|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
widziałam narazie piekny pecherzyk ale co najwazniejsze po zmierzeniu jest adekwatny do tyg
ciazy zarodka jeszcze nie bylo bo to 5tydzien i dwa dni. 07.06 mam kolejne usg wiec powinno byc juz wszystko widac ciesze sie bo tamtym razem nawet sam pecherzyk w 7 tyg wygladal jak w 4 od poczatku bylo zle trzymajcie kciuki a ja modle sie za was wszystkie oby sie udało
|
|
#722 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Dziewczyny z calego serca Wam wszystkim gratuluje i mocno trzymam za Was kciuki!!!Tym razem MUSI byc dobrze!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#723 |
|
Zadomowienie
|
Czy ten watek zamarł ?
Halooo
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nikt sie nie stara
![]() Ja teoretycznie mogłam sie już starać bo minęło 3@ od # ale dalej wychodzą mi w wymazie bakterie |
|
|
|
#725 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nieśmiało mogę powiedzieć, że zaczęliśmy się starać, teraz właściwie (nie) czekam na @. Zbyt wysoki poziom TSH udało mi się zbić w miesiąc
|
|
|
|
#726 |
|
Raczkowanie
|
Hej! Ja po @ zaczynam się starać,bardzo szybko dostałam zielone światło
Mam nadzieję, że tym razem się uda! Trzymam kciuki za nas wszystkie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#727 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Widzialyscie?? Mona zalozyla watek mamus marzec- kwiecien
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet staraczką nie jestem
Cały czas wychodzą mi w wymazie z szyjki bakterie. Nic nie pomaga. Lekarz nie ma pomysłu. Czuje się dobrze, nie mam objawów infekcji. Powoli się załamuje. Zapisałam się do nowego gina. Ale co on może mi pomóc skoro antybiotyki ani uzupełnianie pałeczek kwasu mlekowego nie pomaga? Moje koleżanki też miały bakterie w szyjce, które wychodziły w wymazach pod koniec ciąży i nic złego z maluszkami się nie działo. A mój lekarz twierdzi że starać się nie mogę. Nic tylko włosy z głowy rwać |
|
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
położna powiedziała żeby poczekać do 1@ która powinna zjawić się za ok. 4 tyg. - wtedy pójdę do swojego gina i zobaczę co ten powie. Ogólnie już nie krwawię i bardzo chciałabym się poprzytulać z tż-tem ale boję się...Trzymam kciuki za wszystkie staraczki obyśmy szybko zafasolkowały kucyk dobrze że zapisałaś się do innego gina - miejmy nadzieję że ten coś poradzi
|
#731 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
dobrze, że powoli wszystko się układa. Do starających się - spokoj to podstawa. Organizm kiedy bedzie gotów sam zaskoczy. W końcu wszystkie będziemy ściskać maluszki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarze powiedzieli, że takie rzeczy na tym etapie ciąży często się zdarzają i trzeba to traktować "naturalnie". Ja właśnie się zastanawiam, czy iść od razu na całość (jak ty) czy też poczekać do pierwszej @
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie poszlam na calosc , tak jak Ty planowalam odczekac do pierwszej @ . Raz zdarzylo nam sie zapomniec I od razu tak celnie decyzja nalezy do Was , tutaj (UK ) lekarze nie mieli zadnych przeciwskazan do tego zebym zaczela natychmiast , choc zadnych badan tez nie zrobili, od poczatku mowili ze jakby moj organizm nie byl gotowy to I ciazy by nie bylo.. Ja tez krwawilam krotko 3 dni? Co bylo dla mnie wtedy dziwne I zaraz mniej wiecej 10dni po musialam miec owulacje.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#735 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
podobnie jak Wy przeżyłam stratę w 7 tyg. w kwietniu br.-ciąża niestety pozamaciczna-poronienie samoistne. Gin kazała starać się od razu i tak też zrobiliśmy. Po wszystkim czekałam na miesiączkę i się nie doczekałam. W dniu 31 maja zrobiłam test i wyszły II kreseczki. 3 czerwca b-hcg 2881. 4 czerwca byłam na wizycie: jest pęcherzyk w macicy. 18 kolejna wizyta i co? jest zarodek 5,59 mm i serduszko bije. Dziś jest 8 t 1 d. kolejna wizyta 16 lipca. Fakt, że mam mnóstwo leków ale warto walczyć o swoje szczęście. Życzę Wam wszystkiego co najlepsze i oczywiście upragnionych II kreseczek na teście. Edytowane przez kOmorowska Czas edycji: 2013-06-30 o 11:47 |
|
|
|
#736 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Nic nie pisałam tu, bo kurde nie wiem jak to ująć... nie chciałam nikomu zrobić przykrości... rozumiecie w jakim sensie wstyd to pisać ale sama jak się starałam i nie wychodził to było mi bardzo smutno i nie potrafiłam zrozumieć czemu innym się udaje a nam niedziewczyny tak się cieszę że zaczyna się wszystko układać, mam taki jakiś wewnętrzny spokój w sobie, że teraz wszystko będzie dobrze ![]() Pati a Ty w którym tyg jesteś? Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie tż boi się przytulanek bo nie chce mi nic złego zrobić (no ale to dopiero tydzień minął, także dam mu czas Cytat:
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Mona, komorowska gratuluje wam z całego serca
![]() Melduję nieśmiało, że u mnie @ nie przyszła. Jestem zapisana do gin, ale to jeszcze 2 tygodnie. Musze wytrzymać. Test zrobiłam dzień przed Dniem Ojca, dobre wieści przekazałam mężowi własnie w dzień taty- to musi być dobry znak. |
|
|
|
#739 |
|
Zadomowienie
|
Mona u mnie 11tc. W środę ide na kolejne usg. Spodziewam się tylko dobrych wieści
ale już od początku ta ciaza jest inna. Samo to, że co badanie i to już od 6tygodnia słyszę serduszko i to jak wali nie tylko bije ![]() I nie jestes okropna- też miałam opory, nie cieszyły mnie ciaze dookoła, chociaż wszystkim życzyłam dobrze ale popatrz w końcu i nam się udało. I to w zasadzie jedna po drugiej. Ja to obstawiam, że mój organizm sam musial się zdecydować a ja nic do gadania nie miałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#740 |
|
Rozeznanie
|
Mona1 biorę Duphaston 2x1, Luteinę dopochwowo 2x2, Acard 1x1, Prenatal Complex 1x1 i jeszcze kwas foliowy 1x1. Duphaston i luteina zapobiegawczo na podtrzymanie- Acard również zapobiegawczo ze względu na pojawiające się żylaki - dziedziczne a poza tym mam stojącą pracę ( pracuje jako konsultant w drogerii)no i przez to że z poprzednią ciążą nie wyszło i witaminki bo kiedyś tam w czasach "nastoletnich" miewałam niedobory.
|
#741 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-07-01 o 13:10 |
|||
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Mona
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od następnego cyklu zaczynam starania... Nastepna @) 5 lipca wiec juz niedługo
W piątek mam wizytę u nowego gina wiec wypytam o acard, duphaston itp. Jestem przerazona ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz nie moge przestac o tym myślec,powiedzieli nie starac sie kilka miesiecy po zaboiegu -teraz bedzie 3 miechy i sama nie wiem czy myslec coś czy sie wstrzymac, zresztą mój mąz juz jest negatywnie do wszystkiego nastwiony nie chce by kolejny raz powtórzyło sie to samo -stwierdził ,że nie pisane nam jest drugie dziecko.Może ma rację ale ja bym chciała by córcia miała rodzeństwo :/ nie wiem co myslec...po poronieniu samoistnym doktorka kazała odczekac 2 miesiące -dodała tez,że to zależy od psychiki kobiety czy jest już gotowa. Pozdrawiam i trzymam kciuki
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pomyślę że jeszcze raz miałabym przechodzić to samo, to na samą myśl mnie mdli. Macie już jedną córeczkę, więc są duże szanse, że teraz się powiedzie a tamte dwa poronienia to zupełny pech. Robiłaś jakieś badania po #? Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2013-07-03 o 13:45 |
|
|
|
|
#746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 13 dni
ale podczytuje was i mam nadzieję, że dołączę
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Podczytuję sobie od czasu do czasu ten wątek.
Mona, komorowska, baja gratuluje wam dziewczyny z całego serca. Jakiś czas była tu cisza, a tu nagle taki bum ![]() Ps. Ja niebawem zaczynam 6 miesiąc. Zleciało nie wiem kiedy... |
|
|
|
#749 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Melduje się po wizycie. Krytyczny tydzien miną. Póki co wszystko ok. Moje wyniki rewalacja. Młode przez dwa tyg zrobiło się 3tyg większe. Serduszko bije 158u/min . ![]() Teraz do lekarza wybieram się 2 sierpnia. Czekam na dobre wiadomości od Was i informacje "po-wizytowe" ![]() Mona pisz co i jak u Ciebie ![]() Ps. Widzialam dziś machajaca raczke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#750 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Staramy się po poronieniu. Teraz się uda cz. 4 - szczęśliwa;)
Cytat:
Trzymam kciuki za Was. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:49.

KCIUKI DLA ANI
Cały czas wychodzą mi w wymazie z szyjki bakterie. Nic nie pomaga. Lekarz nie ma pomysłu. Czuje się dobrze, nie mam objawów infekcji. Powoli się załamuje. Zapisałam się do nowego gina. Ale co on może mi pomóc skoro antybiotyki ani uzupełnianie pałeczek kwasu mlekowego nie pomaga? Moje koleżanki też miały bakterie w szyjce, które wychodziły w wymazach pod koniec ciąży i nic złego z maluszkami się nie działo. A mój lekarz twierdzi że starać się nie mogę. Nic tylko włosy z głowy rwać
położna powiedziała żeby poczekać do 1@ która powinna zjawić się za ok. 4 tyg. - wtedy pójdę do swojego gina i zobaczę co ten powie. Ogólnie już nie krwawię i bardzo chciałabym się poprzytulać z tż-tem ale boję się...
dobrze, że powoli wszystko się układa.

decyzja nalezy do Was , tutaj (UK ) lekarze nie mieli zadnych przeciwskazan do tego zebym zaczela natychmiast , choc zadnych badan tez nie zrobili, od poczatku mowili ze jakby moj organizm nie byl gotowy to I ciazy by nie bylo.. 

W piątek mam wizytę u nowego gina wiec wypytam o acard, duphaston itp. Jestem przerazona 
to teraz nie moge przestac o tym myślec,powiedzieli nie starac sie kilka miesiecy po zaboiegu -teraz bedzie 3 miechy i sama nie wiem czy myslec coś czy sie wstrzymac, zresztą mój mąz juz jest negatywnie do wszystkiego nastwiony