|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie PMki łączmy się :) pogaduszki o dietach, przygotowaniach, sukienkach
Cytat:
Cytat:
to rzeczywiście ładny dzień Ale za to wyczerpiesz pech i w dniu ślubu wszystko będzie super
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2013-01-17 o 10:59 |
||
|
|
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystkie PMki łączmy się :) pogaduszki o dietach, przygotowaniach, sukienkach
Mam nadzieję, że wyczerpałam pech na cały rok już bo boje się wyjść z domu
|
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
co tu takie pustki? ja myślałam ze wejde na wątek a tu z 5 stron do nadrobienia ;pp
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak idą przygotowania?
![]() U mnie niecałe 4 miesiące zostały Kiedy to zleciało?My dziś wybraliśmy w końcu obrączki A parę dni temu zamówiliśmy zaproszenia z którymi mieliśmy duży problem bo żadne nam nie pasowały w 100%... Teraz ustalamy szczegóły projektu i będziemy czekać na nadejście zaproszeń
|
|
#725 |
|
Zadomowienie
|
ooo to faktycznie coraz mniej czasu, u mnie jeszcze pół roku
to pochwal się nam obrączkami i zaproszeniami jak już będziesz miała![]() u mnie póki co myśle intensywanie nad piosenką do pierwszego tańca i nad podziękowaniami dla rodziców, ale szczerze mówic nie mam pomysłu jak narazie może doradzicie coś, powiecie do jakiego utworu Wy tańczycie, co dajecie rodzicom? itd
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do rodziców... my nie robimy podziękowania w trakcie imprezy Nie podoba nam się tańczenie w kółeczku do "cudownych rodziców mam", przemowy itd. Raczej spotkamy się z rodzicami osobno i na osobności im podziękujemy Jeśli chodzi o prezent to mi kompletnie nie podobają się różne wielkie plastikowe książki, statuetki i inne kurzozbieracze Nasi rodzice też nie przepadają za takimi ozdobami ale za to lubią zdjęcia- więc myślę ze może ładne powiększona zdjęcia w ramkach albo coś w tym stylu
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2013-02-07 o 19:21 |
|
|
|
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Mi osobiście to również nie podobają się takie badziewne plastikowe książki, statuetki itd (oczywiśnie to moja opinia, proszę mnie tu nie ,,zjeść" po moim komentarzu, bo każdemu podoba się co innego) U nas będzie podziękowanie na weselu ale na pewno nie do piosenki,,cudownych rodziców mam"bo według mnie jest bardzo oklepana już(na każdym weselu co byłam, była właśnie ta piosenka
![]() co do piosenki to ciągle szukam
|
|
|
|
|
#728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, my się wybraliśmy zapytać kiedy trzeba zamówić tort bo byłam przekonana że trzeba to zrobić dużo wcześniej A pani w cukierni nam powiedziała że wystarczy 2 tygodnie przed![]() Nie możemy się zdecydować ale na 100% będzie to któryś z tych: Z tym, że drugi i 3 byłyby 3 piętrowe, bo marze o 3 piętrowym, i wszystkie kolorowe dodatki byłyby bordowe zamiast np. niebieskie czy różowe, żeby pasowały do koloru przewodniego ![]() I muszę w końcu wyłączyć komputer, jutro mam najgorszy egzamin A siedzę na Wizażu od powrotu z pracy zamiast się uczyć Trzymajcie kciuki
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2013-02-08 o 20:27 |
|
|
|
|
|
#729 |
|
Raczkowanie
|
Fantasmagori jak dla mnie najładniejszy tort to ten z kokardkami niebieskimi, tylko nie dawałabym tych łabędzi na górze, ale Wasza decyzja jest ostateczna
![]() Co do prezentów dla rodziców, chcemy przygotować fotoksiążki, tez jestem przeciwniczką różnych statuetek i gadżetów na kominek Piosenki bedziemy mieli albo dwie typu "Co powie tata" i " A ja wole moja mamę" albo jeszcze coś wymyslimy bo wciąż myślimy nad tym.W tym miesiącu kupujemy obrączki, proste bez niczego z białego złota i bierzemy się za produkcję zaproszeń więc jak je zrobię to się pochwalę ![]() Byłam w kwiaciarni wybrać wstępnie bukiety, i szukam aktualnie makijażu. Chciałabym coś zez delikatnym Smokey eyes, a Wy jakie chcecie kolorowe, delikatne czy jakieś jeszcze wymyślne? ![]() Czekam na Wasze cuda!
