Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3 - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 12:24   #721
Rockyyy
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.3

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jak tylko kupimy to rozstawimy Ale kiedy to nie wiem :

W kubełkowym dziecko nie położy się na płasko... mniej więcej ciągle będzie miało nóżki pod kątem mniej więcej prostym... Bo kubełkowe to takie z wyprofilowanym wgłębieniem na pupę... ta pupa jest ciągle w takiej jakby dziurze

My elektroniczną nianię będziemy mieć, ale nie kupuję specjalnie tylko zabiorę, bo miałam taką w klubie malucha (przy większym domu lub domu z ogrodem sprawdza się idealnie)... A chcemy Młodą kłaść od początku w jej pokoju, więc skoro niańka już jest to spróbujemy wykorzystać.
Chyba nawet później można Bo mi gin mówiła, że jak do wizyty 29.01 nie będę jeszcze czuć ruchów to będziemy robić później....
Ale, że czuję to termin zostaje w 22 t
Właśnie mówiła, że to jest ważne, żeby przed połówkowym juz czuć ruchy Maleństwa?

Czytałam, że w ciąży nie wolno wygrzewać gorączki- ale na ile to sprawdzone info to nie wiem, bo nie miałam...
Sama juz nie wiem czy normalnie lezec na łożku czy zawinięta kołdrą w kokon.Póki co nie umiem wyleżec i zamiast snuć sie po domu wole relax na wizażu.
Cytat:
Napisane przez BelleFramboise Pokaż wiadomość
A ja od wczoraj mam motylka w brzuchu
FAjnie love: Ja czekam grzecznie

Cytat:
Wiem, wiem, że życie weryfikuje wiele marzeń, dlatego nie zapieram się, że tak będzie na 100% Po prostu bym chciała... Znajomej się udało, więc wiem, że się da Ale bardzo dużo zależy od temperamentu i charakteru dziecka nie tylko rodziców

zapamiętaj datę, bo zabobony głoszą, że urodzisz w taki sam dzień dziewiątego miesiąca
Hehe jak poczuje to zapisze w kalendarzu A nianie elektroniczną tez mamy zamiar kupic.
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
21 czerwca ja mam rocznicę ślubu
A ja 23 .A 22 Tż ma urodziny
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Cześć Kobity
nie pisałam wczoraj, bo już miałam lenia
Ale Hanula dalej jest Hanią
Wymiarowo bardzo ładnie, ssała sobie kciuk i pokazała nam łapkę
długie paluchy ma jak nie wiem po ojcu swoim
usg i OM nam się już zrównały i mała sobie rośnie

My już niedługo zaczniemy kompletować wszystko,żeby nas po kieszeni tak nie walnęło z resztą ja czekam na letnią wymianę odzieży w lumpku, która jest jakoś pod koniec lutego

I na koniec dwie foteczki Hani :
Grzeczna ,sliczna dziołszka-nie zrobiła mamie niespodzianki siurkiem

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

Mnie dziś znowu boli ogon i lędźwiowy
Mnie kręgołup,no i gadło Ooooo my biedne
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
jest większy niż wychodzi z obliczen, ciekawe jakim wielkoludem bedzie w 20tyg, chciaz na USG ciezko bedzie juz to raczej zmierzyć

życze powrotu do zdrówka

Cały czas prószy, ale chyba przydałoby sie wyjść na balkon i wyrzucic ten snieg, bo dość duza warstwa sie zrobiła
Walcze domowymi sposobami.
U mnie dzis Tz musi wejsc na dach bo mamy troche płaski a nasypało ostatnio :/
Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Jak byłam w 16tc to poprosiłam panią doktor o L4 i bez problemu mi wypisała (bo jak pytałam na samym początku ciąży o l4 to stwierdziła że jeszcze za wcześnie), więc myślę, że i Ty możesz się ubiegać o L4. Z tym że ja to też mam trochę inną sytuację bo jestem bezrobotna, ale ubezpieczona w KRUS i zwolnienie chciałam żeby z KRUS-u pieniążki dostać. Wiadomo, każdy grosik teraz się przyda, a 300zł "piechotą nie chodzi", więc skoro mi się należy, to czemu by z tego nie skorzystać
Mnie też strasznie swędzi skóra, szczególnie na plecach (w dolnej części pleców) i na brzuchu. Żadne balsamy mi niestety nie pomagają zbytnio. Jedynie oliwka trochę pomaga i w miarę dobrze nawilża na dłużej.

Też mam problem z sikaniem . A niby w 2 trymestrze miało się to uspokoić, a ja czuję że jest jeszcze gorzej Nie mogę spokojnie wyjść z domu nawet na godzinę bo zaraz czuję ucisk na pęcherz Czy to możliwe, że nasze dzieci mogą nas już kopać w pęcherz i przez to nam się tak chce???? Bo ja żadnego innego wytłumaczenia jeszcze nie znalazłam

Mnie swędzą piersi i brzuch ale oliwka tez daje rade
A co do sikania-zalezy ile i co pije.Ale jak wypiej cos ostatni raz ok 1 h przed snem to wstaje TYLKO 2 razy w nocy . Co u mnie jest mega sukcesem
Stary 2013-01-22, 12:24   #722
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Moja siostra też miała taki plan, ale póki co farba się jeszcze nie wywietrzyła w pokoju małego

Ja mam trzy siostry, ale tylko 2 najmłodzsze były klonami i tylko w wieku od 2 do 4 lat. Mój tata jak ogląda zjdęcia to nie wie która jest ktoraJa wiem, ale tylko ze względu na sytuacje
Każdy powód jest dobry

Ja jak potrzebowałam zdjęcia na studniówkę z dzieciństwa to Mama mi naszykowała zdjęcia mojej 13 lat młodszej siostry... Nawet się nie zorientowała po dacie na zdjęciu

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:25   #723
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

He he he w Krk nie ma netto ale chyba sobie z rodzinnego domu całą paletę przywiozę i będę sprzedawać na spacerniaku
to ja tez poprosze jak sa dobre;D haha

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:25   #724
malinka0525
Zadomowienie

A już mi się przypomniało co jeszcze miałam napisać

My też nie mamy co liczyć raczej na pomoc ze strony rodziny czy znajomych jeśli chodzi o wyprawkę dla dziecka. Mam kuzynkę która ma 7-miesięczną córeczkę, ale wątpię by coś nam odstąpiła (pewnie wszystko zachowają dla drugiego dziecka jeśli się na nie zdecydują). A z tż strony jest jeszcze jedna osoba, która mogłaby coś nam dać po swoich dwóch synach, ale od niej to nawet niczego nie chcę, bo to akurat ta, która samą obecnością mnie denerwuje. Ale z drugiej strony to cieszę się, że wszystko kupimy sami. Przynajmniej będziemy mieć wszystko takie jakie nam się podoba Wiem, że sporo kasy na to pójdzie, ale damy radę

Ciekawe czy listonosz przyniesie mi dziś książkę o dzidziusiu Mam nadzieję, że przyniesie bo się doczekać nie mogę

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:28   #725
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
ja tez dzisiaj dostalam paczke z bebilona misiek
a dostalas probki mleka czy tylko miska? bo mialy byc tez a u mnie sam misiek doszedl chodziaz i tak jest fajny)

Zuza

Razem
Stary 2013-01-22, 12:28   #726
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a dostalas probki mleka czy tylko miska? bo mialy byc tez a u mnie sam misiek doszedl chodziaz i tak jest fajny)
a mi nic nie doszło
tylko dżonson ;p

Mały
Stary 2013-01-22, 12:29   #727
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
A ja się właśnie wcisnęłam na czw do gin na NFZ. Wizytę mam na 14 lutego do tego pana, ale przez wczorajsze USG i coś dziwnego co mi tam wyszło nie wytrzymam. Poza tym w pon kończy mi się zwolnienie i może uda mi się go namówić, żeby jakoś się z nim spotkać w pon po samo zwolnienie. No nie chcę iść już do mojej i jej płacić.
Tzn. co Ci wyszło? Jeśli oczywiście chcesz napisać...

Ja też nie mam w rodzinie małych dzieci, zresztą mam malutką rodzinkę. Więc wszystko od zera kupujemy. Rodzice mi kupią wózek i pewnie oni i teściowie jakieś drobiazgi, ale tak to resztę - my.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:29   #728
Oliath
Zakorzenienie

Hej babeczki

Mnie nadal (znowu) smyra cos tak samo, jak od poczatku 15 tygodnia tylko chyba wyrazniej, taka szprotka niziutko w brzuchu
Ale nadal czesciej na siedzaco niz gdy leze, a jak juz to na boczku.
Konczymy jutro 16 tdzien wg USG (mlode po 3 USG nadal wychodzi starsze o tydzien niz by wskazywala OM )

Pod wzgledem wysokosci raty kredytu (CHF) mnie nikt nie pobije

Ja pracuje, w pracy na mnie wszyscy chuchaja i dmuchaja (korpo ), i tylko sie ciesza, ze ladnie chodze bez leserowania no ale zobaczymy, poki co tylko poranne wstawanie, dlugie siedzenie bez ruchu i to pieronskie zimno daja mi sie we znaki. Mdlosci minely, nie sikam jakos strasznie czesto, ogolnie jest ok

Co do wozka, nigdy bym nie kupila skretnych kolek tylko pompowane, terenowe co kto lubi po prostu.

Ja na polowkowe mam sie zglosic nie wczesniej i nie pozniej niz po skonczonym 18 tygodniu wg USG, czyli pewnie sobie pojde 11 lutego pan doktor obiecal, ze potwierdzimy plec wtedy, choc wole sie nie nastawiac - pierwsze dziecko pokazalo plec po urodzeniu (no ale to bylo dawno ), drugie bez watpliwosci tez dosyc pozno, w 6 miesiacu jakos?

Jak ja bym chciala corenke !!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:30   #729
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ja sie go dzis pytam ile on chce na wozek wydac a on mowi ze max 1000 zloty!!!!!
rece opadaja...
Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Właśnie zapytałam mojego ile jego zdaniem kosztuje wózek - odpowiedź uwaga!! - 600-700 zł
Wczoraj szybko podczytywalam Was na tel i zaczelam az sie smiac sama do siebie a TZ do co te twoje psiapsioly tam napisaly ze tak beczysz a ja mu przeczytalam to a on taki zaklopotany sie zrobil a ja mowie ze dokladnie to samo mi mowiles pare tyg temu jak pytalam o wozek ze jednak faceci to sa wszyscy tacy sami hahahahaha i sam zaczol pod nosem sie usmiechac

Zuza

Razem
Stary 2013-01-22, 12:30   #730
katarzynkajg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
ja też się nie mogę doczekać...nasza kruszynka będzie chyba na razie w naszym pokoju, bo będę miała blisko do karmienia a w 2-gim pokoju śpi synek musi mieć spokój jak dziecko będzie płakało, bo rano do szkoły wstaje musi być wyspany, a i dla mnie lepiej...
To tak ja już się nie moge doczekac o czym świadczą moje sny, dziś znów śniło mi się że już nasze maleństwo jest z nami

Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
i znowu teraz po DANIO truskawkowym
Współczuje ci bardzo ja tylko raz zwymiotowałam dzięki bogu

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Cześć Kobity
nie pisałam wczoraj, bo już miałam lenia
Ale Hanula dalej jest Hanią
Wymiarowo bardzo ładnie, ssała sobie kciuk i pokazała nam łapkę
długie paluchy ma jak nie wiem po ojcu swoim
usg i OM nam się już zrównały i mała sobie rośnie

My już niedługo zaczniemy kompletować wszystko,żeby nas po kieszeni tak nie walnęło z resztą ja czekam na letnią wymianę odzieży w lumpku, która jest jakoś pod koniec lutego

I na koniec dwie foteczki Hani
Zdjęcia super bardzo podoba mi się imię Hania lecz stało się już bardzo popularne

Cytat:

co ja mam dziś na obiad zrobić? czekam na podpowiedzi
U mnie dziś ziemniaczki, klopsiki w sosie pomidorowym właśnie bulgoczą jeszcze na gazie i surówka z buraczków

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:31   #731
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc ale naskrobalyscie ho ho :P

Jak robicie taka domowa pizze?
Kurcze mnie temat pizzy od wczoraj po glowie chodzi Koleżanka ostatnio robiła pizzę z mąki, drożdży, mleka, troszkę cukru, soli i łyżka oliwy i mówi, że wyszła super.. zawsze dawała jeszcze wodę i wychodziła twarda, a teraz taka super. Znalazłam przepis nawet na jakimś blogu:
1,5 szkl. mąki
1/4 kostki drożdży (ok.100g)
ok.3/4 szkl. mleka
płaska, mała łyżeczka cukru
W oddzielnym naczyniu drożdże+cukier+połowę mleka (rozpuścić i wymieszać i zostawić na 10 min). Później dodać do przesianej mąki i wyrabiać..Jak ciasto za lepkie dodać troszkę mąki, jak za suche pozostałe mleko dolewać..
Ponoć ma być pyszna będę testować w piątek na męża urodziny 30-te A ten przepis na jedną pizzę ok 30cm śr

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:33   #732
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
a mi nic nie doszło
tylko dżonson ;p
Skąd to bierzecie Ze stronki www (tj.wypełniacie jakis formularz) ????
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej babeczki

Mnie nadal (znowu) smyra cos tak samo, jak od poczatku 15 tygodnia tylko chyba wyrazniej, taka szprotka niziutko w brzuchu
Ale nadal czesciej na siedzaco niz gdy leze, a jak juz to na boczku.
Konczymy jutro 16 tdzien wg USG (mlode po 3 USG nadal wychodzi starsze o tydzien niz by wskazywala OM )

My od wczoraj mamy 16tc ale znow maluszek jest o tydzien mlodszy wg usg
Stary 2013-01-22, 12:34   #733
BelleFramboise
Raczkowanie

Dobra ja spadam się kapać i ruszam duupsko z domu w końcu jadę do mamy na obiadek, ale wcześniej zahaczę jakiegoś lumpka, może coś złowię ciekawego

Do później

Kocham

Razem od 23.08.2009
03.11.2012.- II kreseczki

Maleństwo

Nelly
BelleFramboise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:35   #734
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

To u nas jest na odwrót, jestem strasznie rozrzutna, aż mi wsyd przed TŻ czasem
haha u nas to samo dobrze chodziaz ze TZ kisi kase bo ja to ile bym miala to bym rozwalila chodziaz.. oszczedzam od nast miesiaca lol

Zuza

Razem
Stary 2013-01-22, 12:36   #735
czarownica1
Zakorzenienie

to chyba jednak cycek górą i będzie jakiś kurzy kotlecik i ryż, a szpinak to ja jutro zrobię, bo mam w domu tylko hortexowy a jego jakoś ostatnio nie trawię Wolę zdecydowane kawałki liści szpinakowych a nie paćkę

Moje smyranko też dziś czuję, i to musi być On bo gazy zdecydowanie inaczej maszerują mi po jelitach
Pierwszego smyranka nie zapamiętałam kiedy ale było to jakieę 2 tyg temu czyli 12 -13 tyd. czyli co.... urodzę ze 2 tygodnie wcześniej?
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:38   #736
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj ewidentnie skakała po pęcherzu bo miałam takie dziwne uczucie przez dłuższy czas... co chwilę straszni mi się chciało, mniej, strasznie, mniej...
Ja mam dosłownie tak samo. Czasami to mi się wydaje, że nie dobiegnę do kibelka taki mam ucisk. I to tak nagle mi się zachciewa. W niedziele w kościele myślałam, że nie wytrzymam, już w drodze mnie cisło i tak całą mszę, raz było ok, a zaraz nogami przebierałam bo myślałam, że się zaraz posikam Heheh uroki ciąży Jakoś to musimy przetrwać. Ja to już się boję z domu wychodzić. Chyba się w nocnik zaopatrzę i będę nosić przy sobie

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:39   #737
sarna405
Zadomowienie

doktka co do pizzy jak robimy...yyyy ja nie wiem zawsze mąż robi bo mi nie wychodzi ciasto drożdżowe. Jakiś tam przepis ma na ciasto a reszte To zależy kto co lubi, On daje sera żółtego , salami, pieczarki, kukurydze przyprawy do pizzy oregano...kto co lubi i wychodzą tekie 2 duże blachy jak sa w piekarniku
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:41   #738
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Moje smyranko też dziś czuję, i to musi być On bo gazy zdecydowanie inaczej maszerują mi po jelitach
Przypomniało mi się opowieść koleżanki.. poczuła smyranie jakieś i pomyślała 'to musi być dziecko, to nie może iść z moich jelit, bo inaczej to zawsze czułam' i po chwili puściła bąka na co 'ups, jednak to ja'

Stary 2013-01-22, 12:43   #739
sarna405
Zadomowienie

katarzynkajg ja na początku to może ze 3 ,4 razy tylko wymiotowałam teraz częściej, przed tem tylko mdłości były. A w 1 ciąży nie wiedziałam co to jest...dlatego myślę ze może moja upragniona dziewczynka daje o sobie znać...chociaż mama mówi że kobieta kazdą 1 ciaże może przechodzić inaczej
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:47   #740
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Każdy powód jest dobry

Ja jak potrzebowałam zdjęcia na studniówkę z dzieciństwa to Mama mi naszykowała zdjęcia mojej 13 lat młodszej siostry... Nawet się nie zorientowała po dacie na zdjęciu

Od siostry dostałam syrop PRENALEN jest on na wzmocnienie odporności dla kobiet w ciąży. Muszę pogadać z lekarzem prowadzącym i jak wyrazi zgodę będę pić, co by tu jakiegoś choróbska nie złapać

Jedyny jego minus to to, że ważny jest tylko 7 dni od otwarcia, ale daje gwarancje naturalnych i bezpiecznych składników
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:50   #741
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj szybko podczytywalam Was na tel i zaczelam az sie smiac sama do siebie a TZ do co te twoje psiapsioly tam napisaly ze tak beczysz a ja mu przeczytalam to a on taki zaklopotany sie zrobil a ja mowie ze dokladnie to samo mi mowiles pare tyg temu jak pytalam o wozek ze jednak faceci to sa wszyscy tacy sami hahahahaha i sam zaczol pod nosem sie usmiechac
Mojemu tez wczoraj czytałam to... a on stwierdził, że po ostatniej wyprawie do sklepu to on jest uświadomiony w cenach- co nie znaczy, ze mu sie to podoba
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Skąd to bierzecie Ze stronki www (tj.wypełniacie jakis formularz) ????
Dotkaaa ostatnio wklejała Trzeba się w tych "dzieciatych" firmach zarejestrować i oni wysyłają próbki swoich produktów

Cytat:
Pierwszego smyranka nie zapamiętałam kiedy ale było to jakieę 2 tyg temu czyli 12 -13 tyd. czyli co.... urodzę ze 2 tygodnie wcześniej?
chodzi o konkretny dzień miesiąca, np. 9 czy 20 (a nie pn czy wt)
Czyli jak pierwsze ruchy poczułam 9.01 to będę rodzić 9.06
Ale czy się sprawdza powiem Ci w czerwcu

Cytat:
Ja mam dosłownie tak samo. Czasami to mi się wydaje, że nie dobiegnę do kibelka taki mam ucisk. I to tak nagle mi się zachciewa. W niedziele w kościele myślałam, że nie wytrzymam, już w drodze mnie cisło i tak całą mszę, raz było ok, a zaraz nogami przebierałam bo myślałam, że się zaraz posikam Heheh uroki ciąży Jakoś to musimy przetrwać. Ja to już się boję z domu wychodzić. Chyba się w nocnik zaopatrzę i będę nosić przy sobie
He he he ale chyba lepiej się zacewnikować bo teraz za chłodno na nocniczek

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Dotkaaa http://www.youtube.com/watch?feature...&v=c7Zw7nm6jJg osobiście nie robiłąm, ale na forum majowo-czerwcowych królowało to ciasto... podobno wszystkim wychodzi

Mały
Stary 2013-01-22, 12:51   #742
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe czy listonosz przyniesie mi dziś książkę o dzidziusiu Mam nadzieję, że przyniesie bo się doczekać nie mogę
A jaką? Mi wczoraj przyniósł "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" - zapowiada się fajnie

Mam jeszcze zamiar kupic "Dziecko z bliska"
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:53   #743
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się opowieść koleżanki.. poczuła smyranie jakieś i pomyślała 'to musi być dziecko, to nie może iść z moich jelit, bo inaczej to zawsze czułam' i po chwili puściła bąka na co 'ups, jednak to ja'

A mi czasami chce się siku idę na kibelek i nic nie leci mimo, że czuję że pęcherz pełny i dopiero np za drugim razem mi się udaje. Boję się, że przeziębiłam sobie pęcherz, chociaż nie mam pojęcia gdzie i kiedy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 12:58   #744
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

A mi czasami chce się siku idę na kibelek i nic nie leci mimo, że czuję że pęcherz pełny i dopiero np za drugim razem mi się udaje. Boję się, że przeziębiłam sobie pęcherz, chociaż nie mam pojęcia gdzie i kiedy
Mogę się mylić, ale myślę, że się nie przeziębiłaś... Tylko młode stacjonuje w okolicach pęcherza i dlatego masz odczucie, że jest pełny, mimo, że tak nie jest

Mały
Stary 2013-01-22, 13:00   #745
Rockyyy
Zakorzenienie

[QUOTE=Margosia__;38788358]M

Dotkaaa ostatnio wklejała Trzeba się w tych "dzieciatych" firmach zarejestrować i oni wysyłają próbki swoich produktów

[COLOR="Silver"]
Już sie zarejestrowalam i czekam
Stary 2013-01-22, 13:03   #746
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
u mnie na bąki to nie wygląda

Cytat:
Mojemu tez wczoraj czytałam to... a on stwierdził, że po ostatniej wyprawie do sklepu to on jest uświadomiony w cenach- co nie znaczy, ze mu sie to podoba

chodzi o konkretny dzień miesiąca, np. 9 czy 20 (a nie pn czy wt)
Czyli jak pierwsze ruchy poczułam 9.01 to będę rodzić 9.06
Ale czy się sprawdza powiem Ci w czerwcu

He he he ale chyba lepiej się zacewnikować bo teraz za chłodno na nocniczek
ok, trzymam Cię za słowo
nocnik? cewnik? ... może pampersik ?

---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Cytat:
Mogę się mylić, ale myślę, że się nie przeziębiłaś... Tylko młode stacjonuje w okolicach pęcherza i dlatego masz
odczucie, że jest pełny, mimo, że tak nie jest
ja się często śmieje, że sikam jak facet z prostatą.... kap kap kap i już i za chwilę lecę i znów kap, kap, kap
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:03   #747
Margosia__
Zakorzenienie

Ej... a jak te Dzieci jedzą na początku co 2-3 h to to jest czas od rozpoczęcia karmienia czy skończenia karmienia?
Długo tak mniej więcej ciągną cyca?
Bo jak je co dwie godziny od rozpoczęcia poprzedniego karmienia i ciągnie godzinę to ja się tak nie bawię i podam mu od razu ze słoika, co by dłużej wytrzymało

Mały
Stary 2013-01-22, 13:04   #748
dzoan
Zakorzenienie

A ja nie mam jeszcze żadnej książki o ciąży i noworodkach i niemowlaczkach.. a mam coraz większą potrzebę zapoznania się z jakąś pozycją

Stary 2013-01-22, 13:05   #749
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Kurcze a ja się poskarżę, że siku jak siku, ale ja mam problemy z namberem 2 No po prostu nic mnie nie rusza, nawet moje jogurty z ziarenkami....
Dzisiaj rano wypiłam już przegotowaną wodę (z cytrynką), ale póki co cisza w eterze... :/
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-22, 13:05   #750
Rockyyy
Zakorzenienie

Jedzą bardzoo czesto i długo tez.Widziałama na wlasne oczy u szwagierki-ile jej dziecko maltretowało cyca

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości