Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-19, 07:59   #721
dyltharra
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XII

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
A i radziła mi już w pazdzierniku założyc firme i zapłacić ta składkę potem przez listopad i grudzień dopóki nie urodzę juz ta mała, tak żeby sie nie przyczepili. mówiła tez ze trzeba trochę odczekac zanim sie znowu na l4 pojdzie dlatego ja o urlopie pomyslalam

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

6,6 tys
Najwyzsza skladka to jakies 3 z hakiem, wtedy dostajesz cos kolo 5,8... Ale obnizajac skladke na kolejne miesiace przeciez zanizasz srednia
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:02   #722
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
na mc tylko ze 3 tysiaki to bym wykrzesała, żeby jedną składkę zapłacić, ale więcej to już nie bardzo chyba że bym poszła na l4
tak na miesiąć

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Najwyzsza skladka to jakies 3 z hakiem, wtedy dostajesz cos kolo 5,8... Ale obnizajac skladke na kolejne miesiace przeciez zanizasz srednia
Nieprawda.... ta siostra dzwonila do zusu nawet i oni liczą z najwyższej!!! to ze płacisz potem niższą nie ma znaczenia

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:02   #723
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Zaczęłam dziś 34 tydzień ciąży

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
ja dziś właśnie zaczynam 35 -
szok normalnie szok

Cytat:
Tez chcialam tak zrobic, ale sie boje, bo sa teraz straszne jazdy z ZUSem - tematem na tapecie jest wlasnie ten naciagany macierzynski... I znajac zycie, na 100 osob jedyna osoba, ktorej robiliby problemy, bylabym ja.
sa orzeczenie sadow w takich sprawach, ze jak najbardziej przpeisy takie sa i mozna to robic,
i jak wszytsko masz legalnie tzn ze firma dziala przez ten okres i masz na to potwierdzenie to Cie moga w dupke cmoknac

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:03   #724
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

szok normalnie szok

sa orzeczenie sadow w takich sprawach, ze jak najbardziej przpeisy takie sa i mozna to robic,
i jak wszytsko masz legalnie tzn ze firma dziala przez ten okres i masz na to potwierdzenie to Cie moga w dupke cmoknac
dokładnie

P

Szymonek
Stary 2012-09-19, 08:06   #725
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
tak na miesiąć

Nieprawda.... ta siostra dzwonila do zusu nawet i oni liczą z najwyższej!!! to ze płacisz potem niższą nie ma znaczenia
Tez dzwonilam zanim zdecydowalam sie na zatrudnienie u kogos. Moze mnie pani w blad wprowadzila? Ale to by bylo dziwne.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Wiem, ze sa. Od dwoch lat jest to 'legalne', co nie zmienia faktu, ze ZUS robi ludziom problemy, kontrole i miga sie, jak moze.

Edytowane przez dyltharra
Czas edycji: 2012-09-19 o 08:08
Stary 2012-09-19, 08:10   #726
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Tez dzwonilam zanim zdecydowalam sie na zatrudnienie u kogos. Moze mnie pani w blad wprowadzila? Ale to by bylo dziwne.
Nie wiem kochana, siostra tż w tym siedzi, ma dobre znajome w zusie i ja jej wierze. Wiesz może one nie mogą obcemu tak wprost powiedziec, wiadomo lepiej zeby zus placil mniej niz wiecej (dla zusu lepiej)

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:

Wiem, ze sa. Od dwoch lat jest to 'legalne', co nie zmienia faktu, ze ZUS robi ludziom problemy, kontrole i miga sie, jak moze.
No tak, ale co oni mogą zrobiż jak masz legalną działalność, masz legalną umowe i ciągniesz te firmę przez cały macierzyński???? i opłacasz składki??? Raczej nic nie zdziałają

P

Szymonek
Stary 2012-09-19, 08:15   #727
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem kochana, siostra tż w tym siedzi, ma dobre znajome w zusie i ja jej wierze. Wiesz może one nie mogą obcemu tak wprost powiedziec, wiadomo lepiej zeby zus placil mniej niz wiecej (dla zusu lepiej)

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

No tak, ale co oni mogą zrobiż jak masz legalną działalność, masz legalną umowe i ciągniesz te firmę przez cały macierzyński???? i opłacasz składki??? Raczej nic nie zdziałają
No wlasnie przypieprzaja sie strasznie - moja mama jest glowna ksiegowa i pracuje dla 7 spolek, wiec tez wiem, jak trzepia firmy, tym bardziej, ze po prostu za duzo kasy polecialo i robia teraz problemy dla samych problemow.
I wiem, ze pod uwage jest brana srednia z ostatnich 6 miesiecy.

No nic, nawet jesli, niech strace

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 08:18   #728
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie przypieprzaja sie strasznie - moja mama jest glowna ksiegowa i pracuje dla 7 spolek, wiec tez wiem, jak trzepia firmy, tym bardziej, ze po prostu za duzo kasy polecialo i robia teraz problemy dla samych problemow.
I wiem, ze pod uwage jest brana srednia z ostatnich 6 miesiecy.

No nic, nawet jesli, niech strace
No tak średnia... ale ona mówiła, ze jak zakładasz działalność i pierwsza składkę płacisz ta najwyższa to tylko ja licza!

To próbujesz????

P

Szymonek
Stary 2012-09-19, 08:24   #729
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
No tak średnia... ale ona mówiła, ze jak zakładasz działalność i pierwsza składkę płacisz ta najwyższa to tylko ja licza!

To próbujesz????
Nie. Nagimnastykowalam sie, zeby zalatwic sobie jakikolwiek macierzynski i niech tak juz zostanie. M. namawial mnie na zalozenie firmy juz dluzszy czas temu, ale ja jestem trzesidupa w takich sprawach.
Mialam pecha, bo dowiedzialam sie o ciazy niecaly miesiac po tym, jak zrezygnowalam z roboty na umowe o prace, gdzie siedzialam juz dwa lata i to za naprawde swietna stawke i poszlam na 'spokojne' zlecenie. Do tej pory pluje sobie w brode, ale widac mialam miec pod gorke
Stary 2012-09-19, 08:27   #730
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Nagimnastykowalam sie, zeby zalatwic sobie jakikolwiek macierzynski i niech tak juz zostanie. M. namawial mnie na zalozenie firmy juz dluzszy czas temu, ale ja jestem trzesidupa w takich sprawach.
Mialam pecha, bo dowiedzialam sie o ciazy niecaly miesiac po tym, jak zrezygnowalam z roboty na umowe o prace, gdzie siedzialam juz dwa lata i to za naprawde swietna stawke i poszlam na 'spokojne' zlecenie. Do tej pory pluje sobie w brode, ale widac mialam miec pod gorke
Oj to faktycznie pecha miałaś. Czasem żeby zyskać trzeba zaryzykować... ja spróbuję... a może się uda

P

Szymonek
Stary 2012-09-19, 08:29   #731
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Oj to faktycznie pecha miałaś. Czasem żeby zyskać trzeba zaryzykować... ja spróbuję... a może się uda
Trzymam kciuki, Kochana
Stary 2012-09-19, 08:30   #732
Ma_majka
Zakorzenienie

Witam z rana
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:32   #733
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Witam z rana
Witaj

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Trzymam kciuki, Kochana

P

Szymonek
Stary 2012-09-19, 08:33   #734
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Morning.. znów jestem ranny ptaszek - od 4:00 na nogach, ale coś niewyraźnie się czuję.. teraz szlafroczek, herbatka z miodem i cytrynką i chill out przy kompiku

Potem mam w planach szwędanie się po mieście z koleżankami z pracy. Może uda mi się coś kupić
Oooo, dobrze że jesteś Miałam sen
Śniło mi się że urodziłaś dzisiaj rano, wieczorem pisałaś nam już na forum, bo rodziłaś w prywatnej klinice a tam od razu Cię wypuścili do domu. A Ty byłaś strasznie wkurzona bo wypisali Cię przed kolacją i nie zdążyłaś zjeść

Aha, urodziłaś synka

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:

Gratuluję
Stary 2012-09-19, 08:33   #735
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
Witam z rana
Dzien dobry!

Dziec chyba mnie nienawidzi. Od dwoch dni uciska mnie miedzy nogami, przy okazji depczac po nerwie, bo pizga mnie, jakbym pradem obrywala

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 08:35   #736
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
za kolejny tydzień.. ja dziś właśnie zaczynam 35 - torba do szpitala od wczoraj spakowana.. ale niech sobie jeszcze postoi..
Pakuj się, pakuj Może Ci się przydać, może mam prorocze sny

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Ja niebawem zamierzam się zabrać za spisanie planu porodu.. no i właśnie mam dylemat - czy uwzględnić nacinanie krocza czy nie.. bo chyba szybciej się goi jak samo pęknie?
.. no i jeszcze.. czy po porodzie dziecko ma być od razu położone mi na brzuchu, czy chcę by go najpierw sprawdzili i umyli?
Cóż za ambitne podejście Plan porodu
Stary 2012-09-19, 08:37   #737
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:

Poza tym cudowny deszcz i chłód
miłego dnia życzę wszystkim kciuki za wizyty jeśli takie są

Cytat:
za kolejny tydzień.. ja dziś właśnie zaczynam 35 - torba do szpitala od wczoraj spakowana.. ale niech sobie jeszcze postoi..
ja muszę kupic torbę
Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
taa... jak mi wody odeszły to zeżarłam całą olbrzymią paczkę pianek haribo i w dzień w krórym urodziłam, biegałam non stop do toalety, przeczyściło mnie, wtedy nie wiedziałam dlaczego a to organizm sam się przygotował
Nam położna na SR mówiła ze teraz nie robi sie lewatywy, ze organizm same zobaczymy sie oczyści, ewentualnie cos tam mówiła o tym czopku glicerynowym
Cytat:
Ja niebawem zamierzam się zabrać za spisanie planu porodu.. no i właśnie mam dylemat - czy uwzględnić nacinanie krocza czy nie.. bo chyba szybciej się goi jak samo pęknie?
.. no i jeszcze.. czy po porodzie dziecko ma być od razu położone mi na brzuchu, czy chcę by go najpierw sprawdzili i umyli?
podobno o wiele lepiej naciac bo to jest kontrolowane niz sie porwać co moze być gorsze w skutkach, bardziej bolesne, przedewszystkim nieregularne i nie do przewidzenia jak mocno pójdzie

W Kappahlu są staniki do karmienia z 70 zł na 35, wcz kupiłam jeden i dzisiaj Tz ma mi dokupić jeszcze, na serio porządne no i mam większe jakoś zaufanie do takich niz tych z Allegro bez mierzenia. A wczoraj babka w bieliznianym proponowała mi same za 120zl. Promocja trwa do niedzieli.

Nie lubie nocy, no nie mogę zasnąć

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:37   #738
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Witam sie z Wami na początku 27 tygodnia - za tydzień 7 miesiąc
Gratuluję Kochana, a czemu Cię nie ma na pierwszej stronie?
Stary 2012-09-19, 08:37   #739
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Ehhh dobrze było pomarzyć... będąc w ciąży nie mogę iść na urlop musiałabym zrobić badania i wrócic do pracy no szkoda

P

Szymonek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-19, 08:39   #740
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Bo chce zalozyc firmę i zaplacic ta wyzsza skladke zdrowotna z zusu zeby wieksza kaske na macieżynskim dostac, a nie moge na l4 zalozyc firmy
A na urlopie możesz założyć firmę? A z pracy rezygnujesz czy możesz opłacić tą wysoką składkę jednocześnie będąc gdzieś zatrudnionym?
Stary 2012-09-19, 08:40   #741
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość

ja muszę kupic torbę

Nam położna na SR mówiła ze teraz nie robi sie lewatywy, ze organizm same zobaczymy sie oczyści, ewentualnie cos tam mówiła o tym czopku glicerynowym

podobno o wiele lepiej naciac bo to jest kontrolowane niz sie porwać co moze być gorsze w skutkach, bardziej bolesne, przedewszystkim nieregularne i nie do przewidzenia jak mocno pójdzie

W Kappahlu są staniki do karmienia z 70 zł na 35, wcz kupiłam jeden i dzisiaj Tz ma mi dokupić jeszcze, na serio porządne no i mam większe jakoś zaufanie do takich niz tych z Allegro bez mierzenia. A wczoraj babka w bieliznianym proponowała mi same za 120zl. Promocja trwa do niedzieli.

Nie lubie nocy, no nie mogę zasnąć
A on line tez można kupic?

P

Szymonek
Stary 2012-09-19, 08:40   #742
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

wczoraj na SR zabrałam męża. U nas w szpitalu lewatywa i golenie i nacinanie to standard Brneliśmy przez poród fizjologiczny wczoraj, jestem bardziej wystraszona niż byłam ja z Kubusiem do partych nie doszłam nawet do 5cm rozwarcia nie doszłam chcę znowu cc
A co Ci lekarz powiedział, że masz rodzić naturalnie jak miałaś pierwsze cc???
Stary 2012-09-19, 08:41   #743
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

hej

jak wróciłam z wizyty, to już późno było i nie wchodziłam. Mikołaj jest dalej Mikołajem Waży 2kg i wszystko OK. Ponoć ma duży nosek, lekarka śmiała się że na usg fajnie widać Tylko nadal mam infekcję i globulki, niecierpię tego. Kazała mi płyn do higieny kupić inny, bo być może od tego starego mi się to robi, no i kupiłam hipoalergiczny dla kobiet w ciąży

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość

Właśnie wróciłam ze SR - dziś troszkę o oddychaniu i wyprawce do szpitala, podczas oddychania połozna mówiła do nas tak, jak będzie mowic przy porodzie - bardzo ciekawe uczucie - "no jeszzce chwile, przyj, wytrzymaj, jeszcze kilka sekund, sprobuj"...oczywiscie bez parcia były cwiczenia.
ja wolę jak tak woła, niż jak liczy do 20

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
ja jutro mam zajęcia w SR bardzo mi się podobają, bo położna która je prowadzi jest świetna po ostatnich zajęciach dotyczących porodu doszłam do wniosku, że nie chcę Tż-ta przy porodzie, wcześniej było mi to obojętne, a może i trochę chciałam żeby był, ale Tż od początku mówił, że nie chce być obecny i dobrze, bo teraz musiałbym mu wyperswadować ten pomysł. Do tej pory nie zdawałam sobie sprawy jak wygląda poród, co się wtedy tak naprawdę dzieje, czego mogę się spodziewać itp i nie chcę żeby Tż na to wszystko patrzył. Może być ze mną w pierwszej fazie podczas skurczy, żeby mnie wspierać, ale do porodu idę sama, on może wejść jak już będzie po wszystkim, albo jak wrócę z dzieckiem na salę matek. A Wy jak planujecie?
tak samo. Na początku chciałabym, żeby był, ale na parte niech wyjdzie

Cytat:
Biologii uczę w LO i gimnazjum a angielskiego w SP i miałam jeszcze w przedszkolu parę godzin. A Ty?
niezły przekrój. Ja uczę w średniej. A w ostatnim roku miałam zajęcia w przedszkolu. Też fajnie było

Cytat:
Napisane przez karolamankowa Pokaż wiadomość
A i jutro mam wizytę o 16.00- standardowo proszę o kciukasy
Ktoś jutro też ma?

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
DeKajka gratuluje udanej wizyty i ksiazkowej ciazy
justa dzieki

dzis w sr byl rehabilitant i pokazal nam cwiczenia i oddychanie rozne i mamy w domu to wszystko robic. Srednio pamietam co i jak,bo byl taki przystojny,ze sie uslinilam
Pamietam,ze porod to taki wysilek jak przebiegniecie 30-40 km
I jeszcze,ze bardzo poleca nordic walking i basen,ale basen tylko prywatny, bo na zwyklym jest za duze ryzyko infekcji.
Basen prywatny to co najwyzej moge sobie napompować taki z Biedronki i w pokoju postawic
Mam juz tz-ta w domku
padłam ostatnio właśnie chciałam pójść z mężem na basen, ale się bałam infekcji i zrezygnowałam.

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Nie no nie wiedzialby napisane mialam "lewatywa"

W ogole to na poczatku ciazy biedny ogladal jakis program o porodzie i oczy mu sie zrobily jak 5zl i poszedl sie do mnie upewnic czy na prawde jest tak ze jak kobieta rodzi to robi kuuuuuupeeeeee??!!

Po czym stwierdzil " oooo nie, co to to nie, moja Justynka napewno nie zrobi"
jak Twój mężulek w Ciebie wierzy

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Ogłaszam, że do zakończenia pisania mojej pracy magisterskiej zostało mi jakies 12 stron. Ze szczęścia chyba zacznę odliczać jak nasza Micia przed ślubem

Ściskam Was wszystkie
i niech się samo szybko pisze

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Ja napisałam swój licencjat w 4 dni. Wczoraj skończyłam...Jeszcze czekam czy mi przeszło przez ten durny antyplagiat....Jak tak to w piątek drukuję i oddaję wszystko i koniec września/ początek października obrona
super, trzymam kciuki za antyplagiat

Cytat:

gratuluję

Cytat:
gratuluję

wczoraj mnie bolał brzuch a dzisiaj nie mogę oddychać i mi duszno. Już męczy mnie to wszystko coraz bardziej
Stary 2012-09-19, 08:41   #744
meyka87
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim mamusiom w ten pochmurny poranek
Witam się tylko i nadrabiam kilka dni nieobecności, ojj trochę tego jest...
Lece zrobić inkę i zbieram się za czytanie
meyka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:41   #745
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, dobrze że jesteś Miałam sen
Śniło mi się że urodziłaś dzisiaj rano, wieczorem pisałaś nam już na forum, bo rodziłaś w prywatnej klinice a tam od razu Cię wypuścili do domu. A Ty byłaś strasznie wkurzona bo wypisali Cię przed kolacją i nie zdążyłaś zjeść

Aha, urodziłaś synka

Hahaha!
Nie, no - ja mam plan rodzić najwcześniej w ostatni dzień października! No może być ten 1 listopada - dziecko będzie miało przynajmniej dzień wolny w dniu urodzin (przynajmniej w PL). No i ja jednak liczę, że to będzie dziołszka.. aa.. no i jak to bez kolacji mnie wypuścili? to faktycznie mogłabym być wkurzona

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:41   #746
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Dzisiaj typowo jesienna pogoda..od rana leje, jest ciemno i zimno.. jak dobrze, że jestem na L4

Mąż pojechał z rana do pracy a ja poleżałam w łóżeczku do 9, zjadłam śniadanko a teraz siedzę z kubkiem herbatki z cytrynką

Gratuluje udanych wizyt, zdrowych maluszków i nowych tygodni ciąży

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i badania

Muminku i Kamilka- cały czas modle się o zdrowie Waszych maluszków

........................

Pisałyście o nacinaniu krocza- ja jestem na tak..zwłaszcza po doświadczeniach mojej koleżanki, która pękła aż do odbytu, zgadzam się również na lewatywę i chce aby maluszek leżał na mnie po porodzie..Miara i waga nie ma dla mnie aż takiego znaczenia.. wolę miec chwilę dla mnie i dla maluszka..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-09-19 o 08:43
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:41   #747
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Cytat:
A na urlopie możesz założyć firmę? A z pracy rezygnujesz czy możesz opłacić tą wysoką składkę jednocześnie będąc gdzieś zatrudnionym?
na urlopie mogę i również mogę byc zatrudniona i sama oplacac skladki

P

Szymonek
Stary 2012-09-19, 08:41   #748
MiciaKicia
Zakorzenienie

hej
nie wtryniam sie w Waszą rozmowe o ZUSach bo tego nie ogarniam ;]

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-19, 08:42   #749
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Witam w ten piękny ponury dzień

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluję kolejnych tygodni

Nienawidzę nocy
Stary 2012-09-19, 08:44   #750
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Dziec chyba mnie nienawidzi. Od dwoch dni uciska mnie miedzy nogami, przy okazji depczac po nerwie, bo pizga mnie, jakbym pradem obrywala
Mój to mnie tak kopie że szok, aż się zastanawiam czy to normalne Nie przypominam sobie żeby w pierwszej ciąży dziecko mnie tak mocno kopało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości