|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI
Jezusiuuuu jutro wizyta jak sie ciesze
![]() ![]()
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko to wstawanie i czekanie a potem do domu i z powrotem do przychodni ![]() byliśmy zamówić kwiaty na sobotę u takiej znajomej i dostałam za darmo 20 różyczek i kupiłam Jasiowi wiersze Konopnickiej, Fredry, Krasickiego i Mickiewicza bo nie mogłam się oprzeć
|
|
|
|
|
#723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym musisz chyba w końcu podjąć jakąś ostateczną decyzję i się jej trzymać, bo inaczej wykończysz i siebie i jego.
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
☠☠☠☠a rozumiem ,że ☠☠☠ie w tej pracy od rana do nocy , no ale bez przesady !!
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia Edytowane przez ausente Czas edycji: 2012-09-05 o 20:55 |
|
|
|
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapytaj dlaczego nie pisze.. powiedz, ze wolałabys zeby napisał choc jednego smsa, że to Ci da poczucie, że Cie nie olewa czy cos
|
|
|
#726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tym bardziej jeśli ma męczącą pracę...
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
widzę wszystkie lubimy tak samo zmywać gary ; p hehehe
dobrze, że Marti się polepszyło. mnie ciągle boli kark i chyba zaraz pójdę się położyć... bo nie wyrabiam, może przejdzie do rana... |
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Marti
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Wczoraj w końcu zebrałam się w sobie i przysiadłam do zamawiania rzeczy wyprawkowych na allegro No i dziś dostałam maila, że zamówienie zostało przekazane do realizacji, więc mam nadzieję, że jutro kurier przywiezie paczuszkę z rzeczami dla Bartusia (no i dla mnie trochę też )Jutro mój teść ma urodziny ![]() Więc z tej okazji upiekłyśmy dziś z teściową ciacho ![]() Wyczytałam, że Marti ma skurcze ![]() Trzymam mocno za Ciebie kochana i za Mikołajka!!
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-09-05 o 21:06 |
|
|
|
#731 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam kochane sie polozyc bo mnoe zmogło jakos. no i plecy wyprostuje w koncu ;]
buskam ![]()
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, co kupiłaś fajnego??
w piecu napalone ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
|
|
#733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
lece nadrabiaćMadzia a u kogo zamawiałaś rzeczy? Byłam na tej szkole rodzenia i fajnie było, miła atmosfera, uczyłysmy sie oddychać i robiłysmy takie ogólne ćwiczenia. Kazali też często ćwiczyc mięśnie kęgla... tylko trochę przykro mi było bo prawie wszystkie były z partnerami. Dobrze, że mój chociaz w soboty będzie ze mną chodził |
|
|
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
madzia co kupilas????
ausente, happy ma racje, podejmij w koncu decyzje jakś, wiem ze to łatwo się mowi, ale bez sensu sie denerwujesz, niech on wreszcie się okresli bo dorosły jest neich się wykaże
|
|
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
bo mojemy synkowi , jak mial miesiac, z lekkiego odparzenia zrobil jesien sredniowiecza mial krwawe ranki, pediatrzy dalej kazali mi smarowac sudocremem, uratowala nas dermatolog, gdzie wytlumaczyla ze to arsenal dla o wiele starszych dzieci i osob dorosłych, wyleczyla zwykla masc alantan, w kilka dni juz bylo po wszytskim
dlatego odradzam ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- w ogole sie ogolilam na czuja dzis bo nie znalazlam lusterka malegociekawe jakie gin jutro bedzie tam wzorki ogladal |
|
|
|
#736 | ||
|
Zakorzenienie
|
rzeczy typu- kremy pielęgnacyjne dla maluszka, maść na brodawki, jakieś podkłady do przewijania, prześcieradła, pieluchy tetrowe, termometr, butelkę do karmienia, gaziki do pępuszka
![]() Z wyprawkowych rzeczy brakuje nam jeszcze poszewek na pościel, pampersów, materaca do wózka, fotelika i rzeczy typu sól fizjologiczna, olbas oil. u r_p77 ![]() Cytat:
![]() Zazdroszczę Wam tych szkół rodzenia, też miałam wielką ochotę chodzić na zajęcia z TŻtem, no ale niestety ze względu na zagrożenie przedwczesnym porodem moja gin zakazała mi brania udziału w zajęciach. Niby mogłabym chodzić na samą praktykę, ale do naszej szkoły rodzenia nie można się dodzwonić, bo nie mają telefonu. Jeszcze gdybym mieszkała na miejscu to nie byłoby problemu podeszłabym do szpitala i zapytała kiedy mają zajęcia teoretyczne bez ćwiczeń, a tak z dojazdem kiepsko ![]() A i pewnie musiałabym sama jeździć na zajęcia, bo mąż teraz dłużej pracuje ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- To co wyżej ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.. ja po tyrce, wykąpana i wypoczywam.. ah, jeszcze dwa dni pracy..
Mam do was pytanie? Czy bezpiecznie jest jeść pieczony Camembert? Mam straszną ochotę zjeść właśnie taki lejący się pieczony ser.. hmm.. mniam! Idę ponadrabiać..
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
nawet nie mam mu kiedy tego powiedzieć ze potrzebuje zeby napisal glupiego smsa czy na chwile zadzwonil . Przed chwila zadzwonił , to nie zdarzylam nic powiedziec, bo tylko zdarzyl powiedziec ze caly czas zapiernicza , a ja sie złoszcze i mu głupoty pisze i ze on walnie tą pracą jak ja mam miec caly czas pretensje , i ze dobranoc,kolorowych snow itp i sie rozlaczyl.
Ja wiem ze on zapierdnicza niesamowicie,bo wiem jaki on jest ,ze w pracy daje z siebie 200% , ake ja tez potrzebuje choc troche zainteresowania mną
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
laski ja nadrobiłam w sumie tylko tyle, że wiem że Marti ma skurcze. Trzymam za nią kciuki!!! I za synusia!
mnie dalej boli, śpię dziś u rodziców żeby w razie czego od razu jechać na IP i dziś już się spławić nie dam. do tego okazuje się że ludzie co mieli na nasze miejsce wejść na to mieszkanie stwierdzili że oni za najem więcej niż 600zł nie dadzą (my za sam najem mamy 640zł plus czynsz, babka chce im podnieść do 700 i jest nieugięta...) czyli leżymy i kwiczymy i tyle w temacie. Coś czuję że nie dotrwam do wtorku do tej rozmowy z właścicielką... Zostanę w szpitalu bo te bóle mi się nie podobają, do tego zaczyna boleć mnie krzyż i podejrzewam że jeszcze przed północą będzie trzeba jechać. Z dobrych wiadomości, to sprzedałam dziś moje książki ze szkoły i setunię przygarnęłam do kieszeni a było 5 książek... jeszcze mam cztery książki ale jedna na bank już na makulaturę się nadaje bo zmiana programowa była.No i druga wiadomość, chyba nie będę rodziła u nas w Gliwicach... Rozmawiałam ze znajomą lekarką i zdecydowanie mi odradziła w przyszłym tygodniu podjadę do tego szpitala który mi poleciła i podpytam co i jak ![]() aaaa no i ugryzła mnie osa albo pszczoła, w kolano Edytowane przez landi0909 Czas edycji: 2012-09-05 o 21:40 |
|
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć z drugiej strony jak jest pieczony to chyba wybije to bakterie, nawet jeśli mleko nie jest pasteryzowane
|
|
|
|
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem,l to wygląda jakby uciekał w ta prace czy cos..może się myle ...nie wiem o tej godz juz mam pomroczność![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam się położyć.
Dobranoc
|
|
|
|
#744 |
|
Rozeznanie
|
Ausente
może odpuść mu troszkę. Zamiast złościć się ciągle i upominać o smsy sama przestań do niego pisać i dzwonić. Daj mu się wykazać. Tak sobie myślę z męskiego punktu widzenia jak to wygląda. On pewnie myśli sobie tak: siedze daleko od domu, pracuję ile sił żeby jak najwięcej kasy było dla Waszej trójeczki, a co się próbuję odezwać to mam awanturę, że się nie odzywam. Przestań pisać i dzwonić, niech zatęskni, niech on nawiązuje kontakt. I spokój, tylko spokój. Nie podchodź do tego nerwowo ![]() Zapomniałam Wam się pochwalić o 2 rzeczach! Wczoraj zaczęłyśmy z kruszynką 29 tydzień! czyli ostatni tydzień z "2" z przodu... czuję oddech porodu na plecach ![]() W dadatku mój murzynek nie jest zakalcem jestem dumna z siebie i z mojego mężulka, bo razem stworzyliśmy to dzieło ![]() a teraz zabieram się za magisterkę bo w końcu nie zdążę się obronić przed porodem. Ech... |
|
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie jak mój tż wróci to sie chyba na niego rzuce
Jeszcze tylko 18 dni
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli ciacho wyszło pyszne
|
|
|
|
|
#747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Landii - a nie możecie kogoś innego znaleźć na te mieszkanie ?
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą surowy też jem od czasu do czasu
|
|
|
|
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze ktoras z was napisala o goferku z bita smietana ..
i teraz juz nie usne .. Cytat:
Ja to sobie nie wyobrazam wogole zmiany imienia .. Adas jest Adasiem i juz zawsze bedzie .. Wreszcie troche spokoju .. zaraz mlody idzie spac a jutro juz od rana bede sama
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

a potem do domu i z powrotem do przychodni 
no i az 3 min pogadalismy bo sie poklocilismy
Tym bardziej jeśli ma męczącą pracę...

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

Zresztą surowy też jem od czasu do czasu