|
|
|
|
|
#730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi ogólnie o kształt tortu My czekamy na realizację, na razie wpłaciliśmy zaliczkę. Nasze też będą proste, tylko z żółtego złota. Wolę srebro ale obrączki chciałam jednak z żółtego złota Planowaliśmy w środku obrączek dać nasze imiona+datę wygrawerowane, ale pani po zmierzeniu mojego palca powiedziała że zmieszczą się najwyżej inicjały i data więc stanęło na tym Cytat:
W dodatku brak mi cierpliwości, pewnie po jednej próbie by mi nie wyszło i bym się poddała [/QUOTE]Cytat:
Na co dzień używam tylko tuszu do rzęs + czasami kredki do oczu - na tę dolną linię. Nie mam pojęcia o makijażach Wiem tylko że podoba mi się smokey eyes ale... nie wiem jak bym wyglądała. Mam raczej delikatne rysy (mówiąc wprost wyglądam na 15 lat ) a nie chcę wyglądać jak wymalowana gimnazjalistka
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2013-02-13 o 20:01 |
|||
|
|
|
|
#731 |
|
Raczkowanie
|
To kształt tortu jak najbardziej ten niebieski w takim razie
Może mi się podoba bo my chcemy podobny w wersji czarno białej ))A musisz mieć malutką rączkę skoro tak mało się zmieści, ja w sumie nad grawerem nie myślałam. Moi znajomi w zeszłym roku mieli jakiś cytat po łacinie ona część a on jego dokończenie coś o miłości ale nie pamiętam co to było ![]() A co do makijażu dla Ciebie, możesz spróbować w pastelowym smokey eyes z połączenia brązy(bo to Wasz kolor przewodni, z tego co zrozumiałam) z delikatnymi pastelowymi brzoskwiniami i różami;] |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Póki co wybór padł na: http://www.youtube.com/watch?v=CiwbabGKwjM O rodzicach też jeszcze myślę, w ogóle chciałąm im podziękować po mszy w kościele (zeby nie bylo calej tej grobowej atmosfery: przemowienie, w tle muzyka, mlodzi placza, rodzice i polowa gosci ;-) ). No, niestety TŻ się nie zgodził. Bedzie tradycyjnie. Sipińska oklepana, ale po przesłuchaniu chyba wszystkich możliwych opcji stwierdzam, że to jednak klasyk i chyba piekniejszej piosenki na tę okoliczność nie ma. Nie wiem czy też tak macie ale ja czuję się już zmęczona. Tym bardziej, że bierzemy ślub w tempie ekspresowym i w dodatku moj TZ wyjechal na 3tyg. więc zostałam z tym wszystkim sama
|
|
|
|
|
|
#733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2013-02-14 o 20:00 |
||
|
|
|
|
#734 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny czy któraś może kupowała kiecke na aliexpres (ala allegro). W niedziele był taki artykuł, że dziewczyna znalazła w PL suknie od projektanta za 10.000 zł która jej się podobała jednak nie było ją na nią stać. Kupiła na aliexpres identyko tylko bez metki
za chyba 800 zł z przesyłką. Czy macie jakieś doświadczenia?Tyle tam kiecek mnie już zainspirowało A jakie ceny. http://www.aliexpress.com/wholesale?...ual=y&page=108 To link. Ja jestem już na 100 stronie ![]() Widziałam, że kupcy z allegro PL proponują też z tamtąd towar tylko 100% wyższe ceny. No i można podać swoje rozmiary... |
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się mniam
Zresztą ja lubię i czekoladowe i śmietankowe i wszystko inne byleby było słodkie
|
|
#737 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
przełamanie słodkiego z czymś orzeźwiąjącym wstępnie miał być czekoladowo-gruszkowy, ale wydaje mi się strasznie mdły, jak próbowałam.
|
|
|
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
My nie przepadamy ze owocowymi smakami, ale w sumie rzeczywiście przydałoby się jakoś przełamać te kremowe pyszności bo będzie AŻ ZA słodko
![]() Przyszła paczka z zaproszeniami Ciekawe czy wszystko jest ok Czekamy na umowę od pań kamerzystek. Muszą nam przysłać pocztą bo mieszkają za daleko i był problem żeby się spotkać na żywo
|
|
#739 |
|
potworkowa
|
moje zaproszenia stoją w miejscu
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka widzę że Ty ślubujesz 13 lipca
Masz jeszcze trochę czasu na tworzenie A kiedy zamierzacie zacząć rozdawać Nam zostały 3 miesiące i chcemy rozdać jak najszybciej bo mi się wydaje że 3 miesiące to tak akurat A w pracy u Was się wiesza zaproszenia? U mnie tak miesiąc wcześniej, u TŻ też. Tylko u TŻ wszyscy się składają na kwiaty, jest zawsze delegacja 3 osoby w kościele/USC. A u mnie ktoś przychodzi ktoś tylko jak się baaardzo dobrze zna z zapraszającym. Najczęściej jest to jedna osoba labo nikt A i tak wszyscy wieszają Mam nadzieję że ktoś ode mnie będzie bo by mi głupio było, że od TŻ będą a ode mnie nikogo
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2013-02-20 o 10:20 |
|
|
|
|
#741 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
ale tak do 3 miesięcy przed ślubem chciałabym się wyrobić z zapraszaniem. Zwłaszcza, że potem zrobienie słoiczków czeka, numerów stolików, rozsadzenie gości, winietki, tablica stołów i jeszcze przy tym małe dziecko
|
|
|
|
|
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pochwalę się Obrączki i zaproszenia:
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2013-02-25 o 15:20 |
|
|
|
|
|
#743 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo ładne obrączki, uwielbiam takie proste, tez podobne chcemy tylko z białego złota.
A zaproszenie na wesele dajecie dodatkowo?
|
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, bo nie wszystkich których zapraszamy na ślub zapraszamy na wesele
Żona 2013 Mama 2015 Mama 2016 Edytowane przez Fantasmagori Czas edycji: 2013-02-26 o 19:00 |
|
|
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
My dajemy od razu na ślub i wesele, bo ślub w ogrodzie przed dworkiem więc głupio byłoby zaprosić część osób na ślub a potem część gości wejdzie do dworku a pozostali co...idźcie sobie już
|
|
|
|
|
#746 |
|
Raczkowanie
|
Fantasmagori coś dla Ciebie
https://www.facebook.com/media/set/?...4931232&type=3 ))
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne Chociaż mój kolor nie jest tak brązowy
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
Na takich zdjęciach to ciężko coś zobaczyć, ale jak na nie trafiłam to od razu pomyślałam o Tobie
|
|
|
|
|
#749 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
w ogóle fajny profil, duuuużo zdjęć Może uda mi się coś podpatrzeć Marzec będę miała zakręcony bo gdzieś między pracę studia i odpoczynek będę musiała wcisnąć nauki przedmałżeńskie. Podobno u nas w jednej z parafii(i to akurat tej w której ślubujemy ) można to załatwić weekendowo. Potem czeka nas latanie za papierkami![]() Dobija mnie brak czasu, pracowaliśmy z TŻ w lutym na takie zmiany że nie mogliśmy się spotkać tak żeby coś załatwić, tylko w takich głupich godzinach że nie pasowało
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Jak idą przygotowania?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

to rzeczywiście ładny dzień

Kiedy to zleciało?
to pochwal się nam obrączkami i zaproszeniami jak już będziesz miała
może doradzicie coś, powiecie do jakiego utworu Wy tańczycie, co dajecie rodzicom? itd

A siedzę na Wizażu od powrotu z pracy zamiast się uczyć
Trzymajcie kciuki
[/QUOTE]
) a nie chcę wyglądać jak wymalowana gimnazjalistka 

Nam zostały 3 miesiące i chcemy rozdać jak najszybciej bo mi się wydaje że 3 miesiące to tak akurat
A i tak wszyscy wieszają