|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczęśliwe Żonki - część VIII
Cytat:
![]() To jeszcze sporo prac, no ale powolutku i wszystko sie zrobi Na klatce to ja ani razu nie myłam. W mieszkaniu było pełno pyłu i gruzu, ale na klatkę jakos sie nie nosiło ![]() Jedynie jak wynosiliśmy meble i jak wnosili materiały na gładzie to dałam przy wycieraczce zewnętrznej mokrą szmatę i wycierali na niej buty.
|
|
#722 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Semestr zaliczony Ale padnięta jestem szczerze mówiąc cały dzień na wysokich obrotach.Cytat:
nie wiedziałam, że można je jeszcze gdzieś kupić...kojarzą mi się z początkiem lat 90tych w życiu nie widziałam ładnych kasetonów. Praktycznie wszędzie sufity są krzywe, ale z kasetonami jak dla mnie wyglądają jeszcze gorzej niż bez nich. A jeszcze do tego tapeta....i robi się wszystkoizm...Tapeta (pewnie ze wzorem), kasetony i panele które również jednolite nie są...zmniejszycie strasznie i tak niewielkie pokoje. Biały gładki sufit jednak sprawia że pokoje są wizualnie jaśniejsze i większe. U mnie tyle śniegu napadło, że patrzeć się na niego nie mogę...autobusy się zakopywały, chodniki zasypane, że dojść się nie dało...buty całe w soli Co do filmów o których pisałyście to jak dla mnie Ted był tragiczny, a Magic Mike zbyt przewidywalny. Z polskich komedii to jestem wierna "Chłopaki nie płaczą" i "Poranek kojota". Oprócz tego oczywiście "Dzień świra" . Nowe polskie komedia to po prostu szmira.Fantazy uwielbiam i jestem fanką i Władcy i Harrego![]() Z filmów, które ja uwielbiam i polecam to: Deja Vi i Next. Całkiem dobry jest też Wyścig z czasem i Equilibrium (o przyszłości). Z fantazy ciekawe było Polowanie na czarownice. Z komediami nic wspólnego nie mają
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby co czekam na dobrą wiadomość.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2013-01-20 o 02:18 |
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z herbatką. W nocy sąsiad miał imprezę i nie szło spać.
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Telka kasetony są normalnie w sklepie, nam się podoba. Są różne rodzaje. Czytałam nawet artykuł, że kasetony i tapety wchodzą w modę. Tapety też są różne rodzaje. Całkiem gładkie też są.
|
#725 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaki tu spokój
![]() Cytat:
Cy coś jest modne czy nie, to ja nie lubię po prostu jak czegoś jest za dużo, nie lubię zbyt dużej ilości pierdółek i całkiem niefunkcjonalnych pomieszczeń. Dlatego panele+tapeta+kasetony to dla nie za dużo. Wolę minimalistyczne połączenia i wyraźne dodatki. Jesteś pierwszą znaną mi osobą remontującą mieszkanie, która chce mieć coś takiego w mieszkaniu, dlatego się zdziwiłam Raczej znam przypadki, gdy podczas remontu zdziera się to z sufitu.A tapety to od dawna są w modzie, bo praktycznie widzę je prawie u wszystkich (z tym, że nie całość pokoju, a tylko jakaś ściana). Na gładką tapetę byłoby mi kasy szkoda - taniej wtedy wychodzi malowanie. Jeśli już tapeta, to nie polecam tych tanich papierowych...potrafią się rozdzierać zanim się je jeszcze na ścianę położy.
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień świra to chyba jedyny dla mnie polski smieszny (ale też wnoszący jakieś morały) film. Nie na widzę PL filmów i komedii ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
Mam dokładnie to samo odczucie. Zupełnie nie podobają mi się kasetony, kojarzą z latami 90, nie uważam aby było modne Generalnie wole prostotę (nawet dziadek namawiał nas na różne "opady": kółka kwadraty, trójkąty z podwieszanego sufitu, ale nie chcemy Ale jak Agusi się to podoba, niech robi to Jej mieszkanie
|
|
#727 |
|
Zakorzenienie
|
witam
|
#728 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry.
My jak kupilismy mieszkanie to tylko sciany cekolowalismy i malowalismy i panele i kafle, sufity gladkie. Kasetony tez mi sie nie widza, ale my z mezem to lubimy jak jest bardzo malo mebli i innych gratow w pokoju. Poza tym troche sie przeziebilam i katar mam ![]() No i dzis dzien babci ja juz do swoich dzwonilam
|
|
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- witam się z herbatką. Dziś dzień babci, nie mam jeszcze prezentu a do drugiej zapomniałam wysłać kartkę. ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Jeśli chodzi o sufit, to nie mamy za wielkiego pola do popisu. Bo będziemy mieszkać na 9 piętrze w bloku. U nas są szkody górnicze, blok się rusza, a te wyższe piętra bardziej. Teście mieszkają na 3 piętrze od pół roku mają wszędzie gładzie, ale już są w niektórych miejscach popękane. My będziemy mieć napewno w kuchni, może też w przedpokoju na jednej ścianie. Zobaczymy jak u nas to będzie się sprawować.
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Wam po weekendzie
U mnie dzis jakos bardzo ciemno tak strasznie sennie Ja chce juz slonko chociaz troche My juz w sobote bylismy u babci meza
|
#731 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
Arni a jak u Ciebie z remontem? U mnie oczywiście wszystko stoi z braku czasu ![]() Hej hej Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zajmie to panom koło 2-3 tyg.Drzwi wewnętrzne tez nam się robią (musimy zadzwonić do znajomego zapytać jak mu idzie). Dziadek nam pilnuje robotników ![]() Ja szukam kuchni na wymiar. Po wstępnym rozeznaniu jakiś czas (dawny) temu, teraz już tak ostatecznie Sprzęty do zabudowy mamy już upatrzone na allegro.
|
|
#733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby bylo blizej to bym juz jechala
Nic tylko pozazdroscic U mnie od poludnia leje deszcz masakra
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(inne lodeczki tak). W sklepach brak juz np. miesa i jajek
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam w sobotę paczkę z Kanady
![]() Wśród wielu pięknych rzeczy, śmiesznie opisanych instrukcji "Jak grzebać w pudle" były dwa piękne prezenty: jeden dla mnie drugi dla Męża ![]() W moim srebrnym prezencie były szpilki Louboutina!!!!!
|
#737 |
|
BAN stały
|
Hejka dołączę do Was
![]() Nie ma różnicy po jakim ślubie jestem ? :P |
|
|
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie!
Zasypało Was czy co? U nas tyle śniegu napadało, że dziś nie mogliśmy samochodem w ogóle ruszyć ![]() Cytat:
Zazdroszczam ![]() Witaj Amg Nie ma żadnej różnicy ![]() Zapraszamy do pogaduszek <chociaż coś ostatnio chyba żonki zasypało >Napisz nam coś o sobie
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
Nie ma roznicy ![]() Cytat:
![]() Wcinam sobie tiramisu Moze i w sklepach nie ma juz ani grama miesa ani tez jajek ale slodkosci (i makaron)sa
|
|
#740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciebie nie.Ale z tą dostawą jedzenia u Ciebie kiepsko. Mam nadzieję, że pogoda pozwoli jak najszybciej na uzupełnienie zapasów
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzieki
|
|
#742 | ||
|
Zakorzenienie
|
O widze ktos z mojej bajki
Witamy i zapraszamy ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
|
#743 |
|
BAN stały
|
dziękuję za miłe przywitanie
![]() A ja jestem mężatką (ślub cywilny) już będzie 3 rok ![]() Mam córeczkę, która skończy 4 latka ![]() A tak to pochodzę z woj. pomorskiego, w tym roku kończę 25 lat ;(
|
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Esti dobrze to ujęłaś
![]() Cytat:
pewnie z niej teraz mała mądrala
|
|
#745 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nową mężatkę.
|
#746 |
|
BAN stały
|
tak tak mądrala
![]() właśnie nam potańcuje
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Stacyjka w samochodzie jest na wymarciu. Ostatnio sporo jeździmy. Strach aż. Wymiana z kluczykiem kosztuje ponad 600 zł.
---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- To, fajnie. Pewnie wesoło z nią macie
|
#748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witamy ![]() a no troche zasypalo, ale tak jak wczoraj to byla tragedia jeszcze nigdy z czyms takim sie nie spotkalam, byl minus na zewnatrz i padal deszcz wiec nie dalo sie nigdzie isc bo sie slizgal czlowiek... dzis juz troche sniegu dosypalo wiec bylo lepiej
|
|
#749 | |
|
Zakorzenienie
|
To wesoło u Was
![]() Cytat:
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Z szybami jeszcze gorzej. Bardzo gruba warstwa lodu, choćby nie wiem jakie mrozy były. A na temp tylko minus 5.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

cały dzień na wysokich obrotach.
. Nowe polskie komedia to po prostu szmira.
i jestem fanką i Władcy i Harrego

pewnie z niej teraz mała mądrala