|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ACNE DERM jeszcze raz
Cytat:
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
Teraz robię kreskę 4-5cm od czoła na nosek i jest ok Nie spodziewałam się aż takich efektów Moja skóra powoli robi się piękna Teraz moja kuracja wygląda tak: * na dzień Effaclar K, czekam aż się wchłonie i nakładam filtr, * na noc AD Jak używałam samego Effaclaru to nie widziałam większych efektów. Ale za to w połączeniu z AD działają cuda |
|
|
|
|
#723 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#724 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem, że filtr to krem z wysoką ochroną, ale Sweet Babe pisała o stosowaniu AD pod filtr. Kwasy stosujemy na noc więc wtedy ochrona UV jest zbędna.
|
|
|
|
#725 |
|
Raczkowanie
|
Napisalam ze filtr dopiero jak wchlonie sie AD a w ulotce zalecanie jest stosowanie go na dzien i na noc wiec w tym przypadku jest to obowiazkowe jezeli nie chcemy przebarwien a co do stosowania AD tylko na noc to zmywajac buzie rano kwas nadal jest aktywny wiec filtr jest zalecany nie potrafie teraz odnalezc linku forum o dermatologii ale tam wszytsko jest opisane jak to wszytsko dziala
|
#726 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do samoopalacza, to juz sama wyprobowałam Mam taki w piance z Daxa. Nic sie nie dzieje Spokojnie sobie uzywam![]()
|
|
|
|
|
#728 |
|
Zadomowienie
|
AD uzywam juz kilka dni i chcialabym napisac swoje odczucia co do niego. Po pierwsze: widac, ze wygladza buzie. Codziennie ogladam sie pod ostre swiatlo i widze coraz gladsza skore. Dziala tez na plamki, sa jakby ukojone, moze rozjasnione choc troche. Myslalam, ze mnie zapycha na nosie, ale widocznie bylo to chwilowe oczyszczenie. Z apteki internetowej leci do mnie jeszcze Skinoren, mam go ochote przetestowac i porownac z Acne-dermem. AD zamierzam stosowac na zmiane z Effaclarem.
|
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
jakoś tak nie cały tydzień temu kupiłam sobie ACNE DERM..[poleciła mi go babka w aptece..
].. i już po 1 zastosowaniu efekt był [tak twierdzi moja mama ]..teraz sama też widze, że zaczyna skutkować i mam nadzieje, że tym razem naprawde mi pomoże..bo mam już dosć tego...wrrr... :[ .. ale chciałam zapytać czy u Was też sie tak dzieje, że jak nałożycie ten krem [ ja nakładam go na noc, no chyba, że wiem ze w danym dniu nie mam planów to wtedy też rano] to też Was przez jakiś czas tak strasznie szczypie i jakby swędzi skóra..??.. mi się tak dzieje przez ok 15-20 minut po czym ustępuje i skóra robi sie fajna, nie sucha ale taka akurat..nie wiem czy to, że tak szczypie to jakiś skutek uboczny ?? może powinnam przerwać stosowanie ?? |
|
|
|
#730 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylwia (wybacz, że nie piszę dokładnie jak jest w nicku, ale nie mam siły liczyć literek
), ja jestem doświadczony acnedermowiec a jeszcze ciągle jak nakładam to mnie piecze na linii żuchwy i szczytach policzków (standard - tam mam najwrażliwszą skórę), także jeśli nie występują u Ciebie inne objawy podrażnienia typu czerwone plamy etc., to myślę, że nie masz się czym martwić Agnieskę też podszczypuje...
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
aha ..
.. no to cieszę sie bardzo.. i mam nadzieje, że AD będzie dalej sprawował sie tak jak do tej pory.. już nawet wytrzymam to szczypanie..hehe..
|
|
|
|
#732 | |
|
|
Mnie też piecze i szczypie
Czasem szczypie tak mocno, że mam ochotę wydrapac sobie skórę ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie też szczypał pomimo zuzcia 2 tubek i tej miałam ochotę sobie czoło wydrapać
Wiec mozesz dalej stosowac.
|
|
|
|
#734 | |
|
|
Cytat:
Za każdym razem jak zaczyna mnie szczypac, to zaciskam zęby, ale przynajmniej czuję, że działa |
|
|
|
|
#735 |
|
Zadomowienie
|
Kwasy nakladam na noc, balabym sie troche uzywac Effaclaru na dzien pod filtr. Na dzien uzywam serum z wit. C
|
|
|
|
#736 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE]
Cytat:
piszesz, żę szczypie, a czy mimo tego, że szczypie daje jakieś rewelacyjne efekty ?? bo skoro to już Twój 2 kwas to chyba powinno być już dobrze, co ??
Edytowane przez sSsyLwiaAa Czas edycji: 2006-08-15 o 13:57 |
|
|
|
|
#737 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#738 |
|
Raczkowanie
|
Piszecie jeszcze tyle o stosowaniu Effaclaru z AD i tez sie nad tym zastanawiam tylko na KWC takie mieszane strasznie opinie...hmmm...moze z AD to cudo
a jak u was to polaczenie dziala tzn jakie dokladne efekty
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie jakos słabo szczypie
(stosuje Skinoren )Dziewczyny mam pewne pytanko Chdzi mi o stosowanie AD czy Skinorenu a lekkie zmarszczki mimiczne Czy ten kwas raczej je moze zetrzeć, czy z racji tego ze nieco wysusza przyczyni sie do nich wiekszego powstawania, czy moze nie ma na to wpływu całkowicie ?
Edytowane przez Asik_ Czas edycji: 2006-08-15 o 16:40 |
|
|
|
#740 |
|
Wtajemniczenie
|
Seboradin?
Chyba Skinoren?
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
hahahaha co ja pisze
To dlatego, ze przed chwilka czytalam o Seboradinie Juz poprawiam hihihiAle moze ktoś zna odpowiedz ![]() ![]()
|
|
|
|
#742 |
|
Raczkowanie
|
podpinam się pod wątek. zamierzam zakupić AD mam już filtry
ale zastanawiam się czy nie zaczekać do jesieni jak słoneczko już troszkę mniej będzie grzało, chodź dzisiaj jego brak co do "zmarszczek" mimicznych też jestem ciekawa jak na nie oddziaływuje.
|
|
|
|
#743 |
|
Wtajemniczenie
|
nie musisz czekac do jeseni
hmmm wpływ na mzarszczki? sama nie wiem, chyba nie ma zadnego
|
|
|
|
#744 |
|
Raczkowanie
|
zastanawiam się jeszcze nad Effaclar k. bo dopiero zaczynam moją przygode z kwasami ale po waszych zachętach nie mogę się jej oprzeć
i już sama nie wiem czy AD czy EK. wiem że to dwa różne kwasy ale może powiedziałybyście mi który byłby lepszy na początek.z góry dziękuję |
|
|
|
#745 |
|
Zadomowienie
|
pewnie każdy ma nieco inne doświadczenia ale u mnie lepiej sprawdził się AD
![]() effaclar był moim pierwszym kwasem i nie zauważyłam żadnych efektów, z trudem zużyłam 1 tubkę (trzeba przyznać ze baardzo wydajne było) przy AD pewien efekt widać od razu, niby to silniejszy preparat, ja mam mega wrażliwą buzię a jednak Acne jak na razie mnie nie podrażnił.. planuję wprowadzić na jesień jeszcze coś mocniejszego (bo niestety rozszerzone pory cały czas s, i czasem jakieś "niespodzianki") ale myslę że acne derm zostanie ze mną na dłużej |
|
|
|
#746 | ||||
|
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#747 |
|
|
dubel...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
No bo jednak to kwas... Choc delikatny. Sama nie wiem. Moze niech sie wypowie w tej kwesti jakas bardziej doswiadczona kwasomaniaczka
|
|
|
|
#749 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uwazam ze Effalcar to bardziej dla osob, które chcą sie pzobyć zaskórników i rozszerzonych porów, u mnie na to działa świetnie, ładnie wygładza buzie
Wolę AD i w ogóle tańszy jest
|
|
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja stosuje SKinoren i zauwazylam ze na czole robia mi sie podluzne kreski.........nigdy na czole nie mialam zadnych bruzd, zmarszczek itp:/ Myslicie ze to od tego:/?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

a do samoopalacza hmmm...tez jestem ciekawa bo w sumie jak AD odbarwia skore to moze to nie ladnie wygladac...sama nie wiem...

Dobra metoda
Moja skóra powoli robi się piękna

].. i już po 1 zastosowaniu efekt był [tak twierdzi moja mama 

(stosuje Skinoren