje choc troche zainteresowania mną

Stary 2012-09-05, 21:39   #740
landi0909
Zakorzenienie

laski ja nadrobiłam w sumie tylko tyle, że wiem że Marti ma skurcze. Trzymam za nią kciuki!!! I za synusia!
mnie dalej boli, śpię dziś u rodziców żeby w razie czego od razu jechać na IP i dziś już się spławić nie dam. do tego okazuje się że ludzie co mieli na nasze miejsce wejść na to mieszkanie stwierdzili że oni za najem więcej niż 600zł nie dadzą (my za sam najem mamy 640zł plus czynsz, babka chce im podnieść do 700 i jest nieugięta...) czyli leżymy i kwiczymy i tyle w temacie.
Coś czuję że nie dotrwam do wtorku do tej rozmowy z właścicielką... Zostanę w szpitalu bo te bóle mi się nie podobają, do tego zaczyna boleć mnie krzyż i podejrzewam że jeszcze przed północą będzie trzeba jechać.

Z dobrych wiadomości, to sprzedałam dziś moje książki ze szkoły i setunię przygarnęłam do kieszeni a było 5 książek... jeszcze mam cztery książki ale jedna na bank już na makulaturę się nadaje bo zmiana programowa była.
No i druga wiadomość, chyba nie będę rodziła u nas w Gliwicach... Rozmawiałam ze znajomą lekarką i zdecydowanie mi odradziła w przyszłym tygodniu podjadę do tego szpitala który mi poleciła i podpytam co i jak

aaaa no i ugryzła mnie osa albo pszczoła, w kolano z tego co wiem mam uczulenie, ale wyjęłam żądło i wycisnęłam wszystko, i o dziwo nie spuchłam tylko kolano trochę

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-09-05 o 21:40
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:40   #741
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:

Idę ponadrabiać..
Generalnie chodzi o to, żeby były to produkty z pasteryzowanego mleka. Ty mieszkasz w Anglii - ja nie wiem jak tam jest, ale u nas to chyba wszystkie sery są robione z pasteryzowanego. Choć ja i tak sprawdzam jak mam wątpliwości.
Choć z drugiej strony jak jest pieczony to chyba wybije to bakterie, nawet jeśli mleko nie jest pasteryzowane
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:42   #742
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie mam mu kiedy tego powiedzieć ze potrzebuje zeby napisal glupiego smsa czy na chwile zadzwonil . Przed chwila zadzwonił , to nie zdarzylam nic powiedziec, bo tylko zdarzyl powiedziec ze caly czas zapiernicza , a ja sie złoszcze i mu głupoty pisze i ze on walnie tą pracą jak ja mam miec caly czas pretensje , i ze dobranoc,kolorowych snow itp i sie rozlaczyl.
Ja wiem ze on zapierdnicza niesamowicie,bo wiem jaki on jest ,ze w pracy daje z siebie 200% , ake ja tez potrzebuje choc troche zainteresowania mną
no to dobrze, ze ejst pracowity, ale pzreciez nie padnie jak sie zajmie toba bardziejnie wiem,l to wygląda jakby uciekał w ta prace czy cos..może się myle ...nie wiem o tej godz juz mam pomroczność

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
laski ja nadrobiłam w sumie tylko tyle, że wiem że Marti ma skurcze. Trzymam za nią kciuki!!! I za synusia!
mnie dalej boli, śpię dziś u rodziców żeby w razie czego od razu jechać na IP i dziś już się spławić nie dam. do tego okazuje się że ludzie co mieli na nasze miejsce wejść na to mieszkanie stwierdzili że oni za najem więcej niż 600zł nie dadzą (my za sam najem mamy 640zł plus czynsz, babka chce im podnieść do 700 i jest nieugięta...) czyli leżymy i kwiczymy i tyle w temacie.
Coś czuję że nie dotrwam do wtorku do tej rozmowy z właścicielką... Zostanę w szpitalu bo te bóle mi się nie podobają, do tego zaczyna boleć mnie krzyż i podejrzewam że jeszcze przed północą będzie trzeba jechać.

Z dobrych wiadomości, to sprzedałam dziś moje książki ze szkoły i setunię przygarnęłam do kieszeni a było 5 książek... jeszcze mam cztery książki ale jedna na bank już na makulaturę się nadaje bo zmiana programowa była.
No i druga wiadomość, chyba nie będę rodziła u nas w Gliwicach... Rozmawiałam ze znajomą lekarką i zdecydowanie mi odradziła w przyszłym tygodniu podjadę do tego szpitala który mi poleciła i podpytam co i jak

aaaa no i ugryzła mnie osa albo pszczoła, w kolano z tego co wiem mam uczulenie, ale wyjęłam żądło i wycisnęłam wszystko, i o dziwo nie spuchłam tylko kolano trochę
to fajnie, że zarobilas..niefajnie ze znowu cos cię trzyma...kurcze biedna, jak co to leć do szpitala i tyle, dobrze ze spisz u rodzicow
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:43   #743
madzius90
Zakorzenienie

Zmykam się położyć.
Dobranoc
Stary 2012-09-05, 21:43   #744
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Ausente może odpuść mu troszkę. Zamiast złościć się ciągle i upominać o smsy sama przestań do niego pisać i dzwonić. Daj mu się wykazać. Tak sobie myślę z męskiego punktu widzenia jak to wygląda. On pewnie myśli sobie tak: siedze daleko od domu, pracuję ile sił żeby jak najwięcej kasy było dla Waszej trójeczki, a co się próbuję odezwać to mam awanturę, że się nie odzywam.

Przestań pisać i dzwonić, niech zatęskni, niech on nawiązuje kontakt. I spokój, tylko spokój. Nie podchodź do tego nerwowo

Zapomniałam Wam się pochwalić o 2 rzeczach! Wczoraj zaczęłyśmy z kruszynką 29 tydzień! czyli ostatni tydzień z "2" z przodu... czuję oddech porodu na plecach

W dadatku mój murzynek nie jest zakalcem jestem dumna z siebie i z mojego mężulka, bo razem stworzyliśmy to dzieło

a teraz zabieram się za magisterkę bo w końcu nie zdążę się obronić przed porodem. Ech...
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:44   #745
agaczilla21
Zakorzenienie

Normalnie jak mój tż wróci to sie chyba na niego rzuce Jeszcze tylko 18 dni
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:45   #746
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam się pochwalić o 2 rzeczach! Wczoraj zaczęłyśmy z kruszynką 29 tydzień! czyli ostatni tydzień z "2" z przodu... czuję oddech porodu na plecach

W dadatku mój murzynek nie jest zakalcem jestem dumna z siebie i z mojego mężulka, bo razem stworzyliśmy to dzieło
.
Gratulacje
Czyli ciacho wyszło pyszne
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:47   #747
ausente
Zadomowienie

Cytat:
no to dobrze, ze ejst pracowity, ale pzreciez nie padnie jak sie zajmie toba bardziejnie wiem,l to wygląda jakby uciekał w ta prace czy cos..może się myle ...nie wiem o tej godz juz mam pomroczność
on pracuje od 6 - 18 a czasami i dluzej ,pozniej kapiel , jedzenie i spanie bo zaraz zas trzeba wstac, ostatnio mi sie nawet o to poplakal ze on nie ma nic z zycia tylko praca ,bo zaczym wroci i sie ogarnie to jest 22 i trzeba isc spac bo zarz zas do pracy wstaje. A jeszcze teraz jest tam z takim kolesiem , co jest przydupasem szefa i jak ktorys w czasie pracy chociaz wyciagnie telefon i pisze smsa,a on to zobaczy to juz mu ucina godzine , taki ch.... A koles w moim wieku ! Tez debile niekumaja ze ma kobiete w ciazy i chyba musi sprawdzic co u mnie .

Landii - a nie możecie kogoś innego znaleźć na te mieszkanie ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 21:47   #748
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Generalnie chodzi o to, żeby były to produkty z pasteryzowanego mleka. Ty mieszkasz w Anglii - ja nie wiem jak tam jest, ale u nas to chyba wszystkie sery są robione z pasteryzowanego. Choć ja i tak sprawdzam jak mam wątpliwości.
Choć z drugiej strony jak jest pieczony to chyba wybije to bakterie, nawet jeśli mleko nie jest pasteryzowane
No mi powiedzieli, że można jeść tylko 'twarde sery' i unikać miękkich.. w tym właśnie brie, cammeberta i fety (bo nie zawsze jest z mleka pasteryzowanego - zalezy od producenta) - no na opakowaniu nie ma informacji.. i wydawało mi się, że właśnie pieczenie spowoduje 'pasteryzacje'

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:47   #749
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Idę ponadrabiać..
Ja jadłam już kilka razy, taki z grilla, z żurawinką Zresztą surowy też jem od czasu do czasu
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:48   #750
DeKajka
Zakorzenienie

Kurcze ktoras z was napisala o goferku z bita smietana .. i teraz juz nie usne ..

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
myslicie ze jak teraz stwierdzimy ze chcemy inne imie dla Kuby to to przyniesie nam pecha??
A czemu pecha ???

Ja to sobie nie wyobrazam wogole zmiany imienia .. Adas jest Adasiem i juz zawsze bedzie ..

Wreszcie troche spokoju .. zaraz mlody idzie spac a jutro juz od rana bede sama .. nigdy wiecej..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości