|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.4.
Cytat:
![]() Tajkuna a jak z dojazdem do rzeszowa? Wysyłaj na ogłoszenia na które dałabyś radę dojechać i najważniejsze, wpisz w Cv, że jesteś z Rzeszowa! Na pewno wtedy się ktoś odezwie, skoro przeglądasz tyle serwisów, ja nawet polowy nie znałam. Kiedy powinnam dostać umowę o prace? Teoretycznie pierwszego dnia a jak to wygląda w teorii? I kiedy idzie się na te badania lekarskie, chyba przed podpisaniem umowy? ![]()
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#723 |
Zakorzenienie
|
Przecież tak było, jest i będzie. Niestety...
#724 |
Raczkowanie
|
jestem bez pracy.. dostałam od szefowej wiosiorek
![]() ![]() Teraz skupie się na zaliczeniu egzaminów a potem zacznę znowu szukać pracy..
#725 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
#728 |
Zakorzenienie
|
Ja po kilkunastu konkursach w urzędach odpuściłam sobie wysyłanie tam aplikacji.. Parę razy przechodzilam testy i mialam rozmowy z naczelnikiem/dyrektorem i cóż zawsze był ktoś lepszy;p
#729 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Można dołączyć do poszukiwaczek pracy? ![]()
Edytowane przez kobieta_wamp Czas edycji: 2013-01-11 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jasne ze możesz, chociaż życzę żebyś jak najkrócej musiała.
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę się za wyszukiwanie firm w mojej okolicy i posyłanie CV. I tak od dziś będzie codziennie.... aż chyba całe Katowice zasypie swoim CV.
![]() |
#732 |
Rozeznanie
|
Ja po wczorajszej traumie okropnie się czuję....Oczy mam zapuchnięte, i głowa non stop boli mnie z nerwów, całą noc nie spałam, póki co moje życie to udręka :-(
Ciągle słyszy się o zwolnieiach, ludzie nie mają za co żyć , ja nie wiem jak ten kraj funkcjonuje, na razie same złe rzeczy mnie spotykają - jestem chyba ofiarą losu któy się znęca nademną ![]() ![]()
#733 | |
BAN stały
|
Ja się dziś dowiedziałam, że kolejny zakład u mnie w mieście upada. Byłam u koleżanki w sklepie, pracującej w sklepie obuwniczym na pół etatu i przyszła jej znajoma, a zarazem jej klientka do sklepu i zaczęła opowiadać, że firma w której dorabiała na czarno upada. Jest to zakład pracy chronionej. Mówiła, że od listopada pracownicy wynagrodzeń nie otrzymują, pracują za darmo. Jest tam zatrudnione jakieś 50 pracowników. Mówi, że ona jest na emeryturze i tam tylko dorabiała, więc, jej tak bardzo zwolnienie nie dotknie. Ale mówiła, że pracują też tam młodzi ludzie mający dzieci, czasami będącymi jedynymi żywicielami rodziny. Coś wspominała, też, że z pfron już kasy firma na razie za pracowników nie dostaję . Najprawdopodobniej, z tego co mówiła, firma w najbliższych miesiącach ogłosi upadłość. Nie ma zbytu na towary. Jest tragedia w Polsce
![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- To samo mogłabym powiedzieć o sobie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-12 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wpisuj adresu, wpisz po prostu miejsce zamieszkania: rzeszów. Ja nie mam podanego adresu w swoim cv. Bałam się jakoś ![]()
![]() |
#735 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, my możemy tu sobie pisać, że jest nam źle, ale jest bardzo duża grupa ludzi w Polsce, której nie dotyka kryzys. Niestety w naszym kraju zanika klasa średnia i coraz wyraźniejszy jest podział biedni/bogaci. Co do władzy - wystarczy wejść na bloga córki premiera i można na własne oczy zobaczyć w jakim bajkowym świecie żyje (Dolomity, zakupy etc.). Ja staram się nie porównywać do innych i nie zwracam uwagi jak żyją inni
![]() ![]() Żałuję, że z chłopakiem nie mam stałego zatrudnienia na umowę o pracę.. moglibyśmy myśleć o wzięciu kredytu na mieszkanie.. jak się nie ma pracy to wszystkie problemy mnożą się w tempie ekspresowym. Ja dziś uczę się niemieckiego - taki cel na weekend.. poczytać trochę niemieckie serwisy i pomyśleć gdzie jeszcze mogę szukać pracy. Tajkuna, jestem pod wrażeniem liczby przeglądanych przez Ciebie stron ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem jak ktoś jest ze wsi... to wpisuje sobie miasto do którego ma wyjątkowo blisko ale wpisywać do CV miasto oddalone o 70km od siebie to już chyba lekka przesada. Jestem z Katowic, i nie wyobrażam sobie wpisać w CV że jestem z Gliwic jak będę się ubiegać o pracę w Gliwicach.
