![]() |
#721 |
Konto usunięte
|
Dot.: 2013 rokiem ZMIAN :)
Jak ostatnio robiłam badania miałam lekkie odchylenie w strone niedoczynnosci. Chyba przez okres dojrzewania Twoje hormony rozszalały się przeokrutnie. Przyjmujesz leki?? Moja kolezanka ma niedoczynnosc i leki pozwalaja na normalne funkcjonowanie, nie tyje wszystkow normie
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Raczkowanie
|
Dołączam się do tarczycowych
![]() Ja najpierw miałam bardzo wysokie TSH, potem brałam leki i potem przez kilka lat teoretycznie miałam TSH w normie, a czułam się niezbyt dobrze... jak mówiłam o tym lekarzowi to minimalnie zwiększał mi dawkę leku, ja czułam się lepiej, ale TSH mi spadało, więc on kazał mi zmniejszać dawkę... ![]()
#725 |
Zakorzenienie
|
z tą tarczycą nie jest taka prosta sprawa, nawet jak się bierze leki. Np. moja mama stale przyjmuje hormony (dawka już jedna z najwyższych) a tsh dalej jej wariuje, obecnie ma 16 gdzie norma jest do 4. U mnie to też nie taka prościzna, jeszcze te tycie to pal sęk, jakoś się wzięłam za siebie i nie tyję ale... bolą mnie kości, stawy, mam tężyczkę czekam na ten magiczny okres "pół roku" od nowych dawek leków jak nic się nie zmieni będę musiała zapewne znaleźć jakiegoś guru endokrynologii żeby nie mieć piep****onego zwapnienia mózgu, które grozi mi jeżeli mój organizm nie zacznie przyswajać wapna.
#726 |
Raczkowanie
|
Jak na razie to chcę nadrobić wszystkie Wasze posty :P Kiedy dochodzę do końca strony i jestem szczęśliwa, że jedna strona bliżej końca, okazuje się, że napisałyście kolejną
![]() Moje cele na 2013 rok to: 1) Zdać prawo jazdy, a przynajmniej zacząć bo może być różnie. 2) Nauczyć się systematyczności. 3) Nie odkładać niczego na ostatnią chwilę. 4) Zmniejszyć ilość czasu spędzanego w necie i przeznaczyć go na czytanie. 5) zacząć dbać o siebie. Przede wszystkim chciałabym zacząć biegać. 6) odkładać kasę na wyjazd, który spełni moje marzenia. 7) więcej się uczyć.. zacząć powoli przygotowywać się do matury :P i wiele, wiele innych :P |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że mnóstwo tu dziewczyn tu z chorobami tarczycy...
![]() Ja się staram nie przejmować, ale mam trochę pretensje do siebie, że wcześniej tego nie zauważyłam ![]() Dobrego endokrynologa znaleźć też jest ciężko, wiem z własnego doświadczenia więc jak tu się leczyć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#728 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() P.S. Czytam właśnie Twojego bloga o eko-podejściu do świata, świetny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Baby_spice no szukam uż wszystkiego, wiem, że kluczowy w przyswajalności wapnia jest stosunek wapno-fosfór więc sięgam po warzywa, które takowy mają. Biorę wapno dodatkowo w tabletkach (dawka wstrząsowa), mleka nie trawię więc nabiał ogranicza się do twarożku, jogurtu i kaszki mannej (takiej dla dzieci) resztę pokarmową nadrabiam warzywami właśnie. Wkurza mnie podejście lekarzy bo apelowałam, że coś jest ze mną nie tak zaraz po operacji (operację miałam w styczniu), najpierw mi powiedzieli, że za dużo się google naczytałam (gdzie wcale nie wiedziałam, że będę miała usuwaną tarczycę, myślałam, że tylko guza mi capną :P), potem, że to od kręgosłupa. Dopiero jak totalnie mi badania krwi poleciały (listopad) to się mną zajęli i stwierdzili, że powinno to już być dawno leczone. Mam nadzieję, że do pół roku się to unormuje.
---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ---------- Cytat:
co do tej ciąży to się nie dziwię, też jak byłam nie wiedziałam, że jestem, dowiedziałam się jak już poroniłam, bo okres trwający 5 tygodni był mocno zastanawiający.
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#732 | |||
Zakorzenienie
|
Ja docelowo też chcę schudnąć w granicach 30-40kg
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
Anna,
![]() ![]() Cześć! Ja wróciłam z jazd właśnie. Za 1,5 godziny jadę na zakupy sylwestrowe, a jak wrócę, to jeszcze coś zrobię na uczelnię. |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
hej mozna sie dolaczyc?
![]() ![]() w 2013 r. chcialabym od stycznia zaczac diete i wiecej sie ruszac i schudnac wreszcie 5 kg , uczyc sie j. niemieckiego , znalesc prace , bardziej sie cieszyc zyciem i nie przejmowac sie opinia innym , byc bardziej systematyczna , od pazdziernika pojsc na studia no i chyba to tyle ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
![]() Wczoraj nieźle się trzymałam diety ![]() ![]() Dzisiaj @ i mam nadzieję, że nic mi w łapki słodkiego nie wpadnie ![]()
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki! Mogę nie nadrabiać?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Hej, można, można...
Masakra, ileż zużyłam wody w tym kwartale! ![]() ![]() ![]() A tak na serio, jeszcze kawę bym chciała ograniczyć. Dzisiaj szczytny cel: - praca licencjacka (na zlecenie) - sprzątanie - ćwiczenia - angielski Żeby cokolwiek mi się udało ^^ ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Możesz ![]()
#739 |
Zakorzenienie
|
karoo sama się uczysz w domu ang?
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#740 | ||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Ale tylko ten jeden raz ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Kateel okok, dzisiaj wyjątkowo nie jestem w stanie, za dużo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Zakorzenienie
|
"uczyć się" to za dużo powiedziane, ale tak, wracam do ang. Nie używam na co dzień, więc i słownictwo zanika strasznie. Wracam do słownictwa, idiomów, i takich tam. Aczkolwiek zazwyczaj mam lenia
![]() Pokonać lenia, pokonać lenia! ![]() Nie dziękuję, aktualnie nadal piję kawę i nic więcej nie robię ![]()
#744 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ahhh już mi mało nadrabiania zostało ![]() ![]() A teraz idę się pouczę ![]()
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() coś tu wyjątkowo cicho od rana ![]() ![]() ja niedawno wstałam, wyspałam się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Wizażanki nie mają czasu na pisanie, śpią, pracują. Przed chwilą wstałam. Do późna siedziałam i nadrabiałam zaległości w serialach.
08.06.2016 r. Kierowca ![]() 24.06.2016 r. Nauczyciel kontraktowy ![]() 03.09.2016 r. ![]() 04.01.2019 r. ![]() 13.06.2020 r. ![]() Pisząc z telefonu nie mam opcji cytowania. Jeżeli przekręcę jakiś nick to przepraszam. |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
Hej !!! Ja również dołączam i mam nadzieje, że wspólnie będziemy się wspierac w realizacji założeń noworocznych
![]() Trzeba wziąśc się za siebie !! Edytowane przez kreoolka Czas edycji: 2012-12-28 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
strachajło
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Od siebie polecam Dextera ![]() ![]() Szukam czegoś w zamian ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.