https://www.facebook.com/oczyipazurki/?ref=hl www.oczyipazurki.pl Własny osobisty blog <3 Pazurkoholiczka, rzęsoholiczka ![]() https://www.facebook.com/Wstazki/?fref=ts MOJE CUDEŃKA WSTĄŻKOWE Edytowane przez Domina Czas edycji: 2013-01-12 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Inkwizytor
|
Ja miałam dzisiaj cała noc jakieś koszmary senne. Chyba moja podświadomość wrzeszczy do mnie ze mam znaleźć dobrą pracę bo cos mnie w życiu omija
![]()
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A przy podpisaniu ew. umowy poda miejsce zameldowania, przecież i tak nie mogłaby podać adresu wynajmowanego mieszania. Liczy się to co w dowodzie. Zresztą, jak już by dostała pracę to faktycznie mogłaby się przeprowadzić, bo dojazdy na dłuższą metę byłyby męczące.
![]() |
#739 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
mnie też zawsze pytają jak to będzie z dojazdami, zawsze też w mailu czy w LM zaznaczam ze chce się przeprowadzić, ale co z tego. Nawet jak raz koleś do mnie z ogłoszenia zadzwonił, to jak sie dowiedział że mam daleko, to chciał rozmowę kończyć od razu. Naprawdę to jest problem.
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Czytałam o tym, że jeśli takie kłamstwo wyjdzie na jaw, pracodawca może nawet zwolnić pracownika. Dane odnośnie adresu są danymi które pracodawca ma prawo znać. Takie kłamstwo prędzej czy później się wyda a potem co? Utrata zaufania w stosunku do pracownika.... i nie tylko.
"...pracodawca może rozwiązać z pracownikiem za wypowiedzeniem nawet umowę o pracę zawartą na czas nieokreślony w przypadku utraty zaufania do pracownika."
#741 |
BAN stały
|
Ja to bym musiała raczej po dostaniu pracy w Rzeszowie coś wynająć tam. Pierwszy autobus, na Rzeszów ze stacji mam coś 5.30 od siebie na stacje 5.20 , więc chyba nie dało by rady codziennie dojeżdżać. Z tego o 5.30 na 8 bym do pracy zdarzyła. Najgorsza byłaby zima. Na wiosnę można wstawać po 4 rano i jeździć codziennie. Jak by do 16 była praca to o 17 chyba bym miała powrotny. Gdyby o 9 zaczynała to po 6 jedzie na Rzeszów, pierwszy bus. Ale wtedy bym później kończyła pracę.
![]() Nie zamierzam w CV z adresem oszukiwać, bo to i tak wyjdzie. Bo jak pracodawca powie, jutro pani zaczyna pracę ( marzenia ![]() Raz udało mi się dojść do drugiego etapu rozmowy w Rzeszowie. Praca w księgowości w aptece miała być. studentów do tej pracy szukali. Najlepsza rozmowa jaką miałam w życiu, był test z rachunkowości do rozwiązania i zadania do zrobienia. Ja wtedy byłam pilną studentką rach i poszło mi dobrze na tym teście i dlatego zaprosili mnie na drugie etap rozmów. Tylko udało mi się w tym samym czasie dostać pracę w szkole w sekretariacie i nie pojechałam już na 2 etap rozmów. Nie wiadomo, co by było po drugim etapie, kogo by wybrali, a tu już w szkole miałam pewną pracę. Mogło by być więcej takich rozmów, gdzie testy dają do rozwiązania. ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Kurczę łapie mnie jakieś zapalenie albo co podobnego, a tak nie lubię do ginekologa chodzić. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-12 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, dawno mnie nie było, bo miałam pełno zajęć.
Znowu zaczęłam szukać pracy, bo praktyka, na której jestem, chyba już do końca mych dni miałaby być darmowa. Trochę się tam nauczyłam, ale czuję się kiepsko z tym wszystkim. Byłam ostatnio na rozmowie i później mi podziękowali. Zależało mi na tej pracy, bo za godzinę wychodziło 10 zł na rękę, co dla mnie jest wysokim wynagrodzeniem. Ale trudno się mówi. Przeglądam oferty i jak na złość nic nie ma. Zaraz zacznę nadrabiać zaległości, ale widziałam, że ostatnio nouvelle dostała pracę. Gratuluję ![]() Z Wami będzie mi łatwiej znosić bezrobocie ![]()
#744 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#745 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak wpiszesz w cv miasto (nawet nie miasto zamieszkania tylko samo miasto) Rzeszów i zaproponują pracę do 21 to powiesz, że rezygnujesz bez powodu i tyle, takto pewnie w ogóle by cię nie zaprosili to nic nie tracisz. A dojeżdżanie chyba nie jest chyba takie złe skoro i tak w domu nie jest dobrze, to chyba lepiej dla ciebie jakbyś wychodziła o 5 i wracała o 18 prawda? Choćbyś tylko zarobiła tylko na bilety i parę groszy zostało to i tak chyba to lepsze niż siedzenie w domu jak i tak u siebie nie masz szans na pracę? Na twoim miejscu nie miałabym oporów z usuwaniem/dodawaniem faktów w cv pod stanowisko bo i tak nic nie tracisz, skoro teraz i tak nikt się nie odzywa z ogłoszeń. Edytowane przez olina_ Czas edycji: 2013-01-12 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
BAN stały
|
Mówiąc o dobrej pracy, miałam na myśli pracę , za którą jestem w stanie się utrzymać sama w Rzeszowie czy dojeżdżać. Nie chodziło mi o pracę księgowej mówiąc dobra praca. Za np 500 zł zarobione np w telemarketingu nie utrzymam się sama ani nie starczy mi na dojazdy.
Dawno cię nie było tu na wątku. Możesz powiesz coś o sobie ? Opowiesz jaką to pracę obecnie masz ? Wskakujesz nagle na wątek, czytając kilka ostatnich postów, krytykując innych , a nie mówisz nic o sobie. Należało by dokładnie czytać wątek, a nie wyrywkowo i samej coś o sobie powiedzieć. Co się zmieniło u ciebie, jaką pracę masz, czy wogóle masz itd. A co do pracy w sklepie, gdzieś raz widziałam, że chcieli wykształcenie wyższe. Po drugie do sklepów i tak nie mam szans za dużych, bo chcą głównie studentów do 26 roku życia, młodsze osoby ode mnie, osoby z doświadczeniem, a ostatnio nawet osoby z umiarkowanym stopniem. Do mojego miasta i 30 km dalej chcą czasami osoby z umiarkowanym stopniem. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-12 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wczoraj po 22 się pokłóciłam z mężem, zamknęłam się w sypialni i zaczęłam czytać "Pięćdziesiąt Twarzy Greya" i chce już wziąć od koleżanki drugą część ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny w akcie desperacji wysłałam swoje CV na darmowe praktyki
![]() ![]() A w myślach się niestety już pakuję i jadę do TŻ, muszę się dowiedzieć kiedy się mogę najwcześniej bronić...mam jeszcze plan awaryjny, ale to muszę spokojnie sesję zaliczyć, żeby móc to zrealizować ![]() I w sumie doszłam do wniosku, że sama nie wiem czego chce... ![]()
#749 |
BAN stały
|
Wogóle pracodawcy obecnie nie chcą osób dojeżdżających z daleka do pracy. Jak by się dowiedział pracodawca, że aż tyle km bym musiała dojeżdżać, to raczej wybrał by osobę z bliska. Przy podpisywaniu umowy wyjdzie, skąd jestem i padnie zaraz pytanie czy np mieszkam w Rzeszowie, czy wynajmuję pokój itd. I co wtedy powiem, że mam zamiar dojeżdżać 70 km , czyli autobusem jakieś 1h 45 minut( tyle w się jedzie autobusem, ostatnio jak były korki to jechał autobus jeszcze dłużej) . Na 18 bym w domu nie była. Wyjeżdżając o 17 z rzeszowa była bym gdzieś 18. 40 u mnie na stacji, z czego jeszcze czekałam bym na autobus do mnie, i byłam po 19 w domu. Nie którzy pracodawcy słysząc to, nawet by umowy wtedy ze mną nie podpisali. Co z tego, że mogę dojeżdżać , jak dla pracodawcy to problem. Dlatego mówię, że lepiej było by coś wynająć. jak bym dostała pracę za , którą bym się utrzymała sama. Ale na przód nic nie wynajmie , jak nie mam pewnej pracy i kasy na wynajem.
Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-12 o 17:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38608947]Wczoraj po 22 się pokłóciłam z mężem, zamknęłam się w sypialni i zaczęłam czytać "Pięćdziesiąt Twarzy Greya" i chce już wziąć od koleżanki drugą część
![]() ![]() Już na którymś wątku słyszę o tej książce ![]() ![]() Heh to ja sny erotyczne dzisiaj też miałam, a nic nie czytałam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:11.